En RAMON CONTIJOCH VALLVÈ, AMB DNI n 39849903B, com …



Curset de Vídeo, Studio 8 o 9.

- El departament va enviar a les escoles l’Studio 8, però nosaltres hem fet el curset amb el 9, ja que té algunes coses més. Però atenció aquest programa, tant el 8 com el 9, ocupa molt.

- El primer que hem de fer un cop tinguem la gravació feta amb la càmera, és descarregar-ho a l’ordinador, ja que així podrem modificar-lo o arreglar-lo, posant música, títols...

- També hem de tenir present que tot el que descarreguem de posar-ho tot en una carpeta i sempre treballar amb aquesta, ja que fins que el vídeo està fet, és a dir, mentre fem el projecte de vídeo necessitem tenir totes les coses juntes.

- Per descarregar el que hem gravat, ens pot ajudar el PDF anomenat: captura_video:

o Posem els fils corresponents.

o Anem a Inicia-programes-studio8-studio- pestanya CAPTURAR.

o És millor fer la captura en DV (qualitat total).

o El vídeo va capturant a trossets, però tranquils després s’ajunta tot i no es nota res, també per aquest motiu és bo tenir-ho tot en una carpeta.

o Et sortirà una pantalla com aquesta, i a la càmera, a la pantalleta, veuràs el temps de gravació, prems Empezar Captura, et dirà on vols guardar i fins que s’acabi.

- En pic estar tot capturat, editarem el vídeo, mitjançant la pestanya EDITAR, pots ajudar-te dels PDF, en aquest cas edicio_video:

o Primer de tot començo posant les imatges del vídeo, per tant he de tenir marcat la càmera, banda esquerra pantalla del programa, llavors vaig a la carpeta on tinc guardat tot el que he capturat, poso obre i em surt en aquest tros de la pantalla, llavors vaig arrossegant a baix a la línea de vídeo.

I així amb tots els vídeos capturats.

AH, PENSA A GUARDAR EL PROJECTE.

o Una vegada tens els vídeos a la línia corresponents pots anar tallant trossos d’aquest vídeo, perquè ha quedat mal gravat, no t’agrada el que diuen... Doncs això ho faràs amb aquesta icona

Hi ho faràs de la següent manera, tu vas passant el vídeo i allí on vulguis

tallar pares prems la icona i llavors t’ha fet una altre tros de vídeo,

continues i allà on vulguis tornar a tallar, prems la icona, i llavors el vídeo

que et queda al mig és el dolent i el marques i SUPR o icona de la paperera.

I així amb tots els vídeos.

o Entre tros de vídeo i tros de vídeo i pots posar diferents coses:

➢ TRANSCISIONS:

Prems aquesta icona i et surten diferents transicions doncs esculls la

que vols i l’arrossegues fins a la línia del vídeo i la poses entre vídeos.

➢ TÍTOLS:

Premo aquesta icona i et surten diferents títols doncs esculls el que t’agrada i l’arrossegues fins:

• A la línia de vídeo: doncs sortirà el títol després de la imatge del vídeo.

• Posar-lo a línia de títols: doncs el títol et sortirà a sobre la imatge del vídeo, és a dir, que tindràs el teu vídeo i a sobre d’aquest lletres.

• ELS TÍTOLS ELS POTS MODIFICAR: una vegada els tens al lloc prems dos vegades sobre d’ell i sobre una pantalla com aquesta, on pots canviar lletra, posar fons ....

➢ MÚSICA:

Premo aquesta icona i em surt diferents músiques de l’ordinador o jo, si en tinc, les puc recuperar. Els formats de música han de ser mp3 o wav. I aquesta música la puc posar a la línia de la mateixa icona o a la clau de sol.

• Si ho poso a la línia de la mateixa icona, és per sons curts.

• Si ho poso a la clau de sol, són pistes de música llarga. Però a vegades la pista de música s’acaba i tu vols la música a tot el vídeo doncs vas copiant aquesta música i la vas posant una al costat de l’altra. També aquest pista de música la pots pujar o baixar de volum. Si t’hi fixes quan tens la música, surt una línia blava si prems una mica vas posant puntets i els mous i això fa pujar i baixar el so.

➢ FOTOS:

Puc també posar fotos, premo aquesta icona i busco les que vull i les poso a la línia del vídeo. Un cop la tinc la marco i premo CAJA de Herramientas (del menú de dalt) – modificar propiedades del clip. Llavors a aquesta foto puc posar-li un títol, ajustar el color, canviar la velocitat... (bé això de la velocitat sols es pot fer amb l’STUDIO 9, ho fas mitjançant la icona “d’un rellotge amb ales”).

➢ MENÚ:

Premo aquesta icona, escullo el model que més m’agradi el poso a la línia del vídeo, normalment al començament, et surt una pantalla i marques que vols fer les coses manual i contestes NO. Un copa dins del menú el modifiques amb els teus títols i agafes ala icona d’una pestanya i la vas col·locant allà on hagi de seguir el menú. Aquesta part està molt ben explicada al PDF, edicio_menus.

- Un cop he editat el vídeo doncs l’he de fer:

o Vaig a la pestanya hacer vídeo.

o El més usual es marca MPEG, esculls el lloc de guardar-ho i prems crear archivo Mpeg.

o Si vols fer un vídeo petit, per exemple, per penjar al Youtube prems TRANSMISIÓN i esculls real player o windows media i el lloc de guardar i crear un archivo web.

o DISCO, ja passes el vídeo directament al dvd o cd, segons sigui la seva grandària, prems crear disco.

o AVI, és per fer un vídeo de molta qualitat però necessita molt espai per guardar i segons quins ordenadors no ho pot fer.

Un cop tens això ja pots borrar tots els trossos de vídeo descarregats i passar el vídeo que has fet en un dvd o cd, i ACABAT.

Petit APUNT:

- Studio no accepto imatges gif, animat, si accepta gif. Però clar tu t’interessa posar el gif animat doncs aquest l’has de convertir en .AVI. Com ho converteixo doncs amb el programa Animation Shop (el podem trobar al Cd que tenim a l’escola del Paint sho pro 5). Explicació del procès:

o Obro el gif animat amb el programa animation shop – el guardo (file + Save As) posant-lo en una carpeta i amb l’extensió .avi – guardar – llavors surt una pantalla i poso: Next – Next (aquí 24) – aquí és el color de fons, però normalment triar el verd definit, per poder fer millor la transparència (això es fa si el gif no té fons, si té fons ja no surt aquesta pantalla) – NEXT – la finestra compressor (NEXT) – Aquí per frames per second (posar 25 si es vol treballar amb Studio) – Next – Finish.

Ja tenim aquest gif preparat.

PETITES COSES, MÉS USUALS, QUE FA L’STUDIO 9

- El Zoom d’una foto:

o Tinc una foto a l’studio a la línia del vídeo – 2 clics sobre la foto – s’obre una finestra i marcar crear animación – s’ha de tenir marcat Establecer inicio i amb la barra faig el zoom – i llavors desplaces la foto – després marcar establecer fin i amb la barra faig el zoom – i desplaces la foto fins al final.

- El Croma – key (vol dir sobre posar una imatge o paraules sobre una altra):

o Estem a l’Studio – Anar a la línia del text posar el títol (una lletra gruixuda, el fons de la lletra ha de ser verd definit, és a dir, groc 0, vermell 0 i verd 256, i el fons de la lletra el que vulguis) – prem 2 vegades sobre el vídeo – s’obre una finestra i prem la icona

- prem la pestanya croma-key i surt per defecte el color verd, anem bé, - marcar activar croma-key – marcar aplicar nuevos clips – i tancar – PERQUÈ FUNCIONI S’HA DE MARCAR EL TEXT.

- Veure 2 vídeos al mateix temps:

o Poso dos vídeos – 2 clics sobre el vídeo principal que tinc i marco

- pestanya imagen en imagen – llavors amb els punters de la imatge faig més petita la imatge i la situo al lloc on vull que surti el segon vídeo i puc posar transició.

- Posar més efectes a la pel·lícula o a la foto:

o 2 clics al vídeo o foto que vulgui fer l’efecte – premo icona

- de la llista trio l’efecte, si vull modificar l’efecte clico sobre aquest, - faig el

que marca la finestra – acceptar (d’aquest vídeo puc tenir diferents efectes sols

prement añadir efecto.)

-----------------------

[pic][pic]

[pic]

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download

To fulfill the demand for quickly locating and searching documents.

It is intelligent file search solution for home and business.

Literature Lottery

Related searches