PÁLYÁZATI ÉRTESÍTŐ



PÁLYÁZATI ÉRTESÍTŐ

TARTALOM

Pályázati felhívás önkormányzatok és társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítésének támogatására 2

Őszig kell várni az első vidékfejlesztési pályázatokra 3

Nyílt pályázat pedagógusok számára továbbképzésen való részvételre 4

Az EMH Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pontjának pályázati felhívása tanulmány elkészítésére 5

Komolyzenei hang- és képanyagok készítésének, terjesztésének elősegítése 6

Naponta friss hírek – palyazatihirek.eu – nézze meg oldalunkat is!

Pályázati tanácsadás, pályázatírás:

NLC Tanácsadói Csoport Kft.

info@palyazatihirek.eu

Pályázati felhívás önkormányzatok és társulásaik európai uniós fejlesztési pályázatai saját forrás kiegészítésének támogatására

Pályázat célja

Központi költségvetési forrás biztosítása a helyi önkormányzatok és társulásaik 2007-2013 programozási időszak európai uniós, valamint a Svájci- Magyar Együttműködési Program fejlesztési pályázatainak a legkésőbb 2016-ban megvalósuló projektrészéhez kötődő saját forrás kiegészítéséhez és 2016. december 31-éig történő lehívásához.

Pályázók köre

A Kvtv. 3. melléklet II. 3. pontja szerinti helyi önkormányzat, társulás. Társulás esetén a társulás székhelye szerinti helyi önkormányzat nyújthat be pályázatot.

Támogatható tevékenységek köre

1. vízgazdálkodási cél

a) vízrendezési és csapadékvíz-elvezetés

b) árvízvédelem

c) ivóvízminőség-javítás

2. környezetvédelmi cél

a) települési szilárdhulladék-kezelés

b) települési hulladék-gazdálkodási rendszerek kialakítása

c) szennyvízelvezetés és –tisztítás

d) önkormányzati feladatok ellátását szolgáló energia-hatékonyság növelése

3. szociális város-rehabilitáció

4. egészségügyi alapellátást, járóbeteg-szakellátást ellátó intézmények fejlesztése

5. bölcsődei, óvodai és általános iskolai ellátást nyújtó intézmények fejlesztése

6. belterületi közutak, kerékpárutak fejlesztése

Pénzügyi feltételek

A rendelkezésre álló keretösszeg: 16 900 millió forint. A támogatás mértéke nem haladhatja meg a Pályázó saját forrásának százalékában kifejezve:

• 1. pont szerinti pályázati alcél esetén a 60%-ot,

• 2-6. pontok szerinti pályázati alcélok esetén az 50%-ot.

Benyújtási határidő

2015. október 1. 16 óra.

Bővebb információ

Őszig kell várni az első vidékfejlesztési pályázatokra

A Vidékfejlesztési program 1300 milliárdjából 800 milliárd támogatja majd az agrár- és élelmiszeripari beruházásokat 2014–2020 között.

Szeptemberben már jelennek meg vidékfejlesztési pályázatok, az első felhívások várhatóan az agrár-környezetgazdálkodás és ökológiai gazdálkodás támogatását célozzák majd – jelentette be Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Mindkét program ötéves elkötelezettséget jelent, előbbire összesen 176, utóbbira 64 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Az agrár-környezetgazdálkodási program kapcsán sikerült a magyar álláspontot elfogadtatni az Európai Bizottsággal, így annak szántóföldi gazdálkodást támogató részében a birtokmaximumhoz is igazodó sávos támogatáskorlátozás is lesz majd: 200 hektár alatt minden igénylő a teljes támogatási összegre számíthat majd, 200–300 hektár között az előbbi összeg 85, míg 1200 hektár felett a felére számíthatnak a gazdák. Emellett folytatódik a Natura 2000-es erdő- és gyepterületek, valamint a kedvezőtlen adottságú területeken való gazdálkodás támogatása is – előbbire összesen 50, utóbbira 23 milliárd forintot különítettek el 2020-ig.

Több, a magyar gazdáknak fontos ügyben is sikerült elismertetni a magyar álláspontot – jegyezte meg az államtitkár a bizottsági döntés kapcsán. A bizottság által vitatott támogatási célok között volt az öntözésfejlesztés, a most jóváhagyott programban nagyüzemi fejlesztésekre összesen 54 milliárd forint áll majd rendelkezésre 2020-ig.

Vita volt abból is, hogy a kormány a források minél nagyobb hányadát kívánta beruházásokra – elsősorban a munkaerő-igényes kertészetben, állattenyésztésben, az élelmiszer-feldolgozásban és erdészetben – fordítani, végül azonban elfogadták, hogy 40 százalék kizárólag beruházásra fordítható, és ezt javarészt kis- és közepes gazdaságok vehetik majd igénybe – mondta Kis Miklós Zsolt. Szavai szerint a Vidékfejlesztési program teljes kerete 1300 milliárd forint, és ez már tartalmazza a társfinanszírozás mellett azt a 15 százalékot is, amit a közvetlen támogatásoktól a nagyüzemek 1200 hektár feletti támogatásából csoportosítottak át.

A mezőgazdasági termelés és feldolgozás támogatására mintegy 800 milliárd forint áll majd rendelkezésre az évtized végéig, ebből 200 milliárd forintot szántak a kis- és közepes méretű élelmiszer- ipari vállalkozásoknak, illetve birtokmérettől függetlenül a mezőgazdasági üzemeknek. A beruházásoknál alapesetben a projektérték 50 százaléka lehet támogatás, ám ha a termelők konzorciumban pályáznak, akkor 60 százalék. A közép-magyarországi régióban azonban 40 százalék a támogatásintenzitás. Az állattenyésztés fejlesztésére 75, a kertészetre több mint 70, míg az erdőgazdálkodásra 100 milliárd forint áll majd a pályázók rendelkezésére. A fiatal gazda tematikus alprogramban nemcsak az indulást támogatják 38 milliárd forinttal, de a beruházási célú forrásokból is elkülönítettek számukra mintegy 39 milliárd forintot. A kistermelők piacra jutási lehetőségeit segítő tematikus alprogramra, a rövid ellátási láncok szervezésére több mint 17 milliárd forint jut.

A vidéki térségek – vagyis a 10 ezer fő alatti települések, illetve tanyás városok – fejlesztésére 214 milliárd forintot különítettünk el a programban – mondta Kis Miklós Zsolt. Ebből 86 milliárd kizárólag a kistelepülések kisebb infrastruktúra-fejlesztéseit, például a szennyvízkezelést, illetve a multi funkciós közösségi terek kialakításával az alapszolgáltatások bővítését szolgálja majd.

agrarhirek.hu

Nyílt pályázat pedagógusok számára továbbképzésen való részvételre

Pályázat célja

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot hirdet pedagógusok számára 2015. évben egyhetes izraeli tanulmányúton és továbbképzésen való részvételre a jeruzsálemi Jad Vasem Intézetben. A pályázat célja, hogy segítse a pedagógusokat a holokauszt oktatásában a szükséges módszertani ismeretek megszerzésével az Intézet által rendelkezésre álló eszközök, lehetőségek felhasználásával.

Pályázók köre

o Pályázatot nyújthatnak be a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7. § (1) bekezdés b)-h) pontjában meghatározott magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézményekkel jogviszonyban álló pedagógusok.

Támogatható tevékenységek köre

- A rendelkezésre álló keretösszegből a Támogató a pályázaton nyertes pedagógusok számára biztosítja, az egyszeri Budapest- Tel Aviv közötti oda-vissza történő utazás és biztosítás költségeit.

- A Jad Vasem Intézet szakértőkkel, szakmai műhelyekkel, helyi közlekedéssel, az étkezéssel és a kétágyas hotelszobákkal felmerülő költségeket biztosítja.

- A szemináriumi résztvevőknek a tanfolyamhoz kapcsolódó járulékos költségekhez önrészként 100 USD -vel kell hozzájárulnia, amely egy 70 USD egyszeri kedvezményes programösszeget tartalmaz,

- továbbá 30 USD-t, amely a turista helyszínekhez kötődő belépődíjak, jegyek ára.

- A csoportot kíséri 1 fő csoportvezető/tolmács, aki után a kapcsolódó járulékos összeget, a 100 USD-t az EMMI fizeti a Jad Vasem Intézet által kiállított számla alapján.

Szakmai mellékletek a pályázathoz

• Rövid motivációs levél (maximum 1 A4 oldal, WORD formátumban)

• Beszámoló a holokauszt témakörben eddig végzett munkáról (maximum 2 A4 oldal, WORD formátumban) – mint pl. a tanulók bevonásával történeti, helytörténeti kutatások; publikációk, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub vezetése, képzőművészeti, irodalmi, filmes feldolgozásban való közreműködés.

• Tervezet arról, hogy a pályázó a továbbképzés tapasztalatait miként kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (maximum 2 A4 oldal, WORD formátumban) – mint pl. szakkör, továbbképzés, tanfolyam, tanóra keretében, taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv.

Benyújtási határidő

2015. szeptember 20. éjfél.

Bővebb információ

Az EMH Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pontjának pályázati felhívása tanulmány elkészítésére

Pályázat célja

Az Európai Migrációs Hálózatot a 2008/381/EK tanácsi határozat (2008. május 14.) hozta létre. Az EMH célja, hogy a migrációval és a menekültüggyel kapcsolatos naprakész, objektív, megbízható és összehasonlítható információk nyújtásával kielégítse az uniós intézmények, valamint a tagállami hatóságok és intézmények ilyen információk iránti igényét, az Európai Unióban e területeken folyó politika meghatározás elősegítése érdekében. A feladatok ellátása során a Nemzeti Kapcsolattartó Pontok többek között tanulmányokat és jelentéseket készítenek.

Pályázók köre

• Magánszemélyek

A pályázat tartalma

Az EMH 2015-16-os időszakban elkészítendő harmadik tanulmányának címe: „Changes in immigration status and purpose of stay: an overview of EU Member States approaches” (A migrációs státuszok és a tartózkodás céljának változásai: áttekintés az európai államok vonatkozó szabályozási és gyakorlati rendszeréről), melyet egy előre megadott specifikáció alapján szükséges elkészíteni. A tanulmány maximális hossza a Specifikáció szerint a bizottsági kérdésekkel együtt nem haladhatja meg a 25 oldal terjedelmet. A tanulmányt angol és magyar nyelven kell elkészíteni.

Pályázati feltételek

- Cselekvőképesség,

- Büntetlen előélet,

- Felsőfokú iskolai végzettség,

- Felsőfokú angol nyelvvizsga, vagy azzal azonos szintű, igazolt nyelvtudás,

- A migrációs politika és vonatkozó jogszabályi keretrendszer, kiemelt tekintettel a tartózkodási szabályozások területén szerzett releváns gyakorlati tapasztalat, illetve elméleti tapasztalat,

- A címmel összefüggő releváns publikációs múlt.

Díjazás

o A Szerzői Díj a Szerző által megírt tartalomért fizetendő, mely az angol nyelvű tanulmány esetében bruttó 2,45 Ft/leütés, a magyar nyelvű tanulmány esetében bruttó 2,45 Ft/leütés. Legfeljebb tanulmányonként 80.000 leütés fizethető ki.

o A Szakértői Díj a Specifikációban meghatározott táblázat(ok) és statisztikai mellékletek kitöltéséhez, kutatómunkához kapcsolódó díjazás, amelynek összege maximum bruttó 30.000,- Ft/szakértői nap (1 szakértői nap = 8 óra), amely nem haladhatja meg a három szakértői napot.

Benyújtási határidő

A végleges tanulmányok leadási határideje 2015. november 16. A tanulmányok első verziójának leadási határideje: 2015. október 26.

Bővebb információ

Komolyzenei hang- és képanyagok készítésének, terjesztésének elősegítése

Pályázat célja

Komolyzenei hang- és képanyagok készítésének, terjesztésének elősegítése.

Pályázók köre

A hang- és képfelvételeket készítő, a kiadványokat megjelentető,

➢ a pályázat benyújtásakor 18. életévüket betöltött magánszemélyek,

➢ jogi személyek,

➢ valamint egyéni vállalkozók.

Támogatható tevékenységek köre

• előadói tiszteletdíj,

• hangszerelés tiszteletdíja,

• szerzői jogdíjak,

• stúdióköltség és utómunka,

• archív felvételek digitális felújítása,

• hanghordozók, DVD-k gyártási költsége,

• hanghordozók, DVD-k anyagköltsége,

• hanghordozók, DVD-k csomagolási költsége,

• kottagrafikai költség,

• szkennelési költség,

• nyomdaköltség,

• CD, DVD hang-és képfelvételek sokszorosítása,

• képfelvétel készítés és utómunka

Pénzügyi feltételek

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 15 millió Ft.

Igényelhető támogatás: maximum 2.000.000 Ft. Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

Benyújtási határidő

Bővebb információ

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download

To fulfill the demand for quickly locating and searching documents.

It is intelligent file search solution for home and business.

Literature Lottery

Related searches