MUNICIPIUL ORADEA



MUNICIPIUL ORADEA

BIROUL ACHIZITII PUBLICE

P-TA UNIRII NR.1 | |

PRIVIND ATRIBUIREA PRIN ACHIZITIE DIRECTA A UNUI CONTRACT DE ACHIZITIE PUBLICA PRIVIND

servicii de proiectare aferente obiectivului de investitii “Realizarea unui centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier in polul de dezvltare urbana-Municipiul Oradea”

ORADEA

- 2011 -

SECTIUNEA I- Invitatia de participare

SECTIUNEA II – Caietul de sarcini

SECTIUNEA III – Formulare

SECTIUNEA IV – Propunere contract

SECTIUNEA I- Invitatia de participare

Nr. inregistrare: 290.786/28.12.2011 APROBAT

PRIMAR

ILIE BOLOJAN

INVITATIE DE PARTICIPARE

Prin prezenta, vă invitam să participaţi la procedura privind achizitionarea prin achizitie directa a serviciilor de proiectare aferente obiectivului de investitii “Realizarea unui centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier in polul de dezvltare urbana-Municipiul Oradea”

Valoarea estimata a achizitiei : 65.000 ron tva inclus, adica 52.419,35 ron fara tva reprezentand echivalentul in lei a 12198.49 euro la cursul comunicat de BNR la data de 27.12.2011, 1 euro= 4.2972 RON

Codul CPV: 71241000-9 Studii de fezabilitate, servicii de consultanţă, analize

Sursa de finanţare: bugetul local; Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România(2007-2013).

Perioada de valabilitate a ofertelor: 40 zile de la data limita de depunere a ofertelor

Obiectul achizitiei directe:

Obiectul achiziţiei îl constituie serviciul de realizare a documentaţiei tehnico-economice în vederea finanţării proiectului de înfiinţare al unui centru de cerectare pentru stabilirea tehnicilor de optimizare a traficului rutier în polul de dezvoltare urbană – Municipiul Oradea, după cum urmează:

1. Studiu de fezabilitate elaborat în conformitate cu prevederile HGR 28/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

2. Expertiză tehnică şi audit energetic;

3. Studiu de trafic, care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat;

4. Realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare.

5. Studiu de fezabilitate comun;

6. Tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu;

7. Specificaţii tehnice şi calitative ale dotărilor.

Termenul de predare a livrabilelor:Studiu de fezabilitate, Documentaţia necesară obţinerii avizelor, Expertiză tehnică şi audit energetic, Studiu de trafic, care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat, Realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare al Traficului Rutier, Studiu de fezabilitate comun, Tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu, Specificaţii tehnice şi calitative ale dotărilor - 30 de zile calendaristice de la data semnării contractului de prestări servicii.

Modul de finalizare a achizitiei directe: incheierea unui contract de servicii

Documentele de calificare solicitate

- Se vor prezenta urmatoarele documente:

1. Declaratie privind situatia personala a ofertantului” conform formularului anexat in docuementatie- prin care sa dovedeasca ca nu se incadreaza la prevederile art 180,181 si 69ˆ1 din OUG 34/2006

2. A) Pentru persoane juridice Certificat de inregistrare emis de Oficiul Registrului Comertului (copie cui) de pe langa Tribunalele Teritoriale si Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe lângă tribunalele teritoriale, in conformitate cu prevederile Legii nr.26/1990 privind Registrul Comertului, republicata si actualizata, termen maxim intre emitere si data limita de depunere a ofertelor – 30 zile (certificatul trebuie sa fie valabil la data deschiderii ofertelor), - din care sa rezulte din care sa rezulte ca obiectul de activitate al ofertantului autorizeaza desfasurarea de activitati in domeniul ce face obiectul achizitiei.

Forma de prezentare – documentele se vor prezenta în copie lizibilă stampilata, semnata de către reprezentantul legal al ofertantului si continand mentiunea "conform cu originalul";

Nota: certificatul constatator se va prezenta doar in cazul in care activitatea principala mentionata in certificatul de inregistrare nu autorizeaza desfasurarea de activitati in domeniul ce face obiectul achizitiei. Dovada autorizării in acest caz va trebui sa reiasa din menţiunea cuprinsă în certificatul ORC la pct. “Sedii şi/sau activităţi autorizate”, respectiv identificarea la acest punct a codului CAEN autorizat pentru domeniul ce face obiectul achizitiei.

2. B) Pentru persoane fizice - Autorizaţie de funcţionare / altele echivalente, precum şi orice alt document edificator considerat necesar pentru dovedirea apartenenţei la categoria profesională impusă de îndeplinirea contractului, valabila la data deschiderii ofertelor, în copie lizibilă stampilata, semnata de către reprezentantul legal al ofertantului si continand mentiunea "conform cu originalul".

4. Fisa de informatii generale – (Formular nr. 11-INFORMATII GENERALE) din care sa reiasa datele de identificare, numarul de telefon, fax, contul deschis la Trezorerie si cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani (2010, 2009, 2008).

5. Prezentarea bilanţului contabil , înregistrat de organele competente, pe anii 2010, 2009,2008.

Cerinta minima impusa pentru cifra de afaceri neta medie anuala pe ultimii 3 ani este ca aceasta sa fie mai mare sau egala cu : 100.000 LEI

6. Declaraţie privind lista principalelor servicii prestate în ultimii 3 ani (se vor calcula ultimii 3 ani pana la data depunerii ofertelor) (Formular nr. 15 – Declaraţie privind lista principalelor prestari de servicii în ultimii 3 ani) care sa ateste prestarea in ultimii 3 ani, a minim doua contracte avand ca si obiect prestarea de servicii de proiectare care a inclus elaborarea SF in domeniul infrastructurii rutiere. Contractul/contractele prezentate trebuie sa aiba cumulate, o valoare fara tva mai mare sau cel putin egala cu: 52.000 LEI.

Se va prezenta:

➢ copie a paginilor continand elementelor esentiale ale contractelor, prezentate pentru indeplinirea cerintelor de mai sus, insotite de

➢ o recomandare (document constatator) din partea beneficiarului/beneficiarilor fiecarui contract ,

Pentru fiecare contract prezentat ca si experienţă similară trebuie completat câte un exemplar din (Formularul H-experienta similara –contract prestari servicii.)

Sunt considerate elemente esentiale si in consecinta vor fi prezentate in copie, paginile din cadrul contractelor continand : data si numar de inregistrare, obiect, parti, pret,semnaturi

- Oferta va contine:

Propunerea tehnica: se va elabora in conformitate cu cerintele caietului de sarcini/tema de proiectare. In acest scop propunerea tehnica va contine:

1. un comentariu articol cu articol al specificatiilor tehnice si al obligatiilor prezentate in caietul de sarcini, prin care sa se demonstreze corespondenta propunerii tehnice cu specificatiile respective si angajamentul de a executa toate obligatiile impuse in sarcina sa.

2. prezentarea duratei de timp necesara pentru elaborarea documentatiilor

3. Alte informatii considerate semnificative pentru elaborarea serviciilor de calitate si pentru evaluarea corespunzatoare a propunerii tehnice.

Cerintele prevazute in caietul de sarcini sunt cerinte minime obligatorii, ofertele care nu indeplinesc aceste cerinte urmand a fi respinse ca neconforme.

Propunerea financiara – va contine:

1. Formularul de Oferta anexat prezentei, care va cuprinde pretul total fara tva pentru prestarea serviciilor in conformitate cu prevederile caietului de sarcini/tema de proiectare.

Preţul va fi exprimat în RON, fără TVA. Preţul ofertei este considerat ferm exprimat, neputand fi modificat sau ajustat pe toata perioada de derulare a contractului. Cursul euro utilizat pentru compararea ofertelor (daca este cazul) va fi cursul comunicat de BNR la data 27.12.2011, 1 euro= 4.2972 RON

2. Centralizatorul de preturi pentru servicii- in care se va specifica pretul pentru fiecare serviciu.

O NU se accepta oferte alternative la oferta de baza

O NU se accepta oferte intarziate, acestea fiind returnate expeditorului nedeschise.

O Se solicita prezentarea tuturor documentelor solicitate in documentatie pana la data limita de depunere a ofertelor in caz contrar autoritatea contractanta rezervandu-si dreptul de a respinge oferta in cauza.

Modul de intocmire a ofertei

Documentele de calificare impreuna cu propunerea financiara se intocmesc intr-un singur exemplar si se introduc fiecare in plicuri separate marcate corespunzator. Cele 2 plicuri se introduc intr-un plic exterior, inchis si netransparent .

Plicul exterior trebuie sa fie marcat cu:

1. denumirea si adresa autoritatii contractante,

denumirea obiectului achizitiei directe pentru care s-a depus oferta („Oferta privind achizitia directa de- servicii de proiectare aferente obiectivului de investitii “Realizarea unui centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier in polul de dezvltare urbana-Municipiul Oradea”)

2. denumirea si adresa ofertantului pentru a permite returnarea ofertei intarziate nedeschisa

3. precum si cu inscriptia: A NU SE DESCHIDE INAINTE DE DATA DE ________ ora _______

Plicului exterior i se vor atasa, intr-o folie de plastic transparenta, documentele care insotesc oferta dupa cum urmeaza :

➢ scrisoarea de inaintare ( Formularul 2B*)

Criteriul de atribuire: - pretul total cel mai scazut , dintre ofertele declarate admisibile.

Oferta se va depune la adresa autoritatii contractante: Primaria Municipiului Oradea, str. Piata Unirii nr.1, cam. 23- Centrul Informatii Publice, la Stoica Viorela

Data limită pentru depunerea ofertei- 26.01.2012 ora 10:00.

Deschiderea ofertelor va avea loc in data de 26.01.2012 ora 11:00 in sala mica a Primariei Municipiului Oradea.

Formularele,caietul de sarcini si contractul tip sunt atasate invitatiei de participare, pe site-ul oradea.ro

DIRECTOR DIRECTIA JURIDICA SEF BIROU ACHIZITII PUBLICE

Eugenia Borbei Adina Marge

CONSILIER BIROU ACHIZITII PUBLICE

Manuela Glodan

SECTIUNEA II – Caietul de sarcini

Nr. 283243/ 14.12.2011

CAIET DE SARCINI

TEMĂ DE PROIECTARE. CERINŢE. SPECIFICAŢII. CONDIŢIONĂRI

Elaborarea proiectelor si studiilor necesare pentru ”Realizarea unui centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier în polul de dezvoltare urbană – Municipiul Oradea” prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România (2007-2013)

Date generale

1. Denumirea obiectivului de investiţii: Elaborarea proiectelor si studiilor necesare pentru realizarea unui centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier in municipiul Oradea.

Faza supusă contractării: realizarea Studiului de fezabilitate, a studiului de fezabilitate comun;

2. Amplasamentul: judeţul Bihor, localitatea Oradea

3. Beneficiarul investiţiei: Municipiul Oradea

Informaţii generale privind proiectul

Proiectul are ca scop studierea tehnicilor pentru optimizarea traficului din municipiul Oradea prin monitorizarea acestuia şi implementarea unor strategii de durată.

La nivelul oraşelor din Romania, indicele de motorizare a suferit în ultimii ani o evoluţie mai rapidă decât fusese prognozat în perioada anterioară. Prognozele elaborate prin anii 2000 – 2002 presupuneau un nivel de linearitate bazat pe cei zece ani anteriori şi pe incertitudinile de la vremea respectivă legate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeană. Deşi la nivelul întregii ţări această linearitate a fost apropiată de nivelurile prognozate, la nivelul oraşelor, şi mai ales al oraşelor mari, evoluţia a fost mult mai rapidă, iar efectele asupra traficului, combinate cu deteriorările de îmbrăcăminte asfaltică, de rău augur, ducând la ambuteiaje, creşterea timpilor de deplasare, creşterea noxelor din atmosferă şi, inerent, la accidente grave soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Acest proiect are ca obiectiv creşterea accesibilităţii traficului rutier către ieşirea din ţară, respectiv către judeţul Hajdu-Bihar din Ungaria.

Centrul de Cercetare este destinat asigurării infrastructurii necesare precum şi a dotărilor software care sunt necesare pentru a asigura decongestionarea traficului rutier în municipiul Oradea. În acest sens, se doreşte modernizarea sistemului de semaforizare prin procurarea şi montarea echipamentelor, aparatelor, dispozitivelor şi materialelor necesare, adaptarea şi completarea unor echipamente existente, în vederea integrării lor în noul sistem.

Centrul de Cercetare va fi structurat pe două componente şi anume: infrastructura de trafic rutier şi dispeceratul de trafic rutier care coordonează şi asigură managementul traficului auto în municipiul Oradea.

În acest scop, municipalitatea orădeană doreşte fructificarea posibilităţilor oferite de Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România(2007-2013).

În condiţiile în care în Uniunea Europeană, instituţiile cu rol executiv (CE) şi legislativ (Parlamentul European) insistă asupra unor coerente şi rapide măsuri de îmbunătăţire a cooperării între statele Uniunii Europene şi în special a celor aflate în regiunea de sud-est, România se află încă pe neonorante locuri în domeniul infrastructurii traficului rutier şi al reţelelor de transport. Astfel, traficul rutier între Ungaria şi România, respectiv judeţele Hajdu-Bihar şi Bihor este mult îngreunat de condiţiile actuale de supraaglomerare datorate blocajelor semnalate tot mai frecvent în municipiul Oradea. În aceste condiţii este evidentă diminuarea posibilităţii dezvoltării unei bune cooperări între oraşele, respectiv judeţele aflate la graniţa celor două ţări.

Traficul din judeţul Bihor şi în special din municipiul Oradea se confruntă cu o continuă intensificare cauzată de creşterea constantă a numărului de autovehicule, lucru care reprezintă o piedică în dezvoltarea firească a cooperării dintre cele două judeţe aflate la graniţă.

Prin implementarea acestui proiect se doreşte atât dezvoltarea infrastructurii de transport şi comunicaţii, cât şi facilităţile de transport comun din regiune, mijloace care joacă un rol important în favorizarea transportului transfrontalier de persoane şi mărfuri şi a fluxului adecvat de informaţii.

Rămânerea în urmă cu diferenţieri de-o parte şi alta a graniţei faţă de sistemele europene de infrastructură a căilor rutiere justifică o rapidă intervenţie în asanarea acestei probleme comune.

În aceste condiţii este imperios necesară implementarea şi dezvoltarea unui proiect ce are în vedere normalizarea situaţiei şi decongestionarea traficului, reducând astfel timpul petrecut în traversarea municipiului Oradea şi incidenţa acestui fapt asupra mediului economic, social şi familial.

STRUCTURA GENERALĂ A DOCUMENTAŢIEI

1. Studiu de fezabilitate elaborat în conformitate cu prevederile HGR 28/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

2. Expertiză tehnică şi audit energetic;

3. Studiu de trafic, care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat;

4. Realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare al Traficului Rutier;

5. Studiu de fezabilitate comun;

6. Tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu;

7. Specificaţii tehnice şi calitative ale dotărilor.

Detalii privind conţinutul cadru al documentaţiei tehnico-economice sunt specificate în anexa 1 a acestui caiet de sarcini.

TEMA DE PROIECTARE VA CUPRINDE:

- realizarea unei analize SWOT a managementului traficului rutier în municipiul Oradea şi stabilirea zonelor de intervenţie care vor intra în sfera de activitate a Centrului de Cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier în municipiul Oradea.

- stabilirea necesarului de panouri şi indicatoare de circulaţie care sunt necesare pe arterele intens circulate ale municipiului Oradea, în conformitate cu reglementătile legale în vigoare şi pentru a asigura fluidizarea traficului rutier în municipiul Oradea;

- stabilirea necesarului de semafoare, care să deţină tehnologiile de ultimă generaţie în dotarea lor, astfel încât prin amplasarea acestora să contribuie la fluidizarea traficului rutier pe principalele artere de circulaţie din municipiul Oradea;

- stabilirea necesarului de contoare de trafic auto şi camere video care vor fi montate în principalele intersecţii ale şoselelor astfel încât să contribuie la fluidizarea traficului rutier şi în baza acestora să fie elaborate măsurile necesare pentru un management corespunzător al traficului rutier;

- stabilirea necesarului de limitatoare de viteză care urmează a fi amplasate pe arterele principale de circulaţie ale municipiului Oradea pentru a asigura un management corespunzător al traficului rutier;

- achiziţionarea unei autoutilitare moderne dotată cu toate echipamentele necesare pentru a asigura intervenţia operativă la semafoarele de circulaţie şi panourile de circulaţie care prezintă defecte în funcţionare, nu funcţionează sau au fost distruse ca urmare a unor accidente sau din alte cauze determinate de forţa majoră, definită conform legii;

- stabilirea necesarului de dotări cu echipamente de calcul dar şi cu alte dotări specifice ingineriei de trafic auto pentru dotarea dispeceratului de trafic auto care va funcţiona pe un amplasament stabilit de comun acord cu beneficiarul;

- stabilirea necesarului de softuri necesare, inclusiv licenţele acestora, pentru a asigura un management modern al traficului rutier cu ajutorul echipamentelor de calcul care vor intra în dotarea Centrului de Cerectare al traficului rutier;

- stabilirea echipamentelor de intervenţie şi a utilajelor specifice care vor intra în dotarea autoutilitarei mobile de intervenţie, care vor deservi Centrul de Cercetare al traficului rutier;

- realizarea reţelei de internet necesare pentru a urmări în timp real (on-line) traficul rutier din municipiul Oradea, cu posibilitatea de a semnala blocajele de trafic produse din cauza unor accidente rutiere sau din alte cauze;

Detalii privind conţinutul cadru al documentaţiei tehnico-economice sunt specificate în anexa 1 a acestui caiet de sarcini.

În faza de elaborare a Studiului de fezabilitate trebuie identificate, analizate şi comparate două sau mai multe alternative de a realiza obiectivul propus, urmând ca ulterior să se opteze pentru una dintre variante oferind informaţiile pe baza caroră s-a fundamentat decizia (de ex. Cea mai simplă versiune: prima alternativă: investiţia nu va fi realizată, a doua alternativă: investiţia va fi realizată).

Succesiunea logică a etapelor de urmat în vederea pregătirii Studiului de fezabilitate:

Faza 0 – Dezvoltarea ideii de proiect;

Prima etapa – Analiza stării de fapt legate de proiect;

A doua etapa – Analiza de necesitate, careia proiectul planificat îi va raspunde;

A treia etapa – Analiza de solutii alternative;

A patra etapa – Analiza implementarii proiectului

A cincea etapa – Analiza financiara cost-beneficiu

A sasea etapa – Analiza impactului asupra mediului

A saptea etapa – Analiza beneficiilor sociale si economice

A opta etapa – Evaluarea fezabilitatii si sustenabilitatii proiectului

Obiectul achiziţiei îl constituie serviciul de realizare a documentaţiei tehnico-economice în vederea finanţării proiectului de înfiinţare al unui centru de cerectare pentru stabilirea tehnicilor de optimizare a traficului rutier în polul de dezvoltare urbană – Municipiul Oradea, după cum urmează:

1. Studiu de fezabilitate elaborat în conformitate cu prevederile HGR 28/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

2. Expertiză tehnică şi audit energetic;

3. Studiu de trafic, care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat;

4. Realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare.

5. Studiu de fezabilitate comun;

6. Tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu;

7. Specificaţii tehnice şi calitative ale dotărilor.

CONDIŢII DE REALIZARE :

Proiectantul poate subcontracta părţi din lucrare, cu condiţia acceptului beneficiarului, dat în scris, în prealabil. Subcontractorul se supune la aceleaşi condiţii şi termene de realizare. Beneficiarul va avea dreptul de a solicita proiectantului sau / şi subcontractorilor rapoarte, date, situaţii etc. privind starea / situaţia / faza lucrărilor.

Proiectantul va prezenta minim 2 (două) variante pentru Studiul de fezabilitate.

Documentaţia se va elabora în 7 (şapte) exemplare format tipărit şi un exemplar format electronic, 4 exemplare redactate în limba română şi 5 exemplare în limba engleză.

Documentaţia aferentă obţinerii avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor necesare se va elabora în 4 (patru) exemplare şi se va supune aprobării / avizării instituţiilor şi organelor abilitate, de către proiectant.

Proiectantul va preda inclusiv formatul electronic al lucrărilor. Proprietatea asupra lucrărilor aparţine beneficiarilor.

Beneficiarul lucrării va achita contravaloarea avizelor / autorizaţiilor necesare, ele vor fi obţinute de către executant.

Conţinutul documentaţiilor va respecta prevederile legale în vigoare.

IV.TERMEN DE REALIZARE :

Termenul de predare a livrabilelor:

Studiu de fezabilitate, Documentaţia necesară obţinerii avizelor, Expertiză tehnică şi audit energetic, Studiu de trafic, care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat, Realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare al Traficului Rutier, Studiu de fezabilitate comun, Tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu, Specificaţii tehnice şi calitative ale dotărilor - 30 de zile calendaristice de la data semnării contractului de prestări servicii.

Anexa 1

Conţinut cadru al documentaţiei

I. STRUCTURA DOCUMENTAŢIEI CONFORM LEGISLAŢIEI NAŢIONALE

Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii, Expertiza tehnică, Auditul energetic, Documentaţia necesară obţinerii avizelor, Proiectul tehnic, Caietele de sarcini şi Detaliile de execuţie vor fi întocmite conform structurii specificate în:

- Hotărârea de Guvern 28 din 9 ianuarie 2008 privind aprobarea continutului-cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii, cu modificările şi completările ulterioare

- Ordinul nr. 863 din 2 iulie 2008

pentru aprobarea "Instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Hotararea Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea continutului-cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii"

II. STRUCTURA STUDIULUI DE FEZABILITATE COMUN CONFORM GHIDULUI SOLICITANTULUI

INFORMATII GENERALE

Aceasta parte trebuie să includă următoarele informaţii despre proiect, pe scurt:

• Titlul proiectului;

• Locaţia proiectului;

• Prezentarea beneficiarilor (nume, adresă, date de contact, domeniu de activitate,

investiţii anterioare);

• Obiectivele proiectului;

• Activităţile proiectului;

• Output, rezultate;

• Bugetul proiectului, sursele de finanţare;

• Prezentarea echipei de management a proiectului;

• Durata implementării;

• Surse de documentare utilizate în elaborarea studiului.

1. CUPRINS

Cuprinsul defineşte obiectivele principale, elementele şi rezultatele studiului, şi se axează pe cele mai importante aprecieri şi concluzii ale acestuia.

2. PREZENTAREA METODOLOGIEI APLICATE

Prezentarea metodelor specifice şi surselor de documentare utilizate în elaborarea studiului. Principalele elemente: scopul şi rolul studiului, sursele de informare utilizate în elaborarea studiului, metodele aplicate în elaborarea studiului.

3. PREZENTAREA PROIECTULUI

3.1 Evaluarea contextului şi locaţiei proiectului

- Prezentarea contextului şi cadrului de realizare a proiectului. Se va descrie cadrul socioeconomic

al proiectului precum şi locatia acestuia; se va menţiona dacă investitia corespunde strategiilor sau planurilor de dezvoltare de la nivel regional şi/sau local. În situaţia în care investiţia se încadrează într-una sau mai multe strategii, vă rugăm sa oferiţi referinţe cât se poate de exacte referitoare la aceasta, indicând cu exactitate partea relevantă a acesteia/acestora.

- Proiectul se adresează unui decalaj de dezvoltare din aria programului, riscuri de mediu, etc. şi în ce masură contribuie proiectul la rezolvarea acestor probleme? Există un grup anume care este adresat de către proiect şi care dispune de resursele necesare pentru a accesa/beneficia de produsele sau serviciile generate ca şi rezultate ale proiectului?

- Dimensiunea şi situaţia juridică a terenului pe care urmează a se realiza (permanent şi/sau temporar) investiţia (proprietatea asupra terenului, suprafaţa construită);

- Caracteristicile geofizice ale locaţiei, inclusiv: cât de amănuntite sunt studiile întreprinse şi/sau care urmează a fi întreprinse – ce tipuri de studii trebuie efectuate pentru a putea realiza proiectul tehnic de detaliu?

3.2 Analiza de nevoi si posibile alternative

Descrierea nevoilor cărora li se adresează proiectul şi comparaţi posibilele alternative.

A. Prezentare problemelor şi nevoilor care afectează dezvoltarea (analiza a cererii şi

ofertei): Trebuie elaborată o analiză situaţiei prezente şi a celei dorite, viitoare. Nivelul cererii faţă de proiect precum şi creşterea la nivelul cererii după implementarea acestuia trebuie prezentate pe baza unor date oficiale respective al unor estimări. O atenţie specială trebuie acordată descrierii unor investiţii similare din regiunea ţintă care sunt deja operaţionale sau în curs de realizare (pe ambele laturi ale frontierei), pentru a justifica necesitatea unei investiţii asemănătoare în domeniul respectiv. În situaţia în care investiţii similare se regasesc în vecinatatea celei planificate, trebuie oferită o justificare detaliată referitoare la necesitatea acesteia, susţinută prin date statistice, analize de nevoi, referinţe la strategii şi planuri de dezvoltare de la nivel local.

• Prezentarea şi justificarea necesităţii şi efectelor transfrontaliere a investiţiei planificate: în concordanţă cu obiectivele PO, investiţia planificată trebuie prezentată din punctul de vedere al efectelor asupra grupurilor ţintă pe ambele laturi ale frontierei. Dincolo de necesitatea transfrontalieră, investitia trebuie sa dezvolte un efect transfrontalier care trebuie descris prin obiective măsurabile (de ex. Îmbunatatirea relatiilor economice, culturale, stiintifice transfrontaliere, îmbunatatirea sigurantei transportului, reducerea timpilor de calatorie, creşterea sănătăţii publice, prelungirea duratei de viaţă, scăderea mortalităţii, menţinerea mai mult timp în piaţa forţei de muncă...)

• Prezentarea, analiza şi compararea alternativelor, strategiilor menite să rezolve problemele:

În functie de nevoia de dezvoltare sau de problema care este adresată, solutiile trebuie abordate sub forma unei analize scurte. Pentru compararea alternativelor este recomandata analiza SWOT, dupa cum urmeaza:

1. Factori interni

2. Factori externi

| | |

|Puncte tari |Puncte slabe |

| | |

|Oportunităţi |Amenintari |

3.3 Plan organizaţional

Trebuie furnizată o descriere detaliată conţinând următoarele informaţii:

• Proprietarii, dimensiunea si capitalul organizaţiei;

• Capacitatea de management;

• Principalele caracteristici ale diviziunii muncii si responsabilităţilor în cadrul

organizaţiei;

• Informaţii referitoare la partenerii implicaţi în implementarea proiectului şi în operarea

rezultatelor; rolul şi sarcinile partenerilor

4. IMPLEMENTAREA TEHNICĂ

O descriere tehnică detaliată a proceselor şi a implementării proiectului. Activităţile trebuiesc prezentate într-o succesiune temporală şi logica. Este recomandată utilizarea diagramei GANTT. Pe lânga activităţi, trebuie prezentate resursele necesare şi rezultatele estimate.

− Structura construită: pentru clădiri şi reţele trebuie oferită o descriere a soluţiilor tehnice şi a cerinţelor de operare pentru fiecare componentă.

Legătura cu mediul existent: trebuie prezentată modalitatea de a asigura acces egal precum şi soluţii tehnice pentru sistemul de încălzire şi aer condiţionat, energie electrică, instalaţii sanitare, etc., în masura în care acestea sunt relevante.

5. IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

În acest capitol trebuie prezentat impactul pe care implementarea şi operarea investiţiei propuse îl generează, precum şi măsurile planificate pentru a le contracara. Analiza de impact trebuie sa detalieze urmatoarele:

• Impactul asupra elementelor de mediu (pamânt, aer, apa, habitatul natural, mediul

construit, moştenirea arhitecturala şi arheologică);

• Impactul asupra sistemelor, proceselor, structurilor elementelor de mediu, în special

asupra peisajului, localităţilor, climei, sistemului ecologic, şi Analiza schimbărilor în starea de saănătate, socială şi economică a populaţiei afectate de investiţie (în special calitatea vieţii şi condiţiilor de utilizare a terenurilor)

Dacă elaborarea unui studiu de impact de mediu este obligatorie potrivit legislaţiei naţionale, în acest capitol se recomandă a fi introdus rezumatul rezultatului acestuia.

6. COSTURILE ESTIMATIVE ALE INVESTITIEI

Trebuie elaborată o analiză financiară detaliată atât a implementării cât şi a fazei de operare a proiectului. Din punctul de vedere al sustenabilităţii financiare analiza celei din urmă este importantă, relevând de exemplu în ce condiţii se pot asigura resursele necesare în faza de operare. Veniturile trebuie să acopere măcar cheltuielile, în caz contrar fiind necesară identificarea de surse de finanţare adiţionale.

Analiza financiară trebuie sa conţina următoarele calcule:

• Scenarii şi estimări referitoare la previziunile financiare;

• Previziuni ale fluxului de numerar;

• Balanţe preliminare, scenariu ale contului de profit şi pierderi;

• Surse financiare disponibile şi necesare.

7. ANALIZA COST-BENEFICIU

Analiza cost-beneficiu trebuie să cuprindă:

1. identificarea investiţiei şi definirea obiectivelor, inclusiv specificarea perioadei de referinţă;

2. analiza opţiunilor*1);

-----------

*1) Varianta zero (variantă fără investiţie), varianta maximă (variantă cu investiţie maximă), varianta medie (variantă cu investiţie medie); se va preciza varianta selectată.

3. analiza financiară, inclusiv calcularea indicatorilor de performanţă financiară: fluxul cumulat, valoarea actuală netă, rata internă de rentabilitate şi raportul cost-beneficiu;

4. analiza economică*2), inclusiv calcularea indicatorilor de performanţă economică: valoarea actuală netă, rata internă de rentabilitate şi raportul cost-beneficiu;

-----------

*2) Este obligatorie doar în cazul investiţiilor publice majore.

5. analiza de senzitivitate;

6. analiza de risc.

Sursele de finanţare a investiţiei Sursele de finanţare a investiţiilor se constituie în conformitate cu legislaţia în vigoare şi constau din fonduri proprii, credite bancare, fonduri de la bugetul de stat/bugetul local, credite externe garantate sau contractate de stat, fonduri externe nerambursabile şi alte surse legal constituite.

Estimări privind forţa de muncă ocupată prin realizarea investiţiei

1. număr de locuri de muncă create în faza de execuţie;

2. număr de locuri de muncă create în faza de operare.

8. PREZENTAREA BENEFICIILOR SOCIALE ŞI ECONOMICE

În acest capitol trebuie prezentate pe scurt efectele sociale şi economice pozitive ale proiectului, care se resimt la nivelul populaţiei din regiunea ţintă, de preferintă pe termen mediu şi lung:

• Efectele asupra slujbelor create;

• Efecte în creşterea cererii la nivel local generată prin intermediul proiectului;

• Efectele de la nivelul societăţii (de ex. nivelul de viată, nivelul de sănătate...);

• Respectarea principiilor orizontale (aplicarea principiului egalităţii de şanse, al dezvoltării durabile, reducerea poluării, protecţia mediului, etc.);

• Efectele asupra relaţiilor culturale şi educaţionale, având în vedere eliminarea

graduală a graniţelor existente.

9. ANALIZA DE RISC

Scopul analizei de risc este de a identifica acele evenimente nefavorabile care pot avea impact asupra circumstanţelor de implementare şi operare a proiectului, si poate releva dimensiunea impactului acestora asupra rezultatelor economice şi financiare ale investiţiei.

Analiza riscurilor poate fi efectuată în patru etape:

1. identificarea riscului;

2. analiza riscului;

3. managementul riscului (gestionarea riscurilor);

4. comunicarea riscurilor.

Riscurile trebuie analizate potrivit urmatoarei scheme:

1 Option zero (opţiune fără investiţie), maximum option (opţiunea cu investiţie).

Probabilitatea de realizare a riscului / Impact asupra scopurilor proiectului

Mica Medie Mare

Mic

Mediu

Mare

După identificarea factorului de risc, trebuie oferită şi descrierea unei modalităţi de evitare a producerii acestuia. Concret, trebuie descris ce este de făcut pentru a reduce riscul respectiv.

10. OBLIGAŢII ADMINISTRATIVE ŞI PROCEDURALE

În acest capitol trebuie oferită o descriere detaliată a obligaţiilor de natură tehnică, administrativă sau procedurală, a aspectelor referitoare la achiziţiile publice, care pot interveni pe parcursul implementării (de ex. Premise, etc.)

11. SUSTENABILITATE

Descrierea în detaliu a sustenabilităţii proiectului din punct de vedere operaţional, financiar şi instituţional. Trebuie descrise activităţile care vor fi întreprinse după rambursarea cheltuielilor şi încheierea proiectului, precum şi activităţile care pot fi dezvoltate pe viitor.

Sustenabilitatea operaţională: analiza condiţiilor de operare după încheierea proiectului. Sustenabilitatea financiară: prezentarea capacităţilor financiare în ceea ce priveşte întreţinerea respectiv dezvoltarea rezultatelor proiectului după încheierea acestuia.

Sustenabilitatea institutionala: trebuie prezentată structura instituţională care va asigura continuarea activităţilor după încheierea proiectului, cu accent pe proprietarul rezultatelor proiectului.

Perioada minimă de sustenabilitate a unui proiect este de 5 ani; din acest motiv informaţiile furnizate în acest capitol trebuie sa demonstreze ca rezultatele proiectului vor fi mentinute sau dezvoltate cel puţin pentru această perioadă de timp.

III. Tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu se va completa conform anexei 6 (CBA calculation table) a formularului de aplicaţie conform ghidului solicitantului.

Director executiv Întocmit

Direcţia Management Proiecte Marius Moş

cu Finanţare Internaţională

Marcel Boloş

Direcţia Juridică

Eugenia Borbei

SECTIUNEA III – Formulare

|OPERATORUL ECONOMIC |Înregistrat la sediul autorităţii contractante |

|___________________ |nr._________data___________ora_____ |

|(denumire / sediu ) | |

SCRISOARE DE ÎNAINTARE

Către ________________________________

(denumirea autorităţii contractante şi adresa completă)

Ca urmare a anunţului/invitaţiei de participare nr. ______ din ______________, privind aplicarea procedurii de ____________________(denumire procedură) pentru atribuirea contractului _________________________________________(denumirea contractului de achiziţie publică),

noi ________________________________________ (denumirea/numele operatorului economic) vă transmitem alăturat următoarele:

1. Documentul ______________________(tipul, seria/numărul, emitentul) privind garanţia pentru participare, în cuantumul şi în forma stabilită de dumneavoastră prin documentaţia de atribuire;

2. Pachetul/plicul sigilat şi marcat în mod vizibil, conţinând, în original şi într-un număr de ________ copii:

a) oferta;

b) documentele care însoţesc oferta.

c) mostre, schiţe după caz.

Avem speranţa că oferta noastră este corespunzătoare şi va satisface cerinţele.

Data completării ___________ Cu stimă,

Operator economic,

................................... (semnătura autorizată)

Formular - DECLARAŢIE privind situaţia personală a operatorului economic

Operator Economic

..........................

(denumirea)

D E C L A R A Ţ I E

Subsemnatul, .............. reprezentant împuternicit al ......................... (denumirea operatorului economic) în calitate de candidat/ofertant/ofertant asociat/terţ susţinător al candidatului/ofertantului, declar pe propria răspundere, sub sancţiunea excluderii din procedura de achiziţie publică şi sub sancţiunile aplicabile faptei de fals în acte publice, că nu mă aflu în situaţia prevăzută la art. 180 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 337/2006, respectiv în ultimii 5 ani nu am fost condamnat prin hotărâre definitivă a unei instanţe judecătoreşti pentru participarea la activităţi ale unei organizaţii criminale, pentru corupţie, fraudă şi/sau spălare de bani.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, orice documente doveditoare de care dispun.

Subsemnatul, ................................. reprezentant împuternicit al ............. (denumirea operatorului economic), în calitate de candidat/ofertant/ofertant asociat/terţ susţinător al candidatului/ofertantului, la procedura de ................. (se menţionează procedura) pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect ....................... (denumirea produsului, serviciului sau lucrării), codul CPV ............., la data de ................ (zi/luna/an), organizată de ............ (denumirea autorităţii contractante), declar pe propria răspundere sub sancţiunea excluderii din procedura de achiziţie publică şi sub sancţiunile aplicabile faptei de fals în acte publice, că nu mă aflu în situaţia prevăzută la art. 181 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 337/2006 respectiv:

nu am intrat în faliment ca urmare a hotărârii pronunţate de judecătorul-sindic;

mi-am îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului general consolidat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în România sau în ţara în care sunt stabilit pana la data solicitată;

în ultimii 2 ani, am îndeplinit integral obligaţiile contractuale şi nu am produs grave prejudicii beneficiarilor;

nu am fost condamnat, în ultimii 3 ani, prin hotărârea definitivă a unei instanţe judecătoreşti, pentru o faptă care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greşeli în materie profesională.

Nu prezint informaţii false si ma angajez sa prezint informaţiile solicitate de către autoritatea contractantă, în scopul demonstrării îndeplinirii criteriilor de calificare şi selecţie

Subsemnatul, ................................. reprezentant împuternicit al ............. (denumirea operatorului economic), în calitate de candidat/ofertant/ofertant asociat/terţ susţinător al candidatului/ofertantului, la procedura de ................. (se menţionează procedura) pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect ....................... (denumirea produsului, serviciului sau lucrării), codul CPV ............., la data de ................ (zi/luna/an), organizată de ............ (denumirea autorităţii contractante), declar pe propria răspundere sub sancţiunea excluderii din procedura de achiziţie publică şi sub sancţiunile aplicabile faptei de fals în acte publice,că nu mă aflu în situaţia prevăzută la art. 69ˆ1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr. 337/2006 respectiv:

Nu avem drept membri în cadrul consiliului de administraţie/organ de conducere sau de supervizare şi/sau acţionari ori asociaţi, persoane care sunt soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv sau care se află în relaţii comerciale, astfel cum sunt acestea prevăzute la art. 69 lit. a), cu persoane ce deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg ca autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, orice documente doveditoare de care dispun.

Înţeleg ca în cazul în care această declaraţie nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislaţiei penale privind falsul în declaraţii.

Data completării

Operator economic,................................. (semnătură autorizată)

Formular - INFORMAŢII GENERALE

Operator economic

..................................

(denumirea/numele)

INFORMAŢII GENERALE

1. Denumirea/numele:

2. Codul fiscal:

3. Adresa sediului central:

4. Telefon:

Fax:

E-mail:

5. Certificatul de înmatriculare/înregistrare ...................................

(numărul înmatriculare/inregistrare, data)

6. Obiectul de activitate, pe domenii: __________________________

(în conformitate cu prevederile din statutul propriu)

6.1. Activităţi CAEN pentru care există autorizare..................................(se va atasa , certificatul constatator conform căruia operatorul economic îndeplineşte condiţiile de funcţionare specifice pentru activitatea CAEN în care se înscrie obiectul contractului de achiziţie)

Birourile filialelor/sucursalelor locale, dacă este cazul:

1._______________________________________________________

(adrese complete, telefon/fax, certificate de inmatriculare/inregistrare)

2._______________________________________________________

3._______________________________________________________

4._______________________________________________________

7. Identificare financiara:

Cont bancar___________________________________ deschis la___________________

Cont trezorerie_________________________________ deschis la___________________

8.Principala piaţă a afacerilor :

9. Cifra de afaceri pe ultimii 3 ani :

| |Cifra de afaceri anuală (la 31 |Cifra de afaceri anuală (la 31 |

|Anul |dec.) |dec.) |

| |lei |echivalent euro |

|1. 2010 | | |

|2. 2009 | | |

|3. 2008 | | |

|Media anuală : | | |

|An |Curs de schimb RON/EUR |

|2008 |3,3353 |

|2009 |3,6826 |

|2010 |4,2199 |

Operator economic,

..................................

(semnătură autorizată)

Formular - Declaraţie privind lista principalelor prestari de servicii similare în ultimii 3 ani

Operator economic

_____________________

(denumirea/numele)

DECLARAŢIE

PRIVIND LISTA PRINCIPALELOR PRESTARI

DE SERVICII SIMILARE ÎN ULTIMII 3 ANI

Subsemnatul, reprezentant împuternicit al .......................................................... (denumirea/numele şi sediul/adresa candidatului/ofertantului), declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicabile faptei de fals în acte publice, că datele prezentate în tabelul anexat sunt reale.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înteleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, situaţiilor şi documentelor care însoţesc oferta, orice informaţii suplimentare în scopul verificării datelor din prezenta declaraţie.

Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai ................................................................. (denumirea şi adresa autorităţii contractante) cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea noastră.

Operator economic,

..................................

semnătură autorizată)

| | | | | | | | |

|Nr. crt. |Obiect contract|CPV |Denumirea/numele |Calitatea |Preţul total al |Procent îndeplinit |Perioada de derulare|

| | | |beneficiarului/ |prestatorului*)|contractului |de furnizor (%) |a contractului **) |

| | | |clientului | | | | |

| | | |Adresa | | | | |

| |1 |2 |3 |4 |5 |6 |8 |

| | | | | | | | |

|1 | | | | | | | |

| | | | | | | | |

|2 | | | | | | | |

| | | | | | | | |

|..... | | | | | | | |

| | | | | | | | |

| | | | | | | | |

Operator economic,

......................

(semnatură autorizată)

*) Se precizează calitatea în care a participat la îndeplinirea contractului, care poate fi de: contractant unic sau contractant conducător (lider de asociaţie); contractant asociat; subcontractant.

**) Se va preciza data de începere şi de finalizare a contractului.

Nota: Toate rubricile sunt obligatorii!!!!!

FORMULAR - RECOMANDARE

nr. de inregistrare:

……………………………

( datele de identificare ale emitentului)

RECOMANDARE

In legatura cu participarea ………………………………………………………………

( Numele si adresa ofertantului )

la derularea procedurii de achizitie publica......................................................, noi

(denumirea procedurii)

............................................................................................................................ ca

(se trece numele, datele de identificare si sdresa emitentului)

urmare a colaborarii in derularea unor contracte de ............................................ , cu

(se trece tipul de contract)

societatea mai sus mentionata, suntem in masura a va face cunoscute urmatoarele:

a) Numita societate a derulat cu societatea noastra urmatorul contract:

|Nr crt |obiect contract |nr. Inregistrare contract |perioada de derulare (data |Valoare lei fara tva |

| | | |incheiere/ data finalizare) | |

| | | | | |

| | | | | |

Observatii……………………………………………………….

b) In cursul desfasurarii contractului au fost inregistrate ( se bifeaza DA sau NU ) :

Nelivrari la termen :

□ DA ( precizari ) □ NU (precizari)

c) CALIFICATIVUL : ______________________________________________________

d) Alte precizari……………………………………………………………………………….

Prezentul document are caracter de recomandare si este eliberat pe baza datelor inregistrate in cadrul unitatii noastre.

Data completarii

…………………………

Semnatura si stampila

FORMULAR FIŞA PRIVIND EXPERIENTA SIMILARA ÎN PRESTAREA DE SERVICII SIMILARE

OPERATOR ECONOMIC (OFERTANT)

______________________________

(denumirea/numele)

FIŞA PRIVIND

EXPERIENTA SIMILARA ÎN PRESTAREA DE SERVICII SIMILARE*)

1. Denumirea si obiectul contractului:

Numarul si data contractului:

2. Denumirea/numele beneficiarului/clientului:

Adresa beneficiarului/clientului:

Tara:

3. Calitatea in care a participat la indeplinirea contractului:

(se bifeaza optiunea corespunzatoare)

[] contractant unic sau contractant conducator (lider de asociatie)

[] contractant asociat

[] subcontractant

4. Valoarea contractului (fara tva) exprimata in moneda exprimata

in care s-a incheiat in echivalent

contractul euro*1)

a) initiala (la data semnarii contractului): ____________ ____________

b) finala (la data finalizarii contractului): ____________ ____________

5. Daca au fost litigii privind indeplinirea contractului, natura acestora si modul lor de solutionare:

6. Durata de prestare a serviciului (luni)

a) contractata-termen PIF:

b) efectiv realizata-PIF:

c) motivul de decalare a termenului contractat (daca este cazul), care va fi sustinut pe baza de acte aditionale incheiate cu beneficiarul:

7. Numarul si data procesului-verbal de receptie:

8. Principalele remedieri si completari inscrise in procesul-verbal de receptie:

9. Alte aspecte relevante prin care candidatul/ofertantul isi sustine experienta similara:

Candidat/ofertant,

_______________

(semnatura autorizata)

*) Se completeaza fise distincte pentru fiecare contract, care vor fi confirmate, , prin atasarea la prezenta a contractului respectiv

Formular – Formular de ofertă - servicii

..............................................

(denumirea/numele ofertant)

FORMULAR DE OFERTĂ

Către ....................................................................................................

(denumirea autorităţii contractante şi adresa completă)

1. Examinând documentaţia de atribuire, subsemnaţii, reprezentanţi ai ofertantului ...... (denumirea/numele ofertantului) ne oferim ca, în conformitate cu prevederile şi cerinţele cuprinse în documentaţia mai sus mentionată, să prestăm ...................... (denumirea serviciului) pentru suma de .................................. (suma în litere şi în cifre, precum şi moneda ofertei) platibilă după recepţia serviciilor, la care se adaugă TVA în valoare de .............................................. (suma în litere şi în cifre, precum şi moneda ofertei)

Preturile unitare sunt cele prezentate in anexa 1 la formularul de oferta

2. Ne angajăm ca, în cazul în care oferta noastră este stabilită câştigătoare, să prestăm serviciile din anexă, în graficul de timp solicitat de autoritatea contractantă. (se va indica anexa la formular)

3. Ne angajăm să menţinem această ofertă valabilă pentru o durată de ................................................................................... zile (durata în litere şi cifre)

respectiv până la data de ....................... (ziua/luna/anul) şi ea va rămâne obligatorie pentru noi şi poate fi acceptată oricând înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

4. Am înţeles şi consimţim că, în cazul în care oferta noastră este stabilită ca fiind câştigătoare, să constituim garanţia de bună execuţie în conformitate cu prevederile din documentaţia de atribuire.

5. Precizăm că: (se bifează opţiunea corespunzătoare)

|_| depunem ofertă alternativă, ale carei detalii sunt prezentate într-un formular de ofertă separat, marcat în mod clar „alternativă”/”altă ofertă”.

|_| nu depunem ofertă alternativă.

6. Până la încheierea şi semnarea contractului de achiziţie publică aceasta ofertă, împreună cu comunicarea transmisă de dumneavoastră, prin care oferta noastră este acceptată ca fiind câştigătoare, vor constitui un contract angajant între noi.

7. Înţelegem că nu sunteţi obligaţi să acceptaţi oferta cu cel mai scăzut preţ sau orice ofertă primită.

Data _____/_____/_____

...............................................................................,

(nume, prenume şi semnătură),

L.S.

în calitate de ............................................ legal autorizat să semnez oferta pentru şi în numele ....................................... (denumirea/numele operatorului economic)

Formular ANEXA 1 LA FORMULARUL DE OFERTA-centralizatorul de preturi

ANEXA 1

LA FORMULARUL DE OFERTA- centralizatorul de preturi

Subsemnatul, reprezentant împuternicit al .......................................................... declar pe propria raspundere ca preturile utilizate pentru executarea contractului de achizitie publica a ………………………………………………………………………De asemenea declaram pe propria raspundere ca intelegem sa mentinem pretul ofertat pe toata durata de executare a contractului, fara a invoca ajustarea si/sau exceptia de neexecutare a contractului deoarece obligatia de executat a devenit prea oneroasa, pretul ofertat fiind real si fundamentat din punct de vedere economic.

|NR. CRT. |DENUMIRE serviciu prestat |PRET FARA TVA |

|1. | | |

|2 | | |

|3 | | |

|4 | | |

|5 | | |

|6 | | |

|7 | | |

|Prêt total lei fara tva | |

DATA:_________________

SEMNATURA REPREZENTANTULUI LEGAL SI STAMPILA

------------------------------------------------------------------------------

Formular F1

DECLARAŢIE privind încadrarea întreprinderii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii

I. Date de identificare a întreprinderii

Denumirea întreprinderii

............................................................

Adresa sediului social

............................................................

Cod unic de înregistrare

............................................................

Numele şi funcţia

............................................................

(preşedintele consiliului de administraţie, director general

sau echivalent)

II. Tipul întreprinderii

Indicaţi, după caz, tipul întreprinderii:

[] Întreprindere autonomă. În acest caz, datele din tabelul de mai jos

sunt preluate doar din situaţia economico-financiară a întreprinderii

solicitante. Se va completa doar declaraţia, fără anexa nr. 2 din L346/2004

[] Întreprindere parteneră. Se va completa tabelul de mai jos pe baza

rezultatelor calculelor efectuate conform anexei nr. 2, precum şi a fişelor

adiţionale care se vor ataşa la declaraţie.

[] Întreprindere legată. Se va completa tabelul de mai jos pe baza

rezultatelor calculelor efectuate conform anexei nr. 2, precum şi a fişelor

adiţionale care se vor ataşa la declaraţie.

III. Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii*1)

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐

│Exerciţiul financiar de referinţă*2) │

├─────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┤

│Numărul mediu anual de │ Cifra de afaceri anuală │ Active totale │

│salariaţi │ netă │ (mii lei/mii euro) │

│ │ (mii lei/mii euro) │ │

├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤

│ │ │ │

├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤

│ │ │ │

├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤

│ │ │ │

└─────────────────────────┴─────────────────────────┴────────────────────────┘

Important:

Precizaţi dacă, faţă de exerciţiul [] Nu

financiar anterior, datele financiare [] Da (în acest caz se va completa

au înregistrat modificări care şi se va ataşa o declaraţie

determină încadrarea întreprinderii referitoare la exerciţiul

într-o altă categorie (respectiv financiar anterior)

micro-întreprindere, întreprindere

mică, mijlocie sau mare).

Semnătura ........................................

(numele şi funcţia semnatarului,

autorizat să reprezinte întreprinderea)

Declar pe propria răspundere că datele din această declaraţie şi din

anexe sunt conforme cu realitatea.

Data întocmirii ...........................

Semnătura .................................

SECTIUNEA IV – propunere- contract

Contract de servicii

nr.______________data_______________

În temeiul OUG nr.34/2006 actualizata, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, s-a încheiat prezentul contract de achizitie de servicii, între

Municipiul Oradea, cu sediul in Oradea, judetul Bihor, Piata Unirii nr.1, telefon 0259/437000, fax 0259/437544, codul fiscal 4230487 , cont nr. RO30TREZ07624510220XXXX deschis la Trezoreria Municipiului Oradea, reprezentata prin Primar – Ilie Bolojan si Director Economic– Eduard Florea,

în calitate de achizitor, pe de o parte

şi

…………………..cu sediul in ………………….. telefon/fax …………. număr de înmatriculare ……………,cod fiscal ……………cont……………… deschis la Trezoreria …………. reprezentata prin administrador - …………………..,

în calitate de prestator,

2. Definiţii

2.1 - În prezentul contract următorii termeni vor fi interpretaţi astfel:

a. contract – reprezintă prezentul contract şi toate Anexele sale.

b. achizitor şi prestator - părtile contractante, aşa cum sunt acestea numite în prezentul contract;

c. preţul contractului - preţul plătibil prestatorului de către achizitor, în baza contractului, pentru îndeplinirea integrală şi corespunzătoare a tuturor obligaţiilor asumate prin contract;

d. servicii - activităţi a căror prestare fac obiect al contractului;

e. produse - echipamentele, maşinile, utilajele, piesele de schimb şi orice alte bunuri cuprinse în anexa/anexele la prezentul contract şi pe care prestatorul are obligaţia de a le furniza aferent serviciilor prestate conform contractului;

f. forţa majoră - un eveniment mai presus de controlul parţilor, care nu se datorează greşelii sau vinei acestora, care nu putea fi prevăzut la momentul încheierii contractului şi care face imposibilă executarea şi, respectiv, îndeplinirea contractului; sunt considerate asemenea evenimente: razboaie, revoluţii, incendii, inundaţii sau orice alte catastrofe naturale, restricţii apărute ca urmare a unei carantine, embargou, enumerarea nefiind exhaustivă ci enunciativă. Nu este considerat forţă majoră un eveniment asemenea celor de mai sus care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligaţiilor uneia din părţi;

g. zi - zi calendaristică; an - 365 de zile.

3. Interpretare

3.1 În prezentul contract, cu excepţia unei prevederi contrare cuvintele la forma singular vor include forma de plural şi vice versa, acolo unde acest lucru este permis de context.

3.2 Termenul “zi”sau “zile” sau orice referire la zile reprezintă zile calendaristice dacă nu se specifică in mod diferit.

Clauze obligatorii

4. Obiectul principal al contractului

4.1 - Prestatorul se obligă să servicii de proiectare aferente obiectivului de investitii “Realizarea unui centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier in polul de dezvltare urbana-Municipiul Oradea” in termen de -------------------------de la semanrea contractului şi în conformitate cu obligaţiile asumate prin prezentul contract.

4.2 - Achizitorul se obligă să platească preţul convenit în prezentul contract pentru serviciile prestate.

4.3 Obiectul contractului îl constituie serviciul de realizare a documentaţiei tehnico-economice în vederea finanţării proiectului de înfiinţare al unui centru de cerectare pentru stabilirea tehnicilor de optimizare a traficului rutier în polul de dezvoltare urbană – Municipiul Oradea, după cum urmează:

1. Studiu de fezabilitate elaborat în conformitate cu prevederile HGR 28/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

2. Expertiză tehnică şi audit energetic;

3. Studiu de trafic, care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat;

4. Realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare.

5. Studiu de fezabilitate comun;

6. Tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu;

7. Specificaţii tehnice şi calitative ale dotărilor.

5. Preţul contractului

5.1 Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil prestatorului de catre achizitor, este de …………… lei . reprezentand valoarea de contract acceptată. La aceasta sumă se va adăuga taxa pe valoare adăugată stabilită potrivit dispoziţiilor legale aplicabile.

5.2.- Plata taxei pe valoare adaugată se efectuează în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

6. Durata contractului

6.1 – Durata de prestare a serviciilor care fac obiectul prezentului contract, este dupa cum urmeaza:………………

7. Executarea contractului

7.1 – Executarea contractului începe, dupa constituirea garantiei de buna executie conform clauzei 12.1 din prezentul contract, dar nu mai tarziu de data de 5 zile calendaristice de la semnarea contractului adica cel tarziu din data de…………………………

8. Documentele contractului

8.1 - Prestatorul va îndeplini serviciile în condiţiile stabilite prin prezentul contract, care include în ordinea enumerării, următoarele anexe:

a) caietul de sarcini;

b) propunerea tehnica si propunerea financiara;

c) garanţia de bună execuţie,

8.2. În cazul în care, pe parcursul îndeplinirii contractului, se constată faptul că anumite elemente ale ofertei tehnice sunt inferioare sau nu corespund cerinţelor prevăzute în caietul de sarcini, prevalează prevederile caietului de sarcini.

8.3. Orice contradicţie ivită între documentele contractului se va rezolva prin aplicarea ordinei de prioritate stabilită la art.8.1.

9. Obligaţiile principale ale prestatorului

9.1- (1)Prestatorul se obligă să presteze serviciile la standardele şi/sau performanţele prezentate în propunerea tehnică, anexă la contract si sa respecte cerintele din caietul de sarcini .

9.2. - Prestatorul este singurul raspunzator pentru pagubele cauzate unor terti persoane de neexecutarea sau executarea improprie a serviciilor ice fac obiectul prezentului contract.

9.3.- Prestatorul se obligă să despagubească achizitorul împotriva oricăror:

i) reclamaţii şi acţiuni în justiţie, ce rezultă din încalcarea unor drepturi de proprietate intelectuală (brevete, nume, mărci înregistrate etc.), legate de echipamentele, materialele, instalaţiile sau utilajele folosite pentru sau în legatură cu produsele achiziţionate, şi

ii) daune-interese, costuri, taxe şi cheltuieli de orice natură, aferente, cu excepţia situaţiei în care o astfel de încalcare rezultă din respectarea caietului de sarcini întocmit de către achizitor.

9.4. - La finalizarea prestarii serviciilor, Prestatorul are obligaţia de a depune o notificare la sediul achizitorului Serviciul Relatii cu Publicul - camera 23 parter în scris, prin care înştiinteaza achizitorul că sunt îndeplinite condiţiile de recepţie solicitându-i acestuia convocarea comisiei de recepţie. Achizitorul are la dispozitie 15 zile pentru organizarea receptiei la terminarea lucrarilor, acestea decurgand de la data inregistrarii notificarii la Primaria municipiului Oradea- Serviciul Relatii cu Publicul.

9.5 Prestatorul se va abţine de la orice declaraţie publică privind derularea contractului fără aprobarea prealabilă a achizitorului şi de la a se angaja în orice altă activitate care intră în conflict cu obligaţiile sale faţă de achizitor conform prezentului contract.

9.6. Prestatorul se obligă să respecte reglementările referitoare la condiţiile de muncă şi protecţia muncii şi după caz, standardele internaţionale agreate cu privire la forţa de muncă, convenţiile cu privire la libertatea de asociere şi negocierile colective, eliminarea muncii forţate şi obligatorii, eliminarea discriminării în privinţa angajării şi ocupării forţei de muncă şi abolirea muncii copiilor.

9.7Prestatorul va respecta şi se va supune tuturor legilor şi reglementărilor în vigoare in Romania şi se va asigura că si personalul său, salariat sau contractat de acesta, conducerea sa, subordonaţii acestuia şi salariaţii din teritoriu vor respecta şi se vor supune de asemenea aceloraşi legi şi reglementări. Prestatorul va despăgubi achizitorul în cazul oricăror pretenţii şi acţiuni în justiţie rezultate din orice încălcari ale prevederilor în vigoare de către Prestator, personalul său, salariat sau contractat de acesta, inclusiv conducerea sa, subordonaţii acestuia, precum şi salariaţii din teritoriu.

8. Dacă Prestatorul este o asociere alcătuită din două sau mai multe persoane, toate aceste persoane vor fi ţinute solidar de îndeplinirea obligaţiilor din Contractului. Persoana desemnată de asociere să acţioneze în numele sau în cadrul Contractului va avea autoritatea de a reprezenta şi angaja contractual asocierea.

9. Orice modificare a componenţei asocierii, fără acordul prealabil scris al Achizitorului va fi considerată o încălcare a prezentului Contract.

10. Prestatorul va despăgubi, proteja şi apăra pe cheltuiala sa Achizitorul, pe agenţii şi salariaţii acestuia, pentru şi împotriva tuturor acţiunilor în justitie, revendicărilor, pierderilor şi pagubelor rezultate din orice acţiune ori omisiune a Prestatorului şi/sau a subcontractanţilor săi, personalului salariat ori contractat de acesta, inclusiv conducerea, în executarea Serviciilor, inclusiv împotriva oricărei încălcări a prevederilor legale sau a drepturilor terţilor, privind brevetele, mărcile comerciale ori alte forme de proprietate intelectuală precum dreptul de autor.

11. Proiectantul va prezenta minim 2 (două) variante pentru Studiul de fezabilitate.

Documentaţia se va elabora în 7 (şapte) exemplare format tipărit şi un exemplar format electronic, 4 exemplare redactate în limba română şi 5 exemplare în limba engleză.

Documentaţia aferentă obţinerii avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor necesare se va elabora în 4 (patru) exemplare şi se va supune aprobării / avizării instituţiilor şi organelor abilitate, de către proiectant.

Proiectantul va preda inclusiv formatul electronic al lucrărilor. Proprietatea asupra lucrărilor aparţine beneficiarilor.

Beneficiarul lucrării va achita contravaloarea avizelor / autorizaţiilor necesare, ele vor fi obţinute de către executant.

Conţinutul documentaţiilor va respecta prevederile legale în vigoare.

10. Obligaţiile principale ale achizitorului

10.1 - Achizitorul se obligă să recepţioneze, potrivit clauzei 15.2, serviciile prestate în termenul convenit.

10.2 - Achizitorul are obligatia de a verifica serviciile realizate de catre Prestator si de a le confirma numai daca acestea corespund cantitativ si calitativ.

10.3. - Achizitorul are obligatia de a efectua receptia in termen de maxim 15 zile de la data inregistrarii notificarii in acest sens, depuse de catre executant la Primaria municipiului Oradea- Serviciul Relatii cu Publicul.

10.4 Achizitorul are obligaţia de a efectua plata către executant pe baza facturii, insotita de:- procesal verbal de receptie acceptat fara obiectiuni de achizitor

11. Sancţiuni pentru neindeplinirea culpabilă a obligaţiilor

11.1 - În cazul în care, din vina sa exclusivă, prestatorul nu reuşeşte să-şi execute obligaţiile asumate prin contract, atunci achizitorul are dreptul fără necesitatea vreunei notificări şi fără a exclude alte căi de sancţiune din contract, de a deduce din preţul contractului, ca penalitaţi, o sumă echivalentă cu 1% din preţul contractului pentru fiecare zi intarziere pana la indeplinirea efectiva a obligatiilor ..

11.2 - În cazul în care achizitorul nu onorează facturile în termen de 28 de zile de la expirarea perioadei convenite, atunci acesta are obligaţia de a plăti, ca penalităţi, o sumă echivalentă cu 0,1% din plata neefectuată, pentru fiecare zi de intarziere pana la indeplinirea efectiva a obligatiilor .

11.3 - Penalitatile datorate conform clauzelor 11.1. şi 11.2 curg de drept din data scadenţei obligaţiilor asumate conform prezentului contract.

11.4 - Pentru prejudiciul provocat prin neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligaţiilor asumate, care depăşeste valoarea penalităţilor ce pot fi percepute în condiţiile art.9.1 şi 9.2, în completare, părţile datorează daune – interese în condiţiile dreptului comun.

11.5 - Nerespectarea de către părţi a obligaţiilor prevăzute în prezentul contract dă dreptul părţii lezate să considere contractul reziliat de plin drept fără nicio altă formalitate şi fără nicio altă procedură judiciară sau extrajudiciară. Prezentul pact comisoriu de grad IV îşi produce efectele de la data scadenţei obligaţiilor neefectuate.

11.6 Partile au convenit de comun acord ca prezentul contract sa inceteze de plin drept, in temeiul unui pact comisoriu de gradul IV , fara punerea in intarziere a furnizorului, sau fara alta formalitate si fara interventia instantelor judecatoresti, in urmatoarele situatii:

a) Daca prestatorului ii sunt retrase sau nu obtine autorizatiile, certificarile sau orice alte documente necesare executarii obligatiilor contractuale;

b)Cumularea de catre prestator a penalitatilor pentru neexecutarea obligatiilor contractuale lato sensu , pana la o suma echivalenta cu ½ din suma reprezentand valoarea garantiei de buna executie

c)daca una dintre parti cesioneaza drepturile si obligatiile contractuale fara acordul celeilalte parti

d) in cazul incalcarii de catre una dintre parti a obligatiilor sale, dupa ce a fost notificata, in scris, de cealalta parte ca o noua nerespectare a obligatiilor contractuale va conduce la rezilierea contractului.

11.7. – Rezilierea/incetarea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante.

11.8. - Prevederile prezentului capitol nu inlatura raspunderea partii care in mod culpabil a cauzat incetarea contractului

Clauze specifice

12. Garanţia de buna execuţie a contractului

12.1. - Prestatorul se obliga sa constituie garanţia de buna execuţie a contractului, în cuantum de ………….. lei, reprezentand 10% din valoarea contractului fara TVA. In cazul in care la data semnarii contractului contractantul prezinta declaratia de incadrare in categoria IMM dovedindu-si astfel calitatea de beneficiar al prevederilor art.16 din Legea 346/2004 cu privire la stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii va putea constitui garantia de buna executie in cuantum de 5%din valoarea fara tva a contractului,respectiv____________. Garantia de buna executie se va constitui prin _____________________________________________________________

Aceasta suma se va constitui de catre prestator in termen de maxim 5 zile calendaristice de la data semnarii contractului.

12.2. - Achizitorul se obliga sa emita ordinul de incepere a executarii cotractului numai după ce prestatorul a făcut dovada constituirii garanţiei de buna execuţie.

12.3. - Achizitorul are dreptul de a emite pretenţii asupra garanţiei de buna execuţie, în limita prejudiciului creat, dacă prestatorul nu isi executa, executa cu întârziere sau executa necorespunzător obligaţiile asumate prin prezentul contract. Anterior emiterii unei pretenţii asupra garanţiei de buna execuţie, achizitorul are obligaţia de a notifica acest lucru prestatorului, precizând totodată obligaţiile care nu au fost respectate.

12.4. - Achizitorul se obliga sa restituie garanţia de buna execuţie în termen de 14 zile de la data indeplinirii de catre prestator a obligatiilor asumate prin prezentul contract, respectiv, de la data intocmirii procesului verbal de receptie a serviciilor, daca nu a ridicat pana la acea data pretentii asupra ei.

12.5. - Garanţia tehnica este distinctă de garanţia de buna execuţie a contractului.

13. Alte resposabilităţi ale prestatorului

13.1- Prestatorul are obligaţia de a executa serviciile prevăzute în contract cu profesionalismul şi promptitudinea cuvenite angajamentului asumat şi în conformitate cu propunerea sa tehnică.

13.2 - Prestatorul este pe deplin responsabil pentru execuţia serviciilor în conformitate cu graficul de prestare convenit. Totodată, este răspunzător atât de siguranţa tuturor operaţiunilor şi metodelor de prestare utilizate, cât şi de calificarea personalului folosit pe toată durata contractului.

13.3 - Prestatorul are obligaţia de a începe prestarea serviciilor în timpul cel mai scurt posibil de la data intrarii in vigoare a contractului, pentru a se incadra in termenele prevazute la punctul 6.1. a prezentului contract.

14. Alte responsabilităţi ale achizitorului

14.1 - Achizitorul se obligă să pună la dispoziţia prestatorului orice facilităţi şi/sau informaţii pe care acesta le-a cerut în propunerea tehnică şi pe care le considera necesare îndeplinirii contractului.

15. Recepţie şi verificări

15.1 - Achizitorul are dreptul de a verifica modul de prestare a serviciilor pentru a stabili conformitatea lor cu prevederile din propunerea tehnică şi din caietul de sarcini. Achizitorul are obligatia de a receptiona si intocmi procesul verbal de receptie in termen de 15 zile. de la data inregistrarii notificarii in acest sens, depuse de catre executant la Primaria municipiului Oradea- Serviciul Relatii cu Publicul.

15.2 - Verificările vor fi efectuate numai cu notificarea prealabilă a prestatorului cu privire la ziua şi ora stabilită pentru verificare.

15.3.- Achizitorul are obligaţia de a notifica, în scris, prestatorului identitatea reprezentanţilor săi împuterniciţi pentru acest scop.

15.4.-Dacă prestatorul nu se prezintă la data şi locul stabilit, achizitorul poate începe efectuarea verificărilor care se vor considera a fi efectuate în prezenţa prestatorului, iar acesta va accepta rezultatele ca fiind corecte.

15.5. - Operaţiunile recepţiei implică:

- identificarea serviciilor prestate;

-constatarea eventualelor neconcordanţe a prestaţiilor faţă de propunerea tehnică;

-constatarea eventualelor deficienţe;

15.6.- Operaţiunile precizate la art.15.5. fac obiectul unui raport întocmit la faţa locului de către achizitor, semnat atât de către acesta cât şi de prestator. În cazul în care prestatorul refuză să semneze raportul, se menţionează acest fapt. O copie a a raportului se va transmite prestatorului în cel mult...zile de la data întocmirii.

15.7.- Prestatorul are obligaţia de a remedia deficienţele semnalate, în termen de ...zile de la data luării la cunoştinţă a raportului prevăzut la art. 15.6.

15.8. - Procesul- verbal de recepţie a serviciilor prestate va fi semnat de către achizitor, sub rezerva remedierii tuturor deficienţelor/neconcordanţelor constatate.

16. Începere, finalizare, întârzieri, sistare

16.1 - (1) Prestatorul are obligaţia de a începe prestarea serviciilor de la semnarea contractului pentru a se incadra in termenul solicitat.

(2) În cazul în care prestatorul suferă întârzieri şi/sau suportă costuri suplimentare, datorate în exclusivitate achizitorului părţile vor stabili de comun acord:

a) prelungirea perioadei de prestare a serviciului, şi

b) totalul cheltuielilor aferente, dacă este cazul, care se vor adauga la preţul contractului.

16.2 - (1) Serviciile prestate în baza contractului sau, oricare fază a acestora prevazută a fi terminată într-o perioadă stabilită, trebuie finalizate în termenul convenit de parţi, termen care se calculează de la data începerii executarii contractului conform clauzei 7.1 din prezentul contract.

(2) În cazul în care:

i) orice motive de întârziere, ce nu se datorează prestatorului,

sau

ii) alte circumstanţe neobisnuite susceptibile de a surveni, altfel decât prin încalcarea contractului de către prestator, îndreptăţesc prestatorul de a solicita prelungirea perioadei de prestare a serviciilor sau a oricărei faze a acestora,

atunci parţile vor revizui, de comun acord, perioada de prestare şi vor semna un act adiţional.

16.3 - Dacă pe parcursul îndeplinirii contractului, prestatorul nu respectă termenul de prestare, acesta are obligaţia de a notifica acest lucru, în timp util, achizitorului. Modificarea datei/perioadelor de prestare asumate în graficul de prestare se face cu acordul parţilor, prin act adiţional. Notificarea nu presupune un acord implicit al achizitorului cu privire la decalarea termenelor de prestare a serviciilor.

16.4 - În afara cazului în care achizitorul este de acord cu o prelungire a termenului de execuţie, orice întârziere în îndeplinirea contractului dă dreptul achizitorului de a solicita penalităţi prestatorului.

16.5.Termenul de predare a livrabilelor:- Studiu de fezabilitate, Documentaţia necesară obţinerii avizelor, Expertiză tehnică şi audit energetic, Studiu de trafic, care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat, Realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare al Traficului Rutier, Studiu de fezabilitate comun, Tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu, Specificaţii tehnice şi calitative ale dotărilor - 30 de zile calendaristice de la data semnării contractului de prestări servicii.

17. Ajustarea preţului contractului

17.1 - Pentru serviciile prestate, plaţile datorate de achizitor prestatorului sunt tarifele declarate în propunerea financiară, anexă la contract.

17.2 - Preţul contractului nu se ajusteaza si ramane fix pe toata perioada desfasurarii contractului.

18. Amendamente

18.1 - Parţile contractante au dreptul, pe durata îndeplinirii contractului, de a conveni modificarea clauzelor contractului, prin act adiţional, numai în cazul apariţiei unor circumstanţe care lezează interesele comerciale legitime ale acestora şi care nu au putut fi prevăzute la data încheierii contractului.

19. Cesiunea

19.1 - Prestatorul are obligaţia de a nu transfera total sau parţial obligaţiile sale asumate prin prezentul contract.

19.2 – Prestatorul poate cesiona dreptul său de a încasa contravaloarea produselor livrate, în condiţiile prevăzute de dispoziţiile Codului Civil.

19.3 - Solicitările de plată către terţi pot fi onorate numai după operarea unei cesiuni în condiţiile mentionate la art 19.2

20. Perioada de execuţie

20.1. Începerea perioadei de prestare a serviciilor se calculează de la data :

- primirii comenzii transmise după notificarea privind începerea executării contractului;

21.Subcontractare

21.1. - (1) Prestatorul are obligaţia de a prezenta la încheierea contractului toate contractele încheiate cu subcontractanţii desemnaţi.

(2) Lista subcontractanţilor, cu datele de identificare ale acestora se constituie în anexe la prezentul contract.

21.2. - (1) Prestatorul este pe deplin răspunzător faţă de achizitor de modul în care îndeplineşte contractul.

(2) Subcontractantul este pe deplin răspunzător faţă de prestator de modul în care îşi îndeplineşte partea sa din contract.

21.3. – Orice convenţie prin care Prestatorul încredinţează o parte din realizarea prezentului Contract de servicii către un terţ, este considerată a fi un contract de subcontractare.

21.4.- Prestatorul poate schimba oricare subcontractant numai dacă acesta nu şi-a îndeplinit partea sa din contract sau şi-a îndeplinit-o necorespunzător. Schimbarea subcontractantului nu va modifica preţul contractului şi nu se va efectua decât după notificarea achizitorului şi primirea aprobării din partea acestuia.

21.5.- Orice schimbare a subcontractantului fără aprobarea prealabilă în scris a Achizitorului sau orice încredinţare a serviciilor de către subcontractant către terţe părţi va fi considerată o încălcare a prezentului contract de servicii.

21.6.- Acceptul achizitorului privind schimbarea subcontractantului se va face în termen de 3 de zile la data primirii notificării, motivând decizia sa în cazul respingerii aprobării.

21.7.- Prestatorul nu are dreptul de a înlocui subcontractanţii nominalizaţi în cazul în care înlocuirea acestora conduce la modificarea propunerii tehnice sau financiare, anexă la prezentul contract.

21.8.- Prestatorul are obligaţia, în cazul în care subcontractează părţi din contract, de a încheia contracte cu subcontractanţii desemnaţi, în aceleaşi condiţii în care el a semnat contractul cu achizitorul.

21.9.- Niciun contract de subcontractare nu va crea raporturi contractuale între subcontractant şi Achizitor.

21.10.- Prestatorul va răspunde pentru actele şi faptele subcontractanţilor săi şi ale experţilor, agenţilor, salariaţilor acestora, ca şi cum ar fi actele sau faptele Prestatorului, ale experţilor, agenţilor sau salariaţilor acestuia. Aprobarea de către Achizitor a subcontractării oricărei părţi a Contractului de servicii sau a angajării de către Prestator a unor subcontractanti pentru desfăşurarea Serviciilor nu va elibera Prestatorul de niciuna dintre obligaţiile sale din prezentul Contract de servicii.

22. Forţa majoră

22.1 - Forţa majoră este constatată de o autoritate competentă.

22.2 - Forţa majoră exonerează parţile contractante de îndeplinirea obligaţiilor asumate prin prezentul contract, pe toată perioada în care aceasta acţionează.

22.3 - Îndeplinirea contractului va fi suspendată în perioada de acţiune a forţei majore, dar fără a prejudicia drepturile ce li se cuveneau părţilor până la apariţia acesteia.

22.4 - Partea contractantă care invocă forţa majoră are obligaţia de a notifica celeilalte părţi, imediat şi în mod complet, producerea acesteia şi să ia orice măsuri care îi stau la dispoziţie în vederea limitării consecinţelor.

22.5 - Dacă forţa majoră acţionează sau se estimează ca va acţiona o perioadă mai mare de 6 luni, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte parţi încetarea de plin drept a prezentului contract, fără ca vreuna din parţi să poată pretindă celeilalte daune-interese.

23. Soluţionarea litigiilor

23.1 - Achizitorul şi prestatorul vor face toate eforturile pentru a rezolva pe cale amiabilă, prin tratative directe, orice neînţelegere sau dispută care se poate ivi între ei în cadrul sau în legatură cu îndeplinirea contractului.

23.2 - Dacă, după 15 de zile de la începerea acestor tratative neoficiale, achizitorul şi prestatorul nu reuşesc să rezolve în mod amiabil o divergenţă contractuală, fiecare poate solicita ca disputa să se soluţioneze de către instanţele judecatoreşti competente din România.

24. Limba care guvernează contractul

24.1 - Limba care guvernează contractul este limba română.

25. Comunicări

25.1 - (1) In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.

In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.

(2) Daca notificarea se trimite prin telex sau telefax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

25.2 - Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate, prin intermediul uneia din modalitatile prevazute la alineatele precedente.

26. Legea aplicabilă contractului

26.1 - Contractul va fi interpretat conform legilor din România.

Parţile au înteles să încheie azi .............. prezentul contract în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

Achizitor, Prestator

-----------------------

oradea.ro

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download