Www.ps2.ro



SECTIUNEA I

INSTRUCTIUNI CATRE OFERTANTI

1. Autoritate contractantă: SECTORUL 2 al Municipiului Bucureşti

2. Adresa: Str. Chiristigiilor, nr. 11-13, Sector 2, Bucureşti

3.Telefon: +40 (0) 21 252.44.46, +40 (0) 21 209.60.00, int 309

4. Fax: : +40 (0) 21 252.44.46

5. Adresa/ele de internet: ps2.ro - Licitaţii şi achiziţii publice

6. Obiectul contractului: Studii de fundamentare pentru avizare si aprobare

Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti

7. Cod CPV : 79311100-8 Servicii elaborare studii” (Rev.2)

8. Sursa de finanţare: Achiziţia este finanţată din bugetul local

9. Valoarea estimată totală: 130.000 lei fără TVA

10. Durata de executie a contractului de achiziţie publică: 3 luni de la data semnarii de catre ambele parti si emiterea ordinelor de incepere.

11.Mijloace de comunicare:

Orice clarificare solicitată de operatorii economici se poate solicita numai în scris, la fax nr. 021.252.44.46, iar răspunsurile autorităţii contractante vor fi transmise prin fax la nr. indicat în solicitare şi publicate pe site-ul ps2.ro, Secțiunea Licitații și Achiziții Publice, ataşate anuntului.

12. Modalitatea de achiziţie: Achiziţie directă.

Achizitia se finalizeaza prin incheierea unui contract de servicii.

13.Cerinţe obligatorii de calificare pentru operatorii economici interesaţi să oferteze:

Ofertantul va trebui să îndeplinească cerinţele obligatorii solicitate la acest capitol şi să ataşeze documentele solicitate.

13.1 Situaţia personală a ofertantului:

a) Ofertanţii nu trebuie să se încadreze în situaţiile prevăzute la art. 164 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice.

Se va completa şi ataşa Formularul nr. 1 –Secţiunea III- Formulare.

b) Ofertanţii nu trebuie să se încadreze în situaţiile prevăzute la art. 165 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice. Ofertantul declarat castigator la semnarea contractului va prezenta certificate de atestare fiscala privind lipsa datoriilor restante cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contributiilor la bugetul local si bugetul general consolidat de stat.

Se va completa şi ataşa Formularul nr. 2 Secţiunea III- Formulare.

c) Ofertanţii nu trebuie să se încadreze în situaţiile prevăzute la art. 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice.

Se va completa şi ataşa Formularul nr. 3 Secţiunea III- Formulare.

13.2 Capacitatea de exercitare a activităţii profesionale (înregistrare)

Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului, eliberat cu cel mult 30 de zile înainte de data deschiderii ofertelor, care să ateste că ofertantul desfăşoară activităţi similare celor care fac obiectul prezentei achiziţii, cât şi faptul că nu sunt înscrise menţiuni cu privire la aplicarea Legii nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, în copie conform cu originalul, valabil la data deschiderii ofertei.

13.3 Capacitatea tehnică şi profesională:

13.3.1 Lista principalelor servicii prestate in ultimii 3 ani raportat la data limita de depunere a ofertelor, cu indicarea valorilor, datelor si beneficiarilor publici sau privati.

Ofertantii trebuie sa prezinte serviciile prestate in ultimii 3 ani (calculati pana la data depunerii ofertelor), prin completarea Formularul nr. 4  Secţiunea III – Formulare. In cazul in care ofertantul are servicii aflate in desfasurare, se vor prezenta si acestea cu precizarea stadiului lucrarilor executate si totodata facand referire distinct fata de cele mai sus mentionate.

Avand in vedere specificitatea contractului ce urmeaza a fi atribuit, autoritatea contractanta va lua in considerare serviciile relevante: elaborare de studii similare cu obiectul achizitiei care au fost contractate distinct ( per fiecare studiu de specialitate care face obiectul studiilor de fundamentare) sau elaborare de studii similare cu obiectul achizitiei, care au stat la baza realizarii documentatiilor de urbanism tip PUG, PUZ.

14. Propunere tehnică – Mod de prezentare

Modul de prezentare a propunerii tehnice se va face astfel încât să se asigure posibilitatea verificării corespondenţei, propunerii tehnice cu specificaţiile prevăzute în caietul de sarcini. Ofertele care nu respectă prescripţiile caietului de sarcini vor fi descalificate. Propunerea tehnică va fi elaborată astfel încât să respecte în totalitate cerinţele din Caietul de sarcini – SECŢIUNEA II.

Propunerea tehnica va contine o descriere detaliata a tuturor specificatiilor continute în Caietul de sarcini, prin care ofertantul va demonstra corespondenta propunerii tehnice cu specificatiile respective si modul de indeplinire a tuturor cerintelor din Caietul de sarcini. Propunerea tehnica trebuie sa demonstreze ca ofertantul a inteles corect aceste cerinte si ca solutia prezentata le indeplineste intru totul. Prin propunerea tehnica depusa, ofertantul are obligatia de a face dovada conformitatii serviciilor ofertate cu cerintele prevazute in caietul de sarcini. Propunerea tehnica va fi structurata pe obiectul contractului, pentru studiile ce trebuie elaborate.

Ofertantii care participa la procedura de atribuire înteleg sa ofere numai servicii care sa îndeplineasca cel putin conditiile tehnice minime specificate în caietul de sarcini.

Oferta tehnica va include:

1. Intelegerea si descrierea contextului general al proiectului, a metodologiei si instrumentelor necesare elaborarii studiilor de fundamentare, corelat cu punctul 2,3 si 4;

2. Graficul de indeplinire al activitatilor (Graficul GANTT) ce se vor desfasura in vederea elaborarii studiilor de fundamentare, structurat pe studiile si activitatile mentionate in Caietul de sarcini, cu termenele limita de incadrare, pe perioada derularii contractului;

3. Declaratie privind asigurarea cu personal responsabil pentru indeplinirea contractului (Formular 5) in original, din care sa rezulte asigurarea personalului necesar pentru indeplinirea contractului;

4. Lista personalului de specialitate desemnat pentru îndeplinirea contractului, membrii echipei, colaboratori (Formular nr. 5.1).  Anexate  listei personalului de specialitate se vor prezenta CV-uri, sustinute de documente relevante privind expertiza profesionala (certificari, atestate, recomandari, contracte de prestari servicii, privind participarea la elaborarea PUG-uri, PUZ-uri sau similar, acestea atestand realizarea studiilor similare care fac obiectul achizitiei). CV-urile vor fi semnate in original si vor avea înscris în subsolul ultimei pagini urmatoarea sintagma: “Declar pe propria raspundere, sub sanctiunea prevederilor referitoare la falsul în declaratii prevazute în Codul Penal, ca datele sunt corecte si corespund realitatii”.

5. Planul de lucru

Planul de lucru propus trebuie să fie:

1. conform cu abordarea şi metodologia propusa;

2. să demonstreze:

- înţelegerea prevederilor din caietul de sarcini;

- încadrarea activităţilor în timp de aşa manieră încât să se asigure finalizarea serviciilor în termenul specificat în caietul de sarcini;

- modul in care se va colabora cu proiectantul general al Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 2, avand in vedere functia generala a acestuia de a coordona documentatia si de a include concluziile argumentate rezultate in urma studiilor de fundamentare in contextual finalizarii contractului principal.

Personalul de specialitate trebuie sa aiba drept de semnatura in conformitate cu legislatia aplicabila si cu specializarile solicitate prin Caietul de sarcini pct.2.a. Se vor atasa documente relevante pentru indeplinirea acestei cerinte.

Se va nominaliza Seful de proiect.

Personalul de specialitate trebuie sa-si declare disponibilitatea pentru contract si participarea efectiva pe intreaga perioada de derulare a contractului. Se vor prezenta Declaratii de disponibilitate datate si semnate in original (Formular nr.5.2).

 

Lista specializarilor pe domenii este obligatorie dar nu limitativa, ofertantul fiind liber sa adauge consultantii pe care îi consideră necesari pentru îndeplinirea optimă a caietului de sarcini şi pe care îi precizeaza în oferta tehnică.

Personalul de specialitate solicitat si prezentat în echipa ofertantului va putea ocupa functii cumulate, daca vor face dovada detinerii dreptului de exercitare a semnaturii pentru studiile de fundamentare pe care si le asuma in vederea elaborarii, precum si a capacitatii fizice avand in vedere complexitatea fiecarui studiu in parte.

In cazul în care specializarea personalului propus nu corespunde caietului de sarcini, oferta va fi considerata necorespunzatoare şi ofertantul va fi descalificat.

4. Un exemplar de contract, semnat si stampilat, pentru insusire clauze contractuale sau, dupa caz, amendamente privind clauzele contractuale specifice (proiect contract-Sectiunea IV). Ofertantii au dreptul de a formula amendamente cu privire la clauzele specifice din propunerea de contract.

Eventualele propuneri cu privire la clauzele contractuale si clauzele specifice se vor formula in scris, inainte de depunerea ofertei. Autoritatea isi rezerva dreptul de a respinge oferta in situatia in care oferta contine propuneri de modificare a clauzelor contractuale care sunt dezavantajoase pentru autoritate, iar ofertantul, desi a fost informat cu privire la respectiva situatie, nu accepta renuntarea la clauzele respective.

15. Propunere financiară – Mod de prezentare

Completare Formularul 6 “ Formularul de ofertă ” din Secţiunea III - Formulare.

Oferta are caracter ferm si obligatoriu, din punctul de vedere al conţinutului pe toată perioada de valabilitate, trebuie semnată, pe propria răspundere, de către ofertant sau de către o persoană împuternicită legal de către acesta.

La elaborarea propunerii financiare, ofertantul are obligatia de a lua in considerare, pe langa valoarea totala a prestarii serviciilor de consultanta si eventualele deduceri in cazul in care acestea sunt sub efectul unei legi, precum si alte cheltuieli pe care le implica indeplinirea obligatiilor contractuale, inclusiv marja de profit.

Propunerea financiara va fi exprimata in lei fara TVA.

Operatorii interesati vor posta oferta de pret si in catalogul electronic SEAP cu denumirea „Studii de fundamentare pentru avizare si aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti”. Sectiunea - Cumparari Directe-Catalog electronic, pana la data de 24.08.2018 ora 12.00.

15. Criteriu de atribuire: Cel mai bun raport calitate-pret

Factorii de evaluare vor fi :

1. Prețul ofertei, fără TVA, Pfinanciar (P1) – punctaj maxim 40 puncte;

2. Criteriul tehnic, Ptehnic (P2)- punctaj maxim 60 puncte, din care:

a) Experienta similara a ofertantului (P3) - punctaj maxim 20 puncte

b) Experienta expertilor (P4) - punctaj maxim 17.5 puncte

c) Planul de lucru (P5) - punctaj maxim 22.5 puncte

Punctaj maxim total (Pfinanciar P1+ Ptehnic P2) – 100 puncte

Algoritmul de calcul al punctajului se regaseste in Sectiunea V.

16. Limba de redactare a ofertei: Română

17. Perioada de valabilitate a ofertei: 90 zile de la data limită de depunere a ofertei.

18. Garanţia de bună execuţie: cuantumul garanţiei de bună execuţie este de 5% din valoarea contractului fără TVA si se constituie în conditiile art.40 din H.G. nr. 395/2016.

19. Modul de prezentare a ofertei:

a) Adresa la care se depune oferta: Registratura Sectorului 2 al Mun. Bucureşti - Str. Chiristigiilor nr. 11-13, sector 2

b) data limita pentru depunerea ofertei: 24.08.2018, ora 12.00.

c) numărul de exemplare: 1 original si 1 copie

d) mod de prezentare:

Oferta cuprinzand documentele de calificare, propunerea tehnica si propunerea financiara inclusiv centralizatorul de preţuri (Formularul 6.1 din Secţiunea III) se va depune la Registratura Sectorului 2 al Mun. Bucureşti, str. Chiristigiilor nr.11 – 13, în plic sigilat şi ştampilat, pe care se va menţiona:

˝Oferta pentru „Studii de fundamentare pentru avizare si aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti”. A nu se deschide înainte de 24.08.2018, ora 12.00˝

Originalul şi copia vor fi închise într-un plic sigilat cu o bandă adezivă şi cu semnătura ofertantului. Pe lângă acestea se va prezenta si un plic exterior deschis, capsat de plicul care conţine oferta, care va conţine:

- Scrisoarea de înaintare;

Ofertantul are obligaţia de a completa şi ataşa la coletul ce conţine oferta „Scrisoarea de înaintare” (Formularul nr.7 din Capitolul III - Formulare).

- Plicul sigilat va conţine in interior 2 plicuri (1 original + 1 copie).

Fiecare plic (original si copie) va conţine în interior cate 3 plicuri sigilate şi stampilate cu:

- plicul nr. 1: documente de calificare;

- plicul nr. 2: propunere tehnică;

- plicul nr. 3: propunerea financiara – Formularul de oferta si centralizatorul de preturi;

Plicurile interioare (original si copie) trebuie să fie marcate cu denumirea şi adresa ofertantului, pentru a permite returnarea ofertei fără a fi deschisă, în cazul în care oferta respectivă este declarată întârziată.

Documentele trebuie să fie tipărite sau scrise cu cerneală/ toner şi vor fi numerotate, stampilate si semnate pe fiecare pagină de reprezentantul/reprezentanţii autorizat/autorizaţi să angajeze ofertantul prin contract. În cazul documentelor emise de instituţii/organisme oficiale abilitate în acest sens documentele respective trebuie să fie semnate şi parafate conform prevederilor legale.

NU SE ACCEPTĂ OFERTE ALTERNATIVE.

Daca plicul exterior nu este marcat conform celor de mai sus, autoritatea contractantă nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru rătăcirea ofertei.

FOARTE IMPORTANT:

În cazul în care unul sau mai multe din documentele ofertei nu sunt semnate de către reprezentantul împuternicit al ofertantului menţionat în certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului, la documentele de calificare se va ataşa, în original, împuternicirea semnată de persoana nominalizată ca împuternicită în certificatul constatator privind nominalizarea persoanei care semnează unul sau mai multe din documentele ofertei, astfel:

Se va completa Formularul nr. 8 - Împuternicire pentru semnatarul ofertei.

SECTIUNEA II

CAIET DE SARCINI

Caietul de sarcini face parte integrantă din documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea ofertei şi constituie ansamblul cerinţelor pe baza cărora se elaborează de către fiecare ofertant propunerea tehnică.

|Studii de fundamentare |

|Pentru avizare şi aprobare Plan Urbanistic Zonal sector 2 |

| Studiu istoric-delimitare zone de protecţie a monumentelor, fişe pentru fiecare şi | 1 |Studiu de fundamentare |

|Studiu arheologic | | |

|Studiu precoordonare reţele, ulterior obţinerii planurilor cu traseele tuturor retelelor |1 |Studiu de fundamentare |

|conform avizelor | | |

|Studiu altimetrie, aeronautica |1 |Studiu de fundamentare |

|Studiu de gospodărirea apelor, delimitare zone de protecţie a lacurilor, hidrologic |1 |Studiu de fundamentare |

| Raport de mediu+Evaluare impact asupra mediului inclusiv procedura | 1 |Studiu de fundamentare |

| Studiu de trafic şicirculaţii |1 |Studiu de fundamentare |

| Studiu geotehnic |1 |Studiu de fundamentare |

Studiile de fundamentare se realizeaza in scopul reglementarii unor probleme sectoriale ce intervin hotarator in dezvoltarea urbanistica a zonei. Conform Ghid privind metodologia de elaborare si continutul-cadru al planului urbanistic zonal - lndicativ GM - 010 - 2000 acestea pot fi elaborate concomitent cu PUZ. Conform Legii 350/2001 actualizata si modificata Gestionarea spaţială a teritoriului ţării constituie o activitate obligatorie, continuă şi de perspectivă, desfăşurată în interesul colectivităţilor care îl folosesc, în concordanţă cu valorile şi aspiraţiile societăţii şi cu cerinţele integrării în spaţiul european.

1. INFORMAŢII generale

1. AUTORITATEA CONTRACTANTĂ

Autoritatea contractantă este Sectorul 2 al Muncipiului Bucureşti, care va contracta oferta unui furnizor de servicii de urbanism-Cod CPV: 71410000-5 în urma desfăşurării procedurii de achiziţie publică.

2. DENUMIREA CONTRACTULUI

Studii de fundamentare pentru avizare şi aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucureşti.

3. OBIECTUL GENERAL AL CONTRACTULUI

Obiectul contractului constă în achiziţionarea de servicii pentru Studii de fundamentare in vederea realizarii documentatiilor pentru delimitare şi instituirea zonelor de protecţie a monumentelor istorice, precoordonare reţele, altimetrie, gospodărirea apelor hidrologic, geotehnic, Evaluare impact asupra mediului, trafic şi circulaţii, pentru finalizarea documentaţiei pentru avizare şi aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucureşti

4. JUSTIFICAREA INIŢIERII DEMERSULUI

1. Baza Legislativă

• Legea 350/2001 şi a normelor de aplicare

Art. 36 (12) Structura de specialitate condusă de arhitectul-şef al judeţului, al municipiului Bucureşti, al municipiului sau al oraşului îndeplineşte următoarele atribuţii principale:

a) iniţiază, coordonează din punct de vedere tehnic elaborarea, avizează şi propune spre aprobare strategiile de dezvoltare teritorială urbane, precum şi documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism;

b) convoacă şi asigură dezbaterea lucrărilor Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism;

c) întocmeşte, verifică din punct de vedere tehnic şi propune emiterea avizelor de oportunitate, a certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire;

d) urmăreşte punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare urbană şi a politicilor urbane, precum şi a documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;

e) asigură gestionarea, evidenţa şi actualizarea documentaţiilor de urbanism şi amenajare a teritoriului;

e^1) transmite periodic Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice situaţiile cu privire la evidenţa şi actualizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi urbanism;

f) organizează şi coordonează constituirea şi dezvoltarea băncilor/bazelor de date urbane;

g) coordonează şi asigură informarea publică şi procesul de dezbatere şi consultare a publicului în vederea promovării documentaţiilor aflate în gestiunea sa;

h) participă la elaborarea planurile integrate de dezvoltare şi le avizează din punctul de vedere al conformităţii cu documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism legal aprobate;

i) avizează proiectele de investiţii publice din punctul de vedere al conformităţii cu documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism legal aprobate.

Art. 47 - (1) Planul urbanistic zonal este instrumentul de planificare urbană de reglementare specifică, prin care se coordonează dezvoltarea urbanistică integrată a unor zone din localitate, caracterizate printr-un grad ridicat de complexitate sau printr-o dinamică urbană accentuată. Planul urbanistic zonal asigură corelarea programelor de dezvoltare urbană integrată a zonei cu Planul urbanistic general. Zona minim reglementată care face obiectul unui plan urbanistic zonal se stabileşte conform prevederilor art. 32 alin. (4).

1) Planul urbanistic zonal este instrumentul de planificare urbană de reglementare specifică, prin care se coordonează dezvoltarea urbanistică integrată a unor zone din localitate, caracterizate printr-un grad ridicat de complexitate sau printr-o dinamică urbană accentuată. Planul urbanistic zonal asigură corelarea programelor de dezvoltare urbană integrată a zonei cu Planul urbanistic general.

(2) Planul urbanistic zonal cuprinde reglementări asupra zonei referitoare la:

a) organizarea reţelei stradale;

b) organizarea arhitectural-urbanistică în funcţie de caracteristicile structurii urbane;

c) modul de utilizare a terenurilor;

d) dezvoltarea infrastructurii edilitare;

e) statutul juridic şi circulaţia terenurilor;

f) protejarea monumentelor istorice şi servituţi în zonele de protecţie ale acestora.

Hotărârea nr. 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism, actualizata si modificata

STUDIU ISTORIC

• LEGE nr. 422 din 18 iulie 2001 (**republicată**)(*actualizată*) privind protejarea monumentelor istorice**)

ART. 9 (1) Pentru fiecare monument istoric se instituie zona sa de protecţie, delimitată pe baza reperelor topografice, geografice sau urbanistice, în funcţie de trama stradală, relief şi caracteristicile monumentului istoric, după caz, prin care se asigură conservarea integrată şi punerea în valoare a monumentului istoric şi a cadrului său construit sau natural. (2) Delimitarea şi instituirea zonei de protecţie se realizează, simultan cu clasarea bunului imobil ca monument istoric, în condiţiile legii. (3) Autorităţile publice locale competente vor include în planurile urbanistice şi în regulamentele aferente zonele de protecţie delimitate conform alin. (2). (4) În zona de protecţie pot fi instituite servituţi de utilitate publică şi reglementări speciale de construire prin planurile şi regulamentele de urbanism aprobate şi avizate conform legii.

ART. 18 (1) Monumentele istorice, zonele de protecţie şi zonele construite protejate, definite potrivit legii, se evidenţiază în planurile de amenajare a teritoriului şi în planurile urbanistice ale unităţilor administrativ-teritoriale.

ART. 22 (1) Lista monumentelor istorice cuprinde monumentele istorice clasate în grupa A sau B şi se întocmeşte de Institutul Naţional al Patrimoniului.

Alin. (1) al art. 22 a fost modificat de litera i) a art. 57, Cap. IX din LEGEA nr. 329 din 5 noiembrie 2009, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 761 din 9 noiembrie 2009 prin înlocuirea sintagmei "Institutul Naţional al Monumentelor Istorice" cu sintagma "Institutul Naţional al Patrimoniului";

(2) Lista monumentelor istorice se aprobă prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se actualizează la fiecare 5 ani. (3) Lista monumentelor istorice stă la baza întocmirii cadastrului de specialitate al monumentelor istorice, a planurilor de amenajare a teritoriului şi a planurilor urbanistice.

ART. 45 (1) În vederea protejării monumentelor istorice şi a respectării prevederilor legale în acest domeniu autorităţile administraţiei publice locale au următoarele atribuţii: a) cooperează cu organismele de specialitate şi cu instituţiile publice cu responsabilităţi în domeniul protejării monumentelor istorice şi asigură punerea în aplicare şi respectarea deciziilor acestora; b) asigură protejarea monumentelor istorice clasate, aflate în domeniul public sau privat al municipiului, respectiv oraşului sau comunei, precum şi a celor abandonate sau aflate în litigiu, alocând resurse financiare în acest scop; c) cooperează cu ceilalţi proprietari sau administratori de monumente istorice; d) se pot asocia între ele, precum şi cu persoane fizice sau juridice pentru realizarea unor lucrări de protejare a monumentelor istorice şi pot înfiinţa în acest scop instituţii şi servicii publice de interes local; e) participă la finanţarea lucrărilor de protejare a monumentelor istorice, prevăzând distinct sumele necesare în acest scop în bugetele pe care le administrează; f) cuprind în programele de dezvoltare economico-socială şi urbanistică, respectiv de amenajare a teritoriului, obiective specifice privind protejarea monumentelor istorice, elaborează, actualizează şi aprobă documentaţiile de amenajare a teritoriului şi urbanism privind monumentele istorice sau zonele protejate care conţin monumente istorice; g) iau măsurile tehnice şi administrative necesare în vederea prevenirii degradării monumentelor istorice; h) includ în structura aparatului propriu compartimente specializate sau, după caz, posturi ori sarcini de serviciu precise în domeniul protejării monumentelor istorice; i) elaborează planurile anuale de gestiune şi protecţie a monumentelor istorice de pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale care sunt înscrise în Lista Patrimoniului Mondial şi asigură monitorizarea acestora prin personalul propriu. (2) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să realizeze studiile de fundamentare, delimitare şi instituire a zonelor de protecţie a monumentelor istorice, folosind numai personal de specialitate atestat.

• Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional;

• Ordin M.C.C. nr. 2.260 din 18 aprilie 2008 privind aprobarea Normelor metodologice de clasare şi inventariere a monumentelor istorice completările şi modificările ulterioare;

• Ordin nr. 2.684 din 18 iunie 2003 privind aprobarea Metodologiei de întocmire a Obligaţiei privind folosinţa monumentului istoric şi a conţinutului acesteia, completările şi modificările ulterioare.

• Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr.7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

• Ordinul 700/2014 al ANCPI privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară;

• Ordinul 107/2010 al ANCPI pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea sau recunoaşterea autorizării persoanelor fizice şi juridice române, ale unui alt stat membru al Uniunii Europene sau ale unui stat care aparţine Spaţiului Economic European în vederea realizării şi verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, al geodeziei şi al cartografiei pe teritoriul României.

• Ordinul Ministrului Culturii nr. 2828/2015 pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.314/2004, a fost aprobată Lista monumentelor istorice, actualizată - LMI 2015

• Ghidul privind metodologia de elaborare și conținutul - cadru al Planului Urbanistic Zonal” aprobat cu Ordinul M.L.P.A.T. nr. 176/N/16 august 2000.

• Regulamentul General de Urbanism aprobat prin H.G.R. nr. 525/1996, republicat, cu modificările ulterioare;

• Ordinul M.L.P.A.T. nr. 80/N/1996 pentru aprobarea Ghidului de elaborare al Regulamentului Local de Urbanism;

• Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, cu modificările și completările ulterioare;

• Hotărârea Guvemului nr. 723/2002 privind înființarea Comisiei interministeriale pentru zone construire protejate.

• Ordonanța Guvemului nr. 47/2000 privind stabilirea unor măsuri de protecție a monumentelor istorice care fac parte din Lista patrimoniului mondial, aprobata și modificată prin Legea nr. 564/2001;

• Legea nr. 265/29.06.2006 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului;

• Legea nr. 82/15.04.1998 pentru aprobarea O.U.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu completările și modificările ulterioare;

• Legea nr. 54/1998 privind circulația juridică a terenurilor;

• Legea nr. 213/ 17.11.1998 privind bunurile proprietate publică, cu completările și modificările ulterioare;

• Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publică;

• H.G.R. nr. 930/11.08.2005 pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul și mărimea zonelor de protecție sanitară și hidrogeologică, cu completările și modificările ulterioare;

• Ordinul 119/2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei;

• Ordonanța Guvemului nr. 47/1994 privind apărarea împotriva dezastrelor, aprobată prin Legea nr. 124/1995, cu modificările ulterioare;

STUDIU TRAFIC-CIRCULATII

• Normativ pentru elaborarea studiilor de circulatie din localitati si teritoriului de influenta indicativ C 242-93.

• Buletin tehnic rutier ISSN: 1583-2014

• HCGMB 66/2006-Regulament privind asigurarea numarului minim de locuri de parcare pentru lucrarile de constructii si amenajari autorizate pe teritoriul Municipiului Bucuresti si prospectele necesare unei corecte functionari a arterelor de circulatie pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

• C 242/1993 - “Normativul de elaborare a studiilor de circulaţie din localităţi şi teritoriul de influenţă”

• Ordin AND20/2001 indicativ DD506/2001- “Instrucţiunile tehnice pentru recensăminte, măsuratori, sondaje si anchete de circulaţie în localităţi si teritoriul de influenţă”

• STAS 10795/1-1995 - “Metode de investigare a circulaţiei”

• P132/1993 - “Normativul pentru proiectarea parcajelor”

• Ordinul nr. 49/1998 - “Norme tehnice privind proiectarea si realizarea străzilor in localităţile urbane”

• STAS 2900-89 – “Lăţimea drumurilor”

• Ordinul nr. 44/1998 – “Norme tehnice privind protecţia mediului ca urmare a impactului drum-mediu înconjurător”

• Ordinul nr. 45/1998 -“Norme tehnice privind proiectarea, construirea şi modernizarea

drumurilor”

• Ordinul nr. 46/1998 - “Norme tehnice privind stabilirea clasei tehnice a drumurilor publice”

• Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 169/15.02.2005 "Normativ privind proiectarea liniilor şi staţiilor de cale ferată pentru viteze până la 200 km/h";

• SR7348/2001 - “Echivalarea vehiculelor pentru determinarea capacităţ ii de circulaţie”

• Standarde de proiectare pentru lucrările de străzi, intersecţii, trotuare,piste de biciclişti, profiluri caracteristice de artere urbane (cuprinse în clasa de STAS 10144/1,2,3,4,5) precum şi alte standarde privind căile de comunicaţii.

• PD 162 -83 – “Normativ pentru proiectarea autostrăzilor extraurbane”

STUDII DE TEREN- GEOTEHNIC

• STAS 330/2-85 „Teren de fundare. Calculul terenului de fundare”

• CR 1-1-4/2012 „ Cod de proiectare. Evaluarea acţiunii vântului asupra construcţiilor”

• CR 1-1-3-2005 „Cod de proiectare. Evaluarea acţiunii zăpezii asupra construcţiilor”

• STAS 6054/77 „Zonarea teritoriului României după adâncimea de înghet

• NP 126-2010: Normativ privind fundarea construcţiilor pe pământuri cu umflări şi contracţii mari

• Eurocod 7: Proiectarea geotehnica Partea I: Reguli generale, indicativ SR EN 1997-1:2004

• Eurocod 7: Proiectarea geotehnica. Partea I:Reguli generale. Anexa nationala, indicativ SR EN-1:2004/NB:2007

• Eurocod 7: Proiectarea geotehnica. Partea I:Reguli generale, indicativ SR EN-1:2004/AC:2009

• Eurocod 7: Proiectarea geotehnica Partea 2: Investigarea si incercarea terenului, indicativ SR EN 1997-2:2007

• Eurocod 7: Proiectarea geotehnica Partea 2: Investigarea si incercarea terenului. Anexa nationala, indicativ SR EN 1997-2:2007/NB:2009

• Eurocod 7: Proiectarea geotehnica Partea 2: Investigarea si incercarea terenului, indicativ SR EN 1997-2/AC:2010

• Investigatii si incercari geotehnice. Metode prelevare si masurare ale apei subterane. Partea 1: Principii tehnice pentru executie, indicativ SR EN ISO 22475-1:2007

• Investigatii si incercari geotehnice. Metode prelevare si masurare ale apei subterane. Partea 2: Criterii de calificare pentru firme si personal, indicativ SR CEN ISO/TS 22475-2:2009

• Investigatii si incercari geotehnice. Metode prelevare si masurare ale apei subterane. Partea 3: Evaluarea conformitatii firmelor si personalului de catre o terta parte, indicativ SR CEN ISO/TS 22475-3:2009

• Teren de fundare. Cercetarea prin foraje executate in pamanturi, indicativ STAS 1242/4-85

• Teren de fundare. Cercetarea prin sondaje deschise, indicativ STAS 1242/3-87

• Cercetari si incercari geotehnice. Identificarea si clasificarea pamanturilor. Partea 1: Identificare si descriere, indicativ SR EN ISO 14688-1:2004

• Cercetari si incercari geotehnice. Identificarea si clasificarea pamanturilor. Partea 2: Principii pentru o clasificare, indicativ SR EN ISO 14688-2:2005

• Cercetari si incercari geotehnice. Identificarea si clasificarea pamanturilor. Partea 2: Principii pentru o clasificare, indicativ SR EN ISO 14688-2:2005/C91:2007

• Cercetari si incercari geotehnice. Incercari pe teren. Partea 2: Incercare de penetrare dinamica, indicativ SR EN ISO 22476-2:2006

• Cercetari si incercari geotehnice. Incercari pe teren. Partea 3: Incercare de penetrare standard, indicativ SR EN ISO 22476-3:2006

• Teren de fundare. Adancimi maxime de inghet. Zonarea teritoriului Romaniei, indicativ 6054-77

STUDIU MEDIU

• O.M. 135/2010 privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluarii impactului asupra mediului pentru proiecte publice si private

• O.M. 863/2002 privind aprobarea ghidurilor metodologice aplicabile etapelor procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului

• O.M. 864/2002 pentru aprobarea Procedurii de evaluarea impactului asupra mediului in context transfrontiera si de participare a publicului la luarea deciziei in cadrul proiectelor in context transfrontiera.

• O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului, aprobata prin Legea nr. 265/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;

• O.U.G. nr. 78/2000 privind regimul deseurilor, aprobata prin Legea nr. 426/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;

• Ordinul nr. 756/1997 pentru aprobarea Reglementarii privind evaluarea poluarii mediului, cu modificarile aduse de O.M. nr. 592/2002;

• Ordinul MAPPM nr. 462/1993 pentru aprobarea Conditiilor tehnice privind protectia atmosferei si Normelor metodologice privind determinarea emisiilor de poluanti atmosferici produsi de sursele stationare;

• Legea Apelor nr. 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare;

• HG nr. 1408/2008 privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si preparatelor chimice periculoase, cu modificarile ulterioare;

• H.G. nr. 188/2002 privind conditiile de descarcare in mediul acvatic a apelor uzate, cu modificarile si completarile ulterioare (H.G. nr. 352/2005 si H.G. nr. 210/2007);

• HG 351/2005 privind aprobarea Programului de eliminare treptata a evacuarilor, emisiilor si pierderilor de substante prioritar periculoase, cu modificarile si completarile ulterioare;

• OM 161/2006 privind clasificarea calitatii apelor de suprafata in vederea stabilirii starii ecologice a corpurilor de apa;

• Ordin nr. 344/708din 2004 pentru aprobarea Normelor tehnice privind protectia mediului in special al solurilor, cand se utilizeaza namoluri de epurare in agricultura, cu modificarile si completarile ulterioare (OM 27/2007)

• H.G. nr. 1061/2008 privind transportul deseurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul Romaniei;

• H.G. nr. 878/2005 privind accesul publicului la informatia privind mediul;

• STAS 12574/1987 privind conditiile de calitate ale aerului din zonele protejate;

• STAS 10009/1988 privind acustica urbana – limite admisibile ale nivelului de zgomot.

• Legea 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator

• Ordonanta de Urgenta 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, aprobata prin Legea nr. 49/2011.

• Ordinul 19/2010 al Ministrului Mediului si Padurilor pentru aprobarea Ghidului metodologic privind evaluarea adecvata a efectelor potentiale ale planurilor sau proiectelor asupra ariilor naturale protejate de interes comunitar

• Cerintele Directivei SEA (Directiva Consiliului European nr. 2001/ 42/ CE privind evaluarea efectelor anumitor planuri si programe asupra mediului) si a Hotararii de Guvern nr. 1076/2004 de stabilire a procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe care transpune prevederile Directivei mentionate in legislatia nationala.

• Ordinul nr. 995/2006 (M.Of. nr. 812/03.10.2006) pentru aprobarea listei planurilor si programelor care intra sub incidenta Hotararii Guvernului nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe;

• Ordonanta de Urgenta nr. 114/2007 (M.Of. nr. 713/22.10.2007) pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului;

• Ordonanta de Urgenta nr. 195/2005 protectia mediului aprobata de Legea nr. 265/ 2006;

• Legea nr. 107/1996 a apelor cu modificarile ulterioare;

• Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator;

• Legii nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor;

• Legea nr. 47/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor;

• Ordinul 756/1997 pentru aprobarea Reglementarii privind evaluarea poluarii mediului;

• Ordinul ministrului Sanatatii nr. 536/1997 pentru aprobarea normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei;

• Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice;

• Legea nr. 350/2001 modificata si republicata, privind Amenajarea Teritoriului si Urbanismul;

• Legea nr. 22/2001 de ratificare a Conventiei privind evaluarea impactului de mediu in context transfrontiera, adoptata la Espoo la 25 februarie 1991 (M.Of., Partea I nr. 105 din 01/03/2001).

• Manual aplicarea procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe ministerul mediului si gospodaririi apelor si agentia nationala pentru protectia mediului

STUDIU ALTIMETRIE, AERONAUTICA- pentru determinarea în sistemul geodezic wgs-84 a coordonatelor punctelor de detaliu si încadrarea lor în harta de obstacole

• Ordinul nr. 735/2015 pentru aprobarea Reglementării aeronautice civile române privind stabilirea zonelor cu servituţi aeronautice civile şi a condiţiilor de avizare a documentaţiilor tehnice aferente obiectivelor din aceste zone sau din alte zone în care pot constitui obstacole pentru navigaţia aeriană şi/sau pot afecta siguranţa zborului pe teritoriul şi în spaţiul aerian al României RACR-ZSAC, ediţia 1/2015

• Ordonanţa Guvernului nr. 29/1997 privind Codul aerian civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

• Hotărârea Guvernului nr. 405/1993 privind înfiinţarea Autorităţii Aeronautice Civile Române, cu modificările şi completările ulterioare

• Hotărârea Guvernului nr. 21/2015 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, cu modificările ulterioare,

STUDIU DE GOSPODĂRIREA APELOR, DELIMITARE ZONE DE PROTECŢIE A LACURILOR, IDENTIFICARE DATE GENERALE HIDROLOGICE

LEGEA APELOR Nr. 107 din 25 septembrie 1996, cu modificarile si completari ulterioare

ORDIN nr. 1.012 din 19 octombrie 2005pentru aprobarea Procedurii privind mecanismul de acces la informaţiile de interes public privind gospodărirea apelor

ORDIN nr. 15 din 11 ianuarie 2006pentru aprobarea Procedurii de suspendare temporară a autorizației de gospodărire a apelor și a Procedurii de modificare sau de retragere a avizelor și autorizațiilor de gospodărire a apelor

Ordin nr. 799 din 6 februarie 2012 privind aprobarea Normativului de conţinut al documentaţiilor tehnice de fundamentare necesare obţinerii avizului de gospopdărire a apelor şi a autorizaţiei de gospodărire a apelor.

ORDIN nr. 662 din 28 iunie 2006 privind aprobarea Procedurii şi a competenţelor de emitere a avizelor şi autorizaţiilor de gospodărire a apelor, cu modificarile si completari ulterioare

HOTĂRÂRE nr. 930 din 11 august 2005 pentru aprobarea Normelor speciale privind caracterul şi mărimea zonelor de protecţie sanitară şi hidrogeologică, cu modificarile si completari ulterioare

|HOTĂRÂRE nr. 632 din 20 iunie 2007 privind aprobarea închirierii unor bunuri, proprietate publică a statului, aflate în administrarea |

|Administraţiei Naţionale "Apele Române", cu modificările şi completările ulterioare |

|ORDIN nr. 1222 din 8 octombrie 2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor publice pentru atribuirea|

|contractelor de închiriere a unor bunuri imobile, proprietate publică a statului, aflate în administrare... |

|ORDIN nr. 798 din 31 august 2005 privind aprobarea abonamentului-cadru de utilizare/exploatare, cu modificarile si completarile ulterioare |

|HOTĂRÂRE nr. 188 din 28 februarie 2002 pentru aprobarea unor norme privind condiţiile de descărcare în mediul acvatic a apelor uzate, cu |

|modificarile si completarile ulterioare |

|ORDIN nr. 9 din 6 ianuarie 2006 pentru aprobarea Metodologiei privind elaborarea planurilor de restricţii şi folosire a apei în perioadele |

|deficitare, cu modificarile si completarile ulterioare |

|ORDIN nr. 76/2006 privind aprobarea Metodologiei de elaborare şi competenţele de avizare şi aprobare a regulamentelor de exploatare şi a |

|programelor de exploatare a lacurilor de acumularea Normelor metodologice pentru elaborarea regulamentelor ...... |

|HOTĂRÂRE nr. 546 din 21 mai 2008 privind gestionarea calităţii apei de îmbăiere. |

|ORDIN nr. 689 din 5 iulie 2006 pentru aprobarea formularului-tip al Procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în |

|domeniul gospodăririi apelor, cu modificarile si completarile ulterioare |

|ORDIN nr. 1276 din 14 decembrie 2005 privind aprobarea Metodologiei de organizare, păstrare şi gestionare a Cadastrului apelor din România, cu |

|modificarile si completarile ulterioare |

|HOTĂRÂRE nr. 1038 din 13 octombrie 2010 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 351/2005 privind aprobarea Programului de |

|eliminare treptată de evacuărilor, emisiilor şi pierderilor de substanţe prioritar periculoase. |

|ORDIN nr. 479 din 16 mai 2006 pentru aprobarea metodologiei şi chestionarelor de raportare a datelor din domeniul apelor, cu modificarile si |

|completarile ulterioare |

|HOTĂRÂRE nr. 100 din 7 februarie 2002 pentru aprobarea Normelor de calitate pe care trebuie să le îndeplinească apele de suprafaţă utilizate |

|pentru potabilizare ... |

|HOTĂRÂRE nr. 241 din 16 februarie 2006 privind aprobarea închirierii plajei Mării Negre, proprietate publică a statului, aflată în |

|administrarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", cu modificarile si completarile ulterioare |

|ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 202 din 18 decembrie 2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, cu modificarile si completarile ulterioare |

|ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 19 din 22 februarie 2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, cu |

|modificarile si completarile ulterioare |

|ORDONANTA DE URGENTA nr. 35 din 14 aprilie 2010 pentru modificarea si completarea art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19/2006 |

|privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, cu modificarile si completari |

|ORDIN nr. 192 din 2 august 2012 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene |

|meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale |

|HOTĂRÂRE nr. 898 din 10 iunie 2004 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind exploatarea apelor subterane şi a zonelor de interfaţă dintre apele|

|dulci şi cele sărate, cu modificarile si completarile ulterioare |

|HOTĂRÂRE nr. 472 din 9 iunie 2000 privind unele măsuri de protecţie a calităţii resurselor de apă, cu modificarile si completarile ulterioare |

|LEGE nr. 24 din 27 martie 2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, cu modificarile si completari |

|ulterioare |

|LEGE nr. 233 din 23 aprilie 2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a |

|petitiilor, cu modificarile si completari ulterioare |

|HOTĂRÂRE nr. 846 din 11 august 2010 pentru aprobarea Strategiei naţionale de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung |

|Ordin nr. 1044 din anul 2005 din 27/10/2005 pentru aprobarea Procedurii privind consultarea utilizatorilor de apa, riveranilor si publicului la|

|luarea deciziilor in domeniul gospodaririi apelor |

|Hotararea nr. 270 din 3 aprilie 2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a comitetelor de bazin |

|LEGEA nr. 112 din 4 mai 2006 pentru modificarea şi completarea Legii apelor nr. 107/1996 |

|LEGEA nr. 146 din 12 iulie 2010 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2010 pentru modificarea şi completarea Legii apelor |

|nr. 107/1996 |

|LEGEA nr. 310 din 28 iunie 2004 pentru modificarea şi completarea Legii apelor nr. 107/1996 |

|ORDONANŢA DE URGENŢA nr. 3 din 5 februarie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii apelor nr. 107/1996 |

|ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 71 din 31 august 2011 pentru modificarea unor acte normative în vederea eliminării prevederilor referitoare la |

|acordarea de stimulente pentru personalul din sectorul bugetar |

|ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 130 din 12 noiembrie 2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 17/1990 privind regimul juridic al apelor |

|maritime interioare, al mării teritoriale, al zonei contigue şi al zonei economice exclusive ale României |

|Ordin nr. 631 din 31 Martie 2015 privind modificarea Ordinului ministrului delegat pentru ape,paduri si piscicultura nr. 377/2014 pentru |

|aprobarea Regulamentului privind organizarea activităţii de atestare a instituţiilor publice sau private specializate |

|ORDIN nr. 2 din 4 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizul de amplasament. |

|ORDIN nr. 3404 din 10 septembrie 2012 pentru aprobarea procedurii de emitere a permisului de traversare a lucrărilor de gospodărire a apelor cu|

|rol de apărare împotriva inundaţiilor şi a îndrumarului tehnic pentru proiectarea şi realizarea lucrărilor |

|ORDONANŢA de URGENŢĂ nr. 152 din 10 noiembrie 2005 (actualizată) privind prevenirea şi controlul integrat al poluării |

|HG nr. 846/11 august 2010- Strategia privind managementul riscului la inundatii |

|ORDIN nr. 873 din 21 februarie 2012 pentru aprobarea Procedurii de notificare din punctul de vedere al gospodăririi apelor |

|HOTĂRÂRE nr. 241 din 16 februarie 2006 privind aprobarea închirierii plajei Mării Negre, proprietate publică a statului, aflată în |

|administrarea Administraţiei Naţionale "Apele Române" |

|Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice, al ministrului afacerilor interne și al ministrului dezvoltării regionale și |

|administrației publice nr. 330/44/2178 pentru aprobarea manualului primarului pentru managementul situațiilor de urgență |

|Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice, al ministrului afacerilor interne și al ministrului dezvoltării regionale și |

|administrației publice nr. 330/44/2178 pentru aprobarea manualului prefectului pentru managementul situațiilor de urgență |

|HOTARARE nr. 328 din 31 Martie 2010 privind actualizarea cuantumului contributiilor specifice de gospodarire a resurselor de apa, a tarifelor |

|si a penalitatilor cu indicele de inflatie |

|HOTARARE nr. 80 din 26 ianuarie 2011 pentru aprobarea Planului national de management aferent portiunii din bazinul hidrografic international |

|al fluviului Dunarea care este cuprinsa in teritoriul Romaniei |

|LEGE nr. 241 din 22 iunie 2006 (*republicata*) serviciului de alimentare cu apa si de canalizare |

STUDIU PRECOORDONARE REŢELE

Hotărârea nr. 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism, actualizata si modificata.

Legea 350/2001 şi a normelor de aplicare

Normative, STAS-uri, Hotarari, alte legi aflate in vigoare aplicabile astfel de studii.

NOTA: Prezenta listă nu este restrictivă. Se ia în considerare întotdeauna ultima ediţie a actului normativ.In cazul unor abrogari, anterioare sau pe parcursul realizarii, studiile se vor intocmi in conformitate cu legislatia in vigoare.

2. Certificatul de Urbanism nr.861∕1516726 din 12.07.2017 emis de către Primăria Municipiului Bucureşti

3. PROBLEMATICA GENERALĂ, NECESITATE, OPORTUNITATE

Urmare a recentelor modificări legislative în domeniul urbanismului, în special cele aprobate  prin Ordonanța 51/21 iunie 2018, in conținutul căreia s-a motivat:

• faptul că în prezent, autoritățile administrațiilor publice locale se confruntă cu dificultăți în activitățile de amenajare a teritoriului și de urbanism, respectiv în actualizarea documentațiilor de urbanism de interes general, precum și în organizarea eficientă a structurilor de specialitate

• necesitatea de analizare și reglementare a teritoriului pe bază de planuri urbanistice zonale pentru aproape toate tipurile de investiții, ceea ce va prelungi semnificativ durata de realizare a unor investiții, generând inclusiv riscul de pierdere a finanțării, utilizarea în continuare a unor planuri urbanistice generale care nu mai corespund din punct de vedere tehnic și juridic realității actuale,  generând riscuri cu privire la securitatea juridică a investițiilor atat publice cat şi private.

• PUZ−ul Sector 2 şi−a pierdut valabilitatea in 30.12.2015, insă și-a produs efecte majore în teritoriu;

• includerea în planul urbanistic şi în regulamentul aferent concluziile studiilor de fundamentare

• obligaţia autoritatilor să realizeze studiile de fundamentare in vederea realizarii documentatiilor pentru delimitare şi instituirea zonelor de protecţie a monumentelor istorice, precoordonare reţele, altimetrie, gospodărirea apelor hidrologic, geotehnic, Evaluare impact asupra mediului, trafic şi circulaţiprotejarea monumentelor istorice şi servituţi în zonele de protecţie ale acestora

• conservarea integrată şi punerea în valoare a monumentului istoric şi a cadrului său construit sau natural.

• este necesară stabilirea unor obiective clare de planificare urbană controlată, care sa aiba la baza si propunerile conturate in studiile de fundamentare;

• evitarea unor erori datorate lipsei de claritate a delimitarilor pe baza razei unui cerc, lipsei delimitarii exacte a siturilor si asezarilor, lipsei figurari strazilor in vederea supralargirii. Etc

• necesitatea de conturare a tendintelor de dezvoltare.

5. CONTRACTANT

Se va desemna în urma procedurii de achiziţie ce se va desfăşura conform Legii 98∕2016 privind achiziţiile publice.

6. DURATA DE REALIZARE

Durata de realizare va fi 3 luni, de la emitere ordin de incepere ulterior semnarii contractului de ambele parti, cu posibilitatea de prelungire in cazul in care institutiile abilitate nu transmit informatiile solicitate de catre Primaria Sectorului 2. Documentatia dupa realizare se va depune la institutiile avizatoare. Timpul mentionat nu include si analizarea/emiterea avizelor acordurilor de la acestia, dat fiind inclusiv posibilitatea ca acestea sa vina cu solicitari suplimentare.

7. ORDONATORUL PRINCIPAL DE CREDITE

Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, finanţare din Bugetul Local conform Rectificării Bugetare aprobată pe anul în curs.

2. CRITERII DE SELECŢIE DIN PUNCTUL DE VEDERE AL COMPETENȚEI PROFESIONALE (stabilirea specialiştilor)

a. Drept de semnătură in conformitate cu legislatia aplicabila pentru membrii echipei/colaboratori, respectiv pentru:

- protejarea monumentelor istorice, pentru documentatii de amenajarea teritoriului si urbanism, respectiv studii istorice.

- arheologie

- retele edilitare

- drumuri, trafic

- apele romane

- mediu

- geotehnic

- WGS

b. Se va urmării în special expertiza profesională la nivel global (PUG-uri, PUZ-uri similar, acestea atestand realizarea unor astfel de studii) a membrilor echipei, colaboratori, coordonatori, care pot lucra eficient în vederea îndeplinirii contractului.

c. Performanţă şi capabilitate de a asigura cu celeritate solicitările autorităţilor implicate;

d. Capacitate de a prezenta în comisiile de specialitate, acorduri de colaborare, de disponibilitate pe tot parcursul, pana la obtinerea avizelor.

e. Elaborare şi coordonare pentru realizarea documentaţiilor pentru avize şi, sau aprobări necesare, implicit colaborare cu Proiectantul General al Puz-ului Sector 2;

f. Modul de distribuire financiara corelata cu tipul studiului de fundamentare raportata la timp.

Coordonarea elaborării documentaţiilor solicitate prin Caietul de sarcini va fi asigurată de un Şef de

proiect care va urmari calitatea acestora, incadrarea in timp, dar si care impreuna cu echipa constituita va colabora cu proiectantul general –castigator a licitatiei –realizarea PUZ S2.

3. PROPUNEREA TEHNICĂ, SERVICII SOLICITATE

A. STUDIU ISTORIC-DELIMITARE ZONE DE PROTECŢIE A MONUMENTELOR, FIŞE PENTRU FIECARE ŞI STUDIU ARHEOLOGIC

ÎNDRUMAR CADRU METODOLOGIC

pentru elaborarea unitară a documentaţiilor privind inventarierea şi gestionarea patrimoniului construit – a monumetelor de pe raza sectorului 2.

Îndrumarul cadru metodologic va fi structurat astfel incât să răspundă cerinţelor următoare:

- necesitatea şi oportunitatea elaborării acestuia în contextul cadrului european actual, a situaţiei actuale în practica românească, a cadrului legislativ si în armonizare cu alte reglementări;

- obiectivele studiilor istorice şi modul de utilizare a acestora, conţinutul şi modul de întocmiri a studiilor istorice;

- conţinutul şi modul de întocmire a fişelor analitice ale monumentelor istorice, siturilor

istorice/arheologice;

- procedura privind delimitarea zonelor de protecţie;

- surse de documentare şi bibliografie;

- metadate livrabile;

- anexe.

Indrumarul va conţine detalierea modului de întocmire a documentaţiilor specifice pentru monumentele istorice aferente judeţului Brăila, precum şi formatul datelor predate de elaborator

Realizarea zonelor de protectie cu delimitare pe planurile cadastrale corelata cu delimitarea din punct de vedere urbanistic, unde va fi necesar.

- Pentru realizarea acestora se vor avea in vedere următoarele activităţi

- Identificarea monumentelor şi siturilor arheologice/istorice cuprinse în LMI 2015 si stabilirea coordonatelor (inclusiv a parcelelor cadastrale) şi a limitelor siturilor istorice/arheologice şi monumentelor istorice, clasate în LMI 2015, respectiv a zonelor de protecţie a acestora;

- Identificarea pe planurile cadastrale pentru monumente/situri istorice, arheologice , precum si pentru limitele de protectie ale acestora se vor face în corelare cu situl eterra-ANCPI

Pentru fiecare monument/sit si limitele ale acestora se va genera geometria sub forma de fişiere de tip shape file (shp) sau dwg/dxf sau gis cu următoarele atribute:

1.LOCALITATEA

2. DENUMIRE

3. LOCALITATE

4. ADRESA

DATARE

• Stabilirea zonelor de protecţie pentru monumente, situri itorice/arheologice se va face în

colaborare cu specialistul/expertul atestat MCC, iar acestea vor fi supuse ulterior avizarii comisiei, care este posibil sa solicite si alte detalii;

• Plan de situaţie elaborat pe suport cadastral, la scara 1:500 în original si în format shape file (shp) sau dwg/dxf sau gis

• Plan de încadrare în zonă (la scară 1:2000 cu delimitarea clară a parcelei pentru a se putea identifica în teren) si în format shape file (shp) sau dwg/dxf sau gis,

• în funcţie de dimensiunea sitului se poate folosi orice altă scară de reprezentare cu condiţia să fie o scară convenabilă (uşor descifrabilă)

• este posibil ca modul de prezentare sa sufere modificari in functie de recomandarile comisie de la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.In cazul solicitarii CNMI se vor realiza si in coordonate STEREO 70, insa in functie de complexitate se va analiza modul de ducere la indeplinire.

ANALIZE CU PRIVIRE LA MONUMETELE INCLUSE IN LMI sau identificate in vederea includerii/clasarii (se vor completa cat mai multe din campurile mai jos mentionate –in masura posibilitatilor si a conditiilor, luand in calcul inclusiv respectarea regimului juridic al proprietatii)

Aceste analize este necesar sa cuprinda dupa cum urmeaza:

INFORMATII GENERALE

1. Date de identificare

• Grupa:

o A – monument istoric de valoare nationala si universala

o B – monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local

• Categorie:

o Monument

o Ansamblu

o Sit

• Denumire actuala

• Denumiri anterioare

• Denumirea originara

2. Localizarea administrativa/ Amplasament

• Localitate

• Strada, nr.

• Sector/ judet

• Cod postal

• Referinte cartografice/ toponimie

• Referinte privind zona de protectie a monumentului istoric

• Date cadastrale

• Reglementari urbanistice in care se inscrie

• Categoria de arhitectura

• Tipul de folosinta sau functiunea

• Folosinta actuala

• Folosinta anterioara

• Folosinta originara

• Numar si data inscriere in lista monumentelor UNESCO

3. Datare

• Perioada/ An

• Persoane si evenimente asociate istoriei monumentului

4. Descriere sumara

• Materiale si tehnici de constructie utilizate/ structura

• Componente artistice

• Mobilier

• Inscriptii

• Incadrare stilistica

• Conservare, restaurare, prezervare:

o Starea generala de conservare

o Propuneri de restaurare, reabilitare, reconversie

DESCRIEREA MONUMENTULUI/ ANSAMBLULUI

• Suprafata imobilului

• Numarul corpurilor de cladire ..., din care monumnte instorice ...

• Numar incaperi, suprafata lor

• Elementul de constructie, natura elementelor (materialul din care este realizat), starea de conservare si incaperea:

o Elemente de structura:

▪ Fundatii

▪ Ziduri

▪ Plansee

▪ Bolti

▪ Scari

▪ Sarpanta

o Elementul de arhitectura:

▪ Invelitori

▪ Jgheaburi, burlane, aruncatoare de apa

▪ Parament exterior

▪ Tamplarii exterioare (usi, ferestre)

▪ Pardoseli

▪ Parament interior (tencuieli, placaje etc.)

▪ Tamplarii interioare

o Elemente de mobilier fix inclus

o Decoratii exterioare

o Decoratii interioare

o Dotari:

▪ Intalatii electrice

▪ Instalatii sanitare (apa – canal)

▪ Instalatii incalzire

▪ Instalatii paratrasnet etc

o Elemente de amenajari exterioare:

▪ Trotuare, pavaje

▪ Alei

▪ Plantatii

▪ Elemente de mobilier exterior (lampadare, statui, fantani etc)

▪ Altele

4. ÎNTOCMIRE STUDII ISTORICE

Intocmirea studiilor istorice pentru monumente, situri arheologice, asezari, etc (în care se vor regăsi şi fotografii de epocă, acolo unde există şi a descrierii arhitecturale necesare întocmirii fişelor analitice de evidenţă, respectiv a obligaţiei de folosinţă, cu concluzii distincte referitoare la:

existenţa etapelor de construcţie diferite şi stabilirea ordinii de succesiune a acestora;

2. prezenţa şi localizarea valorilor care necesită atenţie specială din punct de vedere al structurii şi a tehnicii de realizare, al componentelor artistice, al mărturiilor legate de inscripţii, blazoane sau alte forme de identificare a mortientelor de construcţie ori a proprietarilor;

3. precizarea nivelului de important al valorilor identificate astfel încât sa poată fi determinate în obligaţia de folosinţă a monumentului istoric eventualele restricţii sau permisivităţi legate de acele valori.

4. întocmirea studiilor istorice pentru monumentele/siturile arheologice se va face ţinând cont de datele existente în Repertoriul Arheologic Naţional (RAN).

Intocmirea fişei analitice a monumentului/sitului istoric, arheologic, în conformitate cu normele aprobate prin OMC 220/2008 cu modificările şi completările ulterioare;

La întocmirea fişelor monumentelor de arheologie se vor consulta datele din RAN bazate pe raporte de săpătură sau alte bibliografii.

DELIMITAREA ZONELOR DE PROTECŢIE

Recomandarea limitelor privind zona de protecţie a monumentului istoric/sitului istoric archeologic/anamblurilor etc. în vederea avizării de către CNMI, cu indicarea caracteristicilor esenţiale ale acestei zone precum si a scopurilor vizate de determinarea zonei de protectie în vederea intocmirii si finalizarii Puz sector 2

Zonele de protectie stabilite vor fi preluate si introduse in puz sector 2, comform solicitarii CNMI si in baza legislatiei in vigoare. Acestea vor fi predate atat in format analogic (suport hartie) cat si in format digital sub forma de de fişiere shape file (shp) sau dwg/dxf sau gis. In prezent pe raza sectorului 2 sunt aproximativ 5 situri, 4 parcelari , 17 aşezări monument , 450 monumente cladiri etc; Se vor include monumentele din zona protejata doar daca CNMI va solicita acest aspect, insa prezenta documentatie se incadreaza in limitele Sectorului 2 ce excede zona protejata, a carei competenta de avizare, aprobare, emitere acte administrative se afla la Primaria Municipiului Bucuresti.

Sintetic- documente pentru predare:

- parti scrise:

-memoriu tehnic, studii, fise, insusite de catre specialist (evidentiind cele prezentate mai sus, pentru care se pot face trimiteri la anexe, - grafice si scheme)

- parti desenate:

-planse edificatoare de analiza intreprinsa si descrisa in partea scrisa scheme, grafice explicative - pentru situatia existenta

-disfunctionalitati investigate

-sinteza si concluziile si masurile posibile pentru pastrarea, conservarea, restaurarea si refacerea/readucerea la starea lor initiala cu avizul ministerului culturii pentru monumentele nationale si totodata declarate patrimoniu European, dupa caz

- planse raze de protectie pentru fiecare monument/sit sau ansamblu in urma concluziilor si recomandarile comisiei de monumente din cadrul ministerului culturii

Nota: mentiunile de mai sus nu sunt restrictive, iar predarea se va face conform prevederilor instituite in legislatia de specialitate.

STUDIU – ARHEOLOGIC corelat cu STUDIU ISTORIC

OBIECTIVE DE URMARIT:

Analizarea, inventarierea, localizarea, delimitarea (zonei de influenta) a siturilor istorice de pe raza suprafetei analizate

Intocmirea fiselor de inventariere a siturilor

Clasificarea si delimitarea zonelor cu grad ridicat al prezentelor siturilor istorice

Aceste analize trebuiesc sa cuprinda dupa cum urmeaza:

INFORMATII GENERALE

• Numele sitului sau ansamblului arheologic

• Locatia:

o Tara

o Judet

o Oras/ comuna

• Coordonate topografice ST 70

• COD RAN

• Cod lista monumentelor istorice

• Numar si data inscriere in lista monumentelor UNESCO

• Descrierea caracteristicilor unicitatii sitului sau ansamblului arheologic la nivel national

REPREZENTATIVITATE PRIN VALOARE ARHEOLOGICA, ISTORICA, ARHITECTURALA, ARTISTICA SI URBANISTICA LA NIVEL NATIONAL

• Originalitatea sitului, Valoare, relatii

AMENINTARI

• Principalele amenintari si starea actuala a sitului sau ansamblului arheologic

JURISDICTIA ZONEI

• Utilizarea actuala a terenului

• Statutul sitului arheologic conform PUG avizat de Ministerul Culturii si Cultelor, anul avizarii

1. Analiza dezvoltarii teritoriului administrativ si a localitatilor ( istoric, evolutie, operatiuni urbanistice, concluzii

2. Identificare

3. Definirea si delimitarea zonelor

4. Definirea si delimitarea zonelor construite protejate-Listare dupa tip si grad de protectie-(operatiuni de reabilitare a fondului construit existent, interventii noi permise in tesutul urban preexistent)

5. Stabilirea elementelor protejate si a metodelor de protectie ale acestora

Descrierea metodei de selectare a elementelor

Caracteristici ale elementelor si stabilirea modului de protectie

Elemente protejate, dupa tip, grad de protectie, interventii permise

Listare dupa tip, grad de protectie si interventii permise

Imobile -apartenenta la zone de protectie MI

Alte elemente

Propuneri de includere a unor imobile in LMI

Elemente de gestiune si reglementare ce decurg

DOCUMENTE PENTRU PREDARE:

- PARTI SCRISE:

-MEMORIU TEHNIC, INSUSIT DE CATRE SPECIALIST (evidentiind cele prezentate mai sus, pentru care se pot face trimiteri la anexe, - grafice si scheme)

- parti desenate:

-planse edificatoare de analiza intreprinsa si descrisa in partea scrisa scheme, grafice explicative - pentru situatia existenta

-disfunctionalitati investigate

-sinteza si concluziile si masurile posibile pentru pastrarea, conservarea, restaurarea si refacerea/readucerea la starea lor initiala cu avizul ministerului culturii pentru monumentele nationale si totodata declarate patrimoniu european dupa caz

-planse cu figurarea razelor de protectie pentru fiecare sit sau ansamblu in urma concluziilor si recomandarile comisiei de monumente din cadrul ministerului culturii

B. STUDIU DE CIRCULAŢIE – ANALIZA ŞI PROGNOZA TRAFICULUI – PE RAZA SECTORULUI 2, BUCUREŞTI

In realizarea documentatiei pentru trafic si circulatie se va avea in vedere suplimentarea datelor, actualizarea si modificarea elementelor prevazute in studiul realizat in anul 2011, studiu ce va fi pus la dispozitie de catre Primaria Sectorului 2 prin Directia de Urbanism Cadastrru si Gestionare a Teritoriului dupa cum urmeaza:

STUDIU DE CIRCULAŢIE – ANALIZA ŞI PROGNOZA TRAFICULUI

I. CONCEPTUL DE ABORDARE A STUDIULUI

i.1. etapizarea proiectului

i.2. definirea conceptului plan de organozare a circulaţiei (p.o.c.)

i.3. conceptul de abordare a studiului de circulaţie generală

II. CULEGERE DATE

ii.1. date de trafic

ii.2. culegere date socio-economice

ii.3. anchete în gospodării

III. MODELUL DE TRAFIC

iii. 1. zonificarea teritoriului

iii. 2. modelarea reţelei stradale

iii.3. modelarea cererii de călătorii

iii. 4.calibrarea modelului. analiza modelului de afectare

IV. ANALIZA CIRCULAŢIEI ACTUALE

iv.1. planul de organizare a circulaţiei

iv. 2. elaborare planuri de organizare a circulaţiei în cartiere

iv. 3. fluxuri de trafic

iv.4. analiza rapoartelor debit – capacitate. străzi la limita

CAPACITĂŢII DE CIRCULAŢIE

V. ELEMENTE DE PROGNOZĂ A TRAFICULUI

v.1. date socio-economice

v.2. graficul reţea de perspectivă. ipoteze privind dezvoltarea reţelei stradale

v.3. fluxuri de trafic

VI. EVOLUŢIA CONDIŢIILOR DE CIRCULAŢIE ÎN PERSPECTIVĂ

VII. PROPUNERI PRIVIND ÎMBUNĂTĂŢIREA CIRCULAŢIEI ŞI DEZVOLTAREA REŢELEI STRADALE A SECTORULUI 2 – MUNICIPIUL BUCUREŞTI

vii. 1. propuneri imediate în zonele rezidenţiale/ in zonele cu potential de dezvoltare

(industriale)

vii.2. propuneri de dezvoltare a reţelei de transport public

vii.3. propuneri privind îmbunătăţirea circulaţiei şi dezvoltarea reţelei stradale a sectorului 2 – municipiul bucureşti

VIII. CONCLUZII. ETAPIZAREA LUCRĂRILOR PROPUSE

OBIECTIVE GENERALE DE URMARIT:

• Analiza critica a circulatiei existente -diagnoza;

• Analiza capacitatilor de preluare existenata a intersectiilor si propuneri (solutii) de imbuntatire (modernizare);

• Analiza de capacitate de strazi – profile de strazi

• Caracterisitcile de structura si elemente geometrice ale strazilor

• Disfunctionalitati si prognoze

• Concluzii pe baza masuratorilor de trafic (grafice si tabele) - prioritati

PLANŞE

PLANŞA 1

Propuneri de organizare a circulaţiei pe ansamblul Sectorului 2. Etapa imediată

PLANŞA 2

Propuneri privind extinderea sistemului de semaforizare integrat în BTMS şi PTM. Sectorul 2 – Municipiul Bucureşti. Etapa imediată

PLANŞA 3

Propuneri privind dezvoltarea capacităţii de circulaţie a reţelei stradale/ rutiere a Sectorului 2 – municipiul Bucureşti- plan cu situatia propusa de reglementare si restrictii de construire temporare si definitive

PLANŞA 4

Dezvoltarea capacităţii de circulaţie a reţelei stradale/ rutiere. Clasificare străzilor din reţeaua majoră de circulaţie

NOTA: Modul de organizare al studiului nu este restrictiv, iar in functie de necesitati, de solicitarile Comisiei de Circulatie din Cadrul Municipiului Bucuresti si a Brigazii de Politie Rutiera se vor armoniza cu cadrul legal.

C. STUDII DE TEREN- GEOTEHNIC

OBIECTIVE DE URMARIT:

Identificarea zonelor cu risc natural, restrictii, zone cu teren dificil de fundare etc.

Continut:

-MEMORIU TEHNIC, INSUSIT DE CATRE SPECIALIST (evidentierea masurilor ce trebuiesc intreprinse pentru a se construi)

1. Caracterizare geologica a zonei

- Date geologice generale

- Cadrul geomorfologic, hidrografic si hidrogeologic

-Tipuri de soluri din zona

- Stratificatia terenului

- Zone cu posibilitati de construire subsoluri ( si cate anume )

- Conditii de fundare

- Depozitele deluviale.

- Depozitele aluviale.

2. Seismicitate

- Alunecari de teren

- Tasare pamant , Cutremure

- Inundatii

3. Adancime de inghet

4. Date climatice- Caracteristici climatice.

5. Incadrarea in categoria geotehnica.

6. Prezentarea lucrarilor efectuate

7. Masuri si recomandari

PARTI DESENATE:

-Scheme, grafice explicative - pentru situatia existenta

-Disfunctionalitati privind calitatea solului

-Sinteza si concluziile si masurile posibile,

-Scheme, grafice explicative – pentru situatia propusa de reglementare si restrictii de construire temporare si definitive pentru zonele cu probleme de stabilitate ale solului

- Plan de situaţie cu lucrările de cercetare geotehnică

NOTA: Modul de organizare al studiului nu este restrictiv, se va armoniza cu cadrul legal si cu solicitarile Comisiei.

D. STUDIU MEDIU-RAPORT DE MEDIU

OBIECTIVE DE URMARIT:

1. Aspecte relevante privind starea actuala a mediului si evolutia probabila

1.1. Calitatea si poluarea aerului inconjurător

-starea si consecințe

-nivelul de concentrații ale poluanților atmosferici

1.2. Calitatea si poluarea apei

-stații de epurare a apei, stații de colectare a apei pluviale

1.3. Solul si  utilizarea terenurilor

-repartiția terenurilor pe clase de calitate

-tendințe și impact privind schimbarea destinației utilizării terenurilor

Tot la capitolul calitate se vor lua in considerare si urmatoarele:

CALITATEA AERULUI -Pulberi in suspensie PM10 , Emisii anuale de SO2 , Emisii anuale de NOx , Emisii de compusi organici volatili nemetanici , Emisii de metale grele , Monoxidul de carbon

CALITATEA APEI -apelor de suprafata, apelor subterane

CALITATEA SOLULUI

CALITATEA VEGETATIEI

1.4. Biodiversitatea

-specii de fauna si flora protejate

-rețeaua de arii protejate

-modificarea habitatelor

1.5. Spații verzi, pădurile

-analizarea din punct de vedere al situatiei existente al spațiilor verzi ( păduri, parcuri, scuaruri, aliniamente verzi etc.)

-starea de sănătate,

-defrișări posibile în vederea realizărilor obiectivelor de utilitate publică de infrastructură majoră, etc

1.6. Resursele materiale şi deşeurile

-generarea și gestionarea deșeurilor

-modalități de colectarea deseurilor

-centre de depozitare, reciclare specializate, gropi de gunoi

1.7. Mediul urban, sănătatea şi calitatea vieţii

-Calitatea elementelor de mediu și efectele poluării asupra sănătății

-Spațiile verzi pe cap de locuitor, efectele asupra sănătății

-Disfuncționalități la nivelul calității vieții

1.8. CONSUMUL ȘI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

-Factori care inflențează consumul

-Consumul de energie pe locuitor

Pentru fiecare dintre elementele de mediu de mai sus se vor stabilii următoarele:

- Probleme de mediu-poluare, factorii care afectează starea de calitate a elementelor de mediu

- Efecte semnificative asupra mediului -efectele poluării

- Obiective de protectia mediului

- Masuri propuse pentru prevenirea, reducerea si compensarea efectelor adverse asupra factorului de mediu modalități de ameliorare a stării de calitate a elementelor de mediu

Studiul va cuprinde scenarii cu identificarea măsurilor de prevenire și reducere a efectelor asupra mediului. Pentru fiecare măsură identificată se va evalua impactul acesteia asupa calității aerului, apei, solului

Intocmirea documentatiilor pentru avize, sustinerea documentatiilor vor fi depuse la avizatori (acolo unde este necesar) cat si obtinerea avizelor

Se va realiza un studiu de impact asupra mediului ce consta în identificarea si evaluarea aspectelor de mediu generate de activitatea de construcţii, stabilirea acelor aspecte cu impact semnificativ, negativ asupra mediului, stabilirea măsurilor de control a acestora şi a măsurilor în situaţii de urgenţă.

Scopul intocmirii raport de mediu consta in evaluarea potentialelor efecte semnificative asupra mediului ale implementarii planului si stabilirea masurii in care Planul Urbanistic Zonal pentru sectorul 2 promoveaza principiile dezvoltarii durabile prin integrarea corespunzatoare a consideratiilor cu privire la mediu.

DOCUMENTE PENTRU PREDARE:

PARTI SCRISE:

-MEMORIU TEHNIC, INSUSIT DE CATRE SPECIALIST (evidentierea masurilor ce trebuiesc intreprinse pentru a se atinge exigentele mondiale si europene in ceea ce priveste calitatea mediului inconjurator)

PARTI DESEANTE:

-SCHEME, GRAFICE EXPLICATIVE

-DISFUNCTIONALITATI PRIVIND CALITATEA MEDIULUI,

-SINTEZA- in urma raportului de mediu si concluziile si masurile posibile,

-DIRECTII DE DEZVOLTARE- scenarii si prognoze (temen scurt, mediu si lung),

- Scheme, grafice explicative – pentru situatia propusa de reglementare si restrictii de construire temporare si definitive

NOTA: Modul de organizare al studiului nu este restrictiv, se va armoniza cu cadrul legal si cu solicitarile Comisiei de Mediu.

E. STUDIU PRECOORDONARE REŢELE, ULTERIOR OBŢINERII PLANURILOR CU TRASEELE TUTUROR RETELELOR CONFORM AVIZELOR

OBIECTIVE DE URMARIT:

RETELE ALIMENTARE APA

- Analizarea din punct de vedere a situatiei existente/necesar a fi propuse a retelei de alimentare cu apa potabila;

RETELE CANALIZARE

- Analizarea din punct de vedere a situatiei existente/necesar a fi propuse a retelei de canalizare;

RETELE ELECTRICE

- Analizarea din punct de vedere a situatiei existente/necesar a fi propuse a retelei de energie electrica si distributie;

RETELE TERMICE

- Analizarea din punct de vedere a situatiei existente/necesar a fi propuse a retelei de energie termica si distributie;

RETELE GAZE

- Analizarea din punct de vedere a situatiei existente/necesar a fi propuse a retelei de alimentare cu gaze si distributie;

RETELE TELEFONICE

- Analizarea din punct de vedere a situatiei existente/necesar a fi propuse a retelei de telefonice

SURSE REGENERABILE DE ENERGIE

- 1. Energie solară

- 2. Energie geotermală

- 3. Utilizarea biomasei şi biogazului

- 4. Alte surse

- 5. Concluzii şi recomandări

Sinteza palierelor analizate si directiile privind imbunatatirea retelelor existente de alimentare, captare, distributie, modernizari necesare_ finalizate cu concluzii finale coroborate in baza raspunsurilor de la avizatori pentru fiecare regie de furnizare de utilitati

Propuneri de reglementare directoare pentru toate zonele, cele unde sunt necesare modernizari si marirea capacitatilor de preluare, alimentare si distributie precum si pentru zonele lipsite de retele.

DOCUMENTE PENTRU PREDARE:

- PARTI SCRISE:

- Memoriu tehnic pentru fiecare palier analizat, insusit de catre specialist

- PARTI DESEANTE:

-Plan cu situatia existenta, conform planurilor furnizate de detinatorii de utilitati

-Disfunctionalitati,

-Sinteza-concluzii,

-Directii de dezvoltare- scenarii si prognoze (temen scurt, mediu si lung),

-Propuneri de reglementare si restrictii de construire temporare si definitive

NOTA-Modul de organizare al studiului nu este restrictiv, se va armoniza cu cadrul legal si cu solicitarile Comisiei de Precoordonare Retele..

F. STUDIU ALTIMETRIE, AERONAUTICA-

OBIECTIVE DE URMARIT:

Determinarea, conditionarile si oportunitatile de dezvoltare spatial-volumetrica a viitoarelor ansambluri precum si potentialul conectarilor vizuale precum:

Analiza contextului traficului aerian ca urmare a unor constructii realizate si cu regim ridicat de inaltime care sunt positioante pe noile culoare de zbor prevazute in strategia nationala

Analizarea zonelor existente cu inaltimi mari (de 45,oo metri si peste) propuse prin analizele realizate pentru documentatiile de urbanism avizate/aprobate si inca in termen de valabilitate in relatie cu situatia existenta si propunerile pentru viitoarele inaltimi

Analizarea studiilor de specialitate pentru zonele invecinate (localitati invecinate unde sunt propuse a se realiza noi aeroporturi)

1. Date despre sit

2. Metodologie

3. Context zonal altimetric

- Structura tesutului

- Contextul de vecinatate

4. Conditii spatial configurative existente

5. Vizibilitate si perspective

- Perspective la nivelul ochiului uman

- Studii de perceptie in interiorul sitului si din exteriorul lui

6. Conditii si recomandari

Sinteza analizei si directii de dezvoltare si reglementare aeronautica in concordanta cu normele pe plan national si international.

Fisa lansare a lucrarilor necesare obtinerii avizului AACR

DOCUMENTE PENTRU PREDARE:

- PARTI SCRISE:

- memoriu tehnic, tebele, diagrame explicative privind determinarea elipsoidului wgs - 84

- PARTI DESEANTE:

-plan cu situatia existenta a inaltimilor conform specificatiilor de mai sus,

-disfunctionalitati rezultate in urma analizarii -sinteza si concluzii,

-directii de dezvoltare= scenarii si prognoze (temen scurt, mediu si lung),

-propuneri de reglementare si restrictii de construire temporare si definitive

plan de amplasament al imobilului (scara 1:500)

schita încadrãrii punctelor în hartile de obstacole

schita încadrãrii punctelor în harta cu mijloacele de radionavigatie aferente

NOTA:Modul de organizare al studiului nu este restrictiv, se va armoniza cu cadrul legal si cu solicitarile AACR.

G. STUDIU DE GOSPODĂRIREA APELOR, DELIMITARE ZONE DE PROTECŢIE A LACURILOR, IDENTIFICARE DATE GENERALE HIDROLOGIC

PARTE SCRISA-DESENATA:

|Elemente specifice pentru toate categoriile de lucrari care se executa pe ape sau care au legatura cu apele |

|date generale si localizarea obiectivului: |

|caracterizarea zonei de amplasare |

|date hidrologice de baza |

|analiza, din punctul de vedere al gospodaririi apelor, a influentei lucrarilor proiectate asupra regimului apelor de suprafata sau subterane si a |

|obiectivelor existente si programate a se executa |

|scopul investitiei si elementele de coordonare |

|-profilul si capacitatile investitiei |

|-necesitatea investitiei si impactul ei major asupra mediului si comunitatii din zona |

|-incadrarea lucrarilor in clasa si categoria de importanta conform standardelor in vigoare si impreuna cu fundamentarea tehnico-economica a |

|incadrarii respective |

|-influenta lucrarilor proiectate asupra obiectivelor existente in zona, cu indicarea masurilor sau lucrarilor prevazute pentru evitarea unor pagube |

|ori afectarea acestor obiective, inclusiv refacerea folosintelor sau a lucrarilor care au avut de suferit |

|structura edilitara – se vor prelua date din studiul de prefcordonare retele |

|probleme de mediu |

|Elemente specifice, evacuari si epurari de ape uzate si meteorice pentru folosinte |

|-lucrari hidroedilitare |

|-elemente caracteristice ale lucrarilor in albie |

|Elemente specifice in cazul planului de urbanism general (PUG) |

|Impactul corelat cu cerintele europene continute in Ghidurile sectoriale recomandate pentru evaluarea impactului asupra mediului |

|Planurile de amenajarea a teritoriului national |

|Alte planuri conform necesitatilor determinate pe parcursul studiului, dar si functie de solicitarile institutiei avizatoare. |

NOTA:Modul de organizare al studiului nu este restrictiv, se va armoniza cu cadrul legal si cu solicitarile Apelor Romane.

4. GRAFICUL DE REALIZARE AL PROIECTULUI

FAZA 1 -2 luni (2exemplare, 2 DVD-uri)-predare intermediara- calculat de la data emiterii Ordinului de incepere pentru studiul respectiv:

Predarea intermediara, care va trebui sa contina in proportie de 60-65% din informatia solicitata si reprezinta un element de control a autoritatii locale cu privire la desfasurarea lucrarilor, in sensul realizarii documentatiei care face obiectul achizitiei. Nu va face obiectul unor plati. Se va realiza pe baza de proces verbal predare-primire si vor putea fi consemnate solicitari de rectificari, modificari, daca va fi cazul.

FAZA 2 -1 luna (5exemplare, 5 DVD -uri)- calculat de la data emiterii Ordinului de incepere pentru Faza 2: Predarea finala va fi insotita de documentatia specificata pentru fiecare studiu de specialitate, armonizata cu cadrul legal general si specific, cu borderou, insusita de specialistii atestati in domeniul de referinta.

Notă generală: proiectantul general –contractorul poate să înceapă în paralel mai multe faze. Consultare în cadrul procedurii de avizare obligatorie dupa cele trei luni estimate pentru realizare, participarea în Comisiile de avizare pana la obtinerea Avizului Arhitectului sef.

Predarea intermediară după 2 luni si predarea finala in a treia luna, vor fi calculate de la data ordinului de incepere a prestarii serviciilor dupa cum urmeaza:

0. Pentru Studiul de evaluare asupra mediului, Ordinul de începere se va emite la 3 zile lucratoare dupa obținerea Avizului Preliminar emis de Primăria Municipiului București, aviz care se va ridica de catre o persoana imputernicita din cadrul DUCGT si care va preda o copie si la Serviciul Urmarire, Derulare Contracte din cadrul Primariei Sector 2.

1. Pentru Studiul de Apele Romane, Ordinul de începere se va emite la 3 zile lucratoare dupa obținerea Îndrumarului de la Agenția de Mediu, indrumar care se va ridica de catre o persoana imputernicita din cadrul DUCGT si care va preda o copie si la Serviciul Urmarire, Derulare Contracte din cadrul Primariei Sector 2.

2. Pentru Studiul Wgs, Ordinul de începere se va emite in maxim 3 zile lucratoare de la data constituirii garantiei de buna executie.

3. Pentru Studiu de precoordonare retele, Ordinul de începere se va emite la 3 zile lucratoare după predarea catre Serviciul Urmarire, Derulare Contracte din cadrul Primariei Sector 2 a protocoalelor de la instituțiile care le solicită si/sau după obținerea planurilor de retele de la instituțiile abilitate.

4. Pentru Studiu istoric-delimitare zone de protecţie a monumentelor, fişe pentru fiecare şi Studiu arheologic, Ordinul de incepere se va emite in maxim 3 zile lucratoare de la data constituirii garantiei de buna executie.

5. Pentru Studiu de trafic şi circulaţii, Ordinul de începere se va emite in maxim 3 zile lucratoare de la data constituirii garantiei de buna executie.

6. Pentru Studiu geotehnic, Ordinul de începere se va emite in maxim 3 zile lucratoare de la data constituirii garantiei de buna executie.

Ordinele de incepere pentru toate studiile se emit numai dupa constituirea garantiei de buna executie pentru intregul contract.

Nota specifica: Predarea in termenul restrictiv de trei luni se va realiza in vederea realizarii demersurilor catre comisiile de specialitate. Dupa predarea de 3 luni proiectantii/colaboratori/subcontractanti au obligatia de a realiza modificarile solicitate in cadrul comisiilor de specialitate, in masura in care nu exced obiectul contractului

5. ATRIBUŢII

1. ATRIBUŢIILE BENEFICIARULUI (Autoritatea Contractanta)

- Va asigura accesul la informaţiile relevante referitoare la proiect, documentaţii de urbanism, studii realizate, documente legale, in masura in care le are in gestiune;

-Va incheia protocoale cu detinatorii de informatii, unde se va dovedi a fi necesar si va transmite informatiile puse la dispozitie de catre acestia.

- Un reprezentant al instituţiei, va însoţi echipa de proiectare la prezentările din cadrul comisiilor.

- Primăria Sectorului 2, respectiv Aparatul de specialitate din cadrul acesteia va putea face comentarii cu privire la documentaţia predată, pe care le va transmite în vederea rectificărilor.

7.2. ATRIBUŢIILE CONTRACTANTULUI

- Va furniza documentele lucrării conform specificaţiilor din contract şi din prezentul caiet de sarcini;

- Va furniza date despre echipa de proiect, colectivul de elaborare, acorduri de disponibilitate, in vederea avizarii de catre Autoritatea contractanta;

- Va prezenta Autoritatii contractante structura şi graficul de execuţie, pentru realizare obiectului contractului, pentru a putea fi urmărite pe tot parcursul elaborării, iar orice predare intermediară sau finală va fi însoţită de un proces verbal de predare-primire;

- Proiectantii se vor ocupa impreuna cu membrii de specialitate ai insitutiei de obţinerea avizelor fiind coordonati si de seful de proiect, elaboratorul PUZ S2

- Operatorul economic are obligaţia să refacă/completeze documentaţia predată cu observaţile /cerinţele solicitate de Comisiile cu atribuţii în avizarea acestora, garanţia de bună execuţie stabilită va putea fi eliberată, la cererea acestuia, numai după obţinerea avizelor.

SECŢIUNEA III

FORMULARE

Secţiunea III conţine formulare destinate, pe de o parte, să faciliteze elaborarea şi prezentarea ofertei şi a documentelor care o însoţesc şi, pe de altă parte, să permită Comisiei de lucru examinarea şi evaluarea rapidă şi corectă a tuturor ofertelor depuse.

Fiecare ofertant care participă, în mod individual, la procedura pentru atribuirea contractului de achiziţie publică are obligaţia de a prezenta formularele prevăzute în cadrul acestei secţiuni, completate în mod corespunzător şi semnate de persoane autorizate.

Formularul 1 - Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art 164 din Legea nr. 98/2016 privind Achizitiile Publice

Formularul 2 - Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art.165 din Legea nr. 98/2016 privind Achizitiile Publice

Formularul 3 - Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art 167 din Legea nr. 98/2016 privind Achizitiile Publice

Formularul nr. 4 - Lista principalelor servicii prestate in ultimii 3 ani

Formularul nr. 5 - Declaratie privind asigurarea cu personal responsabil pentru indeplinirea contractului

Formularul nr. 5.1 - Lista personalului de specialitate desemnat pentru indeplinirea contractului

Formularul nr. 5.2 - Declaratie de disponibilitate a personalului desemnat pentru indeplinirea contractului

Formularul nr. 6 - Formularul de ofertă

Formularul 6.1 - Centralizatorul de preţuri

Formularul 7 - Scrisoare de înaintare

Formularul 8 - Împuternicire pentru semnatarul ofertei

Formularul nr. 1

OPERATOR ECONOMIC

_____________________

(denumirea/numele)

Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art 164 din Legea nr. 98/2016 privind Achizitiile Publice

Subsemnatul,..............................., în calitate de ofertant /candidat/concurent la

[se insereaza numele operatorului economic-peroana juridică]

procedura de ......................……………pentru achiziţia de Studii de fundamentare pentru avizare si aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti, la data de ...………………….......……………

seviciului sau lucrării şi codul CPV] [se inserează data]

organizată de…[se inserează numele autorităţii contractante]….. declar pe proprie răspundere că nu am comis nici una dintre urmatoarele infractiuni:

a) constituirea unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, sau de dispoziţiile corespunzătoare ale legislaţiei penale a statului în care respectivul operator economic a fost condamnat;

b) infracţiuni de corupţie, prevăzute de art. 289 - 294 din Legea nr. 286/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie prevăzute de art. 10 - 13 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările şi completările ulterioare, sau de dispoziţiile corespunzătoare ale legislaţiei penale a statului în care respectivul operator economic a fost condamnat;

c) infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, prevăzute de art. 18^1 - 18^5 din Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, sau de dispoziţiile corespunzătoare ale legislaţiei penale a statului în care respectivul operator economic a fost condamnat;

d) acte de terorism, prevăzute de art. 32 - 35 şi art. 37 - 38 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, cu modificările şi completările ulterioare, sau de dispoziţiile corespunzătoare ale legislaţiei penale a statului în care respectivul operator economic a fost condamnat;

e) spălarea banilor, prevăzută de art. 29 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, republicată, cu modificările ulterioare, sau finanţarea terorismului, prevăzută de art. 36 din Legea nr. 535/2004, cu modificările şi completările ulterioare, sau de dispoziţiile corespunzătoare ale legislaţiei penale a statului în care respectivul operator economic a fost condamnat;

f) traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, prevăzute de art. 209 - 217 din Legea nr. 286/2009, cu modificările şi completările ulterioare, sau de dispoziţiile corespunzătoare ale legislaţiei penale a statului în care respectivul operator economic a fost condamnat;

g) fraudă, în sensul articolului 1 din Convenţia privind protejarea intereselor financiare ale Comunităţilor Europene din 27 noiembrie 1995.

(2) Obligaţia de a exclude din procedura de atribuire un operator economic, în conformitate cu dispoziţiile alin. (1), se aplică şi în cazul în care persoana condamnată printr-o hotărâre definitivă este membru al organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic sau are putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia.

Prezenta declaraţie este valabilă până la data de …………...

(se precizează data expirării perioadei de valabilitate a ofertei)

Data completării

_____________ Ofertant,

(semnătura autorizată)

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, orice documente doveditoare de care dispunem.

Înţeleg că în cazul în care această declaraţie nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislaţiei penale privind falsul în declaraţii.

Formularul nr. 2

OPERATOR ECONOMIC

_____________________

(denumirea/numele)

DECLARAŢIE

privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art.165 din

Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice

Subsemnatul,..............................., în calitate de ofertant /candidat/concurent la

[se insereaza numele operatorului economic-peroana juridică]

procedura de ......................……………pentru achiziţia de Studii de fundamentare pentru avizare si aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti, la data de ...………………….......…………… seviciului sau lucrării şi codul CPV] [se inserează data]

organizată de............................................………………… declar pe proprie răspundere că:

[se inserează numele autorităţii contractante]

Nu mi-am încălcat obligaţiile privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat, iar acest lucru a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească sau decizie administrativă având caracter definitiv şi obligatoriu în conformitate cu legea statului în care respectivul operator economic este înfiinţat.

Nu mi-am încălcat obligaţiile privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, orice documente doveditoare de care dispunem.

Înţeleg că în cazul în care această declaraţie nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislaţiei penale privind falsul în declaraţii.

Data completării ......................

Operator economic,

…………………………

(nume persoana autorizata )

Formularul nr. 3

OPERATOR ECONOMIC

_____________________

(denumirea/numele)

DECLARAŢIE

privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art.167 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice

Subsemnatul,..............................., în calitate de ofertant /candidat/concurent la

[se insereaza numele operatorului economic-peroana juridică]

procedura de ......................……………pentru achiziţia de Studii de fundamentare pentru avizare si aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti, la data de ...………………….......…………… seviciului sau lucrării şi codul CPV] [se inserează data]

organizată de............................................………………… declar pe proprie răspundere că:

[se inserează numele autorităţii contractante]

Nu ma aflu in nici una dintre situatiile mentionate:

a) a încălcat obligaţiile stabilite potrivit art. 51, iar autoritatea contractantă poate demonstra acest lucru prin orice mijloc de probă adecvat, cum ar fi decizii ale autorităţilor competente prin care se constată încălcarea acestor obligaţii;

b) se află în procedura insolvenţei sau în lichidare, în supraveghere judiciară sau în încetarea activităţii;

c) a comis o abatere profesională gravă care îi pune în discuţie integritatea, iar autoritatea contractantă poate demonstra acest lucru prin orice mijloc de probă adecvat, cum ar fi o decizie a unei instanţe judecătoreşti sau a unei autorităţi administrative;

d) autoritatea contractantă are suficiente indicii rezonabile/informaţii concrete pentru a considera că operatorul economic a încheiat cu alţi operatori economici acorduri care vizează denaturarea concurenţei în cadrul sau în legătură cu procedura în cauză;

e) se află într-o situaţie de conflict de interese în cadrul sau în legătură cu procedura în cauză, iar această situaţie nu poate fi remediată în mod efectiv prin alte măsuri mai puţin severe;

f) participarea anterioară a operatorului economic la pregătirea procedurii de atribuire a condus la o distorsionare a concurenţei, iar această situaţie nu poate fi remediată prin alte măsuri mai puţin severe;

g) operatorul economic şi-a încălcat în mod grav sau repetat obligaţiile principale ce-i reveneau în cadrul unui contract de achiziţii publice, al unui contract de achiziţii sectoriale sau al unui contract de concesiune încheiate anterior, iar aceste încălcări au dus la încetarea anticipată a respectivului contract, plata de daune-interese sau alte sancţiuni comparabile;

h) operatorul economic s-a făcut vinovat de declaraţii false în conţinutul informaţiilor transmise la solicitarea autorităţii contractante în scopul verificării absenţei motivelor de excludere sau al îndeplinirii criteriilor de calificare şi selecţie, nu a prezentat aceste informaţii sau nu este în măsură să prezinte documentele justificative solicitate;

i) operatorul economic a încercat să influenţeze în mod nelegal procesul decizional al autorităţii contractante, să obţină informaţii confidenţiale care i-ar putea conferi avantaje nejustificate în cadrul procedurii de atribuire sau a furnizat din neglijenţă informaţii eronate care pot avea o influenţă semnificativă asupra deciziilor autorităţii contractante privind excluderea din procedura de atribuire a respectivului operator economic, selectarea acestuia sau atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru către respectivul operator economic.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, orice documente doveditoare de care dispunem.

Înţeleg că în cazul în care această declaraţie nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislaţiei penale privind falsul în declaraţii.

Data completării ......................

Operator economic,

…………………………

(nume persoana autorizata )

Formularul nr. 6

OFERTANTUL înregistrat la sediul autorităţii contractante

nr. /

(denumirea / numele)

FORMULAR DE OFERTA

Catre Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, Str. Chiristigiilor nr.11-13

1. Examinând documentaţia de atribuire, subsemnaţii, reprezentanţi ai ofertantului __________,

(denumirea/numele ofertantului)

ne oferim ca, în conformitate cu prevederile şi cerinţele cuprinse în documentaţia mai sus

menţionata, sa prestam servicii pentru Studii de fundamentare pentru avizare si aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti, pentru suma de _____________________________ lei, platibila dupa receptia serviciilor (suma in litere si in cifre, precum si moneda ofertei), la care se adaugă TVA în valoare de______________ (suma in litere si in cifre, precum si moneda ofertei).

2. Ne angajam ca, în cazul în care oferta noastra este stabilita câştigatoare, sa prestam serviciile integral in baza contractului semnat de ambele parti.

3. Ne angajam sa menţinem aceasta oferta valabila pentru o durata de 90 de zile, respectiv pana la data de .................(ziua/luna/anul) şi ea va ramâne obligatorie pentru noi şi poate fi acceptata oricând înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

4. Pâna la încheierea şi semnarea contractului de achiziţie publica aceasta oferta, împreuna cu comunicarea transmisa de dumneavoastra, prin care oferta noastra este stabilita câştigatoare, vor constitui un contract angajant între noi.

5. Precizam ca:

⃞depunem oferta alternativa, ale carei detalii sunt prezentate într-un formular de oferta separat, marcat în mod clar "alternativa";

⃞nu depunem oferta alternativa.

(se bifeaza opţiunea corespunzatoare)

6. Am înţeles şi consimţim ca, în cazul în care oferta noastra este stabilita ca fiind câştigatoare, sa constituim garanţia de buna execuţie în conformitate cu prevederile din documentaţia de atribuire.

7. Întelegem ca nu sunteţi obligaţi sa acceptaţi oferta cu cel mai scazut preţ sau orice alta oferta primita.

Data _____/_____/_____

_____________, în calitate de _____________________, legal autorizat sa semnez

(semnatura)

oferta pentru şi în numele ____________________________________.

(denumirea/numele operator economic)

Formularul nr. 6.1

OFERTANT

............................................

(denumire/nume)

CENTRALIZATOR DE PRETURI

Studii de fundamentare pentru avizare si aprobare

Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2

Municipiul Bucuresti

|Nr |Studiu |Pret unitar |

| | |(lei/buc fara TVA) |

|1 |Studiu istoric-delimitare zone de protecţie a monumentelor, fişe pentru fiecare şi | |

| |Studiu arheologic | |

|2 |Studiu precoordonare reţele, ulterior obţinerii planurilor cu traseele tuturor | |

| |retelelor conform avizelor | |

|3 |Studiu altimetrie, aeronautica | |

|4 |Studiu geotehnic | |

|5 |Raport de mediu + Evaluare impact asupra mediului | |

|6 |Studiu altimetrie, aeronautica | |

|7 |Studiu geotehnic | |

|8 |Studiu de gospodărirea apelor, delimitare zone de protecţie a lacurilor, hidrologic | |

| |Total |……….. lei (fara TVA) |

Data _____/_____/_____

_____________, în calitate de _____________________, legal autorizat să semnez

(semnatura)

oferta pentru şi în numele ____________________________________.

(denumirea/numele operator economic)

Formular nr. 4

OPERATOR ECONOMIC

……………………….......

(denumirea/numele)

DECLARATIE PRIVIND LISTA PRINCIPALELOR SERVICII

PRESTATE IN ULTIMII 3 ANI

1. Subsemnatul, reprezentant imputernicit al _________________________________________,

(denumirea/numele si sediul/adresa candidatului/ofertantului)

declar pe propria raspundere, sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, ca datele prezentate in tabelul anexat (Formularul nr. 4.1) sunt reale.

2. Subsemnatul declar ca informatiile furnizate sunt complete si corecte in fiecare detaliu si inteleg ca autoritatea contractanta are dreptul de a solicita, in scopul verificarii si confirmarii declaratiilor, situatiilor si documentelor care insotesc oferta, orice informatii suplimentare in scopul verificarii datelor din prezenta declaratie.

3. Subsemnatul autorizez prin prezenta orice institutie, societate comerciala, banca, alte persoane juridice sa furnizeze informatii reprezentantilor autorizati ai autoritatii contractante _________________________________________________, cu privire la orice aspect tehnic si

(denumirea si adresa autoritatii contractante)

financiar, in legatura cu activitatea noastra.

4. Prezenta declaratie este valabila pana la data de ___________________________________.

(se precizeaza data expirarii perioadei de valabilitate a ofertei)

Data completarii Operator economic,

………………………… ………… ……………….

(semnatura autorizata)

OPERATOR ECONOMIC Formularul nr. 4.1

……………………….......

(denumirea/numele)

LISTA

principalelor servicii prestate in ultimii 3 ani

|Nr. crt. |Obiect contract |

|Semnătura | |

|Data | |

NOTĂ:

1. Se va completa de către personalul responsabil cu îndeplinirea contractului;

2. Aceste declaraţii se vor prezenta în original, vor fi semnate de persoana în cauză şi contrasemnate de reprezentantul ofertantului.

SECŢIUNEA IV

CONTRACT DE SERVICII

nr _________ data _________________

1. Preambul

În temeiul Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice actualizată şi a Hotărârii de Guvern nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică cu modificările şi completările ulterioare, s-a încheiat prezentul contract de prestări servicii, între

SECTORUL 2 al Municipiului Bucureşti, Str. Chiristigiilor nr. 11- 13, sector 2, Bucureşti, telefon: 021.209.6000, fax: 021.252.4446, cod fiscal 4204038 cont RO37TREZ7025006XXX000197, deschis la Trezoreria Sectorului 2, Bucureşti, reprezentat prin PRIMAR – dl. Toader Mugur Mihai, în calitate de Autoritate, pe de o parte

şi

S.C. ___________ S.R.L, cu sediul social___________. Sector _, Str.______nr.______, email:____________ , inregistrata la Registrul Comertului cu nr. __________, cod unic de inregistrare nr. __________, cont nr.____________ deschis la _____________, reprezentată prin ____________, având funcţia de Administrator, în calitate de Contractant, pe de altă parte.

2. Definiţii

2.1.În prezentul contract următorii termeni vor fi interpretaţi astfel:

a) contract prezentul contract şi toate anexele sale;

b) autoritate şi contractant - părţile contractante, aşa cum sunt acestea numite în prezentul contract;

c) preţul contractului- preţul plătibil contractantului de către beneficiar, în baza contractului, pentru îndeplinirea integrală şi corespunzătoare a tuturor obligaţiilor asumate prin contract;

d) servicii - activităţi a căror prestare face obiect al contractului;

e) produse - echipamentele, maşinile, utilajele, piesele de schimb şi orice alte bunuri cuprinse în anexa/anexele la prezentul contract şi pe care contractantul are obligaţia de a le furniza aferent

serviciilor prestate conform contractului;

f) forţa majoră - reprezintă o împrejurare de origine externă, cu caracter extraordinar, absolut imprevizibilă şi inevitabilă, care se află în afara controlului oricărei părţi, care nu se datorează

greşelii sau vinei acestora, şi care face imposibilă executarea şi, respectiv, îndeplinirea contractului;

sunt considerate asemenea evenimente: războaie, revoluţii, incendii, inundaţii sau orice alte

catastrofe naturale, restricţii apărute ca urmare a unei carantine, embargou, enumerarea nefiind

exhaustivă, ci enunţiativă.

Nu este considerat forţă majoră un eveniment asemenea celor de mai sus care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligaţiilor uneia din părţi;

g) zi - zi calendaristică; an - 365 de zile.

3. Interpretare

3.1. În prezentul contract, cu excepţia unei prevederi contrare, cuvintele la forma singular vor

include forma de plural şi vice versa, acolo unde acest lucru este permis de context.

3.2. Termenul “zi”sau “zile” sau orice referire la zile reprezintă zile calendaristice dacă nu se

specifică în mod diferit.

4. Obiectul contractului

4.1 Contractantul se obligă să presteze servicii de elaborare a studiilor de fundamentare pentru avizare si aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti, in conformitate cu Certificatul de Urbanism și specificatiile Caietului de sarcini, după cum urmează: studii de fundamentare in vederea realizarii documentatiilor pentru delimitare si instituirea zonelor de protectie a monumentelor istorice, precoordonare retele, altimetrie aeronautica, gospodarirea apelor, hidrologic, geotehnic, evaluare impact asupra mediului, trafic si circulatii.

4.2 Contractantul se obliga sa ofere consultanta in cadrul procedurii de avizare obligatorie și participare in Comisiile de avizare in cadrul institutiilor abilitate.

5. Pretul contractului

5.1. Prețul contractului este __________ lei la care se adaugă TVA.

5.2. Pretul este ferm si nu se actualizeaza pe toata perioada de derulare a contractului.

6. Durata contractului

6.1 Contractantul se obliga sa presteze serviciile conform graficului de prestare, parte integranta din contract, in 3 luni de la data emiterii Ordinului de incepere distinct pentru fiecare studiu cu posibilitatea de prelungire prin act aditional, fara afectarea pretului si consultanta pe toata perioada de derulare a Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 2 pana la emiterea Avizului Arhitectului sef al Municipiului Bucuresti.

6.2 Valabilitatea contractului este de la data semnarii lui de ambele parti pana la data emiterii avizului Arhitectului Sef al Municipiului Bucuresti pentru Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul Bucuresti.

7. Documentele contractului

7.1 Documentele contractului sunt cele precizate mai jos si fac parte integranta din prezentul contract:

Anexa 1 – Caietul de sarcini

Anexa 2 – Propunerea tehnica

Anexa 3 – Graficul de prestare al serviciilor

Anexa 4 - Garanția de bună execuție conform art. 11 din prezentul contract

Anexa 5 - Certificat de Urbanism nr. 861/1516726 din 12.07.2017

Anexa 6 – Plan de delimitare a zonei ce necesita reglementare.

8. Obligatiile principale ale Contractantului

8.1 Contractantul se obligă să presteze serviciile la standardele şi /sau performanţele prezentate în Caietul de sarcini.

8.2. Contractantul se obligă să presteze serviciile în conformitate cu art.13. din prezentul contract.

8.3 Contractantul se obligă să despăgubească Autoritatea împotriva oricăror:

i) reclamaţii şi acţiuni în justiţie, ce rezultă din încălcarea unor drepturi de proprietate intelectuală (brevete, nume, mărci înregistrate etc.);

ii) reclamaţii şi acţiuni în justiţie ce au in vedere incalcarea Legislatiei in domeniul urbanismului si a normelor metodologice aferente.

8.4 Contractantul se obligă să execute toate modificările solicitate de către Autoritate, urmare verificării documentației livrate, pentru indeplinirea demersurilor catre comisiile de specilitate, in conformitate cu prevederile art.12 din prezentul contract precum si modificarile care vor fi solicitate in cadrul analizarii de catre comisiile de specialitate, atat timp cat nu exceed prevederile prezentului contract;

8.5 Contractantul va semnala orice schimbare in echipa de proiect, colectivul de colaborare, acorduri de disponibilitate si va prezenta spre avizare Autoritatii contractante documentele aferente in vederea avizarii de catre aceasta.

8.6 Contractantul va participa la procedura de obtinere a avizelor, impreuna cu personalul de specialitate al Autoritatii (Directia Urbanism, Cadastru si Gestionare Teritoriu) si sub coordonarea proiectantului general al Planului Urbanistic Zonal Sector 2.

8.7 Contractantul are obligatia de a reface/completa documentatia predata urmare observatiilor /cerintele solicitate de Comisiile cu atributii in avizarea acestora, atat timp cat nu exceed prevederile prezentului contract.

9. Obligaţiile principale ale Autoritatii

9.1 Autoritatea se obligă sa puna la dispozitie, informatiile relevante referitoare la proiect, documentatii de urbanism, studii realizate, documente legale, in masura in care aceasta le detine.

9.2 Autoritatea va incheia protocoale cu detinatorii de informatii, unde se va dovedi necesar si va transmite informatiile puse la dispozitie de catre acestia;

9.3 Autoritatea va desemna prin arhitectul sef, un reprezentant care va insoti echipa de proiectare la prezentarile din cadrul comisiilor de specialitate;

9.4 Autoritatea, prin aparatul de specialitate condus de arhitectul sef, va face comentarii cu privire la documentatia predata pe care le va transmite in vederea rectificarilor;

9.5 Autoritatea se obligă să plătească contractantului in conformitate cu art.5 preţul convenit pentru îndeplinirea contractului de elaborare a Studiilor de fundamentare pentru avizare si aprobare Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2 Municipiul București, consultanta in cadrul procedurii de avizare obligatorie și participare in Comisiile de avizare.

9.6 Autoritatea se obliga sa faca demersurile legale pentru prelungirea valabilitatii Certificatului de Urbanism prevazut in Anexa 5 la prezentul contract. Actul de prelungire al Certificatului de Urbanism va deveni Anexa la contract.

9.7 Autoritatea se obligă să recepţioneze serviciile prestate pe fiecare faza de executie conform art.12.

9.8 Dupa semnarea receptiei prestarii serviciilor desfasurate conform graficului de prestare, se va emite factura de plata care va fi achitata in termen de 30 zile de la data primirii la Registratura Autoritatii.

10. Sanctiuni pentru neîndeplinirea culpabilă a obligatiilor

10.1 Autoritatea îşi rezervă dreptul de a denunţa unilateral contractul, după notificarea prealabilă, la indeplinirea termenului de 15 zile lucratoare de la data notificarii, în următoarele condiţii:

a) în cazul în care, din vina sa exclusivă, Contractantul nu reuşeşte să-şi execute obligaţiile asumate prin contract;

b) în cazul apariţiei unor circumstanţe care nu au putut fi prevăzute la data încheierii contractului şi care conduc la modificarea clauzelor contractuale astfel încât îndeplinirea contractului ar fi contrară interesului public;

c) în situaţia în care Contractantul nu începe prestarea serviciilor în maxim 10 de zile de la transmiterea Ordinului de începere a prestarii serviciilor.

10.2 În cazul în care, din vina sa exclusivă, Contractantul nu reușește să-și execute obligatiile asumate prin contract, atunci Autoritatea are dreptul de a deduce din prețul contractului cu TVA, ca penalități, o sumă echivalentă cu 0,01% pe zi întârziere, conform Cod Fiscal, din valoarea contractului rămas de executat, sumă pe care Contractantul se obligă să o plătească Autoritatii.

10.3 În cazul în care Autoritatea nu onorează facturile în termenul prevăzut la art. 9.3 atunci acesta are obligația de a plăti, ca penalități, o sumă echivalentă cu o cotă procentuală din plata neefectuată, respectiv 0,01% pe zi de întârziere conform Cod Fiscal, până la îndeplinirea efectivă a obligațiilor.

10.4 Nerespectarea obligațiilor asumate prin prezentul contract de către una dintre părţi, în mod culpabil şi repetat, dă dreptul părţii lezate de a considera contractul de drept reziliat după notificarea prealabilă la împlinirea termenului de 15 zile de la data notificării şi de a solicita plata de daune-interese in limita prejudiciului creat.

10.5 Autoritatea îşi rezervă dreptul de a renunța oricând la contract, printr-o notificare scrisă adresată contractantului, fără nici o compensație, dacă acesta din urmă dă faliment, cu condiția ca această anulare să nu prejudicieze sau să afecteze dreptul la acțiune sau despăgubire pentru Autoritate.

În acest caz, contractantul are dreptul de a pretinde numai plata corespunzătoare pentru partea din contract îndeplinită până la data denunțării unilaterale a contractului.

10.6. În cazul prevăzut la art. 10.1 lit.b contractantul are dreptul de a pretinde numai plata corespunzătoare pentru partea din contract îndeplinita până la data denunţării unilaterale a contractului.

10.7 In cazul depasirii culpabile a termenului de prestare a serviciilor cu mai mult de 30 de zile, pe langa penalitatile prevazute la art. 10.2, Autoritatea are dreptul de a denunta unilateral contractul de lucrari, dupa notificarea prealabila cu 15 zile, contractul incetand de plin drept, la implinirea termenului notificat, fara interventia instantei si fara alte formalitati suplimentare.

10.8. Contractul poate înceta mai înainte de expirarea termenului stipulat de părţi, prin acordul ambelor părţi şi numai dacă această măsură nu prejudiciază vreuna din părţi.

10.9 Abaterea de la Graficul de prestare al serviciilor prevăzut la art. 7.1 din contract, din culpa exclusiva a Contractantului da dreptul Autoritatii de a rezilia contractul de prestări servicii.

Clauze specifice

11. Garanția de bună-execuție a contractului

11.1 Cuantumul garanției de bună execuție a contractului este de ________ lei, reprezentand 5 % din valoarea fără TVA a contractului de servicii si se constituie conform prevederilor art. 40 din HG 395/2016, prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis în condiţiile legii de o societate bancară sau de o societate de asigurări, care devine anexă la contract. Garantia de buna executie se constituie in termen de 5 zile lucratoare de la data semnarii contractului, fiind valabila pe toata perioada de valabilitate a acestuia.

11.2 Autoritatea are dreptul de a emite pretenții asupra garanției de bună execuție, în limita prejudiciului creat, dacă contractantul nu îşi executa, execută cu întârziere sau execută necorespunzător obligațiile asumate prin prezentul contract. Anterior emiterii unei pretenții asupra garanției de bună execuție, autoritatea are obligaţia de a notifica acest lucru contractantului, precizând totodată obligațiile care nu au fost respectate.

11.3 Autoritatea va restitui Contractantului garanţia de bună execuţie, la cererea acestuia, dupa obtinerea avizelor Comisiilor de specialitate pe documentele ce fac obiectul contractului.

11.4 În cazul în care garanţia de bună execuţie se constituie printr-un instrument de garantare emis în condiţiile legii de o societate bancară sau de o societate de asigurări, Autoritatea are obligaţia de a elibera scrisoarea de garanţie de bună execuţie a contractului în termenul prevazut la art.8.3 dacă nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei.

12. Receptie si verificari

12.1 Autoritatea are dreptul de a verifica modul de prestare al serviciilor pentru a stabili conformitatea lor cu prevederile Caietului de sarcini.

12.2 Receptia si verificarea modului de prestare a serviciilor vor fi efectuate de catre proiectantul general al Planului Urbanistic Zonal Sector 2 si se vor desfasura la fel pentru toate studiile de fundamentare, pe faze de prestare a serviciilor, astfel:

Faza 1: Predarea intermediara a documentatiilor care va trebui sa contina in proportie de 60-65% din informatia solicitata. Termen de predare este de 2 luni de la data transmiterii Ordinului de incepere a prestarii serviciilor pentru studiul de fundamentare respectiv. Eventualele modificari /completari vor fi mentionate in procesul verbal de predare intermediara pentru studiul de fundamentare respectiv si se vor efectua de contractant in maxim 5 zile lucratoare;

Faza 2: Predarea finala cu borderou, a documentatiei specifice fiecarui studiu de fundamentare, armonizat cu cadrul legal si specific, insusita de specialistii atestati in domeniul de referinta. Termenul de predare este de o luna de la data emiterii Ordinului de incepere pentru Faza 2 de prestare a serviciilor pentru studiul respectiv.

12.3 La finalizarea prestarii serviciilor, proiectantul general al Planului Urbanistic Zonal Sector 2 are obligatia de a notifica in scris, autoritatii ca sunt indeplinite conditiile de receptie, solicitand acestuia convocarea comisiei de receptie. Autoritatea va organiza receptia finala in termen de maxim 10 zile lucratoare de la data notificarii contractorului.

12.4 Autoritatea contractanta, prin comisia de receptie condusa de arhitectul-sef, va semna procesul verbal de predare-primire a documentatiilor si aproba dupa caz receptia pe faze si receptia finala, prin semnarea unor procese verbale de receptie.

12.5 Autoritatea contractanta, prin comisia de receptie condusa de arhitectul-sef, va prezenta observaţiile sale asupra livrabilelor (dupa caz, solicitari de rectificari, modificari), în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii lor.

12.6 Contractantul va revizui documentatia sub coordonarea proiectantului general al PUZ si va transmite modificarile operate conform observaţiilor autorității contractante, în termen de 5 zile lucrătoare de la data înștiințării. Revizuirea documentației va fi realizată de către contractant, sub coordonarea proiectantului general al PUZ.

12.7 Dupa termenul de predare finala a documentatiei, contractantul are obligatia de a participa la consultare in cadrul procedurii de avizare obligatorie si va realiza modificarile solicitate in cadrul comisiilor de specialitate in masura in care nu exced obiectului contractului.

12.8 Autoritatea are obligatia, prin comisia de receptie, sa verifice modul de prestare a serviciilor si de a intocmi procesul-verbal de receptie final al serviciilor prestate.

12.9 Revizuirea, completarea si/sau modificarea documentației depuse in vederea avizarii si aprobarii Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 2 va fi realizată de către Contractant fără costuri suplimentare.

13. Începere, finalizare, intarzieri, sistare

13.1 Contractantul are obligatia de a incepe prestarea serviciilor in termen de maxim 1 zi lucratoare de la data emiterii Ordinului de incepere.

13.2 Ordinul de incepere se va emite separat, pentru fiecare studiu de fundamentare, in maxim 3 zile lucratoare de la data constituirii garantiei de buna executie si obtinerea dupa caz, a avizelor preliminarii/a finalizarii protocoalelor/a planurilor de retele, etc, conform prevederilor Cap.4 – Graficul de realizare al proiectului din Caietul de sarcini, anexa la prezentul contract.

13.3 Prestarea serviciilor se va derula conform Graficului de prestare al serviciilor corobat cu art.12 din prezentul contract şi vor fi terminate in termenul stabilit.

13.4 Daca pe parcursul indeplinirii contractului, contractantul nu respecta termenul de prestare, acesta are obligatia de a notifica acest lucru, in timp util, autoritatii.

13.5 In afara cazului in care autoritatea este de acord cu o prelungire a termenului de prestare, orice intarziere in indeplinirea contractului da dreptul autoritatii de a rezilia contractul fara interventia instantelor de judecata.

14. Ajustarea pretului contractului

14.1 Pentru serviciile prestate, plata datorata de autoritate contractantului este cea prevazuta la art.5 din prezentul contract.

14.2 Pretul contractului este ferm si nu se ajusteaza.

15. Amendamente

15.1 Partile contractante au dreptul, pe durata indeplinirii contractului, de a conveni modificarea clauzelor contractului, prin act additional.

16. Solutionarea litigiilor

16.1 Autoritatea si contractantul vor face toate eforturile pentru a rezolva pe cale amiabila, prin tratative directe, orice neintelegere sau disputa care se poate ivi intre ei in cadrul sau in legatura cu indeplinirea contractului.

16.2 Daca, dupa 15 de zile lucratoare de la inceperea acestor tratative, autoritatea si contractantul nu reusesc sa rezolve in mod amiabil o divergenta contractuala, fiecare poate solicita ca disputa sa se solutioneze de catre instantele judecatoresti din Romania.

17 Limba care guverneaza contractul

17.1 Limba care guverneaza contractul este limba romana.

18. Comunicari

18.1 (1) Orice comunicare intre parti, referitoare la indeplinirea prezentului contract, trebuie sa fie transmisa in scris.

(2) Orice document scris trebuie inregistrat atat in momentul transmiterii cat si in momentul primirii.

18.2 Comunicarile intre parti se pot face si prin telefon, telegrama, telex, fax sau e-mail cu conditia confirmarii in scris a primirii comunicarii.

19. Subcontractanți

19.1 (1) Contractantul este obligat, cel mai târziu la momentul începerii executării contractului, să indice Autorității numele, datele de contact şi reprezentanţii legali ai subcontractanţilor săi implicaţi în executarea contractului de achiziţie publică, în măsura în care aceste informaţii sunt cunoscute la momentul respectiv.

(2) Contractantul are obligaţia de a notifica Autorității orice modificări ale informaţiilor prevăzute la alin. (1) pe durata contractului de achiziţie publică.

(3) Contractantul are dreptul de a implica noi subcontractanţi, pe durata executării contractului de achiziţie publică, cu condiţia ca nominalizarea acestora să nu reprezinte o modificare substanţială a contractului de achiziţie publica.

(4) În situaţia prevăzută la alin. (3), Contractantul va transmite Autorităţii informaţiile prevăzute la alin. (1) şi va obţine acordul Autorităţii privind eventualii noi subcontractanţi implicaţi ulterior în executarea contractului.

(5) Atunci când înlocuirea sau introducerea unor noi subcontractanţi are loc după atribuirea contractului, aceştia transmit Autorității certificatele şi alte documente necesare pentru verificarea inexistenţei unor situaţii de excludere şi a resurselor/capabilităţilor corespunzătoare părţii lor de implicare în contractul care urmează să fie îndeplinit.

19.2 Contractantul are obligaţia de a încheia contracte cu subcontractanţii desemnaţi, în aceleaşi condiţii în care el a semnat contractul cu Autoritatea.

19.3 (1) Contractantul are obligaţia de a prezenta la încheierea contractului toate contractele încheiate cu subcontractanţii desemnaţi.

(2) Lista subcontractanţilor, cu datele de recunoaştere ale acestora, cât şi contractele încheiate cu aceştia se constituie în anexe la contract.

19.4 (1) În cazul subcontractării, Contractantul rămâne pe deplin răspunzător faţă de Autoritate de modul în care se îndeplineşte contractul.

(2) Subcontractantul este pe deplin răspunzător faţă de Contractant de modul în care îşi îndeplineşte partea sa din contractul.

(3) Contractantul are dreptul de a pretinde despăgubiri subcontractanţilor, dacă aceştia nu îşi îndeplinesc partea lor din contract, fiindu-le aplicabile si lor obligatiile art.8. din prezentul contract.

19.5 (1) Autoritatea contractantă efectuează plăţi corespunzătoare părţii/părţilor din prezentul contract îndeplinite de către subcontractanţii propuşi în ofertă, dacă aceştia solicită, pentru servicii, executate în beneficiul Contractantului potrivit contractului dintre contractant şi subcontractant în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile, atunci când natura contractului permite acest lucru şi dacă subcontractanţii propuşi şi-au exprimat opţiunea în acest sens.

(2) În sensul alin. (1), subcontractorii îşi vor exprima la momentul încheierii contractului de achiziţie publică sau la momentul introducerii acestora în contractul de achiziţie publică, după caz, opţiunea de a fi plătiţi direct de către autoritatea contractantă. Autoritatea contractantă efectuează plăţile directe către subcontractanţii agreaţi doar atunci când prestaţia acestora este confirmată prin documente agreate de toate cele 3 părţi, respectiv Autoritate contractantă, Contractant şi Subcontractant sau de Autoritatea contractantă şi Subcontractant atunci când, în mod nejustificat, contractantul blochează confirmarea executării obligaţiilor asumate de subcontractant.

(3) Atunci când un subcontractant îşi exprimă opţiunea de a fi plătit direct, Autoritatea are obligaţia de a stabili în cadrul contractului de achiziţie publică clauze contractuale obligatorii ce prevăd transferul de drept al obligaţiilor de plată către subcontractant/subcontractanţi pentru partea/părţile din contract aferentă/aferente acestuia/acestora, în momentul în care a fost confirmată îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractul de subcontractare, în conformitate cu prevederile alin. (2). În acest sens părțile vor încheia un act adițional atunci când se introduc noi subcontractanţi.

(4) Autoritatea va solicita, la încheierea contractului de achiziţie publică si atunci când se introduc noi subcontractanţi, prezentarea contractelor încheiate între contractant şi subcontractant/subcontractanţi nominalizaţi în ofertă sau declaraţi ulterior, astfel încât activităţile ce revin acestora, precum şi sumele aferente prestaţiilor, să fie cuprinse în contractul de achiziţie publică, sau în acte adiționale la acest contract.

(5) Contractele prezentate conform prevederilor alin. (4) trebuie să fie în concordanţă cu oferta şi se vor constitui în anexe la contractul de achiziţie publică.

(6) Dispoziţiile prevăzute la alin. (1) - (5) nu diminuează răspunderea Contractantului în ceea ce priveşte modul de îndeplinire a prezentului contract de achiziţie publică.

19.6 Contractantul poate schimba oricare subcontractant. Schimbarea subcontractantului nu va modifica preţul contractului şi va fi notificată Autoritatii.

19.7 Pe toata perioada de valabilitate a contractului, contractantul nu poate indeplini obligatiile contractului prin asociere cu terte parti.

20. Raspunderea contractuala, rezilierea contractului

20.1 In cazul in care una dintre partile prezentului contract nu isi executa obligatiile iar notificarea transmise de cealalta parte nu produce efect in 10 zile de la primire, prezentul contract va putea fi reziliat fara nicio formalitate judiciara.

20.2 Partea vinovata de incetarea contractului poate fi obligata la plata de despagubiri, in condiíile prezentului contract, rezilierea neavand efect exonerator pentru aceasta.

21. Cesiunea

21.1 In conditiile prezentului contract, Contractorului ii este permis doar cesiunea creantelor nascute din acest contract, obligatiile nascute ramanand in sarcina partilor contractante, astfel cum au fost stipulate si asumate initial.

21.2 Contractorul poate cesiona dreptul de incasat aferent prestarii serviciilor, catre alti operatori economici sau alte institutii de credit, numai cu acordul prealabil al Autoritatii, exprimat in scris, sumele reprezentand contravaloarea serviciilor prestate , in conditiile prevazute de lege.

21.3 Suma care face obiectul cesionarii se achita de catre Autoritate in contul indicat de cesionar, deschis la Trezoreria Statului, numai daca Contractorul nu are obligatii de plata catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale, Autoritatea avand obligatia de a verifica si de a instiinta partile cu privire la cuantumul acestor obligatii, urmand a vira in contul cesionarului, numai diferenta dintre suma cesionata si suma reprezentand obligatii catre bugetele mai sus indicate.

22. Forta majora

22.1 Forta majora este constatata de o autoritate competenta,

22.2 Forta majora exonereaza partile contractante de indeplinirea obligatiilor asumate prin prezentul contract, pe toata perioada in care aceasta actioneaza,

22.3 Indeplinirea contractului va fi suspendata in perioada de actiune a fortei majore, dar fara a prejudicia drepturile ce li se cuveneau partilor pana la aparitia acesteia.

22.4 Partea contractanta care invoca forta majora are obligatia de a notifica celeilalte parti, imediat si in mod complet, producerea acesteia si sa ia orice masuri care ii stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor,

22.5 Daca forta majora actioneaza sau se estimeaza ca va actiona o perioada mai mare de 6 luni, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a prezentului contract, fara ca vreuna din parti sa poata pretinde celeilalte daune-interese pentru perioada notificata.

23. Drepturi de proprietate intelectuală

23.1 Orice rapoarte şi date precum documentaţii de specialitate, diagrame, schiţe, instrucţiuni, planuri, statistici, calcule, baze de date, software şi înregistrări justificative, compilate ori elaborate de către contractant în baza prezentului contract vor fi proprietatea exclusivă a autoritatii. Documentele, care reprezinta informatii cu caracter public, se vor supune legislatiei in vigoare.

23.2 Contractantul nu va divulga nici o informaţie cuprinzand date cu caracter personal furnizate de Autoritatea Contractantă, dacă aceastea au legătură cu prezentul contract de servicii, fără acordul scris prealabil al acesteia.

23.3 Orice rezultate ori drepturi, inclusiv drepturi de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuală ori industrială, dobândite în executarea Contractului, vor fi proprietatea exclusivă a Autoritatii, care le va putea utiliza, publica, cesiona ori transfera asa cum va considera de cuviinţă, fără limitare geografică ori de altă natură, cu excepţia situaţiilor în care există deja asemenea drepturi de proprietate intelectuală ori industrială.

23.4. Contractantul are dreptul de a utiliza documentatía de urbanism elaborată în condițiile prezentului contract, la intocmirea unor lucrări de cercetare, studii, concursuri tematice, publicații și de a fi menționate în curriculum vitae, fără solicitarea vreunui acord prealabil de la Autoritatea Contractantă.

24. Legea aplicabila contractului

24.1 Contractul va fi interpretat conform legilor din Romania.

Partile au inteles sa incheie azi, _________________ prezentul contract in doua exemplare, un exemplar pentru autoritate si un exemplar pentru contractant.

SECTIUNEA V

FACTORII DE EVALUARE

Algoritmul de calcul al punctajului

1) Propunerea financiara, maxim 40 de puncte

Se va puncta cu maxim 40 de puncte, oferta cu cel mai scazut pret de realizare a serviciilor ce fac obiectul acestui contract, dupa urmatorul algoritm:

Punctajul financiar(P1) = Pmin/Pev x 40, unde

Pmin = cel mai mic preţ din ofertele prezentate

Pev = preţul ofertei pentru care se face evaluarea

Punctaj maxim, Propunerea financiara 40 puncte

2) Criteriul tehnic, Ptehnic (P2), punctaj maxim 60, din care:

a) Experienta similara a ofertantului /sef proiect (P3), punctaj maxim 20 de puncte

Se va puncta experienta similara a ofertantului, concretizata si dovedita cu documente relevante, în numarul de proiecte similare în care respectivul ofertant a îndeplinit/dus la bun sfarsit același tip de activități/servicii cu cele pe care urmează a le îndeplini în viitorul contract, inclusiv implicarea in lucrari la nivel global – PUG/PUZ, in cadrul unei perioade de 3 ani, calculata pana la data depunerii ofertelor, dupa urmatorul algoritm:

-pentru 1 proiect similar – 5 puncte

-pentru 2 proiecte similare – 10 puncte

-pentru 3 sau mai multe proiecte similare – 20 puncte

Punctaj maxim (P3)- Experienta similara – 20 puncte

b) Experienta specialistilor cu drept de semnatura, in realizarea studiilor de fundamentare – (P4) punctaj maxim 17.5 puncte

Se va puncta experienta concretizată si dovedita în numărul de studii similare (dar nu identice) prezentului contract, inclusiv implicarea in lucrari la nivel global – PUG, PUZ, similar, în care respectivii experţi au îndeplinit acelaşi tip de activităţi cu cele pe care urmează să le îndeplinească în viitorul contract.

|Factor de evaluare |Punctaj |

|Min.1 Specialist protejarea |1 pct. |2 pct. |2,5 pct. |

|monumentelor istorice, pentru |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |

|documentatii de amenajarea |implicarea in 1 proiect similar a|implicarea intre 2 si 3 proiecte |implicarea in mai mult de 3 proiecte |

|teritoriului si urbanism, |persoanei propuse |similare a persoanei propuse |similare a persoanei propuse |

|respectiv studii istorice, | | | |

|arheologie | | | |

|Min.1 Specialist retele |1 pct. |2 pct. |2,5 pct. |

|edilitare |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |

| |implicarea in 1 proiect similar a|implicarea intre 2 si 3 proiecte |implicarea in mai mult de 3 proiecte |

| |persoanei propuse |similare a persoanei propuse |similare a persoanei propuse |

|Min.1 Specialist trafic si |1 pct. |2 pct. |2,5 pct. |

|circulatii |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |

| |implicarea in 1 proiect similar a|implicarea intre 2 si 3 proiecte |implicarea in mai mult de 3 proiecte |

| |persoanei propuse |similare a persoanei propuse |similare a persoanei propuse |

|Min.1 Specialist apele romane |1 pct. |2 pct. |2,5 pct. |

| |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |

| |implicarea in 1 proiect similar a|implicarea intre 2 si 3 proiecte |implicarea in mai mult de 3 proiecte |

| |persoanei propuse |similare a persoanei propuse |similare a persoanei propuse |

|Min.1 Specialist impact mediu |1 pct. |2 pct. |2,5 pct. |

| |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |

| |implicarea in 1 proiect similar a|implicarea intre 2 si 3 proiecte |implicarea in mai mult de 3 proiecte |

| |persoanei propuse |similare a persoanei propuse |similare a persoanei propuse |

|Min.1 Specialist geotehnic |1 pct. |2 pct. |2,5 pct. |

| |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |

| |implicarea in 1 proiect similar a|implicarea intre 2 si 3 proiecte |implicarea in mai mult de 3 proiecte |

| |persoanei propuse |similare a persoanei propuse |similare a persoanei propuse |

|Min.1 Specialist WGS |1 pct. |2 pct. |2,5 pct. |

| |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |pentru experienta constand in |

| |implicarea in 1 proiect similar a|implicarea intre 2 si 3 proiecte |implicarea in mai mult de 3 proiecte |

| |persoanei propuse |similare a persoanei propuse |similare a persoanei propuse |

Punctaj P4 = suma punctajelor specialistilor

Punctaj maxim (P4)- Specialisti – 17.5 puncte

c) Planul de lucru, (P5) punctaj maxim 22.5 puncte

Se vor puncta:

• Demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvata a resurselor umane şi a activităţilor şi subactivitatilor, încadrarea activităţilor în timp de aşa manieră încât să se asigure finalizarea serviciilor în termenul specificat în caietul de sarcini; (P5.1) maxim 10 puncte

- Abordarea propusa se bazează în mare măsură pe o serie de metodologii, metode, corelate cu natura sarcinilor stabilite în Caietul de Sarcini – (P5.1) 10 puncte;

- Abordarea propusă se bazează parțial pe metodologii, metode, corelate cu natura sarcinilor stabilite în Caietul de Sarcini – (P5.1) 5 puncte;

- Abordarea propusă nu are la baza metodologii, metode corelate cu natura sarcinilor stabilite în Caietul de Sarcini – (P5.1) 1 punct.

• Descrierea modului in care se va colabora cu proiectantul general al Planului Urbanitic Zonal al Sectorului 2, avand in vedere functia generala a acestuia de a coordona documentatia si de a include concluziile argumentate rezultate in urma studiilor de fundamentare in contextual finalizarii contractului principal – (P5.2) maxim 12.5 puncte

- Descrierea modului de colaborare cu proiectantul general corespunde deplin cu succesiunea si interrelaţionarea activităţilor, (P5.2) 12,5 puncte

- Descrierea modului de colaborare cu proiectantul general corespunde partial cu succesiunea si interrelaţionarea activităţilor; (P5.2) 5 puncte

- Descrierea modului de colaborare cu proiectantul general corespunde în mică măsură cu

succesiunea si interrelaţionarea activităţilor; (P5.2) 1 punct

Punctaj P5 = P5.1 + P5.2

Punctaj maxim (P5) - Planul de lucru – 22,5 puncte

Punctaj propunere tehnica (P2) = P3 +P4 +P5

Punctaj oferta = Punctaj propunere financiara (P1)+Punctaj propunere tehnica (P2)

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download

To fulfill the demand for quickly locating and searching documents.

It is intelligent file search solution for home and business.

Literature Lottery

Related download