Interfides International | Prezentare



Documente necesare in vederea lichidarii dosarului de dauna

1. document de accident – process verbal de politie in original si autorizatie de reparatie copie sau dupa caz adresa politie/anexa 2, document final de cercetare in original sau constatarea amiabila de accident semnata de ambii participanti in original;

2. document de asigurare – copie (pentru documentele de asigurare emise de societati de asigurare care au sediul in state ce nu sunt membre UE este indicat sa fie stampilata si semnata de organul de politie constatator sis a poarte mentiunea “conform cu originalul”

3. document de proprietate al bunului avariat (carte de identitate a vehiculului, certificat de inmatriculare, factura de achizitie, titlu de proprietate)

4. document de identitate al proprietarului (carte de identitate – in cazul persoanelor fizice si procura notariala in original in cazul in care se prezinta o alta persoana decat proprietarul, certificat de inregistrare in cazul persoanelor juridice impreuna cu imputernicirea catre o persoana fizica si cartea de identitate a imputernicitului).

5. documente de reparatie: deviz de reparatie, facturi si documente de plata sau dupa caz deviz antecalcul (in cazul in care nu s-au efectuat deja reparatiile; fotografii ale autovehiculului avariat (doar in cazul in care nu a fost efectuata constatarea de catre Interfides International)

6. cerere de despagubire.

Precizari:

1. In conformitate cu legislatia in asigurari lichidarea daunei prin plata, se face numai dupa primirea confirmarii de la societatea emitenta a documentului de asigurare si dupa stabilirea culpei (in cazul in care aceasta nu a fost deja stabilita de organele in masura sa investigheze accidentele rutiere)

2. Termenul in care societatea de asigurare este obligata sa confirme valabilitatea documentuli de asigurare este de pana la 3 luni de zile de la data avizarii evenimentului.

3. Societatea de asigurare poate desfasura investigatii cu privire la modul de producere al accidentului intr-o perioada de pana la 3 luni de zile de la data avizarii.

4. despagubirea nu poate depasi valoarea bunului in momentul producerii accidentului si nici limita maxima prevazuta de lege.

5. documentele de reparatie vor avea inscrise clar denumirea si adresa, codul fiscal si nr. de inregistrare la registrul comertului (ale unitatilor de specialitate care le-au eliberat) precum si datele de identificare ale beneficiarului lucrarii (in cazul reparatiilor la autovehicule si numarul de inmatriculare, marca si tipul acestuia).

6. Plata despagubirilor se poate efectua prin ordin de plata si in contul unitatii de specialitate care efectueaza reparatia, precum si in contul unitatilor furnizoare de piese si materiale necesare reparatiei

Prezentele instructiuni sunt in conformitate cu prevederile legale in vigoare, Ord. 21/2009 al CSA

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download