Procedura de verificare si transmitere Declaratia 112 1 ... - SoftPro

[Pages:7]Procedura de verificare si transmitere Declaratia 112 1. Generati fisierul XML aferent declaratiei folosind butonul din partea de sus a declaratiei

2. Initiai procedura de validare / Creare / Semnare fisier PDF pentru depunere

In modulul de validare 2.1 Puteti vizualiza daca doriti fisierul exporat (optional)

3 Porniti programul de validare

Numele fisierului care se va valida este completat automat ?n aplicatia de validare 4. Alegeti optiunea de validare

4.1 In cazul ?n care exista erori, aplicatia de validare va semnala acest lucru:

4.2 Vizualizati erorile ?nchizand aplicatia de validare si revenind ?napoi ?n fereastra precedenta: 5.1. In cazul ?n care NU exista erori, aplicatia de validare va semnala acest lucru, caz ?n care puteti opta pentru crearea fisierului PDF

5.2 . In cazul ?n care NU exista erori, aplicatia de validare va semnala acest lucru, caz ?n care puteti opta pentru crearea fisierului PDF + semnare ATENTIE: Numai ?n cazul ?n care aveti SEMNATURA ELECTRONICA!

6. Listati fisierul PDF rezultat pentru semnare si stampilare (?n cazul ?n care se depune pe format de h?rtie)

6.1 In cazul ?n care ati semnat electronic declaratie, PDF-ul semnat se poate consulta apeland butonul corespunzator:

Dupa deschiderea PDF-ului pentru listare si salvarea in alta locatie folositi comenzile utilitarului Adobe ?n care se deschide fisierul PDF

7. Salvati fiserul pe suport extern sau ?ntr-o alta locatie dorita.

Atentie: Fisierul PDF are incorporat si fisierul de date cu asiguratii, chiar daca aceste date nu sunt afisate. Datele complete pot fi vizualizate axxesand sectiunea de fisiere atasata:

In cazul ?n care nu este activ meniul PDF ca ?n imagine, miscati mouse-ul ?n partea de jos a ecranului si alegeti optiunea marcata ?n imagine:

IMPORTANT: Dupa depunerea declaratiei 112 nu uitati sa consultati recipisa pe site-ul ANAF folosind numarul de ?nregistrare primit la depunere. Puteti accesa recipisa si direct din fereastra de validare:

In cazul ?n care doriti exportul de date catre softul A al MF (PDF inteligent) pentru a lista diverse secvente ale declaratiei, din fereastra de validare a declaratiei 112 apsati butonul din imaginea de mai jos:

Porniti softul A (PDF Inteligent) pus la dispozitie de MF pe sit-ul ANAF (softul pentru culegerea manuala a declaratiei 112) si folositi functiunea de Import Data apoi alegeti fisierul generat la sectiunea anterioara. Functiunea Import Data o gasiti in panoul Tools sau in meniul Document (?n functie de versiunea de Adobe pe care o aveti instalata). Ambele variante sunt redate ?n imaginile urmatoare:

Sau

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download