November



November

4-6. csütörtök-szombat 18 óra, 8-9. hétfő, kedd 20 óra

Mediterrán diéta - Dieta mediterránea

színes, feliratos, spanyol vígjáték, 100 perc, 2009

R.: Joaquín Oristrell

Sz.: Olivia Molina, Paco León, Alfonso Bassave, Carmen Balaqué

F.: Szuez Film

A világ legjobb szakácsának története, és azé a két férfié, akik hozzá segítették, hogy legendává váljon. Sofía szülei éttermének konyhájában töltötte élete első 16 évét, híressé pedig két másik, számára nagyon fontos ember tette: Toni, a férje, akinek három gyermeket is szül, és Frank a mentora, aki a szeretője is lesz.

[pic]



4-6., csütörtök-szombat 20 óra, 8-9. hétfő, kedd 18 óra

Az utolsó dal - The Last Song

színes, feliratos, amerikai filmdráma, 107 perc, 2010 (12)

R.: Julie Anne Robinson

Sz.: Miley Cyrus, Greg Kinnear, Bobby Coleman, Kelly Preston

F.: Fórum Hungary

Az utolsó dal egy kicsiny amerikai tengerparti városban játszódik, és a középpontjában egy családjától elidegenedett apa áll, aki esélyt kap arra, hogy együtt töltse a nyarat lázadó tinédzser lányával, akit hosszú évek óta nem látott. Az újbóli kapcsolatfelvétel igen nehezen indul, ám szerencsére van egy közös érdeklődési pontjuk: a zene. És a zenén keresztül megismerhetjük a család történetét: barátságokat, titkokat és árulásokat, az első szerelmet és a második esélyt.



11-13. csütörtök-szombat 18 óra, 15-16. hétfő, kedd 20 óra

Dumas - L'autre Dumas

színes, feliratos francia életrajzi dráma

R.: Safy Nebbou

Sz.: Gérard Depardieu, Benoit Poelvoorde, Dominique Blanc, Mélanie Thierry

F.: Mokép

Mindenki tudja, hogy Alexandre Dumas A három testőr világhírű szerzője, de hányan tudják, hogy a mestermű társ-írója egy bizonyos Auguste Maquet? Nem sokan, mivel neve soha nem szerepelt a könyvborítókon. Tűz és víz, extrém különcség és csöndes szorgalom ellentéte a két ember, mégis elszakíthatatlan barátság és alkotó közösség jellemzi kapcsolatukat. Mindaddig amíg fel nem tűnik a színen egy gyönyörű fiatal lány.







11-13. csütörtök-szombat 20 óra, 15-16. hétfő, kedd 18 óra

Kövéren szép az élet - Gordos/Fat People

színes, feliratos, spanyol vígjáték, 110 perc, 2009 (16)

R.: Daniel Sánchez Arévalo

Sz.: Antonio de la Torre, Roberto Enríquez, Verónica Sánchez, Raúl Arévalo

F.: Cirko Film

Egy fogyókúrás csoportterápián találkozik néhány látszólag hasonló, de közelebbről nézve nagyon is különböző problémával küszködő ember. A csoport vezetője és annak állapotos felesége akár mintapéldája lehetne a tökéletes, egészséges párnak, a néző azonban elbizonytalanodik: ki tudja önerőből megoldani a problémáit? Ki is boldogtalan igazán?





18-20. csütörtök-szombat 18 óra, 22-23. hétfő, kedd 20 óra

Szívrablók - Heartbreaker/L'arnacoeur

R.: Pascal Chaumeil

Sz.: Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier

F.: Budapest Film

Alexről és nővéréről szól a történet, akik furcsa vállalkozást működtetnek: párkapcsolatokat szakítanak meg. Munkájuknak, bármennyire is erkölcstelen, ugyanúgy megvannak a maga szabályai. Első szabály: Boldog párt nem szabad elszakítani! Második szabály: Munkában nincs szerelem!



18-20. csütörtök-szombat 20 óra, 22-23. hétfő, kedd 18 óra

Babylon A.D.

színes, feliratos, amerikai-francia-angol sci-fi, 90 perc, 2008 (16)

R.: Mathieu Kassovitz

Sz.: Vin Diesel,Michelle Yeoh,Mélanie Thierry,Gerard Depardieu

F.: Palace Pictures

A veteránból lett zsoldos Toorop elvállalja, hogy gyönyörű Aurorát Oroszországból Németországba kíséri. Arról azonban fogalma sincs, hogy a nő csak gazdatest. Egy olyan organizmus hordozója, amivel egy nagyhatalmú szektának világmegváltó tervei vannak. A kiégett katona kénytelen ráébredni, hogy nem csak a lány élete, de talán a világ sorsa is a kezében van.









25-27. csütörtök-szombat 18 óra, 29-30. hétfő, kedd 20 óra

Őrzők legendája - Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

színes, szinkronizált ausztrál-amerikai animációs, kalandfilm

R.: Zack Snyder

F.: Intercom

A legendás filmes Zack Snyder első animációs rajzfilmjének főhőse egy fiatal bagoly, Soren, akit teljesen lenyűgöznek édesapja meséi Ga’Hoole őrzőiről, egy csapat misztikus szárnyas harcosról, akik egy hatalmas csatában mentették meg az életét minden bagolynak, szembeszállva a démoni Egyetlennel. Soren arról álmodozik, hogy egyszer ő is Őrző lesz, bátyja viszont kineveti ezeket a vágyakat, mivel ő csak vadászni és a repülni szeret, és legfőbb célja, hogy apja jobban szeresse őt mint az öccsét. A testvéri féltékenység borzasztó következményekkel jár.





25-27. csütörtök-szombat 20 óra, 29-30. hétfő, kedd 18 óra

The Expendables - A feláldozhatók

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 103 perc, 2010 (16)

R.: Sylvester Stallone

Sz.: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Bruce Willis, Dolph Lundgren

F.: Palace Pictures

Kemény, pörgős akciófilm, melynek főszereplői egy csapat zsoldos, akiket felbérelnek, hogy behatoljanak egy dél-amerikai országba, és végezzenek annak könyörtelen diktátorával. Amikor a küldetés megkezdődik, a zsoldosok ráébrednek, hogy semmi sem az, aminek látszik. Hamarosan a csalás és árulás sűrű hálójában találják magukat. Úgy tűnik, hogy a küldetést nem tudják folytatni, ártatlan életek forognak kockán, ám ennél komolyabb kihívás is vár a csapatra: kiderül, hogy egyik társuk elárulta őket, ezért az életüket minden eddiginél komolyabb veszély fenyegeti.









Mese gyerekeknek és felnőtteknek

6. szombat 10 és 16 óra

Bogyó és Babóca - 13 mese

színes, magyar animációs film, 70 perc, 2010

R.: M.Tóth Géza, Antonin Krizsanics

F.: Kedd Animációs Stúdió

Bartos Erika nagysikerű könyvsorozatának hősei most életre kelnek a filmvásznon. Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány elválaszthatatlan barátok. A tizenhárom rövid mesében sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek, valamint megismerik az őket körülvevő világot.



................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download