Câmpina



ROMÂNIA

JUDEŢUL PRAHOVA

MUNICIPIUL CÂMPINA

CONSILIUL LOCAL

PROCES – VERBAL

încheiat astăzi 31 martie 2017

Astăzi, data de mai sus a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului local al Municipiului Câmpina care a fost convocată prin Dispoziţia nr.389/28 martie 2017 a Primarului Municipiului Câmpina.

La lucrările acestei şedinţe au participat: dl.Tiseanu Horia – Laurențiu – primarul Municipiului Câmpina, dl.Pițigoi Ioan – Adrian – viceprimarul Municipiului Câmpina, dl.Moldoveanu Paul – secretarul Municipiului Câmpina, dl.Olăraşu Laurenţiu – consilier juridic în cadrul Aparatului permanent al Consiliului local, dl.Anton Iulian – Director executiv juridic, d-na Căliman Didona - arhitect șef, dl.Crîjanovschi Grigore - șef interimar Serviciu A.D.P.P., dl.Stanciu Emil – referent specialitate în cadrul Serviciului A.D.P.P., d-na Oprescu Eliza – Director executiv în cadrul Direcției investiții, dl.Birligiu Cristi – director interimiar al Direcției economice, d-na Rugină Loredana – șef Serviciu interimar buget, finanțe, contabilitate, d-na Bădiceanu Cristina – șef Serviciu interimar impozite și taxe, d-na Dumitrescu Nona – consilier în cadrul Serviciului buget, finanțe, contabilitate, dl.Stoican Adrian – președintele Clubului Sportiv Municipal Câmpina, d-na Tabacu Jenica – responsabil Muzeul Memorial B.P.Hasdeu, dl.Nistor Marian - director Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare, dl.Bădulescu Remus – administrator public al Municipiului Câmpina, reprezentanţi ai mass-mediei, precum şi locuitori ai Municipiului.

Lucrările şedinţei au fost conduse de dl.consilier Duran Andrei, la ele fiind prezenţi 16 consilieri locali din totalul de 19 consilieri (au absentat: d-na Lupu Livia – care l-a rugat pe dl.Duran să anunțe că nu participă la ședință pentru că nu poate să voteze bugetul, dl.Dragomir Ion și d-na Petrovici Mihaela).

Se trece la discutarea primului punct înscris pe ordinea de zi – proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Câmpina și aprobarea bugetelor ordonatorilor terțiari de credite pe anul 2017.

Ia cuvântul inițiatorul proiectului de hotărâre, dl.primar Tiseanu Horia – Laurențiu, care spune că o să încerce să facă o expunere cât mai scurtă, pentru că domnii consilieri au citit expunerea de motive care este foarte explicativă în legătură cu toate capitolele.

Referitor la întocmirea draft-ului de buget, la primărie au avut loc 3-4 ședințe ale executivului, după care a avut 2 întâlniri cu consilierii tuturor partidelor politice din Consiliul local cărora li s-a expus draft-ul bugetului.

Aceștia au venit cu propuneri și cea mai mare parte a acestora au fost incluse în buget, rezultând proiectul de hotărâre care este supus aprobării în ședința extraordinară.

I se pare că este cea mai importantă hotărâre pe care Consiliul local poate să o ia într-un an de zile, fiind vorba de bugetul Municipiului Câmpina.

Proiectul de hotărâre respectă toate legile actuale și s-a bazat în ceea ce privește veniturile stabilite prin hotărâre a Consiliului local, dar și pe sumele primite de la Consiliul Județean Prahova și de la Direcția Generală de Finanțe.

S-a urmărit prioritățile stabilite prin formularea propunerilor, s-a urmărit propunerile de cheltuieli detaliate ale ordonatorilor terțiari de credite pentru programele de dezvoltare economico-socială, respectiv la nivel local, ca și propunerile reprezentanților Consiliului local din diferite partide politice, încercând să se facă o propunere cât mai cuprinzătoare și crede că s-a întâmplat acest lucru.

Conform expunerii de motive, veniturile se formează din:

- venituri proprii: impozite, taxe, contribuții, alte vărsăminte;

- cote defalcate din impozitul pe venit, în sumă de 24.208,00 mii lei transmise de către D.G.F.P. Ploiești;

- sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetului local, în sumă de 504,00 mii lei, conform Deciziei D.G.R.F.P. Ploiești (este o sumă suplimentară care se acordă în funcție de populație, de veniturile proprii ale Municipiului și de alți factori);

- sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, constituie a treia sursă importantă de venituri, suma propusă de D.G.R.F.P. este de 33.858,00 mii lei pentru finanțarea unităților de învățământ preuniversitar de stat;

- sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetului, în sumă de 768,00 mii lei, suma propusă de D.G.R.F.P. Ploiești.

Cheltuielile se împart în două secțiuni:

- secțiunea de funcționare;

- secțiunea de dezvoltare.

În cazul în care veniturile secțiunii de dezvoltare sunt mai mici decât cheltuielile aceleiași secțiuni, echilibrul bugetar se asigură prin vărsăminte din veniturile secțiunii de funcționare și se poate utiliza și excedentul anilor precedenți.

Spune acest lucru pentru că excedentul anului 2016 este de 10.492,00 mii lei care merge către secțiunea de dezvoltare, conform legii.

Veniturile propuse spre aprobare pentru anul 2017 sunt în valoare de 78.723,00 mii lei, plus excedentul și astfel se ajunge la cheltuieli care trebuie să fie egale cu veniturile sau mai mici și anume de 89.215,80 mii lei.

Veniturile proprii ale bugetului local sunt stabilite la 44.040,50 mii lei.

Nivelul cheltuielilor incluse în proiectul de buget pot fi rectificate în cursul anului, în funcție de colectarea veniturilor suplimentar sau în funcție de solicitările ordonatorilor terțiari de credite sau de alte solicitări care vor fi, și în funcție de informațiile trimise de Direcția Generală a Finanțelor care poate să acorde sau să retragă sume de bani. Așa s-a întâmplat anul trecut când s-a retras o sumă importantă de bani, în luna noiembrie, de 4,6 milioane lei. Fiind o sumă mare, a existat ”norocul” că nu s-a asfaltat Calea Doftanei, str.Bobîlna și au avut de unde să ia bani.

Cheltuielile bugetului local se prezintă, pe fiecare capitol de cheltuieli, astfel:

- Cap.51.02 – Administrația publică locală – este prevăzută suma de 8.921,00 mii lei;

- Cap.55.02 – Tranzacții privind datoria publică și împrumuturile – 1.400,00 mii lei;

- Cap.61.02. – Ordine publică și siguranța națională – este prevăzută suma de 2.598,00 mii lei, din care:

- Poliția locală – 2.359,00 mii lei.

Face o paranteză spunând că, la fiecare capitol apare o defalcare între cheltuielile de personal, cheltuielile de întreținere și funcționare și cheltuielile de capital.

Defalcarea se regăsește la fiecare capitol sau subcapitol bugetar.

- Biroul Situații de Urgență – 239,00 mii lei.

- Cap.65.02 – Învățământ, este prevăzută suma de 30.534,00 mii lei.

Accentuează din nou faptul că, în bugetul fiecărui an, 1/3 o constituie cheltuielile cu plata salariilor personalului din învățământ.

Dacă se scot aceste cheltuieli se obține bugetul real al Municipiului care este de 60,00 milioane lei.

- 979,00 mii lei pentru asigurarea reparațiilor curente la unitățile de învățământ. Această suma va fi repartizată pe unități de învățământ cu avizul Comisiei constituită la nivelul Consiliului local împreună cu directorii unităților școlare, iar pe parcursul anului poate fi modificată, dacă vor fi solicitări pertinente.

- Cap 66.02 - Sănătate - este prevăzută suma de 2.407,00 mii lei, defalcată după cum urmează:

- Cabinete medicale școlare - suma de 1.044,00 mii lei.

Pentru cele două spitale subordonate Consiliului local au fost prevăzute următoarele sume:

- 700,00 mii lei pentru cheltuieli de capital la Spitalul Municipal Câmpina, sumă necesară pentru modernizarea și reabilitarea unor pavilioane sau secții – Secțiile de pediatrie, chirurgie și ATI.

- 663,00 mii lei pentru Spitalul de Psihiatrie Voila, din care:

- 200,00 mii lei - cheltuieli de întreținere și funcționare, dacă va fi cazul;

- 463,00 mii lei cheltuieli de capital din care:

- 42,70 mii lei extindere și modernizare pavilion de recuperare;

- 393,00 mii lei reparații capitale la pavilioanele 12,13,21 (cota de cofinanțare buget local 5% - pentru proiecte pe care spitalul le propune în fiecare an Ministerului Sănătății). În urmă cu 8 ani au fost unele fonduri, iar în acest moment se speră să fie o situație mai bună.

- Cap. 67.02 - Cultură, recreere și religie - este prevăzută suma de 4.680,00 mii lei, structurată după cum urmeză:

- Muzeul B.P Hasdeu - suma de 862,00 mii lei;

- Biblioteca C.I. Istrati - suma de 345,00 mii lei;

- Casa de Cultură Geo Bogza - suma de 910,00 mii lei din care:

-180,00 mii lei pentru cheltuieli de dezvoltare (schimbat scaune și alte lucrări interioare) .

- Casa Tineretului - suma de 1.535,00 mii lei din care:

- 640 mii lei pentru cheltuieli de dezvoltare (refacerea fațadei Casei Tineretului și în limita posibilităților și a aleilor care mărginesc acest edificiu).

Suma de 1.028 mii lei este repartizată astfel:

-170,00 mii lei pentru susținerea cultelor religioase;

-150,00 mii lei pentru finanțarea asociațiilor și fundațiilor în baza Legii nr.350/2005;

- 708,00 mii lei pentru finanțarea Clubului Sportiv care, în acest an are și Bazinul de înot didactic pentru care s-a propus suma de 413,00 mii lei.

- Cap 68.02 - Asigurări și asistență socială este prevăzută suma de 10.537,00 mii lei. Acest capitol este foarte important, există Direcția de asistență socială în care sunt cuprinse cheltuieli necesare finanțării  după cum urmează:

- 7.775,00 mii lei drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap. Aceștia sunt angajații primăriei.

- 90,00 mii lei ajutoare sociale;

- 593,00 mii lei cheltuieli de personal pentru angajații Direcției de asistență socială și ai Centrului Rezidential de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adapost (fostul centru înființat în curtea Spitalului Voila).

- 194,00 mii lei - cheltuieli pentru întreținere și funcționare pentru Centrul Rezidential de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adapost;

- 95,00 mii lei transferuri către Centru social de urgență care a funcționat până la data de 31 martie 2017, acesta fiind administrat de către Arhiepiscopia Bucureștilor, cu hramul Sf.Nicolae, după care, devine un compartiment fără personalitate juridică, în subordonarea Direcției de asistență socială, așa cum devine și Cantina de ajutor social pentru care s-a prevăzut suma de 1.005 mii lei din care:

- 470,00 mii lei transferuri către Fundația Marga – Cantina de ajutor social, până la finalizarea contractului - 31.05.2017;

- 120,00 mii lei cheltuieli de personal Cantina de ajutor social, după data de 1 iunie ;

- 785 mii lei Creșa.

- Cap.70.02 - Locuințe, servicii și dezvoltare publică - suma de 14.243,00 mii lei si este structurată astfel:

- 4.806,00 mii lei - cheltuieli de întreținere și funcționare care includ reparații clădiri, pază domeniul public și altele asemenea;

- 5.501,00 mii lei - cheltuieli de capital, defalcate pe lucrări conform listei de investiții (Anexa nr.2).

- Cap.74.02 - Protecția mediului este prevăzută suma de 3.043,00 mii lei, din care:

- 3.028,00 mii lei cheltuieli cu salubrizarea Municipiului;

- 15,00 mii lei cheltuieli de capital.

- Cap.84.02 - Transporturi este prevăzută suma de 9.993,00 mii lei structurată dupa cum urmează:

- 5.317,00 mii lei cheltuieli de capital, defalcate pe lucrări conform listei de investiții (Anexa nr.2);

- 105,00 mii lei subvenție transport public.

Bugetul creditelor interne este în sumă de 1.738 mii lei, din care suma de 1.738,00 mii lei reprezintă finanțare rambursabilă contractată de la B.R.D și este avizată favorabil la tragere.

Dacă domnii consilieri doresc, dumnealui poate prezenta și Anexa nr.2 – lucrările de investiții și listele de reparații propuse de Serviciul A.D.P.P., care în acest an vor fi aprobate de Consiliul local.

În acest fel vor avea siguranța că va fi respectat și nu se vor face alte reparații decât cele propuse de domnii consilieri și Serviciul A.D.P.P.

De asemenea, mai are o propunere de modificare și anume:

- ca urmare a propunerilor S.C. Neptun și a S.C. Electroutilaj, dar și a altor societăți comerciale care au sediul pe str.Bobâlna, propune să se ia 1 milion lei de la reabilitare Calea Doftanei și să se introducă o poziție nouă, în Anexa nr.2 – Reabilitare str.Bobâlna – 1 milion lei.

Suma nu este suficientă, dar este suficientă pentru începerea licitației și pentru a realiza toate documentațiile și în funcție de bugetul care se va realiza, la prima rectificare de buget (care după lege se făcea în luna iulie), dar se poate face oricând dacă este nevoie, se mai pot aloca alte sume, de la alte capitole.

- să se corecteze anexa la buget și anume – Lista secțiune de dezvoltare pentru cheltuieli din credite interne și anume – să se treacă Cimitirul uman ”Lumina”, care din greșeală a fost trecut la ”Lucrări noi”, la ”Lucrări în continuare”, fiind o eroare de redactare.

Înainte ca domnii consilieri să-și spună punctul de vedere, dorește să prezinte noua structură a Direcției economice care a rezultat în urma plecării unor colegi la alte instituții și a pensionării d-lui director Ecaterinescu Gheorghe, după cum urmează:

- Șeful Serviciului impozite și taxe – Cristi Birligiu este avansat interimar ca Director economic;

- în locul d-lui Cristi Birligiu – a fost propusă ca șef Serviciu interimar impozite și taxe, d-na Cristina Bădiceanu;

- la Serviciul buget, finanțe, contabilitate – d-na Loredana Rugină ca șef Serviciu interimar.

La concursurile organizate pentru director economic și pentru șef serviciu contabilitate nu s-au prezentat candidați sau s-au prezentați candidați care nu au promovat concursul.

Deocamdată cei menționați mai sus au întocmit bugetul, alături de d-na Nona Dumitrescu care s-a ocupat temporar de Serviciul contabilitate. Împreună cu această echipă tânără s-a realizat propunerea de buget, care dumnealui i se pare foarte cuprinzătoare.

Dl.Duran întreabă dacă în afară de cele două amendamente ale d-lui primar mai sunt alte discuții sau amendamente.

Dl.Frățilă dorește să aducă la cunoștință executivului și celor care s-au ocupat de verificarea lucrărilor care ar trebui executate la școli și mai ales la infrastructura sportivă, că s-a inclus în bugetul local studiul de fezabilitate pentru repararea acoperișului la sala de sport de la Colegiul Tehnic Energetic, împrejmuirea terenului de antrenament de la Grupul Școlar Petrol pentru atletism și reparații la aceeași sală de sport pentru atletism.

De asemenea, nu regăsește în Anexa nr.23 – Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, la lucrări de reparații curente, la unitățile de învățământ, înlocuirea pardoselii.

Dl.Pițigoi spune că este inclusă lucrarea în cadrul bugetului Serviciului ADPP – înlocuirea pardoselii la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

Dl.Petrescu se adresează d-lui președinte, spunând că dorește să adreseze unele întrebări d-lui primar, întrebând dacă dl.primar dă răspunsul pentru fiecare sau citește întrebările și le notează.

Dl.primar spune că dl.Petrescu poate să citească întrebările, iar dacă este vorba de întrebările menționate și în scrisoarea pe care a primit-o astăzi (n.r. 31 martie a.c.), deja se cunosc. Întreabă dacă sunt alte întrebări.

Antevorbitorul spune că sunt alte întrebări.

Președintele ședinței propune să fie pusă întrebarea și dl.Primar să răspundă.

Dl.Petrescu se referă la următoarele capitole din Anexa nr.2:

- Cap.51.02 – Autorități publice - s-a propus achiziționarea unui autoturism, valoarea propusă fiind de 80,00 mii lei. Întreabă dacă există referat și ce compartiment a întocmit acest referat și de cine este folosit autoturismul.

Dl.primar spune că se dorește să se achiziționeze un autoturism, vânzându-se o Dacie Break MCV care are 7 locuri, este veche și a ruginit.

Dl.secretar adaugă că are 11 ani vechime.

Antevorbitorul spune că mașina este administrată de dl.secretar Moldoveanu.

Dl.secretar spune că dumnealui a întocmit referatul și acesta există.

Dl.Petrescu se referă la Cap.61.02.03.04 – litera C – Dotări de investiții Poliția locală, unde s-a propus achiziționarea unui autoturism, valoarea propusă fiind de 45,00 mii lei. Întreabă dacă în acest caz, se suplimentează parcul auto sau se casează vreun autoturism din cele existente în inventarul Poliției locale.

Dl.primar spune că există un referat de necesitate întocmit de către Poliția locală, care are două autoturisme Dacia Logan și care au fost rulate foarte mult în patrulare. Pentru acest motiv, Directorul Poliției locale a propus să se vândă două autoturisme Logan și să se cumpere unul.

Dl.Petrescu continuă și se referă la Cap.67.02 – Cultură, recreere și religie, lit.B – Lucrări noi, unde s-a propus alocarea sumei de 320,00 mii lei pentru ”Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P.Hasdeu”.

Întreabă dacă suma reprezintă cota de participare a Municipiului la derularea proiectului pe fonduri europene pentru ”Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P.Hasdeu”. Dacă nu, întreabă ce reprezintă fiind vorba de o sumă foarte mare.

Dl.primar spune că este vorba de cofinanțarea primăriei pentru un proiect cu fonduri europene, care se încearcă să se câștige. Cererea de finanțare a fost depusă, fiind vorba de renovarea, reabilitarea și modernizarea Muzeului B.P.Hasdeu, care se dorește să aibă dotări noi, echipamente deosebite.

Dacă se reușește să se realizeze obiectivul propus o să fie cel mai modern muzeu din România (așa spune d-na responsabil Muzeu - Jenica Tabacu, care a făcut propunerea).

Dl.Petrescu se refetră la Cap.70.02 – Locuințe, servicii și dezvoltare publică, pct.A – Lucrări în continuare – Reparații capitale Cămin energetic pentru care s-a propus alocarea sumei de 1.070,00 mii lei. A observat că este prevăzută ca lucrare în continuare. Dorește să se cunoască dacă s-a demarat procedura de achiziție publică în vederea realizării lucrării și care este termenul final de execuție.

Dl.primar spune că ar trebui întrebat un coleg care nu este prezent de ce s-a ajuns în al 3-lea an, pentru că a fost șeful compartimentului și nu știe ce a făcut în primul an și în al doilea rând a scăpat din vedere ca la execuția proiectului ”Modernizare Cămin Liceul Tehnologic Energetic” să prevadă și instalațiile, unde trebuia să fie instalații de gaze și să existe câte un convector în fiecare garsonieră care se crează și 4 apartamente (vor fi 28 de locuințe) și un foc de gaze pentru bucătărie, instalație de apă – separat, instalație de utilizare a curentului electric – separat.

Nu au fost prinse aceste lucrări în proiect; acum s-a executat proiectul, o să se unească cele două proiecte, o să se organizeze licitația – selecția de oferte.

Dumnealui speră că în acest an lucrarea va fi realizată, pentru că nu este o lucrare grea, dar a fost această scăpare neașteptată în derularea procedurilor.

Dl.Petrescu întreabă dacă este lucrare în continuare.

Anvorbitorul confirmă, spunând că s-a executat proiectul, studiul de fezabilitate și urmează un proiect mic, pe lângă primul proiect și care vor fi reunite într-o singură lucrare, urmând să se organizeze licitația.

Înseamnă ”Lucrări în continuare”; dacă se face un S.F. într-un an și anul viitor se merge cu lucrarea în continuare, proiectul se numește ”Lucrare în continuare”.

Dl.Petrescu întreabă dacă se preconizează ca lucrarea să se termine anul acesta.

Dl.primar spune că după toate probabilitățile se va termina lucrarea în acest an. În mod normal, dacă nu apare nici o altă problemă se va finaliza în acest an (90 de zile termen de execuție). Au trecut 3 luni, mai sunt 9 luni, din care: 3 luni procedură, 3 luni execuție. Se poate finaliza pentru că se poate lucra la interior chiar și dacă este mai frig.

Antevorbitorul continuă și spune că la același Cap.70.02- Pct.4 – Punere în valoare vestigii Vama veche – Parcul Trandafirilor, s-a propus alocarea sumei de 100,00 mii lei. Este lucrare de punere în valoare, care se finalizează și va intra în circuitul turistic în anul 2017, așa cum a înțeles dumnealui.

Dl.primar spune că valoarea acestei lucrări este foarte mare pentru că este realizată de către un arhitect care se ocupă de monumente istorice și știe să pună în valoare astfel de vestigii. După ce s-a propus suma în bugetul anului 2017 la început când a trebuit să se mai taie din cheltuieli s-a tăiat și această cheltuială pentru că nu mai erau bani pentru alte lucrări urgente și necesare, lăsându-se suma de 5,00 mii lei pentru conservarea – protejării zonei respective. Este un acoperiș provizoriu, închis, are o împrejmuire provizorie pentru menținerea acoperișului. S-a propus suma de 5,00 mii lei, deci nu este o sumă pentru execuția lucrării, fiind vorba doar de o conservare.

Lucrarea costă 1.600.000 lei și nu s-au găsit fonduri pentru aceasta.

Între lucrarea pentru str.Bobîlna și lucrarea pentru Vama veche, se preferă asfaltarea str.Bobîlna.

Dl.Petrescu se referă la lit.B – Lucrări noi, de la Cap.70.02 – Extindere Cimitir uman Bobîlna, spunând că s-a propus suma de 150,00 mii lei. Întreabă unde să se mai extindă.

Dl.primar spune că a fost vorba de o extindere la un moment dat și a fost prinsă în buget; s-a și realizat o împrejmuire pe o parcelă situată în spatele Cimitirului Eroilor, care între timp s-a ocupat cu locuri de înhumare.

Această extindere înseamnă modernizarea capelei Cimitirului Bobîlna. S-a păstrat denumirea de anul trecut.

Antervobitorul spune că în starea în care se află capela, suma de 150,00 mii lei este derizorie, fiind o valoare mică.

Dl.primar spune că este părerea d-lui Petrescu, suma a fost evaluată de specialiștii primăriei.

Dl.Petrescu spune că pentru acea capelă s-au făcut improvizații ca să fie menținută, acolo fiind un cimitir simbolic pentru municipiu.

Dl.primar spune că poate să răspundă d-na Oprescu.

Aceasta spune că s-a întocmit documentația, care 90% este terminată și o să se înceapă demersurile pentru licitație, deci suma este pentru început.

Dl.Petrescu întreabă pentru ce este suma – reabilitare capelă, consolidare.

D-na Oprescu spune că se va face consolidare și extindere.

Dl.primar spune că o se facă consolidare, extindere, zugrăvire, reparații.

Dl.Petrescu spune că pentru reabilitare parc situat în B-dul Carol I (Soldat) – s-a propus suma de 827,00 mii lei. Întreabă dacă s-a demarat procedura de licitație.

Dl.primar spune că este aceeași situație ca la Căminul Energetic când s-a realizat proiectul – instalația electrică și de apă nu au fost prevăzute. Se prevede în proiectul inițial, proiectul instalației de apă și de curent electric, după care se va face o selecție de ofertă. Dumnealui este convins că lucrarea va fi gata în acest an, după consultarea publică care s-a făcut anul trecut, după soluția găsită de cetățeni și care a fost preferată și va schimba aspectul zonei respective.

Dl.Petrescu a înțeles că se dorește să se organizeze o licitație și pentru un nou monument. Întreabă dacă s-a întocmit documentația necesară și dacă se realizează lucrarea de reabilitare a parcului, iar pentru monument nu a avut loc licitație publică, ce se va face în aces caz, cum se va proceda.

Dl.primar spune că dacă dl.Petrescu se uită la același capitol, lit.C – Alte cheltuieli de investiții, pct.4 – Concurs de soluții pentru realizarea monumentului în parcul Soldat – Ansamblul ”Trei panouri votive”, se va realiza un fel de monument modern legat de istoria Municipiului Câmpina și personalitățile care au trăit în acest oraș.

Dacă doresc mai multe detalii pot fi date de d-na arhitect Căliman Didona.

Proiectul va avea panouri votive și ce se realizează pe panouri, partea artistică, face obiectul concursului de soluții.

Lucrarea nu cuprinde și realizarea monumentului, ci doar suportul.

Dl.Petrecsu continuă și spune că la lit.C – Alte cheltuieli de investiții – pct.2 – Expertize blocuri avariate de seisme – s-a propus alocarea sumei de 100,00 mii lei.

Se cunoaște că, în Municipiul Câmpina blocurile cu risc seismic se regăsesc pe str.Orizontului, blocurile cu 9 etaje, blocurile de pe str.Eminescu, str.Schelelor. Aceste blocuri au fost deja expertizate, întreabă de ce este necesară o altă expertizare.

Dl.primar spune că mai sunt și alte blocuri de locuințe neexpertizate; s-a expertizat doar blocul A6, blocurile 6, 8 și 10 de pe str.Mihai Eminescu și de la nr.37 la 40 pe str.Orizontului. Mai sunt și alte blocuri care trebuie expertizate, cum ar fi blocurile cu 4 etaje de pe str.B.P.Hasdeu care au vechime mare și nu sunt expertizate.

Blocurile cu 10 etaje de la P1 până la P4 și alte blocuri de locuințe care se consideră că au probleme și pentru care s-a cerut expertiză din partea locatarilor. Pentru aceste motive a propus expertiză pentru blocurile respective.

Pentru blocurile expertizate nu se mai face acest lucru, decât dacă este nevoie se mai actualizează expertiza care costă puțin.

Dl.Petrescu concluzionează, spunând că o să se facă expertiză pentru alte blocuri.

Antevorbitorul trage un semnal de alarmă pentru că locuitorii din blocul A6, de la scările A, B, C, D, nu doresc să se consolideze blocul, iar cetățenii din blocul 8 au trimis pe data de 30 martie a.c. o scrisoare prin care anunță că nu doresc să se consolideze blocul.

Face un apel public la locuitorii Municipiului Câmpina care locuiesc în acest blocuri, în sensul că este păcat să nu se realizeze lucrarea, pentru că locuitorii nu vor achita nimic – cei care au venitul pe membru de familie mai mic decât venitul mediu pe economie, care este de aprox. 2.100 lei.

Locuitorii din blocurile menționate mai sus nu doresc să li se consolideze blocurile, motiv pentru care dumnealui a propus să se realizeze o expertiză pentru alte blocuri pentru că îi este teamă că nu o să dorească nimeni să li se consolideze blocurile și s-a realizat un bloc de necesitate cu 72 de apartamente. Acest bloc de necesitate se poate restitui celor care doresc locuință cu chirie pentru că sunt cereri destule, dar dispare posibilitatea consolidării blocurilor afectate.

Dacă va avea loc un cutremur de mare intensitate, locatarii din blocurile respective își asumă răspunderea unor accidente grave.

Locuitorii din blocul 8 au răspuns negativ, iar cei din blocul A6 nu au răspuns în nici un fel și li s-a dat un ultimat până la care să comunice acceptul. Dacă nu au răspuns, se consideră că nu doresc reabilitarea.

Dl.Petrescu se referă la Cap.84.02 – Transporturi, lit. B – Lucrări noi, pct.7 – Modernizare str.Dealului și spune că s-a propus alocarea sumei de 49,00 mii lei. Întreabă ce s-a dorit să se înțeleagă din ”Modernizare str.Dealului”, având în vedere că suma propusă este prea mică.

Dl.primar spune că inițial, pentru modernizările de străzi au avut repartizate sume mari de bani. Din moment ce s-a ajuns în luna martie și Hidro Prahova nu dă nici un semn că începe licitația pentru un nou operator care să realizeze canalizarea, nu se poate merge către modernizarea străzii. Pentru acest motiv s-a lăsat 60,00 mii lei pentru proiect, alte documente necesare în pregătirea lucrării, urmând ca banii pentru lucrare să se găsească ulterior.

Str. Rîndunicii și alte străzi au fost scoase pentru că erau în aceeași situație și nu se întrevede posibilitatea realizării canalizării într-un termen scurt, în acest an.

Dacă se va începe lucrarea de canalizare o să se insiste să înceapă pe Calea Doftanei și str.Bobîlna. Atunci str.Dealului, Rîndunicii, vor fi lăsate pentru anul viitor.

Dl.Petrescu îi mulțumește d-lui primar pentru răspunsurile date.

Pentru că nu mai sunt discuții, se supun la vot amendamentele d-lui primar:

- diminuarea sumei pentru reabilitare Calea Doftanei și realocarea sumei de 1 milion lei pentru modernizare str.Bobîlna. Cu unanimitate de voturi (16 voturi pentru), amendamentul a fost aprobat.

- încadrarea Cimitirului Uman Lumina de la ”Lucrări noi” la ”Lucrări în continuare” în Lista – secțiune dezvoltare (obiective de investiții) din credite interne 2017 - BRD. Cu unanimitate de voturi (16 voturi pentru), amendamentul a fost aprobat.

Se supune la vot proiectul de hotărâre, în ansamblul său și este adoptat cu unanimitate de voturi (16 voturi pentru).

Următorul punct (nr.2) de pe ordinea de zi este proiect de hotărâre privind alocarea unor sume de bani pentru susţinerea financiară a unor manifestări culturale, artistice, sportive şi educative organizate de Consiliul local, în anul 2017.

Inițiatorii proiectului de hotărâre sunt membrii Comisiei de specialitate sănătate, cultură, învăţământ, culte şi tineret, sport şi turism, în numele cărora ia cuvântul dl.Frățilă, care informează Consiliul local că proiectul de hotărâre a fost discutat cu reprezentanții instituțiilor de cultură, iar rezultatul discuțiilor celor cinci ședințe ale comisiei de specialitate, la care au fost invitați toți membrii Consiliului local și membrii executivului (o parte dintre dumnealor au participat, o parte nu) și ca urmare a dezbaterilor, s-a ajuns la forma supusă aprobării.

Fiecare instituție de cultură a fost de acord să organizeze manifestările propuse pentru anul 2017.

Dl.Duran întreabă dacă sunt discuții pe marginea proiectului de hotărâre.

Pentru că nu sunt discuții pe marginea proiectului de hotărâre, se supune la vot și este adoptat cu unanimitate de voturi (16 voturi pentru).

Astfel punctele înscrise pe ordinea de zi epuizându-se, şedinţa a luat sfârşit.

Drept pentru care s-a întocmit prezentul proces – verbal.

Preşedinte de şedinţă, Secretarul Municipiului

Consilier, Câmpina,

dl.Duran Andrei jr.Moldoveanu Paul

Întocmit,

ec.Bălan Lavinia

Iordache Gabriela

edit.I.G.

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download