Analiza activitatii instructive educative pe



Analiza activitatii instructiv- educative

An scolar 2017-2018

I. Resurse umane si materiale

In anul scolar 2017-2018,Gradinita cu Program Prelungit Nr.36 Galati a functionat cu o singura forma de invatamant, program prelungit- avand 7grupe cu 180 copii inscrisi si 163 care au frecventat gradinita.

Cele 7 grupe ale gradinitei sunt conduse de 14 educatoare calificate,titulare dupa cum urmeaza:

9 cadre didactice gradul I, 3 cadre gradul II si 2cadre cu definitivat.

Planul de scolarizare propus a fost realizat, frecventa a fost buna pe durata intregului an scolar, existand absente cauzate de imbolnaviri ,raceli,viroze sau bolile copilariei.Au existat si transferuri pe intreaga durata a anului scolar sau copii retrasi din motive de schimbare de domiciliu sau neadaptare la gradinita.Inscrierile pentru anul scolar 2018- 2019 au fost realizate inceoand din 15.02.2018-pana la 7 .09.2018, asigurand un numar corepunzator pe clase conform varstei prescolarilor dar si corespunzator cu numarul de reanscrieri.

Baza materiala a gradinitei a fost reconditionata si reamenajata intr-un nou stil pentru a atrage copiii si parintii:

- s-au confectionat si achizionat materiale didactice in concordanta cu cerintele curriculare , pe categorii de activitati;

- s-a imbunatatit fondul de carte prin achizitionarea de noi edituri/ghiduri metodice si reviste la clase si la Biblioteca Gradinitei cat si revista editata de CCD Galati“Scoala Galateana “a fost studiata lunar;

-s-au reamenajat holurile gradinitei si s-au imbunatatit colturile tematice cu Proiectele derulate de noi in parteneriat cu alte gradinite din Galati dar si din tara.

-S-au reanoit vitrinele cu lucrari Origammy si Queeling pe toate holurile gradinitei dand un aspect viu colorat si vesel dar si cu machete si lucrari realizate de copii si parinti pe diverse tematici .

Deasemeni s-au reamenajat colturile tematice de la intrarea in gradinita, coltul Revistei Gradinitei “Zambete de copii” ,urarea de “Bine ati venit!”;coltul comisiei SNAC realizarea unui Benner cu numele gradinitei noastre pentru diverse expozitii cat si decorul din sala de mese a fost mereu realizat si imbunatatit in functie de anotimpul in care ne aflam sau evenimentele gradinitei.

II. Curriculum

Activitatea didactica din gradinita s-a desfasurat in conformitate cu cerintele curriculumului invatamantului prescolar cat si in conformitate cu noile cerinte.

D-nele Profesor pentru invatamant prescolar au lucrat prin diverse metode si procedee active -participative , incercand o abordare diversa,placuta copiilor si parintilor dar si prin nenumarate activitati integrate la toate grupele de varsta.

Au fost selectate o gama variata a continuturilor, prelucrand informatiile pentru a fi accesibile copiilor si s-au respectat particularitatile de varsta in ceea ce priveste abordarea integrata si interdisciplinara a continuturilor.

Educatoarele au fost preocupate de implementarea de noi modalitati si mijloace de invatamant atractive,moderne dand o noua forma modului de lucru la acest nivel de varsta.

Proiectarea didactica s-a realizat in mod divers,atent lucrata si bine structurata prin proiecte tematice variate ce s-au axat pe dorinta copiilor de cunoastere,nou si interesant, stabilind obiective si comportamente in functie de particularitatile de varsta si individuale ale copiilor grupei.

Curriculumul comun a fost completat de curriculumul optional (CDS)in functie de preferintele copiilor si ale parintilor. Activitatile optionale au fost alese din arii curriculare variate:

-Limba engleza;Dans modern;Gimnastica ritmica/Karate si Arta si creativitate.

Materialele auxiliare pentru anul scolar in curs dar si pentru anul viitor se vor achiztiona doar cu acordul Consiliului reprezentativ al parintilor cat si al Comitetelor de parinti de la grupa si aprobate in Consiliul de administratie al Gradinitei noastre!!

III. Formarea Continua

Toate comisiile gradinitei au realizat toate materialele solicitate si au raspuns promt la cerintele gradinitei privind desfasurarea unor actiuni inititate de ISJ Galati,CCD Galati ,CJRAE,Muzeul de Stiinte ale Naturii, in parteneriat cu alte Scoli si Gradinite din Galati .

Parteneriatele si proiectele in derulare din ultimii ani,concursurile la care au participat educatoarele impreuna cu copiii grupei au adus nenumarate premii ,pe diverse tematici.

Comisia metodica condusa de D-na Profesor Oprea Tudorita a cuprins

lucrari ,referate ,proiecte didactice dezbatute in cadrul meselor rotunde ,lectoratelor si discutiilor libere desfasurate dupa cum urmeaza:

➢ Discutii cu referire la testarile initiale , punct de plecare in proiectarea didactica in luna septembrie;

➢ La finele semestrului unu si a anului scolar au fost elaborate testarile sumative cat si evaluarile finale ce au fost centralizate de toate grupele din gradinita ;

➢ Realizarea obiectivelor cadru si de referinta pe domenii experentiale;

➢ Lucrarile in cadrul meselor rotunde ,lectoratelor ,au fost benefice pentru ideea de a clarifica o serie de probleme privind temele in discutie.

➢ Comisia de formare si perfectionare condusa de Prof Gheorghita Corina a asigurat implementarea unor noi masuri de informare a cadrelor didactice din gradinita noastra pentru a participa la orice curs doresc si sunt interesate.S-au realizat toate materialele solicitate de ISJ Galati si D-na Prof. a participat la sedintele organizate de acesta cu promtitudine.

➢ Participare la Scoala de Toamna si de primavara a educatoarelor ,desfasurata la Calimanesti ,in luna nov. 2017 unde au participat D-nele :Damian Ana, Sandu Mihaela,Gheorghita Corina si Enuta Mihaela ; in luna mai la “Scoala de primavara” au participat colegele noastre: Rodica Belciugan ,Ana Damian,Mihaela Sandu si Mihaela Enuta la Sibiu .

IV. Parteneriate

Gradinita a incheiat parteneriate educationale cu o serie de institutii din domeniul invatamantului si culturii:

• Teatrul Dramatic “Fani Tardini”sectia Teatrul de papusi-Galati

• Teatrul de papusi “Magic ” din Bacau

• Teatrul “ Savoi” din Bucuresti

• Muzeul de Istorie- Galati

• Biblioteca “V.A.Urechea”- Galati

• Teatrul muzical “ Nae Leonard”

• Editura CD PRESS –PIPO

• Editura EDU -Targu Mures

• Scoli Gimnaziale Constantin Ghe. Marinescu -Nr 2,Sc.Nr 29 si Sc .Nr 7 - Galati

Proiectul transfrontalier cuprins in CAERI -“PUNTI DE PREIETENIE “ cu gradinite din Republica Moldova si din Galati s-a desfasurat in cursul anului scolar trecut doar un schimb de experienta , la Slanic Moldova, iunie 2017 si o expozitie cu martisoare la gradinita “Prichindel” dar cu mai putina implicare din cauze de organizare defectuoasa la nivelul Galatiului!

CONCURSURI : Parteneriate si concursuri in cadrul actiunilor si proiectelor de la nivelul unitatii dar si la grupe sau individual.

“Culorile Toamnei “ noiembrie 2017;“Natura inspira si daruieste”-nov.;dec; 2017-2018;“Bucuriile Iernii” –dec.2017-ianuarie 2018.

Participare la Gradina Botanica la actiunea/expozitia Arta si pictura –din 16-19 Nov.2017 intitulata “Fructe si Seminte –Roadele Pamantului “-cu lucrari deosebite ale copiilor dela Grupa Mij.B si Grupa Mare B conduse de D-nele Sandu Mihaela si Satmare Elena si Grupa Mare B D-nele Lacatus Iordana si Cilibeanu Angelica.Au Participat ca spectatori copiii grupei Mica B condusi de D-nele Enuta M. si Toma Veronica costumati in legume si fructe de toamna.

La toate grupele s-au desfasurat concursuri pe diverse tematici si s-au obtinut premii atat ptr.educatoare cat si ptr. copii.

Concursurile desfasurate pe diferite teme s-au desfasurat dupa cum urmeaza:

Judetean – GRUPA MICA “C” “INIMOSII” BELCIUGAN SI DAMIAN IN SEM II AL ANULUI SCOLAR 2017-2018

- Concurs Judetean cu participare nationala "OBICEIURI DE PASTI" organizat de Gradinita cu PP nr. 64 - APRILIE 2018 

- Concurs Judetean "CULORILE EUROPEI " CENTRU EUROPE DIRECT - MAI 2018

-Organizator expozitii AGGR – “Trifoiul prieteniei “,strangere de fonduri -Enuta Mihaela;

- Coordonatori - Atelier de creatie AGGR” Copiii coloreaza viata” Proiect educational 1iunie Nechita Carmen Zvetlana si Enuta Mihaela 

Grupa MIJ A, D-nele GHEORHGHITA CORINA SI POPA TINCA

- TOMBOLA PRIETENIEI- PARTICIPARE CU DANS TEMATIC LA GRADINA BOTANICA

- COPIII COLOREAZA VIATA- DESEN PE FALEZA

D-nele Sandu Mihaela si Satmare Elena de la Grupa Mijlocie B au desfasurat:

-APRILIE 2018 JUDETEAN CU PARTICIPARE NATIONALA "OBICEIURI DE PASTI" GRAD CU PP NR 64

-MAI 2018 NATIONAL SI INTERNATIONAL -----EUROPRESCOLARUL- MICUL ARTIST

-MAI 2018 JUDETEAN "CULORILE EUROPEI " CENTRU EUROPE DIRECT

Concurs Interjudetean ”Culorile Toamnei “Micii artisiti cu gradinita din Barlad Grupa Mij B Sandu Mihaela si Satmare Elena

  National “Superpiticot” Asociatia Olimp “Prietenii Naturii” Scoala 273 Bucuresti ‘Natura inspira si daruieste” Scoala Gimnaziala nr 29 Galati

GrupaMare B- “Nasterea Domnului/Renasterea bucuriei” Scoala”Bogdan Petriceicu Hasdeu” –Iasi“Superpiticot” D-nele Lacatus Iordana si Cilibeanu Angelica

-Grupele Mij A,Ed.Gheorghita Corina ,Popa Tinca si Grupa Mij B,Ed.Sandu Mihaela ,Satmare Elena au colaborat la nivel NATIONAL cu diversi colaboratori:“ PITICOT “-ASOCIATIA PENTRU TINERET /OLIMP/EDU si Piticlic.

- Grupa Mij.B, educ. Cilibeanu Angelica si Lacatus Iordana –au desfasurat con cursul“Vreau sa fiu olimpic” ;

International - Concurs National si International – “EUROPRESCOLARUL- MICUL ARTIST” - MAI 2018

-cu Scoala 29 Galati- “NATURA INSPIRA SI DARUIESTE “

- “Un zambet o floare un strop de culoare”– organizator Enuta M. ,Expozitie internationala, Scoala Gimnazila Nr.29 Galati;

A participat la concursul “TIMM- TIMMY” Grupa Mij A condusa de Gheorghita Corina si Popa Tinca.

Grupele din gradinita noastra au vizitat expozitiile temporare-C.M.S.N.Galati dar si cu alte ocazii;

- participarea la activitati interactive desfasurate la Sala didactica Complex muzeal Stiintele naturii, Galati ;

- vizionarea unor filme 3D pentru copii in gradinita cu temaqtica educative si participare active a copiilorcat si vizite la Planetariul Galati.

- Cu Muzeul de Istorie Galati participarea la activitati culturale

- vizitarea Casei Memoriale Al.I.Cuza – Galati participarea la activitati culturale ;

Colaborare cu Centrul Europe Direct Participarea la acțiuni organizate de CED cu ocazia Zilei Europei:expoziții de pictură si desene pe asphalt.

In Gradinita a avut loc CERC PEDAGOGIC cu TEMA “Dezvoltarea abilitatilor Socio-emotionale ale copiilor prescolari “desfasurat la Grupele mici-Set C ,in data de 16.12.2017.

A fost prezentat materialul teoretic de catre doamnele Damian Ana si Enuta Mihaela referitor la tema cercului ,cu exemple de la grupele mici din unitate dar si cate un model pentru activitati de dupa –amiaza pe trei teme diferite de proiect gandite de Doamnele Oprea Tudorita,Giurgea Dumitra ,Belciugan Rodica si Toma Veronica.

Toate cadrele s-au implicat si au colaborat f. bine pentru reusita Cercului metodic obtinand referinte/ aprecieri F. Bune din partea ISJ Gl . Insp.de specialitate Enache Oana dar si a responsabililor de cerc.Cercul a obtinut calificativul de F.Bine.

Au fost prezentate programe artistice de catre grupele Mare A si Mare B conduse de D-nele:Botezatu E.;Iordache I. Colinde de Craciun /Lacatus I.;CilibeauA. si Dansul fulgilor de nea

1. Cu familia

Parteneriatul cu familia copiilor s-a realizat sub diferite forme:

o - lectorate, activitati demonstrative, participari la activitati extracurriculare, administrativ-gospodaresti ,vizite la diverse muzee si serbari.

o Actiuni la Muzeul de Stiinte ale Naturii Galati cu diferite tematici in in cadrul Proiectului “Natura inspira si daruieste” ;

Fiecare grupa a desfasurat activitati /lectii deschise cu parintii pe diferite tematici dar si lectorate,mese rotunde si consiliere cu parintii de la grupele de copii astfel asigurandu-se o colaborare stransa cu Comitetele reprezentative de parinti dar si cu toate colectivele de parinti la nivel de grupa!

ACTIUNI MAI DEOSEBITE : GRUPA MICA C EDUC..BELCIUGAN RODICA SI DAMIAN ANA

-Activitate cu parintii “ORNAMENTE DE PASTI” – APRILIE 2018

-GRUPA MIJ.B EDUC. SANDU MIHAELA SI SATMARE ELENA

-ATELIERE DE CREATIE CU PARINTII SI BUNICII : PRIMAVARA CU SOARE SI MARTISOARE ;ATELIER DE PASTE-" DE ZIUA TA MAICUTA MEA " ACTIVITATE INTERACTIVA

• -" MAMA MEA EDUCATOARE " ACTIVITATE INTERACTIVA

• GRUPA MIJ- A

• MICII COFETARI – AZI NE PREGATIM DESERT-

• GRADINARII PRICEPUTI- PLANTARE DE FLORI IN CURTEA GRADINITEI

• MICUL CRESTIN-IMPARTASIREA COPIILOR LA BISERICA SF. STELIAN CU OCAZIA SARBATORILOR PASCALE

• „LA MULTI ANI IUBITA MAMA”- SPECTACOL IN CINSTEA MAMEI

• SA PROTEJAM PASARELELE IN ANOTIMPUL RECE- Confectionare De Casute Pentru Pasarele Asezate In Copacii Din Curtea Gradinitei

• SARBATOAREA DOVLEACULUI- DECORARE DOVLECI PARINTE –COPIL IN SALA DE CLASA

• IN ASTEPTAREA LUI MOS CRACIU-SERBARE LA CLUBUL SIDEX

• CARNAVALUL PERSONAJELOR DIN POVESTI-SERBARE

Conflictele aparute la inceput de an scolar din cauza unor parinti recalcitranti cu copii cu probleme gen autism ,au fost rezolvate la nivelul clasei sau gradinitei gasindu-se solutii de fiecare data doar prin comunicare si ascultarea ambelor parti.

2.Cu scoala SCOALA NR. 29, GALATI ;SCOALA NR.3 GALATI

- colaborarea in cadrul proiectului educational ,,Natura inspira si daruieste’’ in calitate de organizator/coordonator

- realizarea unor programe artistice

- realizarea unei epozitii cu lucrari ale copiilor in scop caritabil

- participarea la activitati de voluntariat

publicarea unui studiu de specialitate in revista ,,Micul artist’’

Gripa Mare B“Prietenii Naturii” Scoala 273 Bucuresti”Natura inspira si daruieste”si Scoala Gimnaziala nr 29 Galati ;

SCOALA NR. 2 CONSTANTIN GHE. MARINESCU -vizite reciproce in unitatile de invatamant ,activitati comune cu elevii scolii si copiii gradinitei in data de 7 dec .2017 Grupa Mare B Lacatus I. si Cilibeanu A.cu prilejul “Zilele scolii” sau “Ziua Portilor deschise “;

La toate grupele s-au realizat diferite mijloace de invatamant pentru imbunatatirea calitatii educatiei copiilor prescolari conform noilor cerinte curriculare iar in acest in sens au primit sprijinul comitetelor de parinti de la grupa .

La fiecare grupa au fost planificate activitati in colaborare cu scoala si s-au desfasurat conform planificarii: s-a vizitat scoala, s-au facut interasistente la clasele pregatitoare si clasaI din scoala Nr.2 “Constantin Ghe.Marinescu”. Directorii scolii ,D-na Prof.Hutanu Ana si Directorul Adjunct Prof.Morun Valentina colaboreaza cu unitatea noastra, ori de cate ori este necesar dar cu precadere la inscrierile pentru clasa Pregatitoare cand avem intalniri/vizite cu parintii de la Grupele mari si Directorul Scolii Nr.2 ,D-na Prof.Hutanu Ana .

3. Cu parteneri din comunitate–activitati extracurriculare-VIZITE

GRUPA MICA C-Vizita la Gradina Botanica – Acvariu – MAI 2018

-Plimbare pe Faleza superioara. a Dunarii – IUNIE 2018

-Jocuri in parcul Viva -IUNIE 2018

-MUZEUL ILUZIILOR 11.05.2018-VIZIONARE FILME 3D LA CINEMA "OPERATIUNEA HAM " GRUPA MIJ B

GRUPA MIJ A„DE MIC VREAU IN UNIFORMA”- VIZITA LA UNITATEA MILITARA

• MICII BRUTARI- VIZITA LA FABRICA DE PAINE ARCADA GALATI

• MEDICUL-PRIETENUL MEU- DISCUTII SI EXPERIMENTE LA CLINICA MEDLIFE GALATI

• MUZEUL ILUZIILOR-VIZITA

• VATRA CU DOR- COMUNA SIVITA JUD. GALATI- CUNOASTEREA TRADITIILOR POPORULUI ROMAN

• VIZITA LA SANTIERUL NAVAL GALATI CU OCAZIA LANSARII UNEI NAVE

Activitatea extracurriculara s-a desfasurat conform planificarii fiecarei grupe, dar si a planificarii existente la nivel de unitate:

Trebuie imbunatatita aceasta activitate prin actiuni mai concrete cu comunitatea ,lucru mentionat si in precizarile din urma Brigazii Generale si control ARACIP 2014;

ACTIVITATEA DE VOLUNTARIAT

Activitatea SNAC a fost imbunatatita in Semestrul I si II al anului trecut scolar!

Toate grupele au participat la Saptamana “Fructelor si Legumelor” cu donatii dar si cu alte alimente necesare familiilor nevoiase din Smardan-Galati.S-au facut colecte la nivelul grupei ,cu sprijinul parintilor de la clase , de jucarii,alimente si haine, actiuni de voluntariat si au donat aceste bunuri unor familii nevoiase cu multi copii.

Local PROIECT “Ia-ma de mana sa crestem impreuna” cu Scoala /Gradinita “Alba

ca Zapada” Blanzi, Comuna Vladesti si Scoala Gimnaziala “ Sf.Nicolae “ Vladesti, initiat de ISJ Galti ,de catre Insp. Gen. Enache Mioara si Insp. Educatie Tipurie Enache Oana

Au fost donate de catre parintii de la toate grupele foarte multe daruri pentru copiiii din acea gradinita ,cu ocazia sarbatorilor de iarna ,constand in:haine,jucarii,dulciuri,carti si foarte multe jocuri ,necesare la gradinita sau acasa haine pentru copiii nevoiasi.Transportul s-a facut cu un Microbuz dar si cu masini mici cu parintii de la grupe.

In semestrul II actiune la Biblioteca “V. A.Urechea “ ,copiii de la Gradinita Blanzi au vizitat o sala de lectura,au vizionat un film de desene animate si au primit daruri de Paste.Acestia au fost prima data la aceasta Biblioteca si au fost super incantati.

Concurs /Voluntariat pe Gradinita la nivel Local cu Primaria si ISJ Galati-”Fii activ, colecteaza selectiv” au participat toate grupele gradinitei in colaborare cu parintii si intreaga echipa a gradinitei .De mentionat ca unele grupe au adunat saptamanal materiale reciclabile unele mai rar si cu cantitati mai mici sau f mici.Am ocupat doar locul 18 pe judet. Sa implicam mai mult parintii in astfel de actiuni de voluntariat.

4.ACTIUNI CU GRADINITE si alti PARTENERI

Realizare de expozitii pe anotimpuri la panourile gradinitei cat si machete deosebite pe diverse tematici .

- Vizite la Muzee ,ateliere de lucru ,participare la teatre de papusi,divertismente.

SERBARI SI ACTIUNI - toate grupele au sustinut serbari/actiuni cu diverse ocazii:Zilele Galatiului si Ziua Nationala a Romaniei ,acivitati de Mos Nicolae si serbari de Mos Craciun ,Sarbatoare Mamelor sub diferite forme,Srboatoarirea zilei de 1IUNIE .

Majoritatea s-au desfasurat fie in sala de grupa fie la Sali de joaca sau la sala Combinatului Galati.

S-au realizat nenumarate vizite in puncte ineresante din Galati si Judet cum ar fi:vizite la fabrica de paine,vizita la Atelierul de Olarit-Branistea ,pe faleza Dunarii,la Piata ,laBiserica pentru impartasirea copiilor inainte de Paste si multe altele.

Grupa Mij.B, SANDU M. si SATMARE E.au realizat diverse actiuni cu parintii si alti parteneri: CAMPANIE UMANITARA :

-TOMBOLA PRIETENIEI  23.03.2018

-11.05.2018" ISCUSITII ARHITECTI -CASTORII " -ACTIVITATE LA SALA DIDACTICA CMSN

-24.05.2018 VIZITA MEDLIFE

-09.06.2018 EXCURSIE SLANIC MOLDOVA 

Grupa Mare B ,D-nele Lacatus Iordana si Cilbeanu Angelica au desfasurat :

-Actiune/vizita -“Politist pentru o zi”- Politia Locala Galati

-Vizionare/activitate interactiva-“Incursiuni in lumea castorilor”- Sala didactica, Gradina Botanica.

5. Cu Primaria

S-a depus nenumarate Memorii la Primarie ,privind efectuare de lucrari in curtea gradinitei:alei pavate corespunzator,inclusiv esplanada unde se desfasoara jocuri cu copiii dar si actiuni importante ale gradinitei;terminare termo-izolare si varuire spatele gradinitei(ambele parti);reamenajarea gradinii cu alei si spatii verzi;dotarea cu bancute si aparate de joc noi;

S-a reusit in urma controalelor de la OPC si DSP si Sanepid Galati dotarea cu mobilier nou la Oficiul de vase si Bucatarie (dulapuri de diverse mairimi ) cat si Biblioteca Gradinitei cu 2 Module noi si Cancelaria are Calculator/internet si Imprimanta functionale pentru desfasurarea demersului educaticv la noi standarde de calitate . Dotarea cu tacamuri de inox,fete de masa noi, necesare celor 2 ture de copii ce servesc masa in sala de mese a unitatii.

Deasemeni s-a refacut aleea principala si s-a realizat o alee intermediara pentru intrarea dinspre Bucataria Gradinitei si s-a refacut acoperis,burlane ,perete intrare gradinita

S-au efectuata lucrari de montare a 3 Centrale termice pe gaz si darea lor in folosinta la sfarsitul lunii septembrie!Nu s-au montat calorifere noi dar avem promisiunea Primariei ca se vor monta!Deasemeni se vor reface toate aleile din jurul gradinitei.

S-au depus Adrese la Consiliul Local si Primaria Galati ptr. desemnarea unui consiler care sa faca parte din Consiliul de administratie al Gradinitei.

V.Activitatea financiar-contabila

S-a desfasurat in bune conditii si compartimentul acesta, condus de D-na contabil Sef Solomon Carmen, a asigurat plata salariilor la timp,a hotararilor judecatoresti dar si plata facturilor de intretinere s-a efectuat in timp util pentru a nu avea restante sau depasiri.

Tinad cont de faptul ca plata salariilor si a creantelor se face dupa noile cerinte ale legii educatiei ,adica per-capita ,facem tot posibilul sa asiguram clasele cu un numar mai mare de copii ,deoarece cand lipsesc unii sa avem un nr.rezonabil de prescolari la clasa.

Bugetul pe anul in curs 2018 a fost aprobat de factorii responsabili si s-au asigurat plata salariilor , utilitatile lunare , hotarari judecatoresti si asigurarea voucherelor de vacanta.

S-au realizat : lucrari de reabilitare a sistemului electric , mobilier nou la Cancelaria cadrelor didactice dar si mobilier oficiu spalat vase si bucatarie:3 dulapuri vase si 2 soldati vesela plus doua dulapuri suspendate la cancelaria cadrelor didactice;3 covorase gumate intrare prinpala copii si parinti

S-au realizat dezinsectii si deratizari in mod regulat pentru prevenirea aparitiei de insecte s.a. animale nedorite!

Speram sa realizam si 75 de saltele la cele 3 grupe ramase,aer conditionat sala de mese,dotare cu chiuveta profesionala la oficiul de spalat vase si rastele bucatarie.Deasemeni avem de realizat camera ARHIVA GRADINITEI.

VI.Activitatea de indrumare si control

Planul de scolarizare pentru anul scolar 2017-2018 a fost de 203 media si frecventare in jur de 170 de copii; acestia au fost repartizati pe grupe de varsta dupa cum urmeaza:

3 -Grupe mici cu 65 locuri;2-Grupe mijlocii cu 51 locuri ;2 -Grupe mari cu 57 locuri ;

Toate situatiile ce tin da Baza de Date dar si de Comisia SIIR sunt coordonate de Director dar realizate cu echipa Comisiei SIIR ,in special cu Responsabil Gheorghita Corina,care a raspuns promt la toate cerintele ISJ Galati dar si la imbunatatirea calitatii si corectitudinii datelor in orice etapa ceruta de catre platforma SIIR si ISJ Galati.

A vizat monitorizarea activiatii tuturor sectoarelor de activitate. S-au facut sondaje la activitati, s-a asistat ,conform obiectivelor propuse si a graficelor de asistenta, s-au analizat activitatile si s-au facut recomandari cadrelor care au fost asistate.

La inceputul anului scolar s-au constituit comisiile care reglementeaza buna desfasurare a activitatii in unitatea de invatamant. Au fost cuprinse toate educatoarele in aceste comisii si fiecare a primit sarcini in functie de disponibilitatile sale .

Activitatea comisiilor s-a desfasurat conform planificarii si au fost intocmite dosare pe comisii cu acte doveditoare privind activitatile desfasurate. Comisiile existente in unitate s-au achitat de sarcini si au realizat portofoliile conform cerintelor fiecareia.

• Consiliul de administratie a supervizat intreaga activitate din gradinita si a fost consultat in orice situatie de la nivelul gradinitei luand decizii si hotarari ce au venit in beneficial cresterii calitatii actului de educatie si imbunatatirii permanente a masurilor ce se impun in diverse situatii;

• Comisia de Proiecte si Programe condusa de D-naProf.Enuta Mihaela a intocmit documentele necesare acestei comisii:Contracte si Parteneriate cu diverse institutii dar si Proiecte attractive si diverse la nivel de grupe sau pe Gradinita;

• S-au realizat in gradinita expozitii cu teme despre anotimpuri dar si privind diferite tehnici de lucru in colaborare cu cadrele didactice din gradinita cat si Doamna Pictorita Gina Popa care lucreaza cu copiii la Centrul de creatie;

• Comisia de prevenire si combatere a violentei condusa de D-na Prof.Damian Ana a transmis toate datele necesare la ISJ Galati at si actiunile ce se desfasoara in unitatea noastra ;

• Comisia PSI ,Comisia de activitati extracurriculare si Comisia de protejare a mediului si comunitate ,si-au atins scopurile propuse impreuna cu colectivul de cadre didactice sub indrumarea D-nelor Prof. Giurgea Dumitra ,Sandu Mihaela, Lacatus Iordana.

• Comisia pentru Curriculum, condusa de d-na Prof.Belciugan Rodica ,asigura desfasurarea conform cerintelor programei de catre Educatoare a activitatilor de la clasa pe diverse tematici cat si CDS la nivelul unitatii scolare;.

Evaluarile Initiale dar si sumative sunt monitorizate si prin aceasta comisie dar si activitatile desfasurate de Pofesorii de la Activitatile Optionale ;

• Comisia de Evaluare si Asigurare a Calitatii condusa de D-na Prof. Enuta Mihaela a intocmit un program de lucru/planificare a activitatilor din cadrul acestei comisii, dupa care a actionat in consecinta,a transmis datele necesare pe platforma de lucru ARACIP pentru anul scolar 2017-2018si a prezentat Raportul pe anul trecut scolar la finele lunii septembrie ;

S-au efectuat asistente la clase,s-au dat chestionare cadrelor din unitate si s-au fixat masuri de ameliorare a activtatilor in functie de cele constatate.

Comisia pentru Mobilitate a cadrelor didactice,condusa de Doamna Damian Ana ,a intocmit toata documentatia necesara asigurarii in bune conditii a pretransferului la cerere intre doua unitati scolare;a realizat toata documentatia pentru ocuparea a doua posturi la nedidactic si a raspuns promt la toate solicitarile unitatii de invatamant sprijinind acitivitatea comisiei.

• Comisia de Securitate in Munca si prevenirea accidentelor, condusa de D-na Sandu Mihaela , au facut periodic instructaje privind Protectia muncii si Securitatea in munca de catre Sandu Mihaela si Novac Doina cat si si exericitii necesare de evacuare in caz de calamitati in colaborare cu ISU Galati sub indrumarea d-nei Giurgea Dumitra;

• Comisia de Disciplina,de Prevenire a discrimnarii ,Comisia de promovare a imaginii gradinitei,Bibiblioteca si Comisia pentru Arhiva gradinitei au realizat toate sarcinile trasate pe parcursul anului scolar,dar si documentatia necesara acelor comisii ,tematica propusa pentru anul scolar 2017-2018 cat si rapoartele semestriale si finale pentru fiecare comisie in parte.

• Gradinita de vara in perioada 9.07.2018-27iulie 2018 s-a efectuat si au paricipat majoritatea cadrelor didactice din unitatea noastra.Desi am inaintat o adresa catre Scoala nr 2 Galati pentru a ruga sa ni se dea oameni de la Gradinita cu P.N. Nr 59 .Galati, pentru vara, nu am primit nici un raspuns.

VII.Masuri de ameliorare privind cresterea calitatii procesului de invatamant:

❖ Sa se desfasoare activitati unde preponderant sa fie jocul;

❖ Sa se puna accent pe dezvoltarea laturii formative;

❖ Sa se aplice frecvent evaluari formative;

❖ Folosirea metodelor activ-participative centrate pe copil in activitatea didactica;

❖ Implicarea parintiilor in activitatea grupei dar si pe gradinita;

❖ Consilierea cadrelor didactice noi sosite in unitatea noastra, aflate in perioada de stagiatura.

❖ Masuri de imbunatatire a finantarii Gradinitei de catre Administratia locala,Primarie ,pe investitii si obiecte de inventar dar o si mai stransa legatura cu Consilierii si mai ales al consiliului Local Galati.

❖ Imbunatatirea unor surse extrabugetare prin colaborarea cu familiile si sponsorizarile ce le pot face unii parinti la clasele unde invata copiii dar si implicarea Comitetului repezentativ al de parintilor pe gradinita in actiunile si deciziile diverse luate pentru imbunatatirea calitatii meniului copiilor,a dotarii gradinitei dar si ajutor concret in diversele actiuni umanitare cat si alte situatii ;

❖ Revista gradinitei sa continuie publicarea o data pe an scolar cu activitati si materiale utile gradinitei;

❖ Siteul gradinitei s-a dat in folosinta si vine ca o complectare a ofertei gradinitei noastre dar nu putem publica pe el din actiunile interesante ale gradinitei deoarece nu avem un informatician care sa se ocupe de acesta;

❖ VIII.Activitatea administrativ-gospodareasca s-a desfasurat conform sarcinilor din fisa postului. Personalul de ingrijire a efectuat zilnic activitatile de dezinfectie si curatenie a localului dar si a curtii Gradinitei si a dependintelor acesteea.Tot personalul a trecut pe la Oficiul de vase ,spalat rufe cat si portamentul a fost adecuat in relatia cu colectivul gradinitei dar si cu parintii.

Activitatea cantinei s-a desfasurat normal privind aprovizionarea, intocmirea meniurilor si preparea hranei.Tot timpul D-na Bucatareasa a trecut prin sala de mese si a verificat cum mananca copiii si a urmarit sa satisfaca, in cea mai mare proportie, toate cerintele parintilor.In urma controalelor nu au fost semnalate probleme majore. Anchetele alimentare s-au incadrat in parametrii normali.

IX.Activitatea igienico-sanitara efectuata de D-nele Asistente medicale Carmen Putinei si Cantonenu Maricica s-a defasurat corespunzator: zilnic s-a facut trilajul copiilor,s-a cerut Aviz Epidimiologic la inceput de semestru sau ori de cate ori a fost nevoie,a ajutat la servirea mesei si hranirea copiilor de la grupa mica si s-a implicat in actiunile gradinitei ,achitandu-se de sarcinile ce i-au fost trasate la nivelul unitatii scolare.

S-au depus actele necesare obtinere noii autorizatii de functionare la SANEPID Galati datorita montarii centralelor termice pe Gaz.

S-au facut masuratori biometrice, s-au luat masuri privind starea de sanatate a copiilor si s-a tinut evidenta frecventei copiilor zilnic.

D-nele Asistente au obiective clare si au urmarit constant efectuarea curateniei, igienizarea intregului spatiu al gradinitei dar si o mare raspundere fata de aprovizionarea cu hrana copiilor:calitate,termene ,intocmire meniu saptamanal corespunzator normelor in vigoare dar si pastrarea ,depozitarea acestora in mod corespunzator.

Salariatii unitatii au efectuat analizele medicale si au efectuat controlul medical periodic iar cadrele de la bucatarie au facut cursuri de specialitate dar si personalul de ingrijire a facut cusuri de igienizare conform noilor cerinte ale Directiei de Sanatate Publica Galati.

La analiza si evaluarea cadrelor didactice si cadrelor didactic auxiliar toate au primit calificativul de “F.Bine” .La finele anului calendarisitc ,pana la finele lunii ianuarie, vor fi analizate fisele de evaluare a cadrelor personalului nedidactic.

Mentionam ca sunt si situatii in care trebuie sa fim mai cooperanti,toleranti dar si promti in rezolvarea acestor situatii neprevazute.Intotdeauna sa ne auto–depasim si sa fim in permanenta conectati la nou,din dorinta de perfectionare continua si implicare directa a noastra ,ca si cadre didactice ,in pregatirea prescolarilor.

DIRECTOR

Profesor invatamant prescolar

NECHITA CARMEN ZVETLANA

[pic]

-----------------------

17

1

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download