CAIET DE OBIECTIVE

CAIET DE OBIECTIVE

Privind proiectul de management intocmit pentru continuarea pe postul de manager al Casei de Cultura "Tudor Musatescu" Campulung Muscel

Perioada de management este de 5 ani, respectiv 2013 ? 2018 , ?ncep?nd cu data semnrii contractului de management

I. Obiectivele si misiunea institutiei I.1. Obiectivele institutiei

Oferirea de servicii si produse culturale diverse, pentru satisfacerea nevoilor culturale comunitare, in scopul cresterii gradului de acces si participare a cetatenilor la viata culturala.

Conservarea, protejarea, transmiterera, promovarea si punerea in valoare a culturii traditionale si a patrimoniului cultural material.

Educatia permanenta si formarea profesionala continua de interes comunitar, in afara sistemelor formale de educatie.

Inbunatatirea managementului resurselor umane: conducerea, personalul. Urmarirea si derularea in conditii optime a managementului economicofinasnciar.

I.2. Misiunea institutiei In scopul realizarii obiectivelor, Casa de Cultura "Tudor Musatescu"

Campulung organizeaza activitati si evenimente culturale cu rol educativ sau divertisment, cum ar fi: festivaluri, concursuri, targuri, seminarii. De asemenea, organizeaza expozitii temporare si permanente, sustine editarea de carti si publicatii de interes local cu caracter cultural sau tehnico-stiintific; promoveaza turismul cultural de interes local; conserva si pune in valoare mestesugurile si obiceiurile traditionale; organizeaza si desfasoara activitati de formare profesionala continua privind formarea profesionala a adultilor; realizeaza si exploateaza programe socio-culturale cu finalitatea prin impactul dorit pentru toate categoriile de varsta; promoveaza imaginea Casei de Cultura si a culturii traditionale muscelene; pune in valoare si gestioneaza oferta de bunuri si servicii culturale; sustine formatiunile de lucru existente pentru servicii si bunuri de o buna calitate; incurajeaza segmental doritor pentru pregatirea in domeniu si punerea la dispozitie a ofertei culturale.

1

II. Evolutiile economice si socio-culturale ale comunitatii in care institutia isi desfasoara activitatea.

Casa de Cultura "Tudor Musatescu" din Campulung Muscel isi desfasoara activitatea in mijlocul a 36.000 de locuitori, cetateni de dierse varste, profesii, care asteapta de la institutie variante de petrecere a timpului liber intr-un mod cat mai placut. Experienrta institutiei din ultimii ani, demonstreaza ca aici exista capacitate suficiente si resurse umane valoroase care stiu sa gestioneze si sa organizeze activitatile culturale ale orasului.

III. Dezvoltarea specifica a institutiei Activitatea din ce in ce mai bogata la nivel CCTM, reclama necesitatea

finalizarii lucrarilor de restaurare ce sunt in derulare pentru buna desfasurare a activitatilor specifice.

Realizarea unei strategii pe termen lung, ofera posibilitatea unei planificari riguroase atat a fondurilor cat si a manifestarilor culturale importante. Orasul Campulung are o institutie de cultura reprezentativa in care se desfasoara actiuni recreative, spectacole, cercuri si diverse alte manifestari culturale.

III.1. Date despre acivitatea bugetului si specificul institutiei Este o institutie publica de cultura cu functia de aplicare a obiectivelor si

programelor culturale aprobate de Consiliul Local Campulung, aflata in subordinea Consiliului Local si a Primariei Campulung, avand personalitate juridica.

Activitatea institutiei se desfasoara pe baza ROI in vigoare, aprobat de Consiliul Local Campulung, in conformitate cu Programele anuale de activitate.

Finantarea institutiei se realizeaza prin transferuri alocate de ordonatorul principal de credite, venituri proprii, donatii si sponsorizari, atractie de fonduri.

III.2. Structura existenta a Casei de Cultura "Tudor Musatescu" Campulung III.2.1. Scurt istoric

Anterior anului 1958 exista o miscare culturala ce se desfasura in cadrul Ateneului Popular cu sediul in actuala cladire a Protoeriei de langa Complexul feudal Manastirea " Negru Voda" si care dupa aceasta data a fost preluata de catre , institutia nou infiintata " Casa de Cultura Campulung "

Sediul acesteia l-a constituit o latura a cladirii Primariei din str. Republicii nr . 61 constructie edificata in anul 1907 , ulterior spatiul imobilului a fost acordat in totalitate Casei de Cultura , Bibliotecii si Tipografiei Campulung .

Dealungul anilor cladirea nu a suferit reparatii majore , duar lucrari de vopsitorie si zidarie , acoperis sau amenajari interioare . Datorita vechimii sale si urmare a miscarilor tectonice , precum si a vibratiilor produse de tiprografie ( cladirea

2

neavand fundatie ), au aparut fisuri importante care au dus la slabirea structurii de rezistenta si astfel s-a simtit nevoia consolidarii si restaurarii acesteia .

In data de 09.12.2003 in urma unei licitatii publice , consolidarea si restaurarea cladirii a fost adjudecata de catre " SC. ROMCONSTRUCT GRUP SA " si s-a incheiat un contract de executie cu " ONMI BUCURESTI ".

De la data inceperii lucrarilor de consolidare si restaurare , intreaga activitate culturala s-a desfasurat pe holurile Primariei , in salile acesteia in functie de program , la liceele si scoliile din Campulung , la Caminele culturale din zonele limitrofe .

In prezent personalul casei de cultura isi desfasoara activitatea intr-un spatiu destinat in urma unui contract de inchiriere cu Casa de Cultura a Sindicatelor C.D.Aricescu .

Interventiile scrise , telefonice chiar si sub forma de protest catre cei abilitati in finalizarea lucrariilor de restaurare s-au dovedit neputincioase in fata vremurilor parcurse.

Datorita activitatii diversificate casa de cultura primeste numele lui Tudor Musatescu marele nostru dramaturg national campulungean .

Formatiuni proprii De-a lungul vremii Casa de Cultura descopera si promoveaza noi talente din domeniul cultural .Astfel organizmele ce au evoluat in cadrul Casei de Cultura se gasesc actual sub forma urmatoarelor formatii proprii .

Ansamblul folcloric "Carpati" Ansamblul folcloric "Muguri din Carpati" Teatrul de papusi "Miradoniz" Cenaclul de arte plastice "I.D.Negulici" Cercul de desen si pictura "Alexandru Donici" Cercul de instrumente muzicale : ( chitara , pian ) Grupuri vocale : "Cantul Dorului" ;"Colind" Solisti vocali si instrumentali.

O importanta deosebita in domeniul cultural o are colaborarea cu persoanele si formatiuniile in domeniu .

Datorita coordonatelor geoografice cat si importanta istorica a zonei Municipul Camulung Muscel , se bucura de o bogata zestre folclorica si etno folclorica de asemenea o paleta larga de traditii si obiceiuri care fac cat mai viguros evolutia si prezentarea formatiunilor culturale existente.

3

III.3. Personalul si conducerea

STAT DE FUNCTII

CASA DE CULTURA "TUDOR MUSATESCU" Campulung 2013

Nr

Nume si prenume

Crt.

De

conducere

1 Cioaca Florian Liviu Manager

2 Radulica Zaharia

3 Horobeanu Ion

4 Iana Ion

5 Trulescu Ovidiu

6 Radu Nicoleta

7 Stoica Gheorghe

Grad Treapta Gra

De

profesi profesio datie

executie onal nala

II

5

Referent IA

5

Referent I

5

Referent I

5

Referent

IA

5

Ingrijitor

4

Muncitor

II

5

Clasa salarizare

62 60 53 53 35 20 21

Nivelul studiilor

S S S S M M M

NR TOTAL FUNCTII CONTRACTUALE DE CONDUCERE

1

NR TOTAL FUNCTII CONTRACTUALE DE EXECUTIE

6

NR TOTAL FUNCTII CONTRACTUALE IN INSTITUTIE

7

ORGANIGRAMA

CASEI DE CULTURA ,,TUDOR MUSATESCU" PE ANUL 2013

Consiliul Local al municipiului Campulung

Primarul municipiului Campulung

1 Manager

Compartiment 4

specialitate

Compartiment 2

deservire

4

Posturi Oganigrama = 7

Conducere manager = 1

Executie

= 4 (coregrafie 1, teatru 1, arte vizuale 1, muzica 1)

Administrativ

= 2

III.3.1. Conducerea institutiei In prezent conducerea este asigurata de Manager Atributiile managerului

- Asigura conducerea activitatii culturale - Stabileste Regulamentul de ordine interioara - Intocmeste organigrama institutiei si o supune spre aprobarea Consiliului local - Aproba fisa de atributii pentru fiecare post din statul de functii - Aproba acordarea de trepte si gradatii de salarizare - Asigura conducerea curenta a institutiei - Elaboreaza impreuna cu referentii strategiile si programele de activitati,

proiectele culturale ale asezamantului de cultura - Organizeaza si conduce nemijlocit in domeniul distinct din activitatile Casei de

Cultura - Este ordonator secundar de credite - Angajeaza personalul de specialitate si tehnic-administrativ in concordanta cu

reglementarile in vigoare - Hotaraste masurile disciplinare de sanctionare sau de recompensare a muncii

prestate de salariati si colaboratorii permanenti sau ocazionali in concordanta cu prevederile legale - Reprezinta institutia in raporturile cu autoritatile administrativ locale, institutii sociale, economice si culturale, agenti economici si alte institutii cu care Casa de cultura intra in contact in scopul desfasurarii programului de activitate.

III.3.2.

Consiliul consultativ.

Componenta, aprobata prin Hotararea Consiliului Local:

- Luigi Toma

director Casa Armatei

- Sergiu Cicu

director Casa CCS "D.Aricescu"

- Adi Popa

director Tv Muscelul

- Bogdan David

director Hidroelectrica Campulung

- Mariana Chirtoaca prof. Colegiul national Dinicu Golescu

- Iuliana Ungureanu consilier Primarie Campulung

- Emil Hagi

patron SC Harald Campulung

5

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download