Documentatie pentru generarea declaratiei 394 din sistemul ...

Documentatie pentru generarea declaratiei 394 din sistemul Abacus In conformitate cu Ordinul nr.3769/2015 emis de Ministerul Finantelor Publice si modificata ulterior, incepand cu data de 01.07.2016, declaratia 394 va fi raportata intr-un nou format. La data editarii prezentei documentatii, Ordinul poate fi accesat pe site-ul Ministerului de Finante la adresa . Va recomandam ca inainte de a accesa aceasta functie sa cunoasteti perfect prevederile legale. Ecranul principal de lucru este urmatorul:

1

Mai in detaliu:

Cu ajutorul taburilor va veti deplasa intre capitolele declaratiei sau veti accesa pagina "Tranzactii", special conceputa pentru a putea sa verificati manual sumele inscrise in declaratie si in general, pentru a avea controlul in operare. Veti putea sa exportati tranzactiile in Excel si sa faceti verificarile si eventual sa ne semnalizati eventuale probleme, iar pana la remediere software veti putea sa operati manual declaratia pentru a putea sa o depuneti in termen.

Manual pentru folosirea functiei de generare D394 cf. OMFP 3769/2015

2

Datele firmei in declaratie se vor prelua din informatiile operate in administrare, ca si pana acum, cu specificatia ca fata de versiunea precedenta, aici puteti sa operati si datele de identificare ale reprezentatului legal, daca este cazul. Declaratia se va calcula pe ecran cu zecimale, urmand ca zecimalele sa fie rotunjite in momentul generarii fisierului XML. Capitolele C-H din declaratie sunt prevazute cu o functie de verificare a sumelor modificate manual. Orice modificare a sumelor calculate va fi evidentiala prin sublinierea sumei respective. Se poate sa nu modificati nimic in declaratie dar sa modificati tranzactiile din sistem si atunci functia sa va activa de asemenea. De exemplu: La punctul H, am modificat prima linie L+V 24%:

In cazul in care, dupa prima incarcare a unei luni noi, gasiti sume subliniate, va recomand sa faceti imediat un recalcul al declaratiei! Manual pentru folosirea functiei de generare D394 cf. OMFP 3769/2015

Se vede ca in tabel sumele apar subliniate. Totodata, in operare casutele apar colorate in rosu: Daca veti pozitiona mouseul deasupra unei casute colorate in rosu, veti putea sa verificati si suma calculabila automat (pentru control si puteti sa decideti daca sa reveniti prin operare la aceasta suma!)

3

In detaliu:

Manual pentru folosirea functiei de generare D394 cf. OMFP 3769/2015

Si in subsolul paginii:

4

Capitolul "I-Alte informatii" este alcatuit din inca 7 subcapitole (4 fiind activ numai pentru firmele care aplica sistemul normat de TVA si 5 numai pentru firmele care aplica TVA la incasare).

Trebuie sa fiti avizati ca in aceasta sectiune, este posibil sa aveti nevoie de operare manuala in urmatoarele situatii:

A. Plajele de facturi, daca folositi plajele de facturi din sistem, atunci este posibil sa nu fie nevoie decat de o verificare a operarii automate. In schimb, daca folositi alte plaje de facturi iar in Abacus doar le operati sau folositi functiile de completare facturi pretiparite, atunci veti primi un raport al numerelor de facturi folosite in partea dreapta, urmand ca dumneavoastra sa decideti ce anume veti opera in tabelele pentru raportare! In exemplul urmator veti putea sa observati cum anume arata o firma care gestioneaza plajele de facturi direct din sistemul Abacus

Manual pentru folosirea functiei de generare D394 cf. OMFP 3769/2015

5

In exemplul urmator veti vedea cum arata o firma care nu gestioneaza numerele de facturi direct din sistemul Abacus:

In partea dreapta se genereaza automat un raport in care sunt scrise numerele de facturi tranzactionate in perioada de raportare. Sarcina de a opera informatiile in tabelele pentru raportare va revine insa dumneavoastra! Manual pentru folosirea functiei de generare D394 cf. OMFP 3769/2015

................
................

In order to avoid copyright disputes, this page is only a partial summary.

Google Online Preview   Download