Intercommunale Interza C - EBP



Intercommunale Interza C.V.B.A.

Hoogstraat 185

1930 Zaventem

Tel : 02/721.07.31 Fax : 02/725.37.78

E-Mail : info@interza.be

------------------------------------------------------

Bijzonder bestek ( nummer 2015/OHW ) voor het houden van een open offerteaanvraag voor de levering van vier polyvalente huisvuilwagens

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Bijzonder bestek, strekkende tot het leveren van vier polyvalente hygiënische huisvuil ophaalwagens gemonteerd op een onderstel met dieselmotor en voorzien van een volautomatische containerbelading

INHOUDSTAFEL

DEEL 1: Algemeen bestek

Afwijkingen en motivering van de algemene aannemingsvoorwaarden

1. voorwerp van de overeenkomst

2. leidende dienst

3. leidende ambtenaar

4. reglementering en bepalingen toepasselijk op de overeenkomst

5. inschrijving

6. borgtocht

7. prijzen

8. levering

9. oplevering

10. gunningscriteria van de overeenkomst

11. wijze van betaling

12. allerlei

DEEL 2: Technische specificaties

Kostprijs van het bestek en de bijlage : € 0,- (elektronisch overgemaakt)

€ 50,- (per post verzonden)

DEEL 1: Algemeen bestek

Voorafgaandelijke opmerking: Afwijkingen en motivering van de Algemene Aannemingsvoorwaarden (art 3 van KB van 26 september 1996)

Niet van toepassing

1. Voorwerp van de overeenkomst

1. Aard en beschrijving

Overeenkomst betreffende de levering van vier vrachtwagens.

De overeenkomst voor onderhavige opdracht wordt gesloten ingevolge een open offerteaanvraag.

Aankoop van 4 polyvalente hygiënische huisvuil ophaalwagens gemonteerd op een onderstel met dieselmotor en voorzien van een volautomatische containerbelading

2. Duur

De overeenkomst heeft betrekking op de aankoop van vier onderstellen met opbouw, met optie op bijkomende aankoop gedurende een periode van 4 jaren en met optie tot het afsluiten van een onderhoudscontract voor een periode van 8 tot 10 jaar.

Onverminderd de bepalingen van artikelen 20 tot 22 van de algemene aannemingsvoorwaarden is de opdracht niet opzegbaar. Bij het einde van de oorspronkelijke periode van acht tot tien jaar zal de aanbestedende overheid de verschillende modaliteiten en de voorwaarden waaraan het nieuwe onderhoudscontract moet voldoen, verder bepalen. De aanbestedende overheid kan dan overgaan tot het sluiten van een nieuw onderhoudscontract.

3. Te leveren hoeveelheden

Het voorwerp van deze overeenkomst wordt uitgemaakt door een vaste bestelling van 2+2 ophaalwagens met automatische belading.

Met betrekking tot de optionele posten houdt de aanbestedende overheid zich het recht voor enkel de optie in aanmerking te nemen die het best beantwoordt aan de operationele en/of logistieke behoeften en/of haar budgettaire mogelijkheden.

4. Technische specificaties

1. De levering moet nieuw zijn, vrij van elk gebrek of fabricatiefout die kan storen aan het uitzicht, het goede gebruik en/of aan de levensduur ervan.

2. Voor meer details: zie deel 2 bij huidig bestek.

5. Varianten

1. Algemene regel

Krachtens artikel 103 van het Koninklijk Besluit van 8 januari 1996 mag iedere inschrijver slechts één offerte per opdracht indienen.

De offerte die aan alle technische specificaties van het huidig bestek beantwoordt (minimale en andere voorwaarden) vormt de basisofferte.

1.5.2. Variante

Facultatieve varianten zijn uitsluitend toegestaan voor wat betreft de leverancier van de onderbouw en belading. In dat geval dient de inschrijver een offerte in voor het basisontwerp en, in voorkomend geval, voor de variante.

Vrije varianten zijn toegestaan uitsluitend in geval de leverancier in plaats van diesel als motorbrandstof ook meer milieuvriendelijke alternatieven als CNG of waterstof wil aanbieden.

Eventuele bijkomende facultatieve toebehoren en uitrustingen van de vrachtwagen worden niet beschouwd als varianten en kunnen door de leverancier worden toegevoegd in een optielijst.

.

2. Leidende Dienst

Enige dienst bevoegd om wijzigingen aan te brengen aan de bepalingen van de overeenkomst:

Intercommunale INTERZA

Hoogstraat 185

1930 Zaventem

Openingsuren: ma tot vrij van 8u00 tot 12u00 en van 12u30 tot 16u00

3. Leidende ambtenaar

Jan BUYSSE, algemeen directeur

Deze ambtenaar is bevoegd voor:

­ de (gedeeltelijke en volledige) voorlopige oplevering en het opstellen van de bijhorende processen-verbaal;

­ het opstellen van de bestelbons

­ de uitvoering van de overeenkomst;

­ het bezorgen van de facturen, vervolledigd met de gegevens van de oplevering binnen een redelijke termijn van 50 (vijftig) dagen aan het organisme verantwoordelijk voor de betaling.

4. Reglementering en bepalingen toepasselijk op deze overeenkomst

Deze overeenkomst is onderworpen aan onderhavig bestek en aan de volgende bepalingen met uitsluiting van elke andere clausule, namelijk de algemene verkoopsvoorwaarden door de inschrijver gesteld in de mate deze hiervan afwijken.

- Wet overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken,

leveringen en diensten van 15 juni 2006 (hierna: Wet

Overheidsopdrachten);

- Koninklijk besluit plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren van

15 juli 2011 (hierna: KB Plaatsing);

- Koninklijk besluit tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de

overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken van

14 januari 2013 (hierna: KB Uitvoering);

- Wet betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen

inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken,

leveringen en diensten van 17 juni 2013;

- De voorschriften inzake welzijn op het werk en de

veiligheidsvoorschriften;

5. Inschrijving

1. Model en aantal exemplaren

De offerte dient opgesteld in een exemplaar met volledige digitale kopie op datastick.

De administratieve offerte dient te worden opgesteld volgens het model hierbij gevoegd als bijlage C.

De technische offerte zal mits eerbiediging van de volgorde en de nummering, alle punten hernemen met betrekking tot de technische clausules van deel 2.

De inschrijvers zullen de conformiteit van hun offerte met elke technische vereiste bevestigen en in detail uitleggen waarom ze conform zijn met die technische vereisten.

Voor ieder ontbrekend gegeven met betrekking tot een technische vereiste kunnen bijkomende inlichtingen worden opgevraagd. In geval van ontbreken van antwoord in opgegeven formulier en/of van onvolledig antwoord, kan een nulquotering worden toegekend voor de ontbrekende elementen. In voorkomend geval, en indien het aangeboden voertuig niet evalueerbaar blijkt te zijn, kan de offerte worden uitgesloten voor gunning van de opdracht.

Documentatie in één exemplaar

Op straffe van nietigheid van de inschrijving zal de inschrijver een kopie van het PVG-attest (Proces-verbaal van goedkeuring overeenkomstig de homologatievoorschriften van toepassing op vrachtwagens) bijvoegen met betrekking tot het voertuig dat het voorwerp uitmaakt van de offerte.

Bijkomende informatie en brochures die de inschrijver nodig acht ter illustratie van zijn offerte. De inschrijver zal er wel over waken dat er geen tegenstrijdigheid met zijn offerte ontstaat. Op straffe van nietigheid van de offerte zal de inschrijver (en eventuele onderaannemers) dan ook verklaren dat hij afziet van zijn eigen verkoopsvoorwaarden in de mate deze afwijken van de algemene aannemingsvoorwaarden overeenkomstig het KB van 26 september 1996 en van de bepaling van het onderhavig bestek.

2. Als de offerte per post verzonden wordt, is het wenselijk, in het belang van de inschrijvers, dat ze toekomt PER AANGETEKEND SCHRIJVEN. Om gebruik te maken van art 104, derde lid van de wet van 24 december 1993 dient de offerte ten laatste 4 (vier) kalenderdagen vóór de openingsdatum bij de post als aangetekende zending te worden afgegeven.

Indien de inschrijver zijn offerte wenst af te geven per drager of koerier, is dit volledig op eigen verantwoordelijkheid.

1. De buitenste omslag moet als vermelding dragen:

"OFFERTE – Aankoop en onderhoud van ophaalwagens" in de linkerbovenhoek

het volgende adres:

INTERZA

tav Jan BUYSSE

Hoogstraat 185

1930 Zaventem

2. De binnenste omslag zal de offerte van de inschrijver bevatten:

Deze omslag bevat, in het door het bestek opgelegd aantal exemplaren, de administratieve offerte, de technische offerte en de bijkomend gevraagde documentatie, bijlagen en verklaringen die door dit bestek werden opgelegd.

Deze binnenste omslag moet als vermelding dragen:

“Niet te openen door interne postdienst” in de linker bovenhoek

Ophaalwagens, bestek nr 2015/OHW betreffende levering van 4 ophaalwagens

Datum opening van de offertes: 21 oktober 2015 om 10.30 uur

3. Zelfklevende omslagen die kunnen geopend en/of gesloten worden zonder sporen na te laten, worden niet aanvaard. De omslag moet definitief verzegeld worden.

3. Kwalitatieve selectie van de inschrijvers

Met toepassing van de beschikkingen van titel II, hoofdstuk II (artikel 42 ev.) van het Koninklijk Besluit van 08 januari 1996, moet iedere inschrijver op het vlak van de kwalitatieve selectie van inschrijvers beantwoorden aan onderstaande punten:

- op straffe van absolute nietigheid:

1. Het bewijs leveren dat hij zich niet bevindt in één van de hieronder opgesomde uitsluitingsgevallen en als inschrijver niet:

1. in staat van faillissement of van vereffening verkeert, zijn werkzaamheden heeft gestaakt of een gerechtelijk akkoord heeft bekomen, of in een overeenstemmende toestand verkeert als gevolg van een gelijkaardige procedure die bestaat in de nationale wetgevingen en reglementeringen door middel van een origineel bewijs van niet-faillissement;

2. een aangifte heeft gedaan van zijn faillissement, een procedure van vereffening of van gerechtelijk akkoord aanhangig heeft gemaakt of het voorwerp is van een gelijkaardige procedure bestaande in de nationale wetgevingen en reglementeringen door middel van een origineel bewijs van niet-faillissement;

3. bij een vonnis dat in kracht van gewijsde is gegaan, veroordeeld is geweest voor een misdrijf dat zijn professionele integriteit aantast door middel van een bewijs van goed gedrag en zeden (van maximaal 6 maanden oud) van de persoon die gemachtigd is de onderneming te verbinden en deze offerte zal ondertekenen. Daarenboven zal een bewijs van machtiging van deze persoon bij de offerte gevoegd worden.

4. verzaakt heeft aan zijn verplichtingen inzake betaling van de bijdragen voor de sociale zekerheid, overeenkomstig de bepalingen van artikel 43bis door middel van een RSZ-attest met droogstempel;

5. verzaakt heeft aan de betaling van zijn belastingen overeenkomstig de Belgische wetgeving of die van het land waar hij gevestigd is door middel van de desbetreffende en hiervoor geldende attesten;

6. zich in ernstige mate heeft schuldig gemaakt aan het afleggen van valse verklaringen bij het verstrekken van inlichtingen, opvorderbaar bij toepassing van dit hoofdstuk door middel van een gedag- en gehandtekende verklaring op eer door de persoon die de offerte ondertekent.

- op straffe van nietigheid:

2. Het bewijs leveren dat de inschrijver en eventuele onderaannemers voor chassis en belading voldoende technische bekwaamheid heeft om onderhavige opdracht tot een goed einde te brengen. Dit zal hij aantonen :

1. door middel van een lijst van de voornaamste gelijkaardige leveringen die de inschrijver, en eventuele onderaannemers voor chassis en beladingen, de afgelopen drie jaar heeft verricht. De inschrijver zal aangeven wat het voorwerp van de opdracht was, de orde van grootte en periode van uitvoering. Voor zover het gaat om leveringen aan overheden zal de inschrijver gecertifieerde referenties voorleggen met naam en telefoonnummer van de contactpersoon.

Indien de inschrijver niet de invoerder is, zullen de referenties van deze laatste bij de offerte van de inschrijver gevoegd worden. Er moeten minstens 5 gecertifieerde referenties van overheden bij de offerte gevoegd worden.

2. door een beschrijving van de technische uitrusting, technici en technische diensten van de ondernemingen van de inschrijver evenals van eventuele onderaanemers voor chassis en beladingen -in het bijzonder ook van zij die belast zijn met de kwaliteitscontrole-, de maatregelen die zij treft om de kwaliteit van leveringen en onderhoud te waarborgen en de mogelijkheden die zij biedt ten aanzien van ontwerp en onderzoek. Naast deze beschrijving, zal dit concreet moeten geïllustreerd worden met de uitrusting waarover elke vrachtwagenwerkplaats krachtens de onderneming minimaal moet beschikken, het minimale opleidingsniveau en de wisselstukkenvoorraad dat in elke vrachtwagenwerkplaats door de invoerder wordt opgelegd.

Zo zal samen met de gevraagde beschrijvingen, door de invoerder/prducent ook een lijst moeten gegeven worden van alle erkende vaste werkplaatsen waar voertuigen zoals het in dit bestek gevraagde model kunnen onderhouden worden. Deze lijst zal minstens twee (2) vrachtwagenwerkplaatsen (zowel voor chassis als voor opbouw) bevatten die als dusdanig door de invoerder dienen erkend te zijn en die zich in een straal van maximum 100 km van de plaats van levering bevinden.

Er zal worden opgegeven welke vrachtwagenwerkplaats voor de uitvoering van deze opdracht zal instaan.

3. De Leidende Dienst houdt zich het recht voor om ter plaatse alle verklaringen, attesten en aangeboden documenten na te kijken en de inschrijver(s) te weren die hier niet aan voldoet(n).

Op straffe van nietigheid moeten alle documenten met betrekking tot de kwalitatieve selectie toegevoegd worden aan de offerte op het ogenblik van de opening.

De uitsluiting van een inschrijver zal het voorwerp uitmaken van een gemotiveerde beslissing die hem zal worden betekend.

4. Opening der offertes

1. Opening in openbare zitting, ZONDER afkondiging van de prijzen, op

21 oktober 2015 om 10.30 uur

2. Indiening en opening van de offertes

INTERZA

Hoogstraat 185

1930 Zaventem

5. Gestanddoeningstermijn

Krachtens artikel 116, lid 1 van het KB van 8 januari 1996, blijven de inschrijvers door hun offertes gebonden gedurende een termijn van 120 (honderdtwintig) kalenderdagen ingaande op de dag na de zitting voor de opening van de offertes.

6. Taal

3. De offerte moet opgesteld worden in de Nederlandse taal.

7. Verplichtingen tegenover de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid

Opdat zijn offerte als regelmatig zou kunnen worden beschouwd, dient de inschrijver voldaan te hebben aan de voorschriften inzake bijdragen voor de sociale zekerheid, overeenkomstig het artikel 43bis van het koninklijk besluit van 8 januari 1996.

De inschrijver moet overeenkomstig de bovengenoemde artikelen, een attest bijvoegen dat zijn toestand bepaalt vóór de uiterste datum van ontvangst van de offertes, behalve indien een attest dat betrekking heeft op dezelfde periode werd voorgelegd met het oog op de kwalitatieve selectie.

6. Borgtocht

1. Voor alle overheidsopdrachten waarvan het bedrag 22.000 EUR overtreft en voor zover de uitvoeringstermijn meer dan 30 (dertig) kalenderdagen bedraagt, wordt de borgtocht vastgelegd op 5% van het bedrag van de bestelling (BTW niet inbegrepen).

2. Op straf van geldboete of toepassing van ambtshalve getroffen maatregelen, dient de aannemer binnen de 30 (dertig) kalenderdagen volgend op de dag van de betekening van de bestelbrief, aan de Leidende Dienst het bewijs te leveren dat de borgtocht werd gesteld door overlegging van hetzij het origineel ontvangstbewijs van de Deposito- en Consignatiekas, hetzij het debetbericht van de kredietinstelling of van de verzekeringsonderneming, hetzij het deposito-attest van de Rijkskassier, hetzij de originele akte van de solidaire borg, geviseerd door de Deposito- en Consignatiekas, hetzij het origineel van de verbintenisakte opgemaakt door de kredietinstelling of de verzekeringsonderneming die een waarborg heeft toegestaan.

Deze termijn van 30 (dertig) dagen wordt opgeschort tijdens de sluiting van de onderneming van de aannemer en dit gedurende de jaarlijkse periode van betaalde verlofdagen en de compensatierustdagen die voorzien zijn in een Koninklijk Besluit of in een collectieve arbeidsovereenkomst geregeld bij Koninklijk Besluit.

3. De borgtocht zal volgens de modaliteiten vermeld in artikel 5 worden gesteld.

De documenten betreffende de borgtochtdeposito, ondertekend door de deponent, zullen vermelden waarvoor de borgtocht werd gesteld en de precieze bestemming bestaande uit de beknopte gegevens betreffende het voorwerp van de opdracht en verwijzing naar het besteknummer, alsmede de naam, voornamen en volledig adres van de aannemer en eventueel deze van de derde die voor rekening van de aannemer het deposito heeft verricht, met de vermelding "geldschieter" of "gemachtigde", naargelang het geval.

4. In voorkomend geval, wanneer de storting wordt gedaan aan de Deposito- en Consignatiekas:

F.O.D. FINANCIEN

Deposito- en Consignatiekas

Wetstraat 71

1040 BRUSSEL

Telefoon: 02 233 78 43

P.C.R. Nr 679-2004099-79

5. De borgtocht, die behouden blijft tot de volledige voorlopige oplevering van de opdracht als onderpand voor het nakomen van de verplichtingen van de aannemer, zal teruggestort worden op schriftelijke vraag van deze laatste.

7. Prijzen

1. Munt

De prijzen zullen in de offerte in euro (EUR) opgegeven worden tot 2 (twee) cijfers na de komma. De prijzen per kilometer en per uur zullen in de offerte in euro (EUR) opgegeven worden tot 4 (vier) cijfers na de komma.

De leverancier wordt geacht zowel in zijn eenheidsprijzen als in zijn globale prijzen alle kosten en heffingen te hebben inbegrepen die op de leveringen wegen, met uitzondering van de belasting over de toegevoegde waarde.

In de prijzen zijn onder andere inbegrepen:

­ de kosten voor verpakking, het laden, de overslag en het overladen, het vervoer, de verzekering en het inklaren;

­ de kosten van het lossen op de plaats van de levering, van het uitpakken en van het stapelen op de plaats van de levering zoals vermeld in punt 8.2. hierna;

­ de kosten voor de documentatie die eventueel door het huidig bestek wordt geëist betreffende de levering;

­ het monteren en het bedrijfsklaar maken;

­ de tol- en accijnsrechten;

­ de keurings- en opleveringskosten (verblijfs- en reiskosten) van het personeel belast met de oplevering.

De belastbare grondslag, het tarief en het bedrag van de BTW, toepasselijk op het ogenblik van de offerte, moeten afzonderlijk worden vermeld.

Indien er verschillende tarieven zijn, moet elk tarief met de respectievelijke maatstaf eveneens worden vermeld.

Wijze van prijsbepaling: overeenkomst tegen globale prijs.

2. Prijsstructuur – prijzencontrole

1. Er zal geen gebruik gemaakt worden van de mogelijkheid van artikel 88 van het KB van 08 januari 1996 om de aangeboden prijzen te onderzoeken.

3. Prijsherziening

Voor de aankoop van de eerste twee vrachtwagens zal een vaste prijs worden gehanteerd.

Voor de aankoop van de volgende vrachtwagens en de optionele onderhoudscontracten van het onderstel mogen de inschrijvers hun prijsherzieningsformule voorstellen. Er wordt maximaal één prijsherziening per jaar toegestaan. Deze formule moet verplicht beantwoorden aan de vereisten bepaald door artikel 13 van de Algemene Aannemingsvoorwaarden. De aanbestedende overheid geeft de voorkeur aan een herzienbare prijs op basis van de formule die hieronder door de Leidende Dienst wordt voorgesteld :

[pic]P = Po (0,2 + 0,4 L/Lo + 0,4 M/Mo)

waarbij:

P = de nieuwe prijs

Po = de initiële prijs

Lo = de Loonkosten gebaseerd op de barema’s van Fegarbel en beschikbaar op de dag van het indienen van de offerte (barema’s te bezorgen door de inschrijver).

L = zelfde barema’s beschikbaar op de dag van de aanvraag tot prijsherziening

Mo = kosten van de materialen en onderdelen op de dag van het indienen van de offerte.

M = zelfde kosten beschikbaar op de dag van de aanvraag tot prijsherziening.

Als basisindices gelden de indices van de maand voor de dag van de opening van de offertes. De nodige documenten ter staving van de indices van de initiële kosten (Lo en Mo) worden bezorgd door de inschrijver op het ogenblik van de ontvangst van de notificatiebrief. Bij elke aanvraag tot prijsaanpassing zullen de documenten ter staving van de dan geldende indices van de geactualiseerde kosten (S en M) worden gevoegd.

Voor de indices met betrekking tot de kosten van de materialen en de onderdelen zullen de inschrijvers aangeven waarop zij zijn gebaseerd. Hierbij zal worden aangetoond dat een grote mate van objectiviteit wordt bereikt.

Indien de inschrijvers hun eigen prijsherzieningsformule voorstellen, zullen zij deze keuze motiveren. Hierbij zal worden aangetoond dat een grote mate van objectiviteit wordt bereikt. Het staat de aanbestedende overheid vrij om deze formule te weigeren en de in het lastenboek opgenomen formule te hanteren. De inschrijver wiens offerte wordt weerhouden zal in de notificatiebrief op de hoogte worden gebracht van de prijsherzieningsformule die uiteindelijk zal gelden.

In ieder geval zijn de prijzen gegeven voor het eerste jaar (t.t.z. twaalf maanden na datum van opening der offertes) vaste prijzen en dus niet herzienbaar.

Een aanvraag tot prijsherziening mag ingediend worden door een aangetekend schrijven aan de andere contracterende partij, ten vroegste twaalf (12) maanden te rekenen vanaf de datum van opening van de offertes of vanaf de datum van ontvangst van elke latere aanvraag tot prijsherziening.

Deze aanvraag moet gericht zijn aan de volgende dienst:

INTERZA

Tav Jan BUYSSE

Hoogstraat 185

1930 Zaventem

Alle documenten die de prijsherziening rechtvaardigen, zullen bij de aanvraag tot prijsherziening gevoegd worden. In dezelfde omstandigheden zal iedere prijsverlaging ten goede komen van de aanbestedende overheid.

Bij gebreke aan duidelijk voorafgaand voorstel rond de prijsindexeringsformule en de te hanteren indices, vervalt het recht van de leverancier om prijsindexeringen toe te passen in de facturatie.

8. Levering

1. Termijnen

De leveringstermijn behelst de tijd die nodig is voor de aan de fabricage voorafgaande verrichtingen en de voorbereiding van de leveringen, rekening houdend met de keurings- en opleveringsformaliteiten (zie artikel 9.1 van het bestek).

Deze tijd begint te lopen vanaf de dag na de datum van de bestelbrief.

De leveringstermijnen voor de eerste twee vrachtwagens zal door de inschrijvers voorgesteld worden. Ze moeten uitgedrukt worden in kalenderdagen te rekenen vanaf de dag na de datum van de bestelbrief.

De inschrijvers worden verzocht in hun offerte desgevallend melding te maken van de sluitingsperiode van de onderneming voor jaarlijkse vakanties, alsook de inhaalrustdagen bepaald in een Koninklijk Besluit, of in een bij Koninklijk Besluit algemeen bindend verklaarde collectieve arbeidsovereenkomst.

De derde en vierde vrachtwagen zal worden geleverd begin januari 2017.

2. Plaats

Levering van de huisvuilwagen

INTERZA

Hoogstraat 185

1930 Zaventem

Opmerking:

De leverancier dient minimum vijf (5) werkdagen voor de voorziene leveringsdatum contact op te nemen om de juiste en definitieve modaliteiten te bepalen in functie van het beschikbaar personeel en de beschikbare parkeerruimte.

3. Boete voor laattijdige leveringen

1. Boete voor laattijdige levering van het onderstel

1. Overeenkomstig artikel 66, paragraaf 1 van de algemene aannemingsvoorwaarden zullen de boeten worden berekend naar rata van 0,07 % per kalenderdag vertraging met een maximum van vijf (5) procent van de waarde van de vertraagde leveringen (BTW niet inbegrepen).

9. Oplevering

1. Algemeenheden

De oplevering bestaat uit het nazicht van de conformiteit van de geleverde goederen met de clausules en de voorwaarden van het huidig bestek.

Er is geopteerd voor een volledige voorlopige oplevering in de werkplaatsen van INTERZA

De oplevering zal alleen van maandag tot vrijdag gebeuren.

De oplevering zal het voorwerp uitmaken van een proces-verbaal en zal leiden ofwel tot de aanvaarding, ofwel tot de aanvaarding onder voorbehoud van kleine wijzigingen dewelke vermeld zullen worden in het proces-verbaal, ofwel tot weigering, ofwel tot aanvaarding met korting wegens minderwaarde.

2. Formaliteiten van de oplevering

In toepassing van artikel 55 § 2 van de Algemene Aannemingsvoorwaarden, zal, met het oog op de voorlopige oplevering, de leverancier ten laatste op de dag zelf van de verzending of op de dag van de aflevering van de goederen aan de aanbestedende overheid een leveringslijst bezorgen in twee exemplaren.

Deze lijst bevat de specificatie van de verzonden goederen met opgave van de hoeveelheid, het merk, het nummer, het bruto- en nettogewicht van de levering. Er moet ook op worden vermeld: nummer en datum van het bestek, nummer en datum van de bestelling en het nummer van het perceel evenals de juiste plaats van de oplevering. Deze leveringslijst mag vervangen worden door een factuur die dezelfde inlichtingen moet bevatten.

3. Termijnen

Krachtens artikel 61 § 1 van de Algemene Aannemingsvoorwaarden beschikt de aanbestedende overheid over 30 (dertig) kalenderdagen om de levering te onderzoeken en haar beslissing van aanvaarding of verwerping ervan mede te delen. Deze termijn gaat in op de dag na die waarop de goederen op de plaats van levering aankomen. Voorwaarde hierbij is dat de aanbestedende overheid in het bezit is gesteld van de leveringslijst of het factuur.

10. Gunningscriteria van de overeenkomst

1. Met toepassing van het artikel 16 van de wet en van artikelen 110 en 115 van het Koninklijk Besluit van 08 januari 1996 worden de hieronder staande gunningscriteria in aanmerking genomen voor de keuze van de aannemer. Deze criteria worden gerangschikt in dalende volgorde van belangrijkheid:

1° De aankoopprijs van de vrachtwagens 40 %

2° Technische waarde en polyvalent gebruik 40 %

3° De leveringstermijn voor de eerste twee vrachtwagens 5 %

4° De afstand en reistijd van onze vestiging tot het kortst bijzijnde relevante servicepunten 5 %

6° De aard en duur van de geboden bijkomende garanties 10 %

Opmerking

De aangeboden voertuigen komen slechts in aanmerking voor toewijzing van het contract voor zover zij beantwoorden aan de essentiële specificaties zoals vermeld in dit bestek.

11. Wijze van betaling

De factuur, opgesteld in 2 (twee) exemplaren, vergezeld van 2 (twee) volledig ondertekende exemplaren van het proces-verbaal van volledige voorlopige oplevering, moet verzonden worden aan:

INTERZA

Hoogstraat 185

1930 Zaventem

De volgende vermeldingen moeten voorkomen op elk exemplaar:

Het nummer van de bestelbrief, alle vermeldingen krachtens artikel 5 van het Koninklijk Besluit Nr1 van 29 december 1992 met betrekking tot de regeling voor de voldoening van de BTW op de factuur moeten worden aangebracht.

De betaling zal op een rekening geopend op naam van de aannemer geschieden binnen de 30 (dertig) kalenderdagen te rekenen vanaf de datum waarop de opleveringsformaliteiten werden beëindigd, zo de aanbestedende overheid terzelfdertijd in het bezit is van de regelmatig opgemaakte factuur alsmede van de andere eventueel vereiste bescheiden.

12. Allerlei

1. Waarborg

De levering zal gedurende minimum 1 (één) jaar gewaarborgd zijn te rekenen vanaf de datum van het proces-verbaal van volledige voorlopige oplevering.

Elke bijkomende toegestane termijn zal vermeld worden in de offerte.

De Leidende Dienst zal de enige zijn om beroep te doen op die waarborg.

Bij punctuele defecten aan een materieel onder waarborg verwittigt de leidende ambtenaar of zijn afgevaardigde rechtstreeks de aannemer.

Deze laatste verbindt er zich toe het materieel te herstellen of te vervangen binnen de termijnen en volgens de procedure voorzien in de bestelbrief.

Werken of leveringen die gedurende de waarborgperiode dienen hersteld of vervangen te worden en waarvoor de aannemer verantwoordelijk is, gaan een nieuwe waarborgperiode in, vanaf de dag dat de herstelling of levering tot genoegen van de Leidende Dienst werd uitgevoerd.

2. Vergissingen en leemten

Indien de inschrijver in het huidig bestek of in de aanvullende documenten vergissingen of leemten vaststelt (verschillen in de teksten, gebrek aan samenhang, tegenstrijdigheden...) zodat het hem onmogelijk is een prijs te berekenen, of dat de vergelijking van de offertes niet meer opgaat, geeft hij daarvan onverwijld schriftelijk kennis aan de Leidende Dienst, krachtens de bepalingen van artikel 98 van het KB van 08 januari 1996.

3. Algemene technische bijstand

In het kader van de vereenvoudiging van de technische steun verbindt de leverancier zich ertoe om:

Onmiddellijk aan de Leidende Dienst alle inlichtingen mee te delen waarover hij beschikt betreffende de defecten die de veilige werking van het materieel dat het voorwerp is van deze opdracht, in het gedrang kunnen brengen.

Alle overige beschikbare inlichtingen met betrekking tot het gebruik van dit materieel door andere klanten van de leverancier, en met betrekking tot het onderhoud dat wordt uitgevoerd door de leverancier of door erkende herstellers, zullen ook regelmatig moeten worden meegedeeld;

Aan de Leidende Dienst zonder uitstel oplossingen voor te stellen

om te verhelpen aan de defecten waarvan hij kennis heeft, ongeacht de oorsprong ervan;

voor de verschillende problemen die de aanbestedende overheid kan ontmoeten bij het gebruik van het materieel dat het voorwerp uitmaakt van de opdracht, en dit inzonderheid door te antwoorden op de verslagen uitgegeven door de aanbestedende overheid ten gevolge van defecten.

Bij ongeval kan de aansprakelijkheid van de aannemer ingeroepen worden indien bewezen is dat het ongeval veroorzaakt werd door een gebrek dat de aannemer nagelaten heeft te melden of waarvoor hij verwaarloosd heeft een oplossing te zoeken toen hij dit gebrek op de hoogte werd gesteld.

4. Bijlagen

Bijlage A: Veiligheidsvereisten

Bijlage B: Attest gelijkvormigheid

Bijlage C: Model van inschrijving

Bijlage D: Meetstaat

Bijlage E: Technische fiche ophaalwagen

Bijlage F: Technische fiche onderhoudscontract

Deel 2 : Technische bepalingen

Algemeen

1.1 Bij de offerte te voegen bijlagen

Bij de offerte moeten op straffe van ongeldigheid worden toegevoegd, in de volgorde en conform de nummering hieronder aangegeven:

Voor de opbouwer:

1. Een volledig ingevulde technische vragenlijst (aspecten opbouw)

2. Plan van de opbouw met aanduiding van maten en gewichten waarbij rekening wordt gehouden met de in onderhavig bestek voorgeschreven aanpassingen op de standaard uitvoering

3. Engagement met betrekking tot beschikbaarheid van wisselstukken en diagnose gedurende minimum 12 jaar (cf 2.13.1)

4. Technische documentatie opbouw

Voor de chassisbouwer:

5. Een volledig ingevulde technische vragenlijst (aspecten chassis)

6. Een curve die het specifiek verbruik (gr/Kw), koppel (Nm) en vermogen (Kw) aangeeft t.o.v. het toerental van de voorgestelde motor + gegevens verbruik en roetuitstoot

7. Een chassisplan met aanduiding van maten en gewichten van voorgesteld chassis en cabine, waarbij rekening wordt gehouden met de in onderhavig bestek voorgeschreven aanpassingen op de standaard uitvoering

8. Een schematische voorstelling van de draaicirkel (met bovenbouw) tussen muren met aanduiding van de maten

9. Een volledige opgave van de technische eigenschappen en prestaties waarop maten, gewichten, zwaartepunt opbouw, zwaartepunt lading en totale beschikbare laadvermogen vermeld worden

10. Schema van de centrale smering met aanduiding van alle onderdelen die hierin zijn opgenomen

11. Technische beschrijving systeem overbelading

12. Een of meerdere optionele voorstellen van reparatie- en onderhoudscontract op basis van gereden kilometers, uitgedrukt in EURO excl. BTW

13. Engagement met betrekking tot beschikbaarheid van wisselstukken en diagnose gedurende minimum 12 jaar (cf 2.13.1)

14. Verdere technische documentatie chassis

Veiligheidseisen:

­ Extra aandacht wordt gevraagd voor de veiligheid van het geheel zowel voor de gebruikers als voor het voertuig zelf. In bijlage A zijn een aantal bijkomende veiligheidseisen opgesteld krachtens artikel 54 katern 3.1 van het A.R.A.B.

­ Het KB van 12/8/1993 (BS van 28/9/1993) betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen.

­ Alle betalingen kunnen pas goedgekeurd worden op voorwaarde dat aan deze veiligheidseisen is voldaan.

­ In bijlage B is een attest van gelijkvormigheid voorzien zoals het moet overgemaakt worden aan het opdrachtgevend bestuur bij aflevering van opbouw

Optioneel onderhoudscontract:

Voor het chassis mag de inschrijver verschillende types onderhoudscontract voorstellen voor een periode van 8 tot 10 jaar. Interza is uitgerust met een vrachtwagenwerkplaats voor basisonderhoud. Inschrijvers wordt gevraagd om in het voorstel van onderhoudscontract het basisonderhoud (olieverversing, ...) door Interza zelf te laten uitvoeren en de meer complexe opdrachten door externe garage. Er mag worden uitgegaan van 17 500 km per jaar.

Per voorstel van onderhoudscontract dienst Bijlage F dient volledig te worden ingevuld. Men dient eveneens te vermelden wat er niet in het contract is opgenomen

Waarborg:

­ Minstens één jaar op het geheel voor alle mechanische- of constructiefouten van onderstel en bovenbouw, 6 jaar bijkomende roestgarantie.

Algemene opmerking:

Het niet naleven of ontbreken van bovenvermelde informatie of akkoorden zal de nietigverklaring van de offerte tot gevolg hebben.

1.2 Formaliteiten bij de levering van de volledig uitgeruste ophaalwagen

Een volledig gedetailleerd onderhoudsboek en compleet geïllustreerd onderdelenboek in het Nederlands, zullen bij de wagen geleverd worden, zowel van het chassis als van de bovenbouw, de belading als van het kipsysteem.

Eveneens bij te leveren is een boek in het Nederlands met de normtijden door de constructeur voorgeschreven voor herstellingen, zowel mechanisch als aan het koetswerk, en een attest CE betreffende de volledige machine.

Bij de levering zal de preventieadviseur van INTERZA een onderzoek instellen nopens de naleving van de in bijzonder bestek en door de CODEX opgestelde eisen inzake veiligheid, en de toepassing van de normen van de machinerichtlijnen en/of de van kracht zijnde reglementering.

Bij de ingebruikname van de ophaalwagen dient een onderlegd mecanicien ter beschikking te worden gesteld, die de ophaalronde vanaf ‘s morgens 7.00 uur zal opvolgen en waarbij aan onze aangestelde(n) de nodige instructies zullen worden verschaft voor een correct gebruik en onderhoud, en voor diagnose bij de meest voorkomende storingen. Aan de mecaniciens van INTERZA worden in de week van de ingebruikname een dag opleiding verstrekt betreffende het onderhoud. Hiervan wordt een opleidingsattest afgeleverd.

De inschrijver dient te vermelden waar en wanneer het eerste nazicht zal gebeuren. Het eerste nazicht dient op kosten van de leverancier te gebeuren. In de eerste gratis servicebeurt zijn uurloon, wisselstukken, verplaatsingskosten, afstelling motor, controle chassis en oliën inbegrepen.

Algemeen technische gegevens waaraan de volledig uitgeruste ophaalwagen moet voldoen

De afmetingen van de volledig uitgeruste en bedrijfsklare ophaalwagen moeten tot een minimum herleid worden voor een maximum nuttig draag- en laadvermogen en een optimale manoeuvreerbaarheid (rekening houdend met de stabiliteit / hoogte).

De vuilnisophaalwagen dient aan volgende eisen te beantwoorden:

– In alle opzichten voldoen aan de voorschriften van het algemeen politiereglement van het wegverkeer, van kracht op datum van levering van de volledig uitgeruste ophaalwagen

– H.T.G. = 26 ton (6x2).

– Chassis met bestuurbare tweede voorloopas. Wielbasis: conform de opbouw

– De belasting op de voorste as van de ophaalwagen moet minstens gelijk zijn aan 20% van de massa van dit voertuig en dit in alle beladingtoestanden

– Het chassis en de wielassen zijn derwijze gebouwd dat rekening wordt gehouden met de ongelijkmatige gewichtsverdeling over de assen eigen aan de huisvuilophaling met perswagens. Conformiteit aan de wettelijke bepalingen zal worden nagegaan voor voorlopige oplevering.

– Geometrische inhoud van de laadbak is 22 m³ met een maximum afwijking van 1 m³

– Voldoen aan:

– de bepalingen van de machinerichtlijnen 89/392 EEG en 91/368 EEG, meer bepaald deze vermeld onder bijlage A,

– de norm (BS 12.12.98), in het bestek aangehaald als CE- reglementering,

– en aan alle wettelijke reglementeringen of richtlijnen ter zake van kracht op datum van levering.

– Aanpassingen aan chassis en/of cabine om conform te zijn aan bovenvermelde reglementeringen dienen in samenwerking en met advies van de leverancier van de opbouw te gebeuren.

De vuilnisophaalwagen dient geschikt te zijn voor de ophaling van:

– HUISVUIL (RESTFRACTIE)

– GROFVUIL

– PAPIER-KARTON

– PMD

– GFT (GROENAFVAL)

– GLAS

– SNOEIHOUT

– Containerbelading voor:

DIN-Containers 1.100 liter opname via klaparmen

Minicontainers 40-60-120-140-180-240-360-660 liter EN 840.1 en 840.2 genormaliseerd met kamopname

Art. 2.1 : cabine

De cabine type halflang moet de noodzakelijke en wettelijke vereisten betreffende bescherming bieden aan de inzittenden.

De cabine benut de volledige voertuigbreedte.

Het onderstel moet uitgerust zijn met de origineel bijhorende frontstuurcabine, hydraulisch kantelbaar met dubbele vergrendeling en veiligheidsverklikkerlicht in de cabine. De vasthechting aan het chassis zal zodanig zijn dat de cabine in haar geheel van het chassis afneembaar is.

De instaphoogte moet zo laag mogelijk zijn en de cabine moet een maximum aan comfort bieden aan de chauffeur en zijn begeleiders.

Het controleren en bijvullen van motorolie en koelvloeistof moet kunnen gebeuren zonder de cabine te kantelen.

In de cabine met panoramische en gelaagde voorruit wordt, rekeninghoudend met de voorschriften van het algemeen politiereglement van het wegverkeer, naast een chauffeurszetel plaats voorzien voor twee volwaardige, veilige en gehomologeerde bijrijderszitplaatsen. Maximale zichtbaarheid dient op alle zitplaatsen gegarandeerd te worden. De onderkant van de bijrijdersdeur moet bij voorkeur doorzichtig zijn om moeilijke manoeuvres te vergemakkelijken. De hoogte van de cabinevloer mag niet meer bedragen dan +1,3 m van de begane grond.

De luchtgeveerde chauffeurszetel moet links in de cabine geplaatst worden en horizontaal en verticaal verstelbaar zijn. De bekleding van de zetels dient van degelijke kwaliteit te zijn (afwasbaar). De zetel(s) van de passagier(s) moet(en) van het comfortabele type zijn. 3 zetelhoezen moeten voorzien zijn.

Er worden aangepaste rubberen vloermatten voorzien.

Een degelijke akoestische en thermische isolatie is vereist. De cabine moet goed kunnen verlucht worden. Airconditioning is vereist, evenals een functionele ontwaseming en ontdooiing van alle ruiten.

Geluidsniveau over het volledige gehoorfrequentiespectrum is te beperken tot 80dBA.

• Verstelbare zonneschermen zijn vereist. Voldoende kleerhaken dienen aangebracht te worden, ze mogen het zicht niet belemmeren en de inzittenden niet hinderen.

• Minimum 2 ruitenwissers met minimum 2 snelheden, interval schakelstand en elektrische sproeiers zijn vereist.

Een poederblusapparaat conform de wegcode dient binnen handbereik van de chauffeur op een niet hinderende plaats bevestigd te worden.

Rechts en links van de cabine worden twee verstelbare, parabolische en schokbestendige buitenspiegels -met inbegrip van twee buitenhoekspiegels- met ontwaseming bevestigd (type verwarmde spiegels). Een voetpadspiegel is eveneens vereist. Vooraan wordt er een frontspiegel geplaatst.

De cabine dient gemakkelijk toegankelijk te zijn door middel van brede antislip opstaptreden conform de CE-reglementering (hoogte 17 liter, nuttige inwendige hoogte > 350 mm.

Art. 2.2. Koetswerk.

Het koetswerk dient bij elk motortoerental trillingsvrij op het onderstel bevestigd te zijn.

Kleur cabine: RAL 2000 of 2011, bovenbouw met laadinrichting: RAL 2000 of 2011 (te coördineren door leverancier chassis en bovenbouw).

Het koetswerk dient degelijk behandeld te worden zodoende dat er een voldoende lange garantie kan gelden.

• De onderzijde dient met een coatinglaag behandeld te worden.



• De portieren dienen tegen overslag degelijk beveiligd te zijn. Spatborden en slijklappen dienen een minimum bevuiling van spiegels en chassis te waarborgen en dienen conform de wetgeving te zijn (achterspatlap dient over de gehele breedte van het voertuig te worden aangebracht).

• De opbouwer voorziet een waterbakje en zeepbakje aan de passagierszijde, goed bereikbaar op de bovenbouw.

Art 2.3 : onderstel

Type : 6 x 2, gerobotiseerde versnellingsbak, 26 ton aan de grond

De wielbasis zal zo kort mogelijk zijn. Er dient tevens een lijst bijgevoegd te worden met de asbelastingen.

De achterste wielen moeten voorzien zijn van spatborden om het bespatten van de begeleiders te vermijden.

Aan de voorzijde dient een haak voorzien te zijn om het voertuig te kunnen slepen.

Zowel aan de linker- als aan de rechterzijde worden er fietsbeschermers voorzien.

Art 2.4 : motor

Effectief vermogen van minimum 220 kW (300 PK) en een minimum motorkoppel van 980 Nm bij 1/3 van het toerenbereik. Maximum koppel (minimum 1200 Nm/1200- 1700 rpm) dient eveneens te worden opgegeven. Type directe inspuiting, watergekoelde diesel viertaktmotor. Classificatie EURO VI (gegevens aangaande roetuitstoot en verbruik dienen eveneens te worden bijgevoegd).

De uitlaatgassen worden naar boven afgeleid (verticale uitlaat achter op de cabine of de opbouw). De afscherming dient conform de CE-richtlijnen te gebeuren.

Er dient een wettelijk goedgekeurde snelheidsbegrenzer op te staan.

Art 2.5 : ophanging

as vooraan : bladveren - hydraulische schokdempers - torsiestaafstabilisiatoren

meegestuurde voorloopas : luchtgeveerd

aandrijfas : pneumatische vering zodat de gewichtsverdeling van de bovenbouw tot een verschil van 10 ton kan worden opgevangen, dit met stabilisatorstangen

De luchtvering moet in staat zijn om zelfs bij het volledig vullen van de opbouw een goede stuurbaarheid te garanderen en geen overhellingpercentage groter dan 3% toe te laten. Ook de stabiliteit moet bij een volledig gevulde opbouw gegarandeerd blijven.

De afscherming tussen de wielbasis moet uitgevoerd worden conform de van kracht zijnde wetgeving.

De wagen dient geleverd te worden met 8 (+1 reservewiel) nieuwe, volledig uitgeruste wielen (type 315/80 R – 22,5). De stuurassen dienen uitgerust te zijn met stuurbanden, de achterassen met trekbanden

Art 2.6 : versnellingsbak

Gerobotiseerde versnellingsbak met één extra trage versnelling.

Art 2.7 : stuurinrichting

Met hydraulische bekrachtiging .

De stuurkolom moet gemakkelijk regelbaar zijn in hoogte en in helling.

De wielinslagen en de constructie van het stuurhuis dienen een vlotte wendbaarheid te bieden, ook bij stilstand. Bij uitval van de motor moet het voertuig bestuurbaar blijven.

Art 2.8 : elektrische installatie

a) 24 volt

b) alternator min 90 A

a) batterijen : min 160 Ah

b) uitgerust met hoofdschakelaar

• De elektrische uitrusting en signalisatie moeten voldoen aan de voorschriften van het algemeen politiereglement van het wegverkeer, van kracht op de datum van de levering. De signalisatie dient in alle werkomstandigheden goed zichtbaar te zijn (omschrijving signalisatie cfr veiligheidsvereisten bijlage A).

• Bij het achteruitrijden dient een geluidssignaal achteraan de wagen goed hoorbaar te zijn.

• Alle op het chassis aangebrachte verdeeldozen moeten hermetisch en waterdicht gesloten zijn (IP 67).

• Een volledige beschrijving en een duidelijk elektrisch schema met aanduiding van alle aanpassingen worden bij de levering vereist.

Art 2.9 : brandstoftank

de inhoud dient minimum 200 liter te bedragen

Art 2.10 : remmen

• Progressief werkende remmen en gescheiden remcircuits met vierkringsbeveiliging zijn vereist.

De ophaalwagen dient voorzien te zijn van bedrijfsrem, noodrem, parkeerrem , motorrem en van ABS.

Art 2.11 : krachtafnemer

Het overbrengbaar vermogen en koppel van de krachtafnemer moeten aangepast zijn aan de vereisten van de bovenbouw. Dus zowel voor de bovenbouw als voor de containerbelading.

In de offerte moet duidelijk aangegeven worden waar de krachtafnemer zich bevindt en welk vermogen aan het uiteinde van de krukas kan overgebracht worden.

Art. 2.12. Gereedschap en uitrusting:

Bij de ophaalwagen dient geleverd te worden:

Voorgeschreven door het algemeen politiereglement op het wegverkeer:

Gevaarsdriehoek

Een verbandkoffer type universeel

­ Een brandblustoestel 3 kg

Gereedschappen en toebehoren:

­ Assortiment reservelampen en zekeringen

­ Sleepstang

­ Hydraulische flessenkrik 20 ton

­ Hamer 750 gram

­ Universele tang

­ Wielsleutel

­ Luchtdrukslang met koppeling

­ Borstel en schop

Art. 2.13. Opmerkingen:

1. Vervangstukken / diagnose- en programmatieprogramma’s:

In een afzonderlijke nota, bij de offerte te voegen, zullen de inschrijvers de verbintenis moeten aangaan om in België, gedurende een termijn van minstens 12 jaar, (1) een reserve van wisselstukken te onderhouden, voldoende om op elk ogenblik reparaties te kunnen uitvoeren aan hun materiaal, binnen de 24 uur (2) te beschikken over de volledige uitrusting voor het stellen van diagnose en programmatie van de elektronische componenten van het voertuig, bovenbouw en belading.

Eveneens dienen de inschrijvers mee te delen wat de korting van de wisselstukken is.

2. Werkboek:

Naast het normaal onderhoudsboekje zal eengedetailleerd werkboek geleverd worden (op papier en digitaal) in het Nederlands, met opgave van al de genummerde onderdelen van het onderstel, de bovenbouw en het beladingsysteem.

3. Wegcode:

Inzake constructie, signalisatie en veiligheidsvoorschriften moet het voertuig voldoen aan:

- Het K.B. van 15 maart 1968 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan autovoertuigen en hun aanhangwagens moeten voldoen.

- Het K.B. van 14 maart 1968 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer.

- De bepalingen van de technische automobielinspectie.

- Het K.B. van 16 november 1984 houdende algemeen reglement op voertuigen met een totaal toegelaten gewicht boven 3,5 ton.

Art 2.14 : laadbak

Geometrische inhoud van de laadbak is 22 m³ met een maximum afwijking van 1 m³.

De laadbak moet gesloten zijn, de wanden mogen niet de minste invloed ondergaan bij de op het vuil ontwikkelde druk.

• Binnen de laadbak moeten de wanden effen en glad zijn. De voorkeur gaat uit naar een laadbak vervaardigd uit gelegeerde staalplaat van minimum 3 mm dik. Op de meest aan sleet onderhevige plaatsen dienen gemakkelijk te vervangen slijtstukken te worden aangebracht. Op de technische fiche –toe te voegen bij inschrijving- moeten de werkstofnummers van de gebruikte materialen vermeld worden. Het is wenselijk dat de laadbak door middel van een vals raam op het chassis gebouwd wordt.

De bevestiging van het vals raam op het chassis door middel van U-beugels is niet toegelaten, tenzij de chassisbouwer het uitdrukkelijk voorschrijft. Tussen de wielbasis mag noch de laadbak noch het vals raam op het onderstel worden gelast.

De afscherming op de zijkant tussen de wielbasis (rijwielbeschermers) moet conform de wetgeving zijn.

De motoruitlaat wordt vertikaal achteraan de cabine geplaatst.

• Bovenop de laadbak dienen vooraan en achteraan hijsogen van voldoende capaciteit voorzien te worden om indien nodig het voertuig op te tillen bij ongeval.

De laadvloer dient voorzien te zijn van een afvoergoot met bolkraan en rubberen slang, dit om het overtollig vocht te kunnen aflaten.

De opkant in de bovenbouw dient geheel afgedicht te zijn tot op een hoogte van minimum 50 cm. Deze opkant dient boven naar binnen gebogen te zijn.

De carrosserie dient degelijk te worden voorbehandeld en dient te worden afgewerkt met hoogwaardige krasvaste lak (RAL-kleur: 2000 of 2011), technische specificaties en garantie dienen te worden opgegeven.

De uitdrukplaat dient op een stevige manier geleid te worden en dient degelijk afgedicht te zijn om geen vuil door te laten naar de voorkant van de laadbak.

Wat betreft de verdichting dient een keuzemogelijkheid te om de uitdrukplaat voorin te plaatsen of tegendruk te geven (via onafhankelijke sturing door het persmechanisme) teneinde de meest optimale verdichting te krijgen.

Art 2.15 : achterdeur

Deze is scharnierend aan de laadbak opgehangen en de plaatsing van de scharnierpunten bovenaan de laadbak is zodanig dat de achterdeur maximaal kan geopend worden.

Dit gedeelte van de bovenbouw wordt bij het ledigen van de laadbak geheven d.m.v. hydraulische cilinders met geharde en hardverchroomde stangen.

De vergrendeling tussen laadbak en achterdeur gebeurt op eenvoudige mechanische wijze of automatisch. Wanneer de achterdeur in geheven stand is gebracht, wordt door een veiligheidsdispositief vermeden dat ze zich kan sluiten bij eventueel stukspringen van de slangen van de cilinders die de achterdeur openhouden.

Langs beide zijden wordt de verplichting tot gebruik van het veiligheidsdispositief nabij de bedieningsstangen met een pictogram duidelijk gemarkeerd.

Voor het sluiten van de achterdeur is er een 2-handsbediening (manueel) achteraan op de zijkant van de laadbak (conform CE Machinerichtlijn).

Bij het openen en sluiten van de achterdeur dient een zoemer te werken.

Het ontgrendeld zijn van de achterdeur dient in de cabine door een verklikkerlicht te worden aangeduid.

Het uitdrukken van de uitdrukplaat kan slechts geschieden indien de achterdeur in de bovenste stand staat. Het uitdrukken gebeurt in een constante beweging.

Bij het storten moet het mogelijk zijn om de laadtrog te ledigen door middel van het inschakelen van een extra perscyclus.

Tussen de achterdeur en de vaste bovenbouw is rubberen afdichting voorzien.

Art 2.16 : instortlaadbak

Deze zal een nuttige inhoud van minstens 1,5 m³ dragen. Hij is niet beweegbaar en bevat geen bewegende en/of mechanische delen die in aanraking kunnen komen met het afval.

De persplaat zal, naarmate ze zich in de laadtrechter “beweegt” , zich verder van de bodem

verwijderen, teneinde geprangde voorwerpen enigszins te ontlasten. Het laden van de laadbak zelf dient te gebeuren door een gecombineerde translatie - rotatiebeweging van het persmechanisme.

De druk- en persplaat moeten in de geopende stand kunnen gehouden worden om omvangrijke voorwerpen te kunnen opnemen.

De bruikbare breedte van de laadboord zal minstens 1,75 meter bedragen en de laadhoogte, bij een leeg voertuig, zal maximum 1,15 meter boven de grond zijn.

De ganse opbouw zal nergens lager zijn dan 0,35 meter van de begane grond.

De laadtrog dient volledig druip- en waterdicht te zijn en voorzien te zijn van een aftapkraan (bolkraan 2”) om het overtollige vocht te kunnen aflaten.

De bodem van de laadtrog moet bestaan uit een tegen erosie behandelde grondplaat van minimum 3mm dikte, waarop eventueel een vervangbare slijtplaat bevestigd wordt.

Art. 2.17 : vul- en verdichtingssysteem

Alle bewegingen zullen hydraulisch tegen overbelasting beveiligd zijn zodat bij overbelasting het mechanisme stilvalt.

Hiertoe zal bij meer dan 1.500 toeren/minuut van de motor de hydraulische pomp uitgeschakeld worden, hetzij wordt voorzien in een alternatief systeem dat dezelfde garanties biedt (duidelijk te omschrijven).

Door middel van noodstoppen, links en rechts aan de zijkant van de laadbak achteraan bij de ladersplaats, moet het mogelijk zijn de cyclus ieder ogenblik te onderbreken . Dit wil zeggen dat bij het opnieuw starten de cyclus niet doorloopt maar dat hij kan herbegonnen worden.

Art 2.18 : persplaat

Deze zal dubbel gelagerd zijn, vervaardigd uit hoogwaardig staal en met profielen versterkt. De beweging wordt gedreven door dubbelwerkende hydraulische cilinders met hardverchroomde stangen en moeten volledig afgeschermd worden van het afval.

Bijzondere aandacht dient te worden besteed aan de voor de totale levensduur gesmeerde of te smeren lagers van de gewrichten.

De cilinders van laad- en persplaat zijn bij voorkeur identiek en hebben een zo kort mogelijke werkslag.

Art 2.19 : ontladingssysteem

Het automatisch ledigen van de laadruimte zal bij voorkeur geschieden in één beweging.

Bij het vullen van de laadbak dient het uitdrukschot ervoor te zorgen dat het vuil zich steeds in geperste toestand bevindt, om een maximale vullingsgraad te bereiken. Hiertoe zal het uitdrukschot voorzien worden van een automatisch hydraulisch tegendruksysteem.

Dit systeem kan uitgeschakeld worden ingeval zwaardere fracties worden opgehaald waar tegendruk niet gewenst is.

Art 2.20 : uitdrukschot

Het uitdrukschot dient samengesteld te zijn uit hoogwaardige en slijtvaste stalen platen met versterkingen, welke zo dienen geplaatst te worden dat ze geen hinder vormen voor het vallend vuil, zodat de laadbak volledig kan geledigd worden zonder de tussenkomst van de laders.

De geleiding van het uitdrukschot is zo voorzien dat het klemmen wordt voorkomen en de slijtage beperkt.

De beweging van het uitdrukschot geschiedt d.m.v. een dubbelwerkende hydraulische cilinder over minstens de eerste trap, met geharde hardverchroomde zuigerstang. In de offerte dient aangegeven te worden welke trappen dubbelwerkend zijn.

De bediening van het uitdrukschot gebeurt zijwaarts van het voertuig, vooraan de laadbak. In geopende stand van de achterdeur moet het beladingssysteem nog minstens één volledige cyclus kunnen volbrengen.

Art 2.21 : slijtplaten

Om de levensduur van de slijtplaten te bevorderen dienen deze te bestaan uit platen met zeer hoge hardheidsgraad.

Snelle en gemakkelijke vervanging van de slijtplaten moet mogelijk zijn.

De inschrijver zal de kwaliteit en de dikte van de aangeboden staalplaten opgeven.

Art 2.22 : elektro-hydraulische installatie

Vooraleer het volledige laadsysteem te kunnen bedienen, moet in de cabine door middel van een hoofdschakelaar met verklikkerlicht het minimum toerental verhoogd worden tot het door de constructeur van het laadsysteem voorgeschreven optimale toerental.

• Het verwerken van het in de laadtrog gestorte vuil dient te kunnen gebeuren conform de CE-reglementering. Het vuil mag niet in aanraking komen met de gevoelige delen van het laadsysteem.

• Bij eventuele terugval van vuilnis mag het vuil niet op de rijweg kunnen terechtkomen.

• Het laadsysteem moet het ledigen van de containers ongehinderd toelaten.

• De vul- en verdichtingssystemen dienen beveiligd te zijn tegen eventuele overbelasting.

• De laadcyclus moet op elke stand kunnen worden onderbroken door een noodstop aan beide zijden van de laadboord, waarbij de cilinders onmiddellijk blokkeren en vergrendelen. De noodstop dient vanaf de laadboord, binnen handbereik van de laders, gemakkelijk te kunnen worden ingeschakeld. Dit geeft in de cabine een intermitterend geluid.

Het laadsysteem mag slechts opnieuw worden ingeschakeld nadat de noodstop manueel is ontgrendeld. De chauffeur moet vanuit de cabine het laadsysteem eveneens onmiddellijk kunnen stilleggen en mag dit niet opnieuw kunnen inschakelen.

Alle bewegende delen moeten op elke stand onmiddellijk kunnen ontlast worden.

Aan beide zijden van de laadbak dient achteraan een hermetisch gesloten elektrische zoemer- of belcontact te worden aangebracht, teneinde de laders de mogelijkheid te bieden in alle omstandigheden signalen door te geven aan de chauffeur.

De bediening dient éénvormig en éénduidig te zijn en conform aan de machinerichtlijn. Het in- en uitschakelen van de perscyclus moet zowel links als rechts van de wagen kunnen gebeuren.

Het ledigen van de laadbak en trog dient in één keer, automatisch en volledig te kunnen gebeuren zonder te kippen en zonder behulp van enig gereedschap.

De cyclus (laden) moet conform de machinerichtlijn gebeuren. De perscyclus moet semi-automatisch lopen, doch binnen de veiligheidszone dient dit manueel te gebeuren.

De uitdrukcilinder dient dubbelwerkend te zijn. Met mono stabiele schakelaars moet het mogelijk zijn het uitdrukschot hydraulisch in te trekken tot tegen de rug van de cabine.

Het hydraulisch systeem dient automatisch beveiligd te zijn tegen een te hoge olietemperatuur en tegen een te hoog toerental van de tractiemotor. De hydraulische pomp wordt bij voorkeur aangesloten op een motor-PTO.

De hydraulische leidingen en koppelingen dienen te weerstaan aan anderhalf maal de maximum benutte werkdruk. De hydraulische leidingen gemonteerd in het chassis mogen op geen enkele wijze de montage voor onderstelcomponenten verhinderen.

Koppelingen met vaste snijringen en ingewerkte O-ringen zijn vereist. Alle cilinders met hardverchroomde stangen dienen bestand te zijn tegen de zwaarste werkomstandigheden. De hardverchroomde stangen van de cilinders dienen minstens 10 micron te bedragen.

Bij een breuk aan de hydraulische leiding vanaf de cilinder moet het sluiten van de achterdeur beveiligd worden door middel van een tussen 15 en 30” instelbare gesmoorde terugloop, mechanisch te bevestigen rechtstreeks op de hydraulische cilinder.

Als het minimum olieniveau bereikt is en als een hydraulische filter verstopt is, dient dit in de cabine gesignaleerd te worden.

Art 2.23 : accommodatie voor de laders en veiligheden

• In de stortruimte wordt werkverlichting aangebracht (deze mag het achterrijdend verkeer niet hinderen). Het werklicht wordt vanuit de cabine bediend en kan slechts worden ingeschakeld wanneer de wagenverlichting ingeschakeld is.

• Bovenaan de laaddeur dient een camera te worden gemonteerd zodat de bestuurder de activiteit ter hoogte van de compactor en de rijbaan kan volgen. Deze camera is volledig gas- en waterdicht, zodat condensvorming uitgesloten is; hij is tevens bestand tegen temperaturen van –25°C en schokbestendig, aangezien hij onderhevig is aan hoge vibraties. Deze camera is voorzien van een Auto-Iris-lens, zodanig dat de opening van de lens zich automatisch aanpast aan de actuele lichthoeveelheid

• Bovenaan de laadbak worden vooraan en achteraan twee storingsvrije oranje LEDlichten aangebracht. Deze moeten mechanisch beschermd zijn. Het lichteffect dient langs alle kanten van het voertuig goed zichtbaar te zijn en mag niet hinderend zijn voor het camerabeeld.

• De monitor die in de cabine staat dient dieptelijnen te omvatten zodanig dat afstand op het beeld kan ingeschat worden en dient dusdanig te worden geplaatst dat de chauffeur bij elke lichtinval een goed te interpreteren beeld heeft.

• De voettreden worden geplaatst op een hoogte zoals minimaal wordt bepaald door de CE-norm. De voettreden en de handgrepen dienen conform de CE-reglementering te zijn.

• Een dubbele signalisatie achteraan het voertuig (boven en onder) met stoplicht en pinklichten is noodzakelijk. Het stoplicht en de pinklichten moeten mechanisch afgeschermd zijn.

• De originele nummerplaat, voorzien van plaatverlichting, moet achteraan boven de pers geplaatst worden.

Op de laadbak worden opzij reflectoren en achteraan signalisatieborden aangebracht conform de voorschriften van de wegcode

Voor het aanbrengen van de bijkomende signaalinrichting en nummerplaat aan de achterzijde van het voertuig dienen de nodige afwijkingen te worden bekomen.

• Er wordt een bevestiging voorzien van bijgeleverde schop en borstel aan de zijkant, onder de laadbak.

• Onder de bovenbouw (bij voorkeur passagierszijde) wordt een afgesloten waterdichte materiaalkoffer aangebracht.

• Alle vitale bewegende delen (met uitzondering van de belading) dienen voldoende gesmeerd te worden door aankoppeling op een centraal smeersysteem. De bovenbouw dient in functie tweemaal zoveel als de chassis te worden gesmeerd. Een overzicht van de onderdelen die in de centrale smering zijn opgenomen dient te worden bijgevoegd.

• Alle functies van de bedieningsorganen dienen door middel van duidelijke pictogrammen te worden aangegeven en conform de CE-reglementering te zijn.

• De bedieningsknoppen hebben een bescherming zodat de bewegende delen de hand van de bediener niet kunnen raken.

• Er is een automatische persstop indien laders op de opstaptrede staan.

Art 2.24 : containerbelading

De inschrijver dient in een afzonderlijke post een offerte te maken voor een containerbelading indien deze niet standaard aanwezig is.

Het dient een volautomatisch laadsysteem te zijn dat handbediend kan werken bij het uitvallen van het automatisch systeem.

Het systeem moet geschikt zijn voor containers van het DIN-type voor 40-60-120-140-240-1100 liter.

Containers tot 240 liter moeten per twee onafhankelijk van mekaar kunnen geladen worden zodat de ganse bediening dubbel aanwezig moet zijn.

Het moet mogelijk zijn tijdens het automatisch ledigen de container twee - drie maal extra tegen een aanslag te kloppen teneinde de container volledig te kunnen leegmaken.

De trogklep moet in twee afzonderlijke delen rechtop dan wel neergelaten kunnen worden zodat containerbelading en lage inworp van zakken of dozen tegelijkertijd mogelijk is.

Een gedetailleerde beschrijving en tekening dient bij de inschrijving gevoegd.

Ze moet ook voldoen aan alle wettelijke veiligheidsvoorschriften ter zake.

Art 2.25 : voorafgaande proeven

Het bestuur behoudt zich het recht voor proeven uit te voeren met de aangeboden perswagen alvorens tot de toewijzing over te gaan, zulks om na te gaan of de aangeboden perswagen en de gegevens in de offerte vermeld, wel degelijk overeenstemmen met de werkelijkheid en het werk in de vereiste omstandigheden kan verrichten.

Deze proeven geschieden op kosten en risico van de betrokken inschrijver op het tijdstip door Interza bepaald.

De inschrijver is gehouden, op straf van uitsluiting, gevolg te geven aan het verzoek tot het uitvoeren van proeven en dit binnen een termijn van twee weken, te rekenen vanaf de dagtekening van het verzoek.

Art 2.26 : schildering

Alle platen moeten ontvet, ontroest en ontkoold zijn, daarna van een roestwerende verf van hoge kwaliteit voorzien worden zodanig dat een goede hechtbasis voor de volgende lagen is gegarandeerd. Verder minimum één grondlaag en twee lagen lakverf voor de afwerking.

De afwerking zal niet uitgevoerd worden voor de volstrekte verharding van de eventueel aangebrachte vulstof.

De kleur is oranje (bvb RAL 2000 of 2011) en dient door het bestuur goedgekeurd te zijn.

De voor- en achterzijde zal voorzien worden van afwisselende rode en witte signalisatiestrepen.

Art. 2.27 Weegindicatiesysteem

Opbouw van het systeem:

In de cabine wordt een afleesscherm met achtergrondverlichting gemonteerd in goed zicht en handbereik. Frans-of Nederlandstalig afleesscherm. Zeer eenvoudig te bedienen met slechts vier toetsen. De chauffeur ziet gewicht lading, totaal bruto gewicht en gewichtsverdeling over de assen. In het dashboard komt een onderbrekerschakelaar om het laadalarm te desactiveren (anders zou het alarmsignaal blijven duren eens de vrachtwagen op gewicht is). Weegsysteem en laadalarm (bieper) hebben elk hun eigen zekering, logisch geplaatst in de zekeringkast in de cabine.

Op de vooras komt aan passagierszijde een hoogtevoeler. Deze meet de doorbuiging van de paraboolvering die overeenkomt met de belasting van de vooras. Het is een kniegewricht verbonden aan een potentiometer.

Op de achterassen komt per as zowel links als rechts een luchtdruksensor die continu de druk meet in de luchtbalgen van de luchtvering. Voor dezelfde rijhoogte komt de druk in de luchtbalgen overeen met de belasting op deze as.

De bekabeling: de sensoren liggen in serie verbonden. Het signaal van de sensoren is digitaal (8bits) en wordt gemultiplexed, zodanig kan het signaal van alle sensoren door één kabel.

Nauwkeurigheid gacalibreerde weegindicatie minimaal 500 kg. Een handleiding voor herijking wordt meegeleverd. De vrachtwagens zijn gecalibreerd bij oplevering.

Art 2.27 : Bijbehorigheden en speciale uitrusting

het voertuig moet bijkomend voorzien zijn van reflectoren zoals vermeld in het KB van 14/3/68 art 75-76

bij de in werkingsstelling van de pers dient het toerental automatisch te verhogen

automatische terugval van het toerental bij inschakelen van de versnellingsbak

.

Alle aangebrachte klevers dienen ofwel in het nederlands te zijn ofwel als pictogram afgebeeld.

Art 2.28 : Optioneel onderhoudscontract

Voor het chassis kan optioneel een onderhouds – en herstellingscontract voorgesteld worden op basis van een kilometervergoeding voor een periode van acht of tien jaar.

Er dient tevens gespecificeerd te worden tot welke dealer we ons moeten wenden.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

°°°°°°°°°°

BIJLAGE A: VEILIGHEIDSVEREISTEN

BETREFT : BIJLAGE AAN BESTELBON

Onderwerp : OPHAALWAGEN (chasis-bovenbouw-belading)

Dienst : Transportafdeling

Bestelbon nr. : Datum : Leverancier :

Dit document werd opgesteld krachtens art. 8.1. van het KB van 12.08.1993 (BS van 28.09.1993) betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen, gewijzigd bij het KB van 4.05.1999. (BS van 04.06.1999) betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen.

VEILIGHEIDSEISEN:

Voor deze bestelling moet aan alle vigerende wetten, reglementen en normen inzake Welzijn, evenals de voorwaarden inzake Welzijn, niet noodzakelijk bij de geldende wetten en reglementen inzake Welzijn opgelegd, maar onontbeerlijk om het objectief te bereiken, vooropgesteld in het KB van 12.08.1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen, gewijzigd bij het KB van 4.05.1999 betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen en in het KB van 27.03.1998 betreffende het beleid inzake Welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk worden voldaan.

Vigerende wetten en reglementen :

- Het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB).

- De CODEX over het welzijn op het werk (CODEX).

- Het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI).

- Het KB van 12.08.1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen gewijzigd bij het KB van 4.05.1999. betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen.

- Het KB van 12.082008 tot uitvoering van de richtlijn 2006/42/EEG, van de Raad van de Europese Gemeenschappen inzake de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten betreffende machines (Europese Machine Richtlijn)

- Het technisch reglement (voorschriften voor voertuigen) en de Belgische wegcode.

- Alle andere wettelijke reglementeringen of richtlijnen terzake van kracht op het ogenblik van levering

Merktekens :

- De CE-markering en de nodige identificatiegegevens moeten duidelijk en onuitwisbaar op de machine zijn aangebracht.

Instructies :

- Nederlandstalige instructies van het volledig geheel betreffende o.a. de gebruiksvoorschriften, de technische beschrijving, de onderhoudsbepalingen, de veiligheidsvoorschriften enz... , conform het KB van 12.08.2008 en het KB van 12.08.1993 dienen in tweevoud aan de cliënt te worden overgemaakt. Ook op informatiedrager.

Aanduidingen :

- Alle aanduidingen aangebracht op de machine zijn in de Nederlandse taal en/of van universeel begrijpbare pictogrammen voorzien.

Opleiding :

- De leverancier instrueert het personeel ter plaatse over het gebruik en onderhoud, en levert hiervan een attest van opleiding af.

Attesten en documenten te overhandigen bij levering aan in tweevoud:

- Een ondertekende EG-verklaring van overeenstemming (Art. 10 van het KB van 12.08.2008 (MR)) van het volledig geheel, opgemaakt door een aangemelde instantie.

- Een document (zie bijlage B), overeenkomstig art. 8.2. van het KB van 12.08.1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen, gewijzigd bij het KB van 04.05.1999 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen waarin de naleving van de bij de bestelling geformuleerde vereisten inzake Welzijn verantwoord wordt.

- De Nederlandstalige risicobeoordeling (analyse en evaluatie) van het volledig geheel (Volgens Kinney of EN 1050 of EN 954). Ook op informatiedrager.

Bijkomende vereisten :

1. ALGEMEEN

Het voertuig dient zo uitgerust dat in alle omstandigheden de stabiliteit van het geheel verzekerd blijft.

De bandendruk is vermeld op het chassis ter hoogte van alle wielen.

De trekhaak (voorzijde) en zijn voorzieningen zijn zo uitgevoerd dat onverwacht afpikken onmogelijk is.

Het voertuig is voorzien van een gebruiksklare verbanddoos (art. 178 ARAB), een verkeersdriehoek en een poederblusser (BENOR).

De ophaalwagen dient uitgerust te zijn met een gedempt auditief verwittigingsysteem dat tijdens het achteruit rijden in werking treedt.

6. Het voertuig wordt uitgerust met een veiligheidscamera (monitor in cabine, camera boven beladingsysteem en aan de passagiersdeur). Het geheel moet ter goedkeuring voorgelegd worden aan het bestuur, evenals de plaatsing.

7. Voorzieningen moeten aanwezig zijn om een borstel en een schop op te hangen.

8. Maximum laadvermogen en eigen gewicht is duidelijk aangebracht in het voertuig ter hoogte van de bestuurderszitplaats.

9. Het geheel moet conform zijn met de EN 1501 over vuilniswagens.

10. De nodige hygiënische voorzieningen (water en zeepbakje) dienen te worden voorzien aan de passagierszijde. Het geheel moet ter goedkeuring voorgelegd worden aan het bestuur, evenals de plaatsing.

11. De nodige voorzieningen voor de aanduiding van het bereiken van het maximum laadvermogen dienen te worden voorzien. In de cabine moet er een duidelijk signaal gegeven worden aan de chauffeur wanneer het maximum laadvermogen bereikt is. Het geheel moet ter goedkeuring voorgelegd worden aan het bestuur.

12. Spatlappen achter de achterste wielen en voor de opstaptrede, over de ganse breedte van de ophaalwagen, zijn voorzien.

2. SIGNALERING

2.1. De kleur van de wagen is opvallend, contrast met de kleur van de omgeving.

De voorzijde en achterzijde van het voertuig moeten voorzien zijn van afwisselende witte en rode retroreflecterende, fluorescerende strepen (type 3M) van tenminste 0,1 m breed en liefst 0,5 m hoog, die met de verticale as van het voertuig een hoek vormen van ± 45 graden. Indien de structuur van het voertuig dit niet toelaat, of niet toelaat een oppervlakte van minstens 1 m² van zulke strepen te voorzien, moet een bord voorzien van strepen met hoogte van 0,5 m en een breedte die ongeveer gelijk is aan die van het voertuig, aan het voertuig vastgemaakt worden.

De zijkanten van de bovenbouw moeten voorzien zijn van een contourmarkering. Dit moet ter goedkeuring voorgelegd worden aan het bestuur, evenals de plaatsing.

4. Er dient een werkverlichting boven de laadtrog aangebracht te worden die geen hinder vormt voor het wegverkeer.

5. De opklapbare trogrand wordt aan beide kanten voorzien van een rood-witte signalering.

3. HYDRAULISCH SYSTEEM

3.1. Op het hydraulisch systeem dient een overdrukbeveiliging aangebracht te worden en een leidingbreukbeveiliging zodat ongewilde bewegingen vermeden worden.

3.2. De hydraulische slangen in de nabijheid van de bestuurderszitplaats, zitplaats of staanplaats van meerijders ter hoogte van de hydraulische bediening, moeten zo geïnstalleerd zijn dat bij een defect aan de hydraulische slangen geen personen in gevaar worden gebracht (slangenbreukbeveiliging).

3.3. Voor de hydraulische slangen is een fabrieksattest bijgevoegd waarin de maximum toelaatbare werkdruk wordt vermeld.

3.4. De maximum toelaatbare werkdruk is op een onuitwisbare wijze aangebracht op de slangen.

4. BESTUURDERSCABINE

4.1. De inrichting van de cabine dient aan de minimale ergonomische eisen te voldoen. De cabine is uitgerust met airco.

4.2. Het geluidsniveau in het voertuig mag de 80 dB(A) niet overschrijden.

4.3. Alle ruiten zullen gemaakt zijn in een veiligheidsglas.

De binnenuitrusting van de cabine omvat: zie bijzonder bestek.

Een dodehoekscamera met afzonderlijke monitor in de is voorzien.

Voorzieningen dienen aanwezig te zijn zodat de gekantelde cabine niet onverwachts kan terugzakken.

De passagierszetels dienen voldoende ergonomisch en comfortabel te zijn.

Opschrift voorzien op dashboard aan kant chauffeur op duurzame wijze:

”verboden + 30km/u of achteruit te rijden met lader op een laadtrede

5. INSTAPPEN

5.1. Voor het in- en uitstappen in de bestuurderscabine moeten er opstaptreden aanwezig zijn, waarvan de afstand tot de grond niet groter is dan 50 cm en niet kleiner dan 30 cm. De trede moet voorzien zijn van anti-slipconstructie en moet voldoende breed en diep zijn.

Voor het gemakkelijk in- en uitstappen in de cabine dienen er stevige handgrepen voorzien te zijn (op de deurstijl).

6. BESTUURDERSZITPLAATS

6.1. De bestuurderszitplaats moet in verschillende richtingen verstelbaar zijn, moet voldoende steun in de rug bieden en moet op het gewicht en lengte instelbaar zijn.

6.2. De trillingen overgebracht op de bestuurderszitplaats moeten tot een minimum beperkt blijven (art. 148 d.2. ARAB).

7. UITLAAT

7.1. De uitlaat is geïsoleerd tegen aanraking (brandletsel).

7.2. De uitlaat is zo geconstrueerd dat de uitlaatgassen de bestuurder of de laders niet kunnen hinderen (uitlaatgassen naar boven afgeleid).

8. OPSTAPTREDEN LAADBAK

8.1. De opstaptreden moeten voldoende antislip zijn, ook bij ongunstige weersomstandigheden.

8.2. Aan de opstaptreden mogen er zich geen scherpe kanten bevinden. Ze moeten tevens afgeschermd worden met een soort stootrubbers om kwetsuren van de onderste ledematen te voorkomen.

9. HANDGREPEN LAADBAK

9.1 De handgrepen moeten thermisch bekleed zijn met een antislip.

BIJLAGE B: ATTEST VAN GELIJKVORMIGHEID

MODEL VAN ATTEST, TE HERNEMEN OP BRIEFPAPIER MET UW FIRMAHOOFDING OF IN TE VULLEN OP DIT BLAD EN ONS TE BEZORGEN BIJ LEVERING VAN DE BESTELLING (in 2 exemplaren).

Attest van gelijkvormigheid met de voorschriften van art. 8.2. van het KB van 12.08.1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen, gewijzigd bij het KB van 4.05.1999 (BS van 04.06.1999) betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen.

Wij bevestigen dat het materiaal: OPHAALWAGEN (chassis-bovenbouw-belading)

Merk : Type : Serienummer :

geleverd volgens uw bestelling nr. ........... van ../../200. voldoet aan :

- De geldende wetten, reglementen en normen inzake Welzijn, in het bijzonder deze vervat in het ARAB, de CODEX en/of het AREI

- De voorwaarden inzake Welzijn, niet noodzakelijk bij de geldende wetten en reglementen inzake Welzijn opgelegd, maar onontbeerlijk om het objectief te bereiken, vooropgesteld in het KB van 12.08.1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen, gewijzigd bij het KB van 04.05.1999 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen en in het KB van 27.03.1998 betreffende het beleid inzake Welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk. Zowel de onontbeerlijke materiële veiligheidsmaatregelen voor de beveiliging van de werknemers tegen de aantoonbare aan hun arbeid inherente risico's als de nodige maatregelen voor de aanpassing van de arbeid aan de mens zijn genomen.

- Er zijn geen veranderingen of opbouwstukken aangebracht die de fundamentele veiligheidseisen zouden kunnen in het gedrang brengen of een aanpassing in het constructiedossier vereisen.

Wij zenden U in bijlage de instructies (in 2 exemplaren in de Nederlandse taal) zoals vereist volgens art. 7 van het KB van 12.08.1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen, gewijzigd bij het KB van 04.05.1999 en het KB van 12.08.2008, de machinerichtlijn.

Opmerkingen enerzijds inzake naleving der gestelde eisen :

STEMPEL VAN LEVERANCIER

HANDTEKENING :

NAAM :

DATUM :

Bijlage C.

MODEL VAN INSCHRIJVING

(in te vullen voor elke inschrijving en variante)

Ik, ondergetekende, ( naam, voornaam, hoedanigheid ) (1)

……………………………………………………………………………………………………………………….

wonende te …………………………………, straat…………………………………………, nr……………….

ingeschreven in het handelsregister van …………………………………………., onder nr ……………..

bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid onder nr ……………………………………….

verbind mij met dit schrijven, op mijn roerende en onroerende goederen om, overeenkomstig de bepalingen en voorwaarden van het desbetreffend bijzonder bestek nr 2015 - OHW, waarvan ik verklaar voldoende kennis te hebben genomen, mits betaling door Interza van ( bedrag in cijfers en letters )

………………………………………………………………………………………. Euro

te leveren : vier polyvalente huisvuilwagens zoals beschreven in het bijzonder bestek nr 2015 – OHW.

Ik verklaar :

Van ……………………………. nationaliteit te zijn en werkelijk te verblijven in het land ………………

Voor de uitvoering van de aanneming zal beroep gedaan worden op de volgende onderaannemers

( omstandig aangeven : naam, adres, nationaliteit en werkelijke verblijfplaats )

……………………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………….

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

( 1 ) De inschrijvingen uitgaande van firma’s of vennootschappen dienen bijkomend te vermelden

De ( firma en zetel ) ……………………………………………………………………………………………

hier vertegenwoordigd door de ondergetekenden ( naam en adres van de vertegenwoordigers welke de firma verbinden :

…………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………….

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

( 1 ) De inschrijvingen uitgaande van verscheidene natuurlijke personen dienen bijkomend te vermelden :

Wij ondergetekenden ( naam en adres van alle personen die de verbintenis aangaan )

……………………………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………..

voor de uitvoering van deze levering woonst kiezende te :

…………………………………………, straat ……………………………………………., nr ……………….

verbinden zich hoofdelijk bij dit schrift tot de uitvoering van deze levering.

Hierna volgen de inlichtingen die door mij, op straf van nietigheid van de inschrijving, moeten verstrekt worden tenzij anders toegestaan door Interza

De volledige technische dokumentatie van het voorgestelde voertuig ( zowel chassis als opbouw als containerbelading ) in het nederlands

Al de stukken gevraagd in dit bestek nr 2015 - OHW

Wanneer een inschrijving door een gevolmachtigde wordt ingediend, de authentieke of onderhandse akte waarbij hem de machtiging wordt verleend of een voor echt verklaard afschrift van het oorspronkelijk stuk of aanduiding van het nummer van het Belgisch staatsblad, waarin de bevoegdheden van de gevolmachtigde werden gepubliceerd.

Verklaring

Ik verbind mij om, na goedkeuring van deze inschrijving, de borgsom te storten onder voorwaarden en binnen de termijn gesteld in dit Bijzonder bestek nr 2008 - OHW

Hiermee machtig ik de Intercommunale Interza C.V.B.A. na gewone aanzegging en zonder enige rechtspleging of formaliteit, de toegepaste boeten voor laattijdige levering of welkdanige kosten ook, gedaan in verband met de uitvoering van het lastenkohier, af te houden van de te betalen som.

Bij deze inschrijving voeg ik de gedetailleerde beschrijving van de door mij aangeboden levering, alsmede een lijst van de referenties betreffende vroeger uitgevoerde analoge leveringen in België.

De betalingen worden geldig gedaan door storting op de rekening

nr ………………………………….. geopend voor …………………………………………………………….

Ik zend hierbij een attest van de R.S.Z. op een datum die niet verder teruggaat dan drie maanden, te rekenen van de dag van de opening der inschrijvingen

Voor buitenlandse inschrijvers : de dokumenten nodig om te bewijzen dat ze zowel in hun land als in België in orde zijn met de R.S.Z.

opgemaakt te ……………………………………………………………………………………………………..

op ( datum )…………………………………

door ( volledige naam )…………………………………………………………………………………………..

Handtekening

Verplichte lijst bijlagen bij de administratieve offerte

(Volgorde en nummering zoals hieronder aangegeven).

Inschrijvingsformulier en meetstaat voor elke inschrijving en variante

Leveringstermijn eerste twee vrachtwagens voor elke inschrijving en variante

Bewijs dat inschrijver zich niet bevindt in de uitsluitingsgevallen beschreven in 5.3.1.

Eventuele prijsherzieningsformule twee reeks vrachtwagens (7.3).

Verklaring opbouwer nietigheid eigen verkoopsvoorwaarden indien in tegenstrijd met bepalingen van het bestek en reglementaire bepalingen wetgeving op de overheidsopdrachten

Waarborgtermijn opbouw

Bewijs technische bekwaamheid opbouwer

- Referenties

- Uitrusting vrachtwagenwerkplaatsen

- Lijst vaste werkplaatsen

Bewijs technische bekwaamheid chassisbouwers

- Referenties

- Uitrusting vrachtwagenwerkplaatsen

- Lijst vaste werkplaatsen

Eventuele prijsherzieningsformule onderhoudscontract chassis (7.3).

Waarborgtermijn chassis

Verklaring chassisbouwer nietigheid eigen verkoopsvoorwaarden indien in tegenstrijd met bepalingen van het bestek en reglementaire bepalingen wetgeving op de overheidsopdrachten

PVG attest vrachtwagens

BIJLAGE D: MEETSTAAT

Leveren van bedrijfsklare multifunctionele ophaalwagens.

|Omschrijving |Eenheid |Hoeveelheid |Eenheidsprijs in euro |Totaal in euro |

| |St |4 | | |

|Chassis met half lang cabine, 220 KW, | | | | |

|3-assig 6x2 | | | | |

| |St |4 | | |

|Bovenbouw 22 m³ | | | | |

| |St |4 | | |

|Multifunctioneel laadsysteem. | | | | |

| | | | | |

TOTAAL:

BTW 21%:

Algemeen totaal:

Datum:

De inschrijver:

BIJLAGE E: TECHNISCHE FICHE OPHAALWAGEN

Technische Fiche: ophaalwagen (deze fiche dient ingevuld te worden)

|Onderstel |

|Type en merk van wagen | |

|Vermogen van de motor in KW | |

|Type band vooraan | |

|Type band achteraan | |

|Wielbasis in mm. | |

|Draaicirkel incl. bovenbouw (tussen muren) | |

|Garantie periode | |

|Garantieperiode lak | |

|Bovenbouw |

| | |

|Geometrische inhoud laadbak | |

|Geometrische inhoud laadtrog | |

|Totale geometrische inhoud in m³ | |

|Plaatdikte laadbak in mm | |

|Plaatdikte op de meest aan sleet onderhevige delen in mm | |

|Laadbak wordt door middel van een hulpraam op chassis gebouwd (ja /| |

|neen) | |

|Type van schildering bovenbouw | |

|Totale instortbreedte laadtrog | |

|Laadboord hoogte: in mm bij hoge stand | |

|in mm bij lage stand | |

|Laadcyclus conform CE | |

|Laadcyclus is omkeerbaar ( ja / neen) | |

|Uitdruk cilinders dubbel werkend (ja / neen) | |

|Hydraulisch systeem | |

|Merk en type van de pomp(en) | |

|Vermogen van de pomp(en) | |

|Koppel en debiet van de pomp(en) | |

|Hydraulische pomp(en) word(t)(en) automatisch uitgeschakeld bij | |

|toerental rijmotor in tr/min | |

|Hydraulische leidingen en koppelingen weerstaan aan de volgende | |

|werkdruk | |

|Maximum ontwikkelde kracht en oliedruk van de onderscheiden | |

|hydraulische componenten. | |

|Koppelingen met vaste snijringen en ingewerkte O-ring (ja / neen) | |

|Hardverchroomde stangen cilinders in micron | |

|Beveiliging sluiten achterdeur bij breuk aan hydraulische leidingen| |

|van af de cilinder | |

|Plaatsing en vergrendeling ondersteuningsstangen ter beveiliging | |

|geopende achterdeur(en) type semi-automatische (ja / neen) | |

|Type van hydraulische olie | |

|Volumestroom (liter/minuut) | |

|Garantie periode | |

| | |

|Containerbelading | |

|Automatische lediging van 120-240 liter containers (ja/neen) | |

|Manueel ledigen van 40 tot 1100 liter container (ja/neen) | |

|Ledigingstijd (240 liter container) | |

|Kiephoek (240 liter containers) | |

|De belading moet bij een ingestelde snelheid automatisch in | |

|verhoogde stand komen (ja/neen) | |

|Garantie periode | |

|Tijdsduur voor interventie | |

|Algemeen | |

|Hoogte voettreden: -hoge stand in mm | |

|-lage stand in mm | |

|(van de begane grond, gemeten in onbeladen toestand) | |

|Afmetingen materiaalkoffer | |

|Centrale smering (aantal smeerpunten) | |

|Fabrikant onderbouw | |

|Fabrikant bovenbouw | |

|Fabrikant containerbelading | |

|Afstand van af het INTERZA tot service punt in km. | |

BIJLAGE F: TECHNISCHE FICHE OPTIONEEL ONDERHOUDSCONTRACT

Fiche Onderhoudscontract ( voorbeeld onderhoudscontracten bijvoegen)

(deze fiche dient ingevuld te worden)

| |inbegrepen | |

|Chassis |ja |nee |opmerkingen |

|Volledige aandrijflijn | | | |

|Batterij | | | |

|Incl gloeilampen | | | |

|Airconditioning | | | |

|Radio | | | |

|Bijvulolie inbegrepen | | | |

|Technische controle inbegrepen | | | |

|Depannage inbegrepen | | | |

|Slepen inbegrepen | | | |

|Verplaatsingskosten inbegrepen | | | |

|Herstelgarantie onderdelen | | | |

|Prijs per jaar voor 17 500 kilometers | | | |

|Prijs minder gereden kilometers | | | |

|Prijs meer gereden kilometers | | | |

|Garantie termijn in dewelke een panne wordt hersteld | | | |

Datum:

De inschrijver,

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download