D21buns5ku92am.cloudfront.net



PERSBERICHT

jaguar xf sportbrake trophy tour:

murray, mourinho en de gestolen wimbledon-trofee

• Nieuwe Jaguar XF Sportbrake on tour met Andy Murrays Wimbledon-trofee (replica) langs scholen en tennisclubs om jeugd te inspireren

• Geënsceneerde diefstal van trofee onderwerp voor korte film met hoofdrol voor José Mourinho en twee kinderen.

• XF Sportbrake is een dynamische stationwagon met veel veiligheidsvoorzieningen, zonneschermen die met gebaren zijn te bedienen, luchtionisatie in het interieur, ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes en groot aantal rijassistentiesystemen

• 2017 is derde jaar dat Jaguar Official Car of The Championships is van tennistoernooi Wimbledon

• BEKIJK VIDEO VAN DIEFSTAL MET MURRAYS TROFEE, MOURINHO EN JAGUAR HIER

Beesd, 27 juni 2017 – José Mourinho heeft opnieuw een trofee aan zijn collectie toegevoegd, met de hulp van een Jaguar XF, twee kinderen, karton en goudkleurige verf. Het gaat om de Wimbledon-trofee van Andy Murray. Mourinho staat bekend om zijn liefde voor trofeeën. Dat thema is nu gebruikt voor een spannende video over ‘de diefstal’ van de Wimbledon-trofee van Andy Murray – titelhouder en net als Mourinho Jaguar-ambassadeur.

Om een nieuwe generatie jonge tennistalenten te inspireren stelde Murray – tweevoudig winnaar van Wimbledon en nummer 1 op de wereldranglijst – een replica van zijn trofee van 2016 beschikbaar voor een speciale tournee met de Jaguar XF Sportbrake. De tournee eindigt uiteindelijk op Goodwood, in Zuid-Engeland, waar de trofee en de XF Sportbrake tijdens het Festival of Speed (van 29 juni t/m 2 juli) aan het publiek worden getoond. Tijdens de Jaguar Trophy Tour gaat de Jaguar XF Sportbrake met de trofee ook langs scholen en tennisclubs om kinderen te enthousiasmeren voor de tennissport. De jeugd krijgt de kans om de fameuze trofee van Andy Murray even vast te houden.

Slimme app

In de film is te zien hoe de tournee plotseling stopt op een Londense school, waar José Mourinho de gouden trofee steelt met hulp van twee jonge medeplichtigen. Ook is te zien hoe Murray probeert zijn trofee te beschermen door gebruik te maken van de slimme InControl Remote app van de XF Sportbrake. De geavanceerde app, en de technologie en connectiviteit daarachter, maakt het mogelijk de XF Sportbrake via de smartphone in de gaten te houden en te volgen. Via de app is op afstand ook de centrale deurvergrendeling te bedienen, het brandstofniveau te controleren en zelfs de temperatuur in het interieur te regelen. Andy Murray vertelt: ‘Apparantly I’m the first winner in the history of Wimbledon to give up their replica trophy like this. It was hard to part with it but it’s for a great cause and I know it’s in safe hands in the XF Sportbrake, especially with its special safety features and technology so I can keep track of it.’

Grace, space en pace

De nieuwe XF Sportbrake biedt een geweldige combinatie van design, rijdynamiek en geavanceerde technologie, waarmee ook deze Jaguar recht doet aan het adagium van de fabrikant: Grace, space en pace.

De dynamische Jaguar XF Sportbrake is leverbaar met Jaguars geavanceerde, schone en efficiënte viercilinder Ingenium-benzine- en -dieselmotoren, met CO2-emissies vanaf slechts 118 g/km. Er zijn ook potente zescilindermotoren leverbaar, waaronder de krachtige 220 kW (300 pk) 3.0 liter Supercharged V6-benzinemotor en de 280 kW (330 pk) sterke TDV6. Daarmee accelereert deXF Sportbrake in 6,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur.

Official Vehicle Partner

De Jaguar XF Sportbrake is eerder deze maand door Andy Murray geïntroduceerd op een replica van het Centre Court van Wimbledon. De auto wordt geproduceerd in Jaguar Land Rovers fabriek in Castle Bromwich, waar ook de Jaguar XE, XJ en F-TYPE van de band rollen.

Jaguar is voor het derde achtereenvolgende jaar Official Car of The Championships, Wimbledon. Het prestigieuze tennistoernooi vindt dit jaar plaats van maandag 3 juli tot en met zondag 16 juli. Tijdens het toernooi stelt Jaguar 170 voertuigen beschikbaar aan de organisatie – onder meer de XE, de XF, de XJ en de F-PACE.

Voor de goede orde: José Mourinho was zo vriendelijk om uiteindelijk de trofee aan Andy Murray terug te geven. Bekijk hier de video.

Tien jaar Jaguar XF – tien belangrijke momenten

2007 Introductie op de internationale autoshow van Frankfurt. De XF is de eerste Jaguar sedan die onder leiding van Ian Callum is ontworpen

2009 XFR verschijnt, voorzien van nieuwe 375 kW (510 pk) sterke 5.0 liter V8 Supercharged-motor met een acceleratie van 0 tot 100 km/uur in minder dan 5 seconden

2011 Nieuwe XF 2.2 Diesel, met een actieradius van 1.313 kilometer op een volle tank

2012 Eerste XF Sportbrake geïntroduceerd

2013 200.000e XF rolt van de band

2015 Geheel nieuwe Jaguar XF geïntroduceerd, die tot wel 190 kg lichter is, met CO2-emissies vanaf 104 g/km

2015 Geheel nieuwe XF scoort vijf sterren in Euro NCAP-crashtests

2016 Vierwielaandrijving wereldwijd geïntroduceerd. XFL met langere wielbasis onthuld op de Beijing Motor Show

2017 Onderscheidingenteller staat inmiddels op 190, de XF is Jaguars meest onderscheiden model

2017 Nieuwe XF Sportbrake gepresenteerd

EINDE BERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jaguar Land Rover Nederland

Aldo van Troost – PR Manager

T. 0345 68 88 42

M. 06 51422470

E. avantroo@

Nationale Jaguar-mediasite:

Internationale Jaguar-mediasite: media.

Over Jaguar

Jaguars rijke historie op het gebied van design en adembenemende performance zorgt al tachtig jaar voor opwinding en plezier in de hele wereld. De huidige, toonaangevende Jaguar-familie is ontwikkeld vanuit de filosofie ‘The Art of Performance’ en bestaat uit de populaire en prijswinnende XE, XF en XJ sedans, de indrukwekkende F-TYPE Coupé en Convertible en de F-PACE performance SUV: de snelst verkopende Jaguar ooit.

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download