Nr



A N E X A NR. 7

LA PROIECTUL DE HOTĂRÂRE

privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile în oraşul Eforie pentru anul 2016

  ARTICOLUL 7. ALTE TAXE LOCALE

  7.1. Taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă este în cuantum de 500 lei. Taxa se face venit la bugetul local.

  7.2. Pentru eliberarea de copii heliografice de pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea planuri, deţinute de consiliile locale, consiliul local stabileşte o taxă este de 32 lei.

7.3. Taxa pentru taxa pentru şederea intr-o unitate de cazare

7.3.1 Taxa pentru şederea într-o unitate de cazare se instituie pentru unităţile de cazare din Oraşul Eforie - staţiune turistică.

Prin unitate de cazare se înţelege orice construcţii şi amenajări destinate, prin proiectare şi execuţie, cazării împreună cu serviciile specifice aferente, precum hoteluri, hoteluri-apartament, moteluri, hoteluri pentru tineret, hosteluri, vile turistice, cabane, bungalouri, sate de vacanţă, campinguri, apartamente sau camere de închiriat în locuinţe familiale ori în clădiri cu altă destinaţie, nave fluviale şi maritime, pensiuni turistice şi pensiuni agroturistice şi alte unităţi cu funcţiuni de cazare turistică.

Taxa se încasează de către persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

Taxa se calculează prin aplicarea cotei procentuale la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA, pentru fiecare zi de sejur.

Cota procentuală este de 1%.

Taxa se datorează pentru pentru o singură noapte, indiferent de perioada reală de cazare.

7.3.2. Obligaţii

Persoanele juridice ce deţin unităţi de cazare au obligaţia de a calcula şi vărsa taxa pentru taxa pentru şederea într-o unitate de cazare la bugetul local, lunar, până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat taxa pentru sderea intr-o unitate de cazară de la persoanele care au plătit cazarea.

Persoanele juridice prevăzute la alin.(1) au obligaţia de a depune lunar o declaraţie la Direcţia Economică – compartimentul colectare impozite şi taxe, până la data stabilită pentru fiecare plată a taxei inclusiv.

7.3.3. Scutiri

Taxa pentru şederea într-o unitate de cazare nu se aplică pentru:

a) persoane fizice în vârstă de până la 18 ani inclusiv;

b) persoane fizice cu handicap grav sau accentuat ori persoanele invalide de gradul I sau II;

c) pensionari sau studenţi;

d) persoane fizice aflate pe durata satisfacerii stagiului militar;

e) veterani de război;

f) văduve de război sau văduve de veterani de război nerecăsătorite;

g) persoane fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;

h) soţul sau soţia uneia dintre persoanele fizice menţionate la lit. b)-g), care este cazat/cazată împreună cu o persoană menţionată la lit. b)-g).

7.3.4. Sancţiuni

(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:

a) depunerea peste termen a declaraţiilor-decont privind sumele încasate reprezentând taxa sederea intr-o unitate de cazare;

b) nedepunerea declaraţiilor-decont privind sumele încasate reprezentând taxa pentru sederea intr-o unitate de cazare;

c) nereţinere, potrivit legii, de către plătitorii obligaţiei fiscale, a taxei pentru sederea intr-o unitate de cazare;

d) reţinerea şi nevărsarea în totalitate, de către plătitorii obligaţiei fiscale a pentru sederea intr-o unitate de cazare.

(2) Contravenţiile prevăzute la art. 7.3.4 se sancţionează, astfel:

a) cu amendă de la 300 lei la 1200 lei, pentru fapta prevăzută la art.7.3.4 lit. a) ;

b) cu amendă de la 1200 lei la 2400 lei, penru fapta prevăzută la art. 7.3.4 lit. b);

Contravenţiilor prevăzute mai sus li se aplică dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv posibilitatea achitării, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, a jumătate din minimul amenzii.

4. Taxa pentru funcţionarea serviciului public voluntar pentru situaţii de urgenţă:

Taxa pentru funcţionarea serviilor voluntare pentru situaţii de urgenţă se va plăti în mod diferenţiat, pe categorii de contribuabili - persoane fizice şi juridice. Taxa este anuală si va fi achitată după cum urmează:

– Persoanele fizice – 14 lei/an pentru fiecare locuinţă deţinută în propriatate, închiriere etc.;

– Persoanele juridice - diferenţiat, funcţie de suprafeţele construcţiilor deţinute în proprietate, regim de închiriere etc. astfel:

|Suprafaţa totală desfăşurată a construcţiei |Taxa (lei/an) |

|până la 50 mp |17 |

|între 51 mp – 150 mp |29 |

|între 151 mp – 300 mp |58 |

|între 301 – 500 mp |87 |

|peste 501 mp |116 |

Taxa se va achita pentru fiecare construcţie în parte.

Termenul scadent pentru achitarea taxei este 31 august, dată după care se vor percepe majorări de întârziere calculate conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Taxa esta anuală şi nu va suporta recalculări în cazul înstrăinării sau dobăndirii unei construcţii pe parcursul anului calendaristic, deci va rămâne la acelaşi nivel.

Taxa se achită de către persoanele care deţin construcţii în oraşul Eforie, iar în cazul în cazul în care, pe parcursul unui an calendaristic, aceleaşi contrucţii vor avea mai mulţi proprietari (urmare a încheierii de contracte de vânzare cumparare), taxa va fi plătită de către toţi proprietarii construcţiilor.

In vederea stabilirii taxei pentru funcţionarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, contribuabilii au obligaţia depunerii unor declaraţii de impunere, după modele prezentate.

Declaraţiile de impunere vor fi însoţite de următoarele ducumente:

A.PENTRU CONTRIBUABILII PERSOANE FIZICE:

– Copie după buletinul/cartea de identitate;

– Copie după actul de deţinere a construcţiei (contract de vânzare cumpărare , procesul verbal de recepţie finală la terminarea lucărilor etc);

B. PENTRU CONTRIBUABILII PERSOANE JURIDICE:

– Copie după codul unic de înregistrare al societăţii;

– Copie după actul de deţinere a construcţiei (contract de vânzare cumpărare, proces verbal de recepţie etc.);

– Copie după balanţa de verificare încheiată pentru luna precedentă depunerii declaraţiei.

– Schită a construcţiei, releveu sau orice alt document din care să reiasă care este suprafaţa totală desfăşurată a constucţiei.

Contribuabilii care deţin în regim de închiriere construcţie (inclusiv spatiu comercial) proprietate a statului ori a unităţii administrativ teritoriale au obligaţia achitării taxei.

SCUTIRI ŞI FACILITĂŢI ACORDATE

Taxa pentru funcţionarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă nu se datoarează pentru următoarele categorii de construcţii:

– Clădiri care prin destinaţie constituie lăcaşuri de cult;

– Cladirile instituţiilor de învăţământ;

– Construcţiile şi amenjările funerare din cimitire;

– Construcţiile speciale definite la art. 250 alin. 11 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, actualizată.

5. Taxa pentru inregistrarea vehiculelor pentru care nu exista obligatia inmatricularii

A. Taxa „de inregistrare a vehiculelor pentru care nu exista obligatia inmatricularii” este stabilita in functie de tonaj, astfel:

- 35 lei pentru vehicule cu masa autorizata pana la 750 kg.;

- 70 lei pentru vehicule cu masa autorizata cuprinsa intre 750 –3 500 kg.;

- 116 lei pentru vehicule cu masa autorizata mai mare de 3 500 kg.

B. Taxa „eliberare certificat de inregistrare a vehiculelor pentru care nu exista obligatia inmatricularii” este de 116 lei.

Contravaloarea taxelor poate fi achitata de catre solicitant atat in numerar la casieria Primariei Oraşului Eforie cat si prin ordin de plata in contul Primariei Oraşului Eforie deschis la Trezoreria oraşului Eforie.

7.6 Taxa pentru eliberarea în regim de urgenţǎ a unor acte – 30 lei/act.

Taxa se achitǎ anticipat eliberǎrii actului. Actele se vor elibera în termen de 48 de ore de la data înregistrǎrii cererii, exceptând zilele nelucratoare şi sarbatorile legale. Plata taxei pentru eliberarea certificatului fiscal sau a certificatului de urbanism în regim de urgenţǎ nu exonereazǎ petentul la plata altor taxe legale privind eliberarea acestort acte.

7.7 Taxa cautare acte în arhivă

Taxa este de 15 lei/doc.

7.8. Taxa multiplicare documente (eliberare xerocopii arhivǎ)

Taxa este de 1 leu/pagina.

7.9. Taxa pentru eliberarea avizului cap de linie şi a avizului de traseu

A. Taxa eliberare ,,aviz pentru cap de linie şi aviz de traseu” este de 250 lei/an;

Durata de valabilitate a avizului este de un an de la data eliberării.

B. Condiţiile caretrebuie respectate pe toată durata de valabilitate a avizului sunt:

a) Transportul va fi executat numai în conformitate cu prevederile caietului de sarcini, numai cu autovehiculele nominalizate în prezentul aviz şi posesoare a autorizaţiilor de circulaţie pe trama stradală în original şi valabile la data efectuării acestuia;

b) Oprirea autovehiculelor pentru urcarea şi coborârea călătorilor se va realiza numai în staţiile care au fost nominalizate în cadrul avizului.

Neîndeplinirea uneia din condiţiile mai sus menţionate atrage anularea acestuia şi sancţionarea conform prevederilor legale.

Taxele constituie venit cu destinaţie specială fiind instituită în vederea menţinerii în stare de funcţionare a reţelei stradale de pe domeniul public al Oraşului Eforie.

Responsabilitatea supravegherii activităţii de încasare a taxelor revine Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat.

Pentru eliberarea „avizului cap de linie şi avizului de traseu” solicitantul va înainta DADPP următoarele documente:

- Cerere tip;

- Copie după licenţa de transport eliberată de Autoritatea Rutieră Română;

- Copie după copia conformă a licenţei de transport pentru fiecare autovehicul care urmează să transporte persoane, eliberată de Autoritatea Rutieră Română;

- Copie certificat înregistrare la Registrul Comerţului;

- Copie după licenţa de traseu (numai pentru cei care solicită aviz cap de linie);

- Cartea de identitate a autovehiculului pentru care se solicită avizul de traseu în original şi copie;

- Plan situaţie traseu solicitat;

- Dovada achitării contravalorii avizului de traseu sau avizului cap de linie.

C. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei. următoarele fapte:

a) executarea serviciului public de transport judeţean, interjudeţean sau internaţional de călători pe raza administrativă a oraşului Eforie fără „aviz cap linie” valabil la data efectuării transportului;

b) executarea serviciului public de transport local de călători pe raza administrativă a oraşului Eforie fără „aviz traseu”, valabil la data efectuării transportului;

c) executarea serviciului public de transport local, judeţean, interjudeţean sau internaţional pe raza administrativă a oraşului Eforie cu autovehicule nenominalizate în „avizul de cap linie şi avizul de traseu” deţinute şi valabile la data efectuării transportului.

Contravenţiile prevăzute la alin. C din prezentul capitol se sancţionează de către inspectorii Serviciului Poliţia Locală şi împuterniciţii primarului, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

D. Se exceptează de la plata taxei pentru eliberarea avizului de traseu:

a) vehiculele deţinute de unităţile Ministerului Apărării Naţionale;

b) vehiculele deţinute de unităţile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor;

c) vehiculele specializate, utilizate în exclusivitate pentru servicii de ambulanţă;

d) vehiculele deţinute de serviciile de urgenţă, astfel cum sunt reglementate în Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 363/2002, cu modificările şi completările ulterioare;

e) autovehiculele care aparţin Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa,

7.10. Taxa pentru eliberare aviz puncte de îmbarcare/debarcare

A. Taxa eliberare ,,aviz puncte de îmbarcare/debarcare” este de 250 lei/an;

Durata de valabilitate a avizului este de un an de la data eliberării.

B. Condiţiile care trebuie respectate pe toată durata de valabilitate a avizului sunt:

c) Transportul va fi executat numai în conformitate cu prevederile caietului de sarcini, numai cu autovehiculele nominalizate în prezentul aviz şi posesoare a autorizaţiilor de circulaţie pe trama stradală în original şi valabile la data efectuării acestuia;

d) Oprirea autovehiculelor pentru urcarea şi coborârea călătorilor se va realiza numai în staţiile care au fost nominalizate în cadrul avizului.

Neîndeplinirea uneia din condiţiile mai sus menţionate atrage anularea acestuia şi sancţionarea conform prevederilor legale.

Taxele constituie venit cu destinaţie specială fiind instituită în vederea menţinerii în stare de funcţionare a reţelei stradale de pe domeniul public al oraşului Eforie.

Responsabilitatea supravegherii activităţii de încasare a taxelor revine Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat.

Pentru eliberarea „avizului puncte de îmbarcare/debarcare” solicitantul va înainta DADPP următoarele documente:

1). Copie după licenţa de transport eliberată de Autoritatea Rutieră Română;

2). Copie conformă a licenţei de transport eliberată de Autoritatea Rutieră Română pentru fiecare autovehicul;

3). Copie licenţă de traseu si caiet de sarcini;

4). Cartea de identitate a autovehiculului pentru care se solicită avizul de traseu în original şi copie;

5). Copie certificat înregistrare la Registrul Comerţului;

6). Plan situaţie traseu si punctele de îmbarcare/debarcare solicitate;

7). Copie contract leasing pentru autovehiculele achiziţionate în leasing;

8). Copie aviz puncte de îmbarcare/debarcare deţinut anterior.

9). Copie cantract prestari servicii încheiat cu beneficiarul transportului;

10). Dovada achitării contravalorii ,,avizului puncte de îmbarcare/debarcare’’

Documentele se prezint în original, iar copiile într-un dosar pentru încopciere.

C. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei. următoarele fapte:

a) executarea serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate speciale pe raza administrativă a orasului Eforie fără „aviz puncte de imbarcare/debarcare” valabil la data efectuării transportului;

b) executarea serviciului public de transport judetean de persoana prin curse regulate speciale pe raza administrativă a oraşului Eforie fără „aviz puncte de imbarcare/debarcare”, valabil la data efectuării transportului;

c) executarea serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate speciale pe raza administrativă a oraşului Eforie cu autovehicule nenominalizate în „aviz puncte de imbarcare/debarcare” deţinute şi valabile la data efectuării transportului.

Contravenţiile prevăzute la alin. C din prezentul capitol se sancţionează de către inspectorii Serviciului Poliţia Locală şi împuterniciţii primarului, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

7.11 Taxe pentru transport persoane sau bunuri in regim de taxi

A. Taxa pentru eliberarea „autorizaţiei pentru transport persoane în regim de taxi” şi „autorizaţiei pentru transport bunuri” în regim de taxi, este în valoare de 150 de lei pentru toţi solicitanţii, în urma completării dosarului.

Taxa pentru reînnoirea „autorizaţiei pentru transport persoane în regim de taxi” şi „autorizaţiei pentru transport bunuri” în regim de taxi este in valoare de 150 de lei pentru toţi solicitanţii în urma completării dosarului.

Responsabilitatea supravegherii activităţii de încasare a taxei revine Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat.

Taxa constituie venit cu destinaţie specială şi se utilizează pentru amenajarea şi întreţinerea locurilor de aşteptare (staţii taxi), completarea şi refacerea sistemului de semnalizare rutieră (marcaje, indicatoare rutiere şi lucrări de semaforizare), precum şi pentru lucrări de întreţinere a reţelei stradale.

B. Taxa pentru eliberarea autorizaţiei taxi, reînnoirea autorizaţiei taxi, eliberarea autorizaţiei taxi în urma transferului şi eliberarea autorizaţiei taxi la schimbarea de maşină, este în valoare de 100 de lei în urma completării dosarului.

Responsabilitatea supravegherii activităţii de încasare a taxei revine Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat.

Taxa constituie venit cu destinaţie specială şi se utilizează pentru amenajarea şi întreţinerea locurilor de aşteptare (staţii taxi), completarea şi refacerea sistemului de semnalizare rutieră (marcaje, indicatoare rutiere şi lucrări de semaforizare), precum şi pentru lucrări de întretinere a reţelei stradale.

7.12. Taxe pentru autorizarea scoaterii temporare din folosinţă a domeniului public şi/sau privat al Oraşului Eforie pentru lucrări de reparatii (avarii) la reţelele de utilităţi şi branşament/racord.

Taxa este in cuantum de 2 lei /mp/zi.

Vor fi scutiti de taxa agentii economici si persoanele fizice care solicita interventia in domeniul public si/sau privat pentru lucrari de investitii noi. Lucrarile de investitii pentru realizarea de retele si bransamente noi vor fi limitate in timp astfel:

- pentru realizarea unui bransament, timpul de scoatere temporara din folosinta a domeniului public si/sau privat nu va depasi 5 zile;

- in cazul lucrarilor pentru realizarea unei retele subterane, timpul de scoatere din folosinta a domeniului public si/sau privat nu va depasi 10 zile pentru un tronson.

Depasirea termenelor mentionate in autorizatia de scoatere temporara din folosinta a domeniului public si/sau privat se va sanctiona conform legislatiei in vigoare.

7.13. Taxa pentru colectarea si depozitarea materialelor excedentare rezultate din constructii, reparatii, amenajari, modernizari, consolidari si/sau demolari partiale autorizate este de 220 lei/tona.

In acest sens, proiectantul are obligatia sa completeze documentatia cu urmatoarele:

- Plan releveu cu dimensiunile compartimentarilor dezafectate (lungime, grosime, inaltime )

- Calculul volumului materialului excedentar rezultat in urma propunerii de reparatii, amenajari, modernizari, consolidari si/sau demolari partiale autorizate, in tone, conform coeficientilor medii de transformare tone-mc stabiliti prin normele TS 1975 :

- Pentru moloz – 1,5 tone / mc

- Pentru pamant – 1,8 tone / mc

Taxa se va achita la casieria Primariei Oraşului Eforie sau prin ordin de plata, odata cu taxa pentru eliberarea autorizatiei.

Aceasta taxa este o taxa speciala si se utilizeaza pentru asigurarea colectarii, transportului si neutralizarii gunoiului menajer si stradal.

Vor fi scutiţi de taxa locală agenţii economici şi persoanele fizice care solicită intervenţia în domeniul public şi/sau privat pentru lucrări de investiţii pe trasee noi.

7.14. Taxa refacere carosabil şi trotuar in urma lucărilor de racordare la reţelele edilitare (apă, canalizare, energie termică, electrică, telefonie) – se datorează de către persoanele fizice sau juridice care efectuează asemenea lucrări.

Cuantumul taxei se calculează după formula următoare:

TRCT = mpa x Xc x k

Legenda:

– TRCT – taxa refacere carosabil şi trotuar;

– Mpa – metri pătrati afectaţi de lucările efectuate asa cum sunt înscrişi în nota de constatare intocmită de către împuternicitii Primăriei Eforie, la faţa locului;

– Xc – valoarea pe metru pătrat de lucrare ce trebuie efectuată, conform contractului de prestări servicii existent la momentul respectiv, între Primăria Eforie şi executant;

– K – coeficient variabil, după cum urmează:

▪ K = 2 în cazul în care strada afectată (trotuarul) are imbăcăminte asfaltică;

▪ K = 1,5 in cazul în care strada afectată (trotuarul) nu are îmbrăcăminte asfaltică.

7.15. Taxe avizare plan situatie anexat documentatiei depuse in vederea obtinerii autorizatiei de construire

a) pentru suprafete pana la 500m2 este de 70 lei.

b) pentru suprafete intre 501 si 1000m2 este de 100 lei.

c) pentru suprafete > 1000m2 este de 175 lei.

Acte necesare :

Cerere tip

Act de proprietate – copie legalizata

Plan de amplasament si delimitare a corpului de proprietate intocmit de persoana autorizata de catre O.J.C.G.C.Constanta

Fisa Corpului de Proprietate

Plan de amplasament cu propunere de construire – 3 exemplare

Certificat de urbanism – copie

Certificat Fiscal

7.16. Acordul primariei privind intabularea dreptului de folosinta asupra terenului

a) persoane fizice

1. Pentru suprafete de la 1 – 500mp, inclusiv este de 70 lei

2. Pentru suprafete de la 501 – 1000mp, inclusiv este de 115 lei

3. Pentru suprafete peste 1000mp este de 175 lei

b) persoane juridice

1 Pentru suprafete de la 1 – 500mp, inclusiv este de 70 lei

2 Pentru suprafete de la 501 – 1000mp, inclusiv este de 115 lei

3 Pentru suprafete peste 1000mp este de 175 lei

Documentatia se depune la sediul Primariei

Acte necesare :

Cerere tip

Act de proprietate (pentru constructie) sau documentele care atesta baza legala de detinere a imobilului

Plan de amplasament si delimitare a corpului de proprietate intocmit de persoana autorizata de catre O.J.C.G.C.Constanta

Fisa Corpului de Proprietate

Certificat fiscal

7.17. Taxa repunere in posesie (parcela) este de 230 lei.

Acte necesare :

Cerere

Act de proprietate sau documentele care atesta baza legala de deţinere a imobilului (contract de vanzare cumparare, sentinta civila, HCL)

Plan anexa la actul de proprietate

7.18. Taxa pentru eliberarea acordului de funcţionare precum si viza anuala a acestuia pentru unitati comerciale, de productie, prestari servicii si alte activitati ce se desfasoara pe raza Oraşului Eforie este de 300 lei/an.

7.19. Taxa aviz program de functionare, precum si viza anuala a acestuia este de 100 lei/an.

7.20. Taxa pentru modificarile si completarile operate pe acordul de funcţionare este de 100 lei/operatiune.

7.21. Taxa pentru modificarile si completarile operate pe aviz program de functionare este de 50 lei/operatiune.

7.22. Taxa de autorizare pentru desfasurarea de activitati temporare in locuri publice este de 100 lei.

7.23. Taxa de autorizare pentru activitati desfasurate pe domeniul privat (al oraşului Eforie) – 100 lei.

TOATE TAXELE DE LA ART. 7.18 – 7.22 SE ACHITĂ CU ANTICIPAŢIE ŞI PENTRU FIECARE PUNCT DE LUCRU.

7.24 Taxa pentru emieterea certificatului de atestare a edificării construcţiilor – 50 lei/act.

7.25 Taxa opentru folosirea tramei stradale

A. TAXA FOLOSIRE TRAMA STRADALA DE CATRE AUTOVEHICULELE DE TRANSPORT MARFA PE RAZA ORAŞULUI EFORIE PE STRAZILE DE TRAFIC USOR, MEDIU SI GREU

Este datorata de persoanele fizice si juridice care detin autovehicule de transport marfa, pentru circulatia pe strazile din oraşul Eforie.

Este stabilita in functie de masa totala maxima autorizata şi în funcţie de intervalul orar, după cum urmează :

|Autovehicule intre 2,5 – 3, 5 to, inclusiv |INTERVAL ORAR 22 - 6 |INTERVAL ORAR 6 - 22 |

|Lei/zi |7 |12 |

|Lei/luna |80 |120 |

|Lei/an |600 |1000 |

|Autovehicule de peste 3,5 şi până la 5 to, inclusiv |INTERVAL ORAR 22 - 6 |INTERVAL ORAR 6 - 22 |

|Lei/zi |10 |17 |

|Lei/luna |100 |170 |

|Lei/an |800 |1400 |

|Autovehicule de peste 5 to şî până la 10 to, inclusiv |INTERVAL ORAR 22 - 6 |INTERVAL ORAR 6 - 22 |

|Lei/zi |20 |30 |

|Lei/luna |200 |300 |

|Lei/an |1200 |2200 |

|Autovehicule de peste 10 şi pănă la 20 to, inclusiv |INTERVAL ORAR 22 - 6 |INTERVAL ORAR 6 - 22 |

|Lei/zi |40 |60 |

|Lei/luna |400 |600 |

|Lei/an |2400 |3400 |

|Autovehicule de peste 20 to |INTERVAL ORAR 22 - 6 |INTERVAL ORAR 6 - 22 |

|Lei/zi |60 | |

| | |100 |

|Lei/luna |600 |1000 |

|Lei/an |3600 |5000 |

Vehiculele (remorci, platforme etc.) tractate de autovehiculele de marfa se taxeaza separat, in functie de masa totala maxima autorizata.

Autovehiculele lente care se incadreaza in categoria autovehiculelor corespunzatoare traficului greu vor plati taxa in functie de masa totala maxima autorizata conform prezentei anexe.

Se excepteaza de la plata taxei autovehiculele care efectueaza urmatoarele servicii publice de urgenta, dupa cum urmeaza:

- Salvare;

- Pompieri;

- Ministerul de interne;

- Ministerul Apararii.

Pot fi scutite de plata taxei, autovehiculele agentilor economici cu care Primaria Oraşului Eforie are incheiate contracte de prestari servicii, dar numai pentru autovehiculele prevazute in contract si numai in perioada derularii contractului.

Conducatorii autovehiculelor de marfa au obligatia de a obţine Autorizatie de circulaţie de la Primăria Eforie. In vederea eliberarii “Autorizatiei de circulatie” solicitantul va inainta o cerere tip la care va anexa urmatoarele: copia certificatului de inmatriculare a societatii, copia talonului sau a cartii de identitate a autovehiculului pentru care se urmareste obtinerea autorizatiei si alte copii ale documentelor legale relevante.

Contravaloarea taxei poate fi achitata prin ordin de plata in contul Primariei Oraşului Eforie deschis la Trezoreria Oraşului Eforie, prin numerar la casierie sau direct, la funcţionarii cu drept de încasare pe teren a taxei.

Pentru autorizatii anuale eliberate pana la 31.01.2016, inclusiv se acorda o bonificaţie de 5% din valoarea autorizatiei.

Autorizaţia de circulaţie se elibereazǎ pentru fiecare autovehicul în parte. Pe autorizaţia de circulaţie se vor înscrie atât numarul de înmatriculare al auovehicului cât şi seria motorului.

Autorizaţia de circulatie nu este transmisibilǎ de la un autovehicul la altul.

Taxa se achitǎ cu anticipaţie şi nu se returneazǎ.

Sancţiuni:

Constituie contravenţii urmatoarele fapte:

a) circulaţia în oraşul Eforie a autovehiculelor de transport marfǎ farǎ achitarea în prealabil a taxei pentru folosirea tramei stradale;

b) neprezentarea, la solicitarea organelor de control, a documentelor solicitate şi obstrucţionarea exercitǎrii controlului;

c) împiedicarea de către terţe persoane – altele decât conducătorul vehiculului a organelor de control, sub orice formă, de a verifica achitarea taxei pentru folosirea tramei stradale sau de a legitima pe conducătorul vehiculului depistat în Oraşul Eforie

Contravenţiile prevazute la lit. a) se sancţioneaza cu amendǎ de la 1 000 lei la 1 500 lei pentru persoanele fizice şi cu amendǎ de la 1 500 lei la 2 500 lei pentru persoanele juridice.

Contravenţiile prevazute la lit. b) se sancţioneaza cu amenda de la 1 500 lei la 2 500 lei atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice.

Contravenţiile prevazute la lit. c) se sancţioneaza cu amenda de la 1 500 lei la 2 500 lei atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice, dacă fapta nu a fost săvârşită astfel încât să constituie infracţiune.

Pentru contravenienţii care, în mod repetat, circulǎ cu autovehicule de transport marfǎ în oraşul Eforie şi se sustrag de la plata taxei pentru folosirea tramei stradale, se aplica în conformitate cu art. 5 alin (3) lit a) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, sancţiunea complementarǎ – confiscarea autovehicului.

B. TAXA FOLOSIRE TRAMA STRADALA DE CATRE AUTOVEHICULELE DE TRANSPORT PERSOANE PE RAZA ORAŞULUI EFORIE

Circulatia unui autovehicul care executa serviciul public de transport calatori pe trama stradala a oraşului Eforie se realizeaza numai pe baza „autorizatiei de circulatie pe trama stradala a oraşului Eforie” in cadrul careia a fost nominalizat sau, aflata in original la bordul acestuia si valabila la data efectuarii transportului. Autorizatia se elibereaza ca urmare a prezentarii dovezii de achitare a contravalorii taxei de folosire a tramei stradale .

Taxa de folosire a tramei stradale este in functie de capacitatea autovehiculului si este de:

|Capacitate autovehicul |Lei / zi / auto |

|Pana la 8 locuri |43 |

|Cu 9 – 20 locuri |126 |

|Peste 20 locuri |210 |

|Capacitate autovehicul |Lei / luna / auto |

|Pana la 8 locuri |130 |

|Cu 9 – 20 locuri |390 |

|Peste 20 locuri |650 |

Taxa se achitǎ cu anticipaţie şi nu se returneazǎ.

Contravaloarea taxei poate fi achitata de catre solicitant atat in numerar la casieria Primariei Oraşului Eforie , cat si prin ordin de plata in contul Primariei oraşului Eforie deschis la Trezoreria oraşului Eforie.

Pentru obtinerea „Autorizatiei de circulatie pe trama stradala a oraşului Eforie” solicitantul va depune, la compartimentul de resort, o cerere tip, la care va anexa documentele precizate în aceasta.

Dupa prezentarea dovezii privind achitarea contravalorii taxei pentru eliberarea „Autorizatiei de circulatie pe trama stradala a oraşului Eforie” solicitantului i se va elibera autorizaţia.

Se excepteaza de la plata taxei, autovehiculele care apartin Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Sanatatii, precum si cele nominalizate in cadrul contractelor pe care primaria le deruleaza cu diferiti agenti economici.

Sancţiuni:

Constituie contravenţii urmǎtoarele fapte:

a) circulatia pe trama stradala a oraşului Eforie a autovehiculelor care executa serviciul public de transport calatori fara „autorizatie de circulatie pe trama stradala a oraşului Eforie” valabila la data efectuarii transportului;

b) neprezentarea, la solicitarea organelor de control, a documentelor solicitate şi obstrucţionarea exercitǎrii controlului;

c) împiedicarea de către terţe persoane – altele decât conducătorul vehiculului a organelor de control, sub orice formă, de a verifica achitarea taxei pentru folosirea tramei stradale sau de a legitima pe conducătorul vehiculului depistat în Oraşul Eforie

Contravenţiile prevazute la lit. a) se sancţioneaza cu amendǎ de la 1 000 lei la 1 500 lei pentru persoanele fizice şi cu amendǎ de la 1 500 lei la 2 500 lei pentru persoanele juridice.

Contravenţiile prevazute la lit. b) se sancţioneazǎ cu amendǎ de la 1 500 lei la 2 500 lei atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice.

Contravenţiile prevazute la lit. c) se sancţioneaza cu amenda de la 1 500 lei la 2 500 lei atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice, dacă fapta nu a fost săvârşită astfel încât să constituie infracţiune.

Pentru contravenienţii care, în mod repetat, circulǎ cu autovehicule de transport persoane în oraşul Eforie şi se sustrag de la plata taxei pentru folosirea tramei stradale, se aplica în conformitate cu art. 5 alin. (3) lit a) din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, sancţiunea complementarǎ – confiscarea autovehicului.

7.26 Taxa anuală pentru fiecare staţie fixa pentru telefonie mobilă

Cuantumul taxei: 5.000 lei/an pentru fiecare amplasament de staţie fixǎ.

La declararea acestei taxe operatorul de telefonie mobila va prezenta:

-Actele societatii (certificat de inregistrare, cod fiscal);

-Autorizatiile de functionare eliberate de Inspectoratul General al Comunicatiilor pentru fiecare amplasament de statie fixa utilizat de operatorul de telefonie mobila;

-Declaratie pe proprie raspundere privind numarul de amplasamente de statie fixa pentru telefonie mobila utilizate pe raza oraşului Eforie.

Operatorii de telefonie mobila vor depune declaratia si vor achita contravaloarea taxei in primele trei luni ale anului (31 martie) pentru amplasamentele de statie fixa existente.

In cazul realizarii de noi amplasamente de statie fixa, contravaloarea taxei se va achita in termen de maximum 30 de zile de la obtinerea autorizatiei de functionare eliberata de catre Inspectoratul General al Comunicatiilor.

In cazul in care operatorul de telefonie mobila intarzie plata taxei anuale pe amplasamente de statie fixa utilizate, se vor percepe penalitati si majorari de intarziere conform prevederilor legale in vigoare.

Pentru amplasarea pe domeniul sau privat al oraşului Eforie a antenelor, releelor şi altor echipamente utilizate pentru transmisie-retransmisie date, se datoreaxa o taxă anuală de 3 000 lei.

Sancţiuni:

Constituie contraventii urmatoarele fapte:

a) depunerea peste termen a declaratiilor de impunere.

b) nedepunerea declaratiilor de impunere.

c) depunerea de declaraţii eronate;

Contraventia prevazuta la lit. a) se sanctioneaza cu amenda de la 240 lei la 960 lei, iar contravenţiile prevǎzute la lit.b) şi c) cu amenda de la 960 lei la 2 400 lei .

7.27. ALTE TAXE

|NR. |DENUMIRE TAXǍ |TAXA (LEI) |

|CRT. | | |

|1 |Taxa artificii |200 lei/15 min. sau fracţiune |

|2 |Taxa pentru eliberare permise de intervenţie |100 lei/act |

|3 |Taxa pentru eliberare permise de spargere |100 lei/act |

|4 |Taxa evaluǎri zone verzi |30 lei/act |

|5 |Taxa pentru eliberarea acordului pentru dezmembrare parcele: | |

| -suprafeţe pâna la 500 mp, inclusiv |0,1 lei/mp |

| -suprafeţe de peste 501 mp |0.2 leu/mp |

|6 |Taxa eliberare proces verbal vecinǎtǎţi | |

| - suprafeţe pâna la 500 mp, inclusiv |0,1 lei/mp |

| - suprafeţe de peste 501 mp |0,2 lei/mp |

|7 |Taxa eliberare autorizaţie de construire/desfiinţare în regim de urgenţǎ – 5 zile | |

| |- investiţii pâna la 250 000 euro |500 lei + 10% din cuantumul taxei |

| | |de autorizare |

| |- investiţii între 250 000 euro– 2 000 000 euro |500 lei +5% din cuantumul taxei de|

| | |autorizare |

| |-investiţii de peste 2 000 000 euro |500 lei +2,5% din cuantumul taxei |

| | |de autorizare |

|8 |Acordul primarului pentru intabularea clădirilor |50 lei/clădire |

|9 |Taxe emitere adeverinţe teren intravilan | |

| |-regim normal |25 lei/act |

| |- regim urgenţa 3 zile |300 lei/act |

|10 |Taxa deplasare domiciului pentru semnare acte (numai în Eforie) | |

| |-regim normal |100 lei/act |

| |- regim urgenţa 3 zile |200 lei/act |

|11 |Taxa urgenţǎ analizare dosare (10 zile) |500 lei/dosar |

|12 |Taxe pentru desfǎşuarea licitaţiilor publice | |

| |-caiet de sarcini |100 lei/caiet |

| |-garanţia de participare |15 % din valoare dar nu mai puţin |

| | |de 5 000 lei sau conform |

| | |prevederilor din caietul de |

| | |sarcini aprobat; |

| |-taxa de participare |100 lei |

|13 |Taxa negociere |Contravaloarea raportului de |

| | |evaluare |

|14 |Taxa pentru eliberarea de duplicate “conform cu originalul” |20 lei/document |

|15 |Taxe rezervare loc de parcare (blocuri) | |

| |-pentru prima maşinǎ – automobil |25 lei/lunǎ |

| |-pentru a doua maşinǎ – automobil |50 lei/luna |

| |-pentru maşini mari – altele decât automobile |100 lei/lunǎ |

|16 |Taxe parcare turişti cu rezervare loc | |

| |-zona A |200 lei/loc/lunǎ |

| |-zona B |100 lei/loc/lunǎ |

| |-zona C |50 lei/loc/lunǎ |

|17 |Taxa eliberare imagini captate de camerele video de monitorizare a domeniului public al |50 lei/înregistare |

| |oraşului Eforie | |

|18 |Taxa deplasare domiciliu pentru semnare acte (doar în Eforie): | |

| |Regim normal | |

| |Regim urgenţă – 3 zile |100 lei/act; |

| | |150 lei/act |

|19 |Taxa de parcare | |

| |1 oră |2 lei |

| |1 zi |25 lei |

  7.28 Alte sancţiuni

  (1) Nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri atrage răspunderea disciplinară, contravenţională sau penală, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.

  (2) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii, infracţiuni:

  a) depozitarea pe domeniul public al oraşului Eforie a matewrialelor de construcţii sau a celor rezultate în urma unor lucrări de construire/desfiinţare fără aprobarea prealabilă a administraţiei locale;

b) refuzul prezentării documentelor solicitate de către organelle de control şi/sau împiedicarea controlului.

  (5) Contravenţiile prevăzute la alin. (2) lit a) se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei pentru contravenienţii persoane fizice şi de la 1000 lei la 2000 lei pentru contravenienţii persoane juridice, iar cele prevăzute la alin. (2) lit b) se sancţionează cu amendă de la 1500 lei la 2500 lei atât pentru contravenienţii personae fizice cât şi personae juridice.

(6) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi persoane împuternicite din cadrul autorităţii administraţiei publice locale.

  (7) Contravenţiilor prevăzute mai sus li se aplică dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

  

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download

To fulfill the demand for quickly locating and searching documents.

It is intelligent file search solution for home and business.

Literature Lottery

Related download