Oradea.ro | Site-ul oficial al primăriei municipiului Oradea



|ADMINISTRATIA IMOBILIARA ORADEA |

|BIROUL ACHIZITII PUBLICE |

|P-TA UNIRII NR.1 |

CUMPARARE DIRECTA PRIVIND

Serviciile de proiectare in faza DALI, PT+CS+DDE pentru obiectivul de investitie "Reparatie capitala cladire veche la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu" situata in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu, nr.3- Oradea"

2014

SECTIUNEA I- Invitatia de participare

SECTIUNEA II – Tema de proiectare

SECTIUNEA III – Formulare

SECTIUNEA IV - Contract de servicii - tip

SECTIUNEA I- Invitatia de participare

Nr. 135745 din 10.07.2014

APROBAT

DIRECTOR GENERAL

Cristian BELTECHI

INVITATIE DE PARTICIPARE

prin prezenta, invităm operatorii economici interesati să depuna oferta pentru atribuirea prin cumparare directa a contractului de servicii

de proiectare in faza DALI, PAC,PT+CS+DDE pentru obiectivul de investitie "Reparatie capitala cladire veche la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu" situata in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu, nr.3

Obiectul contractului: elaborarea serviciilor de proiectare in faza DALI, PAC,PT+CS+DDE pentru obiectivul de investitie "Reparatie capitala cladire veche la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu" situata in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu, nr.3;

Faza supusă contractării:

Etapa I- DALI;

Etapa II - PAC,PT+ CS si DDE;

Etapa III –asistenta tehnica din partea proiectantului ;

Durata contractului de servicii: maxim 90 de zile, defalcat dupa cum urmeaza:

Etapa I – maxim 15 zile de la data intrarii in vigoare a contractului;

Etapa II maxim 90 de zile de la data receptiei fara obiectiuni a etapei DALI;

Etapa III –asistenta tehnica din partea proiectantului pe toata perioada de executie a lucrarilor;

Valoarea totala estimata a achizitiei : 100.000 lei fara TVA, echivalent a 22.747,95 euro fara TVA, la cursul BNR din data de 13.06.2014, adica 1euro= 4.3960 lei;

Sursa de finanţare: bugetul AIO ;

Codul CPV: 71322000-1 Servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice;

Perioada de valabilitate a ofertelor: 40 zile de la data limita de depunere a ofertelor

Obiectul achizitiei directe: incheierea unui contract de servicii privind elaborarea serviciilor de proiectare in faza DALI, PAC,PT+CS+DDE pentru obiectivul de investitie "Reparatie capitala cladire veche la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu" situata in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu, nr.3;

Modul de finalizare a achizitiei directe: incheierea unui contract de servicii.

Documentele de calificare solicitate

- Se vor prezenta urmatoarele documente:

1. criterii de calificare privind situaţia personală a ofertantului :

Cerinta nr.1. Se solicită prezentarea declaratiei de eligibilitate completata şi semnata de către reprezentantul legal al ofertantului, din care sa reiasa ca acesta nu se incadreaza la prevederile art 180 din OUG 34/2006;

Cerinta nr 2. Se solicită prezentarea declaratiei privind neincadrarea in prevedrile art.181 din OUG 34/2006, completata şi semnata de către reprezentantul legal al ofertantului;

Cerinta nr 3. Se solicită prezentarea declaratiei privind neincadrarea in prevedrile art.69^1 din OUG 34/2006, completata şi semnata de către reprezentantul legal al ofertantului;

In cazul unui tert sustinator acesta nu trebuie sa se incadreze in prevederile181 lit. a), c^1) si d) si art. 69^1 din OUG 34/2006 actualizata.

Mentiune: persoanele cu functie de decizie in cadrul autoritatii contractante:

Consilieri locali - Bunea Doina ,Ritli Laszlo Csongor; Felea Adrian Ioan; Negrean Daniel Dumitru; Bonchiş Ioan; Vulcu Daniel Sorin; Dan Octavian; Mohan Aurel George; Câmpan Ioan; Lascu Tudor Sebastian; Debelka Boglarka Lilla; Dulca Camelia Mariana; Popa Dan Lucian; Filimon Teofil Laviniu; Manea Mihai; Tau Ioan; Kis Gabor Ferenc; Huszar Istvan Eric; Delorean Ion Iulius; Szabo Jozsef; Sarkozi Zoltan; Puscas Cristian; Ile Cristian; Coste Marina Adelina, Stanga Adrian.

- Primarul Ilie Bolojan;

- Viceprimarii: Mircea Malan si Ovidiu Muresan;

- Director general AIO- Beltechi Cristian,

Posibili membrii ai comisiei de evaluare:

-Director adjunct Benyovszki Tunde;

- Director adjunct Claudia Purde,

Sef Birou Juridic: Rosan Marioara, sef Serviciu Tehnic: Halasz Marcela, sef Birou Achizitii Publice: Marge Adina, consilier Serviciu tehnic: Ionescu Diana, Dorina Bolojan, Petrica Georgeta, Vesa Gheorghe, Doina Romocea, Iuliana Kocsis , Antoniu Sebastian Dan.

2.) criterii de calificare privind capacitatea de exercitare a activităţii profesionale (înregistrare),

Cerinta nr.1:Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe lângă tribunalele teritoriale, din care sa rezulte :

- că informatiile cuprinse sunt reale/actuale la data limita de depunere a ofertelor;

- Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC.

Forma de prezentare: original/copie lizibila stampilata, semnata de catre reprezentantul legal al ofertantului si continand mentiunea "conform cu originalul" sau copie legalizata.

Se va prezenta de catre operatorul economic clasat pe primul loc, inainte de comunicarea rezultatului procedurii, la solicitarea autoritatii contractante, certificatul constatator, in original sau copie legalizata.

➢ In situatia in care din documentele solicitate in acest sens nu reiese ca ofertantul este autorizat pentru desfasurarea de activitati ce fac biectul achizitiei conditia referitoare la Capacitatea de exercitare a activităţii profesionale (înregistrare) va fi considerata neindeplinita iar oferta inacceptabila in baza art 36 alin 1 lit b din HG 925/2006.

3. criterii de calificare privind capacitatea tehnica si profesionala, solicitate in conformitate cu art. 188 alin. (2) din OUG 34/2006 - actualizata, pe care acestia le vor dovedi prin prezentarea urmatoarelor documente:

1)- Experienta similara - completarea formularului anexat

-Lista principalelor servicii prestate in ultimii 3 ani (calculati pana la data limita de depunere a ofertei) continand valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati.

Prestarile de servicii se confirma prin prezentarea certificate/documente emise sau contrasemnate de catre o autoritate ori de catre clientul beneficiar.

Ofertantul trebuie sa faca dovada ca a prestat (dus la bun sfarsit) in ultimii trei ani (calculati pana la data limita de depunere a ofertelor) servicii de proiectare aferente constructiilor Civile in valoare de cel putin 100.000 lei fara TVA, la nivelul unui contract .

Nota: Certificatele/documentele trebuie sa cuprinda cel putin elementele de identificare ale proiectului/obiectivului pentru care sunt emise (numar de inregistrare si data contract, calitatea prestatorului: {contractant unic / membru intr-o asociere si procentul sau de participare, inclusiv valoarea aferenta procentului/ subcontractant si partea de contract realizata- in procent si valoare}, denumire obiect contract, inclusiv o descriere succinta a obiectului contractului), valoarea contractuala realizata exprimata in lei fara TVA, durata de prestare si orice alte elemente de identificare pe care ofertantul le considera necesare pentru a dovedi ca indeplineste cerinta solicitata.

Forma de prezentare: copie lizibilă stampilata, semnata de către reprezentantul legal al ofertantului si continand mentiunea "conform cu originalul".

4. criterii de calificare privind standardele de asigurare a calitatii:

Ofertantul va face dovada ca detine urmatoarele certificate:

( certificat ISO 9001:2008 – sistem de management al calitatii ( sau echivalent), eliberat pentru servicii de proiectare a cladirilor, valabil la data limita de depunere a ofertelor. Prezentarea certificatului se accepta in original/copie legalizata /copie conforma cu originalul.

Oferta va contine: 1. – documentele de calificare solicitate mai sus

2. - propunerea tehnica:

Propunerea tehnica se va elabora in conformitate cu cerintele din tema de proiectare. In acest scop propunerea tehnica va contine in mod obligatoriu urmatoarele:

1.) - descrierea detaliata a metodologiei si a planului conceput pentru reparatiile capitale pentru care se va presta serviciul de proiectare, continute in tema de proiectare, prin care sa se demonstreze corespondenta propunerii tehnice cu specificatiile respective.

2.) prezentarea duratei de timp necesara pentru elaborare a serviciilor ce fac obiectul prezentei achizitii, care nu pot depasi : Etapa I – maxim 15 zile de la data intrarii in vigoare a contractului; si Etapa II maxim 90 de zile de la data receptiei fara obiectiuni a DALI;

3.) Nominalizarea persoanei responsabile pentru asigurarea asistentei tehnice din partea proiectantului pe toata perioada de executie a lucrarilor.

ATENTIE!

Cerintele prevazute in tema de proiectare sunt cerinte minime obligatorii, ofertele care nu indeplinesc aceste cerinte urmand a fi respinse ca neconforme.

3. - propunerea financiara- Propunerea financiara se va prezenta in conformitate cu Formularul de oferta care reprezinta elementul principal al propunerii financiare .

( Pretul din formularul de oferta va reprezenta pretul total fara TVA a serviciilor ce fac obiectul achizitiei;

( In propunerea financiară pe lângă Formularul de Oferta, ofertantii vor detalia pretul total fara TVA prezentat in Formularul de Oferta defalcat pentru fiecare Etapa solicitata, prezentare formular anexa 1 la formularul de oferta .

( Propunerea financiara va fi insotita de propunerea de contract atasata la sectiunea “Formulare”.Modelul de contract va trebui sa aiba mentiunea “Am citit si suntem de acord cu/fara rezerve cu termenii si conditiile contractuale prevazute în « Modelul de contract din

Documentatia de Atribuire si consimtim ca, în cazul în care oferta noastra este stabilita ca fiind câstigatoare, sa semnam contractul de achizitie publica în conformitate cu prevederile din Documentatia de atribuire” si in termen de maxim 7 zile de la expirarea termenului prevazut la art.205,alin.1 lit b) din OUG 34/2006 actualizata, conform prevederilor art. 93, alin.2 din HG 925/2006 actualiza si in mod obligatoriu la SEDIUL AUTORITATII CONTRACTANTE . In caz contrar se vor aplica prevederile art.97^1 alin.6 din HG 925/2006.

Atentie ! NU SE ADMITE SEMNAREA CONTRACTULUI PRIN CORESPONDENTA, refuzul ofertantului castigator de a semna contractual pana la data comunicata conform art.93,alin.2 din HG 925/2006, respectiv pana la 7 zile de la expirarea temenului prevazut la

art.205,alin.1,lit.c) din OUG 34/2006 este asimilabil situatiei prevazute la art.181,lit.c^1) din OUG 34/2006 actualizata urmand a se va emite document constatator in acest sens ;

►Pretul declarat in formularul de oferta nu se ajusteaza, el va ramane ferm pe toata perioada de derulare a contractului.

Pretul contractului include forta de munca, transportul, materialele, instalatiile, echipamentele si toate celelalte obiecte, fie de natura provizorie, fie definitive, pentru realizarea solicitarilor din tema de proiectare.

o NU se accepta oferte alternative la oferta de baza

o NU se acceptă asocieri, subcontractari sau angajamente ferme de sustinere din partea unui tert.

o NU se accepta oferte intarziate, acestea fiind returnate expeditorului nedeschise.

o NU se accepta completarea documentelor lipsa, ulterior deschiderii ofertelor.

o NU se accepta declaratie initiala si anexa conform art.11 alin (4) din HG nr.925/2006 actualizata ;

1. Ofertele cu o documentatie incompleta vor fi respinse ca inacceptabile.

2. Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul, in caz de necesitate, de a solicita clarificari la documentatie.

Nota:

Ofertantii care incepand cu data de 20.02.2012 au participat la proceduri/achizitie directa organizate de catre Biroul Achizitii Publice din cadrul Primariei Municipiului Oradea si au refuzat semnarea contractului de achizitie publica/si-au retras oferta dupa deschiderea acesteia sau in cadrul unei proceduri, nu au depus la solicitarea autoritatii contractante documentele de calificare in situatia in care la data depunerii ofertelor au beneficiat de prevederile art.11,alin.4 din HG 925/2006 actualizata, vor fi respinsi din toate achizitiile directe care se vor organiza pe parcursul anului 2014.

Modul de intocmire a ofertei

Documentele de calificare impreuna cu propunerea tehnica si cea financiara se intocmesc in doua exemplare si se introduc fiecare in plicuri separate marcate corespunzator COPIE si ORIGINAL. Cele 3 plicuri se introduc intr-un plic exterior, inchis si netransparent .

Plicul exterior trebuie sa fie marcat cu:

denumirea si adresa autoritatii contractante, denumirea obiectului achizitiei directe pentru care s-a depus oferta (Oferta privind achizitia serviciilor de proiectare in faza DALI, PAC,PT+CS+DDE pentru obiectivul de investitie "Reparatie capitala cladire veche la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu" situata in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu, nr.3, denumirea si adresa ofertantului pentru a permite returnarea ofertei intarziate nedeschisa, precum si cu inscriptia: A NU SE DESCHIDE INAINTE DE DATA DE 16.07.2014 ORA 11:00;

Plicului exterior i se vor atasa, intr-o folie de plastic transparenta, documentele care insotesc oferta dupa cum urmeaza :

1 scrisoarea de inaintare ( conform Formular anexat) ;

Criteriul de atribuire: - “pretul cel mai scazut”, dintre ofertele declarate admisibile.

In scopul atribuirii contractului de servicii se va intocmi un clasament in ordine descrescatoare a pretului total obtinut dintre ofertele admisibile prezentate in Formularul de Oferta .

Oferta se va depune la adresa autoritatii contractante: Primaria Municipiului Oradea, str. Piata Unirii nr.1, Sla Ghiseelor, parter, ghiseul nr.10 sau 11.

Data limită pentru depunerea ofertei- 16.07.2014 ora 09:00.

Deschiderea ofertelor va avea loc in data de 16.07.2014 ora 11:00 in sala mica/sala mare a Primariei Municipiului Oradea.

Formularele, Tema de proiectare si contractul tip de servicii, este atasat prezentei invitatii.

SEF BIROU ACHIZITII PUBLICE CONSILIER BIROU ACHIZITII PUBLICE

Adina MARGE Doina ROMOCEA

SECTIUNEA II – Caiet de sarcini

Aprobat

DIRECTOR GENERAL

Cristian Beltechi

TEMA DE PROIECTARE

la cladirea veche a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, situat in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu nr. 3 se impune urmatoarea tema de proiectare in faza DALI, PT+CS+DDE :

Reparatie capitala instalatii sanitare:

►Inlocuirea conductelor de distributie pana la primul camin de la limita de proprietate , a coloanelor si conductelor de legatura pentru apa rece si apa calda menajera la obiectele sanitare ;

►Inlocuirea conductelor de canalizare interioara si exterioara, atat menajera cat si pluviala pana la primul camin de la limita de proprietate

►Inlocuirea obiectelor sanitare;

►Inlocuirea robinetilor si a bateriilor;

►Inlocuirea retelei de hidranti interioara si exterioara – conducte + hidranti;

Reparatie capitala instalatia de incalzire:

►Inlocuit tevi in distributie si coloane, conducte de legatura din otel la corpurile de radiatoare inclusiv inlocuirea radiatoarelor cu radiatoare din otel.

►Echiparea cu robineti a radiatoarelor : tur, retur, de aerisire, de golire;

►Montarea pe coloane a robinetilor pe tur, retur, si de aerisire;

►Vopsit conducte si radiatoare daca este cazul.

Reparatie capitala instalatia electrica:

►Montarea tubulaturii ingropat sub tencuiala;

►Inlocuirea conductorilor existenti cu conductori din cupru;

►Inlocuirea corpurilor de iluminat, a intrerupatoarelor , a prizelor si comutatoarelor.

►Inlocuirea tablourilor electrice;

►Revizuire prize de pamantare si paratrasnet.

►Instalatie curenti slabi pentru informatica, telefonie, internet,semnalizare in caz de incendiu, efractie, supraveghere video.

Reparatie capitala interioare

►Zugraveli interioare

►Placarea peretilor de la grupurile sanitare cu faianta.

►Inlocuirea pardoselilor dupa cum urmeaza : in salile de clasa cu parchet din lemn, pe coridoare,grupuri sanitare si scari cu gresie antiderapanta , in cabinetele medicale cu pardoseli din tarkett.

►Inlocuirea balustradelor de la scari cu balustrade din inox.

►Inlocuirea usilor interioare cu usi din PVC.

Audit energetic.

Izolarea termica a cladirii si refacerea fatadelor.

Inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie din PVC.

Ignifugarea sarpantei.

Suprafata construita a cladirii este de 758 mp, iar regimul de inaltime P+2E.

NOTA

1. Proiectul se va preda si pe suport magnetic (CD).

2. Pentru lucrarile prevazute se va anexa grafic de executie.

3. Intocmirea documentatiei pentru obtinerea avizelor specificate in C.U. (2 exemplare).

4. Termen de elaborare a proiectului DALI, PAC(2exemplare),PT, CS si DDE (5 exemplare din care 1 Beneficiar si 4 pentru licitatie): 90 de zile calendaristice.

5. Intocmirea documentatiei sa fie in concordanta cu legislatia in vigoare.

6. Verificarea proiectului de verificatori tehnici atestati pe specialitati.

7. Se recomanda deplasarea in teren a proiectantului, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu.

Tünde Benyovszki Marcela Halasz Intocmit

Director General Adjunct Sef Serviciu Ionescu Diana

SECTIUNEA III – Formulare

FORMULAR 1

OFERTANTUL Inregistrat la sediul autoritatii contractante

............................ nr. ................... / ......................

(denumirea/numele)

Scrisoare de înaintare a ofertei

Către ,

Administratia Imobiliara Oradea

Ca urmare a invitatiei de participare nr…….din…………………(ziua/luna/anul), privind atribuirea contractului de servicii de proiectare pentru obiectivul de investitie "Reparatie capitala cladire veche la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu" situata in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu, nr.3, noi …........................................…………… (denumirea/numele ofertantului sau asocierii ) vă transmitem alăturat următoarele:

1. Coletul sigilat şi marcat în mod vizibil, conţinând, în original şi într-un număr de ….... copii ;

a) documente de calificare

b) propunere tehnica si financiara;

3. Persoana de contact (pentru această achizitie)

|Nume | |

|Adresă | |

|Telefon | |

|Fax | |

|E-mail | |

Avem speranţa că oferta noastră este corespunzătoare şi va satisface cerinţele.

Data completării ................................

Cu stimă,

Operator economic,

..............................................

(semnătura autorizata şi stampila)

FORMULAR 2

Nr.........din...............

Împuternicire

Subscrisa …………………………………………………………………. (nume/denumire), cu sediul în ……………………………..(adresa operatorului economic), înmatriculata la Registrul Comerţului sub nr.…, CIF ………, atribut fiscal …….....,reprezentată prin………………………, în calitate de ………………………………., împuternicim prin prezenta pe Dl/Dna………………….……, domiciliat în ……………………………………………, identificat cu B.I./C.I. seria ……, nr. ………, CNP …………………………., eliberat de ……............................., la data de …………, având funcţia de ………………………………………………, să ne reprezinte la prezenta achizitie directa ….........................(se va completa cu denumirea obiectivului), organizată de...................în scopul atribuirii contractului.

În îndeplinirea mandatului său, împuternicitul va avea următoarele drepturi şi obligaţii:

1. Să semneze toate actele şi documentele care emană de la subscrisa în legătură cu participarea la prezenta procedură;

2. Să participe în numele subscrisei la procedură şi să semneze toate documentele rezultate pe parcursul şi/sau în urma desfăşurării achizitiei.

3. Să răspundă solicitărilor de clarificare formulate de către comisia de evaluare în timpul desfăşurării achizitiei.

Prin prezenta, împuternicitul nostru este pe deplin autorizat să angajeze răspunderea subscrisei cu privire la toate actele şi faptele ce decurg din participarea la prezenta achizitie.

Înţeleg că în cazul în care această declaraţie nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislaţiei penale privind falsul în declaraţii şi sunt de acord cu orice decizie a Autorităţii Contractante referitoare la excluderea din prezenta achizitie directa pentru atribuirea contractelor de achiziţie publica.

Denumirea mandantului

S.C. ………………………………

reprezentată legal prin _____________________(Nume, prenume, funcţie)

(Specimenul de semnătura al persoanei împuternicite) (Semnătura autorizată şi stampila)

.............................................. ........................................

Notă: Împuternicirea va fi însoţita de o copie după actul de identitate al persoanei împuternicite (buletin de identitate, carte de identitate, paşaport).

FORMULAR 3

DECLARAŢIE

privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii

I. Date de identificare a întreprinderii

Denumirea întreprinderii _______________________________________________________________________________

Adresa sediului social _______________________________________________________________________________

Cod unic de înregistrare

_______________________________________________________________________________

Numele şi funcţia

___________________________________________________________________________ (preşedintele consiliului de administraţie, director general sau echivalent)

II. Tipul întreprinderii

Indicaţi, după caz, tipul întreprinderii:

( Întreprindere autonomă În acest caz, datele din tabelul de mai jos sunt preluate doar din situaţia economico-financiară a întreprinderii solicitante. Se va completa doar declaraţia, fără formularul B

( Întreprindere parteneră Se va completa tabelul de mai jos pe baza rezultatelor calculelor efectuate conform formularului B, precum şi a fişelor adiţionale care se vor ataşa la declaraţie

( Întreprindere legată Se va completa tabelul de mai jos pe baza rezultatelor calculelor efectuate conform formularului B, precum şi a fişelor adiţionale care se vor ataşa la declaraţie

III. Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii[1]

|Exerciţiul financiar de referinţă[2] |

|Numărul mediu anual de salariaţi |Cifra de afaceri anuală netă (mii lei/mii €) |Active totale (mii lei/mii €) |

| | | |

| | | |

|Important: Precizaţi dacă, faţă de exerciţiul financiar anterior, |( Nu |

|datele financiare au înregistrat modificări care determină încadrarea |( Da (în acest caz se va completa şi se va ataşa o declaraţie |

|întreprinderii într-o altă categorie (respectiv micro-întreprindere, |referitoare la exerciţiul financiar anterior) |

|întreprindere mică, mijlocie sau mare). | |

Totodată, declar ca am luat la cunoştinţa de prevederile art 326 « Falsul în Declaraţii » din Codul Penal referitor la « Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcuta unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se refera art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcuta serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda »

Semnătura _______________________________________________

(numele şi funcţia semnatarului, autorizat să reprezinte întreprinderea)

Declar pe propria răspundere că datele din această declaraţie şi din anexe sunt conforme cu realitatea.

Data întocmirii ...........................

FORMULAR 4

OPERATOR ECONOMIC

____________________

(denumirea/numele)

DECLARAŢIE PRIVIND ELIGIBILITATEA

Subsemnatul ......................................................................................, reprezentant împuternicit al ...............................................................................................................................................................,

(denumirea/numele si sediul/adresă operatorului economic), în calitate de ofertant/candidat/asociat declar pe propria răspundere, sub sancţiunea excluderii din procedură şi a sancţiunilor aplicate faptei de fals în acte publice, că nu ne aflăm in situaţia prevazută la art. 180 din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, respectiv în ultimii 5 ani nu am fost condamnat prin hotărâre definitivă a unei instanţe judecătoreşti pentru participarea la activităţi ale unei organizaţii criminale, pentru corupţie, fraudă şi/ sau spălare de bani.

De asemenea, declar că la prezenta procedură nu particip în două sau mai multe asocieri de operatori economici, nu depun ofertă individuală şi o alta ofertă comună, nu depun ofertă individuală, fiind nominalizat ca subcontractant în cadrul unei alte oferte.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă şi/sau consultantul – organizator al procedurii au dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor orice documente doveditoare de care dispunem.

Totodată, declar ca am luat la cunoştinţa de prevederile art 326 « Falsul în Declaraţii » din Codul Penal referitor la « Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcuta unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se refera art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcuta serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda »

Prezenta declaraţie este valabilă până la data de ......................................................................

(se precizează data expirării perioadei de valabilitate a ofertei)

Data completării ......................

__________________________

(Nume, prenume)

___________________________

(Funcţie)

FORMULAR 5

OPERATOR ECONOMIC

_____________________

(denumirea/numele)

DECLARAŢIE

privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art. 181 din

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006

Subsemnatul(a)........................................................ [se inserează numele operatorului economic - persoana juridică], în calitate de ofertant la achizitia de .......................................................................[ se menţionează procedura] pentru achiziţia de.................................................................................................................. [se inserează, după caz, denumirea serviciilor şi codul CPV], la data de ................. [se inserează data], organizată de .................................................................... [se inserează numele autorităţii contractante], declar pe proprie răspundere că:

a) nu sunt în stare de faliment ca urmare a hotărârii pronunţate de judecătorul - sindic;

c) mi-am îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului general consolidat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în România sau în ţara în care este stablit până la data solicitată.

c^1) în ultimii 2 ani mi-am îndeplinit corespunzator obligaţiile contractuale, si ca urmare nu am produs grave prejudicii beneficiarilor;

d) nu am fost condamnat, în ultimii trei ani, prin hotărârea definitivă a unei instanţe judecătoreşti, pentru o faptă care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greşeli în materie profesională.

e)Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor orice documente doveditoare de care dispunem.

Înţeleg că în cazul în care această declaraţie nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislaţiei penale privind falsul în declaraţii.

Totodată, declar ca am luat la cunoştinţa de prevederile art 326 « Falsul în Declaraţii » din Codul Penal referitor la « Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcuta unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se refera art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcuta serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda »

Data completării ......................

Operator economic,

………………………….

(semnătura autorizată )

FORMULAR 6

OPERATOR ECONOMIC

_____________________

(denumirea/numele)

DECLARAŢIE

privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art. 69ˆ1

Subsemnatul, ................................. reprezentant împuternicit al ............. (denumirea/numele si sediul/adresa operatorului economic),declar pe proprie raspundere, sub sanctiunea excluderii din procedura si a sanctiunilor aplicabile faptei de fals in acte publice, ca nu ne aflam in situatia prevazuta la art. 69ˆ1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv (denumirea /numele)_________________________nu are drept membri în cadrul consiliului de administraţie/organ de conducere sau de supervizare şi/sau nu are acţionari ori asociaţi, persoane care sunt soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv sau care se află în relaţii comerciale, astfel cum sunt acestea prevăzute la art. 69 lit. a) din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, cu persoane ce deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante, respectiv:

Consilieri locali - Bunea Doina ,Ritli Laszlo Csongor; Felea Adrian Ioan; Negrean Daniel Dumitru; Bonchiş Ioan; Vulcu Daniel Sorin; Dan Octavian; Mohan Aurel George; Câmpan Ioan; Lascu Tudor Sebastian; Debelka Boglarka Lilla; Dulca Camelia Mariana; Popa Dan Lucian; Filimon Teofil Laviniu; Manea Mihai; Tau Ioan; Kis Gabor Ferenc; Huszar Istvan Eric; Delorean Ion Iulius; Szabo Jozsef; Sarkozi Zoltan; Puscas Cristian; Ile Cristian; Coste Marina Adelina, Stanga Adrian.

- Primarul Ilie Bolojan;

- Viceprimarii: Mircea Malan si Ovidiu Muresan;

- Director general AIO- Beltechi Cristian,

Posibili membrii ai comisiei de evaluare:

-Director adjunct Benyovszki Tunde;

- Director adjunct Claudia Purde,

Sef Birou Juridic: Rosan Marioara, sef Serviciu Tehnic: Halasz Marcela, sef Birou Achizitii Publice: Marge Adina, consilier Serviciu tehnic: Ionescu Diana, Dorina Bolojan, Petrica Georgeta, Vesa Gheorghe, Doina Romocea, Iuliana Kocsis , Antoniu Sebastian Dan.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg ca autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, orice documente doveditoare de care dispunem.

Înţeleg ca în cazul în care această declaraţie nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislaţiei penale privind falsul în declaraţii.

Totodată, declar ca am luat la cunoştinţa de prevederile art 326 « Falsul în Declaraţii » din Codul Penal referitor la « Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcuta unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se refera art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcuta serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda »

Data completării...................... Operator economic,

FORMULAR 7

OPERATOR ECONOMIC

_____________________

(denumirea/numele)

DECLARAŢIE

PRIVIND LISTA PRINCIPALELOR

PRESTĂRI DE SERVICII ÎN ULTIMII 3 ANI

Subsemnatul, reprezentant împuternicit al ........................................................... (denumirea/numele şi sediul/adresa candidatului/ofertantului), declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicabile faptei de fals în acte publice, că datele prezentate în tabelul anexat sunt reale.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înteleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, situaţiilor şi documentelor care însoţesc oferta, orice informaţii suplimentare în scopul verificării datelor din prezenta declaraţie.

Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai ................................................................. (denumirea şi adresa autorităţii contractante) cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea noastră.

Totodată, declar ca am luat la cunoştinţa de prevederile art 326 « Falsul în Declaraţii » din Codul Penal referitor la « Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcuta unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se refera art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcuta serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda »

Data completării ......................

Operator economic,

________________________

(numele, semnãtura autorizatã)

| | | |

|Nrcrt |Obiectul contractului |Codul CPV |

| | | |

| | | |

|a) iniţială | | |

|(la data semnării contractului) | | |

|b) finală | | |

|(la data finalizării contractului) | | |

5. Dacă au fost litigii privind îndeplinirea contractului, natura acestora şi modul lor de soluţionare: .............................................................

6. Gama de servicii prestate în baza contractului, precum şi alte aspecte relevante prin care ofertantul/candidatul îşi susţine experienţa solicitata pentru calificare si evaluare: ...............................................................

Data completării ......................

Totodată, declar ca am luat la cunoştinţa de prevederile art 326 « Falsul în Declaraţii » din Codul Penal referitor la « Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcuta unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se refera art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcuta serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda »

Ofertant,

. ............................ (semnătura autorizată)

*) Se completează fişe distincte pentru fiecare contract in parte, care vor fi confirmate, la cererea comisiei de evaluare, prin prezentarea contractului respectiv.

OFERTANTUL FORMULAR 9

__________________

(denumirea/numele)

FORMULAR DE OFERTA

Catre ,

Administratia Imobiliara Oradea

Domnilor,

1. Examinând documentaţia de atribuire, subsemnaţii, reprezentanţi ai ofertantului ...... (denumirea/numele ofertantului) ne oferim ca, în conformitate cu prevederile şi cerinţele cuprinse în documentaţia mai sus mentionată, să prestăm “ Elaborarea serviciilor de proiectare in faza DALI, PAC,PT+CS+DDE pentru obiectivul de investitie "Reparatie capitala cladire veche la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu" situata in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu, nr.3”, pentru suma de .................................. (suma în litere şi în cifre, precum şi moneda ofertei) platibilă după recepţia serviciilor, la care se adaugă TVA în valoare de .............................................. (suma în litere şi în cifre, precum şi moneda ofertei)

2. Ne angajăm ca, în cazul în care oferta noastră este stabilită câştigătoare, să prestăm serviciile, în graficul de timp solicitat de autoritatea contractantă. (se va indica durata de prestare a serviciilor)

3. Ne angajăm să menţinem această ofertă valabilă pentru o durată de ................................................................................... zile (durata în litere şi cifre)

respectiv până la data de ....................... (ziua/luna/anul) şi ea va rămâne obligatorie pentru noi şi poate fi acceptată oricând înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

4. Am înţeles şi consimţim că, în cazul în care oferta noastră este stabilită ca fiind câştigătoare, să constituim garanţia de bună execuţie în conformitate cu prevederile din documentaţia de atribuire.

5. Precizăm că: (se bifează opţiunea corespunzătoare)

|_| depunem ofertă alternativă, ale carei detalii sunt prezentate într-un formular de ofertă separat, marcat în mod clar „alternativă”/”altă ofertă”.

|_| nu depunem ofertă alternativă.

6. Până la încheierea şi semnarea contractului de achiziţie publică aceasta ofertă, împreună cu comunicarea transmisă de dumneavoastră, prin care oferta noastră este acceptată ca fiind câştigătoare, vor constitui un contract angajant între noi.

7. Înţelegem că nu sunteţi obligaţi să acceptaţi oferta cu cel mai scăzut preţ sau orice ofertă primită.

Data _____/_____/_____

...............................................................................,

(nume, prenume şi semnătură),

L.S.

în calitate de ............................................ legal autorizat să semnez oferta pentru şi în numele ....................................... (denumirea/numele operatorului economic)

ANEXA 1 la propunerea financiara

Detalierea preţului ofertei

|Nr. crt. |Categoria de documentaţie |Valoare fără TVA |Durata de prestare |

| | |lei | |

|1 |DALI | | |

|2 |PAC,PT,CS,DDE | | |

|3 |Asistenta tehnica din partea | | |

| |proiectantului | | |

| | | | |

| | | | |

| | | | |

| |TOTAL CONTRACT | | |

Data completării_____________

SECTIUNEA IV - Contract de servicii - tip

Contract de servicii

nr.______________data_______________

În temeiul OUG nr.34/2006 actualizata, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, s-a încheiat prezentul contract de prestari servicii, între

Consiliul Local al Municipiului Oradea prin Administratia Imobiliara Oradea, cu sediul in Oradea, judetul Bihor, P-ta Unirii nr.1, tel/fax 0259/436276, cont nr _______________________________ deschis la Trezoreria Municipiului Oradea, cod fiscal 2198297, reprezentată legal prin Director general Beltechi Cristian si Director general adj. Benyovszki Tunde, in calitate de achizitor, pe de o parte

şi

………………………. cu ………………………., telefon/fax ……………….., număr de înmatriculare ……………,cod fiscal …………., cont ………………………. reprezentat prin …………….., funcţia …………………,

în calitate de prestator, pe de o parte

2. Definiţii

2.1 - În prezentul contract următorii termeni vor fi interpretaţi astfel:

a. contract – reprezintă prezentul contract şi toate Anexele sale.

b. achizitor şi prestator - părtile contractante, aşa cum sunt acestea numite în prezentul contract;

c. asociat al prestatorului – operatorul economic care este asociat cu ofertantul a carui oferta a fost desempata castigatoare, urmand a presta o parte a serviciilor ce fac obiectul prezentului contract, conform sarcinilor stabilite prin acordul de asociere;

d. preţul contractului - preţul plătibil prestatorului de către achizitor, în baza contractului, pentru îndeplinirea integrală şi corespunzătoare a tuturor obligaţiilor asumate prin contract;

e. servicii - activităţi a căror prestare fac obiect al contractului;

f. produse - echipamentele, maşinile, utilajele, piesele de schimb şi orice alte bunuri cuprinse în anexa/anexele la prezentul contract şi pe care prestatorul are obligaţia de a le furniza aferent serviciilor prestate conform contractului;

g. forţa majoră - un eveniment mai presus de controlul parţilor, care nu se datorează greşelii sau vinei acestora, care nu putea fi prevăzut la momentul încheierii contractului şi care face imposibilă executarea şi, respectiv, îndeplinirea contractului; sunt considerate asemenea evenimente: razboaie, revoluţii, incendii, inundaţii sau orice alte catastrofe naturale, restricţii apărute ca urmare a unei carantine, embargou, enumerarea nefiind exhaustivă ci enunciativă. Nu este considerat forţă majoră un eveniment asemenea celor de mai sus care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligaţiilor uneia din părţi;

h. zi - zi calendaristică; an - 365 de zile.

3. Interpretare

3.1 În prezentul contract, cu excepţia unei prevederi contrare cuvintele la forma singular vor include forma de plural şi vice versa, acolo unde acest lucru este permis de context.

3.2 Termenul “zi”sau “zile” sau orice referire la zile reprezintă zile calendaristice dacă nu se specifică in mod diferit.

Clauze obligatorii

4. Obiectul principal al contractului

4.1 - Prestatorul se obligă să presteze serviciile de proiectare in faza DALI, PAC,PT+CS+DDE pentru obiectivul de investitie "Reparatie capitala cladire veche la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu" situata in Oradea pe Aleea Onisifor Ghibu, nr.3, în perioada/perioadele convenite şi în conformitate cu obligaţiile asumate prin prezentul contract.

5. Preţul contractului

5.1 Preţul total convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil prestatorului de catre achizitor, este de ………………………., lei fara TVA.

Pretul contractului include :

Etapa I – DALI = _______lei fara TVA;

Etapa II – PAC,PT,CS,DDE,=________ lei fara TVA

Etapa III- asistenta tehnica din partea proiectantului, pe toata perioada de executie a lucrarilor executate in baza prezentului proiect = _____________lei fara TVA;

5.2. Pretul este ferm si nu se actualizeaza pe toata perioada de derulare a contractului.

6. Durata contractului

6.1 – Durata de prestare a serviciilor care fac obiectul prezentului contract, va fi de ……………….

a) ETAPA I : DALI: ………… zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a contractului.

b) ETAPA II : PAC,PT,CS,DDE: ………… zile calendaristice de la data receptiei fara obiectiuni a etapei DALI.

c) ETAPA III: asistenta tehnica din partea proiectantului = pe toata perioada de executie a lucrarilor ;

7. Executarea contractului

7.1 – Executarea contractului începe, dupa constituirea garantiei de buna executie conform clauzei 12.1 din prezentul contract, dar nu mai tarziu de 3 zile de la semnarea contractului adica cel tarziu din data de………………………….

8. Documentele contractului

8.1 - Documentele contractului sunt:

a) tema e proiectare;

b) propunerea tehnica si propunerea financiara;

c) garanţia de bună execuţie;

9. Obligaţiile principale ale prestatorului

9.1- Prestatorul se obligă să presteze serviciile la standardele şi/sau performanţele prezentate în oferta si sa respecte cerintele din tema de proiectare.

9.2. – Prestatorul se obliga sa elaboreze documentatia in conformitate cu legislatia in vigoare.

a)Documentatia se va elabora si preda astfel:

2 exemplare faza DALI

5 exemplare faza PT+CS+DE din care 1 exemplar Confidential;

Proiectul se va preda si pe suport electronic in 2 exemplare din care, 1 exemplar suport electronic pentru licitatie, prin scanare la o rezolutie joasa de 100dpi si maxim 20 mb/fisier (CD sau DVD) ;

b)Conţinutul documentaţiilor va respecta prevederile legale în vigoare.

c)Proiectantul are obligatia de a preda proiectul tehnic in urma verificarii de catre un verificator de proiecte autorizat.

9.3. Prestatorul se obligă să presteze serviciile respectand termenele de prestare prevazute la art. 6.1. din prezentul contract.

9.4. - Prestatorul se obliga sa faca completarile si/sau modificarile la documentatia elaborata in termen de maxim 3 zile de la transmiterea solicitarii achizitorului sau avizatorilor in acest sens.

9.5. - Prestatorul se obligă să despagubească achizitorul împotriva oricăror:

i) reclamaţii şi acţiuni în justiţie, ce rezultă din încalcarea unor drepturi de proprietate intelectuală (brevete, nume, mărci înregistrate etc.), legate de echipamentele, materialele, instalaţiile sau utilajele folosite pentru sau în legatură cu produsele achiziţionate, şi

ii) daune-interese, costuri, taxe şi cheltuieli de orice natură, aferente, cu excepţia situaţiei în care o astfel de încalcare rezultă din respectarea caietului de sarcini întocmit de către achizitor.

9.6.- Prestatorul se obliga sa asigure consultanta si asistenta tehnica pentru implementarea proiectului, pe toata durata de executie a lucrarilor si ori de cate ori va fi nevoie;

9.7. - Prestatorul raspunde pentru calitatea si corectitudinea elaborarii serviciilor de proiectare pe toata durata de executie a lucrarilor, in conformitate cu normele tehnice in vigoare si isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de proiectare determinate din vina sa exclusiva.

9.8. – Orice omisiune sau gresala fata de listele de cantitati din proiectul tehnic si din specificatiile tehnice prevazute in tema de proiectare, dovedita pe parcursul executiei a fi necesara pentru finalizarea investitiei si al carui cuantum valoric depaseste cota 10 % prevazuta in capitolul “Diverse si neprevazute” din devizul general actualizat, va fi suportata de catre proiectant in limita cuantumului valoric ce depaseste cota de 10%.

10. Obligaţiile principale ale achizitorului

10.1 - Achizitorul se obligă să recepţioneze, potrivit clauzei 15.2, serviciile prestate în termenul convenit si numai dupa obtinerea avizelor necesare.

10.2 – Achizitorul va efectua plata către prestator in maxim 30 de zile de la data inregistrarii facturii la sediul achizitorului. Factura va fi emisa numai dupa semnarea fara obiectiuni de catre achizitor a procesului verbal de receptie. Achizitorul are obligaţia de a efectua plata către prestator pe baza facturii, insotita de procesul verbal de receptie acceptat fara obiectiuni de catre achizitor.

11. Sancţiuni pentru neindeplinirea culpabilă a obligaţiilor

11.1. - În cazul în care, din vina sa exclusivă, prestatorul nu reuşeşte să-şi execute obligaţiile asumate prin contract, atunci achizitorul are dreptul fără necesitatea vreunei notificări şi fără a exclude alte căi de sancţiune din contract, de a deduce din preţul contractului fara TVA, o dobanda penalizatoare egala cu nivelul ratei dobanzii de referinta a BNR plus 8 puncte procentuale pentru fiecare zi de intarziere pana la indeplinirea efectiva a obligatiilor, dobanda aplicata la contravaloarea obligatiilor neindeplinite.

11.2.- Achizitorul aplica penalitati prestatorului si in cazul in care acesta depaseste termenul stabilit pentru completarile si/sau modificarile la documentatia elaborata in termen de maxim 3 zile de la transmiterea solicitarii achizitorului, mentionate la art.9.4 si 15.2(b) .

11.3. - În cazul în care achizitorul nu onorează facturile în termen de 30 de zile de la emiterea facturii, atunci acesta are obligaţia de a plăti dobanda penalizatoare egala cu nivelul ratei dobanzii de referinta a BNR plus 8 puncte procentuale pentru fiecare zi de intarziere pana la indeplinirea efectiva a obligatiilor, dobanda aplicata la cuantumul sumei neachitate.

11.4. - Penalitatile datorate conform clauzelor 11.1. şi 11.3 curg de drept din data scadenţei obligaţiilor asumate conform prezentului contract.

11.5. - Pentru prejudiciul provocat prin neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligaţiilor asumate, care depăşeste valoarea penalităţilor ce pot fi percepute în condiţiile art.11.1 şi 11.3, în completare, părţile datorează si daune interese suplimentare minimale de 40 euro.

11.6 - Nerespectarea de către părţi a obligaţiilor prevăzute în prezentul contract dă dreptul părţii lezate să considere contractul reziliat de plin drept fără nicio altă formalitate şi fără nicio altă procedură judiciară sau extrajudiciară. Prezentul pact comisoriu îşi produce efectele de la data scadenţei obligaţiilor neefectuate.

11.7 Partile au convenit de comun acord ca prezentul contract poate sa inceteze de plin drept, in temeiul unui pact comisoriu, fara punerea in intarziere a prestatorului, sau fara alta formalitate si fara interventia instantelor judecatoresti, in urmatoarele situatii:

a) Daca prestatorului ii sunt retrase sau nu obtine autorizatiile, certificarile sau orice alte documente necesare executarii obligatiilor contractuale;

b)Cumularea de catre prestator a penalitatilor pentru neexecutarea obligatiilor contractuale lato sensu , pana la o suma echivalenta cu ½ din suma reprezentand valoarea garantiei de buna executie

c)daca una dintre parti cesioneaza drepturile si obligatiile contractuale fara acordul celeilalte parti

d) in cazul incalcarii de catre una dintre parti a obligatiilor sale, dupa ce a fost notificata, in scris, de cealalta parte ca o noua nerespectare a obligatiilor contractuale va conduce la rezilierea contractului.

11.8. – Rezilierea/incetarea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante.

11.9. - Prevederile prezentului capitol nu inlatura raspunderea partii care in mod culpabil a cauzat incetarea contractului.

Clauze specifice

12. Garanţia de bună execuţie a contractului

12.1 - (1) Prestatorul se obligă să constituie garanţia de bună execuţie a contractului în cuantum de ……………. lei, suma ce reprezinta 10% din pretul contractului fara TVA.

12.2 - Aceasta suma se va constitui integral de catre prestator prin ……………………., in cuntumul prevazut, in termen de maxim 15 zile de la data semnarii contractului.

12.3 - Achizitorul are dreptul de a emite pretenţii asupra garanţiei de bună execuţie, în limita prejudiciului creat, dacă prestatorul nu îşi execută, execută cu întarziere sau execută necorespunzator obligaţiile asumate prin prezentul contract. Anterior emiterii unei pretenţii asupra garanţiei de bună execuţie, achizitorul are obligaţia de a notifica acest lucru prestatorului, precizând totodată obligaţiile care nu au fost respectate.

12.4 Achizitorul se obliga sa restituie garantia de buna executie in termen de 14 zile de la data incheierii procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor executate in baza proiectului respectiv, daca autoritatea contractanta nu a ridicat pana la acea data pretentii asupra ei.

13. Alte resposabilităţi ale prestatorului

13.1 - (1) Prestatorul are obligaţia de a executa serviciile prevăzute în contract cu profesionalismul şi promtitudinea cuvenite angajamentului asumat şi în conformitate cu propunerea sa tehnică.

(2) Prestatorul se obligă să supravegheze prestarea serviciilor, sa asigure resursele umane, materialele, instalaţiile, echipamentele şi orice alte asemenea, fie de natura provizorie, fie definitivă cerute de şi pentru contract, în masura în care necesitatea asigurării acestora este prevazută în contract sau se poate deduce în mod rezonabil din contract.

13.2 - Prestatorul este pe deplin responsabil pentru execuţia serviciilor în conformitate cu termenele de prestare convenite, prevazute la art. 6.1. Totodată, este răspunzător atât de siguranţa tuturor operaţiunilor şi metodelor de prestare utilizate, cât şi de calificarea personalului folosit pe toată durata contractului.

14. Alte responsabilităţi ale achizitorului

14.1 - Achizitorul se obligă să pună la dispoziţia prestatorului orice facilităţi şi/sau informaţii pe care acesta le-a cerut în propunerea tehnică şi pe care le considera necesare îndeplinirii contractului.

15. Recepţie şi verificări

15.1 - Achizitorul are dreptul de a verifica modul de prestare a serviciilor pentru a stabili conformitatea lor cu prevederile din propunerea tehnică şi din tema de proiectare, astfel, se va constitui o comisie de verificare si receptie a proiectului elaborat.

15.2. Comisia de receptie are obligatia:

a) De a verifica, receptiona si intocmi procesul verbal de receptie al documentatiei elaborate, pentru fiecare etapa, in termen de maxim 15 zile de la depunerea documentatiei de catre prestator.

b) In cazul in care sunt obiectiuni la documentatia predata, va solicita pe durata celor 15 zile aferente receptiei, clarificarile necesare prestatorului, astfel incat prestatorul sa poata raspunde in termenul de 3 zile la clarificari fara a depasi cele 15 zile aferente receptiei.

Achizitorul are dreptul de a verifica modul de prestare a serviciilor pentru a stabili conformitatea lor cu prevederile din propunerea tehnica si din Tema de proiectare.

15.3 - Verificările vor fi efectuate în conformitate cu prevederile din prezentul contract.

16. Începere, finalizare, întârzieri, sistare

16.1 - (1) Prestatorul are obligaţia de a începe prestarea serviciilor în timpul cel mai scurt posibil de la data intrarii in vigoare a contractului, pentru a se incadra in termenele prevazute la punctul 6.1. a prezentului contract.

(2) În cazul în care prestatorul suferă întârzieri şi/sau suportă costuri suplimentare, datorate în exclusivitate achizitorului părţile vor stabili de comun acord:

a) prelungirea perioadei de prestare a serviciului, şi

b) totalul cheltuielilor aferente, dacă este cazul, care se vor adauga la preţul contractului.

16.2 - (1) Serviciile prestate în baza contractului sau, dacă este cazul, perioada stabilită la punctul 6.1. trebuie finalizata în termenul convenit de parţi, termen care se calculează de la data începerii executarii contractului.

(2) În cazul în care:

i) orice motive de întârziere, ce nu se datorează prestatorului, sau

ii) alte circumstanţe neobisnuite susceptibile de a surveni, altfel decât prin încalcarea contractului de către prestator,

îndreptăţesc prestatorul de a solicita prelungirea perioadei de prestare a serviciilor sau a oricărei faze a acestora, atunci parţile vor revizui, de comun acord, perioada de prestare şi vor semna un act adiţional.

16.3 - Dacă pe parcursul îndeplinirii contractului, prestatorul nu respectă termenele prevazute la punctul 6.1. a prezentului contract, acesta are obligaţia de a notifica acest lucru, în timp util, achizitorului. Modificarea datei/perioadelor de prestare prevazute la punctul 6.1. se face cu acordul parţilor, prin act adiţional.

16.4 - În afara cazului în care achizitorul este de acord cu o prelungire a termenului de execuţie, orice întârziere în îndeplinirea contractului dă dreptul achizitorului de a solicita penalităţi prestatorului.

17. Ajustarea preţului contractului

17.1 - Pentru serviciile prestate, plaţile datorate de achizitor prestatorului sunt tarifele declarate în propunerea financiară, anexă la contract.

17.2 - Preţul contractului nu se ajusteaza si ramane fix pe toata perioada desfasurarii contractului.

18. Amendamente

18.1 - Parţile contractante au dreptul, pe durata îndeplinirii contractului, de a conveni modificarea clauzelor contractului, prin act adiţional, numai în cazul apariţiei unor circumstanţe care lezează interesele comerciale legitime ale acestora şi care nu au putut fi prevăzute la data încheierii contractului.

19. Subcontractanţi

19.1 - Prestatorul nu are dreptul de a subcontracta parti din contract.

20. Cesiunea

20.1 - Prestatorul are obligaţia de a nu transfera total sau parţial obligaţiile sale asumate prin contract, fără să obţină, în prealabil, acordul scris al achizitorului.

20.2 - Cesiunea nu va exonera prestatorul de nici o responsabilitate privind garanţia sau orice alte obligaţii asumate prin contract.

21. Incetarea Contractului

21.1 - Prezentul contract inceteaza de plin drept, fara a mai fi necesara interventia unei instante judecatoresti( sau tribunal arbitral), in cazul in care una dintre parti:

- este declarata in stare de incapacitate de plati sau a fost declansata procedura de lichidare inainte de inceperea executarii prezentului contract;

- cesioneaza drepturile si obligatiile sale prevazute de prezentul contract fara acordul celeilalte parti;

- prin ajungere la termen;

22. Rezilierea contractului

22.1. - Nerespectarea de catre prestator, din culpa sa exclusiva, a obligatiilor asumate prin prezentul contract, da dreptul achizitorului de a rezilia contractul si de a pretinde plata de daune-interese, al caror cuantum se va stabilli in conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală.

22.2. - Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante

22.3. - Rezilierea va opera de plin drept la expirarea unui termen de 10 zile de la transmiterea notificarii scrise de catre achizitor, daca prestatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate in acest termen, iar cu privire la plata daunelor interese, prezentul contract constituie titlu executoriu.

22.4. - Achizitorul isi rezerva dreptul de a denunta unilateral contractul de servicii, in cel mult 30 de zile de la aparitia unor circumstante care nu au putut fi prevazute la data incheierii contractului si care conduc la modificarea clauzelor contractuale in asa masura incat indeplinirea contractului respectiv ar fi contrara interesului public.

22.5. - Achizitorul are dreptul de a anula oricand contractul, printr-o notificare scrisa adresata prestatorului, fara nici o compensatie, daca acesta da faliment sau este insolvabil, cu conditia ca aceasta anulare sa nu prejudicieze sau sa afecteze dreptul la actiune sau despagubire pentru achizitor.

22.6. - Prestatorul are dreptul de a pretinde numai plata corespunzatoare pentru partea din contract indeplinita pana la data denuntarii unilaterale a contractului.

23. Forţa majoră

23.1 - Forţa majoră este constatată de o autoritate competentă.

23.2 - Forţa majoră exonerează parţile contractante de îndeplinirea obligaţiilor asumate prin prezentul contract, pe toată perioada în care aceasta acţionează.

23.3 - Îndeplinirea contractului va fi suspendată în perioada de acţiune a forţei majore, dar fără a prejudicia drepturile ce li se cuveneau părţilor până la apariţia acesteia.

23.4 - Partea contractantă care invocă forţa majoră are obligaţia de a notifica celeilalte părţi, imediat şi în mod complet, producerea acesteia şi să ia orice măsuri care îi stau la dispoziţie în vederea limitării consecinţelor.

23.5 - Dacă forţa majoră acţionează sau se estimează ca va acţiona o perioadă mai mare de 6 luni, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte parţi încetarea de plin drept a prezentului contract, fără ca vreuna din parţi să poată pretindă celeilalte daune-interese.

24. Soluţionarea litigiilor

24.1 - Achizitorul şi prestatorul vor face toate eforturile pentru a rezolva pe cale amiabilă, prin tratative directe, orice neînţelegere sau dispută care se poate ivi între ei în cadrul sau în legatură cu îndeplinirea contractului.

24.2 - Dacă, după 15 de zile de la începerea acestor tratative neoficiale, achizitorul şi prestatorul nu reuşesc să rezolve în mod amiabil o divergenţă contractuală, fiecare poate solicita ca disputa să se soluţioneze de către instanţele judecatoreşti competente din România.

25. Limba care guvernează contractul

25.1 - Limba care guvernează contractul este limba română.

26. Comunicări

26.1 - (1) In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.

In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.

(2) Daca notificarea se trimite prin telex sau telefax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

26.2 - Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate, prin intermediul uneia din modalitatile prevazute la alineatele precedente.

27. Legea aplicabilă contractului

27.1 - Contractul va fi interpretat conform legilor din România.

Parţile au înteles să încheie azi .............. prezentul contract în trei exemplare.

ACHIZITOR, PRESTATOR

Administratia Imobiliara Oradea

Director general

Cristian BELTECHI

Director general adjunct

Tunde BENYOVSZKI

Director general adjunct

Claudia PURDE

Vizat C.F.P.

Dorina HANGA

Vizat Juridic

Marioara ROSAN

Sef Birou Achizitii Publice

Adina MARGE

Consilier Birou Achizitii Publice

Doina ROMOCEA

-----------------------

[1] Datele sunt calculate în conformitate cu art. 6 din Ordonanţa 27/2006

[2] Datele cu privire la numărul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuală netă şi activele totale sunt cele realizate în ultimul exerciţiu financiar raportate în situaţiile financiare anuale aprobate de acţionari sau asociaţi. În cazul întreprinderilor nou înfiinţate datele cu privire la numărul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuală netă şi activele totale se determină şi se declară pe propria răspundere.

-----------------------

OPERATOR ECONOMIC

____________________

(denumirea/numele)

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download