III - IFA



III. DIRECŢII DE CERCETARE, OBIECTIVE ŞI PRIORITĂŢI

III.10. FIZICA APLICATĂ

Fizica aplicata este definita prin totalitatea fenomenelor fizice utilizate in sisteme si dispozitive pe baza unor materiale adecvate care sa sustina implementarea in practica a acestora. Fizica aplicata este un domeniu larg si fecund al fizicii contemporane. Ea se dezvoltă mână în mână cu fizica materialelor al cărei vlăstar viguros este fizica nanomaterialelor.

O clasificare a fizicii aplicate in subdomenii este foarte greu de facut avand in vedere interpătrunderea fenomenologiilor şi varietatea extrem de bogata a materiei sub multiplele ei forme de existentă

Trebuie să avem în vedere faptul că fizica aplicată se referă la toate activităţile direcţionate către multiple tehnologii. Spre deosebire de inginerie în general, fizica aplicată este ancorată în cunoştinţele fundamentale de fizică, pe care le utilizează pentru rezolvarea unor probleme practice, tehnologice. Din acest motiv, fizica aplicată include practic toate domeniile din fizică cu excepţia celor pur teoretice, dar şi cercetările teoretice din fizică au de foarte multe ori în vedere rezolvarea unor probleme tehnologice, deci pot fi cercetări de fizică aplicată.

Domeniile fizicii aplicate sunt foarte vaste şi numeroase – Fizica Materiei Condensate, Fizica Laserilor, Fizica Semiconductorilor, Control Nedistructiv, Acustică, Electromagnetism, Fizica Materialelor, Fizica Vidului, Astrofizică, etc. Fizica aplicată nu este numai un domeniu transversal, care acoperă şi reuneşte toate celelalte domenii din fizică, dar se interpătrunde cu multe alte discipline, cum ar fi de exemplu Ingineria Electrică, Ştiinţa Materialelor, Chimia şi Biologia.

Pe baza datelor din raportul de la etapa a II-a a proiectului ESFRO se pot selecta direcţiile mari de fizică aplicată, care presupun existenţa unor resurse pe măsură (umane şi infrastructură) şi care au demonstrat şi existenţa unui potenţial mare de a obţine rezultate importante la nivel internaţional. Astfel, cele mai importante date le găsim în capitolele III şi IV ale raportului menţionat. Avem cele opt direcţii mari cu cele mai bune rezultate prezentate în capitolul III (nu mai menţionăm Fizica Aplicată, dat fiind faptul că le include pe toate celelalte), dintre care evidentiem Optica, Fizica Materiei Condensate, Fizica Nucleară, Fizica Particulelor, Fizica Atomică şi Moleculară, Fizica Plasmei. Exista şi o direcţie mare de interpătrundere cu alte discipline (Inginerie Electrică, Ştiinţa Materialelor, Chimie, Biologie, Medicină, etc.) care poate să acopere şi alte domenii mai mici din fizică (în sensul de „cu rezultate anterioare mai puţine”), respectiv Fizica Multidisciplinară.

Aceste şapte direcţii mari de fizică aplicată au un potenţial ridicat de cooperare internă şi internaţională, după cum este arătat în raport, şi totodată beneficiază încă de o resursă umană competentă, care le asigură masa critică necesară continuării şi dezvoltării activităţii specifice. În ceea ce priveşte infrastructura, aceasta a fost dezvoltată semnificativ în ultimii ani şi se afla in continuare in plin proces de dezvoltare.

Putem să intrăm mai adânc în detalii folosidu-ne de una dintre cele mai utilizate clasificari a fizicii şi anume Physics and Astronomy Classification Scheme (PACS). Conform PACS, întreaga Fizică este împărţită în zece domenii sau direcţii mari (detaliile se regăsesc la adresa de internet ). În PACS există un grad de detaliere mai mare, astfel în fiecare subiect se regăsesc probleme mai detaliate şi mai concrete. Putem aşadar să ne folosim de clasificarea PACS pentru a detalia temele şi subiectele, si a evita formularea unor teme şi subiecte care nu se regăsesc în clasificări internaţionale.

In ceea ce priveste technologiile si aplicatiile laser intr-un domeniu moderat de energii si pulsuri relative scurte, propunerile se bazeaza pe:

a) -existenta unei competente solide in arii conexe: optica, materiale, corp solid, chimie fizica, biofizica, laser, interactie laser-materie;

b) -existenta unei infrastructuri laser in modul pulsat si in domenii de fs-ps-ns-µs;

c) -existenta unei baze semnificative de rezultate de cercetare in domeniul interactiunii laser-materie;

d) -un efort sustinut pe plan international de dezvoltare si implementare a technologiilor laser de inalta precizie.

Propunerile au componente atit in aplicatii care tind sa devina astazi (sau intr-un orizont de 5 ani) tehnologii cat si in procese standard. Ele pot fi utilizate in mod singular (tehnici intr-un stadiu de emergenta ce pot constitui o baza pentru procese mai complexe –add-on) sau in relatie cu alte tehnologii. O componenta semnificativa de cercetare fundamentala exista in toate subdomeniile propuse.

III.10.1 Teme şi subiecte

Tema 1 (AP 1): Straturi subtiri, suprafete, interfete, materiale structurate si nanostructuri

State of the art:Tehnologiile de depunere, crestere si procesare au fost dezvoltate foarte mult in ultimele decenii, datorita in primul rand progreselor tehnologice in domeniul surselor de incalzire, al dispozitivelor de producere a vidului, al surselor de radiatii utilizate in depunere si procesare (lasere, tunuri de electroni, fascicole ionice). Homo si heteroepitaxia straturilor subtiri, studiul suprafetelor si interfetelor reprezinta prioritati pe plan international atat la nivel experimental (tehnici de depunere si caracterizare) cat si predictional (modelare teoretica). Totodata, directii noi de cercetare sunt legate de producerea nano-obiectelor prin diverse metode fizico-chimice, mecanice sau litografice, precum si de dezvoltarea aparaturii specifice pentru caracterizarea si metrologizarea nanomaterialelor si nanostructurilor.

Realizari interne si expertiza: Progresele cele mai importante inregistrate la nivel national au fost in materie de depunere si procesare straturi subtiri policristaline si nano-obiecte (prin metode fizico-chimice in special de precipitare din solutie, sputtering si PLD). Achizitiile recente de echipamente pentru depunere de ultima generatie (printre care MBE, CVD), procesare si caracterizare straturi subtiri, suprafete si interfete deschid perspective noi pentru cercetarea romaneasca in domeniu si abordarea subiectelor noi de cercetare la nivel mondial.

AP 1.1: Tehnologii de depunere, crestere, procesare metale, oxizi, semiconductori, nanostructuri

Motivatie: Dezvoltare si optimizare tehnologii de depunere, crestere si procesare;

Scop: Crestere si procesare de materiale functionale,

Finantare necesara: 7.500.000 lei/an

AP 1.2: Nucleere straturi subtiri; homo si hetero-epitaxie; structura si forte de legatura, interfete solid-solid, solid-lichid

Motivatie: Intelegerea proceselor de nucleere, crestere si formare a interfetelor;

Scop: Obtinerea de straturi homo- si hetero-epitaxiale, controlul formarii interfetelor in structuri multistrat si materiale nanostructurate;

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

AP 1.3: Tehnici de Caracterizare si Computationale

Motivatie: Caracterizare si modelare straturi subtiri;

Scop: optimizare parametrii de depunere, crestere si procesare,

Finantare necesara: 7.500.000 lei/an

AP1.4: Tehnologii de crestere, inginerie de defecte

Motivatie: Intelegerea rolului defectelor si impuritatilor in structura materialelor, a straturilor subtiri si a materialelor nanostructurate asupra proprietatilor fizice de interes aplicativ;

Scop: Dezvoltare si optimizare tehnologii de depunere, crestere si procesare,

Finantare necesara: 5.000.000 lei/an

AP 1.5: Straturi şi multistraturi pentru senzori de gaze si lichide

Motivatie: Descoperirea a noi materiale sensibile la lichide si gaze si explicarea fizicii care sta la baza sensibilitatii electronice la interactiunea cu mediul lichid sau gazos.

Scop: Crearea de noi senzori functionali, care sa poata determina procentul unui gaz intr-un amestec, cu mare precizie si cu inalta selectivitate. Crearea unor senzori multifunctionali care sa determine mai multe marimi simultan. Obtinerea de senzori biologici.

Finantare necesara: 5.000.000 lei/an

Tema 2 (AP 2): Materiale pentru aplicatii in electronica, biologie, medicina, optica, comunicatii, energie, automatizari, mediu, metode de studiu

State of the art: O arie de larg interes la nivel international este dezvoltarea de materiale si structuri functionale si multifunctionale cu aplicabilitate directa in electronica, comunicatii, medicina, energie, mediu, etc. Provocarile actuale necesita abordari multidisciplinare care includ si dezvoltarea de noi materiale capabile sa inlocuiasca materiile prime in curs de epuizare, sa creasca eficienta energetica, sa protejeze mediul inconjurator sau sa se interfateze usor cu sistemele vii. De mare viitor sunt materialele complexe de tip nanocompozite, metamateriale, super-retele si heterostructuri care pot dobandi functionalitati noi sau mult imbunatatite fata de cele ale fazelor componente. Cateva exemple: materiale dielectrice low-k si high-k pentru electronica si telecomunicatii; materiale de tip multiferoic artificial pentru memorii cu stari multiple si pentru electronica de spin; materiale nanofunctionalizate utilizate in industria textila, cosmetica sau famaceutica pentru protectia termica, la radiatii UV, etc.; diferite materiale si structuri utilizate in conversia energiilor termice, mecanice, luminoase in energie electrice; materiale pentru stocare de informatie si energie si multe altele.

Stiinta biomaterialelor cunoaste o dezvoltare impetuoasa determinata de dorinta de prelungire a vietii si crestere a calitati ei prin mijloace biomedicale si biomateriale avansate. Alaturi de industria farmaceutica si cea de aparatura medicala, prinde contur industria biomaterialelor. Cercetarile sunt predominant orientate spre biomateriale cu proprietati influentabile la nanoscala, fie ele biomateriale metalice, izolatoare, structuri de carbon, polimeri, bionanostructuri, sisteme hibride cu aplicatii in domeniul nanotehnologiilor biomedicale si al toxicologiei.

Realizari interne si expertiza: La nivel national au fost obtinute rezultate semnificative in obtinerea si caracterizarea unor materiale si structuri multifunctionale cu aplicabilitate in electronica, energetica, medicina, comunicatii. Au fost dezvoltate si caracterizate o serie de biomateriale suport pentru ingineria tesuturilor, nanoparticole de metal nobil pentru diagnostic si terapie/ nanobiofarmaceutice, materiale feroelectrice/piezoelectrice, dielectrice, semiconductoare atat sub forma de cristal sau ceramica cat si sub forma de straturi subtiri, multistraturi sau compozite, fie policristaline fie amorfe. In ultimul timp au aparut realizari si in domeniul compozitelor de tip organic-inorganic sau in ceea ce priveste electronica cu polimeri. Noile infrastructuri de cercetare dezvoltate in ultimul timp vor permite aprofundarea studiilor in domeniul materialelor si structurilor multifunctionale, permitand o corelare mai buna intre analizele structurale, de compozitie si rezultatele investigarii proprietatilor fizice, cu feed-back direct catre tehnicile de preparare.

AP 2.1: Biomateriale

Motivatie: Dezvoltarea unor sisteme noi de biomateriale Actualitatea subiectelor abordate si validarea rezultatelor obtinute prin publicarea lor in reviste internationale consacrate.

Scop: Mentinerea/intarirea grupurilor de cercetare care si-au castigat vizibilitate internationala

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

AP 2.2: Materiale feroelectrice si multiferoice

Motivatie: Dezvoltarea de materiale si metode de investigare pentru intelegerea si controlul proceselor de memorie in dielectrici neliniari si multiferoici.

Scop: Obtinerea structurilor cu stari de memorie multiple si/sau alte posibile aplicatii pe baza de materiale feroelectrice si/sau multiferoice;

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

AP 2.3: Materiale dielectrice

Motivatie: Dezvoltarea de materiale dielectrice si aplicatii pentru electronica, comunicatii, mediu, energie;

Scop: Obtinerea de materiale dielectrice cu performante ridicate in stocarea de sarcina, operarea la temperaturi, campuri electrice, frecvente mari si sau i campuri de radiatii;

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

AP 2.4: Cristale lichide, moleculare si polimeri

Motivatie: Dezvoltarea unor structuri bazate pe cristale lichide, moleculare sau polimeri, pentru dispozitive fotonice, senzori chimici si biologici.

Scop: Identificarea conditiilor in care alinierea moleculara este modificata de prezenta agentilor chimici /biologici precum si a campurilor electromagnetice intense, dezvoltare de aplicatii.

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

AP 2.5: Nanocomposite, multistraturi, super-retele

Motivatie: Obtinerea de materiale structurate, heterostructuri, nanocompozite si nanostructuri, caracterizare si modelare pentru intelegerea si optimizarea proprietatilor fizice de interes aplicativ;

Scop: Obtinerea de materiale cu functionalitati noi sau mai bune decat ale fazelor componente, identificarea si dezvoltarea de aplicatii;

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

AP 2.6: Materiale semiconductoare

Motivatie: Dezvoltare de materiale si structuri pe baza de semiconductori (jonctiuni, MOS, MOSFet, etc.) pentru operarea la temperaturi ridicate, campuri electrice mari si/sau in campuri de radiatii;

Scop: Obtinerea de materiale si structuri pentru senzori si detectori,

Finantare necesara: 7.500.000 lei/an

AP 2.7: Solide in stare amorfa: fenomene si aplicatii

Motivatie: Starea dezordonata a materiei solide, starea amorfa, este un domeniu cu mari perspective aplicative. Electronica si opto-electronica moderna se bazeaza pe materiale precum siliciul amorf si numerosi calcogenici in stare vitroasa. Se utilizeza sticlele oxidice complexe dopate cu elememnte de pamanturi rare pentru inregistrarea informatiei

Scop: Crearea de medii de memorare tridimensionale, de mare densitate. Obtinerea de memorii cu mai multe trepte (memorii inteligente). Crearea de masini inteligente operand cu algebra nebooleana.

Finantare necesara: 5.000.000 lei/an

Tema 3 (AP 3): Materiale magnetice: proprietăţi şi aplicaţii în biologie, medicină, IT, comunicaţii, electronică, energie, mediu şi industria auto

Dezvoltarea de noi materiale magnetice, studiul proprietăţilor acestora şi a fenomenelor ce au loc în astfel de materiale, precum şi realizarea de noi aplicaţii care utilizează astfel de materiale, aplicaţii care au o paletă largă de utilizare în domenii ca biologia, medicina, IT, comunicaţii, electronică, energie, mediu, industria auto, constituie preocupări de vârf la nivel mondial.

State of the art. Cercetările realizate recent în cadrul acestei teme (perioada 2008-2011) au rezultat într-un număr semnificativ de articole publicate pe plan mondial în domeniul materialelor şi proprietăţilor magnetice, respectiv peste 40.000 (rezultat al căutării efectuate pe Web of Science după cuvântul cheie „magnetic properties”).

Realizări interne şi expertiză. În cadrul temei există un număr de subiecte în care activităţile cercetătorilor din România sunt la nivelul cercetărilor din centre internaţionale consacrate. Aceste subiecte acoperă întreaga gamă începând cu materialele (materiale magnetice cu structuri speciale – amorfe şi nanostructurate; materiale pentru spintronică), proprietăţile şi fenomenele de interes (fenomenele de magnetotransport – magnetorezistenţa şi magnetoimpedanţa gigant; fenomenele de rezonanţă magnetică), şi terminând cu cele mai reprezentative aplicaţii pentru domeniile de utilizare avute în vedere (senzorii şi actuatorii magnetici, inclusiv cei biomedicali). Pentru specialităţile menţionate, indicele Hirsch al articolelor ştiinţifice publicate de autori români are o pondere importantă în indicele Hirsch al articolelor publicate pe plan mondial, acesta fiind cuprins

AP 3.1: Materiale magnetice cu structuri speciale (inclusiv amorfe şi nanostructurate)

Motivaţie: materialele magnetice amorfe şi nanostructurate, inclusiv cele magnetostrictive, sunt materiale versatile, sub formă de benzi, pulberi, fire, microfire, nanofire, materiale masive, straturi subţiri, care oferă suportul necesar studiului unui număr foarte mare de efecte şi fenomene specifice, şi care pot constitui elemente sensibile în numeroşi senzori pentru aplicaţii în domeniile vizate.

Scop: dezvoltarea de noi astfel de materiale, studiul caracteristicilor lor structurale şi magnetice şi a corelaţiei dintre acestea din perspectiva aplicabilităţii în domeniile de vârf avute în vedere; dezvoltarea unor aplicaţii biomedicale de mare interes, cum ar fi, de exemplu, implanturile cohleare.

AP 3.2: Fenomene de magnetotransport

Motivaţie: fenomenele de acest tip prezintă particularităţi care le fac deosebit de utile pentru aplicaţii în senzori foarte sensibili, cu aplicabilitate inclusiv în magneto-cardiografie, o preocupare care a luat o amploare deosebită în ultimii 5 ani.

Scop: controlul fenomenelor de magnetotransport în diverse materiale magnetice; mărirea sensibilităţii fenomenelor; găsirea de noi fenomene de magnetotransport; aplicarea directă în domeniile vizate.

AP 3.3: Senzori şi actuatori magnetici (inclusiv bio)

Motivaţie: există o necesitate majoră legată de dezvoltarea unor noi tipuri de senzori foarte sensibili şi rezistenţi, inclusiv cu funcţionalitate multiplă, dar şi realizarea unor reţele de senzori pentru monitorizarea stării de sănătate a oamenilor, pentru monitorizarea unor procese şi sisteme complexe industrie, energie, mediu.

Scop: realizarea unor senzori şi reţele de senzori pe bază de materiale magnetice având autonomie ridicată (inclusiv cu componentă de „energy harvesting”) care să asigure determinarea unei stări complexe a unui sistem sau a unei anumite stări umane (oboseală, funcţii vitale, etc.).

AP 3.4: Materiale pentru spintronică

Motivaţie: aplicaţiile în spintronică s-au dezvoltat extraordinar de mult în ultima perioadă. Această dezvoltare necesită realizarea de noi materiale cu caracteristici îmbunătăţite pentru astfel de utilizări.

Scop: Realizarea de noi materiale care se pot produce mult mai ieftin, cu caracteristici similare sau îmbunătăţite faţă de materialele spintronice existente.

AP 3.5: Rezonanţă magnetică

Motivaţie: Studiul acestui fenomen permite dezvăluirea unor aspecte specifice materialelor magnetice, aspecte dificil de descoperit prin alte tehnici.

Scop: Dezvoltarea unor noi tehnici de caracterizare a materialelor magnetice prin utilizarea rezonanţei magnetice şi dezvoltarea unor noi tipuri de senzori biomedicali pe baza acestui fenomen.

Tema 4 (AP 4): Suprafete micro sau nano structurate de largi dimensiuni

State of the art, Realizari interne si expertiza: Aria de aplicatie a laserilor de putere in domeniul procesarilor de materiale cunoaste o dezvoltare accelerata, evolutia fiind dictata de aparitia unor tehnici de precizie si randament. O tendinta de integrare a sistemelor laser in procese industriale poate fi identificata, cu implicatii in prelucrarea suprafetelor pentru modificarea caracteristicilor mecanice, optice, tactile. Aplicatiile se regasesc in domenii industriale esentiale: transport, mecanica (tribologie), cataliza, sanatate si energii alternative. Aplicatiile laser reprezinta un domeniu principal de cercetare in laboratoare romanesti, cu note specifice in ingineria suprafetelor. Analiza WOS indica o expertiza solida atit in numar de publicatii (3-8%) cit si in factor h (10-30%).

AP 4.1: Dezvoltare de tehnologii laser de mare precizie pentru prelucrarea/texturarea suprafetelor cu topologii complexe (non-planare)

AP 4.2: Interactii de suprafata, activarea laser a suprafetelor

AP 4.3: Procese fundamentale de interactie laser cu suprafete si interfete. Metode computationale de analiza a interactiei laser cu materia

AP 4.4: Nanoprocesare de filme subtiri si interfete

AP 4.5: Tehnici standard de prelucrare de materiale cu laser (tratamente termice, decupaje, separare, asamblare de materiale nesimilare, curatare laser, dopaj laser, aplicatii in conservare etc). Dezvoltare de noi procese de productie.

AP 4.6: Suport: Tehnologii de monitorizare si diagnostic, Tehnologii de control de fascicol, Tehnologii laser, metrologie, Tehnici de observatie si caracterizare de suprafete

Motivatie, Scop, Finantare necesara: Posibilitatea de a functionaliza suprafete cu topologii complexe cu precizie, pe zone de dimensiuni largi si intr-un mod eficient, compatibil cu un proces industrial, are implicatii profunde in domenii conexe (mecanica, tribologie, energie etc). Asistenta finaciara necesara este legata de dezvoltarea infrastructurii laser si promovarea unor studii specifice, conform subiectelor anuntate, de interactie radiatie-suprafata.

Tema 5 (AP 5): Transfer de materie asistat laser

State of the art, Realizari interne si expertiza: Fabricarea de materiale noi, straturi subtiri functionale cu aplicatii in optica, biologie, stiinte medicale, microelectronica sau mecanica a cunoscut incepind din anii 80 o dezvoltare accelerata. Implicatiile sint multiple, de la crearea de straturi cu proprietati relevante in optica si aplicatii fotovoltaice pina la heterostructuri in electronica sau straturi cu caracteristici tribologice in domeniul mecanicii. Acest domeniu este bine reprezentat in cercetarea romaneasca in cimpul de aplicatii laser. Zona de interes acopera diverse arii; de la generarea de materiale compozite noi, plasmonica, pina la bio-aplicatii. Infrastructura existenta este adecvata pentru o activitate performanta, bine incadrata in noile tendinte de cercetare la nivel international si asistata de un sistem de colaborari internationale solide si participari la programe europene.

AP 5.1: Depuneri de straturi subtiri constituite din materiale complexe. Aplicatii in electronica (senzori, etc), bioaplicatii

AP 5.2: Imprimare prin transfer de material

AP 5.3: Metode de diagnostic, Metode numerice de modelare

AP 5.4: Metode de analiza prin ablatie laser (MALDI, LIBS)

AP 5.5: Suport: Tehnologii de monitorizare si diagnostic, Tehnologii de control de fascicol, Tehnologii laser, metrologie

Motivatie, Scop, Finantare necesara: Motivatia este legata in primul rind de generarea de materiale si structuri functionale structurate la nivel micro si nano, si potential lor de functionare intr-o gama larga de aplicatii, in special in electronica si bioaplicatii in sinergie cu domeniul nanostiintelor si nanotehnologiilor. Acest scop implica si dezvoltarea de tehnici de caracterizare si profilare laser cu rezolutie micro si sub-micrometrica.

Tema 6 (AP 6): Prelucrari laser in trei dimensiuni

State of the art, Realizari interne si expertiza: Un efort considerabil este depus astazi in domeniul opticii integrate pentru aplicatii in telecomunicatii si ingineria informatiei, tehnici analitice (micro-fluidica, lab-on-chip), instrumentatie optica (astrofotonica, procesarea de informatie, etc). In speciale tehnicile de procesare 3D pot deschide aplicatii noi si grade de libertate suplimentare de functionare a dispozitivelor, cu impact socio-economic in special in domeniul IMM-urilor de inalta tehnicitate. De aici deriva o nevoie de dezvoltare de tehnici de procesare 3D ce implica utilizarea radiatiei laser (in mod particular pulsuri de durata scurta), in special pentru aplicatii si functionalizari de materiale unde dimensiunea de structurare are o importanta critica. Primul domeniu de aplicatii este cel al dispozitivelor fotonice integrate cu extensie in zona micro si nano-sistemelor, in care au fost lansate deja actiuni de pionierat vizind metode si dispozitive analitice precum si surse laser si statii de procesare. De asemenea, domeniul de aplicatii laser in manipulare de materie, tehnici de microscopie de super-rezolutie si interactia cu sisteme biologice cunoaste acum o dezvoltare rapida, raspunzind unor necesitati imediate ale societatii. Acesta reprezinta un domeniu emergent cu mari posibilitati de dezvoltare. Cercetarea romaneasca vizeaza atit domeniul de aplicatii optice, optica integrata si procesare laser, cit si aplicatii in biologie, medicina si productia de micro-nanosisteme.

AP 6.1: Functionalizarea optica a materialelor transparente: Aplicatii fotonice,

tehnologia informatiilor, criptaj

AP 6.2: Asamblare laser 3D, generare de dispozitive complexe (fotopolimerizare, sinteza 3D, etc). Prototipaj rapid

AP 6.3: Micro, nano-sisteme, Systeme de analiza optico-chimica, opto-biologica

AP 6.4: Aplicatii in biologie si medicina

-nanochirurgie celulara

-manipulari optice

-interactii locale asistate de nanoparticule

-metode calitative si cantitative de microscopie rapida, analiza dincolo de limita de difractie. Metode de analiza si reconstructie 3D (OCT, holografie digitala, etc.)

AP 6.5: Suport: Tehnologii de monitorizare si diagnostic, Tehnologii de control de fascicol, Tehnologii laser, metrologie

Motivatie, Scop, Finantare necesara: Obiectivele sint legate de dezvoltarea de procedee de interactie si modificare de materiale in 3D pentru aplicatii in optica integrata, tehnici analitice si, mai ales, aplicatii emergente in biologie si tehnologie medicala.

Tema 7 (AP7): Sinteza si caracterizarea materialelor organice, bio-organice si nanomateriale hibride pentru dispozitive de detectie si aplicatii biomedicale

State of the art: Dispozitivele de senzori care includ in compozitia lor materiale organice au devenit in ultimii ani primordiale pentru detectia de molecule analit in faza de vapori. Studiile recente indica posibilitatea de a adapta si a utiliza acesti senzori pentru detectia de molecule biologice complexe. Dezvoltarea acestei linii de cercetare pentru obtinerea de senzori flexibili si miniaturizati bazati pe electronica organica poate sa aduca beneficii importante in detectia compusilor chimici si biologici. Pe de alta parte, senzorii care includ in compozitia lor molecule biologice asigura identificarea selectiva a compusilor chimici in produse industriale, substante chimice, mediu, sau a moleculelor biologice pentru diagnostic medical. Acest tip de senzori ramane prima alegere pentru dispozitive de detectie miniaturizate datorita amplificarii lor inalte si a selectivitatii. Dezvoltarea tehnologiilor pentru imobilizarea moleculelor biologice ca elemente de recunoastere in biodetectori reprezinta un factor crucial in constructia biosenzorilor. In ultimii ani s-a acordat o atentie speciala optimizarii strategiilor pentru imobilizarea biomoleculelor. Nanomaterialele hibride care includ in compozitia lor atat compusi organici cat si inorganici reprezinta de asemenea o linie de cercetare importanta in ultimii ani atat pentru proiectarea de noi dispozitive de detectie cat si pentru aplicatii terapeutice. Aceste nanomateriale au avantajul ca includ proprietatile individuale ale componentelor organice si inorganice dar ofera si posibilitatea de acordare a caracteristicilor finale.

Realizari interne si expertiza: Pe plan national liniile de cercetare cu cele mai importante rezultate publicate in ultimii ani sunt in domeniul polimerilor si biopolimerilor pentru aplicatii medicale, terapeutice si administare controlata de medicamente. Alte linii de cercetare semnificative sunt cele din domeniul biosenzorilor enzimatici si al sistemelor hibride organic-inorganic. Finantarea trebuie sa includa fonduri pentru achizitionarea infrastructurii performante necesare acestor studii, atat pentru procesele de sinteza cat si cele de caracterizare.

AP 7.1: Dispozitive de detectie

Motivaţie: dezvoltarea de structuri organice, bio-organice si inorganice, crearea de noi cunostinte, de importanta startegica pentru aplicatii in domeniul detectiei compusilor chimici si biologici.

Scop: crearea de noi materiale complexe pentru testarea calitatii hranei, mediului si controlul sigurantei.

Finantare necesara: 7.500.000 lei/an

AP 7.2: Dispozitive de diagnostic medical

Motivaţie: Dezvoltarea de structuri organice, bio-organice si hibride care includ in compozitia lor atat compusi organici cat si inorganici pentru recunoasterea de molecule de analit. Studiile de interactie moleculara au o importanta cheie in diagnosticarea oricarui tip de boala, incluzand cancerul si disfunctiile genetice.

Scop: testarea raspunsului structurilor organice, bio-organice si hibride in prezenta unui grup specific de materiale sau substante, investigarea mecanismelor bolilor,dezvoltari de noi medicamente.

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

AP 7.3: Aplicatii terapeutice

Motivaţie: intelegerea influentei materialelor bio-organice asupra formarii tesuturilor si viabilitatea celulelor este fundamentala pentru dezvoltarea de noi materiale biocompatibile.

Scop: modificarea biomaterialelor cu includerea in compozitia lor molecule bio-organice bioactive pentru ingineria tesuturilor si medicina regenerativa.

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

AP 7.4: Administrare controlata de medicamente

Motivaţie: principalul avantaj al moleculelor biologice cu proprietati terapeutice sunt toxicitatea foarte redusa si posibilitatea eliminarii efectelor secundare. Identificarea posibilitatilor de a utiliza acesti "natural born killers" poate sa aduca beneficii clinice importante.

Scop: terapii pe baza de molecule bioactive prin incapsularea lor in materiale bicompatibile.

Finantare necesara: 10.000.000 lei/an

Tema 8 (AP8): Tehnici inovative pentru procesarea si caracterizarea materialelor la scara nanometrica (sub-micrometrica)

State of the art: Materialele la scara nanometrica se afla in atentia comunitatii stiintifice datorita proprietatilor specifice care permit dezvoltarea de noi aplicatii in electronica, medicina, mediu si energie, chimie, farmaceutica, biotehnologie. Aceste proprietati pot fi foarte diferite de cele ale materialelor analoage in forma de “bulk” si sunt determinate de morfologia, forma si dimensiunea nanostructurilor. In consecinta, obiectivul principal al cercetarilor il reprezinta dezvoltarea de noi tehnici efective pentru fabricarea de materiale cu o morfologie controlata si astfel cu proprietati acordabile. Prin aceste tehnici si noi metode de caracterizare materialele nanostructurate se afla in centrul cercetarilor in domeniul fizicii aplicate, stiinta materialelor si inginerie.

Realizari interne si expertiza: Cercetarea romaneasca in acest in domeniu include in ultimii ani atat dezvoltarea de noi metode de nanostructurare a materialelor, oxizi, metale, materiale polimerice, carbon, materiale hibride organice-inorganice, cat si caracterizarea lor pentru aplicatii medicale, optice, sau in domeniul senzorilor de gaz. Analiza WoS arata prezenta semnificativa a contributiilor romanesti in acest domeniu. Resursele financiare ar trebui sa asigure efectuarea acestor studii prin proiecte de cooperare intre institutii cu preocupari in domeniu si sa faciliteze accesul la infrastructura existenta, atat nationala cat si internationala.

AP8.1: Tehnici de procesare, mecanisme de formare si autoasamblare

Motivaţie: devoltarea de noi metode de nanostructurare si procesare a materialelor la scala nanometrica asigurand reproductibilitate si control asupra dimensiunii, morfologiei, structurii si compozitiei chimice.

Scop: aplicatiile nanostructurilor de inalta performanta includ dispozitive de detectie si monitorizare, dispozitive biomedicale, generare si stocare de energie, electronica si fotonica la scara nanometrica.

Finantare necesara: 20.000.000 lei/an

AP 8.2: Metode de caracterizare

Motivaţie: caracterizarea obiectelor nanometrice este un domeniu de interes dar cu limitari si inconveniente tehnice si metrologice semnificative. Identificaera solutiilor care sa permita inlaturarea acestor limitari constituie obiectivul principal in dezvoltarea de noi tehnologii pentru testarea si controlul nano-materialelor.

Scop: dezvoltarea de noi tehnici de caracterizare versatile pentru evaluarea proprietatilor morfologice, chimice si functionale, optice, electrice, magnetice, mecanice ale materialelor la scara nanometrica.

Finantare necesara: 20.000.000 lei/an

III.10.2 Impact

Numarul mare de implanturi realizate in scopuri medicale, precum si dezvoltarea continua a domeniului ingineriei tesuturilor indica importanta acestora pentru ingrijirea sanatatii si impactul economic al industriei biomaterialor. Functionalizarea suprafetei implanturilor cu biomolecule reprezinta un domeniu de interes atat pentru crearea unor materiale si structuri bioactive cat si pentru administrarea controlata de medicamente. Pe de alta parte, studiul materialelor organice, bio-organice si hibride vor avea un impact seminficativ pentru viitoare dispozitive de detectie, diagnostic clinic si terapie, industria alimentara, precum si sisteme de analiza si monitorizare de mediu.

Având în vedere perspectivele de utilizare deosebit de favorabile pe care materialele magnetice le au în domenii precum tehnologia informaţiilor şi comunicaţiile, industria automobilistică, medicină, energie, bioinginerie şi alte domenii conexe, precum şi rapiditatea transferului rezultatelor din cercetare în aceste domenii, se estimează că în următorii 10-15 ani astfel de preocupări vor avea un impact important asupra creării de noi activităţi economice.

Dezvoltarea de noi procese de sinteza si tehnici de caracterizare la scara nanometrica sunt linii de cercetare de interes datorita proprietatilor specifice ale nanomaterialelor care permit utilizarea lor in dispozitive electronice, biomedicale, medicina, mediu, energie, si industria farmaceutica.

Procesarea suprafetelor si crearea de noi functii mecanice, optice, senzoriale este un domeniu in care implicatiile industriale ale tehnologiilor laser indica un cimp de oportunitati remarcabil. Functionalizarea materiale prin ablatie laser are un potential important pentru dezvoltarea de noi procedee eficiente de productie, la pragul aplicatiilor industriale.

Dezvoltarea de materiale noi cu caracteristice performante in forma de straturi si acoperiri are deja un impact semnificativ in aplicatii electronice, analitice, mecanice. Performanata dispozitivelor depinde de ingineria materialelor atit pe scara macro cit si in micro si nanotehnologii, unde sistemele laser pot deveni atit instrumente de fabricatie avantajoase cit si instrumente de investigatie analitica.

Aplicatiile rezultate din capacitatea de procesare 3D cu flexibilitate si precizie maxima indica un impact considerabil in tehnologii optice directe ce permit dezvoltari in domenii conexe, in special cel al transportului de infomatie si al tehnicilor medicale, raspunzind unor necesitati societale.

III.10.3 Analiză SWOT

PUNCTE TARI: - experienta si rezultatele validate international prin publicatii si parteneriate

- Existenţa unor echipe multidisciplinare de cercetători cu experienţă în domeniile abordate;

- dotarile cu echipamente performante

- tineri cercetatori care doresc sa se angajeze in proiecte daca li se asigura conditii financiare decente

- Experienţă în participarea la proiecte naţionale şi internaţionale de anvergură;

- Existenţa unei infrastructuri moderne de comunicare.

PUNCTE SLABE: - Finanţarea deficitară la nivel naţional a activităţilor

- intretinerea echipamentelor exclusiv din fonduri obtinute prin contracte

- lispa de personal tehnic inalt calificat / manageri de instalatii cu contract permanent si salariu de baza garantat

- Îmbătrânirea personalului de cercetare;

OPORTUNITITATI: - interesul nou aratat pentru cercetare este perceput ca o circumstante favorabila

- entuziasmul cercetatorilor - de toate varstele si, in special, al multor cercetatori tineri

- Potenţial ridicat de participare la proiecte din Programele Cadru ale UE;

- Potenţial ridicat de creştere a vizibilităţii internaţionale prin publicarea unor articole ştiinţifice de mare interes în reviste ştiinţifice de largă circulaţie.

AMENINTARI: - neincrederea tinerilor cercetatori in perspectivele cercetatii in Romania si renuntarea la proiecte acceptate dar finantate cu intarziere.

- Fenomenul de „brain-drain”;

- Fluctuaţiile în finanţarea la nivel naţional a activităţilor de cercetare datorită schimbărilor dese a priorităţilor politice;

- Criza economică.

Cercetarea romaneasca joaca un rol vizibil in competitia internationala cu un potential semnificativ de a mari aceasta pondere prin parteneriate stiintifice si economice. Rezultatele obtinute vizeaza in mod dominant fenomenul ablatiei laser, cu o componenta astazi mai modesta in domeniul direct al procesarii de suprafete. Dezvoltarea infrastructurii laser si expertiza existenta in institutiile tehnice de educatie creaza premize bune pentru relansarea unei activitati competitive in domeniu. Se poate remarca un potential de structurare orizontala prin cooperari nationale ce implica industria de profil, in special (auto, mecanica, tribologie, microelectronica, industria energetica) si universitatile tehnice.

Activitatea locala de cercetare este bine integrata in actualele tendinte atit gratie unei infrastructuri de cercetare de calitate cit si unei serii de colaborari internationale de success, indicand un potential remarcabil de dezvoltare. Existenta unor programe europene in domeniu a permis dezvoltarea unor retele de cooperare in interiorul UE precum si un rol de conducere in domeniul R&D conex.

Analiza rezultatelor WOS arata ca, in relatie cu oportunitatile de procesare existente, potentialul de cercetare in laboratore din Romania poate fi crescut semnificativ, precum si masa critica.

III.10.4 Obiective pe termen scurt (2012-2014) şi mediu (2015-2020)

- pe termen scurt (2012 – 2014):

In general, obiectivele sunt prinse in mai multe contracte de cercetare in derulare.

- Realizarea de senzori şi reţele de senzori pe baza magneto-impedanţei gigant;

- Realizarea de noi materialele magnetice amorfe şi nanostructurate ce pot fi utilizate ca elemente sensibile în senzori:

- Realizarea de noi nanomateriale si nanocompusi pentru dispozitive de detectie optica

- pe termen mediu (2015-2020):

Urmarim sa ramanem in relatii de cooperare cu insitutii prestigioase de cercetare din Europa, dar un numai, sa pastram interesul pentru teme de varf, sa valorificam rezultatele cercetarilor in aplicatii.

- Dezvoltarea de noi senzori şi reţele de senzori ultrasensibili şi cu autonomie ridicată pe bază de materiale magnetice, biomolecule, materiale organice;

- Utilizarea materialelor magnetostrictive si nanomateriale hibride organice-inorganice pentru dezvoltarea de noi aplicaţii biomedicale, diagnostic medical si terapie;

- Dezvoltarea de noi materiale magnetice pentru utilizarea în aplicaţii biomedicale şi în IT şi telecomunicaţii;

- Utilizarea rezonanţei feromagnetice pentru caracterizarea materialelor magnetice şi dezvoltarea unor noi senzori biomedicali.

Procedeele perfomante de structurare a suprafetelor sint legate de dezvoltarea unei infrastructuri performante de tehnologii laser cu instalatii de observatie si control al lantului tehnologic si continuarea unui efort de intelegere, proces combinat cu implementare aplicativa.

Obiectivele transferului de materie asistat laser sint legate de ameliorarea tehnicilor existente si generarea de noi materiale cu proprietati functionale controlate la scara nanometrica pentru aplicatii emergente, dezvoltarea capacitatilor de caracterizare.

Se preconizeaza dezvoltarea de metode si aplicatii legate de functionalizare 3D a materialelor pentru crearea de dispozitive optice, analitice, micro si nano-sisteme. Aceste obiective vizeaza si necesitatea dezvoltarii unor tehnici rapide (in timp-real) de analiza si control de fascicol cu potential in generarea unor procedee inteligente de iradiere.

III.10.5 Recomandări

Se recomandată dezvoltarea activităţilor de cercetare pe temele selectate, reprezentative pentru amploarea temei, şi care sunt sugestive atât pentru ariile în care există o expertiză valoroasă în țară, cât şi pentru ariile emergente, cu grad ridicat de noutate, în care este de aşteptat o explozie a preocupărilor şi rezultatelor semnificative abia pe termen mediu (de exemplu: senzori biomagnetici cu aplicaţii în magneto-cardiografie, implanturi biomedicale). Este recomandabila mai ales organizarea de retele tematice, pentru o mai buna exploatare a infrastructurilor existente, apte sa dezvolte aplicatii concrete ale materialelor multifunctionale in domenii de interes pentru economia si societatea romaneasca.

Interesul stiintific si tehnologic impune interconexiuni intre unitati de cercetare, de educatie superioara si unitati economice (industria mecanica, automobile, aviatie marcaj/securitate) in structuri parteneriale cu obiective comune. Este recomandata sprijinirea dezvoltarii infrastructurii laser (dezvoltarea unor componente de pulsuri scurte) si favorizarea caracterului interdisciplinar si al interactiei cu potentiali beneficiari de aplicatii laser. Aceasta interactie poate contribui la maturizarea tehnicilor propuse, catre o implementare aplicativa directa.

In mod concret, tema dedicata transferului de materie asistat laser ar trebui sprijinita in continuare deoarece coresponde unor activitati de mare vizibilitate internationala si este generatoare de rezultate importante. Aceasta se poate face in paralel cu un efort de structurare si coordonare a subiectelor propuse.

Se recomanda si dezvoltarea unor platforme eficiente de studiu si initierea de tematici noi in domeniul prelucrarilor laser in trei dimensiuni. Este necesara dezvoltarea colaborarilor cu grupuri cu experienta in domeniu, precum si o interactie intertematica (e.g. tema optica si fotonica). Prelucrarea 3D reprezinta un domeniu emergent in care asistenta pentru dezvoltarea si integrarea in continuare a infrastructurii in noile tendinte poate genera un motor de dezvoltare pentru noi aplicatii.

Anexe:

Tema 1 (AP 1): Straturi subtiri, suprafete, interfete, materiale structurate si nanostructuri

Sinteza cautari cuvinte cheie pentru tema AP1, perioada 2008-2011

|Cuvânt cheie |Total articole|h-index |Nr. mediu |Total articole|h-index RO |Nr. mediu de |Nr. articole |

| |în lume | |citări/articol |RO 2008-2011 | |citări/articol RO |RO cu mai |

| |2008-2011 | | | | | |mult de 5 |

| | | | | | | |citări |

|crystal growth |19.373 |N/A |N/A |116 |6 |1.47 |10 |

|ceramic synthesis |1837 |18 |2.03 |40 |5 |1.62 |5 |

|materials synthesis |10034 |N/A |N/A |105 |7 |1.48 |10 |

|amourphous materials |2817 |26 |3.18 |32 |6 |2.5 |6 |

|synthesis | | | | | | | |

|thin film deposition |14.236 |N/A |N/A |152 |6 |1.18 |12 |

|materials processing |8437 |38 |2.14 |155 |5 |0.63 |5 |

|epitaxy |9.961 |37 |2.35 |17 |3 |1.47 |1 |

|nanowires, synthesis |1384 |33 |5.69 |4 |2 |3.25 |1 |

|nanotubes, synthesis |1881 |33 |4.63 |16 |5 |3.56 |5 |

|nanostructures, |6.386 |47 |4.9 |45 |5 |1.89 |6 |

|synthesis | | | | | | | |

|as grown defects |2624 |23 |2.33 |20 |3 |3.2 |3 |

|Impurities |9457 |45 |2.84 |102 |7 |1.58 |8 |

|nucleation and growth |9785 |41 |3.05 |34 |4 |1.32 |3 |

|self assembling |2328 |41 |5.26 |33 |4 |1.79 |4 |

|surface structure |66.690 |N/A |N/A |452 |10 |1.44 |47 |

|surface properties |79.427 |N/A |N/A |649 |11 |1.33 |58 |

|surface interactions |21.629 |N/A |N/A |103 |7 |1.62 |14 |

|interface structure |14.236 |N/A |N/A |81 |5 |1.19 |5 |

|interface properties |16272 |N/A |N/A |118 |7 |1.21 |8 |

|nanostructured |1381 |26 |3.93 |18 |4 |1.89 |4 |

|materials, structure | | | | | | | |

|nanostructured |2382 |38 |5.06 |42 |4 |1.36 |4 |

|materials, properties | | | | | | | |

|plasma simulation |4893 |26 |2.19 |18 |5 |5.06 |5 |

Lucrari reprezentative subiecte tema AP1

AP 1.1. Tehnologii de depunere, crestere, procesare metale, oxizi, semiconductori, nanostructuri

Crystal Growth

1. Tabernero L, Aricescu AR, Jones EY, et al., FEBS JOURNAL   Volume: 275   Issue: 5   Pages: 867-882   Published: MAR 2008

2. Rada S, Culea M, Culea E, JOURNAL OF NON-CRYSTALLINE SOLIDS   Volume: 354   Issue: 52-54   Pages: 5491-5495   Published: DEC 15 2008

3. Marcu A, Yanagida T, Nagashima K, et al., APPLIED PHYSICS LETTERS   Volume: 92   Issue: 17 Article Number: 173119   Published: APR 28 2008

4. Rada S, Pascuta P, Culea M, et al., Conference Information: 29th European Congress on Molecular Spectroscopy, AUG 31-SEP 05, 2008 Opatija, CROATIA, JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE   Volume: 924-26   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 89-92   Published: APR 30 2009

5. Stelian C, Yeckel A, Derby JJ, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 311   Issue: 8   Pages: 2572-2579   Published: APR 1 2009

6. Simon V, Albon C, Simon S, JOURNAL OF NON-CRYSTALLINE SOLIDS   Volume: 354   Issue: 15-16   Pages: 1751-1755   Published: MAR 15 2008

7. Braescu L, Duffar T, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 310   Issue: 2   Pages: 484-489   Published: JAN 15 2008

8. Braescu L, JOURNAL OF COLLOID AND INTERFACE SCIENCE   Volume: 319   Issue: 1   Pages: 309-315   Published: MAR 1 2008

9. Balint S, Braescu L, Sylla L, et al., Conference Information: 15th International Conference on Crystal Growth, AUG 12-17, 2007 Salt Lake City, UT, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 310   Issue: 7-9   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 1564-1570   Published: APR 2008

Ceramic synthesis

1. Lupei V, Lupei A, Ikesue A, Conference Information: 6th Israeli-French Workshop on Advances in Optical and Laser Materials - Crystals, Amorphous Materials, Photonic Crystals and Nano-Particles, DEC 11-12, 2006 Jerusalem, ISRAEL, OPTICAL MATERIALS   Volume: 30   Issue: 11   Pages: 1781-1786   Published: JUL 2008

2. Berbecaru C, Alexandru HV, Porosnicu C, et al., THIN SOLID FILMS   Volume: 516   Issue: 22   Pages: 8210-8214   Published: SEP 30 2008

3. Lupei A, Lupei V, Gheorghe C, et al., Conference Information: 16th International Conference on Dynamical Processes in Excited States of Solids, JUN 17-22, 2007 Segovia, SPAIN, JOURNAL OF LUMINESCENCE   Volume: 128   Issue: 5-6   Pages: 918-920   Published: MAY-JUN 2008

4. Ioachim A, Toacsan MI, Banciu MG, et al., Conference Information: Symposium on Advances in Transparents Electronics held at the European-Materials-Research-Society Meeting, MAY 29-JUN 01, 2006 Nice, FRANCE, THIN SOLID FILMS   Volume: 516   Issue: 7   Pages: 1558-1562   Published: FEB 15 2008

Material Synthesis

1. Pokhrel S, Simion CE, Teodorescu VS, et al., ADVANCED FUNCTIONAL MATERIALS   Volume: 19   Issue: 11   Pages: 1767-1774   Published: JUN 9 2009

2. Coman SM, Wuttke S, Vimont A, et al., ADVANCED SYNTHESIS & CATALYSIS   Volume: 350   Issue: 16   Pages: 2517-2524   Published: NOV 2008

3. Biris AR, Lupu D, Gruneis A, et al., CHEMISTRY OF MATERIALS   Volume: 20   Issue: 10   Pages: 3466-3472   Published: MAY 27 2008

4. Crisan D, Dragan N, Crisan M, et al., JOURNAL OF PHYSICS AND CHEMISTRY OF SOLIDS   Volume: 69   Issue: 10   Pages: 2548-2554   Published: OCT 2008

5. Little RB, Biris AR, Lupu D, et al., JOURNAL OF MAGNETISM AND MAGNETIC MATERIALS   Volume: 320   Issue: 3-4   Pages: 540-547   Published: FEB 2008

6. Osian G, Procopciuc L, Vlad L, JOURNAL OF GASTROINTESTINAL AND LIVER DISEASES   Volume: 16   Issue: 3   Pages: 251-256   Published: SEP 2007

7. Nistor LC, Mateescu CD, Birjega R, et al., APPLIED PHYSICS A-MATERIALS SCIENCE & PROCESSING   Volume: 92   Issue: 2   Pages: 295-301   Published: AUG 2008

8. Juhasova E, Sofronie R, Bairrao R, ENGINEERING STRUCTURES   Volume: 30   Issue: 8   Pages: 2194-2205   Published: AUG 2008

9. Ioachim A, Toacsan MI, Banciu MG, et al., Conference Information: Symposium on Advances in Transparents Electronics held at the European-Materials-Research-Society Meeting, MAY 29-JUN 01, 2006 Nice, FRANCE, THIN SOLID FILMS   Volume: 516   Issue: 7   Pages: 1558-1562   Published: FEB 15 2008

10. Pecheva E, Petrov T, Lungu C, et al., CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL   Volume: 137   Issue: 1   Pages: 144-153   Published: MAR 15 2008

Materials processing

1. Fretwurst E, Honniger F, Kramberger G, et al., Conference Information: 6th International Conference on Radiation Effects on Semiconductor Materials, Detectors, and Devices, OCT 10-13, 2006 Florence, ITALY, NUCLEAR INSTRUMENTS & METHODS IN PHYSICS RESEARCH SECTION A-ACCELERATORS SPECTROMETERS DETECTORS AND ASSOCIATED EQUIPMENT   Volume: 583   Issue: 1   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 58-63   Published: DEC 11 2007

2. Budrugeac P, Segal E, POLYMER DEGRADATION AND STABILITY   Volume: 93   Issue: 6   Pages: 1073-1080   Published: JUN 2008

4. Ionita ER, Ionita MD, Stancu EC, et al., APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 255   Issue: 10   Pages: 5448-5452   Published: MAR 1 2009

5. Pecheva E, Petrov T, Lungu C, et al., CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL   Volume: 137   Issue: 1   Pages: 144-153   Published: MAR 15 2008

7. Benson ER, Malone GW, Alphin RL, et al., POULTRY SCIENCE   Volume: 87   Issue: 4   Pages: 627-635   Published: APR 2008

8. Vizureanu P, Samoila C, Cotfas D, ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL   Volume: 8   Issue: 2   Pages: 301-306   Published: MAR-APR 2009

9. Enea R, Apostol I, Damian V, et al., Conference Information: 17th International Vacuum Congress/13th International Conference on Surface Science/Internatinal Conference on Nanoscience and Technology, JUL 02-06, 2007 Stockholm, SWEDEN, PROCEEDINGS OF THE 17TH INTERNATIONAL VACUUM CONGRESS/13TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON SURFACE SCIENCE/INTERNATIONAL CONFERENCE ON NANOSCIENCE AND TECHNOLOGY  Book Series: Journal of Physics Conference Series   Volume: 100   Pages: -   Published: 2008

10. Minea AA, Manca O, METALURGIA INTERNATIONAL   Volume: 14   Issue: 12   Pages: 54-61   Published: 2009

Nanoscale materials fabrication

1. Kleps I, Miu M, Simion M, et al., JOURNAL OF BIOMEDICAL NANOTECHNOLOGY   Volume: 5   Issue: 3   Pages: 300-309   Published: JUN 2009

2. Anastasescu C, Anastasescu M, Teodorescu VS, et al., Conference Information: 12th International Conference on the Physics of Non-Crystalline Solids (PNCS12), SEP 06-09, 2009 Foz do Iguacu, BRAZIL, JOURNAL OF NON-CRYSTALLINE SOLIDS   Volume: 356   Issue: 44-49   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 2634-2640   Published: OCT 1 2010

3. Crisan AD, Angelakeris M, Simeonidis K, et al., SOLID STATE SCIENCES   Volume: 12   Issue: 11   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 1907-1911   Published: NOV 2010

4. Buscaglia MT, Buscaglia V, Curecheriu L, et al., CHEMISTRY OF MATERIALS   Volume: 22   Issue: 16   Pages: 4740-4748   Published: AUG 24 2010

Nano- objects, synthesis

nanowires:

1. Al-Said SAF, Hassanien R, Hannant J, et al., ELECTROCHEMISTRY COMMUNICATIONS   Volume: 11   Issue: 3   Pages: 550-553   Published: MAR 2009

2. Melnig V, Apostu MO, Foca N, JOURNAL OF NANOPARTICLE RESEARCH   Volume: 10   Pages: 171-177   Supplement: Suppl. 1   Published: 2008

3. Matei E, Ion L, Antohe S, et al., NANOTECHNOLOGY   Volume: 21   Issue: 10 Article Number: 105202   Published: MAR 12 2010

4. Antohe VA, Radu A, Matefi-Tempfli M, et al., APPLIED PHYSICS LETTERS   Volume: 94   Issue: 7 Article Number: 073118   Published: FEB 16 2009

nanotubes:

2. Nechifor G, Voicu SI, Nechifor AC, et al., Conference Information: 3rd Membrane Science and Technology Conference of Visegrad Countries (PERMEA 2007), SEP 02-06, 2007 Siofok, HUNGARY, DESALINATION   Volume: 241   Issue: 1-3   Pages: 342-348   Published: MAY 31 2009

3. Dervishi E, Li ZR, Xu Y, et al., PARTICULATE SCIENCE AND TECHNOLOGY   Volume: 27   Issue: 2   Pages: 107-125   Published: 2009

4. Little RB, Biris AR, Lupu D, et al., JOURNAL OF MAGNETISM AND MAGNETIC MATERIALS   Volume: 320   Issue: 3-4   Pages: 540-547   Published: FEB 2008

5. Vizitiu AE, Diudea MV, STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA   Volume: 54   Issue: 1   Pages: 173-180   Published: 2009

nanostructures 

1. Pokhrel S, Simion CE, Teodorescu VS, et al., ADVANCED FUNCTIONAL MATERIALS   Volume: 19   Issue: 11   Pages: 1767-1774   Published: JUN 9 2009

2. Pol VG, Calderon-Moreno JA, Thiyagarajan P, LANGMUIR   Volume: 24   Issue: 23   Pages: 13640-13645   Published: DEC 2 2008

3. Murariu M, Dragan ES, Drochioiu G, BIOMACROMOLECULES   Volume: 8   Issue: 12   Pages: 3836-3841   Published: DEC 2007

4. Surdu-Bob C, Vladoiu R, Badulescu M, et al., Conference Information: 18th European Conference on Diamond, Diamond-Like Materials, Carbon Nanotubes, Nitrides and Silicon Carbide, SEP 09-14, 2007 Berlin, GERMANY, DIAMOND AND RELATED MATERIALS   Volume: 17   Issue: 7-10   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 1625-1628   Published: JUL-OCT 2008

5. Diamandescu L, Vasiliu F, Tarabasanu-Mihaila D, et al., MATERIALS CHEMISTRY AND PHYSICS   Volume: 112   Issue: 1   Pages: 146-153   Published: NOV 15 2008

6. Vizitiu AE, Diudea MV, STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA   Volume: 54   Issue: 1   Pages: 173-180   Published: 2009

7. Fagadar-Cosma E, Enache C, Vlascici D, et al., MATERIALS RESEARCH BULLETIN   Volume: 44   Issue: 12   Pages: 2186-2193   Published: DEC 2009

8. Teodor E, Litescu SC, Petcu C, et al., NANOSCALE RESEARCH LETTERS   Volume: 4   Issue: 6   Pages: 544-549   Published: JUN 2009

9. Vasylkiv O, Borodianska H, Badica P, et al., JOURNAL OF NANOSCIENCE AND NANOTECHNOLOGY   Volume: 9   Issue: 1   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 141-149   Published: JAN 2009

10. Iordache PZ, Somoghi V, Savu I, et al., OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS-RAPID COMMUNICATIONS   Volume: 2   Issue: 8   Pages: 491-497   Published: AUG 2008

Nanostructured materials

structure

1. Pokhrel S, Simion CE, Teodorescu VS, et al., ADVANCED FUNCTIONAL MATERIALS   Volume: 19   Issue: 11   Pages: 1767-1774   Published: JUN 9 2009

2. Crisan D, Dragan N, Crisan M, et al., JOURNAL OF PHYSICS AND CHEMISTRY OF SOLIDS   Volume: 69   Issue: 10   Pages: 2548-2554   Published: OCT 2008

3. Kleps I, Miu M, Simion M, et al., JOURNAL OF BIOMEDICAL NANOTECHNOLOGY   Volume: 5   Issue: 3   Pages: 300-309   Published: JUN 2009

4. Pecheva E, Petrov T, Lungu C, et al., CHEMICAL ENGINEERING JOURNAL   Volume: 137   Issue: 1   Pages: 144-153   Published: MAR 15 2008

5. Dumitrescu L, Manciulea I, Conference Information: International Conference on Materials Science and Engineering (BRAMAT 2009), FEB 26-28, 2009 Brasov, ROMANIA, ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL   Volume: 8   Issue: 4   Pages: 953-956   Published: JUL-AUG 2009

6. Jelea A, Mottet C, Goniakowski J, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 79   Issue: 16 Article Number: 165438   Published: APR 2009

properties  

1. Pokhrel S, Simion CE, Teodorescu VS, et al., ADVANCED FUNCTIONAL MATERIALS   Volume: 19   Issue: 11   Pages: 1767-1774   Published: JUN 9 2009

2. Crisan D, Dragan N, Crisan M, et al., JOURNAL OF PHYSICS AND CHEMISTRY OF SOLIDS   Volume: 69   Issue: 10   Pages: 2548-2554   Published: OCT 2008

3. Biris AR, Lupu D, Dervishi E, et al., PARTICULATE SCIENCE AND TECHNOLOGY   Volume: 26   Issue: 4   Pages: 297-305   Published: 2008

4. Kleps I, Miu M, Simion M, et al., JOURNAL OF BIOMEDICAL NANOTECHNOLOGY   Volume: 5   Issue: 3   Pages: 300-309   Published: JUN 2009

5. Popa-Nita V, Kralj S, JOURNAL OF CHEMICAL PHYSICS   Volume: 132   Issue: 2 Article Number: 024902   Published: JAN 14 2010

6. Vizireanu S, Stoica SD, Mitu B, et al., APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 255   Issue: 10   Pages: 5378-5381   Published: MAR 1 2009

7. Eckert J, Calin M, Yu P, et al., Conference Information: 13th International Symposium on Metastable and Nano-Materials (ISMANAM-2006), AUG 27-31, 2006 Warsaw Univ Technol, Fac Mat Sci & Engn, Warsaw, POLAND, REVIEWS ON ADVANCED MATERIALS SCIENCE   Volume: 18   Issue: 2   Pages: 169-172   Published: JUN 2008

8. Kamanina NV, Emandi A, Kajzar F, et al., Conference Information: 9th International Conference on Frontiers of Polymers and Advanced Materials, JUL 08-12, 2007 Cracow, POLAND, MOLECULAR CRYSTALS AND LIQUID CRYSTALS   Volume: 486   Pages: 1043-1053   Published: 2008

AP 1.2: Nucleere straturi subtiri; homo si hetero-epitaxie; structura si forte de legatura, interfete solid-solid, solid-lichid

Thin film deposition

1. Nistor M, Mandache NB, Perriere J, JOURNAL OF PHYSICS D-APPLIED PHYSICS   Volume: 41   Issue: 16 Article Number: 165205   Published: AUG 21 2008

2. Surdu-Bob C, Vladoiu R, Badulescu M, et al., Conference Information: 18th European Conference on Diamond, Diamond-Like Materials, Carbon Nanotubes, Nitrides and Silicon Carbide, SEP 09-14, 2007 Berlin, GERMANY, DIAMOND AND RELATED MATERIALS   Volume: 17   Issue: 7-10   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 1625-1628   Published: JUL-OCT 2008

3. Stan GE, Morosanu CO, Marcov DA, et al., APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 255   Issue: 22   Pages: 9132-9138   Published: AUG 30 2009

4. Rotaru A, Mietlarek-Kropidlowska A, Constantinescu C, et al., APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 255   Issue: 15   Pages: 6786-6789   Published: MAY 15 2009

5. Popa M, Preda S, Fruth V, et al., THIN SOLID FILMS   Volume: 517   Issue: 8   Pages: 2581-2585   Published: FEB 27 2009

6. Marozau I, Shkabko A, Dinescu G, et al., APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 255   Issue: 10   Pages: 5252-5255   Published: MAR 1 2009

7. Berbecaru C, Alexandru HV, Ianculescu A, et al., APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 255   Issue: 10   Pages: 5476-5479   Published: MAR 1 2009

Nucleation, Epitaxy

1. Ferrando R, Rossi G, Levi AC, et al., JOURNAL OF CHEMICAL PHYSICS   Volume: 130   Issue: 17 Article Number: 174702   Published: MAY 7 2009

2. Sanduijav B, Matei D, Chen G, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 80   Issue: 12 Article Number: 125329   Published: SEP 2009

3. Goniakowski J, Jelea A, Mottet C, et al., JOURNAL OF CHEMICAL PHYSICS   Volume: 130   Issue: 17 Article Number: 174703   Published: MAY 7 2009

4. Dragoman M, Konstantinidis G, Cismaru A, et al., APPLIED PHYSICS LETTERS   Volume: 96   Issue: 5 Article Number: 053116   Published: FEB 1 2010

8. Matei D, Sanduijav B, Chen G, et al., JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 311   Issue: 7   Pages: 2220-2223   Published: MAR 15 2009

Surface

- structure

1. Seftel EM, Popovici E, Mertens M, et al., MICROPOROUS AND MESOPOROUS MATERIALS   Volume: 113   Issue: 1-3   Pages: 296-304   Published: AUG 1 2008

2. Ciubotariu AC, Benea L, Lakatos-Varsanyi M, et al., ELECTROCHIMICA ACTA   Volume: 53   Issue: 13   Pages: 4557-4563   Published: MAY 20 2008

3. Wuttke S, Coman SM, Scholz G, et al., CHEMISTRY-A EUROPEAN JOURNAL   Volume: 14   Issue: 36   Pages: 11488-11499   Published: 2008

4. Gartner M, Osiceanu P, Anastasescu M, et al., THIN SOLID FILMS   Volume: 516   Issue: 22   Pages: 8184-8189   Published: SEP 30 2008

5. Papancea A, Valente AJM, Patachia S, et al., LANGMUIR   Volume: 24   Issue: 1   Pages: 273-279   Published: JAN 1 2008

6. Rada S, Culea E, Bosca M, et al., Conference Information: 4rd International Conference on Advanced Vibrational Spectroscopy (ICAVS-4), JUN 10-15, 2007 Corfu, GREECE, VIBRATIONAL SPECTROSCOPY   Volume: 48   Issue: 2   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 285-288   Published: NOV 20 2008

7. Ferrando R, Rossi G, Levi AC, et al., JOURNAL OF CHEMICAL PHYSICS   Volume: 130   Issue: 17 Article Number: 174702   Published: MAY 7 2009

8. Varvara S, Muresan LM, Rahmouni K, et al., CORROSION SCIENCE   Volume: 50   Issue: 9   Pages: 2596-2604   Published: SEP 2008

9. Chiriac H, Ovari TA, Corodeanu S, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 76   Issue: 21 Article Number: 214433   Published: DEC 2007

10. Lefrant S, Baibarac M, Baltog I, JOURNAL OF MATERIALS CHEMISTRY   Volume: 19   Issue: 32   Pages: 5690-5704   Published: 2009

- properties

1. Obreja VVN, Conference Information: Symposium on Electron Transport in Low-Dimensional Carbon Structures/Science and Technology of Nanotubes and Nanowires, MAY 28-JUN 01, 2007 Strasbourg, FRANCE, PHYSICA E-LOW-DIMENSIONAL SYSTEMS & NANOSTRUCTURES   Volume: 40   Issue: 7   Pages: 2596-2605   Published: MAY 2008

2. Mihalache D, Mazilu D, Lederer F, et al., OPTICS LETTERS   Volume: 32   Issue: 21   Pages: 3173-3175   Published: NOV 1 2007

3. Sima AV, Stancu CS, Simionescu M, CELL AND TISSUE RESEARCH   Volume: 335   Issue: 1   Pages: 191-203   Published: JAN 2009

4. Jakab K, Damon B, Marga F, et al., DEVELOPMENTAL DYNAMICS   Volume: 237   Issue: 9   Pages: 2438-2449   Published: SEP 2008

5. Ciubotariu AC, Benea L, Lakatos-Varsanyi M, et al., ELECTROCHIMICA ACTA   Volume: 53   Issue: 13   Pages: 4557-4563   Published: MAY 20 2008

6. Popa MV, Demetrescu I, Suh SH, et al., BIOELECTROCHEMISTRY   Volume: 71   Issue: 2   Pages: 126-134   Published: NOV 2007

7. Wuttke S, Coman SM, Scholz G, et al., CHEMISTRY-A EUROPEAN JOURNAL   Volume: 14   Issue: 36   Pages: 11488-11499   Published: 2008

8. Gartner M, Osiceanu P, Anastasescu M, et al., THIN SOLID FILMS   Volume: 516   Issue: 22   Pages: 8184-8189   Published: SEP 30 2008

9. Dervishi E, Li ZR, Watanabe F, et al., JOURNAL OF MATERIALS CHEMISTRY   Volume: 19   Issue: 19   Pages: 3004-3012   Published: 2009

10. Carja G, Kameshima Y, Okada K, MICROPOROUS AND MESOPOROUS MATERIALS   Volume: 115   Issue: 3   Pages: 541-547   Published: NOV 1 2008

Interface

- structure

1. Gurlui S, Agop M, Nica P, et al., PHYSICAL REVIEW E   Volume: 78   Issue: 2 Article Number: 026405   Part: Part 2   Published: AUG 2008

2. Ferrando R, Rossi G, Nita F, et al., ACS NANO   Volume: 2   Issue: 9   Pages: 1849-1856   Published: SEP 2008

3. Breitkreutz D, Mirancea N, Nischt R, HISTOCHEMISTRY AND CELL BIOLOGY   Volume: 132   Issue: 1   Pages: 1-10   Published: JUL 2009

4. Barbu V, Grujic Z, Lasiecka I, et al., INDIANA UNIVERSITY MATHEMATICS JOURNAL   Volume: 57   Issue: 3   Pages: 1173-1207   Published: 2008

5. Almeida R, Mosoarca C, Chirita M, et al., ANALYTICAL BIOCHEMISTRY   Volume: 378   Issue: 1   Pages: 43-52   Published: JUL 1 2008

6. Goniakowski J, Jelea A, Mottet C, et al., JOURNAL OF CHEMICAL PHYSICS   Volume: 130   Issue: 17 Article Number: 174703   Published: MAY 7 2009

7. Macedo WAA, Sahoo B, Eisenmenger J, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 78   Issue: 22 Article Number: 224401   Published: DEC 2008

- properties

1. van der Schoot P, Popa-Nita V, Kralj S, JOURNAL OF PHYSICAL CHEMISTRY B   Volume: 112   Issue: 15   Pages: 4512-4518   Published: APR 17 2008

2. Popa MV, Demetrescu I, Suh SH, et al., BIOELECTROCHEMISTRY   Volume: 71   Issue: 2   Pages: 126-134   Published: NOV 2007

3. Marcu A, Yanagida T, Nagashima K, et al., APPLIED PHYSICS LETTERS   Volume: 92   Issue: 17 Article Number: 173119   Published: APR 28 2008

4. Ferrando R, Rossi G, Nita F, et al., ACS NANO   Volume: 2   Issue: 9   Pages: 1849-1856   Published: SEP 2008

5. Breitkreutz D, Mirancea N, Nischt R, HISTOCHEMISTRY AND CELL BIOLOGY   Volume: 132   Issue: 1   Pages: 1-10   Published: JUL 2009

6. Dinca V, Ranella A, Farsari M, et al., BIOMEDICAL MICRODEVICES   Volume: 10   Issue: 5   Pages: 719-725   Published: OCT 2008

7. Vladuta C, Andronic L, Visa M, et al., Conference Information: Meeting of the European-Materials-Research-Society, MAY 28-JUN 01, 2007 Strasbourg, FRANCE, SURFACE & COATINGS TECHNOLOGY   Volume: 202   Issue: 11   Pages: 2448-2452   Published: FEB 25 2008

8. Biris AR, Lupu D, Dervishi E, et al., PARTICULATE SCIENCE AND TECHNOLOGY   Volume: 26   Issue: 4   Pages: 297-305   Published: 2008

9. Zaharescu M, Predoana L, Barau A, et al., CORROSION SCIENCE   Volume: 51   Issue: 9   Pages: 1998-2005   Published: SEP 2009

10. Dumitrascu N, Borcia C, Borcia G, JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART B-APPLIED BIOMATERIALS   Volume: 87B   Issue: 2   Pages: 364-373   Published: NOV 2008

AP 1.3: Tehnici de Caracterizare si Computationale

1. Jelea A, Mottet C, Goniakowski J, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 79   Issue: 16 Article Number: 165438   Published: APR 2009

2Rada S, Ristoiu T, Rada M, et al., MATERIALS RESEARCH BULLETIN   Volume: 45   Issue: 1   Pages: 69-73   Published: JAN 2010

3. Dervishi E, Li ZR, Watanabe F, et al., JOURNAL OF MATERIALS CHEMISTRY   Volume: 19   Issue: 19   Pages: 3004-3012   Published: 2009

4. Rotaru A, Constantinescu C, Rotaru P, et al., Conference Information: 8th Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis, SEP 25-29, 2007 Palermo, ITALY, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY   Volume: 92   Issue: 1   Pages: 279-284   Published: APR 2008

5. Chioncel L, Leonov I, Allmaier H, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 83   Issue: 3 Article Number: 035307   Published: JAN 13 2011

6. Khandelwal R, Singh AP, Kapoor A, et al., OPTICS AND LASER TECHNOLOGY   Volume: 41   Issue: 1   Pages: 89-93   Published: FEB 2009

7. Budrugeac P, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY   Volume: 97   Issue: 2   Pages: 443-451   Published: AUG 2009

8. Krivokapic I, Enachescu C, Bronisz R, et al., CHEMICAL PHYSICS LETTERS   Volume: 455   Issue: 4-6   Pages: 192-196   Published: APR 10 2008

9. Mourad D, Czycholl G, Kruse C, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 82   Issue: 16 Article Number: 165204   Published: OCT 19 2010

10. Diamandescu L, Vasiliu F, Tarabasanu-Mihaila D, et al., MATERIALS CHEMISTRY AND PHYSICS   Volume: 112   Issue: 1   Pages: 146-153   Published: NOV 15 2008

11. Popa M, Diamandescu L, Vasiliu F, et al., JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE   Volume: 44   Issue: 2   Pages: 358-364   Published: JAN 2009

12. Parvulescu AN, Mores D, Stavitski E, et al., JOURNAL OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY   Volume: 132   Issue: 30   Pages: 10429-10439   Published: AUG 4 2010

13. Aamodt K, Quintana AA, Achenbach R, et al., JOURNAL OF INSTRUMENTATION   Volume: 3 Article Number: S08002   Published: AUG 2008

14. Gurlui S, Agop M, Nica P, et al., PHYSICAL REVIEW E   Volume: 78   Issue: 2 Article Number: 026405   Part: Part 2   Published: AUG 2008

15. Mailyan B, Munteanu C, Haaland S, ANNALES GEOPHYSICAE   Volume: 26   Issue: 8   Pages: 2383-2394   Published: 2008

16. Colotin M, Pompilian GO, Nica P, et al., ACTA PHYSICA POLONICA A   Volume: 116   Issue: 2   Pages: 157-164   Published: AUG 2009

17. Horvath G, Skalny JD, Mason NJ, et al., Conference Information: 19th European Sectional Conference on Atomic and Molecular Physics of Ionized Gases, JUL 15-19, 2008 Granada, SPAIN, PLASMA SOURCES SCIENCE & TECHNOLOGY   Volume: 18   Issue: 3 Article Number: 034016   Published: AUG 2009

AP 1.4: Tehnologii de crestere, inginerie de defecte

Impurities

1. Mikheenko P, Sarkar A, Dang VS, et al., PHYSICA C-SUPERCONDUCTIVITY AND ITS APPLICATIONS   Volume: 469   Issue: 14   Pages: 798-804   Published: JUL 15 2009

2. Li ZR, Kandel HR, Dervishi E, et al., LANGMUIR   Volume: 24   Issue: 6   Pages: 2655-2662   Published: MAR 18 2008

3. Niculescu EC, Burileanu LM, Radu A, SUPERLATTICES AND MICROSTRUCTURES   Volume: 44   Issue: 2   Pages: 173-182   Published: AUG 2008

4. Radu A, Niculescu E, Cristea M, JOURNAL OF OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS   Volume: 10   Issue: 10   Pages: 2555-2563   Published: OCT 2008

5. Brik MG, Avram NM, JOURNAL OF PHYSICS-CONDENSED MATTER   Volume: 21   Issue: 15 Article Number: 155502   Published: APR 15 2009

6. Eseanu N, Niculescu EC, Burileanu LM, PHYSICA E-LOW-DIMENSIONAL SYSTEMS & NANOSTRUCTURES   Volume: 41   Issue: 8   Pages: 1386-1392   Published: AUG 2009

7. Nistor SV, Stefan M, Nistor LC, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 81   Issue: 3 Article Number: 035336   Published: JAN 15 2010

8. Nicoara I, Stef M, Pruna A, Conference Information: 15th International Conference on Crystal Growth, AUG 12-17, 2007 Salt Lake City, UT, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 310   Issue: 7-9   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 1470-1475   Published: APR 2008

9. Crisan M, Sanchez D, Lopez R, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 79   Issue: 12 Article Number: 125319   Published: MAR 2009

10. Sorescu M, Diamandescu L, Teodorescu VS, PHYSICA B-CONDENSED MATTER   Volume: 403   Issue: 19-20   Pages: 3838-3845   Published: OCT 1 2008

11.Enculescu M, OPTICAL MATERIALS   Volume: 32   Issue: 2   Pages: 281-285   Published: DEC 2009

As grown defects

 1. Chen Y, Wei L, Wang B, et al., ACS NANO   Volume: 1   Issue: 4   Pages: 327-336   Published: NOV 2007

2. Nicoara I, Stef M, Pruna A, Conference Information: 15th International Conference on Crystal Growth, AUG 12-17, 2007 Salt Lake City, UT, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 310   Issue: 7-9   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 1470-1475   Published: APR 2008

3. Mikheenko P, Sarkar A, Dang VS, et al., PHYSICA C-SUPERCONDUCTIVITY AND ITS APPLICATIONS   Volume: 469   Issue: 14   Pages: 798-804   Published: JUL 15 2009

4. Nistor M, Gherendi F, Mandache NB, et al., JOURNAL OF APPLIED PHYSICS   Volume: 106   Issue: 10 Article Number: 103710   Published: NOV 15 2009

5. Crisan A, Kechik MMA, Mikheenko P, et al., SUPERCONDUCTOR SCIENCE & TECHNOLOGY   Volume: 22   Issue: 4 Article Number: 045014   Published: APR 2009

6. Baltog I, Baibarac M, Lefrant S, JOURNAL OF PHYSICS-CONDENSED MATTER   Volume: 21   Issue: 2 Article Number: 025507   Published: JAN 14 2009

7. Stanculescu A, Mihut L, Stanculescu F, et al., Conference Information: 15th International Conference on Crystal Growth, AUG 12-17, 2007 Salt Lake City, UT, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 310   Issue: 7-9   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 1765-1771   Published: APR 2008

8. Nicoara T, Munteanu M, Preda E, et al., Conference Information: 15th International Conference on Crystal Growth, AUG 12-17, 2007 Salt Lake City, UT, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 310   Issue: 7-9   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 2020-2025   Published: APR 2008

9. Crisan A, Sarkar A, Mikheenko P, et al., JOURNAL OF SUPERCONDUCTIVITY AND NOVEL MAGNETISM   Volume: 22   Issue: 7   Pages: 631-636   Published: OCT 2009

10. Augieri A, Galluzzi V, Celentano G, et al., IEEE TRANSACTIONS ON APPLIED SUPERCONDUCTIVITY   Volume: 19   Issue: 3 3399-3402   Part: Part 3 JUN 2009

AP 1.5: Straturi şi multistraturi pentru senzori de gaze si lichide

1. Popescu, M; Sava, F; Lorinczi, A, Socol G, Mihailescu IN, Tomescu A, Conference Information: 10th International Conference on the Structure of Non-Crystalline Materials (NCM 10), Date: SEP 18-22, 2006 Prague CZECH REPUBLIC, JOURNAL OF NON-CRYSTALLINE SOLIDS Volume: 353 Issue: 18-21 Pages: 1865-1869 (2007)

2. Simandan, ID; Popescu, M; Lorinczi, Velea A, Fagadar-Cosma E, DIGEST JOURNAL OF NANOMATERIALS AND BIOSTRUCTURES Volume: 5, Issue: 4 Pages: 1029-1033 Published: 2010

3. Simandan, ID; Sava, F; Velea, A, OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS-RAPID COMMUNICATIONS Volume: 4 Issue: 8 Pages: 1178-1181 Published: 2010

4. Lorinczi, A; Sava, F; Tomescu, A, Simion C, Socol G, Mihailescu IN, Popescu M, 1st International Workshop on Optoelectronic Techniques for Environmental Monitoring and Risk Assessment, Date: MAY 21-24, 2007 Bucharest ROMANIA, JOURNAL OF OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS Volume: 9 Issue: 11 Pages: 3489-3492 Published: 2007

5. Popescu, M; Lorinczi, A; Sava, F, JOURNAL OF OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS, Volume: 9 Issue: 12 Pages: 3954-3956 Published: 2007

Tema 2 (AP 2): Materiale pentru aplicatii in electronica, biologie, medicina, optica, comunicatii, energie, automatizari, mediu, metode de studiu

Sinteza cautari cuvinte cheie pentru tema AP2, perioada 2008-2011

|Cuvânt cheie |Total articole|h-index |Nr. mediu |Total articole|h-index RO |Nr. mediu de |Nr. articole |

| |în lume | |citări/articol |RO 2008-2011 | |citări/articol RO |RO cu mai |

| |2008-2011 | | | | | |mult de 5 |

| | | | | | | |citări |

|biomaterials |6.664 |44 |3.72 |141 |6 |1.46 |10 |

|biocompatibility |6885 |44 |3.65 |155 |7 |1.26 |11 |

|organic materials |16.500 |N/A |N/A |185 |7 |1.37 |12 |

|oxides |28.071 |N/A |N/A |582 |9 |1.17 |41 |

|ceramics |21.237 |N/A |N/A |254 |9 |1.75 |36 |

|glasses |13.760 |N/A |N/A |274 |12 |2.22 |41 |

|chalcogenides |1.326 |20 |2.73 |16 |2 |1.88 |1 |

|ferromagnetic |15.231 |N/A |N/A |155 |8 |1.47 |44 |

|ferroelectric |9.408 |39 |2.6 |60 |7 |1.8 |9 |

|multiferroic |381 |18 |5.13 |5 |2 |1.60 |1 |

|sensors |52.553 |N/A |N/A |453 |10 |1.21 |26 |

|magnetic sensor |2.827 |26 |1.98 |34 |3 |1.18 |3 |

|spintronics |1946 |39 |4.51 |10 |3 |8.5 |2 |

|liquid crystals |8.083 |40 |2.96 |112 |6 |1.79 |14 |

|molecular crystals |6.993 |42 |3.65 |43 |5 |2.12 |6 |

|polymers |58.340 |N/A |N/A |716 |13 |1.68 |71 |

|nanocomposite |11.311 |N/A |N/A |137 |7 |1.15 |13 |

|multilayers |5.614 |39 |3.3 |58 |5 |1.03 |6 |

|semiconductors |20.010 |N/A |N/A |118 |6 |1.92 |12 |

AP 2.1: Biomateriale

Biomaterials

1. Mareci D, Ungureanu G, Aelenei DM, et al., MATERIALS AND CORROSION-WERKSTOFFE UND KORROSION   Volume: 58   Issue: 11   Pages: 848-856 NOV 2007

2. Capuccini C, Torricelli P, Sima F, et al., ACTA BIOMATERIALIA   Volume: 4   Issue: 6   Pages: 1885-1893   Published: NOV 2008

3. Popa MV, Demetrescu I, Suh SH, et al., BIOELECTROCHEMISTRY   Volume: 71   Issue: 2   Pages: 126-134   Published: NOV 2007

4. Ficai A, Andronescu E, Ghitulica C, et al., MATERIALE PLASTICE   Volume: 46   Issue: 1   Pages: 11-15   Published: 2009

 5. Popa MV, Vasilescu E, Drob P, et al., JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE-MATERIALS IN MEDICINE   Volume: 19   Issue: 1   Pages: 1-9   Published: JAN 2008

6. Lungu A, Albu M, Trandafir V, MATERIALE PLASTICE   Volume: 44   Issue: 4   Pages: 273-277   Published: 2007

7. Macocinschi D, Filip D, Butnaru M, et al., JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE-MATERIALS IN MEDICINE   Volume: 20   Issue: 3   Pages: 775-783   Published: MAR 2009

8. Simon V, Albon C, Simon S, JOURNAL OF NON-CRYSTALLINE SOLIDS   Volume: 354   Issue: 15-16   Pages: 1751-1755   Published: MAR 15 2008

9. Gaidau C, Niculescu M, Stepan E, et al., REVISTA DE CHIMIE   Volume: 60   Issue: 5   Pages: 501-507   Published: MAY 2009

10. Buruiana EC, Kowalczuk M, Adamus G, et al., JOURNAL OF POLYMER SCIENCE PART A-POLYMER CHEMISTRY   Volume: 46   Issue: 12   Pages: 4103-4111 JUN 15 2008

Biocompatibility

1. Negroiu G, Piticescu RM, Chitanu GC, et al., Conference Information: 21st European Conference on Biomaterials, SEP 09-13, 2007 Brighton, ENGLAND, JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE-MATERIALS IN MEDICINE   Volume: 19   Issue: 4   Pages: 1537-1544   Published: APR 2008

2. Papaphilippou P, Loizou L, Popa NC, et al., BIOMACROMOLECULES   Volume: 10   Issue: 9   Pages: 2662-2671   Published: SEP 2009

3. Predoi D, Barsan M, Andronescu E, et al., JOURNAL OF OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS   Volume: 9   Issue: 11   Pages: 3609-3613 NOV 2007

4. Popa MV, Raducanu D, Vasilescu E, et al., MATERIALS AND CORROSION-WERKSTOFFE UND KORROSION   Volume: 59   Issue: 12   Pages: 919-928 DEC 2008

5. Gordin DM, Delvat E, Chelariu R, et al., ADVANCED ENGINEERING MATERIALS   Volume: 10   Issue: 8   Pages: 714-719   Published: AUG 2008

6. Mareci D, Chelariu R, Gordin DM, et al., ACTA BIOMATERIALIA   Volume: 5   Issue: 9   Pages: 3625-3639   Published: NOV 2009

7. Craciunescu O, Lungu M, Zarnescu O, et al., MATERIALE PLASTICE   Volume: 45   Issue: 2   Pages: 163-166   Published: JUN 2008

8. Man I, Pirvu C, Demetrescu I, REVISTA DE CHIMIE   Volume: 59   Issue: 6   Pages: 615-617   Published: JUN 2008

9. Lungu A, Albu M, Trandafir V, MATERIALE PLASTICE   Volume: 44   Issue: 4   Pages: 273-277   Published: 2007

10. Predoi D, Vatasescu-Balcan RA, Pasuk I, et al., JOURNAL OF OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS   Volume: 10   Issue: 8   Pages: 2151-2155 AUG 2008

AP 2.2: Materiale feroelectrice si multiferoice

Ferroelectric

1. Scarisoreanu N, Craciun F, Ion V, et al., Conference Information: Symposium on Laser Synthesis and Processing of Advanced Materials held at the E-MRS 2007 Spring Meeting, 2007 Strasbourg, FRANCE, APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 254   Issue: 4   Pages: 1292-1297   Published: DEC 15 2007

2. Pintilie L, Dragoi C, Chu YH, et al., APPLIED PHYSICS LETTERS   Volume: 94   Issue: 23 Article Number: 232902   Published: JUN 8 2009

3. Pintilie L, Boldyreva K, Alexe M, et al., JOURNAL OF APPLIED PHYSICS   Volume: 103   Issue: 2 Article Number: 024101   Published: JAN 15 2008

4. Cernea M, Andronescu E, Radu R, et al., JOURNAL OF ALLOYS AND COMPOUNDS   Volume: 490   Issue: 1-2   Pages: 690-694   Published: FEB 4 2010

5. Berbecaru C, Alexandru HV, Porosnicu C, et al., THIN SOLID FILMS   Volume: 516   Issue: 22   Pages: 8210-8214   Published: SEP 30 2008

6. Pintilie L, Vrejoiu I, Hesse D, et al., JOURNAL OF APPLIED PHYSICS   Volume: 104   Issue: 11 Article Number: 114101   Published: DEC 1 2008

7. Pintilie L, Boldyreva K, Alexe M, et al., NEW JOURNAL OF PHYSICS   Volume: 10 Article Number: 013003   Published: JAN 14 2008

8. Tufescu FM, Curecheriu L, Ianculescu A, et al., Conference Information: International Workshop on Exotic States in Materials with Strongly Correlated Electrons, SEP 07-10, 2007 Sinaia, ROMANIA, JOURNAL OF OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS   Volume: 10   Issue: 7   Pages: 1894-1897   Published: JUL 2008

9. Popa M, Preda S, Fruth V, et al., THIN SOLID FILMS   Volume: 517   Issue: 8   Pages: 2581-2585   Published: FEB 27 2009

10. Circu V, Manaila-Maximean D, Rosu C, et al., LIQUID CRYSTALS   Volume: 36   Issue: 2   Pages: 123-132   Published: 2009

Ferromagnetic

1. Madalan AM, Avarvari N, Fourmigue M, et al., INORGANIC CHEMISTRY   Volume: 47   Issue: 3   Pages: 940-950   Published: FEB 4 2008

2. Branzea DG, Sorace L, Maxim C, et al., INORGANIC CHEMISTRY   Volume: 47   Issue: 15   Pages: 6590-6592   Published: AUG 4 2008

3. Branzea DG, Guerri A, Fabelo O, et al., CRYSTAL GROWTH & DESIGN   Volume: 8   Issue: 3   Pages: 941-949   Published: MAR 2008

4. Xu Y, Mahmood M, Li ZR, et al., NANOTECHNOLOGY   Volume: 19   Issue: 43 Article Number: 435102   Published: OCT 29 2008

5. Madalan AM, Bernot K, Pointillart F, et al., EUROPEAN JOURNAL OF INORGANIC CHEMISTRY   Issue: 35   Pages: 5533-5540   Published: DEC 2007

6. Ebels U, Houssameddine D, Firastrau I, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 78   Issue: 2 Article Number: 024436   Published: JUL 2008

7. Chiriac H, Ovari TA, Corodeanu S, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 76   Issue: 21 Article Number: 214433   Published: DEC 2007

8. Tudor V, Marin G, Lloret F, et al., INORGANICA CHIMICA ACTA   Volume: 361   Issue: 12-13   Pages: 3446-3452   Published: SEP 1 2008

9. Novak RL, Sinnecker JP, Chiriac H, JOURNAL OF PHYSICS D-APPLIED PHYSICS   Volume: 41   Issue: 9 Article Number: 095005   Published: MAY 7 2008

10. Little RB, Biris AR, Lupu D, et al., JOURNAL OF MAGNETISM AND MAGNETIC MATERIALS   Volume: 320   Issue: 3-4   Pages: 540-547   Published: FEB 2008

AP 2.3: Materiale dielectrice

Oxides

 1. Obreja VVN, Conference Information: Symposium on Electron Transport in Low-Dimensional Carbon Structures/Science and Technology of Nanotubes and Nanowires, MAY 28-JUN 01, 2007 Strasbourg, FRANCE, PHYSICA E-LOW-DIMENSIONAL SYSTEMS & NANOSTRUCTURES   Volume: 40   Issue: 7   Pages: 2596-2605 MAY 2008

2. Bica I, Choi HJ, INTERNATIONAL JOURNAL OF MODERN PHYSICS B   Volume: 22   Issue: 29   Pages: 5041-5064   Published: NOV 20 2008

3. Popa MV, Demetrescu I, Suh SH, et al., BIOELECTROCHEMISTRY   Volume: 71   Issue: 2   Pages: 126-134   Published: NOV 2007

4. Wuttke S, Coman SM, Scholz G, et al., CHEMISTRY-A EUROPEAN JOURNAL   Volume: 14   Issue: 36   Pages: 11488-11499   Published: 2008

5. Cojocariu AM, Mutin PH, Dumitriu E, et al., CHEMICAL COMMUNICATIONS   Issue: 42   Pages: 5357-5359   Published: 2008

6. Marcu A, Yanagida T, Nagashima K, et al., APPLIED PHYSICS LETTERS   Volume: 92   Issue: 17 Article Number: 173119   Published: APR 28 2008

7. Ianos R, Lazau I, Pacurariu C, et al., MATERIALS RESEARCH BULLETIN   Volume: 43   Issue: 12   Pages: 3408-3415   Published: DEC 1 2008

8. Carja G, Kameshima Y, Okada K, MICROPOROUS AND MESOPOROUS MATERIALS   Volume: 115   Issue: 3   Pages: 541-547   Published: NOV 1 2008

9. Ferrando R, Rossi G, Nita F, et al., ACS NANO   Volume: 2   Issue: 9   Pages: 1849-1856   Published: SEP 2008

10. Girtan M, Rusu GG, Dabos-Seignon S, et al., APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 254   Issue: 13   Pages: 4179-4185   Published: APR 30 2008

Ceramics

1. Pascuta P, Pop L, Rada S, et al., Conference Information: 4rd International Conference on Advanced Vibrational Spectroscopy (ICAVS-4), JUN 10-15, 2007 Corfu, GREECE, VIBRATIONAL SPECTROSCOPY   Volume: 48   Issue: 2   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 281-284   Published: NOV 20 2008

2. Lupei V, Lupei A, Ikesue A, Conference Information: 6th Israeli-French Workshop on Advances in Optical and Laser Materials - Crystals, Amorphous Materials, Photonic Crystals and Nano-Particles, DEC 11-12, 2006 Jerusalem, ISRAEL, OPTICAL MATERIALS   Volume: 30   Issue: 11   Pages: 1781-1786   Published: JUL 2008

3. Rada S, Culea E, JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE   Volume: 929   Issue: 1-3   Pages: 141-148   Published: JUL 16 2009

4. Rada S, Culea E, Bosca M, et al., Conference Information: 4rd International Conference on Advanced Vibrational Spectroscopy (ICAVS-4), JUN 10-15, 2007 Corfu, GREECE, VIBRATIONAL SPECTROSCOPY   Volume: 48   Issue: 2   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 285-288   Published: NOV 20 2008

5. Rada S, Culea E, Culea M, Conference Information: 7th Pacific Rim Conference on Ceramic and Glass Technology, NOV 11-14, 2007 Shanghai, PEOPLES R CHINA, JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE   Volume: 43   Issue: 19   Pages: 6480-6485   Published: OCT 2008

6. Scarisoreanu N, Craciun F, Ion V, et al., Conference Information: Symposium on Laser Synthesis and Processing of Advanced Materials held at the E-MRS 2007 Spring Meeting, 2007 Strasbourg, FRANCE, APPLIED SURFACE SCIENCE   Volume: 254   Issue: 4   Pages: 1292-1297   Published: DEC 15 2007

7. Ianos R, Lazau I, Pacurariu C, et al., MATERIALS RESEARCH BULLETIN   Volume: 43   Issue: 12   Pages: 3408-3415   Published: DEC 1 2008

8. Ianos R, Lazau I, Pacurariu C, et al., Conference Information: Symposium on Chemistry and Processes for the Design of Metal Oxide Nanoparticles held at the 2007 EMRS Fall Meeting, SEP 17-21, 2007 Warsaw, POLAND, EUROPEAN JOURNAL OF INORGANIC CHEMISTRY   Issue: 6   Pages: 931-938   Published: FEB 2008

9. Veljovic D, Jokic B, Petrovic R, et al., CERAMICS INTERNATIONAL   Volume: 35   Issue: 4   Pages: 1407-1413   Published: MAY 2009

10. Curtu I, Motoc DL, MATERIALE PLASTICE   Volume: 45   Issue: 4   Pages: 366-371   Published: DEC 2008

AP 2.4: Cristale lichide, moleculare si polimeri

Liquid Crystals

1. van der Schoot P, Popa-Nita V, Kralj S, JOURNAL OF PHYSICAL CHEMISTRY B   Volume: 112   Issue: 15   Pages: 4512-4518   Published: APR 17 2008

2. Cruz C, Figueirinhas JL, Filip D, et al., PHYSICAL REVIEW E   Volume: 78   Issue: 5 Article Number: 051702   Part: Part 1   Published: NOV 2008

3. Rotaru A, Constantinescu C, Rotaru P, et al., Conference Information: 8th Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis, SEP 25-29, 2007 Palermo, ITALY, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY   Volume: 92   Issue: 1   Pages: 279-284   Published: APR 2008

4. Frunza L, Frunza S, Kosslick H, et al., PHYSICAL REVIEW E   Volume: 78   Issue: 5 Article Number: 051701   Part: Part 1   Published: NOV 2008

5. Rotaru A, Kropidlowska A, Moanta A, et al., Conference Information: 8th Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis, SEP 25-29, 2007 Palermo, ITALY, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY   Volume: 92   Issue: 1   Pages: 233-238   Published: APR 2008

6. Stelian C, Yeckel A, Derby JJ, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 311   Issue: 8   Pages: 2572-2579   Published: APR 1 2009

7. Marin L, Destri S, Porzio W, et al., LIQUID CRYSTALS   Volume: 36   Issue: 1   Pages: 21-32   Published: 2009

8. Tenchiu AC, Ilis M, Dumitrascu F, et al., POLYHEDRON   Volume: 27   Issue: 18   Pages: 3537-3544   Published: DEC 12 2008

9. Braescu L, JOURNAL OF COLLOID AND INTERFACE SCIENCE   Volume: 319   Issue: 1   Pages: 309-315   Published: MAR 1 2008

10. Circu V, Horton PN, Hursthouse MB, et al., LIQUID CRYSTALS   Volume: 34   Issue: 12   Pages: 1463-1472   Published: 2007

Molecular Crystals

1. Cruz C, Figueirinhas JL, Filip D, et al., PHYSICAL REVIEW E   Volume: 78   Issue: 5 Article Number: 051702   Part: Part 1   Published: NOV 2008

2. Dumitru F, Legrand YM, Van der Lee A, et al., CHEMICAL COMMUNICATIONS   Issue: 19   Pages: 2667-2669   Published: 2009

3. Frunza L, Frunza S, Kosslick H, et al., PHYSICAL REVIEW E   Volume: 78   Issue: 5 Article Number: 051701   Part: Part 1   Published: NOV 2008

4. Tenchiu AC, Ilis M, Dumitrascu F, et al., POLYHEDRON   Volume: 27   Issue: 18   Pages: 3537-3544   Published: DEC 12 2008

5. Circu V, Horton PN, Hursthouse MB, et al., LIQUID CRYSTALS   Volume: 34   Issue: 12   Pages: 1463-1472   Published: 2007

6. Stamatoiu O, Bubnov A, Tarcomnicu I, et al., JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE   Volume: 886   Issue: 1-3   Pages: 187-196   Published: AUG 27 2008

7. Circu V, Manaila-Maximean D, Rosu C, et al., LIQUID CRYSTALS   Volume: 36   Issue: 2   Pages: 123-132   Published: 2009

8. Cheung DL, Anton L, Allen MP, et al., Conference Information: Conference on Computational Physics, SEP 05-08, 2007 Brussels, BELGIUM, COMPUTER PHYSICS COMMUNICATIONS   Volume: 179   Issue: 1-3   Pages: 61-65   Published: JUL 2008

9. Rotar A, Varga RA, Jurkschat K, et al., JOURNAL OF ORGANOMETALLIC CHEMISTRY   Volume: 694   Issue: 9-10   Pages: 1385-1392   Published: APR 15 2009

10. Stanculescu A, Mihut L, Stanculescu F, et al., Conference Information: 15th International Conference on Crystal Growth, AUG 12-17, 2007 Salt Lake City, UT, JOURNAL OF CRYSTAL GROWTH   Volume: 310   Issue: 7-9   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 1765-1771   Published: APR 2008

Polymers

1. Obreja VVN, Conference Information: Symposium on Electron Transport in Low-Dimensional Carbon Structures/Science and Technology of Nanotubes and Nanowires, MAY 28-JUN 01, 2007 Strasbourg, FRANCE, PHYSICA E-LOW-DIMENSIONAL SYSTEMS & NANOSTRUCTURES   Volume: 40   Issue: 7   Pages: 2596-2605 : MAY 2008

2. Andruh M, Costes JP, Diaz C, et al., INORGANIC CHEMISTRY   Volume: 48   Issue: 8   Pages: 3342-3359   Published: APR 20 2009

3. Li ZR, Kandel HR, Dervishi E, et al., LANGMUIR   Volume: 24   Issue: 6   Pages: 2655-2662   Published: MAR 18 2008

4. Bica I, Choi HJ, INTERNATIONAL JOURNAL OF MODERN PHYSICS B   Volume: 22   Issue: 29   Pages: 5041-5064   Published: NOV 20 2008

5. van der Schoot P, Popa-Nita V, Kralj S, JOURNAL OF PHYSICAL CHEMISTRY B   Volume: 112   Issue: 15   Pages: 4512-4518   Published: APR 17 2008

6. Dinu MV, Dragan ES, REACTIVE & FUNCTIONAL POLYMERS   Volume: 68   Issue: 9   Pages: 1346-1354   Published: SEP 2008

7. Fundueanu G, Constantin M, Ascenzi P, BIOMATERIALS   Volume: 29   Issue: 18   Pages: 2767-2775   Published: JUN 2008

8. Li ZR, Kunets VP, Saini V, et al., ACS NANO   Volume: 3   Issue: 6   Pages: 1407-1414   Published: JUN 2009

9. Cruz C, Figueirinhas JL, Filip D, et al., PHYSICAL REVIEW E   Volume: 78   Issue: 5 Article Number: 051702   Part: Part 1   Published: NOV 2008

10. Ene CD, Tuna F, Fabelo O, et al., POLYHEDRON   Volume: 27   Issue: 2   Pages: 574-582   Published: FEB 6 2008

AP 2.5: Nanocomposite, multistraturi, super-retele

Nanocomposites

1. Bobu M, Yediler A, Siminiceanu I, et al., APPLIED CATALYSIS B-ENVIRONMENTAL   Volume: 83   Issue: 1-2   Pages: 15-23   Published: SEP 1 2008

2. Ciubotariu AC, Benea L, Lakatos-Varsanyi M, et al., ELECTROCHIMICA ACTA   Volume: 53   Issue: 13   Pages: 4557-4563   Published: MAY 20 2008

3. Negroiu G, Piticescu RM, Chitanu GC, et al., Conference Information: 21st European Conference on Biomaterials, SEP 09-13, 2007 Brighton, ENGLAND, JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE-MATERIALS IN MEDICINE   Volume: 19   Issue: 4   Pages: 1537-1544   Published: APR 2008

4. Iurascu B, Siminiceanu I, Vione D, et al., WATER RESEARCH   Volume: 43   Issue: 5   Pages: 1313-1322   Published: MAR 2009

5. Arvinte A, Sesay AM, Virtanen V, et al., ELECTROANALYSIS   Volume: 20   Issue: 21   Pages: 2355-2362   Published: NOV 2008

6. Saini V, Li ZR, Bourdo S, et al., JOURNAL OF PHYSICAL CHEMISTRY C   Volume: 113   Issue: 19   Pages: 8023-8029   Published: MAY 14 2009

7. Sulca NM, Lungu A, Popescu R, et al., MATERIALE PLASTICE   Volume: 46   Issue: 1   Pages: 1-10   Published: 2009

8. Petrea CM, Garea SA, Iovu H, MATERIALE PLASTICE   Volume: 45   Issue: 1   Pages: 34-37   Published: MAR 2008

9. Vladescu A, Kiss A, Popescu A, et al., Conference Information: International Workshop on Nanostructured Materials (ANAOMAT 2006), JUN 21-23, 2006 Antalya, TURKEY, JOURNAL OF NANOSCIENCE AND NANOTECHNOLOGY   Volume: 8   Issue: 2   Pages: 717-721   Published: FEB 2008

10. Garea SA, Iovu H, Nicolescu A, et al., POLYMER TESTING   Volume: 28   Issue: 3   Pages: 338-347   Published: MAY 2009

Multilayers

1. Simon F, Dragan ES, Bucatariu F, REACTIVE & FUNCTIONAL POLYMERS   Volume: 68   Issue: 7   Pages: 1178-1184   Published: JUL 2008

2. Pintilie L, Boldyreva K, Alexe M, et al., NEW JOURNAL OF PHYSICS   Volume: 10 Article Number: 013003   Published: JAN 14 2008

3. Vladescu A, Kiss A, Popescu A, et al., Conference Information: International Workshop on Nanostructured Materials (ANAOMAT 2006), JUN 21-23, 2006 Antalya, TURKEY, JOURNAL OF NANOSCIENCE AND NANOTECHNOLOGY   Volume: 8   Issue: 2   Pages: 717-721   Published: FEB 2008

4. Ficai A, Andronescu E, Voicu G, et al., MATERIALS SCIENCE & ENGINEERING C-MATERIALS FOR BIOLOGICAL APPLICATIONS   Volume: 29   Issue: 7   Pages: 2217-2220   Published: AUG 31 2009

5. Kechik MMA, Mikheenko P, Sarkar A, et al., Conference Information: International Conference on Superconductivity and Magnetism, AUG 25-29, 2008 Side, TURKEY, SUPERCONDUCTOR SCIENCE & TECHNOLOGY   Volume: 22   Issue: 3 Article Number: 034020   Published: MAR 2009

6. Kuncser V, Valeanu M, Schinteie G, et al., Conference Information: 8th Latin American Workshop on Magnetism, Magnetic Materials and Their Applications, AUG 12-16, 2007 Rio de Janeiro, BRAZIL, JOURNAL OF MAGNETISM AND MAGNETIC MATERIALS   Volume: 320   Issue: 14   Pages: E226-E230   Published: JUL 2008

7. Dragan ES, Bucatariu F, MACROMOLECULAR RAPID COMMUNICATIONS   Volume: 31   Issue: 3   Pages: 317-322   Published: FEB 2 2010

8. Dragan ES, Bucatariu F, Hitruc G, BIOMACROMOLECULES   Volume: 11   Issue: 3   Pages: 787-796   Published: MAR 2010

9. Volmer M, Neamtu J, Conference Information: 6th International Symposium on Hysteresis and Modeling Micromagnetics, JUN 04-06, 2007 Naples, ITALY, PHYSICA B-CONDENSED MATTER   Volume: 403   Issue: 2-3   Pages: 350-353   Published: FEB 1 2008

10. Sarkar A, Mikheenko P, Dang VS, et al., Conference Information: 21st International Symposium on Superconductivity, OCT 27-29, 2008 Tsukuba, JAPAN, PHYSICA C-SUPERCONDUCTIVITY AND ITS APPLICATIONS   Volume: 469   Issue: 15-20   Pages: 1550-1553   Published: AUG-OCT 2009

AP 2.6: Materiale semiconductoare

1. Aad G, Abat E, Abdallah J, et al., JOURNAL OF INSTRUMENTATION   Volume: 3 Article Number: S08003   Published: AUG 2008

2. Chatrchyan S, Hmayakyan G, Khachatryan V, et al., JOURNAL OF INSTRUMENTATION   Volume: 3 Article Number: S08004   Published: AUG 2008

3. Dragoman M, Dragoman D, PROGRESS IN QUANTUM ELECTRONICS   Volume: 32   Issue: 1   Pages: 1-41   Published: 2008

4. Mardare D, Iftimie N, Luca D, Conference Information: 4th Functional and Nanostructured Materials Conference, SEP 01-06, 2007 Gdansk, POLAND, JOURNAL OF NON-CRYSTALLINE SOLIDS   Volume: 354   Issue: 35-39   Pages: 4396-4400   Published: OCT 1 2008

5. Valentini F, Biagiotti V, Lete C, et al., SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL   Volume: 128   Issue: 1   Pages: 326-333   Published: DEC 12 2007

6. Pokhrel S, Simion CE, Teodorescu VS, et al., ADVANCED FUNCTIONAL MATERIALS   Volume: 19   Issue: 11   Pages: 1767-1774   Published: JUN 9 2009

7. Puscasu G, Codres B, Stancu A, et al., INTERNATIONAL JOURNAL OF NEURAL SYSTEMS   Volume: 19   Issue: 2   Pages: 115-125   Published: APR 2009

8. Khandelwal R, Singh AP, Kapoor A, et al., OPTICS AND LASER TECHNOLOGY   Volume: 41   Issue: 1   Pages: 89-93   Published: FEB 2009

9. Lefrant S, Baibarac M, Baltog I, JOURNAL OF MATERIALS CHEMISTRY   Volume: 19   Issue: 32   Pages: 5690-5704   Published: 2009

10. Lupu S, Lete C, Marin M, et al., Conference Information: 6th Spring Meeting of the International Society-of-Electrochemistry, MAR 16-19, 2008 Foz do Lguacu, BRAZIL, ELECTROCHIMICA ACTA   Volume: 54   Issue: 7   Pages: 1932-1938   Published: FEB 28 2009

11. D. Biro, P. B. Barna, L. Szekely, O. Geszti, T. Hattori and A. Devenyi, Nuclear Instruments & Methods in Physics Research Section a-Accelerators Spectrometers Detectors and Associated Equipment 590 (1-3), 99-106 (2008).

12. M. Braic, V. Braic, M. Balaceanu, C. N. Zoita, A. Vladescu and E. Grigore, Surface & Coatings Technology 204 (12-13), 2010-2014 (2010).

13. E. Budianu, R. Muller, M. Purica, L. Eftime, R. Skarvelakis and G. Kiriakidis, Thin Solid Films 518 (4), 1057-1059 (2009).

14. E. Budianu, M. Purica, F. Iacomi, C. Baban, P. Prepelita and E. Manea, Thin Solid Films 516 (7), 1629-1633 (2008).

15. M. Cernea, L. Trupina, C. Plapcianu, R. Trusca and C. Galassi, Optoelectronics and Advanced Materials-Rapid Communications 3 (9), 947-950 (2009).

16. J. M. Chappe, A. C. Fernandes, L. Cunha, C. Moura, F. Vaz, N. Martin, D. Munteanu and B. Borcea, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 10 (4), 900-903 (2008).

17. L. Cunha, C. Moura, F. Vaz, J. M. Chappe, C. Olteanu, D. Munteanu and A. Munteanu, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 11 (7), 976-980 (2009).

18. N. Ekem, S. Korkmaz, S. Pat, M. Z. Balbag, N. E. Cetin, M. Ozmumcu, R. Vladoiu and G. Musa, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 10 (12), 3279-3282 (2008).

19. M. Flori, B. Gruzza, L. Bideux, G. Monier and C. Robert-Goumet, Applied Surface Science 254 (15), 4738-4743 (2008).

20. R. Gavrila, A. Dinescu and D. Mardare, Romanian Journal of Information Science and Technology 10 (3), 291-300 (2007).

21. F. I. Ilie and C. M. Tita, Proceedings of the Romanian Academy Series a-Mathematics Physics Technical Sciences Information Science 8 (3), 207-211 (2007).

22. T. V. Kononenko, I. A. Nagovitsyn, G. K. Chudinova and I. N. Mihailescu, Applied Surface Science 256 (9), 2803-2808 (2010).

23. G. Lazar, B. Bouchet-Fabre, K. Zellama, M. Clin, D. Ballutaud and C. Godet, Journal of Applied Physics 104 (7) (2008).

24. L. Leontie, M. Caraman, I. Evtodiev, E. Cuculescu and A. Mija, Physica Status Solidi a-Applications and Materials Science 205 (8), 2052-2056 (2008).

25. E. Manea, L. Staicu, A. Popescu, A. C. Obreja, A. Dinescu, V. Schiopu, M. Purica and Ieee, in Cas: 2009 International Semiconductor Conference, Vols 1 and 2, Proceedings (2009), pp. 163-166.

26. D. Marconi, I. Matei, S. Manolache, C. Lung and A. V. Pop, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 10 (4), 926-928 (2008).

27. D. Mardare, A. Manole, A. Yildiz and D. Luca, Chemical Engineering Communications 198 (4), 530-540 (2011).

28. I. Matei, H. Raffy and A. V. Pop, Thin Solid Films 519 (2), 591-594 (2010).

29. A. Muller, G. Konstantinidis, M. Dragoman, D. Neculoiu, A. Dinescu, M. Androulidaki, M. Kayambaki, A. Stavrinidis, D. Vasilache, C. Buiculescu, I. Petrini, A. Kostopous and D. Dascalu, Microelectronics Journal 40 (2), 319-321 (2009).

30. A. Muller, G. Konstantinidis, M. Dragoman, D. Neculoiu, A. Kostopoulos, M. Androulidaki, M. Kayambaki and D. Vasilache, Applied Optics 47 (10), 1453-1456 (2008).

31. J. Neamtu, M. Volmer and R. V. Medianu, Magnetotransport Properties and Tunnel Effect of Thin Film Nano-Structures. (2008).

32. C. C. Negrila, C. Cotirlan, F. Ungureanu, C. Logofatu and R. Lazarescu, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 10 (6), 1379-1383 (2008).

33. M. Nicolescu, M. Anastasescu, S. Preda, J. M. Calderon-Moreno, P. Osiceanu, M. Gartner, V. S. Teodorescu, A. V. Maraloiu, V. Kampylafka, E. Aperathitis and M. Modreanu, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 12 (5), 1045-1051 (2010).

34. C. Olteanu, A. Munteanu, D. Munteanu, B. Borcea, F. Vaz and L. Cunha, Metalurgia International 14, 129-132 (2009).

35. C. Olteanu, D. Munteanu, C. Ionescu, A. Munteanu, J. M. Chappe, L. Cunha and F. Vaz, International Journal of Materials & Product Technology 39 (1-2), 186-194 (2010).

36. A. V. Pop, in Proceedings of the Physics Conference Tim-08, edited by M. Bunoiu and I. Malaescu (2009), Vol. 1131, pp. 106-111.

37. A. V. Pop, C. Lung, D. Radulescu and V. Pop, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 10 (7), 1869-1871 (2008).

38. A. V. Pop, S. Manolache, R. Coldea and M. Pop, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 10 (4), 919-921 (2008).

39. P. Prepelita, R. Medianu, F. Garoi, A. Moldovan and A. M. Vlaicu, in Romopto 2009: Ninth Conference on Optics: Micro- to Nanophotonics Ii, edited by V. I. Vlad (2010), Vol. 7469.

40. P. Prepelita, R. Medianu, B. Sbarcea, F. Garoi and M. Filipescu, Applied Surface Science 256 (6), 1807-1811 (2010).

41. M. D. Stamate, I. Lazar and G. Lazar, Journal of Non-Crystalline Solids 354 (1), 61-64 (2008).

42. M. Stamate, G. Lazar and I. Lazar, Journal of Materials Science-Materials in Electronics 20 (2), 117-122 (2009).

43. G. E. Stan, C. O. Morosanu, D. A. Marcov, I. Pasuk, F. Miculescu and G. Reumont, Applied Surface Science 255 (22), 9132-9138 (2009).

44. G. E. Stan, I. Pasuk, A. C. Galca and A. Dinescu, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures 5 (4), 1041-1054 (2010).

45. I. Stavarache, A. M. Lepadatu, N. G. Gheorghe, R. M. Costescu, G. E. Stan, D. Marcov, A. Slav, G. Iordache, T. F. Stoica, V. Iancu, V. S. Teodorescu, C. M. Teodorescu and M. L. Ciurea, Journal of Nanoparticle Research 13 (1), 221-232 (2011).

46. M. Suchea, S. Christoulakis, I. V. Tudose, D. Vernardou, M. I. Lygeraki, S. H. Anastasiadis, T. Kitsopoulos and G. Kiriakidis, Materials Science and Engineering B-Solid State Materials for Advanced Technology 144 (1-3), 54-59 (2007).

47. G. Telipan, L. Paslaru-Danescu and C. Racles, Metalurgia International, 22-28 (2008).

48. M. Ulmeanu, M. Filipescu and R. V. Medianu, in Physica Status Solidi C - Current Topics in Solid State Physics, Vol 5, No 12 2008, edited by M. Stutzmann (2008), Vol. 5, pp. 3584-3587.

49. R. Vladoiu, V. Ciupina, A. Mandes, V. Dinca, M. Contulov, G. Prodan and G. Musa, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials 10 (3), 723-726 (2008).

50. O. Volobujeva, M. Altosaar, J. Raudoja, E. Mellikov, M. Grossberg, L. Kaupmees and P. Barvinschi, Solar Energy Materials and Solar Cells 93 (1), 11-14 (2009).

51. A. Yildiz, S. B. Lisesivdin, M. Kasap and D. Mardare, Optoelectronics and Advanced Materials-Rapid Communications 1 (10), 531-533 (2007).

52. A. Yildiz, S. B. Lisesivdin, M. Kasap and D. Mardare, Physica B-Condensed Matter 404 (8-11), 1423-1426 (2009).

53. A. Yildiz, N. Serin, M. Kasap, T. Serin and D. Mardare, Journal of Alloys and Compounds 493 (1-2), 227-232 (2010).

AP 2.7: Solide in stare amorfa: fenomene si aplicatii

1. M. Popescu, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 7(4), 2189 – 2210 (2005).

2. M. Popescu, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 6(4), 1147-1152 (2004).

3. M. Popescu, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 5(5), 1059-1068 (2003).

4. M. Popescu, Journal of Non-Crystalline Solids, vol. 352(9-20), 887-891 (2006).

5. M. Popescu, F. Sava, A. Anghel, A. Lorinczi, I. Kaban, W. Hoyer, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 7(4), 1743-1748 (2005).

6. M. Popescu, H. Bradaczek, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 3(2), 249-254 (2001).

7. M. Popescu, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 3(2), 279-286 (2001).

8. Stoica, TF; Stoica, TA; Zaharescu, M, Popescu M, Sava F, Popescu-Pogrion N, Frunza L, Conference Information: Romanian Conference on Advanced Materials (ROCAM 2000), Date: OCT 23-25, 2000 BUCHAREST ROMANIA, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol 2(5), 684-688 2000.

9. Popescu, M; Sava, F; Lorinczi, A, Mihailescu IN, Socol G, Axente E, Kaban I, Hoyer W, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 6(1), 163-167 (2004).

10. Popescu, M; Leonovici, M., Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, Vol. 8(5), 1831-1837 (2006).

11. Popescu, M; Sava, F; Lorinczi, A, Savastru D, Miclos S, Savastru R, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 7(2), 1103-1106 (2005).

12. Shpotyuk, O; Kovalskiy, A; Kavetskyy, T, Golovchak R, Popescu M., Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 5(5), 1181-1185, (2003)

13. Popescu, M; Iovu, M; Hoyer, W, Shpotyuk O, Sava F, Lorinczi A, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 3(2), 303-306 (2001).

14. Popescu, M; Hoyer, W, Journal of Optoelectronics and Advanced Materials, vol. 4(4), 867-873 (2002)

15. M. Popescu, A. Velea, F. Sava, A. Lorinczi, A. Tomescu, C. Simion, E. Matei, G. Socol, I. N. Mihailescu, A. Andonie, I. Stamatin, PHYSICA STATUS SOLIDI A-APPLICATIONS AND MATERIALS SCIENCE, 207(3) , p. 516-520, 2010

16. I.Bibicu, A. Lorinczi, A. Velea, F. Sava, M. Popescu, OPTOELECTRONICS AND ADVANCED MATERIALS-RAPID COMMUNICATIONS, 4(10), p. 1568-1571, 2010

17. M. Popescu, A. Velea, C. Mihai, S. Tivadar, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 5(3), p. 629-633, 2010

18. M. Popescu, A. Velea, A. Lorinczi, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 5(4), p. 1035-1040, 2010

19. M. Popescu, A. Velea, A. Lorinczi, M. Zamfirescu, F. Jipa, S. Miclos, A. Popescu, M. Ciobanu, D. Savastru, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 5(4), p. 1101-1105, 2010

20. Lorinczi, A. Velea, E. Matei, I.-D. Simandan, M. Popescu, Chalcogenide Letters, 7(11), p. 609-612, 2010

21. S. Georgescu, A. M. Voiculescu, S. Salamu, H. Niciu, D. Niciu, M. Popescu, A. Lorinczi, A. Velea, D. Simandan, Chalcogenide Letters, 7(11), p. 621-624 , 2010

22. H. Niciu, M. Popescu, A. Velea, A. Lorinczi, A. Manea, D. Niciu, M. Lazarescu, Chalcogenide Letters, 7(11), p. 625-629 , 2010

Tema 3 (AP 3): Materiale magnetice: proprietăţi şi aplicaţii în biologie, medicină, IT, comunicaţii, electronică, energie, mediu şi industria auto

Numele principalelor instituţii cu contribuţii/activităţi în această tematică: Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Tehnică – IFT Iaşi; Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor - INCDFM Bucureşti; Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi; Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi; Universitatea Babeş – Bolyai Cluj Napoca; Universitatea de Vest din Timişoara; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Universitatea Politehnică din Timişoara; Universitatea Transilvania din Braşov; Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti; Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologii – IMT Bucureşti; Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca; Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi; Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

|Cuvinte cheie căutate |Nr. total |h-index |Nr. articole RO |Procent articole |h-index RO |Procent h-index |

|pe WoS |articole | | |(%) | |(%) |

|enzyme |3.042 |88 |61 |2.00 |17 |19.31 |

|biosensors | | | | | | |

|organic electronics |226 |30 |1 |0.4 |- |- |

|based sensors | | | | | | |

|carbon nano- |2.022 |88 |11 |0.54 |3 |3.40 |

|biosensors | | | | | | |

|biopolymers |4.849 |94 |33 |0.68 |6 |6.38 |

|nanoparticles therapy |4.817 |106 |31 |0.64 |5 |4.71 |

|polymeric drug delivery|8.865 |137 |65 |0.73 |9 |6.56 |

|organic inorganic drug |260 |33 |7 |2.69 |3 |9.09 |

|delivery | | | | | | |

Articole relevante cu participare romaneasca (2000-2011):

AP 7.1: Dispozitive de detectie

1. Andreescu S, Barthelmebs L, Marty JL, ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 464   Issue: 2   Pages: 171-180   Published: AUG 6 2002

2. Andreescu S, Noguer T, Magearu V, et al., TALANTA   Volume: 57   Issue: 1   Pages: 169-176   Published: APR 22 2002

3. Tudorache M, Bala C, ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY   Volume: 388   Issue: 3   Pages: 565-578   Published: JUN 2007

4. Ciucu AA, Negulescu C, Baldwin RP, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS   Volume: 18   Issue: 2-3   Pages: 303-310   Published: MAR 2003

5. Bucur B, Fournier D, Danet A, et al. ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 562   Issue: 1  Pages: 115-121 Published: MAR 9 2006

6. Avramescu A, Andreescu S, Noguer T, et al., ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY   Volume: 374   Issue: 1   Pages: 25-32   Published: SEP 2002

7. Vasilescu A, Andreescu S, Bala C, et al., 7th World Congress on Biosensors, MAY 15-17, 2002 KYOTO, JAPAN, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS   Volume: 18   Issue: 5-6   Pages: 781-790   Published: MAY 2003

8. Pauliukaite R, Florescu M, Brett CMA, JOURNAL OF SOLID STATE ELECTROCHEMISTRY   Volume: 9   Issue: 5   Pages: 354-362   Published: MAY 2005

9. Bucur B, Danet AF, Marty JL, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS   Volume: 20   Issue: 2   Pages: 217-225   Published: SEP 15 2004

10. Andreescu S, Avramescu A, Bala C, et al., ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY   Volume: 374   Issue: 1   Pages: 39-45   Published: SEP 2002

11. Andreescu S, Magearu V, Lougarre A, et al., ANALYTICAL LETTERS   Volume: 34   Issue: 4   Pages: 529-540   Published: 2001

12. Curulli A, Dragulescu S, Cremisini C, et al., ELECTROANALYSIS   Volume: 13   Issue: 3   Pages: 236-242   Published: MAR 2001

13. Pirvutoiu S, Surugiu I, Dey ES, et al., ANALYST   Volume: 126   Issue: 9   Pages: 1612-1616   Published: SEP 2001

14. Stanca SE, Popescu IC, Oniciu L, TALANTA   Volume: 61   Issue: 4   Pages: 501-507   Published: NOV 12 2003

15. Rotariu L, Bala C, Magearu V, Conference Information: 3rd Symposium on In Vino Analytica Scientia, JUL 10-12, 2003 Aveiro, PORTUGAL, ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 513   Issue: 1   Pages: 119-123   Published: JUN 18 2004

16. Yu DH, Blankert B, Bodoki E, et al., SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL   Volume: 113   Issue: 2   Pages: 749-754   Published: FEB 27 2006

17. Arvinte A, Valentini F, Radoi A, et al., ELECTROANALYSIS   Volume: 19   Issue: 14   Pages: 1455-1459   Published: JUL 2007

18. Dondoi MP, Bucur B, Danet AF, et al., ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 578   Issue: 2   Pages: 162-169   Published: SEP 25 2006

19. Ciucanu I, Swallow KC, Caprita R, ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 519   Issue: 1   Pages: 93-101   Published: AUG 9 2004

20. Stanca SE, Popescu IC, JOURNAL OF MOLECULAR CATALYSIS B-ENZYMATIC   Volume: 27   Issue: 4-6   Pages: 221-225   Published: MAR 1 2004

21. Turdean GL, Popescu IC, Oniciu L, et al., JOURNAL OF ENZYME INHIBITION AND MEDICINAL CHEMISTRY   Volume: 17   Issue: 2   Pages: 107-115   Published: APR 2002

22. Gligor D, Muresan LM, Dumitru A, et al., JOURNAL OF APPLIED ELECTROCHEMISTRY   Volume: 37   Issue: 2   Pages: 261-267   Published: FEB 2007

23. Lupu S, Lete C, Marin M, et al., Conference Information: 6th Spring Meeting of the International Society-of-Electrochemistry, MAR 16-19, 2008 Foz do Lguacu, BRAZIL, ELECTROCHIMICA ACTA   Volume: 54   Issue: 7   Pages: 1932-1938   Published: FEB 28 2009

24. Cristea C, Mousty C, Cosnier S, et al., ELECTROCHIMICA ACTA   Volume: 50   Issue: 18   Pages: 3713-3718   Published: JUN 10 2005

AP 7.2: Dispozitive de diagnostic medical

1. Ricci F, Amine A, Tuta CS, et al., ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 485   Issue: 1   Pages: 111-120   Published: MAY 26 2003

2. Florescu M, Brett CMA, Conference Information: Conference on Evaluation and Validation of Novel Biosensors in Real Environment and Food Samples, NOV 02-04, 2003 Mao, SPAINm, TALANTA   Volume: 65   Issue: 2   Pages: 306-312   Published: JAN 30 2005

3. Sadik OA, Xu H, Gheorghiu E, et al., ANALYTICAL CHEMISTRY   Volume: 74   Issue: 13   Pages: 3142-3150   Published: JUL 1 2002

4. Tache F, David V, Farca A, et al., MICROCHEMICAL JOURNAL   Volume: 68   Issue: 1   Pages: 13-19   Published: JAN 2001

5. Yu DH, Blankert B, Bodoki E, et al., SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL   Volume: 113   Issue: 2   Pages: 749-754   Published: FEB 27 2006

6. JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A   Volume: 96A   Issue: 2   Pages: 384-394   Published: 2011

7. Rotariu L, Bala C, Magearu V, Conference Information: 2nd In Vino Analytica Scientia Symposium, JUN 14-16, 2001 BORDEAUX, FRANCE, ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 458   Issue: 1   Pages: 215-222   Published: APR 29 2002

8. Narvaez A, Suarez G, Popescu IC, et al., BIOSENSORS & BIOELECTRONICS   Volume: 15   Issue: 1-2   Pages: 43-52   Published: MAR 2000

9. Gyorgy E, Axente E, Mihailescu IN, et al. JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE-MATERIALS IN MEDICINE   Volume: 19   Issue: 3   Pages: 1335-1339   Published: 2008

10. Rotariu L, Bala C, Magearu V, Conference Information: 2nd In Vino Analytica Scientia Symposium, JUN 14-16, 2001 BORDEAUX, FRANCE, ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 458   Issue: 1   Pages: 215-222   Published: APR 29 2002

11. Crespilho FN, Ghica ME, Florescu M, et al., ELECTROCHEMISTRY COMMUNICATIONS   Volume: 8   Issue: 10   Pages: 1665-1670   Published: OCT 2006

12. Avramescu A, Noguer T, Magearu V, et al., ANALYTICA CHIMICA ACTA   Volume: 433   Issue: 1   Pages: 81-88   Published: APR 4 2001

13. Gyorgy E, Sima F, Mihailescu IN, et al., JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH Volume: 89A   Issue: 1   Pages: 186-191 Published: 2009

AP 7.3: Aplicatii terapeutice

1. Iacob G, Rotariu O, Strachan NJC, et al., BIORHEOLOGY   Volume: 41   Issue: 5   Pages: 599-612   Published: 2004

2. Narayan RJ, Jin CM, Doraiswamy A, et al., ADVANCED ENGINEERING MATERIALS   Volume: 7   Issue: 12   Pages: 1083-1098   Published: DEC 2005

3. Mocanu G, Mihai D, Picton L, et al., JOURNAL OF CONTROLLED RELEASE   Volume: 83   Issue: 1   Pages: 41-51   Published: SEP 18 2002

4. Melnig V, Apostu MO, Tura V, et al., JOURNAL OF MEMBRANE SCIENCE   Volume: 267   Issue: 1-2   Pages: 58-67   Published: DEC 15 2005

5. Simion M, Kleps I, Neghina T, et al., Conference Information: 12th International Symposium on Metastable and Nano-Materials (ISMANAM-2005), JUL 03-07, 2005 Paris, FRANCE, JOURNAL OF ALLOYS AND COMPOUNDS   Volume: 434   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 830-832   Published: MAY 31 2007

6. Xu Y, Mahmood M, Li ZR, et al., NANOTECHNOLOGY   Volume: 19   Issue: 43 Article Number: 435102   Published: OCT 29 2008

7. Sharma HS, Ali SF, Tian ZR, et al., Conference Information: 1st International Symposium on Nanoneuroscience - Nanoeuroprotection and Nanoeurotoxicity, AUG 20-26, 2007 Killithea, GREECE, JOURNAL OF NANOSCIENCE AND NANOTECHNOLOGY   Volume: 9   Issue: 8   Pages: 5073-5090   Published: AUG 2009

8. Sima LE, Filimon A, Piticescu RM, et al. JOURNAL OF MATERIALS SCIENCE-MATERIALS IN MEDICINE   Volume: 20   Issue: 11   Pages: 2305-2316   Published: 2009

9. Floroian L, Sima F, Florescu M, et al. JOURNAL OF ELECTROANALYTICAL CHEMISTRY   Volume: 648   Issue: 2   Pages: 111-118   Published: 2010

10. Stan GE, Popescu AC, Mihailescu IN, et al. THIN SOLID FILMS   Volume: 518   Issue: 21   Pages: 5955-5964   Published: 2010

AP 7.4: Administrare controlata de medicamente

1. Voinea M, Simionescu M, JOURNAL OF CELLULAR AND MOLECULAR MEDICINE   Volume: 6   Issue: 4   Pages: 465-474   Published: OCT-DEC 2002

2. Zhang W, Tichy SE, Perez LM, et al., JOURNAL OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY   Volume: 125   Issue: 17   Pages: 5086-5094   Published: APR 30 2003

3. Francis MF, Cristea M, Winnik FM, Conference Information: 39th IUPAC Congress/86th Conference of the Canadian-Society-for-Chemistry, AUG 10-15, 2003 Ottawa, CANADA, PURE AND APPLIED CHEMISTRY   Volume: 76   Issue: 7-8   Pages: 1321-1335   Published: JUL-AUG 2004

4. Fundueanu G, Constantin M, Dalpiaz A, et al., BIOMATERIALS   Volume: 25   Issue: 1   Pages: 159-170   Published: JAN 2004

5. Francis MF, Cristea M, Yang YL, et al., PHARMACEUTICAL RESEARCH   Volume: 22   Issue: 2   Pages: 209-219   Published: FEB 2005

6. Fundueanu G, Constantin M, Ascenzi P, BIOMATERIALS   Volume: 29   Issue: 18   Pages: 2767-2775   Published: JUN 2008

7. Carja G, Chiriac H, Lupu N, Conference Information: 6th International Conference on the Scientific and Clinical Applications of Magnetic Carriers, MAY 17-30, 2006 IMC Univ Appl Sci, Krems, AUSTRIA, JOURNAL OF MAGNETISM AND MAGNETIC MATERIALS   Volume: 311   Issue: 1   Pages: 26-30   Published: APR 2007

8. Barbu E, Verestiuc L, Nevell TG, et al., JOURNAL OF MATERIALS CHEMISTRY   Volume: 16   Issue: 34   Pages: 3439-3443   Published: 2006

9. Jelinek M, Kocourek T, Remsa J, et al., LASER PHYSICS   Volume: 17   Issue: 2   Pages: 66-70   Published: FEB 2007

10. Georgita C, Albu F, David V, et al., BIOMEDICAL CHROMATOGRAPHY   Volume: 22   Issue: 3   Pages: 289-297   Published: MAR 2008

Tema 8: Tehnici inovative pentru procesarea si caracterizarea materialelor la scara nanometrica (sub-micrometrica)

Analiza WoS perioada 2000-2011:

|Cuvinte cheie |Nr. total |h-index |Nr. |Procent |h-index |Procent h-index |

|căutate pe WoS |articole | |articole |articole |RO |(%) |

| | | |RO |(%) | | |

|oxide nanostructures |8.025 |118 |45 |0.56 |10 |8.47 |

|metal nanostructures |7.418 |130 |40 |0.53 |8 |6.15 |

|carbon nanostructures |6.816 |127 |82 |1.20 |12 |9.44 |

|semiconductor |4.331 |111 |21 |0.48 |5 |4.50 |

|nanostructures | | | | | | |

|polymer nanostructures |3.401 |97 |31 |0.91 |4 |4.12 |

|hybrid organic -inorganic|1.660 |73 |18 |1.08 |4 |5.47 |

|nanostructures | | | | | | |

|colloidal nanostructures |1.338 |80 |11 |0.82 |2 |2.50 |

Articole relevante cu participare romaneasca (2000-2011):

AP 8.1: Tehnici de procesare, mecanisme de formare si autoasamblare

1. Leopold N, Lendl B, JOURNAL OF PHYSICAL CHEMISTRY B, 107   Issue: 24   Pages: 5723-5727   Published: JUN 19 2003

2. Miyazaki A, Balint L, Aika K, et al., JOURNAL OF CATALYSIS   Volume: 204   Issue: 2   Pages: 364-371   Published: DEC 10 2001

3. Rosca ID, Watari F, Uo M, JOURNAL OF CONTROLLED RELEASE   Volume: 99   Issue: 2   Pages: 271-280   Published: SEP 30 2004

4. Wilson SA, Jourdain RPJ, Zhang Q, et al., MATERIALS SCIENCE & ENGINEERING R-REPORTS   Volume: 56   Issue: 1-6   Pages: 1-129   Published: JUN 21 2007

5. Jitianu A, Crisan M, Meghea A, et al., JOURNAL OF MATERIALS CHEMISTRY   Volume: 12   Issue: 5   Pages: 1401-1407   Published: 2002

6. Bensebaa F, Zavaliche F, L'Ecuyer P, et al., JOURNAL OF COLLOID AND INTERFACE SCIENCE   Volume: 277   Issue: 1   Pages: 104-110   Published: SEP 1 2004

7. Baia L, Baia M, Popp J, et al., JOURNAL OF PHYSICAL CHEMISTRY B   Volume: 110   Issue: 47   Pages: 23982-23986   Published: NOV 30 2006

8. Cseh L, Mehl GH, JOURNAL OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY   Volume: 128   Issue: 41   Pages: 13376-13377   Published: OCT 18 2006

9. Alexandrescu R, Dumitrache F, Morjan I, et al., NANOTECHNOLOGY   Volume: 15   Issue: 5   Pages: 537-545   Published: MAY 2004

10. Toderas F, Baia M, Baia L, et al., NANOTECHNOLOGY  Volume: 18   Issue: 25 Article Number: 255702   Published: JUN 27 2007

11. Chen Y, Ciuparu D, Lim S, et al., CARBON   Volume: 44   Issue: 1   Pages: 67-78   Published: JAN 2006

12. Popa M, Pradell T, Crespo D, et al., COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS   Volume: 303   Issue: 3   Pages: 184-190   Published: AUG 15 2007

13. Dumitrache F, Morjan I, Alexandrescu R, et al., Conference Information: Symposium on Carbon Materials for Active Electronics held at the Spring Meeting of the European-Materials-Research-Society, JUN 10-13, 2003 Strasbourg, FRANCE, DIAMOND AND RELATED MATERIALS   Volume: 13   Issue: 2   Pages: 362-370   Published: FEB 2004

14. Jitianu A, Altindag Y, Zaharescu M, et al., Conference Information: 11th International Workshop on Glasses, Cermics, Hydrids and Nanocomposites from Gels (Sol-Gel 2001), SEP 16-21, 2001 ABANO TERME, ITALY, JOURNAL OF SOL-GEL SCIENCE AND TECHNOLOGY   Volume: 26   Issue: 1-3   Pages: 483-488   Published: JAN 2003

15. Jitianu A, Gartner M, Zaharescu M, et al., Conference Information: Spring Meeting of the European-Materials-Research-Society (E-MRS), JUN 18-21, 2002 STRASBOURG, FRANCE, MATERIALS SCIENCE & ENGINEERING C-BIOMIMETIC AND SUPRAMOLECULAR SYSTEMS   Volume: 23   Issue: 1-2   Pages: 301-306   Published: JAN 15 2003

16. Dragoman D, Dragoman M, PROGRESS IN QUANTUM ELECTRONICS   Volume: 25   Issue: 5-6   Pages: 229-290   Published: 2001

17. Eckert J, Das J, He G, et al., Conference Information: 12th International Conference on Rapidly Quenched and Metastable Materials, AUG 21-26, 2005 Jeju Isl, SOUTH KOREA, MATERIALS SCIENCE AND ENGINEERING A-STRUCTURAL MATERIALS PROPERTIES MICROSTRUCTURE AND PROCESSING   Volume: 449   Pages: 24-29   Published: MAR 25 2007

18. On DT, Nguyen SV, Hulea V, et al., MICROPOROUS AND MESOPOROUS MATERIALS   Volume: 57   Issue: 2   Pages: 169-180   Published: JAN 16 2003

19. Nastase C, Nastase F, Dumitru A, et al, Conference Information: Spring Meeting of the European-Materials-Research-Society, MAY 24-28, 2004 Strasbourg, FRANCE, COMPOSITES PART A-APPLIED SCIENCE AND MANUFACTURING   Volume: 36   Issue: 4   Pages: 481-485   Published: 2005

20. Dragan S, Schwarz S, Eichhorn KJ, et al., Conference Information: International Symposium on Electrokinetic Phenomena, OCT 03-06, 2000 DRESDEN, GERMANY, COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS   Volume: 195   Issue: 1-3   Pages: 243-251 Published: DEC 30 2001

21. Nemnes GA, Wulf U, Racec PN, JOURNAL OF APPLIED PHYSICS   Volume: 96   Issue: 1   Pages: 596-604   Published: JUL 1 2004

22. Dervishi E, Li ZR, Watanabe F, et al., JOURNAL OF MATERIALS CHEMISTRY   Volume: 19   Issue: 19   Pages: 3004-3012   Published: 2009

23. Mocanu A, Cernica I, Tomoaia G, et al., COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS   Volume: 338   Issue: 1-3   Pages: 93-101   Published: APR 15 2009

AP 8.2: Metode de caracterizare

1. Labaye Y, Crisan O, Berger L, et al., Conference Information: 46th Annual Conference on Magnetism and Magnetic Materials, NOV 12-16, 2001 SEATTLE, WASHINGTON, JOURNAL OF APPLIED PHYSICS   Volume: 91   Issue: 10   Pages: 8715-8717   Part: Part 3   Published: MAY 15 2002

2. Murray WA, Astilean S, Barnes WL, PHYSICAL REVIEW B   Volume: 69   Issue: 16 Article Number: 165407   Published: APR 2004

3. Hategan A, Law R, Kahn S, et al., BIOPHYSICAL JOURNAL   Volume: 85   Issue: 4   Pages: 2746-2759, Published: OCT 2003

4. Ionita P, Caragheorgheopol A, Gilbert BC, et al., JOURNAL OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY   Volume: 124   Issue: 31   Pages: 9048-9049   Published: AUG 7 2002

5. Baia M, Toderas F, Baia L, et al., CHEMICAL PHYSICS LETTERS   Volume: 422   Issue: 1-3   Pages: 127-132   Published: APR 28 2006

6. Balint I, Miyazaki A, Aika K, JOURNAL OF CATALYSIS   Volume: 220   Issue: 1   Pages: 74-83, Published: NOV 15 2003

7. Iacob G, Rotariu O, Strachan NJC, et al.,  Volume: 41   Issue: 5   Pages: 599-612 Published: 2004

8. Zamfir AD, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A   Volume: 1159   Issue: 1-2 Pages: 2-13 Published: AUG 3 2007

9. Baia M, Baia L, Astilean S, et al., APPLIED PHYSICS LETTERS   Volume: 88   Issue: 14 Article Number: 143121   Published: APR 3 2006

10. Guillemot C, Budau P, Chevrier J, et al., EUROPHYSICS LETTERS   Volume: 59   Issue: 4   Pages: 566-571 Published: AUG 2002

11. Lefrant S, Baibarac M, Baltog I, et al., Conference Information: 15th European Conference on Diamond, Diamond-Like Materials, Carbon Nanotubes, Nitrides, and Silicon Carbide, SEP 12-17, 2004 Riva del Garda, ITALY, DIAMOND AND RELATED MATERIALS   Volume: 14   Issue: 3-7   Special Issue: Sp. Iss. SI   Pages: 867-872   Published: MAR-JUL 2005

12. Ciubotariu AC, Benea L, Lakatos-Varsanyi M, et al., ELECTROCHIMICA ACTA   Volume: 53 Issue: 13   Pages: 4557-4563   Published: MAY 20 2008

13. Baer N, Schulz S, Gartner P, et al., PHYSICAL REVIEW B   Volume: 76   Issue: 7 Article Number: 075310   Published: AUG 2007

|Cod Tema |Tema |Termen scurt/mediu |Resurse Umane (Om x An) |Resurse Financiare (Lei) |

|AP 1 |Straturi subtiri, suprafete, interfete, |2012-2014 |1548 |105.000.000 |

| |materiale structurate si nanostructuri | | | |

| | |2015-2020 |3096 |210.000.000 |

|AP 2 |Materiale pentru aplicatii in electronica, |2012-2014 |2768 |187.500.000 |

| |biologie, medicina, optica, comunicatii, | | | |

| |energie, automatizari, mediu, metode de studiu | | | |

| | |2015-2020 |5536 |375.000.000 |

|AP 3 |Materiale magnetice: proprietăţi şi aplicaţii |2012-2014 |309 |20.733.080 |

| |în biologie, medicină, IT, comunicaţii, | | | |

| |electronică, energie, mediu şi industria auto | | | |

| | |2015-2020 |680 |41.466.160 |

|AP 4 |Suprafete micro sau nano structurate de largi |2012-2014 |120 |28.000.000 |

| |dimensiuni | | | |

| | |2015-2020 |240 |56.000.000 |

|AP 5 |Transfer de materie asistat laser |2012-2014 |285 |34.000.000 |

| | |2015-2020 |570 |68.000.000 |

|AP 6 |Prelucrari laser in trei dimensiuni |2012-2014 |285 |35.000.000 |

| | |2015-2020 |570 |70.000.000 |

|AP 7 |Sinteza si caracterizarea materialelor |2012-2014 |500 |112.500.000 |

| |organice, bio-organice si nanomateriale hibride| | | |

| |pentru dispozitive de detectie si aplicatii | | | |

| |biomedicale | | | |

| | |2015-2020 |1000 |225.000.000 |

|AP 8 |Tehnici inovative pentru procesarea si |2012-2014 |500 |120.000.000 |

| |caracterizarea materialelor la scara | | | |

| |nanometrica (sub-micrometrica) | | | |

| | |2015-2020 |1000 |240.000.000 |

|Total |2012-2014 |6315 |642.733.080 |

|Total |2015-2020 |12692 |1.285.466.160 |

Domeniul: Fizica Aplicata

Tabel informaţii impact pe tema AP1:

|Nr. |Subiect (cod) |Tip cercetare |Impact CA |Impact CF |

|crt. | | | | |

|1 |AP1.1 |CA (90%) şi CF (10%) |Materiale; |Noi fenomene, procese si metode pentru controlul |

| | | |Energie; |depunerilor, cresterii si procesarii diferitelor |

| | | |Mediu; |tipuri de materiale si nanostructuri si/sau |

| | | | |pentru transferul de materie |

|2 |AP1.2 |CA (60%) şi CF (40%) |Materiale; |Intelegerea fenomenelor de nucleere in straturi |

| | | |Energie; |subtiri si formare a interfetelor in structuri |

| | | |Mediu; |multistrat si materiale nanostructurate si |

| | | |Sanatate; |corelare cu tipul de material si metoda de |

| | | |Comunicatii. |preparare/ depunere/ crestere |

|3 |AP1.3 |CA (80%) şi CF (20%) |Materiale; |Noi metode de investigare experimentală a |

| | | |Comunicaţii; |proprietatilor straturilor subtiri |

| | | |Transport; |Noi metode computationale pentru descrierea |

| | | |Energie; |proprietatilor straturilor subtiri cu feekback |

| | | |Mediu; |catre tehnologia de depunere si procesare |

|4 |AP1.4 |CA (90%) şi CF (10%) |Materiale; |Noi cunostiinte/fenomene legate de Ingineria de |

| | | |Comunicaţii; |defecte ca metoda fizica de optimizare si control|

| | | |Transport; |a proprietatilor fizice specifice diverselor |

| | | |Sănătate; |categorii de materiale si structuri |

| | | |Energie. |Identificarea proprietatilor fizice ale |

| | | | |materialelor afectate de diferite |

| | | | |defecte/impuritati precum si a cailor de |

| | | | |optimizare a caracteristicilor de material pe |

| | | | |baza optimizarii continutului de defecte si |

| | | | |impuritati |

|5 |AP1.5 |CA (80%) şi CF (20%) |Sănătate; |noi materiale sensibile la lichide si gaze |

| | | |Materiale; |noi senzori functionali |

| | | |Mediu. |Obtinerea de senzori biologici |

Tabel informaţii impact tema AP2

|Nr. |Subiect (cod) |Tip cercetare |Impact CA |Impact CF |

|crt. | | | | |

|1 |AP2.1 |CA (90%) şi CF (10%) |Materiale; |Dezvoltarea unor sisteme noi de biomateriale |

| | | |Sănătate; |biomateriale cu proprietati influentabile la |

| | | |Medicina |nanoscala |

| | | |Biologie | |

|2 |AP2.2 |CA (80%) şi CF (20%) |Materiale; |Noi fenomene/aspecte legate de starea/starile de |

| | | |Energie; |memorie in materiale si structuri feroelectrice |

| | | |Comunicaţii; |si/sau multiferoice de diferite compozitii si |

| | | |Transport; |calitati structurale |

| | | |Mediu. |Noi metode de investigare si control al proceselor |

| | | | |de memorie in dielectrici neliniari si multiferoici|

|3 |AP2.3 |CA (80%) şi CF (20%) |Materiale. |Noi fenomene/procese/aspecte legate de stocarea de |

| | | |Energie; |sarcina in in diferite tipuri de materiale cu |

| | | |Transport; |proprietati dielectrice liniare in diferite |

| | | |Mediu; |conditii de operare (temperatura, camp electric, |

| | | |Comunicaţii; |frecventa, camp de radiatii, etc.) |

|4 |AP2.4 |CA (80%) şi CF (20%) |Materiale; |Noi fenomene/aspecte legate de alinierea moleculara|

| | | |Comunicaţii; |in cristale lichide, moleculare si polimeri in |

| | | |Transport; |prezenta agentilor chimici/biologici si/sau a |

| | | |Sănătate; |campurilor electromagnetice intense |

| | | |Energie. | |

|5 |AP2.5 |CA (80%) şi CF (20%) |Sănătate; |Noi metode de investigare/caracterizare si modelare|

| | | |Materiale; |a nanocompositelor, multistraturilor si |

| | | |Comunicaţii; |super-retelelor; |

| | | |Mediu. |Identificare de noi procese si/sau functionalitati |

|6. |AP2.6 |CA (90%) şi CF (10%) |Materiale; |Fenomene si procese noi in semiconductori la |

| | | |Comunicaţii; |temperaturi ridicate, campuri electrice mari si/sau|

| | | |Transport; |campuri de radiatii |

| | | |Energie. | |

| | | |Sănătate; | |

|7. |AP2.7 |CA (80%) şi CF (20%) |Materiale |Crearea de medii de memorare tridimensionale |

| | | |Comunicaţi |Obtinerea de memorii cu mai multe trepte (memorii |

| | | | |inteligente) |

Tabel informaţii impact tema AP 3

|Nr. |Subiect (cod) |Tip cercetare |Impact CA |Impact CF |

|crt. | | | | |

|1 |AP3.1 |CA (90%) şi CF (10%) |Materiale; |Noi fenomene şi/sau efecte specifice |

| | | |Sănătate; |evidenţiate în materiale magnetice cu structuri|

| | | |Transport; |speciale. |

| | | |Comunicaţii; | |

| | | |Energie. | |

|2 |AP3.2 |CA (80%) şi CF (20%) |Sănătate; |Noi fenomene de magneto-transport; |

| | | |Transport; |Noi aspecte ale fenomenelor de |

| | | |Comunicaţii; |magneto-transport cunoscute. |

| | | |Energie; | |

| | | |Mediu. | |

|3 |AP3.3 |CA (90%) şi CF (10%) |Sănătate; |Noi metode de investigare experimentală/măsură |

| | | |Comunicaţii; |pentru Magnetism/Fizica Corpului Solid. |

| | | |Industria auto; | |

| | | |Transport; | |

| | | |Energie; | |

| | | |Mediu; | |

| | | |Materiale. | |

|4 |AP3.4 |CA (90%) şi CF (10%) |Materiale; |Noi fenomene/aspecte şi/sau caracteristici în |

| | | |Comunicaţii; |materiale spintronice. |

| | | |Transport; | |

| | | |Sănătate; | |

| | | |Energie. | |

|5 |AP3.5 |CA (80%) şi CF (20%) |Sănătate; |Noi metode de caracterizare a materialelor; |

| | | |Materiale; |Noi aspecte/fenomene în materiale magnetice. |

| | | |Comunicaţii; | |

| | | |Mediu. | |

Tabel informaţii impact pe tema AP 4:

|Nr. |Subiect (cod) |Tip cercetare |Impact CA |Impact CF |

|crt. | | | | |

|1 |AP 4 |CA (80%) şi CF (20%) |1) Industria auto; |Aspecte fundamentale ale interactiei laser |

| | | |2) Aviatica |–materie; |

| | | |3) Transport; |Modele de interactie; |

| | | |4) Energie; |Tehnici de interactie si prelucrare; |

| | | |5) Electronica |Tribologie; |

| | | |6) Mediu; |Laseri; |

| | | |7) Medicina; |Optica; |

| | | |8) Conservare; |Cataliza; |

| | | |9) Procese industriale; |Proprietati de suprafata (optice, tactile, |

| | | |10) Marcaj / Securizare |mecanice); |

| | | | |Fizica suprafetelor; |

| |

|Tabel informaţii impact pe tema AP 5: |

|1 |AP 5 |CA (80%) şi CF (20%) |1) Materiale; |Aspecte fundamentale ale interactiei laser |

| | | |2) Transport; |–materie; |

| | | |3) Energie; |Modele de interactie si ablatie; |

| | | |4) Electronica; |Materiale; Organizare; |

| | | |5) Medicina; |Interfete; |

| | | | |Imprimare si asamblare de materia; |

| | | | |Aspecte tribologice; |

| | | | |Aplicatii optice; |

| | | | |Efecte plasmonice; |

| | | | |Efecte fotovoltaice; |

| | | | |Nanostructuri; |

| | | | |Biocompatibilitate; |

| | | | |Tehnici de analiza non-contact; |

| | | | |Spectroscopie si spetrometrie de masa; |

| | | | |Caracterizare nanometrica; |

| |

|Tabel informaţii impact pe tema AP 6: |

|1 |AP 6 |CA (80%) şi CF (20%) |Materiale; |Dezvoltare de instrumentatie si aplicatii |

| | | |Comunicaţii; |optice integrate; |

| | | |Transport de informatie; |Metode si dispozitive analitice integrate; |

| | | |Stiinte informationale |Prototipaj rapid; |

| | | |Tehnici de analiza |Aspecte fundamentale de optica; |

| | | |Medicina |Procesare optica a infomatiei; |

| | | |Biologie |Fotonica; |

| | | | |Interferometrie, holografie; |

| | | | |Micro si nano sisteme; |

| | | | |Microscopie si manipulare de materie; |

| | | | |Tehnici de interactie cu tesuturi; |

| | | | |Optica, astrofizica, astronomie; |

| | | | |Stiine medicale sio biologice; |

Tabel informaţii impact pe tema AP 7:

|Nr. |Subiect (cod) |Tip cercetare |Impact CA |Impact CF |

|crt. | | | | |

|1 |AP7.1 |CA (80%) şi CF (20%) |Mediu; |Noi metode de imobilizare a materialelor |

| | | |Industria alimentara; |organice si bio-organice |

| | | |Controlul sigurantei; |Crearea de noi materiale complexe organice - |

| | | |Materiale. |inorganice. |

|2 |AP7.2 |CA (80%) şi CF (20%) |Sănătate; |Noi fenomene de interactii moleculare |

| | | |Industria farmaceutica |Noi metode de creare de structuri |

| | | |Materiale. |biomoleculare si hibride. |

|3 |AP7.3 |CA (80%) şi CF (20%) |Sănătate; |Noi fenomene legate de interactia materialelor|

| | | |Industria farmaceutica |bio-organice asupra formarii tesuturilor |

| | | |Materiale. |Noi materiale biocompatibile |

|4 |AP7.4 |CA (80%) şi CF (20%) |Sănătate; |Noi metode de incapsulare a agentilor |

| | | |Industria farmaceutica |terapeutici, materiale organice si |

| | | |Materiale. |bio-organice. |

| | | | |Noi fenomene legate de administrare locala si |

| | | | |controlata de medicamente. |

Tabel informaţii impact pe tema AP 8:

|Nr. |Subiect (cod) |Tip cercetare |Impact CA |Impact CF |

|crt. | | | | |

|1 |AP8.1 |CA (80%) şi CF (20%) |1) Materiale; |Noi metode de nanostructurare si procesare ale |

| | | |2) Sănătate; |materialelor la scala nanometrica |

| | | |3) Transport; |Noi tehnici pentru fabricarea de materiale cu o|

| | | |4) Comunicaţii; |morfologie controlata |

| | | |Energie |Noi fenomene şi proprietati specifice la scara |

| | | |Electronica |nanometrica. |

| | | |Industria alimentara | |

| | | |Industria farmaceutica | |

| | | |Mediu. | |

|2 |AP8.2 |CA (80%) şi CF (20%) |1) Materiale; |Noi metode de caracterizare a materialelor la |

| | | |2) Sănătate; |scala nanometrica |

| | | |3) Transport; | |

| | | |4) Comunicaţii; | |

| | | |5) Energie | |

| | | |6) Electronica | |

| | | |7) Industria alimentara | |

| | | |8) Industria farmaceutica | |

| | | |9) Mediu. | |

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download