EMessukeskus



Tiedotusvälineille 8.11.2018

Hondan uutuudet Auto 2018 -tapahtumassa

Täysin uuden Honda CR-V:n Suomen ensiesittely

Viidenteen sukupolveen siirtyvä Honda CR-V säilyttää edeltäjästään vain nimen ja filosofian. Uudelle perusrakenteelle tehty maailman suosituin katumaasturi* on kasvanut niin tiloiltaan kuin ominaisuuksiltaan, vaikka ulkomitat ovat lähes ennallaan. Kehitystyössä paneuduttiin huolellisesti ajettavuuteen ja mukavuuteen. Osastolla 6e70 voi tutustua CR-V:n lisäksi koko Hondan monipuoliseen mallistoon.

Honda lähti rohkeasti vuonna 1995 CR-V:llä rakentamaan markkinoille uutta autoluokkaa, sillä tuolloin ei vielä tunnettu sellaista käsitettä kuin katumaasturi. Honda oli alusta alkaen trendin kärjessä nousten CR-V:n neljän ensimmäisen sukupolven aikana suosikiksi kaikkialla. Honda CR-V on ollut vuosina 2013-2017 maailman eniten myyty katumaasturi*. Niitä on rekisteröity maailmanlaajuisesti melkein kymmenen miljoonaa kappaletta, joista Suomessa on liikenteessä yli 25 000 autoa.

CR-V on tilavampi ulkomittoja kasvattamatta

Nopeasti katsoen uusi CR-V näyttää tutulta, vaikka kaikki siinä on uutta perusrakenteesta alkaen. Aiempaa leveämpi kori parantaa mukavuutta matkustamossa. Lisää tiloja on saatu myös 32 mm pidentyneen akselivälin myötä. Korin pituutta ei ole kuitenkaan kasvatettu, vaan matkustamo on suunniteltu tilankäytöltään aiempaa tehokkaammaksi.

Takana on 50 mm enemmän jalkatilaa kuin ennen. Myös hartia- ja pääntilat ovat kasvaneet edelliseen sukupolveen verrattuna. Ensimmäistä kertaa CR-V:n historian aikana se on saatavana myös kolmannella istuinrivillä varustettuna. Mikäli lisäistuimia ei tarvita, keskeltä jaetut istuimet voidaan taittaa yksitellen alas tavaratilan lattiaan. Suomessa 7-paikkaisuus on saatavana Lifestyle-varustetasoon, jossa monikäyttöisyyttä parantaa keskimmäisen istuinrivin 150 mm pituussäätö.

Kookkaaseen tavaratilaan mahtuu normaalisi kuljetettavaa 561 litraa ja se on 160 mm leveämpi kuin ennen. Takaistuimet taitettuna tavaratilan pituus on 1 830 mm, mikä on peräti 250 mm enemmän kuin edellisessä CR-V:ssä. Tavaratilan lattian voi asentaa kahteen tasoon, joista ylemmässä tavaratila on täysin tasainen takaluukusta eteenpäin. Saatavana on sähkökäyttöinen takaluukku, joka aukeaa käsin koskematta heilauttamalla jalkaa puskurin alla.

Ohjaamo on aiempaa ylellisempi korkeatasoisten materiaalien ja hillityn värimaailman avulla. Kaikki tärkeimmät pinnat ovat pehmeäpintaisia ja miellyttäviä koskettaa. Osa toiminnoista on sijoitettu kosketusnäytön valikkoihin, millä on lisätty ohjaamon selkeyttä ja varmistettu katkaisinten ergonominen sijoittelu. Kuljettaja saa paljon tietoa, sillä kosketusnäytön lisäksi mittaristossa on helppolukuinen 7-tuumainen tietoruutu.

Myynti alkaa 1,5-litraisella bensiiniturbolla

Uudessa Honda CR-V:ssä on 1,5 TURBO -moottori, joka on tehokkaampi kuin mikään Euroopassa tähän malliin aiemmin tarjolla ollut vaihtoehto. Uudessa voimanlähteessä hyvä suorituskyky ja mahtava vääntö yhdistyvät taloudellisuuteen. Kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston kanssa suurin teho on 127 kW (173 hv) ja vääntömomentti on 220 Nm. CVT-automaattivaihteiston kanssa moottori kehittää 142 kW (193 hv) ja suurin vääntömomentti on 243 Nm. Vääntömomentti on molemmissa vaihtoehdoissa käytettävissä hyvin laajalla käyttöalueella 2 000 - 5 000 r/min.

Ehkä merkittävin parannus aiempaan ovat kuitenkin Honda CR-V:n ajo-ominaisuudet niin tiellä kuin maastossa ja mukavuus, jotka ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Painoaan pudottaneen CR-V:n rakenteet ovat runsaamman suurlujuusteräksen käytöllä jäykemmät, mikä antaa hyvän perustan erinomaisille ajo-ominaisuuksille sekä korkealuokkaiselle matkustusmukavuudelle.

Yhtenä tärkeänä tekijänä hyvälle ajettavuudelle on alhaalla sijaitseva painopiste. Vaikka maavara on kasvanut 35 mm edelliseen CR-V:hen verrattuna, painopiste on pysynyt ennallaan.

Alustassa on edessä joustintuet ja ohjaus on toteutettu sähkötoimisella tehostuksella. Takana on täysin uusi monivarsituennalla toteutettu jousitus, jolla taataan hyvä suuntavakavuus suurissakin nopeuksissa sekä korkeatasoinen matkustusmukavuus. Mukavuutta edesauttavat myös hydrauliset jousituksen puslat sekä edessä että takana.

Vaikeissa paikoissa ja maastossa liikkumista helpottaa 35 mm kasvanut maavara, joka on nyt etuvetoisissa malleissa 191 mm ja nelivetoisissa 201 mm. Honda on säätänyt jatkuvaa nelivetoaan (Real Time AWD with Intelligent Control System™) niin, että se toimii tehokkaammin etenkin haastavissa olosuhteissa. Moottorin väännöstä saadaan nyt tarvittaessa suurempi osa takapyörille. Muutosten myötä CR-V:n mäennousukyky ja etenemiskyky liukkaalla ovat parantuneet merkittävästi.

Kaikissa varustetasoissa runsas turvavarustelu

Kaikissa CR-V-malleissa on vakiona erittäin kattava Honda Sensing -turvavarustepaketti, johon kuuluvat aktiivinen törmäyksen varoitusjärjestelmä, etutörmäysvaroitin, kaistavahti, kaistavaroitin, kaista-avustin, älykäs mukautuva vakionopeudensäädin älykkäällä nopeudenrajoittimella sekä liikennemerkin tunnistus. Lisäksi uuden Honda CR-V:n vakiovarusteisiin kuuluvat mm. hätäpuhelujärjestelmä ja ajonvakautuksen lisäksi myös perävaunun vakautusjärjestelmä.

Kaikissa CR-V-malleissa, Comfort-varustetasosta alkaen, on kattavan turvavarustelun lisäksi myös paljon mukavuutta lisääviä yksityiskohtia kuten aktiivinen melunvaimennusjärjestelmä, automaatti-ilmastointi, sähkökäyttöiset ikkunannostimet kaikissa ovissa ja LED-ajovalot pesimillä.

Uuden viidennen sukupolven Honda CR-V:n hinnat alkavat etuvetoisena 33 950 eurosta (Comfort 2WD 1,5) ja nelivetoisena 40 825 eurosta (Elegance AWD 1,5).

Nähtävänä ja koeajettavana koko Honda-mallisto

Uuden CR-V:n lisäksi osastolla pystyy tutustumaan maailman suosituimman katumaasturin yli kahdenkymmenen vuoden historiaan. Samalla voi syventyä siihen, mitä Honda Sensing -turvavarustepakettiin kuuluvat kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat ja miten ne toimivat.

Hondan osastolla voi tutustua myös muuhun monipuoliseen mallistoon. Civic-mallisarjan kaikki kolme vaihtoehtoa ovat paikalla. Kaikkia Civicejä yhdistää urheilullisuus, joten valittavana ovat monikäyttöinen ja ulkonäköönsä nähden hämmästyttävän tilava Civic Hatchback, tyylikäs Civic Sedan sekä luokkansa nopein urheilullinen perheauto, Civic Type R.

Hondan erilaisten perheautojen annin täydentävät Jazz ja HR-V. Kolmannen sukupolven Jazz on kooltaan kompakti, mutta sen tilat ja muunneltavuus ovat luokassaan ylivoimaiset. Honda HR-V puolestaan on kompaktien katumaastureiden luokassa maailman suosituin automalli.**

Hondat ovat myös koeajettavissa aina Suomen ensiesittelynsä saavaa uutta viidennen sukupolven CR-V:tä myöten. Tarkemmat tiedot koeajettavista autoista löytyvät Auto 2018 -nettisivustolta sekä tapahtuman lehdestä.

*Lähde: JATO Dynamics (Myynti 01/2013-12/2017, maailman 54 tärkeintä markkina-aluetta)

**Lähde: JATO Dynamics (Myynti 01/2015-12/2017), maailman 54 tärkeintä markkina-aluetta)

Lisätietoja: Jyrki Mäkinen, NCG Import Finland Oy Ab, puh. 050-5250600, jyrki.makinen@

Kuvia ja lisätietoa löytyy Hondan lehdistösivulta hondanews.eu. Rekisteröidy käyttäjäksi.

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download

To fulfill the demand for quickly locating and searching documents.

It is intelligent file search solution for home and business.

Literature Lottery

Related searches