Lesvoorbereiding Song 4

Song 4 Lesvoorbereiding

Lesvoorbereiding Song 4

Song: Niveau: Doelen:

Bruno Mars ? Marry you 2a en 2b In deze 2 lessen leren de kinderen: - zeggen wat ze van iets vinden - een voorstel doen en reageren op een voorstel - iemand overhalen iets te doen - een forum lezen - zeggen hoe ze zich voelen

Kerndoelen: Deze les werkt aan de volgende Tule-tussendoelen (SLO)

Kerndoel 13

Kerndoel 14 Kerndoel 15 Kerndoel 16 (alleen niveau 2a)

De kinderen maken een start met bewust luisteren naar en lezen van Engels (ze leren informatie te halen uit korte, voor hen relevante teksten zoals berichten, liedjes, gesprekjes en verhaaltjes). Er wordt een start gemaakt met de EIBOthema's. (In dit geval het thema: zeggen wat je van iets vindt, gevoelens.) De kinderen spreken over onderwerpen die zeer eenvoudig en alledaags zijn. De kinderen experimenteren met de schrijfwijze van Engelse woorden. De kinderen leren om woordbetekenissen en schrijfwijzen van Engelse woorden op te zoeken met behulp van een woordenboek.

Een overzicht van de Words and phrases bij deze les staat achter in deze lesvoorbereiding.

Bruno Mars

Bruno Mars werd geboren in Honolulu op 8 oktober 1985. Hij is zanger, maar ook producent. Dat laatste betekent dat hij bij het maken van cd's of liedjes andere artiesten begeleidt, zoals Brandy, Flo Rida, Sean Kingston en Cobra Starship. Ook schrijft hij soms muziek voor anderen. Zo schreef hij mee aan de nummers Right Round van Flo Rida en Wavin' Flag van K'naan. In juli 2010 werd zijn eerste solosingle Just the way you are uitgebracht. Het werd een grote hit in heel veel landen. Marry you is een single uit 2011 en gaat over een stel dat naar Las Vegas gaat en daar spontaan besluit te trouwen.

? Groove.me

Pagina 1

Song 4 Lesvoorbereiding

Lesson A

Digibord

Wat leer je? - zeggen wat je van iets vindt - een voorstel doen en reageren op een voorstel - iemand overhalen iets te doen

Which song is this? Raad het lied met behulp van de drie hints. Weten de kinderen al iets van Bruno Mars? Praat kort over deze zanger en zijn liedjes. What do you know about Bruno Mars? Do you know other songs by Bruno Mars? Do you like his songs? Why (not)?

What is this song about? Laat het fragment horen en de zinnen lezen. Wie weet wat de woorden yeah, marry you, en I do betekenen? Vraag de kinderen dan waar het lied over zou kunnen gaan. What does `marry you' mean? And what does `I do' mean? What is this song about?

Do you hear these words? Tik de woorden aan die de kinderen horen of laat twee kinderen dit samen doen. De woorden go en say komen niet voor in het fragment. Come to the board. Which words do you hear? Tick the boxes.

Have you heard these words? Laat de de uitspraak van de zes woorden horen en bespreek de betekenis. De kinderen luisteren nog een keer naar het fragment. Tijdens het luisteren slepen ze de zes woorden naar de juiste plek. Listen again. Drag the words to the right spot.

What do you think? Wijzigen in: Bekijk de plaatjes. Wat vinden de kinderen ervan? Klik op de plus. Laat de zinnen horen. De kinderen kiezen door middel van hand op steken welke zin volgens hen het beste bij de foto past. Laat een of twee kinderen zeggen welke zin ze hebben gekozen en uitleggen waarom. What do you think about this? What are the people doing? Do you think it's dumb or nice or ...?

What shall we do? Luister naar de gesprekjes. Bespreek waar de gesprekjes over gaan. Laat daarna twee kinderen samen de gesprekjes voeren.

? Groove.me

Pagina 2

Song 4 Lesvoorbereiding

What are these people talking about? Can you think of more things to do? Act out the conversation with a classmate.

Let's ... Bekijk samen de plaatjes. Luister naar de zinnen. Welk voorstel wordt er gedaan? Zoek bij ieder plaatje de juiste zin. What are these people doing? What would you say?

Marry you Bekijk samen het filmpje met de bewegingen. Probeer de bewegingen na te doen, zet het filmpje af en toe stop. Je kunt meerdere keren oefenen als je dat nodig vindt. Let's try the moves. Let's practise. Come on!

Karaoke Start de karaoke. Stimuleer de kinderen om mee te zingen met het refrein en de bewegingen mee te doen.

Over to you Na de karaoke gaan de kinderen aan de slag met Worksheet A Over to you. Het is handig om de Worksheet `open' te zetten op het digibord en de instructies nog even kort toe te lichten wanneer de groep lastig zelfstandig op gang komt.

Worksheet A

De opdrachten bestaan uit individuele opdrachten en opdrachten in tweetallen. De kinderen die klaar zijn met de opdrachten in Over to you mogen verder met de Extra-opdrachten.

Opdracht 1 Wijs de kinderen erop dat ze hier moeten zeggen wat ze zelf van iets vinden. Er kunnen dus verschillende antwoorden goed zijn. Lees de woorden in de flash info nog eens voor zodat de kinderen de goede uitspraak horen.

Opdracht 4 De kinderen voeren bij opdracht 4b zelf gesprekjes met behulp van de zinnen in de flash info. Wijs ze op woorden, die ze kunnen gebruiken in hun voorstel.

Kijk aan het einde van de les de opdrachten samen na met behulp van de pdf Answers A op het digibord of maak vooraf een print om de kinderen zelfstandig na te laten kijken.

? Groove.me

Pagina 3

Song 4 Lesvoorbereiding

Lesson B

Digibord

Doelen Wat leer je? - een forum lezen - zeggen hoe je je voelt

Do you remember? Praat met de kinderen over de vorige les. Weten ze nog wat ze geleerd hebben en waar het over ging? Welke woorden weten ze nog? De woorden uit lesson A zijn: do, get, run, play, watch, beautiful, fun, dumb, cool, terrible, nice. De zinnen uit lesson A zijn: It is fun. It is dumb. What shall we do? Let's just run, girl. Great idea! I'm not sure. Alright then. Just say yeah. Don't say no. Come on. Deze woorden en zinnen vind je terug in de Words and phrases. Do you remember the song? Do you remember what we did? What words/phrases can you remember?

More grooves at home Als laatste opdracht op Worksheet A hebben de kinderen thuis geluisterd naar liedjes die ook over trouwen gaan. Vraag de kinderen welke liedjes ze weten. Zet eventueel YouTube klaar en laat de kinderen het liedje kort horen. Onder de knop Answers staat een aantal suggesties van liedjes die ook genoemd kunnen worden of die je via YouTube kunt laten horen. Have you listened to some more songs? Have you found any songs about marrying? Let's listen to some examples. What words do you hear?

How do you feel? Maak een koppeling naar lesson A. Hoe denk je dat iemand die gaat trouwen zich voelt? Hoe kun je dat vertellen? Laat de uitspraak van How do you feel? en van de zinnen horen. Sleep de zinnen dan naar de juiste plek. How is a person feeling when he or she is getting married? How can you say how you are feeling?

What do you say? Als iemand zegt hoe hij zich voelt, geef je meestal een reactie. In het Engels kun je daarvoor bijvoorbeeld Good to hear that! (Goed om te horen!) of How awful! (Wat erg!) gebruiken. Laat de kinderen bij elke situatie reageren met een van die twee uitspraken. What do you say when someone tells you something? What is your reaction? Can you think of more reactions?

Over to you Nu gaan de kinderen aan de slag met Worksheet B Over to you. Op dit scherm vind je ook de audioknop waarmee je de tekst van opdracht 1 op de worksheet kunt laten horen.

? Groove.me

Pagina 4

Song 4 Lesvoorbereiding

Worksheet B

De opdrachten bestaan uit individuele opdrachten en opdrachten in tweetallen. De kinderen die klaar zijn met de opdrachten in Over to you mogen verder met de Extra-opdrachten.

Opdracht 3 Bij opdracht 3c zoeken de kinderen de betekenis van drie woorden op met behulp van een woordenboek Nederlands-Engels. Leg eventueel uit hoe je een woordenboek gebruikt. Deze opdracht vervalt bij niveau 2b.

Opdracht 4 Spreek de zinnen in de flash info eventueel nog een keer hardop uit zodat de kinderen nog een keer de uitspraak kunnen horen.

Kijk aan het einde van de les de opdrachten samen na met behulp van de pdf Answers B op het digibord of maak vooraf een print om de kinderen zelfstandig na te laten kijken.

Digibord

I'm feeling ... Laat de woorden naar het juiste plaatje slepen en laat de kinderen bij elk plaatje zeggen hoe ze zich dan zouden voelen.

Marry you Bekijk het filmpje met de bewegingen nog een keer. Weten de kinderen het nog? Come on, let's do the moves! Do you still know the moves? Let's try it!

Marry you Bekijk het filmpje met de bewegingen nog een keer. Weten de kinderen het nog?

Wat kun je nu? Blik samen met de klas terug op de doelen van Lesson A en B. Wat hebben de kinderen onthouden? Wat vonden ze nuttig?

Tell us what you think! Evalueer met de kinderen wat ze van de les vonden: 1 ster is niet goed, 5 sterren is kan niet beter! Klik het aantal sterren aan en klik op `send'. De waardering van de les wordt dan automatisch naar Groove.me gemaild. De auteurs van Groove.me kijken elke week naar de waardering van de lessen en zorgen er zo voor dat de nieuwe lessen steeds beter aansluiten op de onderwijspraktijk.

Ook belangrijk: zijn er in de les of opdrachten dingen geweest die niet goed werkten, instructies die niet meteen begrepen werden door de kinderen of heb je een idee om de les nog beter of aansprekender te maken? Geef deze suggesties aan ons door via de e-mail die in het openingsmenu altijd klaarstaat. We stellen feedback erg op prijs en laten altijd weten of we het idee kunnen verwerken in de les en/of doorgeven aan andere leerkrachten die met Groove.me werken.

? Groove.me

Pagina 5

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download