Raportul de activitate al S



[pic] |

S.C.PARC INDUSTRIAL MUREŞ S.A.

PLATFORMA VIDRASAU - UNGHENI

Ungheni-Vidrasau Platforma Industrial 1/G, 547612

Telefon: 0265-433620, fax: 0265- 433632,

E-mail: office@industrial-park.ro,

Pagina web: industrial-park.ro | |

IINFORMARE PRIVIND DEZVOLTAREA PARCULUI INDUSTRIAL

MUREŞ ÎN PERIOADA 2005 - 2008

Scurt Istoric

PROIECT PHARE CASTIGAT DE CONSILIUL JUDETEAN MURES

Ministerul Integrării Europene - Autoritate Contractantă, responsabil cu elaborarea şi implementarea de politici de coeziune economică şi socială şi de programe privind dezvoltarea regională, precum şi cu derularea fondurilor Phare;

Consiliul Judeţean Mureş- beneficiar local

In concordanţă cu prevederile Acordului Cadru semnat cu Autoritatea Contractantă în data de 19 noiembrie 2002;

Agenţia de Dezvoltare Regională 7 Centru – Autoritate de Implementare a programului Phare;

Wilhelm Geiger Gmbh&Co Germania – Contractor, desemnat în urma unei licitaţii internaţionale organizată de Ministerul Dezvoltării şi Prognozei în octombrie 2002. Contractul de execuţie a fost semnat pe 19 noiembrie 2002;

TPF Consulting SA, Bucureşti – Inginer. Angajat al AC.

Finanţare

Costul total al proiectului, potrivit contractului de execuţie este de:

5,086,722.28 EURO, din care

3,815,041.71 EURO, echivalentul a 75% din costul total , reprezentând cofinanţarea UE din fonduri Phare;

1.271.680.57 EURO, echivalent a 25% din costul total, reprezentând co-finanţarea naţională din Fondul Naţional de Preaderare.

Construcţia a fost finalizată în data de 30 iunie 2005.

Inaugurarea oficila a avut loc in 18 noiembrie 2005. Parcul predat prezenta deficiente la capitolele umpluturi, energie electrica, ( putere instalata 0,9 MW) lipsa retelei de telecomunicatii si retea de gaz in interiorul parcului. Anul 2005, bogat in precipitatii cauzau probleme parcelelor inconjurate de drumurile executate in rambleu.

In luna decembrie 2005 si luna ianuarie 2006 S.C. PARC INDUSTRIAL MURES SA, a organizat in doua faze licitatie publica in vederea concesionarii unei suprafete de 8 ha catre investitori in perimetrul parcului industrial. In cele doua faze de licitatie rezultatele nu au fost cele asteptate de administratie (nu s-a prezentat la licitatie nici un posibil investitor). . Ca urmare a rezultelor licitatiilor, respectiv in urma contactelor stabilite cu firme care cautau locatii pentru investitii de tip greenfield in zona si a discutiilor purtate cu reprezententii acestor firme, conducerea PIM a efectuat un studiu de piata in vederea identificarii corecte a pozitiei Parcului Industrial Mures pe piata parcurilor industriale din Transilvania, respectiv Romania. In concluzie, conducerea societatii administrator, respectiv C.A. si AGA a luat decizia de a modifica oferta PIM in ceea ce priveste nivelul de redeventa cerut de la posibilii investitori in sensul diminuarii acesteia, respectiv introducerea posibilitatii de cumparare a parcelelor de catre concesionari dupa o perioda de 5 ani de concesionare.

In perioada mai-iunie 2006, s-a efectuat o noua licitatie ( cele doua faze cerute de legislatie) pentru intreaga suprafata disponibila in perimetrul parcului industrial, dupa ce s-a trecut la negocieri directe cu firmele interesate sa realizeze investitii in PIM. Ca urmare a negocierilor purtate, SC Parc Industrial Mures SA a incheiat primul contracte de concesionare in luna iunie 2006. Pana la sfarsitul anului 2006 s-a mai incheiat un contract, suprafata totalconcesionata fiind de 19.000mp.

In ceea ce priveste activitatea de promovare a Parcului Industrial Mures ca locatie pentru investitii, identificarea canalelor prin care S.C. „Parc Industrial Mureş” S.A putea contacta si atrage investitori in perioda de referinta, conducerea PIM a conceput a redactat si tiparit o noua brasura a PIM, care s-a distribuit prin diverse cai.

Tot la acest capitol amintim si prezentarea ofertei PIM la diverse targuri nationale si internationale din tara si europa de vest. (REEVOLUTIO DIRECT Budapesta, EXPOREAL Munchen, diverse evenimente organizate de Agentia pt Investitii Straine din Olanda, respectiv Agentia pt Investitii Straine din Romania, etc.)

In perioada dintre inuagurare si sfarsitul anului 2006 am stabilit contacte si am initiat relatii de parteneriat cu CCIA Mures, CCIA Bucuresti, Camera de Comert Carpatia Romania – Ungaria, Camera de Comert si Industrie Romania – Germania, Camera de Comert a Marii Britanii din Londra, ARIS, societati de investitii imobiliare si industriale din Ungaria, Germania, Italia, Spania, Clubul Oamenilor de Afaceri Romania – Austria, ambasadele majoritatii tarilor din UE in Romania, respectiv ambasadele Romaniei din tarile UE, SUA si Canada. Tot aici mentionam faptul, ca SC PIM SA participa activ in cadrul Asociatiei Parcurilor Industriale Tehnologice si Incubatoarelor de Afaceri din Romania, care la randul ei este membru afiliat EURADA (Asocoatia Europeana a Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala) si Asociatia Internationala a Parcurilor Stiintifice (AIPS), din decembrie 2006 directorul general fiind memebru a consiliului de directori al asociatiei.

Un accent deosebit am acordat promovarii Parcului Industrial Mures in mediul investitional, in presa si media. In acest sens am conceput si am realizat pagina web a Parcului Industrial Mures (industrial-park.ro) in care apare prezentarea PIM in 5 limbi, respectiv informatii utile si necesare pentru posibili investitori si anunturile actule despre activitatea PIM.

Pentru aducerea terenurilor din incinta PIM intr-o stare care sa fie atractiva pentru investitii si pentru a putea acorda facilitatile specifice unui parc industrial, AGA si CA a decis continuarea lucrarilor de infrastructura in interiorul PIM in ceea ce priveste reteaua de gaz metan si reteaua de telecomunicatii si transmisii de date. In acest sens s-au efectuat studii de fezabilitate si s-au elaborat proiecte de executie pentru cele doua retele.

In vederea posibitlitatii ocuparii parcelelelor (drumuri interioare de acces in rambleu) s-a facut studiu de fezabilitate si s-a elaborat proiect tehnic petrnu lucrarile de umpluturi ce urmeaza sa inglobeze extensia de retele interioare de utilitati. In perioada iulie –octombrie 2006 s-au realizat umpluturi conform obiectivelor stabilite si proiectului pe o suprafata 16.510 mp.

Serviciul tehnic administrativ al societatii administrator, in perioada de referinta a avut o contributie considerabila in ceea ce priveste mentenanta infrastructurii tehnice si de utilitati in incinta PIM si in urmarirea comportarii constructiilor si utilitatilor in perioada de garantie, reusind sa depisteze deficientele aparute in perioada constructiei respectiv sa coordoneze si contribuie la remedierea acestora, reusindu-se sa se realizeze receptia finala a investitiei in luna august 2006. Nu pot sa nu mentionez efortul depus de serviciul mai sus amintit in vederea conceperii si elaborarii strategiei si a proiectelor tehnice, in vederea functionarii din punct de vedere tehnic al Parcului Industrial Mures.

Prin relatia stabilita avuta in cursul anilor 2005-2006 cu Deutsche Gesellschaft fur Technische Zuzammenarbeit (GTZ) Gmbh, am obtinut de la aceasta societate in cursul lunii septembrie 2006 o finantare in valoare de 89000 RON pentru elaborarea priectului de marire a capacitatii de energie electrica in PIM la 6,5 MW, respectiv pentru dotarea salii de conferinta din cadrul pavilionului administrativ cu aparatura audio si video, de sonorizare stehnica de cacul (calculator, imprimanta color), dotare cu aparatura si scule necesara mentenantei infrastructurii de utilitati, cabina portar si bariera la intrarea in incinta parcului. Conform acestui proiect in decursul anului 2007 au fost elaborate si inaintate de catre Consiliul Judetean Mures si Prefectura Judetului Mures doua proiecte de Hotariri de Guvern in vederea finantarii executarii proiectului energetic.

Anul 2007 nu reprezinta numai aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, reprezinta si anul cel mai favorabil investitiilor strainde directe. Am ajuns la maturitate cu acest proiect Parc Industrial chiar in momentul oportun investitiilor straine si astfel am reusit sa marim numarul contractelor de concesiune in anul 2007 la 17 contracte suprafata concesionata in total depasind 218.000 mp. In acest an s-au efectuat umpluturi pe o suprafata de 17.000 mp. S-au purtat negocieri cu Romtelecom SA si E.On Gaz Romania in vederea realizarii retelei interioare de telecomunicatii si de transmisii date, respectiv reteau de gaz interioara. In urma acestor negocieri administratia a reusit sa cointereseze aceste companii in finantarea totala sau partiala a lucrarilor de executie. Astfel reteaua interioara de telecomunicatii si date in valoare de cca.150.000 euro a fost suportata de catre comapnia Romtelecom.

La realizarea retelei de gaz compania E.On Gaz contribuie cu cca 100.000 euro. Sc Parc Industrial Mures SA suportand doar cheltuielile cu manopera in valoare de cca 58.000 euro. In toamna anului 2007 SC Parc Indsutrial Mures a depus un proiect la Administratia Fondului de Mediu in vederea obtinerii unei finantari pentru relaizarea statiei de epurare lipsa , pentru zona 3 Sanpaul.

In vederea eficientei energetice administratia Parcului Industrial a incheiat un protocol de colaborare cu o firma privata, protocol prin care firma se angajeaza sa construiasca pe platforma parcului indsutrial pe o parcela alocata, o statie electrica de 10MW. Firma respectiva a comandat un studiu de solutie in vederea realizarii acestei statii studiu care a fost realizat si avizat de catre SC ELECTRICA SA in lunai iunie 2008. Totodata administratia parcului a realizat o marire de putere instalata in parcul industrial de la 0,9 MW la 1,5 MW. Administratia parcului a negociat cu 6 dintre investitorii din perimetrul Parcului Industrial realizarea unui spor de putere de 3 MW, investitie de cca 300.000 euro suportata de catre cei 6 investitori.

In primavara anului 2008 administratia a reusit sa castige licitatia pentru administrarea unui incubator de afaceri, proiect al Consiliului Judetean Mures in colaborare cu PNUD cu viitoarea locatie in perimetrul Parcului Indsutrial Mures.

In 2008 in prima jumatate a anului am mai incheiat 3 contracte de concesionare suprafata totala ajungand la 236.319 mp.

In cursul lunii august 2008 se definitiveaza si se semneaza cel de al patrulea contract de concesiune pe o suprafata de 23.088 mp. Astfel suprafata totala concesionata va fi de 259.402 mp.

Lista companiilor cu care Parc Industrial Mures are contract .

Concesionari la Parc Industrial Mureş

| |Anul |Activitatea principală |Număr de locuri de |Suprafata |Capital |Investiţiile |

|Denumire agent economic |localizării în |desfăşurată în parcul |muncă create de |concesionata (mp) | |realizate de agenţii|

| |parcul |industrial |agentul economic* | | |economici |

| |industrial |(cod CAEN) |*preconizat | | | |

|1. |S.C. HIRSCHMANN ROMÂNIA |2007 |CAEN 3161 |700 |18846 |Austria |7.500.000 euro |

| |S.R.L |-a început |Producţie de componente | | | | |

| | |producţia |electrice pentru motoare | | | | |

| | | |şi vehicule | | | | |

|2. |S.C. ALLCOLORS SERV S.R.L.|2006 |CAEN 2851 |30 |10000 |România - |3.000.000 euro |

| | | |Prestări servicii de | | |Italia | |

| | | |vopsire în câmp | | | | |

| | | |electrostatic | | | | |

|3. |S.C. MUREŞ MEX S.A. |2007 |CAEN 3612 | |16043 |România |3.500.000 euro |

| | |constructie |Producţie mobilier de | | | | |

| | |finalizata |birou | | | | |

| | | | | | | | |

| | | | | | | | |

| | | | | | | | |

| | | | | | | | |

| | | | | | | | |

| | | | | | | | |

| | | | |Poz. 3, 4, 5, 6, 7,| | | |

| | | | |in total | | | |

| | | | | | | | |

| | | | |1.100 | | | |

|4. |S.C. SPRINT INVESTMENT |2007 |CAEN 3614 | |16470 |România |6.000.000 euro |

| |2000 S.R.L. |constructie |Producţia altor tipuri de | | | | |

| | |finalizata |mobilier | | | | |

|5. |S.C. ILEFOR S.A. |2007 |CAEN 3614 | |35416 |România |7.000.000 euro |

| | | |Producţia altor tipuri de | | | | |

| | | |mobilier | | | | |

|6. |S.C. CONFO MEX S.R.L. |2007 |CAEN 3614 | |10980 |România |4.000.000 euro |

| | |- constructie |Producţia altor tipuri de | | | | |

| | |finalizata |mobilier | | | | |

|7. |S.C. STUDIO MEX S.R.L. |2007 |CAEN 3614 | |12365 |România |3.000.000 euro |

| | |în curs de |Producţia altor tipuri de | | | | |

| | |construire |mobilier | | | | |

|8. |S.C. VERITAS PRODEX S.R.L.|2007 |CAEN 3614 |15 |17704 |Olanda |200.000 euro |

| | | |Producţia altor tipuri de | | | | |

| | | |mobilier | | | | |

|9. |S.C. EAST EUROPEAN TRADE |2007 |CAEN 5181 |18 |5490 |România |400.000 euro |

| |S.R.L. | |Logistică şi servicii | | | | |

| | | |pentru utilaje de | | | | |

| | | |prelucrarea lemnului | | | | |

|10. |S.C. MONT ROSE S.R.L. |2007 |CAEN 5155 |30 |12000 |România |600.000 euro |

| | |- în curs de | | | | | |

| | |construire | | | | | |

|11. |SC TOIFOR SRL |2007 |CAEN 9003 |18 |7100 |Ungaria |320.000 euro |

| | | |Salubritate , depoluare | | | | |

|12. |S.C. NAPA IMPEX S.R.L. |2007 |CAEN 7420 |46 |5500 |România |300.000 euro |

| | | |Proiecţie şi execuţie | | | | |

| | | |instalaţii electrice, | | | | |

| | | |automatizări | | | | |

|13. |S.C. WOTEC S.R.L. |2007 |CAEN 2851 |13 |10000 |Germania |750.000 euro |

| | | |Tratarea şi acoperirea | | | | |

| | | |metalelor | | | | |

|14. |S.C. PATRIWAE S.R.L. |2007 |CAEN 1740 |35 |90000 |Belgia |5.000.000 euro |

| | |-aproape |Fabricarea de articole | | | | |

| | |finalizat |confecţionate din textile | | | | |

|15. |S.C. NETT FRONT S.R.L. |2007 |CAEN 3614 |50 |8000 |Ungaria |1.500.000 euro |

| | | |Producţia altor tipuri de | | | | |

| | | |mobilier | | | | |

|16. |S.C. BART IMPEX S.R.L. |2007 |CAEN 3641 |50 |3080 |România |500.000 euro |

| | | |Producţia altor tipuri de | | | | |

| | | |mobilier | | | | |

|17. |S.C. REWOX ECO- ROM S.A. |2007 |CAEN 4100 |30 |5400 |România |600.000 euro |

| | | |Producţie şi montaj | | | | |

| | | |instalaţii şi echipamente | | | | |

| | | |de protecţia mediului | | | | |

|18. |SC PANNON PERLIT |-2008- |Expandare, distribuţie, |12 |13262 |Ungaria |1.000.000 euro |

| |SRL | |ambalare perlită | | | | |

|19 |PPS PIPELINE SYSTEMS |2008 |Productie si logistica |50 |5090 |Gemania |3.500.000 euro |

| |ROMANIA | |tevi PE | | | | |

|20 |ASTORIA SRL |2008 |Logistica piese auto, |15 |4000 |Austria-Romania|600.000 euro |

| | | |e-commerce, | | | | |

| | | |Service | | | | |

|21 |SC ORGANIKA SRL |2008 |Productie, ambalare spuma |150 |23088 |Polonia |11.000.000 euro |

| | | |PU pt industria mobilei | | | | |

II. Evolutia situatiei financiare al SC Parc Indsutrial Mures SA

In anul 2005 societatea si-a inceput activitatea cu finantarea din capitalul social de 343.500 Ron. In decembrie 2005 capitalul social a fost marit cu suma de 1.000.000 Ron de catre Consiliul Judetean Mures aport in bani.In decursul anului 2007 capitalul social a fost marit cu 77.402 Ron aport in natura (Cap tractor + remorca), respectiv cu 25.000 Ron aportul in bani al Consiliului Local Ludus. Astfel in prezent capitalul social este de 1.445.902 Ron

|DATA |Venituri RON |Cheltuieli RON |

|Septembrie 2005 |1.580 |39.752 |

|Decembrie 2005 |7.566 |200.057 |

|Decembrie 2006 |94.604 |515.294 |

|Decembrie 2007 |794.553 |781.973 |

|Iunie 2008 |980.029 |654.224 |

Veniturile sunt cele din bilant, fara incasarile in avans.

Dipl. Ing Nagy István

Director General

SC PARC INDUSTRIAL MURES SA

Prezentare cu poze

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download