INFORMARE ASUPRA REZULTATELOR OBŢINUTE DE …



FF

RAPORTUL PRIMARULUI MUNICIPIULUI VULCAN

ŞI AL APARATULUI DE SPECIALITATE PRIVIND ACTIVITATEA DESFĂŞURATĂ ÎN ANUL 2016

Doamnelor şi Domnilor Consilieri,

Conform atribuţiilor legale care îi revin Primarului şi Aparatului de Specialitate al Primăriei - prin prevederile art. 63, alin. (3), litera “a” din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, vă prezint bilanţul anual de activitate al administraţiei publice locale, sintetizat pe fiecare domeniu de activitate şi supus analizei Consiliului Local.

Raportul cu privire la starea economico-socială a localităţii pe anul 2016, prin informaţiile grupate pe fiecare compartiment, serviciu şi birou din Primărie, face referire la capacitatea efectivă a administraţiei publice locale de gestionare şi rezolvare în nume propriu şi cu responsabilitate a tuturor cerinţelor publice şi de gestionare a patrimoniul localităţii în interesul comunităţii locale, pe principiile autonomiei locale şi în conformitate cu deciziile adoptate în Consiliul Local. Aşa cum cunoaşteţi, la baza tuturor activităţilor noastre de dezvoltare locală se găseşte documentul fundamental, adoptat de Consiliul Local şi actualizat în cursul anului 2016, prin contribuţia comisiilor Consiliului Local, a tuturor compartimentelor, serviciilor şi birourilor din cadrul Primăriei şi de asemenea prin contribuţia cetăţenilor: Strategia de dezvoltare locală a Municipiului Vulcan.

Structura Raportului de Activitate al Primarului

Compartimente; Servicii; Birouri

1. Consiliul local şi aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Vulcan.

2. Administraţie publică, informaţii de interes public, registratură

1. Administraţie publică, informaţii de interes public

2. Registratură

3. Resurse Umane

3.1 Componenţa Compartimentului

3.2 Sinteza activităţii pe 2016

4. Administrarea domeniului public şi privat; Coordonarea asociaţiilor de proprietari

5. Serviciul public de asistenţă socială

6. Cadastru – Agricultură

7. Urbanism, Amenajarea teritoriului şi Disciplina în Construcţii

8. Juridic

9. Buget – Execuţia bugetară

10. Impozite şi taxe

11. Achiziţii publice

12. Birou proiecte cu finanţare internaţională – Dezvoltare locală

13. Privatizare, Control comercial

14. Protecţia mediului

15. Serviciul intern de prevenire şi protecţie

16. Protecţie civilă

17. Stare civilă

18. Evidenţa persoanelor

19. Transport

20. Serviciul public de interes local; Administraţia pieţelor şi târgurilor

21. Audit intern

22. Serviciul Poliţia Locală Vulcan

1. CONSILIUL LOCAL ŞI APARATUL DE SPECIALITATE AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI VULCAN

În anul 2016 primarul a convocat Consiliul local al municipiului Vulcan în 12 şedinţe de lucru ordinare și 12 şedinţe extraordinare. Au fost respectate termenele legale pentru convocarea consiliului local. Toate şedinţele consiliului local şi ale comisiilor de specialitate au fost publice.

În perioada analizată au fost adoptate 155 hotărâri cu caracter normativ şi individual.

În exercitarea atribuţiilor sale, primarul a dus la îndeplinire hotărârile Consiliului local şi a emis 1470 dispoziţii cu caracter normativ şi individual.

Structura aparatului de specialitate al primarului, conform organigramei aprobate în luna Mai 2016, este următoarea:

funcţii de demnitate publică: 2

funcţii publice de conducere: 15

funcţii publice de execuţie: 105

funcţii contractuale de conducere :4

funcţii contractuale de execuţie:99

total posturi instituţie: 225

Din numărul total de posturi aprobate sunt vacante 53 posturi, din care 23 funcţii publice şi 30 funcţii contractuale.

2. ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ, INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC; REGISTRATURĂ

2.1. ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ, INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC

În perioada de raportare ianuarie 2016- decembrie 2016, în conformitate cu prevederile art.5 din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi ale H.G.R 123/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001, Primăria municipiului Vulcan prin compartimentul de informare a avut în vedere următoarele obiective :

- reactualizarea datelor prezentate în pagina proprie de Internet cu informaţiile de interes public;

- reactualizarea punctului de informare-documentare cu informaţiile de interes public care se publică din oficiu.

Asigurarea accesului cetăţenilor la informaţiile de interes public în cadrul Primăriei Municipiului Vulcan în anul 2016 s-a făcut prin intermediul Centrului de Informare pentru Cetăţeni.

Şi în anul 2016 s-a constatat că înfiinţarea Centrului de Informare pentru Cetăţeni a fost un succes în ceea ce priveşte asigurarea legăturii între cetăţeni şi instituţia noastră, cetăţenii având acces mai uşor la informaţiile ce îi interesau, activitatea instituţiei a decurs mai bine.

Pentru îmbunătăţirea activităţii desfăşurate în cadrul compartimentului de informare s-au pus la dispoziţia publicului pliante privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Pe parcursul anului 2016 accesul la informaţiile de interes public s-a realizat din oficiu sau la cerere, în condiţiile legii, prin intermediul persoanelor desemnate în acest scop, fiind comunicate din oficiu, prin consultare la sediul instituţiei, precum şi la avizierele situate în locuri intens circulate, difuzare în mass-media, anunţuri la postul local de televiziune şi pe pagina de Internet proprie.

S-a urmărit comunicarea din oficiu a informaţiilor prevăzute de art. 5, alin. 1 din Legea nr. 544/2001, precum şi a altor documente produse şi/sau gestionate în activitatea autorităţilor locale, care constituie informaţii de interes public:

-actele administrative cu caracter normativ;

-informări privind starea economică şi socială a municipiului;

-listele de priorităţi pentru repartizarea locuinţelor;

-planurile de organizare şi dezvoltare urbanistică;

-documente privind organizarea licitaţiilor pentru concesionarea unor bunuri din patrimoniul municipiului, precum şi cele privind achiziţiile publice;

-lista actelor necesare soluţionării cererilor adresate de cetăţeni în domeniul fondului funciar, registrului agricol, stării civile, autorităţii tutelare şi asistenţei sociale, nomenclaturii stradale, etc.;

- lista certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire eliberate;

- programul lunar de audienţe;

- proiectul bugetului local;

- bugetul aprobat, contul de încheiere a exerciţiului bugetar pe anul anterior;

- coordonatele de contact ale Primăriei Municipiului Vulcan (denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail şi adresa paginii de Internet);

În cadrul instituţiei, pentru o bună desfăşurare a activităţii de informare şi relaţii publice, s-a urmărit:

- informarea presei;

- informarea publică directă a persoanelor;

- informarea directă a personalului;

- informarea inter-instituţională.

Astfel în anul 2016 au fost aduse la cunoştinţă publică următoarele:

- regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Local,

- bugetul local pe anul 2016 şi rectificările ulterioare,

- proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017,

- toate hotărârile consiliului local.

S-au organizat periodic conferinţe de presă pentru aducerea la cunoştinţă a informaţiilor de interes public.

Orice persoană a putut solicita informaţii în scris, sau verbal. Numărul estimativ de vizitatori ai Centrului de Informare pentru Cetăţeni, care s-au interesat de aspecte legate de activitatea instituţiei cât şi liberul acces la informaţiile publice a fost de 1111.

Menţionăm că există un registru pentru înregistrarea cererilor şi răspunsurilor privind accesul la informaţiile de interes public, conform Anexei 5 din normele metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001.

Cu referire strictă la conţinutul raportului prevăzut de art. 27 din Normele Metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 123/2002, în anul 2016 au fost adresate instituţiei noastre pe suport de hârtie 29 solicitări de informaţii de interes public la nivel local, ulterior soluţionate favorabil, din care 22 au fost adresate de persoane fizice, iar 7 de persoane juridice. Solicitările au vizat gestionarea banilor publici (20), acte normative şi diverse reglementări (9).

Întrucât punctul de informare-documentare privind informaţiile de interes public şi materialele publicitare privind Legea nr.544/2001 a liberului acces la informaţiile de interes public este organizat chiar în holul instituţiei, se poate estima, numărul vizitatorilor acestuia la 20 pe zi.

Centrala telefonică prin care se efectuează toate convorbirile telefonice în primărie se află la secretariat unde se realizează zilnic aproximativ 50 legături.

S-au transmis aproximativ 20 faxuri zilnic.

S-a asigurat convocarea consilierilor la şedinţele ordinare ,extraordinare şi de îndată ale Consiliului Local.

Au fost dactilografiate şi redactate răspunsurile la cererile depuse la Legea 544/2001 precum şi alte sarcini trasate de către conducerea Primăriei municipiului Vulcan.

2.2. REGISTRATURĂ

În anul 2016 au fost realizate în principal următoarele activităţi:

-A fost asigurată primirea în audienţă a cetăţenilor care au fost în număr de 119 pentru primar, 16 pentru viceprimar şi 35 pentru secretar.

-Primirea corespondenţei de la instituţii, cetăţeni , înregistrarea acesteia în registrul general de intrare-ieşire , fiind înregistrate un nr. de 40909 asemenea acte.

-După repartizare, corespondenţa primită s-a predat sub semnătură compartimentelor de specialitate urmărindu-se apoi respectarea termenului pentru expediere şi rezolvare.

-Asigurarea primirii, înregistrarea în registrul special şi transmiterea spre rezolvare la compartimentele de resort a reclamaţiilor, petiţiilor, sesizărilor şi propunerilor adresate de către cetăţeni, în numar de 26.

-Urmărirea soluţionării în termen legal a scrisorilor, petiţiilor şi sesizărilor repartizate spre soluţionare compartimentelor din cadrul aparatului propriu.

-Înregistrarea, păstrarea evidenţei ştampilelor, sigiliilor şi parafelor în registrul special, predarea la compartimente pe bază de proces verbal si casarea acestora.

-Înregistrarea tuturor ieşirilor de documente din primărie.

-Transmiterea tuturor documentelor înregistrate ca ieşiri, persoanelor/instituţiilor cărora le sunt adresate în aceeaşi zi în care aceste documente sunt înregistrate ca ieşiri.

-Pregătirea plicurilor adresate complet pentru transmiterea corespondenţei persoanelor/instituţiilor cărora le este adresată corespondenţa ( 4867de plicuri).

-Depunerea la oficiul poştal , în fiecare zi, până la sfârşitul programului de lucru, a corespondenţei înregistrată ca ieşire de documente primită către trimitere în fiecare zi.

-Întocmirea borderoului de corespondenţă.

-Păstrarea în bune condiţii a evidenţelor privind transmiterea corespondenţei.

Pe linie de arhivă.

La intrări: Preluare de la compartimentele funcţionale pe bază de inventar, conform nomenclatorului arhivistic, unităţile arhivistice legate, opisate şi înregistrarea în registrul de evidenţă curentă a întrărilor şi ieşirilor a unităţilor arhivistice.

La ieşiri: Selecţionare unităţi arhivistice ale căror termene de păstrare au expirat prevăzute în nomenclatorul arhivistic al unităţii.

Înregistrarea în registrul de depozit a 131 cereri de la compartimentele de resort pentru consultare şi eliberare de copii ale documentelor aflate în arhivă, predarea-primirea documentelor făcându-se pe bază de semnătură.

Multiplicare lucrări xerox pentru toate compartimentele din primărie.

3.RESURSE UMANE

Compartimentul Resurse Umane funcţionează în subordine directă a Primarului municipiului Vulcan.

3.1. COMPONENŢA COMPARTIMENTULUI:

În cursul anului 2016 Compartimentul Resurse Umane a avut în componenţă 2 posturi.

3.2. SINTEZA ACTIVITĂŢII PE ANUL 2016:

La nivelul Compartimentului Resurse Umane în cursul anului 2016 au fost desfăşurate următoarele activităţi:

❑ au fost completate şi actualizate dosarele profesionale şi de personal pentru fiecare funcţionar public şi persoană încadrată cu contract individual de muncă din cadrul instituţiei noastre.

❑ s-a procedat la întocmirea Declaraţiei fiscale 205 - DECLARATIE INFORMATIVĂ privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/ pierderile realizate, pe beneficiari de venit aferentă anului 2015, pentru angajaţii din aparatul de specialitate, consilierii municipali, asistenţii personali şi transmiterea declaraţiei la ANAF.

❑ în cursul anului 2016 au fost organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor publice şi contractuale vacante din cadrul instituţiei noastre. Astfel, în conformitate cu prevederile HG nr. 611/2008, pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici a fost informată Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru organizarea a 4 concursuri, iar pentru personal contractual au fost demarate 4 concursuri, în conformitate cu HG 286/2011- REGULAMENT-CADRU din 23 martie 2011 privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.

În urma acestor concursuri au fost numite în funcţii publice 3 persoane şi 12 persoane pe posturi de natură contractuală.

La toate aceste concursuri Compartimentul Resurse Umane a asigurat:

➢ informarea privind condiţiile de participare la concurs, preluarea dosarelor de înscriere, supravegherea candidaţilor în timpul probelor scrise şi a probelor de interviu;

➢ întocmirea proceselor - verbale de concurs;

➢ demersurile de încadrare în muncă pentru noii angajaţi.

În cursul anului 2016 au fost au fost emise dispoziţii privind:

➢ numiri în funcţii publice şi angajări de personal contractual, inclusiv asistenţi personali;

➢ majorări salariale conform legislaţiei în vigoare;

➢ constituirea de comisii de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor;

➢ modificări, suspendări sau încetări ale raporturilor de serviciu/contractelor de muncă ale funcţionarilor publici/personalului contractual;

➢ avansarea în gradul profesional imediat superior a salariaţilor instituţiei;

➢ reglementarea desfăşurării unor activităţi;

S-a întocmit proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare al funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Vulcan pentru anul 2017 şi transmis Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici;

De asemenea, tot în cadrul compartimentului au fost întocmite:

❑ statele de plată pentru personalul Primăriei, Serviciul Public de Interes Local, Poliţia Locala, consilieri locali, iar pentru asistenţi personali angajaţi pentru îngrijirea şi supravegherea persoanelor cu handicap grav şi pentru indemnizaţii cuvenite persoanelor cu handicap grav aceste state de plată au fost întocmite în colaborare cu Serviciul public de Asistență socială;

❑ s-a întocmit lunar declaraţia D112 privind obligaţiile instituţiei faţă de bugetul asigurărilor de stat, şomaj şi asigurări sociale;

❑ au fost întocmite următoarele situaţii statistice: S1 lunar - privind ancheta asupra câştigurilor salariale, S2- privind ancheta salariilor, S3- privind costul forţei de muncă în anul 2015, LV- trimestrial privind ancheta locurilor de muncă vacante pe trimestru, care se transmit către Direcţia Judeţeană de Statistică Deva;

❑ au fost întocmite diverse evidenţe privind situaţia concediilor medicale, concediilor de odihnă, etc., pentru salariaţii instituţiei;

❑ s-au întocmit şi eliberat un număr de 737 adeverinţe de salarizare.

❑ s-au întocmit şi eliberat 4 adeverinţe recalculare pensie.

❑ s-au întocmit actele necesare pentru 5 dosare de pensionare.

❑ s-au întocmit şi eliberat 8 adeverinţe pentru acordarea ajutorului de şomaj.

❑ s-au întocmit şi înregistrat în Registrul Electronic de Evidenţă al Salariaţilor (REVISAL) un număr de 25 contracte individuale de muncă.

❑ compartimentul resurse umane a asigurat şi legătura permanentă cu unităţile bancare cu care instituţia are încheiate convenţii de plată a salariilor pe carduri.

În luna iunie 2016 având în vedere legislaţia în vigoare s-a procedat la actualizarea şi transmiterea în copii conforme cu originalul Agenţiei Naţionale de Integritate a declaraţiilor de avere şi de interese ale funcţionarilor publici.

În urma evaluării performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici pentru anul 2015, fişele de evaluare s-au centralizat în cadrul compartimentului resurse umane, această activitate fiind derulată în cursul lunii ianuarie. Procedura de evaluare a performantelor profesionale individuale se aplica fiecărui funcţionar public şi personalului contractual în raport cu realizarea obiectivelor individuale stabilite în baza atribuţiilor prevăzute în fişa postului.

S-au întocmit fişele de post ale celor 15 salariaţi nou-angajaţi în cursul anului 2016, precum şi contractele individuale de muncă ale acestora, pentru personalul contractual.

Au fost întocmite şi transmise Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici situaţii privind evidenţa şi mişcarea personalului.

A fost ţinută evidenţa cursurilor de perfecţionare la care au participat angajaţii instituţiei.

S-a întocmit programarea concediilor de odihnă, s-a urmărit modul de efectuare a acestora.

S-a verificat vechimea în muncă conform carnetelor de muncă pentru întreg personalul, pentru a calcula corespunzător gradaţia de vechime a angajaţilor.

În anul 2016, conform programării, s-au arhivat şi predat la arhiva Primăriei Vulcan documentele din cadrul compartimentului resurse umane pe anul 2015.

4. Administrarea domeniului public şi privat - coordonare asociaţii proprietari

În perioada cuprinsă între 01.01.2016 şi 31.12.2016 în cadrul Direcţiei A.D.P.P. şi al Compartimentului de Coordonare a Asociaţiilor de Proprietari s-au derulat următoarele activităţi:

Activităţi specifice:

• întocmirea de pontaje pentru beneficiarii de ajutor social conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

• instruirea persoanelor de la venitul minim garantat;

• coordonarea, urmărirea şi îndrumarea activităţii celor de la venitul minim garantat;

• punerea în aplicare a mandatelor de executare a sancţiunilor contravenţionale cu obligarea la prestarea unei activităţii în folosul comunităţii;

• instruirea persoanelor care au de efectuat muncă în folosul comunităţii;

• coordonarea, urmărirea şi îndrumarea activităţii persoanelor care au de efectuat muncă în folosul comunităţii;

• activităţi specifice comisiei de locuinţe în vederea repartizării locuinţelor aparţinând fondului locativ de stat;

• repartizarea locuinţelor sociale şi încheierea contractelor;

• întocmirea contractelor de închiriere a garajelor construite fără autorizaţie pe domeniul public ;

• încheierea contractelor pentru parcările amenajate, aflate pe domeniul public al municipiului Vulcan;

• întocmirea contractelor de concesiune de pe domeniul public a municipiului Vulcan;

• întocmirea contractelor de închiriere a chioşcurilor de pe domeniul public;

• lucrări şi activităţi specifice organizării Nedeii Vulcănene, comemorarea Centenarului Primului Război Mondial, zilei de 1 Decembrie şi sărbătorilor de iarnă;

• coordonarea permanentă a lucrărilor de deszăpezire efectuate cu SC Pregoterm SA;

• întreţinerea şanţurilor şi rigolelor : DN 66-Coroeşti, Sohodol-Paroşeni, Dealu Babii, Crividia, Pasul Vulcan, str. Căprioarei;

• întreţinerea şi repararea de drumuri pietruite:Straja, Dealu Babii, Crividia, Merişori, V.Arsului, Dâmboviţa, Valea Ungurului, V. Lupşească, V.Alecsandri, Pinului, Tăul Fără Fund, Căprişoara, Plesnitoare, Jiu-Paroşeni, Valea Morii, Muntelui, Mestecenilor, Seciului, Zăvoiului,Obreja, Şocănească, Coroeşti, Valea Lupului, Vâlcelelor, Căprioarei, Dealului , Colonia Țărănească Sohodol;

• montarea şi întreţinerea semnelor de circulaţie

• montarea de coşuri de gunoi şi întreţinerea acestora;

• reparaţii mobilier stradal;

• întreţinerea fântânilor arteziene;

• lucrări de întreţinere şi reparaţii a locurilor de joacă pentru copii;

• efectuarea lucrărilor de marcaje rutiere pe b-dul M.Viteazu, N. Titulescu, str. Traian, str. Romană, 1Mai, ş.a.

• întreţinerea tuturor zonelor verzi din toate cartierele oraşului, toaletarea arborilor şi arbuştilor şi văruirea acestora

• efectuarea lucrărilor de deszăpezire pe perioada de iarnă pe toate căile de acces unde nu au fost contractate serviciile cu S.C Pregoterm SA

• măturarea şi întreţinerea aleilor ;

• evacuarea depozitelor necontrolate din Colonia de jos

• decolmatare(ecologizare) pârâuri: Mohora, Crividia, V.Lupşească, Morii, Căprişoara, Baleia, Straja;

• întreţinere poduri şi podeţe;

• reparații guri de canalizare Liceu, Piață, Grădinița PN+PP, Unic ;

• reparații staționare pe raza Municipiului Vulcan;

• reparații alei b-dul Mihai Viteazu bl.D3;

• reparații alei și cămine de vizitare zona bl. S63- P62- R62, montare rampă cu handicap;

• repararea și întreținerea instalațiilor aferente pentru Cabana Căprișoara și Sala de Sport aflate în domeniul public al municipiului Vulcan;

• lucrări întreţinere cimitir Central, Crividia, Sohodol;

• întreţinerea reţelei de iluminat stradal;

• extinderea reţelei de iluminat: zona Profi, b-dul Mihai Viteazu bl.41-bl.45, str. Nicolae Titulescu Liceu- pod Preparație , str. Traian bl.G8, str. Traian PT10;

• montarea de parcometre pe b-dul M.Viteazu;

• amenajare locuri parcare -zona Parcul Octogon, Spital, zona Liceu-str.Preparaţiei;

• întreţinerea curăţeniei la şcoli precum şi a curţilor şi parcurilor din jurul acestora.;

Asociaţii de proprietari:

În perioada cuprinsă între 01.01.2016 şi 31.12.2016, în cadrul Compartimentului de Coordonare al Asociaţiilor de Proprietari s-au derulat următoarele activităţi:

• consilierea şi coordonarea administratorilor în vederea depunerii balanţei de verificare aferente anului 2016, precum şi dări de seamă întocmite de comisiile de cenzori vizând activitatea financiar- contabilă desfăşurată în anul 2016;

• Consilierea tuturor administratorilor și membrii asociațiilor de proprietari cu privire la proiectele de reabilitare a blocurilor și imobilelor din cadrul acestora, conform Programului Operațional Regional ( POR 2014 – 2020 ) precum și Normele de aplicare a Legii nr.230/2007 cu privire înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari;

• activităţi de teren, şedinţe, întâlniri cu cetăţenii municipiului Vulcan organizate în vederea rezolvării problemelor de natură organizatorică şi de administrare cu care se confruntă membrii asociaţiilor de proprietari;

• soluţionarea sesizărilor cetăţenilor vizând probleme de mediu, urbanism, hidroizolaţii, pierderi apă.

5. SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ

Activitatea de asistenţă socială din cadrul Primăriei Municipiului Vulcan se axează pe aplicarea prevederilor legale din domeniu:

5.1. COMPARTIMENT PROTECŢIE SOCIALĂ

PRESTAŢII SOCIALE

5.1.1.Ordonanţa de urgenţă 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului

În decursul anului 2016 s-au preluat un număr de 110 dosare în baza OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului:

Ianuarie – 12 dosare;

Februarie – 11 dosare;

Martie – 5 dosare;

Aprilie – 3 dosare;

Mai – 4 dosare;

Iunie – 10 dosare;

Iulie – 7 dosare;

August – 13 dosare;

Septembrie – 6 dosare;

Octombrie – 13 dosare;

Noiembrie – 14 dosare;

Decembrie – 12 dosare;

La sfârşitul fiecarei luni s-au întocmit borderouri care împreună cu dosarele preluate sunt trimise la AJPIS – Hunedoara pentru a putea fi prelucrate.

Au beneficiat de îndemnizații de handicap un număr de 6 persoane, în lunile martie, mai, iulie, august, octombrie și noiembrie.

5.1.2. Legea 61/1993 – privind acordarea alocaţiei de stat pentru copii

În decursul anului 2016 s-au preluat un număr de 184 dosare pentru acordarea alocaţiei de stat după cum urmează – pt nou nascuti.

Ianuarie – 12 dosare;

Februarie – 10 dosare;

Martie – 15 dosare;

Aprilie – 17 dosare;

Mai – 20 dosare;

Iunie – 14 dosare;

Iulie – 12 dosare;

August – 21 dosare;

Septembrie – 14 dosare;

Octombrie – 16 dosare;

Noiembrie – 22 dosare;

Decembrie – 11 dosare;

La sfârşitul fiecarei luni s-au întocmit borderouri care împreună cu dosarele preluate sunt trimise la AJPIS – Hunedoara pentru a putea fi prelucrate.

În decursul anului 2016 s-au preluat un număr de 184 dosare pentru acordarea alocaţiei de stat pentru următoarele situaţii : transfer din alte judeţe, plasament la AMP sau alte persoane.

Ianuarie – 12 dosare;

Februarie – 10 dosar;

Martie – 15 dosare;

Aprilie – 17 dosare;

Mai – 20 dosare;

Iunie – 14 dosare;

Iulie – 12 dosare;

August – 21 dosare;

Septembrie – 14 dosar;

Octombrie – 16 dosare;

Noiembrie – 22 dosar;

Decembrie – 11 dosare;

În decursul anului 2016 s-au preluat un număr de 25 dosare pentru acordarea alocaţiei pentru copiii născuţi în străinătate.

Ianuarie – 4 dosare;;

Martie – 3 dosare ;

Aprilie – 1 dosar

Mai – 3 dosare

Iunie – 1 dosar;

August – 5 dosare;

Septembrie – 2 dosare;

Octombrie – 1 dosar;

Noiembrie – 2 dosare;

Decembrie – 3 dosare

La sfârşitul fiecarei luni s-au întocmit borderouri care împreună cu dosarele preluate sunt trimise la AJPIS – Hunedoara pentru a putea fi prelucrate.

5.1.3. Legea 416/2001 – privind venitul minim garantat

În cursul anului 2016 s-a acordat ajutor social pentru un număr mediu lunar de 243 familii.

După depunerea actelor necesare pentru acordarea VMG, în termenul legal se întocmeşte ancheta socială stând la baza aprobării / respingerii cererii.

La sfârşitul fiecărei luni s-au întocmit situaţii centralizatoare, borderouri, plan de acţiuni, si s-au transmis la AJPIS –Hunedoara pentru a putea fi prelucrate.

Având în vedere că ancheta socială se poate întocmi ori de câte ori se consideră necesar iar legea cerea ca obligatoriu acestea să fie refăcute din 6 în 6 luni, în cursul anului 2016 au fost întocmite un număr de aproximativ 1000 anchete sociale.

S-au făcut copii xerox la un număr de 500 cereri, pentru reînnoirea dosarelor.

În cursul anului 2016, legat de acordarea, modificare, reluare, etc. au fost emise un număr de 394 de Dispoziţii ale Primarului după cum urmează:

IANUARIE 2016

- STABILIRI - 7

- MODIFICARI -4

- SUSPENDARI - 16

- INCETARI – 10

- RELUARE - 3

TOTAL DISP - 40

FEBRUARIE 2016

- STABILIRI - 2

- MODIFICARI - 1

- SUSPENDARI - 10

- RELUARE -5

- INCETARI - 6

TOTAL DISP – 24

MARTIE 2016

- STABILIRI - 7

- MODIFICARI - 4

- SUSPENDARI - 8

- INCETARI – 8

- RELUARE – 1

TOTAL DISP – 28

APRILIE 2016

- STABILIRI - 6

- RELUARE -2

- INCETARI - 10

- MODIFICARE - 6

- SUSPENDARE –11

TOTAL DISP – 35

MAI 2016

- STABILIRI - 5

- RELUARE - 2

- INCETARI - 10

- MODIFICARE - 6

- SUSPENDARE – 16

TOTAL DISP – 39

IUNIE 2016

- STABILIRI - 4

- RELUARE - 5

- INCETARI - 13

- MODIFICARE - 5

- SUSPENDARE – 5

TOTAL DISP – 32

IULIE 2016

- STABILIRI - 5

- MODIFICARI - 4

- SUSPENDARI - 10

- INCETARI – 10

- RELUARE - 4

TOTAL DISP – 33

AUGUST 2016

- STABILIRI - 10

- MODIFICARI - 2

- SUSPENDARI - 9

- RELUARE - 5

- INCETARI - 9

TOTAL DISP – 35

SEPTEMBRIE 2016

- STABILIRI - 4

- MODIFICARI - 10

- SUSPENDARI - 7

- RELUARE - 4

- INCETARI - 7

TOTAL DISP – 32

OCTOMBRIE 2016

- STABILIRE – 13

- MODIFICARI - 2

- RELUARE - 4

- SUSPENDARE - 4

- INCETARI - 8

TOTAL DISP – 31

NOIEMBRIE 2016

- STABILIRI - 12

- MODIFICARI - 5

- SUSPENDARI - 4

- RELUARE - 3

- INCETARI - 7

TOTAL DISP – 31

DECEMBRIE 2016

- STABILIRI - 12

- MODIFICARI - 3

- SUSPENDARI - 10

- RELUARE - 2

- INCETARI - 7

TOTAL DISP – 34

Au fost trimise un nr. de aproximativ 500 plicuri beneficiarilor VMG.

5.1.4. ALOCAŢIA PENTRU SUSŢINEREA FAMILIEI

Legea nr.277 din 24 decembrie 2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei

În cursul anului 2016 s-au înregistrat un număr de 107 dosare noi după cum urmează:

- ianuarie – 3 dosare

- februarie – 12 dosare

- martie – 9 dosare

- aprilie – 4 dosare

- mai – 1 dosare

- iunie – 5 dosare

- iulie – 13 dosare

- august – 5 dosare

- septembrie – 16 dosare

- octombrie – 26 dosare

- noiembrie – 9 dosare

- decembrie – 4 dosare

După depunerea actelor necesare pentru acordarea alocaţiei , în termenul legal se întocmeşte ancheta socială care stă la baza aprobării / respingerii cererii.

La sfârşitul fiecărei luni s-au întocmit borderouri si s-au transmis la AJPIS – Hunedoara pentru a putea fi prelucrate și pentru punerea în plată a acestui drept.

Având în vedere că ancheta socială se poate întocmi ori de câte ori se consideră necesar, iar legea cere ca obligatoriu acestea să fie refăcute din 6 în 6 luni, în cursul anului 2016 au fost întocmite un număr de aproximativ 325 anchete sociale.

Legat de acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, au fost emise un număr de 551 de Dispoziţii ale Primarului, după cum urmează :

IANUARIE 2016

- STABILIRI - 3

- RELUARE - 4

- RELUARE / MODIFICARE - 3

- SUSPENDARI - 11

- RECUPERĂRI - 2

- INCETARII – 10

- MODIFICĂRI – 14

TOTAL DISP - 47

FEBRUARIE 2016

- STABILIRI - 12

- MODIFICARI - 13

- SUSPENDARI - 11

- RELUARE - 6

- INCETARI – 6

- RECUPERĂRI - 6

TOTAL DISP – 54

MARTIE 2016

- STABILIRI - 9

- RELUARE - 6

- SUSPENDARI - 13

- INCETARI – 9

- MODIFICARE- 2

- RECUPERĂRI 10

TOTAL DISP – 49

APRILIE 2016

- STABILIRI - 4

- SUSPENDARI - 11

- MODIFICARE- 5

- INCETARI- 3

- RECUPERARI - 3

TOTAL DISP – 26

MAI 2016

- RELUARE - 3

- STABILIRI - 1

- INCETARI - 9

- MODIFICARE - 10

- SUSPENDARE - 18

TOTAL DISP – 41

IUNIE 2016

- STABILIRI - 5

- MODIFICARI - 7

- INCETARI – 15

- SUSPENDARE – 13

- RELUARI - 6

TOTAL DISP – 46

IULIE 2016

- MODIFICARI - 6

- RELUARE- 9

- STABILIRI- 13

- SUSPENDARI - 15

- INCETARI - 13

TOTAL DISP – 56

AUGUST 2016

- STABILIRI - 5

- MODIFICARI - 7

- SUSPENDARI - 12

- RELUARE - 2

- INCETARE – 20

- RECUPERARI - 1

TOTAL DISP – 47

SEPTEMBRIE 2016

- STABILIRI - 16

- MODIFICARI - 8

- INCETARE- 10

TOTAL DISP – 34

OCTOMBRIE 2016

- MODIFICARI - 15

- SUSPENDARE- 7

- STABILIRI - 26

- RELUARE - 7

- INCETARE- 12

TOTAL DISP – 67

NOIEMBRIE 2016

- STABILIRI - 9

- MODIFICARI - 13

- SUSPENDARI - 9

- RELUARE - 3

- INCETARI - 14

- RECUPERARE- 3

TOTAL DISP – 51

DECEMBRIE 2016

- STABILIRI - 4

- MODIFICARI - 9

- SUSPENDARI - 11

- RELUARE - 4

- INCETARI - 3

- RECUPERARE- 2

TOTAL DISP – 33

S-au efectuat anchete sociale pentru mentinerea, stabilirea sau încetarea din plată a dosarelor de ajutor social conform Legii nr.416/2001 – privind venitul minim garantat.

Au fost trimise un nr. de 287 de plicuri beneficiarilor de alocatie pentru susţinerea familiei.

5.1.5. Ordonanţa de urgenţă 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în periada sezonului rece

În decursul anului 2016 s-au preluat dosare pentru acordarea ajutorului pentru încalzirea locuinţei cu gaze naturale, după cum urmează:

- IANUARIE -33/modificari

- FEBRUARIE –1/incetare+5 modificari

- MARTIE- 2 modificari

- NOIEMBRIE –107/stabiliri

- DECEMBRIE –10/stabiliri+2 modificari

Pentru ajutoarele privind încălzirea cu lemne și cărbuni au fost depuse 82 de cereri.

Au fost efectuate 20 de internări pentru persoanele cu handicap și persoane vârstnice.

După depunerea actelor necesare pentru acordarea ajutorului pentru încalzirea locuinţei cu gaze naturale, în termenul legal se întocmeşte Dispozitii care care stă la baza acordarii stabilirii/modificarii/ incetarii /respingerii cererii.

La sfârşitul fiecărei luni s-a întocmit Centralizator si Borderou privind acordarea sau modificarea si s-au transmis la AJPIS – Hunedoara si EON ENERGIE-TG.MURES pentru punerea in plata a acestui drept .

5.1.6. COMPARTIMENT AUTORITATE TUTELARĂ

În anul 2016 în conformitate cu Lg. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, au fost reevaluate împrejurările care au stat la baza stabilirii măsurilor de protecţie ale minorilor aflaţi în plasament, tutelă şi curatelă:

- reevaluări dosare tutelă 3 dosare

- anchete instituire tutelă 2 dosare

- întocmit dosar pentru instituire măsură-plasament familial - minor 3

- anchete pentru reintegrare în familie minori asistaţi 1

- anchete sociale către notariat pentru exercitare autoritate părintească-divorţ 10

- anchete sociale către instanţă pentru exercitare autoritate părintească-divorţ 100

- anchete pentru instituire tutelă-curatelă judecătorie 4

- anchete pentru sesizarea unor situaţii de risc, abuz către DGASPC şi Poliţie 184

- răspuns la solicitări şi sesizări persoane fizice 42

- asistare minori în vederea audierii acestora de către organele de poliţie 23

- monitorizare copii: - prevenire comportament deviant 6

- reintegrare minori în familie 1

- prevenire abandon școlar 3

- lăsați în grija altor rude 2

- monitorizare copil nou născut cu părinte minor 1

- monitorizare familie, victimă a traficului de persoane, exploatare prin muncă 1

Au fost efectuate 31 de anchete sociale pentru certificatul de orientare școlară.

Tot în decursul anului 2016 s-au întocmit 30 de anchete privind copii cu risc de abandon școlar și 362 anchete pentru burse sociale și bani de liceu.

5.1.7. COMPARTIMENT PERSOANE VÂRSTNICE

ŞI PERSOANE CU HANDICAP

Legea 448/2006

privind protecţia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

În anul 2016, în conformitate cu legea 448/2006 privind protecţia persoanelor cu handicap, s-au întocmit, atât pentru stabilirea gradului de handicap cât şi pentru revizuire un nr. de peste 900 anchete sociale.

S-au primit lunar rapoarte de activitate ale asistenţilor personali şi reprezentanţi ai persoanelor cu handicap.

- S-au întocmit un număr de 3 referate de înhumare a cetăţenilor fără venituri.

Trimestrial s-a trimis DGASPC Hunedoara fişa de monitorizarea a drepturilor copiilor.

S-au efectuat 58 anchete sociale pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă şi, totodată, s-au întocmit dispoziţii pentru punerea în plata a acestora.

5.1.8. CANTINA SOCIALĂ

Pe parcursul anului 2016 au beneficiat de masă la cantina socială un număr de 162 persoane. Au fost preparate 2272 rații de hrană astfel:

- Ianuarie 239

- Februarie 298

- Martie 209

- Aprilie 197

- Mai 214

- Iunie 138

- Iulie 179

- August 124

- Septembrie 142

- Octombrie 215

- Noiembrie 195

- Decembrie 122

A fost furnizat lapte praf pentru 324 de copii.

Prin programul POAD s-au distribuit alimente astfel: - 820 persoanelor cu handicap, 306 pentru persoanele cu pensii mici, 70 pentru șomeri, 726 persoanelor beneficiare de ASF și 661 persoanelor cu venitul minim garantat. În total au fost 2583 de persoane.

Pe perioada sezonului rece se servește ceai cald persoanelor care prestează activități în folosul comunității pentru cei cu ajutor social. Pe perioada sezonului cald, atunci când temperaturile sunt ridicate se servește apă rece.

5.1.9. COMPARTIMENT ASISTENŢĂ MEDICALĂ ŞI PROGRAME

• S-au luat în evidenţă familiile cu risc medico-social, în special s-a urmărit evoluţia acestora, în timp, încercând pe cât posibil implicarea prin acţiuni de educaţie sanitară, îndrumarea spre cabinetele medicilor de familie, consilierea gravidelor, promovarea alăptării la sân, informarea persoanelor despre planificarea familială şi contracepţie;

• Sprijinirea femeilor în accesul la structurile de care au nevoie;

• Educarea mamei privind îngrijirea nou-născutului (igienă, alimentaţie, semne de boală);

• Identificarea familiilor cu risc crescut de îmbolnăvire din cadrul comunităţii: TBC, SIDA, ANEMIE, PREMATURI;

• Mobilizarea mamelor pentru efectuarea imunizării specifice vârstelor (0-1 ani, 1-5 ani, 5-18 ani);

• Vizitarea la domiciliu a lăuzelor, recomandând măsurile necesare de protecţie a sănătăţii mamei şi nou-născutului;

• Promovarea alăptării şi practicile corecte de nutriţie;

• Semnalarea cazurile suspecte de boli transmisibile medicului de familie, constatate cu ocazia activităţii în teren;

• Preluarea din maternitate şi supravegherea activă a nou-născuţilor a căror mame nu sunt pe listele medicilor de familie;

• Supravegherea în mod activ a stării de sănătate a copilului mic şi sugarului;

• Vizitarea sugarilor cu risc medico-social trataţi la domiciliu şi urmărirea aplicării măsurilor terapeutice recomandate de medic;

• Identificarea şi consilierea femeilor de vârstă fertilă despre planificarea familială, contracepţie;

• Efectuarea educaţiei pentru un stil de viaţă sănătos.

Servicii medicale comunitare asigurate persoanelor vârstnice la domiciliu sunt:

• Servicii socio-medicale privind în principal ajutorul pentru realizarea igienei personale, readaptarea capacităţilor fizice şi psihice, adaptarea locuinţei la nevoile persoanei vârstnice, şi antrenarea la activităţi economice, sociale şi culturale, precum şi îngrijirea temporară în centre de zi, aziluri, sau alte centre specializate;

• Servicii sociale privind prevenirea marginalizării sociale, şi sprijinirea pentru reintegrarea socială, consiliere.

• Asigurarea îngrijirii la domiciliu a persoanelor vârstnice aflate în situaţia de dependenţă socio-medicală, stabilită potrivit grilei naţionale de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice.

• Servicii medicale sub forma îngrijirilor medicale la domiciliu sau în instituţii de sănătate, administrare de medicamente.

6. cadastru – agricULTURĂ

În cadrul Compartimentului Cadastru Agricultură se desfăşoară o activitate complexă în care sunt incluse următoarele domenii : fond funciar, cadastru, registru agricol, agricultură, zootehnie.

Pe parcursul anului 2016 s-au realizat în principal următoarele activităţi :

6.1 Domeniul fond funciar:

- S-au soluţionat cererile depuse în baza legilor funciare, astfel, s-a întocmit anexa nr. 37 care cuprinde 2 poziţii.

- tot la domeniul fond funciar trebuie amintite demersurile făcute în scopul atribuirii de terenuri agricole persoanelor îndreptăţite. În acest sens s-a iniţiat un proiect de hotărâre pentru consiliul local conform căruia s-a atribuit în proprietate privată suprafaţa de 90 mp, teren aferent unei locuinţe de tip „ case de colonie ”. De asemenea, s-au iniţiat două proiecte de hotărâre pentru consiliul local, conform cărora s-au atribuit în proprietate privată, suprafeţele de 245,00 mp, respectiv, 793,00 mp, reprezentând suprafeţe aferente locuinţelor, atribuite în folosinţă pe durata existenţei construcţiilor dobânditorilor acestora, ca efect al preluării terenurilor aferente construcţiilor, în condiţiile dispoziţiilor art.30 din Legea 58/1974.

Ulterior s-au făcut şi celelalte demersuri către Instituţia Prefectului Hunedoara pentru emiterea Ordinului Prefectului care au valoare de titlu de proprietate.

- s-a întocmit şi transmis situaţia statistică anuală , solicitată de către Direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală Hunedoara cuprinzând suprafaţa agricolă şi neagricolă a municipiului Vulcan pe categorii de folosinţă şi pe proprietari, atât pe persoane fizice cât şi juridice.

- la sfârşitul fiecărei luni calendaristice, s-au întocmit situaţiile statistice cerute de către Instituţia Prefectului privind modul de rezolvare a Legii nr. 247/2005.

- au fost un număr de 2 sesizări, depuse de cetăţeni nemulţumiţi de răspunsurile date de comisia locală de fond funciar, acestea fiind analizate şi soluţionate în termenul legal.

- după reanalizarea în cadrul Comisei locale de fond funciar a cererilor de retrocedare depuse, s-au întocmit cu fiecare ocazie procesele verbale ale şedinţelor.

6.2 Domeniul Cadastru

- în cadrul acestui domeniu au fost eliberate în baza cererilor, un număr de 38 adeverinţe de intravilan şi extravilan după ce în prealabil au fost făcute verificările şi identificările pe planurile şi hărţile cadastrale deţinute, după nr. topo. prevăzute în extrasele de carte funciară prezentate de către persoanele care au solicitat aceste adeverinţe .

- s-au verificat în teren şi pe planuri şi s-au semnat ulterior procesele verbale de vecinătate pentru documentaţiile prezentate de persoane fizice autorizate care au executat măsurători la cererea proprietarilor de teren .

- au fost întocmite un număr de 11 adrese de parcelare pentru terenuri din proprietatea statului sau publică a municipiului Vulcan, în vederea obţinerii numerelor cadastrale.

- s-a stabilit localizarea parcelelor pe zonele de intravilan şi extravilan a municipiului Vulcan, existente în evidenţele noastre pentru fiecare gospodărie în parte, s-au eliberat adeverinţe în baza cărora s-a calculat plata impozitului. Adeverinţele eliberate conţin ca date de referinţă pe lângă zonă şi categoria de folosinţă şi anume : arabil, păşune, fânaţ, livezi, alte terenuri (terenuri neproductive sau cu pante mai mari de 40%) , terenuri cu vegetaţie forestieră (pădurile retrocedate în baza Legilor funciare) şi curte-construcţii.

- Pentru implementarea proiectului “Dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Naţional de Transport gaze Naturale pe coridorul Bulgaria – România – Ungaria – Austria ” s-a realizat identificarea tuturor proprietarilor imobilelor situate pe culoarul de construcţie al proiectului menţionat din unitatea administrativ-teritorială a municipiului Vulcan.

- Am supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Vulcan, transmiterea în folosinţă gratuită către S.N.T.G.N. Transgaz S.A. , pe durata existenţei obiectivelor S.N.T., a suprafeţelor de teren aparţinând domeniului public al municipiului Vulcan.

- au fost eliberate 27 certificate de nomenclatură stradală.

6.3 Domeniul Registru Agricol

-au fost scrise noile Registre agricole, în număr de 41, pe perioada 2015 - 2019.

- au fost completate inregistrările şi modoficările atât pe suport de hârtie cât şi pe suport electronic (programul AVANREGIS).

- la registrul agricol activitatea curentă este aceea de ţinere la zi a datelor care fac obiectul acestui document. În măsura în care s-au făcut vânzări-cumpărări, schimburi de terenuri, au fost întocmite documentaţii topo de identificări şi măsurători a terenurilor sau au intervenit alte modificări în rolurile persoanelor înregistrate la Registrul agricol, în baza declaraţiilor membrilor gospodăriei majori, au fost făcute corecţiile necesare.

În acest sens a fost depus un număr de 206 cereri dintre care 183 au fost operate în Registrul agricol, celelalte reprezentând cereri, acte şi documente care rămân în dosarul compartimentului.

- pe baza cererilor depuse de către persoanele care vând surplusul de produse agricole confruntate cu datelor din registrul agricol şi în urma verificărilor în teren, ocazie cu care au fost întocmite şi procesele verbale conform legii s-au eliberat 16 certificate de producător agricol.

- de asemenea tot în baza datelor existente în Registru agricol au fost eliberate un total de 1201 de adeverinţe, acestea servind pentru subvenţii la APIA – centrul Petroşani, actualizarea datelor în cartea funciară, pentru obţinere de burse, evidenţa populaţiei, alocaţii monoparentale, coasigurat la CJAS-Deva.

- au fost primite şi rezolvate 9 reclamaţii. În măsura în care a fost nevoie s-au făcut şi deplasări în teren.

- tot în baza datelor de registru agricol au fost eliberate un număr de 14 adrese din tot atâtea primite din partea altor instituţii ca: secţii de poliţie, prefectură, cabinete de avocatură.

- tot în domeniul Registru agricol se cuvine să menţionăm petiţiile date spre rezolvare compartimentului nostru. Pentru acestea există un dosar separat ţinut de Registratură. În acest an ne-au fost repartizate 2 petiţii toate fiind rezolvate iar petiţionarilor li s-a răspuns în scris.

- au fost completate şi eliberate 76 cereri de marcat lemne.

- s- au emis 2 certificate de înregistrare pentru căruţe şi utilaje care nu necesită înmatricularea.

6.4 Domeniul Agricultură

- s-au centralizat gospodăriile care deţin teren agricol de pe raza municipiului Vulcan, astfel sunt : 1552 gospodării cu domiciliul în localitate, 131 gospodării cu domiciliul în alte localităţi şi 43 persoane juridice (care deţin în proprietate şi teren agricol situat în intravilan sau extravilan).

- s-a transmis lunar la Direcţia Agricolă Deva, situaţia evoluţiei efectivelor de animale pe specii şi vârstă, cantitatea de furaje consumată şi produciile obţinute. În zona noastră se înregistrează o scădere drastică a efectivelor de ovine, scad continuu şi efectivele de bovine.

- având în vedere cerinţele Direcţiei Agricolă Deva cu privire la producţia agricolă, s-au verificat suprafeţele cultivate făcându-se evaluări cu privire la producţia principalelor culturi dxistente in această zonă montană, astfel încât datele comunicate să reflecte situaţia reală. În urma verificărilor s-au făcut prognoze pentru producţiile de natură vegetală la culturile specifice zonei.

- deţinătorii de bovine şi ovine au fost informaţi şi sprijiniţi în vederea obţinerii subvenţiilor de la APIA , pentru minimul 3 vaci cu lapte şi 50 ovine adulte.

- s-au eliberat toate actele necesare pentru subvenţiile acordate prin MASURA 141 ( 3 fermieri)

- s-a asigurat consultanţa agricolă pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor la plante.

- pentru terenurile alpine s-a verificat achitarea taxelor prevăzute în contractele de închiriere, obţinute în urma licitaţiei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 34/2014, privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente – sunt 5 contracte.

- au fost întocmite 188 contracte de utilizare a terenului de stat aferent locuinţelor tip “case de colonie”.

- au fost încheiate 9 contracte de închiriere pentru terenuri agricole, pe bază de licitaţie.

- s-au întocmit 4 contracte de arendare a terenului proprietate particulară în vederea folosirii mai eficiente a suprafeţelor respective.

- au fost eliberate 2 adeverinţe de extravilan în baza Legii 17/2014.

6.5 Domeniul zootehnie

- prin asistentul veterinar din cadrul compartimentului s-a asigurat asistenţa sanitar-veterinară la cererea cetăţenilor, însemnând : consultaţii, tratamente şi alte intervenţii.

- trimestrial s-au efectuat lucrări de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, conform planului stabilit. Totodată au fost efectuate dezinfecţii la şcoli şi alte locuri publice ca măsuri de prevenire a gripei porcine.

- în perioadele februarie – aprilie şi septembrie- octombrie s-a desfăşurat campanii de vaccinări a păsărilor din gospodăriile populaţiei a întregului municipiu.

S-au eutanasiat 102 câini care au fost ridicaţi de S.C. Protan S.A. Braşov şi una cabalină eliminată din efectiv, fiind depistată pozitiv cu anemie infecţioasă ecvină. S-a instituit carantină de gradul III şi li s-a adus la cunoştinţă celorlalţi proprietari de cabaline situaţia existentă şi măsurile impuse de către unitatea locală de sprijin.

7. Urbanism, amenajarea teritoriului şi disciplina în construcţii

Activitatea de Urbanism, amenajarea teritoriului şi disciplina în construcţii este reglementată în principal de Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare şi Legea 50/1991, republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii care au un rol determinant în dezvoltarea din punct de vedere arhitectural şi urbanistic a localităţii.

Pentru îmbunătăţirea activităţii în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului se urmăreşte :

- Asigurarea documentaţiilor de urbanism Plan urbanistic de Detaliu şi Plan Urbanistic Zonal (P.U.Z.) pentru zonele instituite prin P.U.G. –ul reactualizat ;

- Intensificarea controalelor în teren conform graficului pentru depistarea eventualelor construcţii neautorizate, urmărirea lucrărilor la construcţiile autorizate şi executarea lor conform proiectelor – DTAC care au stat la baza emiterii autorizaţiilor, şi continuarea aplicării cu stricteţe a prevederilor legale care reglementează activitatea de urbanism – amenajarea teritoriului.

- Completarea planurilor de situaţie care stau la baza emiterii certificatelor de urbanism pentru a face o analiză corectă a situaţiilor din teren şi a solicita corect şi în totalitate avizele necesare.

- La procedura de autorizare s-a respectat conţinutul cadru prevăzut de Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

În cadrul compartimentului Urbanism Amenajarea Teritoriului în această perioadă s-au verificat şi întocmit : 83 - Certificate de Urbanism, 56- Autorizaţii de Construire/Desfiinţare, 34- Certificate de edificare a construcţiei, 4 aviz de publicitate temporara, 1 avize pentru Consiliul Judeţean,

S-au efectuat controale în teren, iar acolo unde s-au constatat abateri de la documentaţiile tehnice de autorizare a construcţiilor , lucrările au fost oprite până la intrarea din nou în legalitate a acestora iar unde a fost cazul sau aplicat contravenţiile prevăzute de Legea nr. 50/1991. În anul 2016 s-au aplicat sancţiunii în valoare de 6.000 lei.

S-a continuat sistemul de avertizare (adrese scrise) a titularilor de Autorizaţii de construcţie în ceea ce priveşte expirarea duratei de execuţie a lucrărilor urmărindu-se astfel inventarierea construcţiilor neterminate şi recepţia finală la terminarea lucrării cu regularizarea taxei de autorizare pe baza declaraţiei privind valoarea reală a lucrărilor executate în baza autorizaţiei de construire. S-a efectuat recepţia lucrărilor şi regularizarea taxei de autorizare la 40 de lucrări finalizate.

Lunar, trimestrial şi anual s-au raportat la Direcţia de statistică Deva, Inspectoratul de Stat în Construcţii Deva şi Petroşani situaţia autorizaţiilor de construcţie şi stadiul fizic al lucrărilor aflate în execuţie. Raportarile s-au transmis lunar si la Agenda Constructiilor IBC Focus, raportari privind certificatele de urbanism si numarul Autorizatillor de construire emise.

S-au pregătit, de câte ori a fost nevoie materialele pentru şedinţele de Consiliu local (rapoarte, note, planuri de situaţie).

S-a participat la inventarierea bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al localităţii.

Au fost înregistrate în registrele de evidenţă actele eliberate.

S-au verificat şi întocmit răspunsuri la petiţii, cereri, sesizări şi adrese intrate prin corespondenţă

8. COMPARTIMENT JURIDIC

În perioada analizată, în cadrul Compartimentului Juridic au fost desfăşurate următoarele activităţi :

Reprezentarea Municipiului Vulcan, a Primarului Municipiului Vulcan, a Consiliului Local Vulcan şi a Comisiei Locale pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată în faţa instanţelor judecătoreşti, în 71 cauze, dintre care 45 de cauze au avut ca prim termen anul 2016 iar 26 cauze au avut ca prim termen ani precedenţi. Precizăm că 29 de cauze se mai află la această dată pe rolul instanţelor judecătoreşti; Dosarele cu prim termen in anul 2016 sunt următoarele :

BODESC IOANA c/a MUNICIPIULUI VULCAN PRIN PRIMAR

SUCCESIUNE - Dosar nr.126/278/2013 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 17.03.2017.

BERBECARU CONSTANTIN c/a Primăria municipiului Vulcan – SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

TUTELĂ - Dosar nr. 4766/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 02.03.2017.

ROȘU CORNEL c/a Primăria municipiului Vulcan

ÎNLOCUIRE AMENDĂ CU MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNTĂȚII- Dosar nr.11828/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 03.03.2017.

GOLOGAN VASILE c/a Primăria municipiului Vulcan – Poliția Locală Vulcan

ANULARE PROCES - VERBAL DE CONTRAVENȚIE SERIA PLV NR. 001103/27.03.2016 – Dosar nr.2874/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 03.03.2017.

ȘTIR MARIAN DANIEL c/a Primăria municipiului Vulcan – Poliția Locală Vulcan

ANULARE PROCES - VERBAL DE CONTRAVENȚIE SERIA PLV NR. 00757/03.09.2016 – Dosar nr. 9717/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 03.03.2017.

STĂNECI ELISAVETA c/a Primăria municipiului Vulcan – Poliția Locală Vulcan

ANULARE PROCES - VERBAL DE CONTRAVENȚIE SERIA PLV NR. 000479/06.10.2015 – Dosar nr. 9097/278/2015 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 06.03.2017.

ZIPPENFENING VALENTINA c/a Primăria municipiului Vulcan – PRIN PRIMAR GHEORGHE ILE , Consiliul Municipiului Vulcan

ANULARE PROCES-VERBAL DE CONSTATARE ȘI SANCȚIONARE A CONTRAVENȚIILOR SERIA NR. 46/12516/06.09.2016 – Dosar nr. 9962/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 08.03.2017.

S.C. CORA INVEST GROUP S.R.L. VULCAN c/a Primăria municipiului Vulcan – Serviciul Impozite și Taxe

ANULARE ACT DE CONTROL TAXE ȘI IMPOZITE - Dosar nr.2371/97/2016 - PE ROL LA CURTEA DE APEL ALBA IULIA – RECURS, CU TERMEN LA DATA DE 06.03.2017.

S.C. CORA INVEST GROUP S.R.L. VULCAN c/a Primăria municipiului Vulcan – Serviciul Impozite și Taxe

ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Dosar nr.2372/97/2016 – RESPINS CEREREA.

JUCHI IOSIF ALIN c/a Primăria municipiului Vulcan – Serviciul Poliția Locală Vulcan

ANULARE PROCES - VERBAL DE CONTRAVENȚIE SERIA PLV NR. 000701//06.09.2016

– Dosar nr. 9716/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 09.03.2017.

COSTINA NICOLAE c/a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan prin primar

PARTAJ JUDICIAR - Dosar nr. 2552/278/2014 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 09.03.2017.

I.P.J. HUNEDOARA c/a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan reprezentată prin primarul municipiului Vulcan

OBLIGAȚIA DE A FACE – Dosar nr. 6722/278/2016 – PE ROL LA TRIBUNALUL HUNEDOARA, APEL – TERMEN LA DATA DE 09.03.2017.

ȘEILER CARMEN ELENA c/a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan

PARTAJ JUDICIAR - Dosar nr. 939/278/2013 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 10.03.2017.

GHERASIM BOGDAN ALEXANDRU c/a Primăria municipiului Vulcan – Serviciul Poliția Locală Vulcan

ANULARE PROCES - VERBAL DE CONTRAVENȚIE SERIA PLV NR. 000903/05.10.2016 – Dosar nr. 12760/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 15.03.2017.

PRIMARUL MUNICIPIULUI VULCAN GHEORGHE ILE c/a Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Hunedoara

ANULARE PROCES - VERBAL DE CONTRAVENȚIE SERIA AB NR. 04205//06.04.2016

– Dosar nr. 3462/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 16.03.2017.

S.C. ALDO RECICLYNG S.R.L. VULCAN c/a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan prin primar Gheorghe Ile

ANULARE PROCES-VERBAL DE CONTRAVENȚIE – P.V. DE CONSTATARE ȘI SANCȚIONARE A CONTRAVENȚIILOR NR. 47/12516/14.09.2016 - Dosar nr. 10715/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 17.03.2017.

ANDREESCU GABRIEL & ANDREESCU VALERIA c/a MUNICIPIULUI VULCAN PRIN PRIMAR

PARTAJ JUDICIAR – Dosar nr. 9768/278/2010** – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 24.03.2017.

ZIPPENFENING VALENTINA c/a Primăria municipiului Vulcan prin primar

ANULARE PROCES-VERBAL DE CONTRAVENȚIE – P.V. DE CONSTATARE ȘI SANCȚIONARE A CONTRAVENȚIILOR SERIA NR. 50/12516/24.10.2016 – Dosar nr.11618/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 24.03.2017.

ZIPPENFENING VALENTINA c/a Primăria municipiului Vulcan prin primar

ANULARE PROCES-VERBAL DE CONTRAVENȚIE – P.V. DE CONSTATARE ȘI SANCȚIONARE A CONTRAVENȚIILOR SERIA NR. 45/12516/06.09.2016 – Dosar nr. 9961/278/2016 – ADMITE CEREREA CU CHELTUIELI DE JUDECATĂ 20 LEI.

SZOTYORI DOINA c/a Statul Român prin municipiul Vulcan, reprezentat de primar

RECTIFICARE CARTE FUNCIARĂ – Dosar nr.8401/278/2015 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 24.03.2017.

S.C. APA SERV VALEA JIULUI S.A c/a MUNICIPIUL VULCAN ŞI CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI VULCAN - SERVICIUL IMPOZITE ŞI TAXE REPREZENTAT PRIN PRIMAR GHEORGHE ILE,

ANULARE ACT ADMINISTRATIV - Dosar nr.5051/97/2015 - PE ROL LA CURTEA DE APEL ALBA IULIA – RECURS, CU TERMEN LA DATA DE 03.04.2017.

S.C. AGROALIMENT SRL VULCAN PRIN REPREZENTANT LEGAL COLTESCU MARIN - ADMINISTRATOR c/a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan

PARTAJ JUDICIAR – Dosar nr. 986/278/2011* – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 06.04.2017.

MUNTEAN ION c/a Autoritatea Administrativă a municipiului Vulcan – Instituția Primarului

ACȚIUNE ÎN CONSTATARE – Dosar nr. 9186/278/2015 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 06.04.2017.

TUTULA GRIGORE c/a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan prin primar

UZUCAPIUNE AJUTOR PUBLIC JUDICIAR – Dosar nr. 8173/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 20.04.2017.

COMPANIA NAȚIONALĂ DE CĂI FERATE CFR S.A. – SUCURSALA REGIONALĂ C.F. TIMIȘOARA c/a Primăria municipiului Vulcan

OBLIGAȚIA DE A FACE – Dosar nr. 10717/278/2016 – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 20.04.2017.

BÂLDEA MELANIA ELENA c/a MUNICIPIUL VULCAN PRIN PRIMAR

UZUCAPIUNE – Dosar nr. 10716331/278/2011* – PE ROL LA JUDECĂTORIA PETROȘANI – TERMEN LA DATA DE 03.05.2017.

MOLNAR CORNELIA c/a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan prin primar

SUCCESIUNE PENTRU SOLUȚIONARE CERERE DE AJUTOR PUBLIC JUDICIAR – Dosar nr. 2008/278/2016 – ANULEAZĂ CEREREA.

MUNICIPIUL VULCAN PRIN PRIMAR c/a MANEA PETRICĂ LIVIU

OBLIGAȚIA DE A FACE – Dosar nr. 2091/97/2016 – ADMITE CEREREA ȘI OBLIGĂ PE MANEA PETRICĂ LIVIU LA PLATA SUMEI DE 1732 LEI.

ILE GHEORGHE , DUNA DANIEL, VELEA GABRIEL, DANCI MARIUS DANIEL, PENAL – Dosar nr. 8486/278/2016a1 – MĂSURI ȘI EXCEPȚII DISPUSE DE JUDECĂTORUL DE CAMERĂ PRELIMINARĂ. – RESTITUIREA CAUZEI LA PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL HUNEDOARA.

MUNICIPIUL VULCAN c/a MANEA NICOLAE.

PRETENȚII – Dosar nr. 3670/278/2016 – IA ACT DE RENUNȚARE LA JUDECATĂ.

CIULEI TEODOR ȘI DOBRIȘAN IOANA c/a Serviciul Public de Evidență al Persoanelor Vulcan

ÎNREGISTRARE STARE CIVILĂ – Dosar nr. 3037/278/2016 – ADMITE CEREREA.

PETREA DUMITRU IULIAN c/a Primăria municipiului Vulcan – Poliția Locală Vulcan

ANULARE PROCES - VERBAL DE CONTRAVENȚIE SERIA PLV NR. 001102//21.02.2016 – Dosar nr. 1481/278/2016 – ADMITE ÎN PARTE ACȚIUNEA.

MUNICIPIULUI VULCAN REPREZENTAT PRIN PRIMAR c/a BUCUR MARIUS.

PRETENȚII – Dosar nr.4119/278/2016 – IA ACT DE RENUNȚARE LA JUDECATĂ.

BALEIA CRISTINA c/a Primăria municipiului Vulcan prin primar

ANULARE ACT ADMINISTRATIV – Dosar nr. 1122/97/2016 – CONEXEAZĂ CAUZA, CONEXAT LA DOSARUL NR. 4398/97/2015.

VASS VIORICA c/a Primăria municipiului Vulcan – Poliția Locală Vulcan

ANULARE PROCES - VERBAL DE CONTRAVENȚIE SERIA PLV NR. 001003//04.02.2016 – Dosar nr. 1344/278/2016 – RESPINGE PLÂNGEREA .

Inculpat VAS DIONISIE , parte civilă PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VULCAN

PENAL – Dosar nr. 2642/278/2016 – ÎNCETAT PROCESUL PENAL.

S.C. ATLASCARD S.A c/a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan

ANULARE ACT DE CONTROL TAXE ȘI IMPOZITE – Dosar nr. 188/97/2016 – RESPINGE CEREREA - RESPINS CA NEFONDAT RECURSUL .

SĂVULESCU ARINA c /a Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Vulcan prin Consiliul Local al Municipiului Vulcan

Obligația de a face – Dosar. Nr. 679/97/2016 – RESPINGE CEREREA – RESPINGE CA NEFONDAT CEREREA DE RECURS.

GUVERNUL ROMÂNIEI - CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU –SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI c/a PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VULCAN

PENAL – PLÂNGERE SOLUȚII DE NEURMĂRIRE/NETRIMITERE JUDECATĂ – Dosar nr. 2737/97/2016 – RESPINGE CEREREA CU OBLIGAREA LA PLATA SUMEI DE 10 CHELTUIELI JUDICIARE.

SINDICATUL NAȚIONAL AL POLIȚIȘTILOR ȘI VAMEȘILOR ”PRO LEX” c /a MUNICIPIUL VULCAN PRIN PRIMAR

LITIGIU FUNCȚIONARI PUBLICI ( Legea nr. 188/1999 ) – Dosar nr. 25258/3/2016 – ADMITE CEREREA.

S.C. REMA IMPEX S.R.L. c/a Primăria municipiului Vulcan

HOTĂRÂRE CARE SĂ ȚINĂ LOC DE ACT AUTENTIC – Dosar nr. 13617/278/2016 – AFLAT LA JUDECĂTORIA PETROȘANI ÎN PROCEDURĂ ADMINISTRATIVĂ.

S.C. AGROALIMENT SRL VULCAN c/a Primăria municipiului Vulcan

ACȚIUNE ÎN CONSTATARE – Dosar nr. 5378/97/2016 – AFLAT LA TRIBUNALUL HUNEDOARA ÎN PROCEDURĂ ADMINISTRATIVĂ.

Majoritatea cauzelor în care s-a asigurat reprezentarea au vizat domenii precum:

- dreptul de proprietate cu modalităţile prevăzute de lege (reconstituirea dreptului de proprietate prin aplicarea legilor fondului funciar, uzucapiune, succesiune, acţiuni de partaj judiciar). În toate dosarele s-au efectuat acte de procedură şi s-au exercitat căile legale de atac, dacă a fost cazul.

- cauze în care, la solicitarea instanţelor, au fost reprezentate persoane decedate fără moştenitori şi în care nu a existat un interes direct;

- Contestaţii ale proceselor-verbale de contravenţii întocmite de către agenţii poliţiei locale

- contestații titluri executorii sau decizii de impunere ;

Pe lângă cele de natura celor prezentate mai sus, au mai existat dosare privind: acțiunea în revendicare, ieșire din indiviziune, succesiune, partaj judiciar, uzucapiune, anulare acte administrative, contestație procedura insolventei, cerere repunere în termen insolvente, contestație la executare, litigiu privind funcționarii publici, anulare proces verbal de contravenție, declararea judecătoreasca a morții, curatele, acțiune în constatare, comunicare informații de interes public.

S-au întocmit actele de procedura în 14 dosare având ca obiect procedura de insolvenţă.

A fost deschisă procedura succesorală pentru 156 de persoane decedate;

S-a încheiat trimestrial, situaţia statistică privind actele emise de Primarul Municipiului Vulcan, hotărârile Consiliului Local Vulcan, precum şi adeverinţele, certificatele, răspunsurile întocmite de aparatul propriu;

Au fost asigurate lucrările prevăzute de Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, fiind publicate 25 anunţuri şi întocmite 12 minute ale şedinţelor în care s-au discutat proiecte de hotărâri de interes public;

S-a asigurat asistarea persoanelor vârstnice în faţa notarilor publici, în vederea încheierii unor contracte în număr total de , astfel : 5 cu clauză de întreţinere , 3 contracte de donație, 1 contract vânzare cumpărare , fiind emise 10 dispoziţii în acest sens,.Au fost întocmite răspunsuri la diverse instituţii sau persoane , cu privire la:

- procese verbale de afişare a publicaţiilor de vânzare;

- procese verbale de afişare a citaţiilor, sentinţelor civile , sentinţelor penale , minutelor ;

- procese verbale de afişare a dispariţiei şi declararea judecătoreasca a morţii

- solicitările diferitelor instituţii şi ale cetăţenilor, care au fost repartizate compartimentului juridic;

- s-au făcut menţiunile în Registrul electoral.

- procese verbale cu privire la procedura de înmânare a citațiilor in număr de 685.

S-a asigurat consilierea juridică a cetăţenilor, cu preponderenţă a persoanelor vârstnice, în vederea deschiderii unor acţiuni în instanţă sau pentru efectuarea unor demersuri extrajudiciare pentru a valorifica drepturile pretinse;

S-a colaborat cu toate compartimentele din primărie, atunci când s-au solicitat opinii cu caracter juridic;

S-au redactat dispoziţii de curatelă, asistare, contracte;

S-a asigurat consilierea persoanelor care au în grijă persoane fără discernământ, pentru efectuarea demersurilor de punere sub interdicţie judecătorească;

Au fost întocmite răspunsuri la petiţii şi plângeri repartizate compartimentului juridic sau altor compartimente, dar care au necesitat formularea unor opinii juridice.

9. Buget - execuţie bugetară

Pentru anul 2016, din veniturile bugetare prevăzute , respectiv 40.510.810 lei, s-au realizat 34.594.158 lei , respectiv 85 %.

Pe structura, veniturile si cheltuielile s-au realizat astfel:

VENITURI

lei

|VENITURI BUGET LOCAL |COD |PREVEDERI |REALIZAT |% |

| Impozit pe transfer prop imob |03.00 |115.000 |93.916 |82 |

|Cote impozit pe venit |04.00 |12.739.000 |9.058.919 |71 |

|Impozite si taxe pe proprietate |07.00 |3.743.000 |2.161.371 |58 |

|Sume defalcate din TVA |11.00 |19.154.400 |18.684.523 |98 |

|Taxe hoteliere |12.00 |130 |127 |98 |

|Taxe pe servicii specifice |15.00 |22.000 |15.514 |71 |

|Taxe pe utilizarea bunurilor |16.00 |870.000 |808.520 |93 |

|Alte impozite si taxe |18.00 |55.000 |41.153 |75 |

|Venituri din proprietate |30.00 |800.000 |732.305 |92 |

|Venituri din prestari servicii |33.00 |181.000 |137.775 |76 |

|Venituri din taxe administrative |34.00 |94.000 |86.306 |92 |

|Amenzi ,penalitati |35.00 |530.000 |572.724 |108 |

|Diverse venituri |36.00 |179.670 |174.601 |97 |

|Transferuri -Donatii si sponsorizari |37.00 |41.370 |41.370 |100 |

|Venituri din valorificarea unor bunuri |39.00 |1.563.260 |1.583.360 |101 |

|Subv de la bugetul de stat |42.00 |304.770 |304.538 |113 |

|Subvenții de la alte administrații |43.00  |118.210 |97.136 |82 |

|TOTAL |  |40.510.810 |34.594.158 |85 |

CHELTUIELI

lei

|COD BUGET |DENUMIRE |PREVEDERI BUGET 2016 |REALIZAT 2016 |

|10 |personal |17.552.680 |17.408.086 |

|20 |materiale |12.399.670 |9.421.332 |

|30 |dobânzi |11.760 |11.755 |

|51 |transferuri |400.000 |143.963 |

|55 |alte transferuri |78.000 |74.745 |

|56 |Proiecte FEN |75.000 |74.745 |

|57 |ajutor social |3.458.700 |2.956.982 |

|59 |asoc şi fundaţii |838.000 |539.114 |

|71 |Active nefinanciare |9.467.490 |7.704.692 |

|81 |Rambursări de credite |334.000 |333.333 |

|85 |Plati efect in anii preced si |0 |0 |

| |recup in anul curent | | |

| |Total cheltuieli |44.540.300 |38.594.002 |

Cheltuielile bugetului local sunt realizate in suma de 38.599.000 lei fata de creditele trimestriale in suma de 44.540.300 lei in proporţie de 86,65 % .

Execuţia bugetului local la finele trimestrului IV anului 2016 constă în venituri realizate în sumă de 34.594.158 lei şi cheltuieli în sumă de 38.594.002 lei încheindu-se cu un deficit de 3.999.844 lei. Conform Capitolului V, pct. 5.13.3, lit. (b) din Normele metodologice de încheiere a exerciţiului bugetar al anului 2016 aprobate prin Ordinul nr.2890/21.12.2016, în situaţia în care secţiunea de dezvoltare înregistrează deficit, consiliile locale au obligaţia de a aproba prin hotărâre a consiliului acoperirea definitivă din excedentul bugetului local în sumă de 4.029.493,91 lei a deficitului secţiunii de dezvoltare în sumă de 4.009.386,92 lei,la care se adaugă excedentul secțiunii de funcționare în sumă de 9.542,76 lei, rezultând un excedent al bugetului local la nivel anului 2016 de 29.649,75 lei. Având în vedere Ordinul 1780/2014 la ,, instituţiile publice de subordonare locală cu finanţare şi din bugetul de stat şi din bugetul local ( ex. şcoli) , în bilanţul centralizat al unităţii administrativ teritoriale s-a prelua şi rezultatul patrimonial al instituţiilor subordonate finanţate din bugetul de stat, în timp ce în Contul de rezultat patrimonial al bugetului local acesta nu s-a preluat’’ astfel corelaţia dintre Rd. 87 col.02 din BILANŢ şi Rd.31.col.2 din CONTUL DE REZULTAT PATRIMONIAL nu se respectă, diferenţa constă în suma alocată de la bugetul de stat pentru investiţiile în unităţile de învăţământ.

Bugetul din venituri proprii şi subvenţii ( cod 10 ) pentru anul 2016 din veniturile prevăzute în sumă de 12.349.850 lei s-au realizat 11.647.980 lei în proporție de 94,35%, iar din creditele prevăzute la cheltuieli în sumă de 12.617.310 lei s-au utilizat 11.503.600 lei în proporție de 91,17% după cum urmează: învățământ 122.260 lei, sănătate 10.706.910 lei, Club sportiv Mihai Viteazu 126.200 lei și Serviciul târgurilor și piețelor 112.700 lei.

.Realizări:

Veniturile totale realizate de 34.594.158lei in 2016

Recuperarea datoriilor restante ale societăţilor comerciale pentru impozitele si taxele locale;

Achitarea cu operativitate a furnizorilor pentru serviciile prestate si investiţiile efectuate, înregistrându-se la sfârșitul anului 2016 plăți restante în sumă de 120 mii lei;

Întocmirea situaţiilor privind darea de seama trimestrială, precum si întocmirea lunară a monitorizării privind cheltuielile de personal ;

S-a asigurat organizarea arhivei din cadrul direcţiei conform normativelor existente;

S-a întocmit proiectul bugetului local care a fost supus spre analiză ordonatorului principal de credite si spre aprobare consiliului local, precum si rectificările de buget din cursul anului;

Achitarea drepturilor de personal aferente aparatului propriu inclusiv a persoanelor inclusiv a asistenţilor personali şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap.

S-au asigurat resurse financiare necesare pentru materiale şi servicii pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor zilnice a unităţile de învăţământ precum şi achitarea la zi a burselor elevilor;

S-au întocmit dările de seamă trimestriale şi s-au depus la AJFP Deva;

Organizarea și efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii

Înregistrarea si verificarea cheltuielilor pe capitole, subcapitole, titluri, articole si aliniate;

Raportarea şi întocmirea lunară către A.J.F.P. Deva şi a Ministerului de Finanţe a situaţiei privind datoria publică.

10. IMPOZITE ŞI TAXE

Personalul din cadrul serviciului de impozite şi taxe are următoarele atribuţii :

- stabileşte şi încasează taxele şi impozitele conform prevederilor legale pe baza declaraţiilor depuse de contribuabili persoane fizice şi juridice;

- informează contribuabilii cu răbdare şi tact în legătură cu actele necesare la dosar pentru declararea clădirilor, terenurilor şi a taxelor pentru mijloacele de transport, precum şi pentru radierea acestora din evidenţă;

- explică contribuabililor cu răbdare şi tact care sunt termenele de plată la care trebuie achitate impozitele şi taxele locale, precum şi despre majorările datorate în cazul neplăţii acestora;

- primeşte declaraţiile pentru stabilirea impozitului pe clădiri, a taxei mijloacelor de transport, verifică actele depuse de contribuabili privind proprietatea dobândită (domiciliul, nume şi prenume, data dobândirii, locul situării proprietăţii, etc.) conform sectorului repartizat de şeful de birou ;

- întocmeşte procesul verbal – înştiinţare de plată a impozitului pe clădiri persoane fizice şi juridice, calculează valoarea de impozitare, stabileşte impozitul datorat de la data dobândirii şi impozitul anual şi operează pe calculator modificările intervenite;

- întocmeşte procesul verbal de stabilirea taxelor mijloacelor de transport şi calculează taxa datorată de contribuabili de la data dobândirii şi operează pe calculator modificările intervenite;

- îndosariază declaraţiile, actele depuse de contribuabili, procesele verbale de impunere, în ordine alfabetică pe străzi, actualizând modificările intervenite în cazul schimbării proprietarului;

- întocmeşte certificatele fiscale la cererea contribuabilului;

- participă la inventarierea patrimoniului Primăriei;

- ţine la zi prin înregistrări, modificări, radieri, matricole pentru evidenţa clădirilor, matricole pentru evidenţa mijloacelor de transport persoane fizice pe sectoare;

- identifică şi sancţionează evaziunile fiscale, aplică măsuri de executare silită în cazul neachitării obligaţiilor faţă de bugetul local, întocmeşte somaţie faţă de debitori şi face propuneri de executare silită;

- rezolvă cererile, reclamaţiile şi sesizările contribuabililor privind impozitele şi taxele locale în cadrul competenţelor aprobate;

- analizează şi prezintă propuneri în legătură cu acordarea de amânare şi restituire de impozite şi taxe conform prevederilor legale;

- îndeplineşte şi alte atribuţii prevăzute de lege , în baza actelor emise de ministere şi alte autorităţi ale administraţiei publice locale, de Hotărâri ale Consiliului local, de către primar şi director executiv.

În anul 2016 în cadrul serviciului impozite şi taxe au fost încasate venituri proprii la bugetul local în sumă de 6 .180.396,39 lei după cum urmează:

|Nr crt |Felul impozitului |Suma încasată -lei- |

|1 |Clădiri pers fizice şi juridice |1.341.191,18 |

|2 |Impozit şi taxe pe teren |777.499,05 |

|3 |Taxe judiciare de timbru |42.680,88 |

|5 |Taxe pe servicii specifice |15.513,65 |

|6 |Taxe mijloace transport pers fizice şi juridice |739.851,74 |

|7 |Taxe eliberare autorizaţii |66.182,95 |

|8 |Alte taxe pe utilizare bunuri |2.484,77 |

|9 |Alte impozite şi taxe |41.153,30 |

|10 |Concesiuni şi închirieri |505.657,62 |

|11 |Alte venituri din proprietate |226.647,28 |

|12 |Venituri din prestări servicii |137.775,00 |

|13 |Venituri din taxe adm. şi eliberări permise |86.306,00 |

|14 |Amenzi |572.723,29 |

|15 |Donaţii şi sponsorizări |41.370,00 |

|16 |Venituri din valorificarea unor bunuri ale instituţiei publice |1.583.359,68 |

| |Total venituri |6 .180.396,39 |

În ceea ce privesc scutirile şi reducerile , în anul 2016 s-au acordat un număr de 1.024 scutiri şi reduceri de la plata impozitelor şi taxelor pentru un număr de 1.232 matricole pe baza criteriilor aprobate în legislaţie şi în Consiliului Local. Reducerile şi scutirile s-au acordat pentru locuinţa de domiciliu a contribuabilului, pentru terenul aferent acestuia şi pentru mijloace de transport.

De asemenea s-au întocmit 1.653 certificate fiscale pentru persoanele fizice şi 180 certificate fiscale pentru persoanele juridice.

Referitor la activitatea de urmărire din cadrul biroului impozite şi taxe au fost emise somaţii şi titluri executorii pentru impozitele pe clădiri, terenuri, taxe mijloace transport şi amenzi datorate bugetului local, dar şi popriri după cum urmează:

Persoane fizice

➢ 1.469 somaţii si titluri executorii;

➢ 1.248 popriri.

Persoane juridice

➢ 27 somaţii şi titluri executorii;

➢ 51 popriri.

De asemenea, au fost efectuate un număr de 14 notări în cartea funciară la OCPI şi instituite un număr de 58 interdicţii înstrăinare pentru contribuabilii care figurează în evidențele Serviciului Impozite și taxe cu debite neachitate.

11. Achiziţii publice

Personalul din cadrul Compartimentului Achiziţii Publice a avut pe parcursul anului 2016 în principal, următoarele atribuţii:

- Elaborarea şi după caz, actualizarea, pe baza necesităţilor transmise de celelalte compartimente a Programului Anual al Achiziţiilor Publice.

- Elaborarea sau, după caz, coordonarea activităţii de elaborare a documentaţiei de atribuire.

- Îndeplinirea obligaţiilor referitoare la publicitate conform prevederilor legale; publicarea în SEAP a procedurilor de achiziţii publice.

- Aplicarea şi finalizarea procedurilor de atribuire pentru achiziţia publică de produse, lucrări şi servicii şi de asemenea urmărirea derulării contractele astfel încheiate şi a celorlalte contracte încheiate anterior, în special cu privire la garanţiile de bună execuţie şi documentele constatatoare.

- Constituirea şi păstrarea dosarelor de achiziţie publică.

- Demersurile necesare pentru reînnoirea certificatului digital pentru SEAP şi semnătura electronică, necesare în derularea procedurilor de achiziţie publică.

De asemenea, Compartimentul Achiziţii Publice a avut şi următoarele atribuţii:

- Realizarea răspunsurilor la cererile şi situaţiile statistice repartizate de conducere compartimentului, la adresele şi solicitările înaintate de Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului, precum de către alte instituţii şi organisme.

- Transmiterea de solicitări și documente necesare obținerii de finanțări din bugetul de stat prin diferite programe naționale, pentru realizarea unor investiții pe raza municipiului Vulcan.

- A susţinut Biroul Proiecte cu Finanţare Internaţională şi Dezvoltare Locală în vederea depunerii unor cereri de finanţare.

- S-a verificat zilnic corespondenţa electronică.

Derularea activităţii de achiziţie publică

Odată cu aprobarea Listei obiectivelor de investiţii pe anul 2016 şi implicit a Programului Anual al Achiziţiilor Publice, a început, etapizat, organizarea procedurilor de achiziţie publică de produse, servicii şi lucrări.

Au fost achiziţionate prin modalitatea de achiziție directă conform OUG nr. 34/2006 cu modificările și completările ulterioare, şi apoi prin Legea nr.98/2016:

Servicii medicale de medicina muncii şi servicii de analize medicale, Diferite materiale necesare pentru administrarea domeniului public şi privat al municipiului Vulcan, Materiale consumabile şi de birou necesare funcţionării primăriei şi entităţilor subordonate (Centrul Şansa, Centrul de Urgenţă Adăpostul Cald, Cantina de Ajutor Social, Telegondolă, Cinematograf), Servicii de întreţinere şi reparare pentru parcometrele de pe raza municipiului Vulcan, Supravegherea utilajelor, echipamentelor, instalaţiilor ISCIR şi verificarea tehnică pentru utilaje, echipamente, instalaţii ISCIR, Servicii de asistenţă tehnică permanenta a centralelor termice din cadrul Primăriei municipiului Vulcan, Amenajare alei pietonale - trepte din zona Şcolii Gimnaziale nr.6 Vulcan, Dirigenţie de şantier la lucrări pentru amenajare alei pietonale - treptele din zona Şcolii Gimnaziale nr.6, Instalarea şi livrarea actualizărilor pentru Legis, Servicii curierat, Identificare şi remediere defect în punctul trafo de alimentare cu energie electrică telegondolă, Achiziţionare ATV 4x4, Servicii de întocmire certificate energetice, Executare activităţi de revizii şi intervenţii accidentale pentru instalaţia de transport pe cablu persoane tip telegondolă, Proiectare semaforizare trecere pietoni str. 1 Mai (şcoala nr.1) şi trecere pietoni str. Traian (şcoala nr.6), Achiziţie tichete sociale pentru grădiniţă, Întocmirea strategiei de eficienţă energetică a Municipiului Vulcan pentru perioada 2016-2022, Măsurători topo cadastrale privind înscrierea în CF terenuri, Promovarea localităţii în diferite publicaţii tipărite şi on line, Dirigenţie de şantier pentru lucrarea "Modernizare sistem rutier cartier Dincă", Dirigenţie de şantier pentru lucrarea "Reabilitare termică pentru Spitalul municipal Vulcan", Servicii de spălare auto, Realizarea unui eveniment cultural artistic destinat publicului larg cu ocazia Nedeii Momârlanilor din Paroşeni, Joc de artificii cu ocazia Nedeii Vulcănene, Prestări de servicii artistice şi prestări de servicii pentru montarea scenei pentru Nedeia Vulcăneană, Reparaţii şi întreţinere pentru tehnica de calcul din Primăria municipiului Vulcan şi reţeaua aferentă, Execuţie marcaje Rutiere, Elaborare documentaţii tehnice pentru reabilitare termică blocuri din municipiul Vulcan, Reparaţii auto şi inspecţii tehnice periodice auto, Studiu geotehnic pentru obiectivul "Modernizare ambulatoriu din municipiul Vulcan", Dacia Duster pentru Poliţia Locală, Masă organizată cu ocazia zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, Servicii medicale pentru cabinetul medical şcolar, Dirigenție de șantier pentru lucrarea "Modernizare străzi (trotuare si alei rutiere) in zona Liceu Centru Vechi", Masă organizată cu ocazia zilei Internaţionale a Educatorilor, Antena STS, Sirena electronică 600w şi Centrală monitorizare şi activare a sirenelor, Verificare, încărcare, reparare extinctoare şi verificare hidrant interior, Inscripţionare Dacia Duster cu însemnele "Poliţia Locală Vulcan", Lucrări pentru reparaţii acoperiş sală de sport - Municipiul Vulcan, Întreţinere şi reparare pentru echipamente electrice şi electronice de pe raza localităţii, Verificare tehnică a centralelor pe combustibil gazos în incinta Grădiniţei PN de la Şcoala Gimnazială nr.6, în incinta Grădiniţei PN+PP, în incinta sălii de sport din municipiul Vulcan, centrale pe combustibil solid în incinta cantinei de ajutor social, Lucrări Semaforizare trecere pietoni Strada Traian şi trecere de pietoni Strada 1 Mai, Spectacol Revelion 2017, Artificii cu ocazia Revelionului, Masă organizată cu ocazia Revelionului Vulcănenilor 2017, Servicii de proiectare pentru reabilitare drum și parcări bl.45 - bl.41 - bl.46 - str. Romană, Str. Dorobanților, str. Traian, parcare față-spate bl.23 - drum acces str. Traian și drum acces str. Platoului, Servicii de proiectare pentru reabilitare cartier Micro 2 (Cartier Traian) - Aleea Muncii până la str. Traian (la centrul Șansa) - Aleea Muncii până la B-dul Mihai Viteazu (zona bl.B1, B2, B3, bl. e1, e2) - parcare din spatele chioșcurilor paralel cu bl.F9 și alee acces b-dul Mihai Viteazu - bl.C25.

Au fost achiziţionate prin aplicarea unor proceduri de achiziţie publică conform OUG nr. 34/2006 cu modificările și completările ulterioare şi apoi prin Legea nr.98/2016:

Lucrări:

-A fost organizată procedura de cerere de ofertă pentru atribuirea contractului având ca obiect Lucrări pentru „Modernizare sistem rutier cartier Dincă”, pentru care deschiderea ofertelor a avut loc în luna aprilie 2016. În luna mai 2016 a fost încheiat contractul de lucrări.

-A fost organizată procedura simplificată pentru atribuirea contractului având ca obiect Lucrări pentru "Modernizare străzi (trotuare si alei rutiere) in zona Liceu Centru Vechi", pentru care deschiderea ofertelor a avut loc în luna august 2016. În luna octombrie 2016 a fost încheiat contractul de lucrări.

Produse:

- A fost organizată procedura de cerere de ofertă pentru atribuirea contractului având ca obiect Achiziţie nisip şi pietriş, materiale necesare pentru desfăşurarea lucrărilor curente din domeniul public al municipiului Vulcan. Deschidere ofertelor s-a organizat în luna iunie 2016. În luna iunie 2016 au fost încheiate acordurile cadru de furnizare.

- Au fost încheiate contracte subsecvente acordurilor cadru de furnizare în baza necesarului de materiale transmis de compartimentul de specialitate.

Servicii:

- A fost organizată procedura de cerere de ofertă pentru atribuirea contractului având ca obiect Servicii de publicitate media în presa scrisă şi audio vizuală. Deschidere ofertelor s-a organizat în luna aprilie 2016. În luna mai 2016 au fost încheiat contractul de servicii.

12. Birou Proiecte cu finanţare internaţională-dezvoltare locală

În cursul anului 2016 au fost implementate proiectele:

- “Îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodăriile şi comunităţile cu venituri reduse din România”, derulat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în România, Primăria municipiului Vulcan a propus un număr de 7 clădiri pentru a fi reabilitate termic şi anume:

1) Grădiniţa PP din municipiul Vulcan (valoare 105.564,78 lei inclusiv TVA),

2) Grădiniţa PN din municipiul Vulcan (valoare 86.879,37 lei inclusiv TVA),

3) SALA DE SPORT – VULCAN (valoare 155.859,82 lei inclusiv TVA),

4) Centrul educaţional şi de cultură ŞANSA (valoare totală 85.620,20 lei ),

5) Grădiniţa nr.1 din incinta Şcolii gimnaziale nr.6 – Vulcan (valoare totală 107.787,65 lei),

6) Grădiniţa nr.4 din incinta Şcolii gimnaziale nr.5 – Vulcan (valoare totală 170.770,29 lei),

7) Cantina de Ajutor Social – Vulcan (valoare totală 38.637,15 lei).

Lucrările au început la finele anului 2015 si au fost finalizate sau în curs de finalizare conform contractelor de execuţie de lucrări în vigoare.

-În noiembrie 2015 a fost semnat contractul de lucrări pentru Refuncționalizare cămin C1 în locuințe sociale, proiect pentru care au fost obținute fonduri guvernamentale (Legea locuinței 114). Valoare lucrări 2.395.435 lei pentru căminul C1. De asemenea au fost realizare Documentații tehnice Construire punct termic Cămin Social C1 municipiul Vulcan

-Din bugetul local sunt urmărite lucrările în curs de execuție, începute în 2015 și continuare în 2016: Modernizare drum str. Căprioara –Valoare lucrări 956.695,16lei- finalizat; DJ 664- TG JIU – Turcinești- Schela- Pas Vulcan- Vulcan km. 42+500-km 44+930 sector inravilan- zona Dincă- stație telegondolă. Suma investiţiei 3.012 mii lei- lucrare întreruptă la solicitarea Regiei Apei; Realizare parcări în zona bl. 1M-1A până la poștă- finalizat, valoare investiţiei 608 mii lei. Reabilitare trotuare şi alei rutiere în zona Mercur-Liceu- Lucrări 1.832 mii lei- finalizată, Modernizare sistem rutier cartier Dincă- lucrări finalizate, valoare investiţie 748 mii lei

- Documentații tehnice pentru investiția Reabilitare Cartier Traian- Alei, trotuare, scări- lucrări previzionate pentru anii 2017-2018

-Documentații tehnice pentru investiția Modernizare străzi (trotuare și alei rutiere) în zona Liceu-Centru Vechi- lucrări previzionate pentru anii 2017-2018

- Strategie eficienţă energetică a municipiului Vulcan 2016-2020- colaborare la întocmirea documentaţiei de firma de proiectare, respectând legislaţia obligatorie din domeniul eficienţei energetice

Proiecte depuse pe fonduri europene, aflate în evaluare, pentru programele de finanţare la care au fost publicate ghidurile şi deschise liniile de finanţare:

1.- ACUM PENTRU VIITORUL VULCANULUI – parteneriat local pentru incluziunea sociala

2.- Hai la școală! o șansă pentru viitor- proiect în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar judeţean Hunedoara

-Pregătim proiectele: documentaţii tehnice şi cereri de finanţare pentru perioada de finanțare pe fonduri europene 2014-2020, (întârzierea de aprox. 2 ani în apariţia ghidurilor de finanţare pe fonduri europene, a generat întârzieri la nivel naţional şi automat local). Cele 2 proiecte principale avute în vedere în perioada 2017-2018: Modernizare ambulatoriu municipiul Vulcan şi Reabilitare termică blocuri municipiul Vulcan.

13. PRIVATIZARE, CONTROL COMERCIAL

În perioada 01.01.2016 – 31.12.2016 în cadrul Compartimentului Privatizare – Comercial au fost desfăşurate următoarele activităţi:

Au fost verificate documentaţiile şi s-au întocmit un număr de 344 autorizaţii de funcţionare din care :

276 autorizaţii pentru spaţiile destinate desfăşurării activităţilor de comerţ şi prestări servicii;

34 autorizaţii pentru spaţiile destinate desfăşurării activităţilor comerciale de alimentaţie publică;

34 autorizaţii pentru activităţi de comerţ în zonele publice din care : 6 autorizaţii în Piaţa Vulcan, 7 autorizaţii în Hala Agroalimentară, 15 autorizaţii în Târgul săptămânal; 6 autorizații pentru activități la beneficiar,

Au fost încheiate un număr de 59 contracte de sponsorizare pentru organizarea şi desfăşurarea unor activităţi cultural artistice pe raza municipiului Vulcan, din care : Nedeia Vulcăneană 2016 – un nr. de 32 contracte cu valoare totală este de 15100 lei și Târgul de produse tradiționale 2016 – 27 contracte cu valoare totală de 6600 lei.

S-a urmărit respectarea profilului de activitate şi a programului de funcţionare stabilit în autorizaţia de funcţionare.

S-a ţinut evidenţa tuturor agenţilor economici din localitate care desfăşoară activităţi comerciale, furnizând informaţiile necesare şi altor instituţii interesate.

S-au întocmit informările şi rapoartele solicitate de către diferite instituţii, avizate de către primar.

Au fost elaborate şi propuse spre aprobare Consiliului Local programul de organizare şi dezvoltare a reţelei comerciale împreună cu alte compartimente de specialitate.

S-au dat informaţiile solicitate de către cetăţeni cu privire la obţinerea unei forme de privatizare, autorizarea şi desfăşurarea unei activităţi economice.

Toate sesizările şi reclamaţiile primite în cadrul compartimentului au fost soluţionate în termen legal şi s-au dat răspunsuri în scris.

În vederea asigurării şi menţinerii curăţeniei localităţii toate societăţile comerciale au fost verificate din punct de vedere al încheierii contractelor de prestări servicii pentru ridicarea gunoaielor cu S.C. PREGOTERM S.A. Vulcan, precum şi al onorării acestora.

Au fost arhivate şi predate documentele la arhivă pentru anul 2016.

Am participat la inventarierea patrimoniului primăriei şi au fost duse la îndeplinire toate dispoziţiile primite de la şefii ierarhici superiori.

14. PROTECŢIA MEDIULUI

Pe parcursul anului 2016, au fost realizate următoarele activități:

- Întocmirea şi transmiterea electronică către Agenţia de Mediu a Inventarului emisiilor de poluanţi pe anul 2015;

- Transmiterea Declaraţiei privind obligaţia la Fondul pentru mediu pe anul 2016 la Administraţia Fondului pentru Mediu ;

- Întocmirea şi transmiterea electronică către Agenţia de Mediu a Chestionarului privind Inventarul emisiilor locale de emisii şi a chestionarului privind deşeurile de ambalaje;

-Întocmirea şi transmiterea către Agenţia de Protecţie a Mediului Deva a situaţiilor şi informaţiilor solicitate privind protecţia mediului;

- Întocmirea şi transmiterea lunară a situaţiei proiectelor de infrastructură de mediu solicitată de către Agenţia de Protecţie a Mediului Deva;

- Completarea şi transmiterea către Direcţia Regională de Statistică Deva a Chestionarului AS_CPM_CAP Cheltuielile pentru protecţia mediului în unităţile administraţiei publice locale în anul 2015;

- Completarea şi transmiterea către Direcţia de Statistică Deva a Chestionarului E1- Resursele energetice şi utilizarea acestora în anul 2015;

- Întocmit un număr de 4 proiecte de hotărâre pe linie de protecţia mediului, la solicitarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor - Judeţul Hunedoara;

- Informarea cetăţenilor prin intermediul presei şi lipirea de afişe la avizierele municipiului cu privire la desfăşurarea campaniilor de colectare a deşeurilor şi a celorlalte probleme de mediu;

- Participarea la un număr de 5 şedinţe ale colectivului de analiză tehnică pentru obţinerea autorizaţiilor şi acordurilor de mediu;

- Participarea la un număr de 8 şedinţe ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor - Judeţul Hunedoara;

- Participarea la recepţiile lucrărilor executate în vederea amenajării cursurilor de apă de pe raza municipiului şi recepţiile lucrărilor la obiectivele SE Paroşeni;

- Participarea şi sprijinirea a două acţiuni de colectare a deşeurilor electrice împreună cu reprezentanţii Ro Rec România şi distribuirea premiilor câştigate de cetăţenii municipiului cu ocazia tombolei organizate de aceştia;

- Participarea la campaniile de informare cu privire la protecţia mediului;

- S-a solicitat şi s-au preluat probe de apă împreună cu reprezentanţii Direcţiei de sănătate Publică Petroşani pentru un număr de cinci izvoare de folosinţă publică de pe raza municipiului Vulcan;

- S-au însoţit în teren inspectorii Apelor Române Jiu Craiova – SH Petroşani la efectuarea a 9 controale pe cursurile de apă din punct de vedere al gospodăririi apelor;

- S-au însoţit în teren comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Hunedoara Deva la efectuarea unui număr de 3 controale;

- Verificarea în teren, soluţionarea şi întocmirea răspunsului în termenul legal la un număr de 25 sesizări conform atribuţiilor din legislaţia de mediu;

- Verificarea în teren a respectării prevederilor legale privind protecţia mediului şi a locurilor special amenajate pentru depozitarea deşeurilor menajere;

- Verificarea în teren a respectării graficului prestabilit de ridicare a deşeurilor menajere de către agentul de salubritate;

- Efectuarea lucrărilor de arhivare a documentelor din cadrul compartimentului pe anul 2016;

- Întocmirea inventarului pe anul 2015

- asigurarea lucrărilor de secretariat a comisiei de lucru pentru elaborarea, implementarea şi dezvoltarea Sistemului de Control Managerial (SCM) din cadrul Primăriei municipiului Vulcan;

- asigurarea lucrărilor de secretariat a comisiei constituită prin Dispoziţia primarului municipiului Vulcan nr. 549/2015 pentru verificarea documentelor justificative a modului de utilizare a sumelor acordate în baza contractelor de finanţare nerambursabilă încheiate conform Legii nr. 350/2005.

15. SERVICIUL INTERN DE PREVENIRE ŞI PROTECŢIE

În conformitate cu prevederile art. 63, alin. (3), litera “a” din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, vă prezint Raportul cu privire la starea economico-socială a localităţii, raport care constituie momentul bilanţului pe anul 2016 şi care se referă la capacitatea efectivă a administraţiei publice locale de a gestiona şi rezolva în nume propriu si cu responsabilitate treburile publice şi de a gestiona patrimoniul localităţii în interesul comunităţii locale, pe principiile autonomiei locale.

Acest raport de activitate cuprinde doar o mică parte din activitatea desfăşurată în anul care a trecut.

- S-a asigurat instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cele 3 faze: 

a) instruirea introductiv-generală; 

b) instruirea la locul de muncă; 

c) instruirea periodică.

- S-au elaborat Testele de verificare a cunoştinţelor de bază în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-a efectuat testarea la angajare a lucrătorilor ;

- S-au întocmit Instrucţiuni proprii privind instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă atât pentru instructajul periodic cat si pentru instructajul la locul de munca pentru fiecare activitate în parte ;

- S-au întocmit tematicile de instruire pentru cele trei faze de intructaj;

- S-a întocmit program de desfăşurare a instructajului introductiv general, la locul de muncă şi periodic ;

- Urmărirea permanentă a efectuării instructajului periodic şi completarea fişelor de instruire individuală privind securitatea şi sănătatea în muncă ;

- Urmărirea permanentă a efectuării examenului medical la angajare şi periodic de catre lucrători ;

- Completarea instrucţiunilor proprii la locul de muncă şi a instrucţiunilor periodice pentru activităţile cu risc de accidentare ;

- Verificarea în teren a locurilor de muncă privind respectarea de către lucrători a normelor securităţii şi sănătăţii în muncă ;

-S-au întocmit evaluările de risc pentru fiecare loc de muncă ;

- S-a întocmit lista internă de acordare a echipamentului individual de protecţie, alimentaţiei de protecţie şi materiale igienico- sanitare ;

- S-a răspuns în termen legal la Procesele verbale de control întocmite de către Inspecţia Muncii – Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, Serviciul S.S.M. Petroşani ;

- S-au făcut demersurile necesare în vederea achiziţionării serviciului de medicina muncii care să presteze serviciul medical necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţilor ;

- Ţine evidenţa efectuării instruirilor periodice şi efectuarea investigaţiilor medicale pentru lucrătorii din cadrul aparatului propriu şi a asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav;

- S-a organizat examenul de autorizare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă pentru lucrătorii angajaţi în funcţia de electrician;

- S-a organizat examenul de autorizare cf. prescripţiilor tehnice ISCIR pentru manevrant nacelă, mecanic trolist şi electrician;

- S-a întocmit documentaţia necesară conform OUG 96/2003 actualizată, privind protecţia maternităţii la locurile de muncă pentru lucrătoarele însărcinate;

- S-au făcut demersurile necesare în vederea desemnării lucrătorilor care aplică măsurile de prim ajutor, de stingere a incendiilor şi de evacuare a lucrătorilor, desemnării lucrătorilor în comisia de examinare a lucrătorilor din punct de vedere ssm, care îsi desfăşoară activitatea în domeniul electric, desemnării membrilor din componenţa comitetul ssm.

- S-a constituit, convocat şi întrunit trimestrial Comitetului de securitate şi sănătate în muncă.

16. PROTECŢIE CIVILĂ

Apărarea împotriva incendiilor, a vieţii oamenilor, a bunurilor şi a mediului constituie o problemă de interes public la care trebuie să participe, în condiţiile legii, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, persoanele juridice şi fizice române, precum şi celelalte persoane juridice sau fizice care desfăşoară activităţi ori se află în tranzit, după caz, pe teritoriul României.

Apărarea împotriva incendiilor reprezintă ansamblul de măsuri tehnice şi organizatorice, precum şi de activităţi specifice, planificate şi realizate în scopul de a asigura identificarea, evaluarea, controlul şi combaterea riscurilor de incendiu, informarea cetăţenilor asupra acestora, precum şi intervenţia operativă pentru salvarea şi acordarea ajutorului pentru persoanele aflate în pericol, stingerea incendiilor şi limitarea efectelor acestora.

S-a procedat la actualizarea bazei de date a S.V.S.U., a documentaţiei P.A.A.R., a Procedurilor Operaţionale,a Planului de Pregatire in domeniul Situatiilor de Urgenta , Planul pentru asigurarea resurselor umane,material si financiare necesare gestionarii situatiilor de urgent,Planul cu principalele activitati pe anul 2016,precum şi a altor documente specifice.

S-a efectuat inventarierea materialelor aflate în dotarea S.V.S.U., şi a celor aflate în dotarea pichetelor P.S.I. aparţinând componentei operative a Serviciului Voluntar.

În cursul anului 2016, în ceea ce priveşte informările, atenţionările şi avertizările meteorologice şi hidrologice primite de la I.S.U. “Iancu de Hunedoara” a judeţului Hunedoara s-au primit :

-40 informari’’ Fara Cod’’,

-42 atentionari si avertizari de ’’Cod Galben’’

-12 atentionari hidrologice’’ Cod Portocaliu’’

-3 Exercitii de Simulare ’’Cod Portocaliu’’

- 23 de atentionari de la Administraţia Naţională Apele Romane - Direcţia Apelor Jiu-Craiova - S.H.I. Petrosani,

- 11 atentionari de la Ministerul Mediului si Padurilor;.

Ca urmare a instituirii de “Cod Galben” şi de “Cod Portocaliu”, S.V.S.U. a informat agentii economici si s-a asigurat serviciul de permanenţă la Sediul Primariei .

S.V.S.U.:- a asigurat întreţinerea permanentă în stare de funcţionare a tuturor mijloacelor P.S.I. din dotarea obiectivelor subordonate şi s-a făcut instruirea personalului desemnat să le utilizeze în caz de incendiu;

-a desfasurat activitati de informare a populatiei privind pericolele potentiale la locuinte si gospodarii,modul de comportare in situati de urgenta prin distibuirea de pliante cu privire la respectarea regulilor de prevenire a situatiilor de urgenta si afisarea de materiale documentare la afisiere.

S.V.S.U.:- a reinoit Contracte de Voluntariat pentur voluntarii nominalizati in dispozitia nr.109/2015,privind stabilirea componentei echipelor specializate de interventie penrtu Situatii de Urgenta la nivelul municipiului Vulcan;

-a eliberat Certificat Nominal de Voluntar pentru cei 30 de voluntari;

-a incheiat o polita de asigurare privind ASIGURAREA DE ACCIDENTE PERSONALE pentru Voluntari nomoinalizati.

Personalul din cadrul S.V.S.U. a participat la instruirile în domeniul Situaţiilor de Urgenţă ţinute de către I.S.U. Hunedoara ,cat si periodic facandu-se testari in cadrul Serviciului Voluntar.

Mentionam ca personalul din cadrul Serviciului Voluntar a participat la Etapa judeteana a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare 2016.

Serviciul a fost controlat de către I.S.U. Hunedoara în data de 22.09.2016 privind apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă, în conformitate cu Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările ulterioare, Legea nr.481/2004 privind protecţia civilă, republicată, cu modificările ulterioare, O.U.G. nr.21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilot de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.15/2005, şi H.G.R. nr.1492/2004 privind principiile de organizare, functionare şi atribuţiile serviciilor de urgenţă profesioniste.

17. STARE CIVILĂ

Situaţie cu principalele activităţi pe linie de stare civilă desfăşurate în perioada 01.01.2016 - 31.12.2016

Acte de stare civilă întocmite 425 din care:

- de naştere - 94

- de căsătorie - 182

- de deces - 149

Certificate de stare civilă eliberate 1197 din care:

- de naştere - 659

- de căsătorie - 341

- de deces - 197

Extrase mulltilingv de actele de stare civilă - 21

Adeverinţe eliberate conform anexei 9 la Legea 119/96 - 36

Dosare de schimbare de nume pe cale administrativă - 7

Rectificări de acte din anii anteriori - 4

Extrase pentru uzul organelor de stat de pe acte de stare civilă – 129

Livrete de familie – 233

Transcrieri de acte de stare civilă întocmite în străinătate - 57

Sentinţe de stabilire a filiaţiei, recunoaşterea paternităţii şi tăgada paternităţii- 9

Situaţii statistice 50 din care:

- situaţii semestriale - 2

- situaţii lunare - 48

Menţiuni din care: - 1117

- primite - 338

- proprii - 779

- operate - 715

Cereri pentru desfacerea căsătoriei prin divorţ pe cale administrativă - 7

Certificate de divorţ eliberate - 13

Sentinte de divort operate pe actele de casatorie -68

18. evidenţa persoanelor

Întreaga activitate s-a desfăşoară conform legislaţiei în vigoare şi a ordinelor primite de la DPCEP HD şi DEPABD.

Zilnic este înregistrată şi repartizată corespondenţa primită. Se are în vedere răspunsul în timp util şi legal la întreaga corespondenţă. S-au întocmit adrese de răspuns la 2790 solicitări de verificări de date de stare civilă în baza de date judeţeană astfel: pentru MAI - 2206 pentru alte ministere – 47 pentru agenţi economici – 2, pentru persoane fizice –5.

Populaţia în evidenţă a municipiului Vulcan a fost aproximativ de 28691 persoane.

Au fost primite în regim de ghişeu unic 2984 cereri pentru eliberarea cărţii de identitate, 317 cereri pentru eliberarea cărţii de identitate provizorii şi 133 cereri pentru şi stabilirea reşedinţei care au fost rezolvate în termen legal.

S-au preluat 69 cereri de eliberare a actului de identitate cu procuri speciale întocmite la ambasadă sau consulat.

S-au efectuat 962 schimbări de domiciliu pe raza mun.

S-au întocmit 30 procese verbale de amendă pentru nerespectarea prevederilor legale prevăzute de OUG 97/2005, însumând 1505 lei.

Zilnic se comunică situaţia actelor de identitate eliberate cetăţenilor.

La sfârşitul fiecărei luni au fost întocmite anexele corespunzătoare şi trimise la DPCEP, iar la sfârşitul trimestrului anexele trimestriale.

Lunar au fost întocmite procese verbale de distrugere a actelor de identitate anulate care au fost: 59 buletine de identitate, 2377 cărţi de identitate, 818 cărţi de alegător.

Trimestrial s-au întocmit procese-verbale de distrugere a actelor de identitate pentru decedaţi, după cum urmează: 255 acte de identitate.

Pentru punerea în legalitate a persoanelor restanţiere s-au efectuat 1516 verificări în baza de date, precum şi 186 verificări în teren de către agenţii de poliţie de la Ordine Publică. Pentru celelalte persoane restanţiere se vor continua verificările pentru punerea lor în legalitate.

• Activităţi pe linie de informatică

Au fost efectuate următoarele activităţi:

➢ Periodic au fost actualizate naşterile primite conform comunicărilor de la starea civilă - 251 copii luaţi în evidenţă;

➢ zilnic au fost operate în RNEP toate actualizările aferente cererilor preluate la ghişeu, s-a asociat imaginea preluată solicitantului la datele de stare civilă ale acestuia;

➢ au fost desfăşurate activităţile de creare a lotului de producţie a cărţilor de identitate, în vederea personalizării acestora, în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii;

➢ s-a actualizat RNEP cu datele privind persoana fizică în baza comunicărilor înaintate de ministere şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, cu privire la modificările intervenite în statutul civil al persoanelor, precum şi cele referitoare la persoanele decedate, cf. HG nr.1375/2006;

➢ s-a înregistrat în RNEP dobândirea statutului de cetăţean român cu domiciliul în străinătate;

➢ au fost operate înmânările CI;

➢ s-a realizat curăţirea tehnicii de calcul;

• Activităţi pe linie de management:

➢ trimestrial a fost întocmită planificarea activităţii serviciului şi analiza de evaluare a activităţii SPCLEP.

➢ lunar a fost întocmită planificarea activităţii la ghişeu;

➢ s-au prelucrat ordinele şi dispoziţiile primite, fapt consemnat şi în registrul de prelucrări;

➢ s-a primit şi repartizat corespondenţa zilnic;

➢ zilnic s-au verificat şi vizat cererile depuse pentru eliberarea cărţilor de identitate, schimbarea domiciliului, aplicarea vizei de reşedinţă;

➢ s-a asigurat programul de audienţe.

19. TRANSPORT

Compartimentul Transport din cadrul Primăriei Municipiului Vulcan, în calitate de Autoritate de Autorizare, a fost autorizat în data de 10.04.2008, conform autorizaţiei nr. 0106 din 10 aprilie 2008, eliberată prin Ordin al Preşedintelui ANRSC, nr. 198/09.04.2008, acest fapt conducând la exercitarea atribuţiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local.

Compartimentul Transport funcţionează în subordine directă a Viceprimarului Municipiului Vulcan.

19.1 COMPONENŢA COMPARTIMENTULUI:

În cursul anului 2016, Compartimentul Transport a avut în componenţă 8 posturi, din care 3 posturi vacante.

19.2 SINTEZA ACTIVITĂŢII PE ANUL 2016:

În cursul anului 2009 s-a întocmit Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţii de transport în regim de închiriere pe raza Municipiului Vulcan, care a fost aprobat în şedinţa de Consiliu Local din data de 24.09.2009. Obiectivul acestui regulament îl constituie reglementarea transportului în regim de închiriere, precum şi aprobarea Contractului de atribuire în gestiune delegată a serviciului public de transport în regim de închiriere şi a Caietului de sarcini al serviciului de transport în regim de închiriere.

Nu s-au atribuit autorizaţii în regim de închiriere Rent Car.

Numărul maxim de autorizaţii taxi atribuit pentru executarea serviciului de transport persoane în regim de taxi la nivelul municipiului Vulcan a fost stabilit la 90 autorizaţii, conform Hotărârii de Consiliu Local;

S-au operat modificări (prelungiri) ale autorizaţiilor transport şi taxi în Registrul special de atribuire a autorizaţiilor taxi şi a copiilor conforme, în care acestea sunt evidenţiate pe tipuri de servicii, respectiv:

a) autorizaţii taxi atribuite pentru executarea serviciului de transport persoane în regim de taxi – 69 autorizaţii;

b) copii conforme atribuite pentru executarea serviciului de transport persoane în regim de închiriere – 0 autorizaţii;

c) nu s-au atribuit autorizaţii taxi prin procedura de atribuire in anul 2016.

În Registrul special de atribuire a autorizaţiilor taxi şi a copiilor conforme, fiecare autorizaţie taxi sau copie conformă are un număr de ordine, care se atribuie în procedura de atribuire a autorizaţiilor taxi sau a copiilor conforme odată cu acestea.

S-au verificat şi actualizat dosarele profesionale ale taximetriştilor.

S-a întocmit planificarea anuală de revizii şi reparaţii pentru utilajele din dotare;

S-au efectuat reviziile şi reparaţiile necesare utilajelor, cu toată documentaţia necesară acestora;

S-a efectuat instructajul privind normele de protecţia muncii tuturor conducătorilor auto din cadrul Primăriei Municipiului Vulcan;

S-au reînoit licente de transport pentru microbuze si autocamion.

S-a întocmit programarea examenelor medicale şi psihilogice obligatorii;

Zilnic s-a ţinut evidenţa foilor de parcurs şi a diagramelor autovehiculelor şi a registrelor de activităţi zilnice a utilajelor din cadrul Primăriei Municipiului Vulcan;

S-au eliberat avize pentru folosirea staţiilor, altele in afara de cele folosite pentru transportul public de persoane.

Pentru utilajele din dotare s-a întocmit pentru fiecare un registru zilnic privind activitatea desfăşurată. ( privind orele de funcţíonare ).

Alte activităţi desfăşurate de Biroul Transport:

S-au efectuat controale pentru verificarea autorizatiilor taxi impreuna cu Politia locala si serviciul Politiei Rutiere Vulcan.

20. SERVICIUL PUBLIC DE INTERS LOCALADMINISTRAŢIA PIEŢELOR ŞI TÂRGURILOR

Serviciul Public de Interes Local a fost reorganizat conform H.C.L NR.21/2008 în SERVICIUL PUBLIC DE INTERES LOCAL ADMINISTRAŢIA PIEŢELOR ŞI TÂRGURILOR, dată de la care se abrogă Hotărârea Consiliului Local nr.10/25.01.2007, serviciu ce îşi desfăşoară activitatea pe domeniul public al Municipiului VULCAN (piaţa industrială, târgul săptămânal, parcări, Complex PROEUROPA).

În piaţa industrială (hală) sunt amplasate un număr de 40 mese. În perioada 01.01.2016-31.12.2016 activităţile autofinanţate organizate în cadrul Serviciului Public de Interes Local Administraţia Pieţelor şi Târgurilor au generat venituri în valoare totală de 159.089,50 lei.

În această perioadă în cadrul serviciului s-au desfăşurat următoarele activităţi:

- pentru o utilizare cât mai eficientă a locurilor de parcare de pe raza municipiului Vulcan, au fost puse in funcţiune 15 aparate de taxare pentru administrarea cărora fiind necesară verificarea periodică;

- s-au făcut verificări privind legalitatea producătorilor, societăţilor comerciale privind autorizaţiile de funcţionare şi certificatele de producător în cadrul zonelor amintite;

- pe parcursul anului 2016 au fost eliberate un număr de 34 autorizaţii pentru activitati de comert in zonele publice din care : 6 autorizatii in Piata Vulcan, 7 autorizatii in Hala Agroalimentara, 15 autorizatii in Targul saptamanal;6 autorizatii pentru activitati la beneficiar .

- în piaţa industrială se verifică şi se întreţine salubrizarea zonei, iar în târgul săptămânal se face curăţenie în fiecare joi şi la final de târg;

În parcările ocupate ca urmare a organizării de licitaţii s-a efectuat vopsirea şi inscripţionarea pe tăbliţe a numerelor de înmatriculare corespunzătoare autovehiculelor.

La data de 05.05.2011 Primăria municipiului Vulcan a încheiat un Contract de asociere în participaţiune cu S.C. Profi Rom Food S.R.L în baza căruia Consiliul local Vulcan a beneficiat lunar de o cotă de 1% fără TVA dar nu mai puţin de 10 mii lei lunar, încasându-se astfel pe parcursul anului 2016 suma de 120 mii lei.

S-a verificat permanent iluminatul public din zona pieţei industriale.

Sesizările şi reclamaţiile cu privire la problemele ivite în cadrul serviciului au fost soluţionate cu promptitudine în colaborare cu Poliţia Locala şi compartimentele implicate în buna desfăşurare a activităţilor specifice Serviciului Public de Interes Local Administraţia Pieţelor şi Târgurilor.

21. AUDIT INTERN

Structura de audit public intern din cadrul primăriei este organizată la nivel de compartiment, asigurându-se raportarea activităţii celui mai înalt nivel al conducerii, independenţa funcţională necesară unei evaluări obiective a disfuncţionalităţilor, precum şi formulării unor recomandări adecvate soluţionării acestora.

Activitatea de audit intern este asigurată de un auditor și se desfăşoară în baza Legii nr.672/2002, privind auditul public intern republicată, a Hotărârii nr. 1086/2013 de aprobare a Normelor generale privind exercitarea activităţii de audit public intern și a normelor metodologice proprii privind exercitarea activităţii de audit public intern .

În anul 2016 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

• Elaborarea raportului anual privind activitatea de audit public intern şi a anexelor sale, cu respectarea cerinţelor stabilite de Unitatea Centrală pentru Armonizarea Auditului Public Intern din cadrul Ministerului Finanțelor Publice şi transmiterea acestuia, la termenele stabilite prin reglementările legale şi procedurale, către DGRFP Timișoara şi Camera de Conturi a județului Hunedoara;

• Elaborarea și actualizarea, după caz, a documentelor pentru constituirea cadrului normativ, metodologic şi procedural, necesar şi adecvat desfăşurării activităţii de audit public intern, în conformitate cu prevederile legale;

• Desfăşurarea unor acţiuni de consiliere cu caracter informal, în vederea realizării autoevaluării stadiului de implementare a sistemului de control intern/managerial la nivelul entităţii și întocmirea raportărilor.

• Realizarea a 5 misiuni de audit intern, pe domeniile : bugetar, achiziții publice, fonduri comunitare și resurse umane;

• Elaborarea Planului anual de audit intern, în baza planului multianual şi în funcție de rezultatele analizei riscului;

• Urmărirea implementării de către structurile auditate, la termenele stabilite, a tuturor recomandărilor rezultate din misiunile de audit public intern și întocmirea documentelor corespunzătoare.

22.SERVICIUL POLIŢIA LOCALĂ VULCAN

Serviciul Poliţia Locală Vulcan îşi desfăşoară activitatea în temeiul Legii nr. 155/2010 – Legea Poliţiei Locale, a Hotărârii Guvernului nr.1332/2010 – privind Regulamentul - cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale şi a Hotărârii Consiliului Local nr.14/2011 privind înfiinţarea Serviciul Poliţia Locală Vulcan, odată cu înfiinţarea serviciului, s-au constituit două birouri pe următoarele domenii de activitate:

- Birou ordine publică, pază şi activităţi pe linie de evidenţa persoanelor;

- Birou de control privind disciplina în construcţii şi afişaj stradal, protecţia mediului, activitate comercială şi circulaţie rutieră;

În perioada analizată Poliția Locala a municipiului Vulcan s-a axat pe îndeplinirea sarcinilor stabilite prin Planul de Ordine și Siguranță Publică al municipiului Vulcan, aprobat în condițiile legii, plan ce are ca obiective fundamentale creșterea siguranței cetățenilor, prevenirea și combaterea faptelor contravenționale și infracționale, a criminalității și a infracționalității stradale și alte misiuni în conformitate cu prevederile Legii nr.155/2010 a poliției locale.

A) ACTIVITATEA BIROURILOR DIN CADRUL POLIŢIEI LOCALE

Birou ordine publică, pază şi activităţi pe linie de evidenţa persoanelor

În acest domeniu îşi desfăşoară activitatea segmentul principal de personal al Poliţiei Locale şi au ca principale atribuţii atât menţinerea ordinii şi liniştii publice pe raza municipiului Vulcan, cât şi constatarea şi sancţionarea contravenţională a diverselor încălcări ale actelor normative în vigoare.

Conform planificării efectivelor, la nivelul Poliției Locale Vulcan s-au efectuat 1095 patrulări auto pe trei schimburi, 273 patrulări pedestre de regulă pe timp de noapte în patrule mixte cu agenții Poliției Municipiului Vulcan pe linie de Ordine Publică în zona de responsabilitate.

Pentru însoțirea și asigurarea protecției personalului din aparatul de specialitate al Primarului, polițiștii locali, au executat peste 300 de misiuni, în vederea efectuării unor controale și acțiuni specifice de către:

- lucrătorii sociali din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială;

- lucrătorii din cadrul biroului Urbanism;

- lucrătorii din cadrul Direcției A.D.P.P.

- lucrătorii din cadrul biroului agricol;

- lucrătorii din cadrul Serviciului taxe și impozite;

- lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidența a Persoanelor;

Au fost executate 245 misiuni privind asigurarea transportului de valori de la Primăria Vulcan la Trezoreria Petroșani și 60 misiuni de Transport corespondență.

Pe lângă acţiunile stabilite, poliţiştii locali au răspuns la solicitările cetăţenilor adresate direct instituţiei, atât telefonic, cât şi în scris. Numărul sesizărilor primite în anul 2016 se ridică la 459 din care 367 au fost sesizări telefonice şi 92 adrese, sesizări şi reclamaţii scrise. Acestea au cuprins o gamă largă de aspecte din competenţa lucrătorilor Poliţiei locale, referitor la:

- tulburarea ordinii şi liniştii publice;

- consum de băuturi alcoolice pe domeniul public;

- apelarea în mod repetat la mila publicului;

- pentru pătrunderea fără drept în incinta instituțiilor școlare;

- alungarea din locuinţa comună;

- aruncarea de deşeuri pe cursurile şi albiile râurilor;

- violența în familie;

- nerespectarea normelor de curăţenie şi depozitare a deşeurilor;

- deteriorarea şi protejarea spaţiilor verzi;

- lăsarea fără supraveghere a animalelor din gospodărie;

- nerespectarea regimului parcărilor;

- sesizări privind construcţii sau modificări în spatii locative fără autorizaţie;

- reclamaţii privind încălcarea proprietăţii şi a normelor de convieţuire socială;

- depistarea şi conducerea la adăpostul social al oamenilor străzii;

- blocarea sau deteriorarea cailor de acces, etc.

Agenți ai poliției locale au găsit și returnat proprietarilor, obiecte de valoare pierdute, fapt ce denotă moralitatea și profesionalismul acestora – 3 cazuri.

Serviciul Poliția Locală Vulcan, împreună cu celelalte instituții abilitate ale statului, au asigurat menținerea ordinii și siguranței publice cu ocazia manifestărilor cultural - artistice, sportive și religioase, cele mai semnificative fiind:

- luna Ianuarie – manifestare organizată pe b-dul.Mihai Viteazu cu ocazia Unirii Principatelor Române;

- luna Februarie – Cupa ,,PASUL VÂLCAN” Zăpezile Bucuriei;

- luna Aprilie – cu ocazia evenimentelor prilejuite de Sărbătorile Pascale, în speță, Slujbele de Înviere, desfășurate la lăcașele de cult ale municipiului Vulcan, polițiștii locali au asigurat, un climat de ordine și siguranță publică, - Ziua Romilor;

- luna Iunie – Ziua Internaționala a Copilului, - Ziua Eroilor, - Nedeia Momârlanilor din Paroșeni, - Nedeia Vulcăneană – 29.06/03.07.2016;

- luna August – Ziua Minerului, - Centenariul intrării României în Primul război mondial – activități sportive – Castelul din Carpați – Pasul Vâlcan – cota 1621 m.;

- luna Octombrie – Ziua Armatei Române, - Târgul Produselor Tradiționale, - Balul Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazu” ;

- Luna Noiembrie – Ziua Morților;

- Luna Decembrie – Ziua Națională a României, - Deschiderea Orășelului Copiilor, - Târgul Produselor Tradiționale, - Revelionul Vulcănenilor;

La toate acestea se adaugă și 8 misiuni pe linie de ordine publică efectuate de polițiștii locali la meciurile de fotbal a echipei locale C.S.M.V. - Vulcan.

De asemenea în luna iunie, Poliția Locală Vulcan a participat la faza zonală a Concursurilor Serviciilor de Voluntariat pentru situații de urgență organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Menţionăm faptul că atât la acţiunile cultural-artistice, sportive cât şi la cele religioase nu au fost evenimente deosebite, colaborându-se în bune condiţii cu reprezentanţii Poliţiei Municipiului Vulcan şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

În ceea ce priveşte documentarea activităţilor prevăzute de legea penală, în perioada menţionată, au fost depistate 35 fapte penale, ce întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni, după cum urmează:

- 20 furturi cu intrare prin efracţie;

- 15 infracțiuni de loviri și alte violențe;

Mențiuni cu privire la timpul și locul de comitere a principalelor categorii de fapte:

Locurile în care s-au comis infracţiunile au fost: Cartier Colonia de Jos Vulcan - furturi de cărbune, Cartierul Cocoşvar, Cartier Micro 3 B - furturi din auto, furturi din locuinţe, loviri sau alte violenţe, furturi din societăţi comerciale (magazine) şi garaje, B-dul M. Viteazu - zona centrală a municipiului, furturi din auto, furturi din societăţi comerciale.

Dintre societăţile comerciale cu capital de stat, s-au înregistrat furturi de la E.M. Vulcan, E.M. Paroşeni şi E.P.C.V.J. Vulcan, majoritatea fiind furturi de materiale feroase şi cărbuni din garniturile de vagoane ce strabat Cartierul Colonia de Jos Vulcan. Furturile de şi din auto, au fost comise pe timpul nopţii, pe parcursul zilelor saptamanii, în Cartierul M3B, dar șiîn zona central a municipiului, majoritatea fiind comise prin efracţie.

Au fost executate două mandate de aducere, trimis de instanța de judecată, precum și pentru îndeplinirea procedurii de afișare a 14 procese verbale de contravenție refuzate a fi semnate de contravenienți.

În această perioadă Poliţia Locală Vulcan a mai executat şi alte misiuni şi activităţi specifice:

- pentru asigurare ordinii și liniștii publice, polițiștii locali au intervenit în 128 de cazuri, la solicitarea Dispeceratului Poliției Municipiului Vulcan;

- polițiștii locali au asigurat sprijin echipajului SMURD Vulcan în 37 cazuri la solicitarea acestora;

- în perioada de referinţă, poliţiştii locali au acționat la depistarea persoanelor care apelează la mila publicului pe raza municipiului Vulcan și de combatere acestui fenomen, precum și a persoanelor care îndrumă la practicarea acestui fenomen, care creează disconfort cetățenilor municipiului Vulcan – 5 cazuri.

- acțiuni de depistarea a persoanelor fără adăpost și de predare a acestora la Centrul Social din zona Dincă – 5 cazuri;

- acţiuni constând în identificarea unor situaţii care pot crea stări de pericol pentru populaţie: deteriorări ale covorului asfaltic, depuneri de zăpadă sau de polei, gropi, lipsa capacelor de la gurile de canalizare, copaci căzuţi din diverse motive, defecţiuni la iluminatul public stradal, prezenţa câinilor fără stăpân. În toate cazurile, au fost sesizate instituţiile abilitate să intervină pentru înlăturarea lor. Totodată poliţiştii locali au participat alături de echipajele de pompieri la 13 cazuri de stingere a incendiilor, produse pe raza municipiului Vulcan, limitând pătrunderea persoanelor neautorizate în zona afectată;

- au fost înmânate 154 de înştiinţări de aducere la cunoştinţă, pentru persoanele care trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Vulcan, conform sentinţelor primite;

Pentru asigurarea protecției unitaților școlare, a siguranței elevilor, agenții din cadrul Poliției locale au desfășurat următoarele activități:

- au efectuat măsuri de control pe treseele de deplasare ale elevilor în vederea prevenirii victimizării acestora;

- s-a asigurat măsuri de ordine și pază pe timpul desfășurării examenului de bacalaureat și a tezelor unice;

- s-a patrulat cu auto din dotare și pedestru la toate unitățile școlare de pe raza municipiului în special în timpul sosirii și plecării elevilor la/de la unitatea de învățământ;

Birou disciplina în construcţii şi afişaj stradal, protecţia mediului, activitate comercială şi circulaţia pe drumurile publice

Activitatea Poliţiei Locale în aceste domenii, a constat în punerea în aplicare a legilor şi hotărârilor consiliului local, precum şi de urmărire a respectării acestora de către cetăţeni şi operatorii economici, după cum urmează:

Disciplina în construcţii şi afişajul stradal:

Activitatea acestei structuri a fost axată pe respectarea disciplinei în domeniul autorizării, realizarea şi executarea lucrărilor de construcţii pe raza municipiului Vulcan, potrivit dispoziţiilor Legii nr.50/1991, respectării proiectului tehnic avizat potrivit legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Pentru îmbunătăţirea activităţii în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriale s-a urmărit:

- intensificarea controalelor în teren pentru depistarea eventualelor construcţii neautorizate, urmărirea lucrărilor la construcţiile autorizate şi executarea lor conform proiectelor, care au stat la baza emiterii autorizaţiilor şi continuarea aplicării cu stricteţe a prevederilor legale care reglementează activitatea de urbanism – amenajarea teritoriului;

- polițiștii locali au însoțit reprezentanții serviciului urbanism la controale în teren, iar acolo unde s-au constatat abateri de la documentaţiile tehnice de autorizare a construcţiilor, lucrările au fost oprite până la intrarea din nou în legalitate – 6 cazuri;

Protecţia mediului:

Principalele obiective a controalelor pe linie de protecția mediului:

- verificarea respectării normelor privind păstrarea curățeniei în locurile publice din municipiul Vulcan;

- verificarea și respectarea normelor privind păstrarea curățeniei albiilor râurilor și a cursurilor de apă ce traversează municipiul Vulcan;

- verificarea respectării obligaților privind întreținerea curățeniei de către instituțile publice, persoanele fizice și juridice, respectiv curățenia fațadelor, a locurilor de depozitare a diferitelor materiale, a anexelor gospodărești, a terenurilor aferente imobilelor pe care le dețin, a trotuarelor, a rigolelor, a căilor de acces, a parcărilor, a terenurilor din apropierea garajelor și a spaților verzi;

Au fost însoțiți în teren reprezentanții Gărzii de Mediu și a Apelor Române, în vederea realizării controalelor, verificări privind respectarea prevederilor legale de mediu pe raza municipiului Vulcan;

Au fost distribuite 41 de înștiințări către cetățenii municipiului Vulcan privind obligațiile ce le revin cu privire la curățenia și întreținerea gospodăriilor, conform prevederilor legale.

De asemenea, Poliția Locală Vulcan a participat de Ziua Curățeniei Naționale din luna septembrie sub umbrela mișcării naționale ,,Let’ Do It Romania” , la acțiunea de ridicare a deșeurilor de pe traseul: Cimitirul localității până în Pasul Vâlcan.

Activitatea comerciala:

În perioada 01.01.2016 – 31.12.2016 au fost desfăşurate următoarele activităţi:

Au fost verificate toate societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe raza teritorială a municipiului Vulcan din punct de vedere al existenţei acordului de funcționare emis de către Primăria municipiului Vulcan şi al respectării profilului de activitate stabilit prin acordul de funcţionare, respectiv 34 societăţii comerciale cu profil de alimentaţie publică şi 310 societăţi comerciale cu profil comerţ cu amănuntul cu produse alimentare şi nealimentare şi prestări servicii.

Au fost verificate un număr de 294 spații comerciale din sectorul alimentar, nealimentar, prestări servicii și alimentaţie publică din punct de vedere al respectării legislației în vigoare cu privire la autorizațiile prevăzute de lege pentru fiecare tip de activitate desfășurat în spațiul comercial autorizat.

Prin nota de control s-au verificat următoarele:

- acord de funcționare emis de Primăria municipiului Vulcan;

- declarația privind încadrarea pe tipuri de unități pentru unitățile de alimentație publică;

- certificat constatator pentru punctul de lucru emis de Registru Comerțului;

- actul de deținere al spațiului commercial;

- contract de salubrizare pentru spațiul commercial;

- respectarea profilului de activitate;

- respectarea și afișarea orarului de funcționare;

- prezentarea planului de situație al spațiului (schița spațiului);

- respectarea avizelor și autorizațiilor de mediu;

- existența avizelor și autorizațiilor PSI unde este cazul;

- afișarea și respectarea planului de organizare și evacuare împotriva incendiilor și dotatea spațiilor comerciale cu un număr corespunzător de extinctoare valabile;

- instruirea personalului angajat pe linie PSI;

Au fost verificate respectarea orarului de funcţionare şi aprovizionare al operatorilor economici şi au fost soluţionate reclamaţiile cu privire la nerespectarea acestora şi aplicate sancţiuni conform actelor normative în vigoare.

Periodic s-au făcut controale în Piaţa Agroalimentară şi în Târgul săptămânal, verificându-se modul de plată şi de încasare a taxelor, existenţa certificatelor de producător şi a acordurilor de funcţionare, respectarea condiţiilor igienico-sanitare în procesul de comercializare a produselor, folosirea cântarelor verificate metrologic, actele de provenienţă a mărfii. Comercializarea produselor în piaţa/ tg. săptămânal s-a făcut numai de către persoanele autorizate legal (societăţi comerciale, I.F., I.I., P.F.A. şi producători agricoli) asigurându-se astfel o bună aprovizionare în condiţii igienico-sanitare şi de siguranţă pentru sănătatea populaţiei. A fost verificat modul în care îşi desfăşoară activitatea terasele aparţinând de unităţile de alimentaţie publică amplasate pe domeniul public în sezonul de vară.

Au fost făcute demersurile necesare pentru suspendarea activității pentru două spații comercial cu profil de alimentație publică pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice și s-au luat toate măsurile necesare pentru respectarea deciziilor de suspendare temporară a activității dispuse de Direcția de Sănătate Publică Deva pentru unitățile de pe raza municipiului Vulcan.

Zilnic au fost verificate respectarea obligaţiilor ce revin operatorilor economici cu privire la afişarea preţurilor, a calităţii produselor şi serviciilor comercializate şi au fost luate măsuri pentru înlăturarea neregulilor semnalate şi sancţionarea după caz a celor vinovaţi.

Au fost verificate un nr. de 84 unităţii şi instituţii amplasate pe raza municipiului Vulcan care au obligaţia să arboreze drapelul cu ocazia zilei de 1 Decembrie – Ziua naţională a României şi în alte sărbători legale prevăzute de lege.

Au fost sprijinite în rezolvarea unor probleme de interes comun privind activitatea comercială alte instituţii publice respectiv Registrul comerţului, Poliţia municipiului Vulcan, Direcţia de sănătate publică.

Circulatia pe drumurile publice:

În domeniul circulației pe drumurile publice, au fost desfășurate următoarele activități:

- cu ocazia manifestărilor cultural - artistice şi sportive, poliţiştii locali au asigurat măsurile corespunzătoare de dirijare, deviere şi fluidizare a traficului pe durata desfăşurării acestor manifestări, colaborând cu Poliţia Rutieră a municipiului Vulcan;

- cu ocazia evenimentelor prilejuite de Sărbătorile Pascale, în speță, Slujbele de Înviere, desfășurate la lăcașele de cult ale municipiului Vulcan, polițiștii locali au asigurat fluidizarea traficului rutier;

- polițiștii locali au intervenit împreună cu echipajele Poliției Rutiere Vulcan în 17 cazuri de accidente rutiere produse pe raza municipiului Vulcan, luând măsuri de degajare a carosabilului și fluidizarea traficului;

- s-a asigurat dirijarea traficului rutier pe raza municipiului cu ocazia lucrărilor de asfaltare, canalizare, curățarea rigolelor, lucrări de toaletare a arborilor, etc;

- s-a verificat integritatea mijloacelor de semnalizare rutiera, funcționarea semafoarelor, starea indicatoarelor și a marcajelor rutiere, acordarea asistenței în zonele unde se aplică marcaje rutiere, verificarea iluminatului public, precum și semnalizarea acestor nereguli compartimentului responsabil cu remedierea lor;

- s-a acordat o atenţie deosebită fiecărei şcoli, urmărind asigurarea siguranţei elevilor pe întreaga zonă limitrofă a unităţii de învăţământ şi totodată, urmărind afluirea traficului autovehiculelor în zonă, în condiţiile în care, foarte mulţi copii sunt aduşi de părinţi la şcoală cu maşina, iar circulaţi rutieră este mai intensă în momentele de dinaintea începerii programului şcolar. Acest lucru se remarcă în special la Şcoala gimnazială nr. 4 şi 5 de pe strada Nicolae Titulescu.

- au fost desfăşurate acţiuni de sancţionare, conform Hotărârii Consiliului Local nr.71/2014 privind Regulamentul de funcţionare al parcărilor cu plată din municipiul Vulcan – 4 sancţiuni;

- identificarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsori, viscol, vânt puternic, ploaie torențială, grindină, polei și alte asemenea fenomene apărute pe drumurile publice ale municipiului Vulcan și sesizarea administratorului de drum responsabil, în vederea înlăturării acestor efecte;

B) CONTRAVENŢII APLICATE

În perioada de referință, au fost aplicate un număr de 62 procese verbale de contravenție, în sumă totală de 27.410 lei. Dintre acestea 4 procese verbale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr.71/2014 privind aprobarea Regulamentului de funcţionare a parcărilor cu plată din municipiului Vulcan, 50 procese verbale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 1 proces verbal a fost aplicat pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr.109/2010 privind stabilirea și sancționarea unor contravenții în domeniul gospodăririi municipiului Vulcan, 3 procese verbale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr.8/2016 privind organizarea și desfățurarea activităților economice de comercializare a produselor și serviciilor de piață în municipiului Vulcan, 3 procese verbale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr.349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 1 proces verbal a fost aplicat pentru încălcarea prevederilor O.G.nr.97/2005 privind evidență, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

C) OBIECTIVELE POLIŢIEI LOCALE VULCAN PENTRU ANUL 2017

Pentru anul 2017 este necesară continuarea și îmbunătățirea activității, în vederea apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, prevenirii și combaterii fenomenului contravențional și infracțional în zona de competență în interesul comunității locale, în conformitate cu reglementările specific fiecărui domeniu de activitate.

Astfel, avem stabilite ca priorități:

- cooperarea cu structurile implicate în asigurarea ordinii și liniștii publice, având ca obiect detalierea modalităților prin care, în limitele competențelor legale ale fiecăreia, acestea își oferă sprijin în îndeplinirea activităților sau misiunilor specifice;

- asigurarea climatului de siguranță publică a proprietății publice și private;

- intensificarea activităților de control privind modul de depozitare a deșeurilor menajere, industrial sau de orice fel și de respectare a igienizării zonelor periferice a malurilor cursurilor de apă;

- creșterea combativității cu privire la reducerea comerțului ilegal cât și a desfășurării unui comerț civilizat;

- creșterea operativității în rezolvarea sesizărilor primite de la cetățeni și intervenția la apelurile acestora;

- organizarea și dezvoltarea prevenirii actelor contravenționale și infracționale de pe raza municipiului Vulcan;

Ca şi concluzie putem spune că Poliţia Locală Vulcan este angrenată în foarte multe activităţi şi misiuni pe care le-a îndeplinit cu succes, deşi efectivul de poliţişti locali este destul de redus, dar cu sprijinul cetăţenilor, al domnului Primar al municipiului Vulcan şi al Consiliului Local Vulcan am reuşit şi sperăm să reuşim în continuare îndeplinirea atribuţiilor legale conferite de lege.

PRIMARUL MUNICIPIULUI VULCAN

ING. GHEORGHE ILE

-----------------------

JUDEŢUL HUNEDOARA

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VULCAN

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download

To fulfill the demand for quickly locating and searching documents.

It is intelligent file search solution for home and business.

Literature Lottery

Related searches