Memoriu de activitate, 17



17.01. 2005- 16.01.2009

Prof. Ionescu Liliana, Colegiul Tehnic Decebal

➢ Nivel de pregătire:

• Profesor titular la catedra de tehnologie chimică, începând cu data de 01.09.1996;

• Absolventă a Facultăţii de Chimie Industrială, secţia Tehnologia Substanţelor Organice, Bucureşti 1995;

• Absolventă a facultăţii de Chimie, secţia Chimie Generală, Craiova 2001

• Grad didactic I – 2007

• Masterand anul II, “Politici Sociale şi Integrare Europeană”, facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret.

• Anul I, cursuri postuniversitare de “Protecţia Mediului în industrie”, Universitatea Craiova

I. Activităţi complexe cu valoare instructiv educativă

a.

➢ Obţinerea calificativului FOARTE BINE, conform adeverinţei 329/27.01.2009.

➢ Mă preocupă nivelul de pregătire al elevilor mei, pe care încerc permanent să-i stârnesc spre cunoaştere prin studiu. Progresul elevilor la clasă s-a oglindit în rezultate bune şi foarte bune la examenele de sfârşit de ciclu. Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2008, a fost de 100% la proba E, clasa XII F, la modulul „Analiza Apei”, disciplină de bacalaureat în asociere cu modulul de „Materii prime şi materiale în industria chimică”, cât şi la clasa XIII B, liceu ruta progresivă, la modulul „Asigurarea calităţii” în asociere cu modulul „Analiză instrumentală”.

➢ Deşi în şcoală nu a fost operaţională reţeaua de AEL, folosesc la predare frecvent platforma, expunând lecţiile existente la un videoproiector.

b.

➢ În ultimii doi ani, am fost in imposibilitatea de a obtine rezultate la Olimpiada Interdisciplinară Tehnică, deoarece concursul a fost organizat doar pentru clasele a X-a, liceu, clase la care nu am avut ore în norma mea didactică, după ce am renunţat la orele de Microbiologie în favoarea catedrei de biologie, acolo fiind un deficit de ore.

În anii şcolari 2004-2005 şi 2005-2006 la ciclul inferior al liceului, clasa a X-a, am avut la predare doar Microbiologia, dintre disciplinele de examen fixate in cadrul olimpiadei. Pregătirea unui elev de la profilul resurse înseamnă o muncă de echipă a colegilor din catedră care predau disciplinele evaluate în cadrul olimpiadei, conform tabelului atasat:

3) PROGRAMA PENTRU CLASA A X-A PROFIL: RESURSE NATURALE SI PROTECŢIA MEDIULUI

|Profil |Discipline |Nr. ore/săpt. |

|Resurse naturale si |Microbiologia resurselor naturale |2 |

|protecţia mediului | | |

| |Instrumente şi tehnici de laborator |3 |

| |Studiul calităţii mediului |2 |

| |Ecologie |2 |

Alături de colegele din catedră- Boescu Liliana, Chisnoiu Cireşica şi Ionăşcuţ Manuela-

• în anul şcolar 2004-2005, m-am implicat în pregătirea lotului de elevi participant la olimpiada tehnică, faza pe şcoală şi judeţeană, a următorilor elevi: Niţu Loredana şi Bratu Ramona

• în anul şcolar 2005-2006, eleva Bolbotină Ica, a obţinut locul I la faza judeţeană şi a reprezentat liceul la faza naţională, ce a avut loc la Slatina. Echipa iniţială de competitori a fost formată din: Băicuşi Cosmina, Sitaru Raluca Mihaela şi Mihai Mariana (clasaXF), respectiv Bolbotină Ica, Butuşină Mihaela, Balaci Ana-Maria şi Carindăţoiu Alexandra (clasa XG)

În ultimii doi ani, am încercat să atrag elevii în diverse concursuri educative, recunoscute de MECT, cât şi la nivel local, de Primăria municipiului.

- 28 mai 2005 – am participat la Simpozionul Internaţional „Dunărea-leagăn de civilizaţie”, organizat de şcoala generală nr. 14. Fueru Georgiana şi Ifrim Loredana au reprezentat liceul la secţiunea destinată elevilor, pregătind materiale foto şi schiţe pe tema simpozionului.

- Am fost coordonator judeţean în cadrul proiectului naţional „Micii Ambasadori ai Mediului”. Am îndrumat-o pe eleva Popescu Adriana la elaborarea unui studiu în cadrul programului naţional „Micii Ambasadori ai Mediului", concurs realizat în colaborare cu Garda Naţională de Mediu şi Unilever România, începând din 24 mai 2006. Eleva a obţinut locul II, la nivel judeţean, festivitatea de premiere având loc la Muzeul Naţional „Porţile de Fier”, 30 iunie 2006.

- 28 octombrie 2006 – am participat la Simpozionul Regional „Împreună în Europa”, organizat la Grupul Şcolar „Domnul Tudor”, Drobeta Turnu Severin. Eleva îndrumată de mine, Şelevărdeanu Marilena, a reprezentat liceul la secţiunea adresată elevilor.

- 27 aprilie 2007 – la Simpozionul Regional „Portofoliul – CARD pentru legitimitate şi integrare UE”, organizat la Grupul şcolar Industrial „materiale de construcţii” – Tg-Jiu, liceul a fost reprezentat de elevele Rădulescu Andreea şi Fueru Georgiana, care s-au remarcat prin intocmirea unui portofoliu virtual.

- 10 mai 2008 – la Simpozionul Regional „Priorităţi în învăţământul tehnic, liceal şi profesional”, organizat la grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini Balş- Olt, am reprezentat liceul împreună cu elevele Bălulescu Alexandra şi Pascaru Ana-Maria ce au pregătit un material pe teme legate de influenţa pe care o exercită muzica asupra dezvoltării personale.

- 18 aprilie 2008, în cadrul implementării proiectului naţional „Mesajul meu antidrog, ediţia a V-a”, iniţiat de Agenţia Naţională Antidrog, eleva coordonată de mine, Iubişi Loredana a obţinut locul II, la secţiunea film, faza judeţeană. Elevele Pascaru Ana Maria şi Bălulescu Alexandra au primit diplomă de participare.

- 06.decembrie 2008, în cadrul Simpozionului Regional „Strategii de predare alternative”, am reprezentat liceul alături de elevele: Iubişi Loredana, Bălulescu Alexandra şi Pascaru Ana-Maria care s-au remarcat prin materialul pregătit pe tema propusă de organizatori.

- Participant în proiectul educaţional de parteneriat “Campanie anti-tabac”, cu mobilizarea unui grup de 10 elevi ca voluntari, prin informarea tinerilor cu privire la efectele nocive ale fumatului şi distribuirea de pliante. (3047/25.10.2007);

- Implicare în implementarea proiectului naţional, “Împreună împotriva violenţei, părinţii din nou la şcoală”, (29596/01.04.2008), prin aplicarea chestionarului pe tema “Violenţa în şcoală şi în afara ei”, cât şi implementarea proiectului “Alcoolul nu te face mare”, prin vizionarea de filmuleţe selectate pe temele menţionate;

- Am desfăşurat o complexă activitate educativă ca diriginte, participând cu clasa la diverse lansări de carte, vizite la Primărie şi Prefectură, muzee, festivităţi de sărbătoare naţională: 26 Iunie - Ziua steagului, 1 Decembrie- Ziua Naţională a României, etc., activităţi recunoscute la nivel judeţean.

- Organizarea de excursii tematice cu elevii clasei a XII-a F, la Schitul Topolniţei, Orşova, Băile Herculane şi la Sinaia, ultima excursie, pe durata a trei zile, cu cazare două nopţi la Grupul Şcolar din Sinaia, excursie organizată prin Hercules Tour Company, 08.02-10.02.2008, în parteneriat cu C.N. „Gheorghe Ţiţeica”.

- Membru în echipa de organizare a banchetului claselor a XII-a, „Balul absolvenţilor”şi Festivitatea Gaudeamus, alături de diriginţii claselor terminale. Realizarea invitaţiilor pentru banchet, a diplomelor şi a tabloului clasei a XII-a F, conceperea ecusoanelor de absolvent;

c.

.

➢ Participarea la Olimpiade şi concursuri şcolare:

- 25-28 februarie 2006, membru în comisia de organizare şi desfăşurare a Olimpiadei Interdisciplinare Tehnice, faza judeţeană, ce a avut loc la Grupul Şcolar Agricol Halânga

- 2-4 martie 2006, membru în comisia de organizare şi desfăşurare a Concursului profesional pentru calificările dobândite prin anul de completare, faza judeţeană, la C.T. Decebal.

- 28 martie 2008, secretar în cadrul Comisiei de organizare şi desfăşurare a Olimpiadei Interdisciplinare tehnice, faza judeţeană, ce s-a desfăşurat la C. T. Decebal

➢ propunător de subiecte şi evaluator în cadrul concursurilor şcolare judeţene şi naţionale

➢ Membru în comisiile judeţene de bacalaureat 2007, 2008, cat şi în comisia pentru examenul de suplinire, ca profesor evaluator. Membru în comisiile de diferenţă şi în comisiile de acordare a certificatului de competenţe profesionale.

➢ însoţitor şi supraveghetor al elevilor în cadrul concursurilor şcolare naţionale

- 17-21 aprilie 2006, Craiova, Grup Şcolar „Ilie Murgulescu”

- 10-14 aprilie 2007, Constanţa, Grup Şcolar Agricol „Palas”

e.

.

➢ Organizarea de concursuri şi festivaluri la nivel local, judeţean sau naţional

- Începând cu anul şcolar 2005-2006, membru în echipa de organizare a concursului de Cultură Generală, activitate aflată la a III-a ediţie şi susţinută în cadrul „Zilelor Liceului. Conceperea pliantului pentru catedra de cultură tehnică în mai 2007 şi mai 2008,. dar şi a diplomelor elevilor pentru concursul de cultură generală …

- Am luat parte la dezbateri pe teme de mediu cu efective de elevi la prezentarea realizată de Fundaţia „Acţiunea Ecologică Română”, din 24 martie 2008, şi am fost gazde organizatoare ale concursului interjudeţean Şcoala Civic-Ecologică din Oltenia, organizat în 08. aprilie 2008 în colaborare cu Universitatea locală. Tema concursului şi bibliografia a avut în vedere „Ecologia Sistemică, Schimbări Climatice şi Dezvoltare durabilă”.

➢ Organizarea şi participarea la spectacole, expoziţii, concerte, simpozioane

- Organizarea concursului de Cultură Generală în cadrul Zilelor Liceului, începând cu anul şcolar 2005-2006.

- 27 octombrie 2006, Simpozionul Internaţional „O Europă fără graniţe pentru elevi, părinţi, profesori”, organizat de Grupul Şcolar Industrial Auto.

- Participare la Festivalul Mozart, Festivalul de teatru, Concerte de colinde, la vernisaje şi spectacole, târguri de carte, împreună cu elevii clasei la care am fost dirigintă, şi nu numai, în perioada 2004-2008.

f.

➢ Rezultate notabile/măsurabile obţinute în activităţile culturale şi educative desfăşurate în şcoala:

- 2003-2005, coordonator de proiect/şcoală, „DESTINUL PLANETEI, DESTINUL NOSTRU”, în parteneriatul educaţional dintre Şcoala cu clasele I-VIII nr.14, Grupul Şcolar Decebal şi Grupul Şcolar „Domnul Tudor”, în cadrul programului internaţional ECO-Şcoala. În cadrul proiectului au fost derulate activităţi în colaborare cu S.C. SECOM. SA. UZINA DE APĂ, Drobeta Turnu Severin, cât şi cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Turnu Severin

- colaborator în parteneriatul educaţional dintre Şcoala generală nr.14 şi Biblioteca I. G. Bibicescu, intitulat „NATURA ÎN OPERA SCRIITORILOR ROMÂNI”, cu activităţi derulate în anul şcolar 2005-2006. Am avut o colaborare constantă cu sala de lectură a bibliotecii I.G. Bibicescu prin iniţierea elevilor în tehnica documentării, în vederea realizării proiectelor pentru obţinerea certificatului de competenţe profesionale.

- 10.10.2005, membru în echipa proiectului „Prietenii Muzeului”, în parteneriat cu Muzeul Regiunii Porţile de Fier

- 15.11.2006, proiect educaţional „Muzeul – bogăţie pentru suflet şi minte”, parteneriat între Colegiul Tehnic Decebal şi Muzeul Regiunii Porţile de Fier Drobeta Turnu Severin.

- 2006-2007, membru activ în proiectul educaţional „Şcoala părinţilor” şi conceperea scrisorii către părinţi.

- Membru în echipa de proiect internaţional- ENO SCHOOL, în anul 2007-2008, cu activităţi în derulare;

- Asistent de proiect în echipa ce a implementat şi centralizat rezultatele chestionarului “Ce vreau să schimb în şcoala mea”(1381/15.V.2008) şi elaborarea unui material pe seama datelor centralizate în revista Confidenţe;

- Membru activ în Clubul Impact DECEBAL, începând cu septembrie 2008

g.

➢ Activităţi şi rezultate obţinute în centrele de excelenţă sau cu elevi cu dificultăţi de învăţare.

- implicare la nivelul şcolii

h.

➢ Activitate desfăşurată în vederea echităţii în educaţie

- implicare la nivelul şcolii, dar şi colaborare cu colegi din ţară

i.

.

➢ Rezultate măsurabile/cuantificabile obţinute în desfăşurarea unor activităţi practice, educative pentru formarea de abilităţi de comunicare, antreprenoriale şi tehnice.

- coordonarea lucrărilor de atestat în anul şcolar 2007-2008

j.

➢ Activităţi de voluntariat la nivelul comunităţii locale

- Membru activ în Clubul Impact DECEBAL, începând cu septembrie 2008 şi membru în echipa de organizare a parteneriatului social „Voluntarii de la Dunăre”, care s-a concretizat într-o călătorie cu vaporul pe defileul Dunării şi cu o tematică prestabilită în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului, în 09 noiembrie 2008, în colaborare cu Asociaţia Juventus Mundi şi C.T. DECEBAL; Conceperea unui ecuson bilet ce a fost distribuit celor 100 de potenţiali voluntari.

- In anul şcolar 2005-2006, sem I, am coordonat participarea elevilor clasei a X-a F ca voluntari la „Ziua Varstnicilor” din data de 1 octombrie 2005

- În preajma sărbătorilor pascale, am iniţiat o vizită la Şcoala Specială Constantin Pufan, sub genericul „Zâmbet pe chipuri de copii”, în care am urmărit sesibilizarea elevilor vizavi de problemelor colegilor năpăstuiţi de soarta. Din fonduri proprii au fost dăruite copiilor şcolarizaţi în această instituţie mici atenţii constând în dulciuri.

- Implicare ca voluntar activ la realizarea Proiectelor şi Programelor specifice Crucii Roşii pe perioada 2003-2009.

k.

.

➢ Activitate de coordonator de programe educative şcolare şi extraşcolare

- conform celor menţionate mai sus cât şi planului de activităţi culturale organizate în colaborare cu biblioteca liceului, în anul şcolar 2008-2009

➢ Îndrumarea colectivelor redacţionale ale revistelor şcolare

- am îndrumat colectivul de redacţie al revistei „Planeta Albastră”, în anul şcolar 2006-2007

l.

➢ Participarea la cursuri şi programe de formare acreditate/echivalent număr de ore.

Programe de formare şi perfecţionare urmate:

La CCD Mehedinţi este limitată înscrierea la cursuri de perfecţionare cu credite dacă în ultimii cinci ani ai obţinut un grad didactic. În 11 mai 2007 am susţinut lucrarea de grad I, cu toate acestea am reuşit să fiu cursant la cursul “PROTEHNICA”- 33 credite şi să reiau cursul AEL- 25 credite.

|Perioada |Numele şi tipul instituţiei de |Domeniul studiat/ aptitudini |Tipul calificării/diploma |Nivel de calificare a formei|

| |învăţământ |ocupaţionale |obţinută |de instruire |

|2009-2010 |Universitatea Craiova |Cursuri postliceale |Protecţia Mediului |specializare |

|Dec-ian.2009 |ISJ /SIVECO |AEL |25 credite |perfecţionare |

|Martie 2008 |CCD |Protehnica |33 credite |perfecţionare |

| 2008 |ISJ/ C.T. DECEBAL |Programele |Diplomă participare |perfecţionare |

| | |Comenius-Grundtvig-Pestalozzi | | |

| 2008 |ISJ-CCD |Examene naţionale |Diplomă participare |perfecţionare |

|2007-2009 |Universitatea Spiru Haret |Politici sociale şi integrare |Diplomă master |specializare |

| | |europeană | | |

|Octombrie 2007 |CCD |Consiliere şi orientare |adeverinţă |perfecţionare |

|11 mai 2007 |Obţinerea gradului didactic I |

|27 mai 2006 |Fundaţia « Tineri pentru |Formare de instructori « Educaţie |Adeverinţă |perfecţionare |

| |tineri » |pentru viata de familie » şi | | |

| | |« Consiliere şi orientare » | | |

|26 martie 2006 | | | | |

|02. XII 2004-VI 2005|C.C.D |AEL |Adeverinţă/credite |perfecţionare |

m.

➢ Coordonarea activităţilor din cadrul Stategiei Naţionale de Acţiune Comunitară

- în mai 2005 derularea unei acţiuni de sensibilizare a elevilor vizavi de colegii lor cu dificultăţi psiho-motorii, care s-a concretizat într-o vizită la centrul Constantin Pufan, conform menţionării anterioare.

n.

➢ Integrarea copiilor cu cerinţe educative speciale în şcolile de masă şi desfăşurarea activităţilor de educaţie remedială.

- colaborare cu Centrul şcolar de educaţie Incluzivă, Constantin Pufan, Drobeta Turnu Severin

II. Performanţe deosebite în inovarea didactică

a.

Contribuţii la elaborarea de materiale avizate de MECI/ISJ

- Membru în grupurile de lucru ale MECT, autor şi monitor al variantelor de bacalaureat, 2007-2008, 2008-2009, adresa 3684/20.11.2008, participant la întâlnirile de lucru de la:

o Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Dumitru Moţoc”, Bucureşti (2566/5.dec.2007);

o Grupul Şcolar OLTCHIM, Rm. Vâlcea (4511/17 dec.2007);

o Grupul Şcolar “Elena Doamna”, Galaţi (175/14.01.2008);

o Grupul Şcolar OLTCHIM, Rm. Vâlcea (4065/14.XI.2008);

o Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum”, Sibiu (1120/12.12.2008)

- Monitor al variantei de bacalaureat extrase în sesiunea din toamnă prin colaborare cu CNCEIP;

- Elaborare de subiecte şi bareme pentru Concursul de ocupare a posturilor vacante din învăţământ, prin suplinire, din 16.08.2007, respectiv 16.08.2006. Elaborarea propunerilor de subiecte pentru Examenul de Bacalaureat 2004 – discipline tehnice, cât şi elaborare de subiecte pentru Olimpiada Interdisciplinară Tehnică, faza judeţeană 2004. Din anul şcolar 2006-2007 nu am mai avut ore la ciclul inferior al liceului, renunţând în favoarea catedrei de biologie la orele de Microbiologie, cls a X-a.

Elaborarea unor programe şcolare, CDŞ, alegerea lor la clasă de către elevi în anul şcolar 2005-2006.

b.

Cărţi şi lucrări ştiinţifice publicate în domeniul didacticii, specialităţii şi managementului educaţional, înregistrate cu ISBN/ISSN.

|Titlul articolului, referatului sau lucrării |Denumirea revistei |Anul aparitiei |

|Teme politice, sociale, administrative |Cafeneaua politică şi literară |2007-2008 |

| |ISSN 1842-2640 | |

|Publicarea unor materiale referitoare evenimentele educative |Revista C.T. DECEBAL |2004-2008 |

|ce au avut loc în şcoală |Confidenţe | |

| |I.S.S.N. 1584-2753 | |

|Educaţia preadolescenţilor şi a adolescenţilor |Portofoliu card, Tg Jiu |2007 |

| |ISBN 978-973-741-064-1 | |

|Diverse teme sociale |Reviste online |constant |

|Dunărea, resursă internaţională |Gânduri pentru Planeta Albastră |2006 |

| |I.S.S.N. 1584-2754 | |

|Destinul nostru, destinul Planetei | |2005 |

|Educaţie permanentă |Invăţământul şi educaţia permanentă | |

| |I.S.B.N. 973-9063-18-10 |2005 |

|Relaţii interpersonale | | |

|Evaluarea curentă | | |

c.

Activitate de:

- formator în implementarea programei de „Consiliere şi Orientare”

- Participare cu comunicări/moderator la simpozioane. Diplomele se găsesc la secţiunea I.

|Titlul referatului/ lucrării |Unde a fost prezentat |Perioada |

|Metode interactive de predare |Simpozionul regional „Strategii de predare |06.decembrie 2008 |

| |alternative”, Tg-Jiu | |

|Problemele învăţământului românesc |Simpozionului Regional “Priorităţi în |10 mai 2008 |

| |învăţământul tehnic, liceal şi profesional”, Balş | |

|Educaţia preadolescenţilor şi a adolescenţilor |Simpozion regional, Tg Jiu |21 aprilie 2007 |

|Împreună în Europa |Simpozion regional |28 0ct. 2006 |

| |G.Şc. Domnul Tudor | |

|Educaţie pentru calitate |Simpozion Internaţional, G.Ş.Ind. Auto |27.oct.2006 |

|Personalitatea şi educaţia preadolescentului şi |Simpozion Zonal Didactica Nova, CCD Mehedinţi |Noiembrie 2005 |

|adolescentului | | |

|Dunărea, resursă internaţională |Simpozion Internaţional |25 mai 2005 |

| |Şc. Gen. Nr. 14 | |

|Şcoala românească între necesitate şi realitate |Simpozion Naţional Didactica Nova, CCD Mehedinţi |17-21 mai 2004 |

d.

Activitate ca:

- membru în Comisia Naţională de specialitate- bacalaureat 2008

- implicare în organizarea cercurilor pedagogice

e.

- în anul şcolar 2007-2008, membru în:

o comisia diriginţilor

o Comisia pentru Educaţie incluzivă, de acordare a burselor şi altor ajutoare stabilite prin lege

o comisia pentru examenele naţionale de bacalaureat, teze unice, admitere în liceu şi SAM

o Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii în educaţie

- În anul şcolar 2006-2007, membru în:

o Comisia diriginţilor

o Comisia pentru manuale, auxiliare didactice şi documente legislative

o Comisia pentru relaţii cu comunitatea, reţele de colaborare, parteneriate la nivel local, judeţean, naţional şi internaţional

o Comisia de organizare şi desfăşurare a examenului de încheiere a situaţiei şcolare de corigentă

- Am participat ca profesor supraveghetor la:

▪ Olimpiada de limbă şi literatură engleză, faza judeţeană, din 26. II. 2005

▪ Simularea examenului de teste naţionale, martie 2006

▪ Olimpiada de limbă engleză, faza judeţeană, 18.martie 2006

▪ Concursul şi testarea personalului didactic suplinitor, din 31 august 2006

▪ Olimpiada la disciplinele din aria curriculară „tehnologii”, faza judeţeană, februarie 2007

III. Participarea la proiecte în cadrul programelor de reformă coordonate de ISJ, MECI, alţi parteneri

➢ Realizarea unor campanii de informare an de an, întocmirea materialelor distribuite elevilor, cu privire la:

10 Decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

22 Martie – Ziua Mondială a Apei

22 Aprilie – Ziua Pământului

05 Iunie – Ziua Mondială a Mediului

Membru în echipa de proiect internaţional- ENO SCHOOL, în anul 2007-2008, 2008-2009, cu activităţi în derulare.





IV. Contribuţii la creşterea prestigiului unităţii de învăţământ

➢ Membru colaborator în parteneriatul educaţional „Integrarea şcolii Româneşti în Învăţământul European”, regiunea Sud-Vest Oltenia. În mai 2009 urmează să organizăm simpozionul la noi în şcoală, simpozion ce se desfăşoară pe două secţiuni, una adresată elevilor, iar cealaltă profesorilor.

➢ Împreună cu colegii din catedra de Resurse naturale şi Protecţia Mediului am organizat Cercuri Pedagogice în şcoală şi am participat cu materiale prezentate în plenul Cercurilor Pedagogice, dar şi la conceperea pliantelor aferente, ce au fost distribuite o dată cu mapa cercului pedagogic respectiv.

16 martie 2007, la Cercul Pedagogic organizat la Colegiul Tehnic Decebal am realizat:

Pliantul ce specifica programul cercului

Calandarul ecologic şi informaţii despre Luna Pădurii

Susţinerea referatului « Personalitatea preadolescenţilor şi adolescenţilor »

Conspect din proiectul de Lege a Învăţământului

30 mai 2008, la Cercul Pedagogic organizat la Colegiul Tehnic Decebal am realizat:

Prezentarea Simpozionului Regional, SUD-VEST Oltenia, „Integrarea şcolii româneşti în învăţământul european”, desfăşurat la Balş

Programul de lucru al unui profesor din Canada

Resurse de apa – în colaborare cu Fac. De Chimie Ind. Bucuresti

Realizarea pliantului aferent ACTIVITĂŢILOR

➢ Participant la Târgul Liceelor, conceperea unor materiale informative despre oferta educaţională a şcolii noastre (pliante, steguleţe, etc), începând cu 20 mai 2006, 2007 şi 2008;

➢ Realizarea de parteneriate cu Biblioteca I.G. Bibicescu, Muzeul regional „Porţile de Fier”, conform celor expuse mai sus, dar şi convenţie şi protocol de colaborare între liceu şi S.C. CELROM S.A, octombrie 2005, prin aprobarea CDS, „Concepte de bază şi algoritmi de calcul în chimie”.

➢ Organizarea în 11.11.2006 a Revederii, un omagiu adus anilor de şcoală, marcând trecerea a 20 de ani de la absolvirea Liceului de mate-fizică „Traian”, actualmente Colegiul Naţional Traian.

➢ Elaborarea unei strategii de eradicare a problemelor cu care se confruntă şcoala în colaborare cu membrii echipei de poiect „Ce vreau şă schimb în şcoala mea” şi vizate de direcţiunea şcolii. Materialul este ataşat alături de alte articole publicate în revistele şcolii.

➢ Implicarea personala cât şi a elevilor în diverse concursuri, gen - Fii EcoReporter: ''Vreau o Romanie mai curata!''. Realizarea unor filmuleţe despre mediu şi postarea lor pe youtube, în care sunt semnalate neregulile existente în oraş… Colaborare cu mass-media, local şi nu numai.

➢ Am aplicat pentru selecţia de FORMATORI-CONSILIERI pe bază de portofoliu, iniţiată de ARACIP în perioada 10 decembrie 2008-15 ianuarie 2009 şi urmează susţinerea interviului în perioada 16 februarie-15 martie. Listele sunt ataşate ca document pe site-ul aracip.edu.ro.

➢ Deschiderea topic-ului de discuţii intitulat „Problemele învăţământului românesc- multe şi complexe”, pe site-ul educaţiei, începând cu 04.februarie 2007, ce poate fi accesat la adresa:

Data,

08.02.2009

Semnătura,

Ionescu Liliana

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download