Functieprofiel SGB11-323 Technisch medewerker facilitaire ...

SGB11-323 Technisch medewerker facilitaire dienst

FUNCTIEPROFIEL TECHNISCH MEDEWERKER FACILITAIRE DIENST SCHOLENGEMEENSCHAP BONAIRE

FUNCTIE-INFORMATIE

Functienaam Codering Organisatie Salarisschaal Indelingsniveau FUWASYS-advies Werkterrein Activiteiten Kenmerkscores Somscore Uitvoerder Datum FUWASYS-versie

Technisch medewerker facilitaire dienst SGB11-323 Scholengemeenschap Bonaire

14 juni 2011 FUWA-VO

FUNCTIEBESCHRIJVING

Context

Scholen Gemeenschap Bonaire zet zich in om de unieke talenten van elke student te stimuleren door een omgeving te cre?ren waarin de student zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig functionerend individu, toegerust op een dynamische samenleving.

Scholengemeenschap Bonaire biedt een samenhangend geheel van voorzieningen op het gebied van het Voortgezet Onderwijs en begeleiding van leerlingen op Bonaire. De onderwijsorganisatie is opgedeeld in een Onderwijs Centrale (OC) en daaraan gelieerde Onderwijs Units. De OC bestaat uit de Algemeen Directeur en de ondersteunende diensten Personele Zaken en Bedrijfsvoering.

Het onderwijs is een aanhoudende zorg van de overheid. De overheid mandateert haar verantwoordelijkheden naar het Bestuur van de Scholengemeenschap Bonaire die het bevoegd gezag is en eindverantwoordelijk is voor het middelbaar onderwijs op het eiland. De algemeen directeur is belast met de uitvoering van het beleid dat door het Bestuur wordt vastgesteld.

1

SGB11-323 Technisch medewerker facilitaire dienst

De Scholengemeenschap Bonaire is onderverdeeld in 4 units met aan de leiding een unitdirecteur die wordt bijgestaan door ??n of meerdere teamleiders.

De volgende units zijn te onderkennen: - Junior College - VSBO bovenbouw - HAVO / VWO - SBO

Het schoolbestuur zet de strategische beleidslijnen uit en vertaalt deze in samenwerking met de algemeen directeur in het centrale beleid voor de school. In een directiereglement zijn de taken en bevoegdheden van de algemeen directeur beschreven.

De technisch medewerker facilitaire dienst verricht onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan gevarieerde en complexe installaties en apparatuur en aan de inventaris en voert kleine verbouwingen uit.

Werkzaamheden

1. Draagt zorg voor onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan gebouw(en), gevarieerde en complexe installaties, de apparatuur en de inventaris, door:

- het periodiek controleren van gebouw(en) en inventaris; - het opsporen en verhelpen van storingen in installaties en apparatuur, het treffen van

noodvoorzieningen, en het zo nodig inschakelen van in- en externe technici in en ziet toe op verrichte reparaties c.q. gepleegd onderhoud; - het testen van de verrichte reparatiewerkzaamheden; - het in een logboek vastleggen van de verrichte onderhoudswerkzaamheden; - het onderhouden van sanitaire installaties; - het controleren van de beveiliging van gebouwen en terreinen en het zorgdragen voor de werking van het alarmsysteem en de verlichting; - het doen van voorstellen met betrekking tot de vervanging van apparatuur en installaties en de inrichting en het onderhoud van de gebouwen; - het verrichten van verricht timmer- en schilderwerkzaamheden; - het realiseren van praktische aanpassingen en verbeteringen in de gebouwen en voorzieningen.

2. Pleegt kleine verbouwingen,door: - het plaatsen c.q. verplaatsen van tussenwanden; - het aan- en/of omleggen van (elektrische) leidingen.

2

SGB11-323 Technisch medewerker facilitaire dienst

Speelruimte (kader, verantwoordelijkheden en bevoegdheden) - verricht werkzaamheden werkafspraken, veiligheidsvoorschriften, regels en voorschriften; - legt verantwoording af aan de daartoe aangewezen leidinggevende voor wat betreft de juistheid en tijdigheid van onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan gebouw(en), gevarieerde en complexe installaties, apparatuur, de inventaris en van kleine verbouwingen.; - neemt beslissingen bij het opsporen en opheffen van storingen in installaties en apparatuur, het treffen van noodvoorzieningen, het plaatsen c.q. verplaatsen van tussenwanden.

Kennis en vaardigheden - vaktechnische kennis van en inzicht in technische voorschriften en specificaties van gevarieerde en gecompliceerde installaties en apparatuur; - kennis van veiligheidsvoorschriften en bekendheid met relevante wettelijke voorschriften op dat gebied; - vaardig in het uitvoeren van gevarieerde en gecompliceerde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en in het verrichten van kleine verbouwingen.

Contacten - met gebruikers van de gebouwen over storingen om informatie uit te wisselen en over gebreken aan gebouwen en inventaris om deze te verhelpen; - met in- en externe (onderhouds)technici over herstel van en onderhoud aan (delen van) gebouwen en inventaris om de situatie toe te lichten dan wel deze technici te begeleiden.

3

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download